PDA

צפייה בגרסה מלאה : המלצה ורעיונות לרמקולים BT ברכב

שלומי
12-10-21, 20:48
הי,
הרכב - לנדרובר אספנות, גדול, רועש, סגור.
כבר שנים אני נוסע עם רמקולים קדמיים בלבד, אחרי שנים שנסעתי בלי רמקולים בכלל.
שומע מוסיקה באופן קבוע דרך הנייד.
אני מתקשה להאמין אבל הגעתי לשלב של הוספת רמקולים לחלק האחורי של הרכב.
חשבתי במקום לפרוס חוטים ולמצוא מקום להתקין רמקולים פשוט להוסיף רמקולים BT ואז כל שנותר לי הוא לתת להם מתח לטעינה (קיים).
כך אני גם מרוויח רמקולים נפרדים לילדים.
ולשאלות:
ראיתי כמה מקרני קול, האם יש מערכות עם כמה רמקולים, נגיד 6, שאפשר לפזר ברכב ועובדים במקביל?
האם יש דרך לקשור אותם בפשטות לרדיו הקיים או שזה מיותר?
האם מישהו התנסה בסט אפ הזה?

תודה מראש לעונים

סולי
12-10-21, 20:59
אני עם סמוראי פתוח... מה שהצלחתי להבין שבנסיונות שלי לשפר את הסאונד שמה שחשוב זה מגבר ... ממש לא כמות הרמקולים.
אלא שאת הרמקולים יניע מגבר ולא הרדיו המקורי.. רק אז יש סיכוי להתגבר על כל רעשי הרקע.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

opl
12-10-21, 21:04
אני מזהיר מראש, זה התקנה ראשונית. תמונות קשות.

מי שמכיר יודע שאני קצת ערס בנשמה בכל מה שקשור למוזיקה- חזק ועם בסים.

גם אני העברתי רק מתח למגבר וכרגע יושב לידו יחידת ראש עם BT. וזה עובד - חזק!

מה שלא רואים בתמונה זה סאב קטן שקניתי וטרם בניתי לו תיבה - התיבות בתמונה הן בניה שלי.

מה שעוד לא רואים זה את זה:
https://www.aliexpress.com/item/1005003217021641.html?spm=a2g0s.9042311. 0.0.27424c4dQKOrri

יקבל מתח מהבקר הסולארי שרואים בצד ימין. מתחבר לBT בצד אחד ולמגבר עם כבל.

קיבלתי, בדקתי מול אוזניות וטרם הספקתי לחבר למערכת.

*בדיפנדר הזה יש קיר מתכת מאחורי המושבים האחוריים.

135680

לפני הסטאפ הזה היה לי כמה רמקולים נטענים. לא מספיק חזקים. אפילו לא קרוב.
אולי JBL BOOMBOX יצליח

יונימוג אדום
12-10-21, 21:41
אצלי בסיקס פתוח מותקנים זוג רמקולים שמיועדים לסירות .
יחסית קטנים פיזית , מוגנים מים וחזקים בטירוף ( המחיר בהתאם ) .
גם על המהיר ללא דלתות וברזנט מופשל שומעים היטב את המוזיקה .

אילן

שלומי
12-10-21, 23:20
האם הרמקולים מקושרים ב BT ?
אני לא מעוניין למשוך כבלים בכל הרכב

יונימוג אדום
13-10-21, 05:57
האם הרמקולים מקושרים ב BT ?
אני לא מעוניין למשוך כבלים בכל הרכב

הרמקולים מחוברים עם חוטים , אולם יש בסך הכל זוג רמקולים שמותקנים מהגג ( כלוב בטיחות ) וגם המערכת מותקנת על הכלוב .
החיווט עובר בתוך צינורות הכלוב .
איכות השמע מצויינת ( בכל זאת רכב פתוח ואת מוצארט לא נבין ) .
לרוב אנו שני נוסעים בג'יפ וממש אין צורך ביותר רמקולים מזה .

אילן

סולי
13-10-21, 18:41
בימינו עם שיגעון הsbs יש "סאונדבר"ים מוגברים במידות שונות ומיצרנים סינים וכאלו שלא. .

ראה דוגמת קיקר האמריקאית:
https://www.kicker.com/powerbars

מודה שלא התנסתי אישית אבל מהצד על הכביש הsbs'ים תמיד משמיעים מוזיקה בקולי קולות..

omri_t
13-10-21, 19:36
אני קניתי jbl boom box
שם אותו מאחורה בסופה הפתוחה
והילדים ואני מרוצים.

סה טו

שלומי
13-10-21, 20:12
בדיוק מה שדמיינתי- תודה!

איל מ
13-10-21, 22:04
קח בחשבון שכשאתה נוסע ככה ליד אנשים אתה מתויג כערס.
כשהיתה לי סופה פתוחה, היתה תקופה בה נסעתי עם אזניות. היום כשיש אזניות bt שלא מצריכות חוטים שמסתבכים, זה נראה לי פתרון לא רע. ובוודאי שאיכות השמע תהיה טובה יותר.

Snir
13-10-21, 22:31
קח בחשבון שכשאתה נוסע ככה ליד אנשים אתה מתויג כערס.
כשהיתה לי סופה פתוחה, היתה תקופה בה נסעתי עם אזניות. היום כשיש אזניות bt שלא מצריכות חוטים שמסתבכים, זה נראה לי פתרון לא רע. ובוודאי שאיכות השמע תהיה טובה יותר.אני מרגיש ממש מטומטם שלא חשבתי על עניין האוזניות עד עכשיו

מוטי ג.
14-10-21, 09:02
ראו סעיף 169
https://www.gov.il/he/Departments/legalInfo/regulations_for_using_mobile_phone_while _driving_and_walking

וקצת פרשנות כאן לגבי אוזניה ואוזניות:
https://www.haimlaw.com/%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%99-%d7%aa%d7%a2%d7%91%d7%95%d7%a8%d7%94/is-it-allowed-to-drive-with-headphones/

ולדעתי האישית, רדיו אפילו מוזיקה חזקה שאינה מנתקת אתכם מהכביש אינה שקולה לאוזניות שיושבות ממש על /בתוך האוזן ומנתקת את הנהג מרעשי הסביבה =הכביש.

Snir
14-10-21, 19:57
הגיוני לחלוטין.
האמת שגם במצבים הרבה פחות מורכבים מנהיגה (שיחות זום לדוגמא) אני שם רק אוזניה אחת כי אני מרגיש שאני מאבד קשר לסובב אותי. אז קל וחומר כשאנסה את זה בנהיגה.

omri_t
16-10-21, 08:03
אתם לא אמיתיים עם האוזניות נכון?

ראשית זה מסוכן שנית זה לא חוקי.
ולמה משנה לכם מה חושב אליכם מישהו אחר?
שיתייג אותי בכיף.

asafk
16-10-21, 10:19
בגדול למי ששומע הכל מהסלולרי או מטאבלט שמותקן באוטו אני רואה רק יתרונות ברמקולים BT ברכב רועש.
אפילו כמעט השתכנעתי שבקמפר אחרי השיפוץ אני לא מתקין רמקולים.
אבל מה עם דיבורית?

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

איל מ
16-10-21, 11:06
אתם לא אמיתיים עם האוזניות נכון?

ראשית זה מסוכן שנית זה לא חוקי.
ולמה משנה לכם מה חושב אליכם מישהו אחר?
שיתייג אותי בכיף.

א. אתה צודק לגבי חוקי.

ב. הנושא של מסוכן הוא לא שחור ולבן כמו שאתה מצייר. ברור שברכב פתוח, תהיה יותר ערני לרעשי הסביבה, אבל אני לא בטוח שלשמוע מוזיקה ברכב מודרני מבודד מרעשים, יותר בטוח. בנוסף, בנאדם שנוסע בקיץ שעתיים ברכב פתוח וחם לו, ובנוסף הוא גם מתעייף מרעשי הסביבה (רוח בעיקר) עלול להיות עייף יותר. לכן המסוכן הוא סוגיה שיש להתייחס אליה בכובד ראש. בסוף לקבל החלטה מושכלת.

ג. מוזיקה שמתגברת על רעשי רוח עלולה להגיע לעוצמות שפוגעות בשמיעה (למשל, רכיבה על אופנוע במהירות של מעל 100 קמש למשך יותר מחצי שעה, מתחילה לגרום לנזקים בלתי הפיכים לשמיעה. אני רוכב עם אטמים. במהירות של כביש מהיר אני שומע יותר טוב רעשי מנוע למשל, כי האטמים מסננים המון רעשי רוח. לגבי מנועים של רכבים לידי-אין שום סיכוי לשמוע, בלי קשר לאטמים).

ד. התיוג כ"ערס" היה מליצי, אבל זה היה במקום לכתוב: בבקשה אל תהיה חרא שנוסע עם מוזיקה בקולי קולות והורס לכולם את השלווה.

סולי
16-10-21, 11:48
אני ממש לא חושב שרמקול bt... כזה שלוקחים לטיולים רגליים הוא פתרון ראוי... אבל כל אחד יעשה את הטוב בעיניו.

אוזניות bt ממש לא.

זה המקום להמליץ על אטמים של רוכבי אופנועים שנועדו להוריד תדר מסויים של רעשי רוח...
אני נוסע איתם, שומעים מוזיקה, שומעים שיחה בדיבורית ושומעים סירנות וצופרים מסביב... אפילו ניתן לדבר עם מי שהיה אמיץ להצטרף אליך.

אבל כדי לשמוע מוזיקה ברכב פתוח חובה לדעתי להתקין מגבר... המערכות רכב ולא משנה בכלל באיזו רמת מחיר פשוט לא מצליחות להניע את הרמקולים מספיק חזק ורק מגבר חיצוני יעשה את העבודה.

omri_t
16-10-21, 12:23
אטמים סלקטיביים זה מעניין

יש חברות מומלצות?
איפה בכלל מוכרים פיזית כאלו?

galezer
16-10-21, 12:34
אני קניתי את אלו לאופנוע לפני שנה , עשה עבודה טובה .

https://www.amazon.com/אטמי-אוזניים-לאופנוע-זוגות-פרימיום/dp/B08FDH1XKL/ref=mp_s_a_1_3?dchild=1&keywords=bike+ear+plugs&qid=1634376540&sr=8-3

Sent from my iPhone using Tapatalk

סולי
17-10-21, 00:10
אטמים סלקטיביים זה מעניין

יש חברות מומלצות?
איפה בכלל מוכרים פיזית כאלו?אני קניתי בחנות בירושלים את אלו:

http://www.apexmotors.co.il/product/%D7%90%D7%98%D7%9E%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%96%D7%A0%D7%99%D7%99%D7% 9D-%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%94-alpine-motosafe-race

-->