התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ממפעלי צין למאגורות נחש צמא ?

חנן גולומבק
20-10-21, 20:49
חברים, שאלה, האם ניתן להגיע ברכב ( משאית 4 על 4 ) ממפעלי צין למאגורות נחש צמא ?135803

zivo
20-10-21, 21:11
אם אני מבין אותך נכון.
הגישה למאגורות נחש צמא היא מלמעלה (ציר הנפט, חוצה ישראל) ולא מכיוון הצין (מלמטה).
הדרך "הקצרה" דרך השטח היא דרך נחל חווה (סמ"ש אדום) ואז בכחול דרך נחל טרף, להגיע מעל למעלה נח, ולעקוף עם הסמ"ש האדום את הפינה הצפון מזרחית של המכתש ואז להתחבר לציר הנפט (סמ"ש שחור).
בגדול, לאורך הציר הזה יש מקום אחד שהייתי חושש עם המשאית שלך - שהציר הכחול (נחל טרף) מתקרב לאדום ( מעלה נח), תהיה לך פניה חדה שמאלה עם מדרגה.
אני לא חושש מהמדרגה, אני חושש מרדיוס הסיבוב ביציאה שמאלה מהנחל.
https://amudanan.co.il/#!wiki=P883071

בנוסף, אם אני זוכר נכון, ביציאה מנחל חווה יהיה לך "צפוף" באיזה מעבר או שניים, אבל לדעתי עם קצת כיוונים זה עביר

erezgur
20-10-21, 22:55
לא בטוח שהבנתי את הציר המתוכנן מהתמונה של גוגל-מפות (למה שלא תיצור מסלול בעמוד ענן, אופרוד, ישראל הייקינג וכו' ותעלה לכאן את המסלול או קישור אליו?), אבל אם אתה מתכוון לעלות במעלה זיק - אז זה לא מתאים ...

דרך בקעת אבו טריפה כפי שפרט זיו, אז זו אכן דרך יפה מאד, בחלקים ממנה היא איטית אבל אם יש לך כמה שעות בלי לחץ, כנראה שתהנה (שים לב לנקודה שציין זיו).

החלופה המהירה כוללת הגעה דרך נחל צין לכביש 40 (מעלה צין ושדה בוקר) נסיעה קצרה על הכביש וירידה בדרך המבהירה למאגורות נחש צמא. הדרך אמנם מהירה אבל פחות יפה מהנסיעה דרך בקעת אבו טריפה.

איל מ
20-10-21, 23:26
מהסרטונים שהעלת עד כה,לדעתי אין לך מה לחפש באף דרך שהיא לא ההגעה ישירות מכביש 40. על החיבור בין אבו טריפה לכיוון מעלה נוח (לדעתי מה שזיו ציין) אין על מה לדבר, ולדעתי גם העליה של נחל חווה על ציר הנפט עצמו, היא יותר מדי.

חנן גולומבק
21-10-21, 06:57
החלופה המהירה כוללת הגעה דרך נחל צין לכביש 40 (מעלה צין ושדה בוקר) נסיעה קצרה על הכביש וירידה בדרך המבהירה למאגורות נחש צמא. הדרך אמנם מהירה אבל פחות יפה מהנסיעה דרך בקעת אבו טריפה.

או קיי תודה חברים.

אפשר בבקשה לקבל צילום של המסלול הקצר ביותר למאגורות מכביש 40 ?

תודה לכולם.

אומי5
21-10-21, 13:23
אתה נכנס מ40 לסימון שחור לכיוון נחל חווה. (יש שלט נחל חווה על הכביש למיטב זכרוני)
אחרי כ13-15 ק"מ כשאתה על שביל די נוח ומסודר תהייה צומת שסעיף אחד פונה חזק דרומה ואחד ממשיך ישר, בערך צפונה,(לא זוכר את הצבע שם, אם יש) תמשיך צפונה. קצת אחר כך תגיע למפגש עם ציר הנפט, תמשיך ישר ותגיע לירידה למאגורות.

בירידה יש סיבוב אחד חד שאני לא בטוח לגבי המעבר בו עם המשאית, הייתי יורד ברגל לבדוק.

Crabbing
21-10-21, 13:50
יש שלט חום לנחל חווה, קצת אחרי חורבות עובדת.
לשים לב שזה שטח אש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אמיר.ב.ט
21-10-21, 14:27
מצורף מסלול מכביש 40 למאגרת נחש צמא.
כנס לעמוד ענן ו OFF ROAD כדי לקרוא על נקודות חשובות בדרך. לא ברור לי עם איזה רכב אתה עומד לעשות את המסלול כך שאני לא יכול לתת המלצות כל שהן. הדרך ברובה בעבירות קלה לרכבי 4X4
135807

eyalski
21-10-21, 15:14
גם בקטע של השביל שיורד מציר הנפט למאגורות, יש סיבוב חד, ממש היירפין שנטחן עם הזמן, לא קשה עם ג'יפ, אבל עם משאית אולי כן

ברק לוי1
21-10-21, 16:58
כפי שכתבו, 300 המטרים האחרונים הינם ירידה לרחבה עצמה ולמאגורות. יש סיבוב חד שלהערכתי אין סיכוי לבצע עם משאית. רד ברגל קודם ותבדוק את השטח.

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
21-10-21, 17:14
מנחל חווה דרך הר ארחות - מסעף דרב-אל סולטן - נחל טרף - פרסת טרף - ראש מעלה נוח - ציר הנפט - שכח מזה. יותר מדי נקודות בעייתיות שממש גבוליות למשאית וכנראה לא תעבור. פרסת טרף בראשן - זה לא רק הפניה החדה וההדוקה מדי ולא רק השיפוע התלול מדי למשאית, אתה גם תיתקע שם על הזנב וחוץ מהנזקים ייפול עליך גם פרויקט חילוץ מהסרטים.

למאגורות נחש צמא אתה מגיע על שביל שחור די נוח מכביש 40 בדיוק כמו שאומי תיאר לך.

חנן גולומבק
21-10-21, 22:38
אליפות חברים, תודה רבה לכולכם.

-->