צפייה בגרסה מלאה : בעית תאורה בנגרר - זקוק לעזרתכם
יש לי נגרר שלא עבר טסט בגלל בעיית אורות, התופעה היא שאם מדליקים את כל התאורות יחדיו = אור רגיל + בלם + איתות אז נורות הלד הצדדיות מהבהבות בקצב האיתות = מבחינת הטסטר יש לי "אורגן אורות וקצר בחשמל".
כל תאורה בנפרד עובדת נהדר!
יש לי גם נורות צד (מקדימה וגם מאחור וגם גבוה על הדלת, סך הכל עוד 6) כי העגלה ארוכה קצת ורחבה קצת והנורות עוזרות להבין איפה העגלה בלילה, אחרת לא רואים אותה במראות, נורות הצד הן לד והתאורה האחורית היא מנורות להט רגילות, עד כאן רקע למערכת החשמלית בנגרר.
עברתי על כל המגעים והחיבורים והכל מחובר טוב, בדקתי עם 2 רכבים, בדיסקו שלי זה חמור יותר (איתו הלכתי לטסט) עם ויטרה חדשה של אבא שלי זה מהבהב פחות אבל קיים, הוספתי מינוס עם כבל עבה מהמצבר ישירות לבורג בשלדה של העגלה וזה לא עוזר.
ופה השאלה, אולי מישהו נתקל בזה, האם חיבור מקבילי של תאורת לדים עם תאורת להט רגיש יותר ולכן נורות הלד מהבהבות?
הכי קל זה להחליף הכל ללדים אבל לא בא לי סתם להשקיע בזה ללא סיבה מוצדקת.
תודה. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211021/b642ee335a55af8d26b66d39ff173fdb.jpg
חנן-ג'יפולוג
21-10-21, 08:25
לא בטוח שהמינוס בתאורה של הנגרר מחובר לשלדה שלו.
את כבל המינוס שהבאת מהמצבר הייתי מנסה לחבר לחוט המינוס שבצמת הנגרר.
בוצע גם, שכחתי לכתוב, חיברתי ישירות למינוס בפנסים מאחור.
המעבר ללדים בצדדים קרה עכשיו לקראת הטסט, כי הפלסטיק היה כבר שבור וסדוק ולכן שמתי חדש קומפלט שמגיע כלד בלבד.
אני לא זוכר אם זה היה לפני, בכל מקרה היא עברה טסטים בלי בעיה עד עכשיו, זו גם פעם ראשונה שמבקשים ממני במפורש להפעיל הכל ביחד.
חנן-ג'יפולוג
21-10-21, 09:10
אני מניח שאין לך אוסילוסקופ?
אתה יכול להשתמש באחת מנורות הלד במקום, לקחת ממנה חוטים ארוכים, ולהתחיל מחיבור של החוט החיובי לפלוס של המצבר, והחוט השלילי לנקודות שונות, במוליך המינוס של הנגרר, ואף בשקע של הרכב שמתחבר לנגרר. זה יתן לך אינדיקציה אם מתח המינוס לא יציב.
בהמשך פעולה דומה רק הפוכה: חוט שלילי למינוס של המצבר, ולדגום עם החוט החיובי על הולכת התאורה הקבועה אל הלדים והפנסים האחוריים.
צריך לומר: הבהוב מסוים ישאר תמיד. בכל זאת מדובר ביותר מ100 וואט שמהבהבים על מערכת החשמל ברכב, ונורות לד מאוד רגישות מטבען לנפילות מתח רגעיות. השאלה אם הוא קיצוני או שהוא מינורי וסתם מדובר בבוחן מציק.
מניח שבוחן מציק, ההבהוב נראה בעין אבל לדעתי זה יותר םיצר מאשר באג ,
בדקתי עם מד מתח דיגיטלי רגיל, אבל הוא לא מספיק רגיש לספייקים.
אחכה כמה ימים ואנסה שוב עם הרכב השני
רכב כבוי או מונע?
אם אתה מחזיק קצת יותר טורים מסרק, עדיין יש הבהוב?
רכב מונע, לא בדקתי בסלד גבוה
רק מינוסים,
שפר כל מינוס אפשרי, אבל בפרט את זה שבין שלדת הרכב למחבר החשמלי של הוו, ואת זה שבין המחבר החשמלי לעגלה.
משהו שם רק נראה מחובר טוב, אבל או שהחוט מעוך או קרוע, או שקורוזיה מעמיסה התנגדות.
+1
היה לי את זה בנגרר ישן שכל הנורות להט והוספתי פנס הצפה לד קטן לאור רוורס. הלד הבהב בזמן שהשאר עבדו טוב.
כל החשמל נראה בסדר.
לקחתי את הנגרר לחשמל עוזי בבאר טוביה. החליף את התקע וזה הסתדר.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
boaz avrahami
22-10-21, 16:04
הפתרון הנכון הוא ערכת תאורה יעודית לנגרר עם צמה מוכנה, פנסי לד עם חיבור שקע תקע לפנסים.
יש כאלו אצל משווקי האביזרים לנגררים.
הנגררים מקפצים כל הזמן והפנסים למנורות להט מתבלים מהר מבחינת המגעים והנורות נשרפות.
בסכום לא גדול אתה קונה שקט לעד.
יש לי פנסים שקע תקע, הגדולים האחוריים הכוונה, כל השאר הם חיווט פירטי.
אבל חיווט פירטי לא שונה מצמה ייעודית, בסוף הכל מתנקז לפינים בשקע בחיבור לאוטו הגורר.
ולא ראיתי ברשת צמה מוכנה עם התאורה שאני צריך.
boaz avrahami
22-10-21, 16:19
לפני שאתה ממשיך עם הנגרר תבדוק אותו מול רכב נוסף ותוודא שהבעיה בכלל לא מהצד של האוטו
תבדוק ב-
איזנברג בחדרה
מ.נ מערכות בעמק חפר
ד.ש לאופר בצ׳ק פוסט
יש צמות כולל תאורת צד
למשל
https://www.aizinberg.co.il/catalog/חלקי-נגררים-קלים-וחקלאיים/חשמל-ותאורה/מערכות-תאורה-תוצרת-סין/כבלים/כבל-5-5-מטר/
בדקתי מול 2 רכבים.
ככל הנראה אלך לטסט חוזר עם הויטרה של אבא, ונקווה לטוב. אולי זה סתם "מס טסטים" משלמים פעמיים וזהו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.