PDA

צפייה בגרסה מלאה : הוראות לשוטרים לטיפול משטרתי בטרקטורונים חשמליים

Alon
25-10-21, 20:09
משהוא שמסתובב ברשת
אלוןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20211025/d460fd63f9ce27de613b222c52818523.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211025/d460fd63f9ce27de613b222c52818523.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

אומי5
26-10-21, 09:14
למה כתנאי לנסיעה בכביש צריך רישוי? מה ההבדל בין טרקטורון לקלנועית או כיסא גלגלים ממונע?

לי זה נראה כמו התחכמות ממשפחת המצליח.

assafy
26-10-21, 09:23
למה כתנאי לנסיעה בכביש צריך רישוי? מה ההבדל בין טרקטורון לקלנועית או כיסא גלגלים ממונע?

לי זה נראה כמו התחכמות ממשפחת המצליח.נקודה טובה, אולי אפשר אפילו להגדיר אותו כקלנועית. רק צריך שמהירותו לא תעלה על 12 קמ"ש.

"קלנועית" – רכב מנועי בעל שלושה או ארבעה גלגלים המונע באמצעות מנוע חשמלי שנתקיימו בו כל אלה:

(1) רוחבו הכולל אינו עולה על מטר אחד;

(2) ההיגוי שבו נעשה באמצעות כידון או מוט היגוי בלבד;

(3) הוא מיועד לנוסע אחד או שניים בלבד;

(4) מהירות נסיעתו המרבית המתוכננת על ידי יצרנו אינה עולה על 12 קילומטר לשעה;

(5) הוא עומד בדרישות תקן ישראלי ת"י 1279 חלק 2 כיסאות גלגלים: כיסאות גלגלים מונעים חשמלית קלנועיות והמטענים שלהם;

(6) הוא עומד בדרישות טכניות נוספות המפורטות בנוהל העומד לעיון הציבור באגף הרכב במשרד התחבורה בשעות העבודה הרגילות של המשרד

Raccoon
26-10-21, 09:32
אותי דווקא מעניין איך זה שההגדרה של רכב מנועי תופסת רק כשנוסעים בכביש? כשנוסעים על המדרכה זה כבר לא רכב מנועי?

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

asafk
26-10-21, 17:53
זה כן. וכל הדוגמאות שעלו כאן מכוסות בפקודת הרכב המנועי. כולל קלנועית.
והטרקטורון צעצוע לא.
הלכתי ברחוב. פגע בי אופניים חשמליים. או באותו רחוב פגע בי טרקטורון צעצוע.
במקרה הראשון זו תאונת דרכים והקרן של ביטוח החובה תטפל בי. במקרה השני לא ותטפל בעצמך.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

איל מ
26-10-21, 19:11

לי זה נראה כמו התחכמות ממשפחת המצליח.

וכל פעם שאני נתקל בקלנועית בכביש ראשי (למשל בין אור יהודה לתל אביב) אני שואל את עצמי, איך זה יכול להיות שלדבר הזה מותר לנוע על הכביש?
דעתי האישית (לה אני זכאי כמו כל יהודי, גם אם זה יעצבן) היא שאין לטרקטורון חשמלי מה לחפש על הכביש. גם לא לקורקינט, וגם לא לאופניים חשמליים. ומי שלא כמעט נכנס בתאילנדי רכוב, על כביש ארבע באמצע הלילה, או בילד שנוסע ברחוב חשוך בלי תאורה נגד כיוון התנועה, לא יבין זאת.

חנן-ג'יפולוג
27-10-21, 12:48
הודעה של Kidow

https://imageshack.com/i/pmfx154Yj

דרור ברלי
27-10-21, 13:17
יופי-חי שקידו מתייחסים לזה.
אבל אחרי ששוטר חדור-מוטיבציה ידוג אותך והמשטרה תמהר להשמיד את הכלי, מה יהיה לקידו לומר?.............

הם כותבים שמותר לנסוע בשטח ולא נדרש רישיון כלשהו. לתחושתי הם לא סגורים על החוקים.
אנחנו יודעים שכל שביל בשטח מוגדר כ"דרך" ודינו כדין כביש ציבורי, כלומר דרוש רשיון נהיגה, רישוי לכלי וביטוח.

אלה הרשויות שעוד לא יודעות איך לאכול את הכלים האלה ואיך להגדיר אותם.
"צעצוע"?.... זה כלי שנוסע במהירות של עשרות קמ"שים! כלי כזה שפוגע בהולך רגל או רוכב אופניים, ללא ספק ייפצע/יהרוג אותו.
"טרקטורון"?.... כמו שנכתב בכתבה - "הכלי לא מוגדר כטרקטורון בגלל שאינו מוגדר כטרקטורון....." נו?..... מדינת ישראל, נו.

כל הענף הזה ממתין על אש קטנה להרוגים. בטח אם אלה יהיו ילדים.
התקשורת תעורר צעקה גדולה, וכולם יזרקו את האחריות אחד על השני.
המשטרה תצטדק ותציג את המסמך הזה - "אנחנו פועלים למיגור התופעה".
היבואנים/יצרנים יגידו ש"מה פתאום, זה רק צעצוע, יש לנו את כל האישורים לייצר/לשווק את זה".
הלקוחות יגידו "היבואן/יצרן הבטיח שמותר לרכב על זה ולא צריך רשיון....."

אני לא יודע איך להתייחס למסמך הזה אבל עכשיו, כשהוא טרי, השוטרים ללא ספק חרמנים ליישם את מה שכתוב בו ולעשות את הסיפתח. תיזהר.

Juv
27-10-21, 13:25
אצלנו, שכונה שקטה בסה"כ ברעננה, הכלים האלה יוצאים כל סופ"ש - לכבישים.
ילדים בני 8 ופחות רוכבים עליהם בחבורות נגד התנועה, באין כניסה, מהמדרכה לכביש ובחזרה, מה שבא להם.
אם מחכים להרוגים, הם יגיעו מאוד מהר.

עירא
27-10-21, 20:28
"כביש" - חלק הדרך המיועד לתנועת כלי רכב, או שנסלל או שופר לשם כך, או שתנועת כלי רכב נוהגת לעבור בו, למעט שולי הדרך;

לכל מי שמוטרד.

לאור מה שקורה אצלינו במושב, אני חושב שזה מבורך.

-->