צפייה בגרסה מלאה : צמיגי 205/75/15 שטח מלא קיימים ?
סוזי המשתוללת
24-03-06, 17:57
קיימים ועוד איך
חזרתי מתחרות באיטליה ושם נתקלתי בויטרה חמושה בצמיגי mt אגרסיביים ביותר
כשבחנתי אותם לעומק נדהמתי לגלות שהצמיגים הם במידה המותרת והחוקית לסמוראי
אבל מה ?
הצמיגים הם מסוג rethread (ממוחזרים) כך שאינני יודע האם מותר לייבא אותם
אגב עלות 4 צמיגים על האוטו 300 יורו וזה עוד באיטליה היכן ששוחטים אותך חי
רק צריך איזה אנטרופונור (יזם) שיתחיל לייבא אותם
סוזי המשתוללת
24-03-06, 18:03
http://www.maxsport-competition-tyres.co.uk/4x4off.html
זה קישור לאתר עם צמיגים דומים
הצמיג השלישי בדף נקרא דאימונד והפרופיל שלו זהה למה שראיתי
GodsFather
24-03-06, 23:29
קיימים ועוד איך
חזרתי מתחרות באיטליה ושם נתקלתי בויטרה חמושה בצמיגי mt אגרסיביים ביותר
כשבחנתי אותם לעומק נדהמתי לגלות שהצמיגים הם במידה המותרת והחוקית לסמוראי
אבל מה ?
הצמיגים הם מסוג rethread (ממוחזרים) כך שאינני יודע האם מותר לייבא אותם
אגב עלות 4 צמיגים על האוטו 300 יורו וזה עוד באיטליה היכן ששוחטים אותך חי
רק צריך איזה אנטרופונור (יזם) שיתחיל לייבא אותם
מה הכוונה "מותר לייבא אותם" ? מי יעצור אותי ?
כמה יעלה להביא סט כזה לארץ לדעתך/כם?
חוצמזה , חשבתי שצמיג יותר גדול (בתוספת שינוי יחסי העברה כמובן) יהיה מועיל יותר לרכיבה, לא ?
גובה הרכב במעברי סלע , שטח פנים רחב יותר וכד'...
מי יעצור אותך?
יש לך אישור לייבא צמיגים לארץ?
יכול להיות שאלו צמיגים שלא עומדים בתקן של מדינת ישראל ולכן בכלל אסור ליבא אותם.
צמיג גדול יותר אולי עדיף אבל הוא דיבר על חוקי.
GodsFather
26-03-06, 08:40
עדיין לא ענו לי על השאלה.
מי יעצור אותי ?
אנשים מייבאים אוכל (סכנה ביולוגית)
אנשים מייבאים נעילות (סכנה בטיחותית, אם כי במכס לא יודעים מה זה)
אנשים מייבאים הרבה זבל / מוצרים שמהווים כל מיני בעיות בארצנו. אבל מייבאים.
אי לכך , מה הבעיה לייבא סט של 6 צמיגים כאלה? לא דיברתי על ייבוא סידרתי, רק סט בודד.
לגביי החוקיות של צמיגים גדולים - לא אמרתי שזה חוקי, שאלתי רק לגבי ההגיון המסתתר מאחורי זה.
אף אחד לא יעצור אותך, אתה רוצה להביא סט לעצמך - תביא. אתה לא הראשון ולא האחרון. קח בחשבון שיתכן שיעצרו אותם במכס וישאלו אותך כל מיני שאלות, ואז רצוי בשביל לשחרר אותם שתוכל להוכיח שהם צמיגים תקניים לפי DOT או לפי תקן ארופאי כלשהו או מה שלא יהיה.
GodsFather
26-03-06, 15:42
ועוד שאלונת...
נאמר לי שSUPER SWAMPER גם כן לא צמיג מורשה כביש (אני מדבר על הצמיגים של התחרויות) ומישהו מייבא אותם ואפילו ראיתי כמה סופות דוהרות עימם על הכביש
הכיצד ?
ועוד שאלונת...
נאמר לי שSUPER SWAMPER גם כן לא צמיג מורשה כביש (אני מדבר על הצמיגים של התחרויות) ומישהו מייבא אותם ואפילו ראיתי כמה סופות דוהרות עימם על הכביש
הכיצד ?
יש המון דגמים של סופר סוואמפר, רובם כן DOT approved לנסיעה על הכביש, כולל הBogger שאני מנחש שאליו אתה מתכוון:
http://www.intercotire.com/piclib/572.jpg
סוזי המשתוללת
26-03-06, 21:55
כולה הבאתי לכם מידע שקים צמיג mud במידה חוקית ובאירופה נוסעים עליו באופן חוקי :-P
GodsFather
27-03-06, 09:02
דרך אגב מכל הלינקים של מדינות נורמליות באתר שהבאת , לא מצאתי אחד שאפשר לדבר איתו ושמוכן לעזור לייבא אותם לישראל...
עוד לא נכנעתי אבל תרשו לי רגע לומר "כוסאמק!"
GodsFather
27-03-06, 09:08
עוד שאלונת קטנה...
האם רשום איפשהו מהו התקן המורשה בארץ ?
http://www.recauchutagem31.pt/gbhtml/html_pneus/jeep.html (בקישור הזה) תמצא צמיגי שטח גם במידה יותר קטנה, זה נשלח אלי ע"י חבר פורום ניבה באנגליה והוא נוסע על הדגם EXTRIM במידה הנ"ל ויש לו רק דברים טובים להגיד
מישהו בארץ מייבא צמיגים מהיצרן הזה??
ליאור
הקישור לא עובד , :???: ניסיון נוסף:
http://www.recauchutagem31.pt/gbhtml/html_pneus/jeep.html
ליאור
GodsFather
27-03-06, 10:37
תעתיק את השורה לחלון IE חדש וזה יעבוד לך...
סוזי המשתוללת
29-03-06, 00:58
ליאור
האקסטרים זה יוקוהמה גיאולנדר - לא צמיג מיוחד כלל וניתן לרכוש אותו בארץ
ליאור
האקסטרים זה יוקוהמה גיאולנדר - לא צמיג מיוחד כלל וניתן לרכוש אותו בארץ
זה העתקה של הפרופיל של הג'אולנדר על צמיג מחודש, זה ממש לא אומר שהתכונות שלו הן זהות. בטוח שלא.
GodsFather
29-03-06, 09:07
דרך אגב , דיברתי עם אחד הספקים של הצמיגי "אקסטרים" הללו - אין מידה 205R15...
נקווה שאולי הדוגמא שסוזי העלה יענו לי בחיוב לגבי המידה ואז אוכל לבדוק איך מייבאים סט כזה לבדיקה...
GodsFather
08-04-06, 13:58
מצאתי!
לכל המעוניינים, רכשתי השבוע סט של 205/75/15 מקסיס 357 - קרבי שטח שטח!
היבואן הביא את זה ביבוא אישי לצוות DBM בתחרות קרוס קאונטרי והם מכרו לי את זה לאחר 100 ק"מ נסיעה (סופ"ש התחרות האחרון).
בשיחה שלי עם דודי מהצוות ,הוא אמר שאפשרי להזמין עוד אך יש לקחת בחשבון זמן משלוח של כחודשיים.
השבוע אדבר עם היבואן ואדע עוד פרטים - מחירים , זמן הגעה וכד'.
אם יש מעוניינים , אנא רשמו כאן (אם אסור , אז רשמו לי בפרטי) ויש מצב שנוכל גם לסדר מחיר טוב ואולי זמן הגעה נורמלי ?
תודה ושבוע טוב!
מה אסור? רצוי!! זו עזרה אדירה לרוב הסמוראים.
לא טכני, אבל יש מקרים חריגים - זה בדיוק אחד מהם. בחייאת, אנשים מחפשים כזה דבר שנים...
מר גודס פאדר, אני מעוניין (כמובן בתנאי שהמחיר הגיוני).
אני מבין שאתה מתכוון ליבא את הצמיג? או שתפנה ליבואן אחר בארץ?
סוף סוף.
GodsFather
08-04-06, 16:34
חברים, אין צורך ביבוא מיוחד עוקף יבואן. לא מדובר בקומבינה אלא בדרישה פשוטה שהציג דודי ליבואן והוא מימש אותה ללא התנגדות או תנאים מיוחדים
הצמיגים הללו יובאו דרך יבואן מקסיס בארץ!
כמו שאמרתי , מחר אדבר עם היבואן הנ"ל ואברר פרטים.
דבר קטן ששמתי לב אליו , יש סמוראים (לא כולם אבל יש) שלהם מידת הצמיג היא 205/70/15 ולא 75 , זה מחייב שינוי מידת צמיג ברשיון.
אני מחר מתכוון לעבור בעמדה 1 ומקווה לעבור חלק עם הצמיג הזה. אם הכל ילך כמו שצריך , אני חושב שאני אמלא לוטו :grin:
תחזיקו לי אצבעות, אם יש פרטים מסויימים שאני צריך לדעת לפני הנסיעה , אנא רשמו לי אותם
תודה
כן כן כן.
כמובן שגם אני מעוניין, דווח לנו כמה זה יוצא ואיך היה.
GodsFather
09-04-06, 09:38
הייתי בעמדה מספר 1 , היה תור כאילו מחלקים שם זהב בחינם ולצערי לא יכולתי לחכות (הגעתי ב7:30 והיה תור של אנשים שחיכו מ6:30).
הביקור נדחה למחר/שלישי , אעדכן בהמשך.
בנושא היבואן , יותר מאוחר היום , אני מקווה
GodsFather
11-04-06, 13:53
יבואן מקסיס בישראל היא חברת
-------------------------------------------
דלתא דנטייר בע"מ
טלפון: 09-7429944 פקס: 09-7429977
כתובת: הראשונים 7 בצרה מיקוד: 60944
---------------------------------------------
יש לדבר עם בחור (מקסים לדעתי) ששמו דרור משולם.
שוחחתי עימו היום , הסברתי לו את המצב והוא אמר לי שהוא מודע לכך ומעבר לכך הזמנתי כבר עכשיו שני צמיגים עבורי אשר יגיעו כפי שהוא אמר עוד חודשיים.
הסברתי שיש דרישה לנושא והוא ציין כי ללא קשר לפנייתי הם התכוונו לפרסם ממחר באתרים השונים את נושא הצמיגים ואת החברה שלהם כי הם היחידים בארץ שמביאים מידה כזו בחתך קרבי (היו גם טויו אך כרגע אין להם יבואן או משהו כזה).
בכל מקרה, שאלתי אותו לגבי יבוא סדיר , הוא אמר שמכוון שעד היום לא הייתה דרישה רבה אז מדובר בחתיכות בודדות שהם מייבאים אבל ככל הנראה אם תהיה דרישה אז כך גם יגדל היבוא. כרגע הוא מזמין כל אדם החפץ בסט כזה (או אחר) לצלצל אליו ולהזמין. מחירים הוא עוד לא אמר , לא לי ולא לאחרים מכוון שזה בהתאם להזמנה (ידוע לי על תמחור הסט הנוכחי שלי 450 פלוס מע"מ לצמיג אבל כאמור הוא יובא באופן בודד ומיוחד ויכול להיות שעל כמות תהיה הנחה, דרור אמר זאת בעצמו - "שכל המעוניין יצלצל ונסדר לכם מחיר נוח").
מעבר לכך הוא ביקש שאציין כי צמיגי 215 יש כבר עכשיו במלאי , אז לברי המזל מבינינו שיש להם ברשיון 215, אפשר גם כן להזמין ולקבל כבר במקום.
שיהיה חג שמח לכולם, אני חושב שיש כאן כמה וביניהם אני, שההודעה הזו עושה אותם ממש שמחים.
ומי יתן וישברו את מגבלות החוק (הטפשי,לדעתי) ולא נהיה מוגבלים במידות צמיג בעתיד.
אה וגם שיהיה שלום עולמי וסוף לרעב ולמחלות (אם כבר מישהו רושם את המשאלות שלי...)
התקשרתי, התעניינתי, הופניתי, חייכתי.
תודה רבה מר גוד פאדר.
ואם כבר נפתח השרשור, מה צריך לבדוק כשקונים ומרכיבים צמיגים?
תאריך הייצור - עד כמה הצמיג צריך להיות "טרי"?
GodsFather
11-04-06, 15:13
טלסקופ, אם אני לא טועה יש שרשור מלא על כך בפורום , תן בחיפוש
מעבר לכך , ממה שאני יודע -
יש תאריך מוטבע על כל צמיג במספרים2305 לדוגמא , כלומר השבוע ה23 לשנת 2005 , צמיג מותר למכור (אם כי לא מומלץ לרכוש) עד 5 שנים מהיצור.
מכאן והלאה , יש את נושא העובי של הדפנות, רגישות ועוד...
בכל מקרה, ספציפית למקרה דנן, מדובר בצמיגים חדשים.
צמיגי מקסיס לא "רעים" בכלל ....
לפני כשבועיים במהלך טיול, הפקדתי את הנסיכה הנעולה עם BF MUD בידיו האמונות של יאיר,
אני נהגתי ברכבו הנעול צמיגי מקסיס שטח מלא, לא הרגשתי כל הבדלים באחיזת הכביש.
בקיצור, יחס עלות תועלת מצויין !
רענן
לא שאני מזלזל במקסיס או באחיזת הכביש שלהם, אבל על כביש יבש קשה מאוד להבדיל בין צמיג שטח לכביש, שלא לומר בין שטח אחד למשנהו.
יש לכל צמיג גרף של יחס אחיזה/משקל, אני חושב שזו הדרך הנכונה לבחון התאמה של צמיג לרכב. הולכים לגרף, מוצאים את משקל הרכב, מקבלים את ערך האחיזה מתוך הגרף ומחלקים אחיזה במשקל. ככל שהערך גבוה יותר, כך טוב יותר.
בכל מקרה, זו נקודה עקרה - יש רק צמיג אחד במידה הזו כרגע, אין לו מתחרים...
combina347
14-04-06, 12:56
אלון האם תוכל לפרט על מה שכתבת (פשוט נשמע לי מאוד מעניין)?
הייתי מאוד מאוד רוצה ללמוד על צמיגים וניראה לי שמה שכתבת לא מוכר לאף אחד.
הדברים הללו הגיוניים לחלוטין אך איכן רואים את הפרטים הללו מוטבעים על הצמיג?
האם כאשר אני משנה גודל צמיג אני צריך לשנות לחץ אויר ז"א כרגע אני עם 235 גודייר איך אדע איזה לחץ אויר מתאים לי לנסיע בכביש? אני נוסע על 24 בדרך כלל והשבוע ניסיתי על 26 אני ממש מבולבל
אני יכול לפרט אם אתה רוצה, אבל למה להסתפק בידע המועט שלי ובהבנה חלקית? לך ישר למקור, תמצא ספרים על צמיגים.
הגרף המדובר איננו מוטבע על צמיג והוא לא לינארי, כך שלא ניתן לתת לו ערך מספרי סופי שניתן להטביע על הצמיג כערך השוואתי. תבין שככל שמשקל הרכב עולה היחס בין אחיזת הצמיג ובין משקל הרכב יורד, גם אם האחיזה כשלעצמה - החיכוך - עולה. לכן אי אפשר להטביע ערך סופי על צמיג, כי זה תלוי גם במשקל הרכב.
תחפש גרפים כאלו אצל יצרני הצמיגים, אני בטוח שאם אין באתרים שלהם מישהו ישמח לשלוח לך אחד כזה.
מבחינת ל"א בצמיג, ככל שנפח הצמיג עולה הלחץ הנדרש יורד. לכן, אם במקור היית אמור לנסוע עם 22-20 PSI, עם 235/75/15 אתה אמור להיות על 18-20 PSI בכביש. תוריד מל"א הנדרש בערך את התוספת לנפח.
אשמח לשמוע המלצות או לא מבעלי מקסיס 205/70/15 הוותיקים.
והאם 1800ש"ח לסט של ארבע צמיגים זהו מחיר סביר?
תודה דן.
GodsFather
27-02-08, 18:52
עד ליום שבו עליתי ל235 לא התאכזבתי מה205 לרגע. מעולים , חזקים ועמידים מאד והמחיר שרשמת סביר ביותר.
חוצמזה , יש לך אלטרנטיבה ? :lol:
אשמח לשמוע המלצות או לא מבעלי מקסיס 205/70/15 הוותיקים.
והאם 1800ש"ח לסט של ארבע צמיגים זהו מחיר סביר?
תודה דן.
אהלן דן,
אני כבר חצי שנה+ נוסע על מקסיס שטח מלא במידה 205/70/15. ההרגשה טובה מאוד ויש שיפור ניכר בין מה שהיה לי מקודם (יוקוהומה חצי חצי באותה המידה). כשאני עשיתי סקר שוק לפני שקניתי, המחיר שאתה נתת ניתן למידה הזו בחתך של חצי חצי וכמעט התבלבלתי וקניתי. אני קניתי את הסט שלי - ארבעה צמיגים שטח מלא - ב 2200 ש"ח כולל מע"מ איזון והרכבה.
שים לב לאיזה סט אתה קונה!
בהצלחה ותתחדש,
איתי.
עד ליום שבו עליתי ל235 לא התאכזבתי מה205 לרגע. מעולים , חזקים ועמידים מאד והמחיר שרשמת סביר ביותר.
חוצמזה , יש לך אלטרנטיבה ? :lol:
מסכים עם כל מילה
הייתי באותו מצב הם צמיגים מצויינים עם אחיזה לא רעה בכלל, שקטים ועושים את העבודה
מתנצל אם אני משבית שמחות,
אבל האחיזה של הדגם הנ"ל בכביש רטוב הינה אפסית (253).
בשבוע שעבר ביצעתי עם הרכב ( נועל 215) בלימת חירום במהירות של 70 קמ"ש שהחלה בהחלקה של קרוב ל- 35 מטר והיסתיימה על הרכב לפני.:?
איבוד האחיזה היה כמעט מיידי והמרחק המכובד ששמרתי וניסיונות הפימפום ע"מ להחזיר את האחיזה לא ממש עשו רושם על הצמיג.
מסכים עם כל מילה
הייתי באותו מצב הם צמיגים מצויינים עם אחיזה לא רעה בכלל, שקטים ועושים את העבודה
GodsFather
29-02-08, 13:58
נשים בצד רגע את עניין המידה, זו בעיה של כל צמיג שטח - אחיזה נמוכה בהשוואה לצמיג כביש , אפילו בהשוואה לצמיג 50/50. שטח מגע שונה.
אבל! אי אפשר לטעום מכל העולמות יחד על אותו סט צמיגים. מבחינת צמיג לשטח ובמידה הנוכחית (205 ולא 215, שם יש מגוון),זה הצמיג היחידי(?) בארץ שאפשרי להרכבה, אז חיים עם מה שיש ומשנים גם את סגנון הנסיעה (לא שאני בא בטענות חלילה, אבל למען הקוראים האחרים).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.