צפייה בגרסה מלאה : הדרך לארמון ציחור מכביש 13 עבירה לפורסטר?
הכוונה מכביש 13 לשביל ישראל (כחול) ואז ימינה לדרך שמקבילה לנחל ציחור. עביר לפורסטר? תודה
העליה מנחל ציחור לא קלה לרכב בלי הילוך כוח. אבל אם תבוא מכיוון שני (עמק דממה) לא תהיה לך בעייה ותוכל לגלוש לכיוון נחל ציחור ושביל ישראל.
ehudzeelim
31-10-21, 18:44
הכוונה מכביש 13 לשביל ישראל (כחול) ואז ימינה לדרך שמקבילה לנחל ציחור. עביר לפורסטר? תודה
אתה מתכוון כשנכנסים מכביש 40 ולא 13. הייתי לפני שבועיים לדעתי עביר גם לפורסטר. אם לא יתאים לך, הכל קרוב ותוכל לחזור
לכביש 40 ממנו ל-13 ולהגיע ממזרח כמו שתיאר נמרוד
לדעתי המעבר בטיפוס מהציחור מסכן משמעותית פח של רכב נמוך וארוך כמו פורסטר.
סע מסביב כמו שנמרוד הציע.
מצטרף להמלצה, בעיקר בגלל זווית בטן.
תודה לכל המשיבים....נכון, התכוונתי כביש 40. אני חושב שכך אעשה....אנסה מציחור. אם זה קשה מידי, אחזור לכביש 13 ואבוא ממזרח כפי שהציע נמרוד....אעדכן בפורום לאחר מעשה למי שעוד מתעניין. תודה.
המלצה חמה: המעבר הבעייתי עבורך הוא קצר מאוד. תשאיר את הרכב לפני התחלת העלייה ותעלה ברגל עד למעלה. ואז תחליט אם לנסות.
כמו שנדב ציין, העלייה מציחור לשביל העליון הינה קטע של כ-10 מטרים, ממש לא פשוט - הרבה הצלבות וגם רכבים גיבורים יותר מהדאסטר התקשו בו.
האלטרנטיבה שהוצעה הרבה יותר הגיונית ונוחה וגם יפה לנסיעה. אם תרצה, תוכל אחרי הארמון לרדת באותו מקטע בעייתי לציחור, כי מדובר בירידה... (וגם כדור מפונצ'ר וגו')
תודה לכל המשיבים....נכון, התכוונתי כביש 40. אני חושב שכך אעשה....אנסה מציחור. אם זה קשה מידי, אחזור לכביש 13 ואבוא ממזרח כפי שהציע נמרוד....אעדכן בפורום לאחר מעשה למי שעוד מתעניין. תודה.
נו, עשית בסוף עם פורסטר?
באיזה דרך?
אנחנו במתח :-)
ET
שניר מדגמן את העליה המדוברת לפני שלושה שבועות.
לדעתי לפורסטר זה קצת מעל הפופיק.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211125/cca306e879defb6556cba88a9789470d.jpg
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
שלום לכולם ותודה על התשובות,
התחלתי עם הפורסטר מציחור וזה הלך די בקלות, עד שהגעתי לבור הגדול עם האבנים, קצת נבהלתי, ירדתי ונסעתי מסביב. אני מניח שנהג קצת יותר מיומן / אמיץ היה מצליח....מכל מקום נסעתי מסביב וירדתי מציחור כפי שהציעו רבים. תודה על ההיתעניינות.
היתרון של הפורסטר בעליה הזו, טמון ביכולתו לספוג באדישות שפ"צים שבג'יפ הם אשכרה מפחידים - הוא פשוט יכול לעקוף את הבור משמאל.
גם הפגוש הבולט פחות מפריע בעליות (כי משקל הרכב עובר אחורה והחרטום מתרומם ומרוויח כמה סנטימטרים של גובה)
הבעיה היא בסוף העליה עם הסיבוב ימינה, שם הפורסטר עלול להתיישב על הגחון או למעוך מפתנים ולאבד משטחי פלסטיק.
עוד בעיה של פורסטר היא הגיר הרציף, שעליה כזו עם הצלבות עוצרת אותו וגורמת לגיר להחליק ולאבד את מעט היכולת שלו להעביר כוח לגלגלים - הפתרון הוא לנסות לטפס במהירות גבוהה יחסית, לצבור תנופה - אבל בזוית כזו לא בדיוק רואים איפה מניחים גלגלים, וזה כבר מתכון לנגיחות ונזקים...
כל בעלי הסובארו שרוצים לבקר בארמון ורוצים ללכת על בטוח - מוטב שייכנסו מכביש 13 לעמק דממה ויסעו לכיוון מערב - זו דרך ארוכה יותר באופן משמעותי וגם יהיו להם הרפתקאות עם כל מיני מעברים טכניים, עליות וירידות וסיבובים, אבל הדרך הזו מהממת ביופיה וממש שווה ומומלצת.
ehudzeelim
25-01-22, 18:50
טיפ קטן לבעלי רכבים "רכים",
לא חייבים לעלות את העלייה הזאת מנחל ציחור כדי להגיע לארמון ציחור
בערך 100 מטר לפני העלייה (לכיוון מערב - כיוון כביש 40) יש שביל שיוצא מהנחל ועוקף אותה ומתחבר לבקעת תל אובות.
ehudzeelim
25-01-22, 19:30
שניר מדגמן את העליה המדוברת לפני שלושה שבועות.
לדעתי לפורסטר זה קצת מעל הפופיק.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211125/cca306e879defb6556cba88a9789470d.jpg
Sent from my M2102J20SG using Tapatalkאני חושב שהסופה פה בנתיב לא נכון, אולי בשביל התמונה היפה?
מעל הבור זה נראה אחרת ופחות קיצוני137102
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
אני חושב שגם אני בדיסקו לקחתי את הבור להימנע משפץ
אני חושב שהסופה פה בנתיב לא נכון, אולי בשביל התמונה היפה?
מעל הבור זה נראה אחרת ופחות קיצוני137102
Sent from my SM-J510H using Tapatalkהתמונה היפה לא עניינה אותי...
לזכרוני נסעתי ע"פ מה שכיוונו אותי.
וכן, גם לי במבט מהתמונה הזו נראה שהיה עדיף לעבור על הבור.
טיפ קטן לבעלי רכבים "רכים",
לא חייבים לעלות את העלייה הזאת מנחל ציחור כדי להגיע לארמון ציחור
בערך 100 מטר לפני העלייה (לכיוון מערב - כיוון כביש 40) יש שביל שיוצא מהנחל ועוקף אותה ומתחבר לבקעת תל אובות.
לא זכור לי שראיתי את השביל הזה....הוא מופיע ב-OFFROAD? הייתי חייב ךעבור אותו בדרך מ-40 לפי מה שאני מבין
ehudzeelim
25-01-22, 21:02
לא זכור לי שראיתי את השביל הזה....הוא מופיע ב-OFFROAD? הייתי חייב ךעבור אותו בדרך מ-40 לפי מה שאני מבין
לא מכיר offroad
אבל כן, כשאתה מגיע מ-40 הוא בערך 100 מטר לפני העלייה המדוברת.
לא מכיר offroad
אבל כן, כשאתה מגיע מ-40 הוא בערך 100 מטר לפני העלייה המדוברת.
100מ מערבית לעלייה אתה באמצע הגדה המערבית של הציחור..
100מ דרומית/צפונית יש מצוק.
יש מצב לסימון על מפה?
ehudzeelim
25-01-22, 23:27
100מ מערבית לעלייה אתה באמצע הגדה המערבית של הציחור..
100מ דרומית/צפונית יש מצוק.
יש מצב לסימון על מפה?כן אתה צודק, מערבית התכוונתי במעלה הנחל, אבל הכיוון הוא דרום. אין שם באזור הזה מצוק.
מצרף במפה את המיקום בערך137103
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
יש דווקא שביל שיוצא מזרחה דרומית לעליה המוכרת.
מעולם לא ניסיתי להכנס בו, אבל הוא מופיע בתצ"אות.
בעיגול מסומנת העליה המוכרת.
בקווקו השביל ה"לא מוכר". מתחבר חזרה לציר הרגיל באזור הפיצול לארמון.
137104
קוליס קטן ונחבא. יהיה טעות להפוך אותו לאוטוסטראדה, ואת הארמון לפח אשפה.
ehudzeelim
25-01-22, 23:36
יש דווקא שביל שיוצא מזרחה דרומית לעליה המוכרת.
מעולם לא ניסיתי להכנס בו, אבל הוא מופיע בתצ"אות.
בעיגול מסומנת העליה המוכרת.
בקווקו השביל ה"לא מוכר". מתחבר חזרה לציר הרגיל באזור הפיצול לארמון.
137104
קוליס קטן ונחבא. יהיה טעות להפוך אותו לאוטוסטראדה, ואת הארמון לפח אשפה.
כן על זה אני מדבר, ראה בהודעה הקודמת. והארמון כבר מזמן פח אשפה..
האם טנדר טיוטה יכול לעלות שם. כמובן יש הלוך כוח אבל הוא ארוך ונמוך
אני עליתי שם עם ההאנטר בלי שום בעיה, לדעתי גם לפני ההגבהה.
בקיצור לא אמורה להיות לך בעיה.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.