PDA

צפייה בגרסה מלאה : תיקון תקרים ברכב ללא גלגל ספייר.



חנן-ג'יפולוג
01-11-21, 23:46
איוניק 5. גלגל התפנצ'ר. חור בסוליה שמוציא אוויר בקצב מהיר. לא משהו שניתן לנפח ולרוץ לפנצ'ריה.
אז השתמשנו בערכה המקורית. זה קומפרסור ולידו מיכל עם נוזל. הקומפרסור דוחס את הנוזל דרך המיכל לגלגל, ללא פירוק ונטיל, ומנפח את הגלגל ללחץ הנכון בפעולה בודדת.
עבד מעולה. סידור נוח.
מחיר מיכל חדש: 420 ש"ח. זה רק בשביל להגיע לפנצ'ריה. כואב בכיס. מדובר במיכל גדול במיוחד, כ620 סמ"ק, יותר מכפול ממיכלים ברכבים אחרים של יונדאי. אני מהמר שהסיבה לנפח החריג הזה היא הספוג הפנימי שיש בצמיג, שמיועד להפחתת רעשים, וכנראה סופג חלק מהנוזל. המיכלים הקטנים יותר ברכבים האחרים עולים פחות מ200 ש"ח, אבל לא רלוונטיים עבורי.
בינתיים אני מתמהמה עם קניית מיכל חדש. מנסה לחשוב על אופציות פחות יקרות.
יש ברכב קיט תיקון עם אקדח ופטריות מעליאקספרס, וקיט של תולעים. זה מצוין בשבילי, אבל אני לא לגמרי בטוח שזה מתאים לאשתי ולבנות שלי, לאתר חור ולסתום אותו בצד הדרך באמצע הלילה.
הפנצ'רמעכר מכר לי בקבוק פאסט ואמר לי שזה מספיק טוב, ושחבל על הכסף למיכל נוזל, אבל אני חושש שזה עלול לפגוע בחיישן הלחץ? חיישן כזה מן הסתם עולה כמו 3 מיכלים, והיבואן עלול שלא לכבד אחריות עם שימוש בחומר כזה, לא מקורי, שיצפה את כל החיישן בטינופת דביקה.

מכירים פתרון מוצלח? או שאין ברירה אלא לשלוף ארנק, ולנסות להבא למעט בשימוש במיכל, אם ניתן.

אל תציעו לשים באוטו גלגל ספייר. לא יקרה. מעדיף לא לפתוח על זה דיון משנה.

ד ו ר ו ן
02-11-21, 00:12
הפנצ'רמעכר מכר לי בקבוק פאסט ואמר לי שזה מספיק טוב, ושחבל על הכסף למיכל נוזל, אבל אני חושש שזה עלול לפגוע בחיישן הלחץ? חיישן כזה מן הסתם עולה כמו 3 מיכלים, והיבואן עלול שלא לכבד אחריות עם שימוש בחומר כזה, לא מקורי, שיצפה את כל החיישן בטינופת דביקה.
.
במה שונה הטינופת הדביקה המקורית והיקרה מהטינופת הזולה?
שניהם צריכים להיות דביקים כדי לסתום חור.
לא יודע אם אתה מכיר, אבל פאסט רגיל אמורים לשטוף בפנצריה בתיקון הקבוע.
ואם אתה לא מתכנן להפוך את התיקון הזמני לקבוע, אז שטוף בפנצריה וסגרת את ההתלבטות.

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 00:26
הנוזל המקורי לא מייצר כל טינופת. ראיתי בסה"כ טיפות בודדות ירוקות וצלולות על החישוק. לא הצמיג, ולא החישוק לא התלכלכו כלל. אני אפילו לא יודע לומר היכן כל החומר. כנראה נספג בספוג המובנה. בלי קשר, מכיוון שמדובר בחומר המקורי, מובן מאליו ששימוש בו לא פוגע באחריות.

לא השתמשתי הרבה בפאסט בחיי, אבל בפעם או פעמיים הבודדות שכן, זו טינופת איומה, ואני משער שכמה שלא ינסו לנקות אותה, בצמיג כזה עם ספוג, במידה ותהיה בעתיד תקלה בחיישן, אפילו לא קשורה לתיקון הנוכחי, לפנצ'רמעכר של היבואן יהיה קל מאוד לזהות שנעשה שימוש בפאסט וממילא גם אין לי כל כוונה לשקר לו, באם הוא ישאל אותי.

...במחשבה נוספת, לא הייתי מנסה מלכתחילה לתבוע באחריות חיישן שעבר ציפוי בפאסט. הגינות בסיסית.

shmil
02-11-21, 00:51
בוא קח כזה
https://he.aliexpress.com/item/1005003002540492.html?spm=a2g0s.9042311. 0.0.27424c4d1J7p5m
(https://he.aliexpress.com/item/1005003002540492.html?spm=a2g0s.9042311. 0.0.27424c4d1J7p5m)
ספר לי איך יעבוד.

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 01:02
תודה. ראיתי את הפתרון הזה, זה נראה לי פשוט עוד סוג, באותו סגנון של מה שכבר יש לי: פטריות ותולעים. זה לצפות מהבנות לשכב על הכביש באמצע הלילה, לאתר את החור ולתקן.

ד ו ר ו ן
02-11-21, 06:53
חיישני לחץ זה לא משהו ייחודי ליונדאי, אתה מכיר בעיה כזו של ציפוי חיישנים?

הספוג נשמע כמו אתגר שיספוג הכל.

אם זה ככ מטריד, שאל את היבואן האם יש מניעה להשתמש בפאסט.

ציינת שבתוך הצמיג זה נשאר נוזלי, גם לאופניים יש נוזל שמתמצק רק במעבר בחורים, אולי זה כיוון.

omri_t
02-11-21, 07:17
ואני טוען
שזה עדיין כסף קטן
וציינת שלתת חבנות לתקן באמצע הלילה זה פחות הכיוון.

אני הייתי קונה חדש מקורי וזהו.

erezgur
02-11-21, 08:03
זה משהו שאפשר להזמין מחול או שהוא בעייתי במשלוח אווירי?

נשלח מהנייד

הדסופה
02-11-21, 08:07
מיכל של גלון עם משאבה ידנית של החומר הירוק עולה כ 200 שח
זה לא אותה דבר ?


Sent from my iPhone using Tapatalk

מוני אורבך
02-11-21, 08:12
לעניות דעתי.. היות וגם אני היתי בסוג דילמה כזה (למעשה בהרבה יותר כסף)
האם להתקין בגימיני חדש הגבהה או לא ?
שאלתי את היבואן אם הרכב ישאר באחריות, אמר שכן אבל ! לא כל מה שקשור למתלים.
זו הגדרה מאוד מאוד רחבה, אם חושבים על זה, ונותנת הרבה פתח להתחמקות מהאחריות.
אני החלטתי שעדיף לי הגבהה שתתן לי שקט נפשי משבירות מאשר לחשוש מהתחמקות מאחריות
שתהיה או אולי לא תהיה. בכל מקרה אני מוכן נפשית שיש מצב שאם משהו ידפק זה עלול ליפול עלי.

כנ"ל לגבי המקרה שלך. אתה רוצה לשמור על האחריות, וראש שקט, השתמש במקורי.
אתה חושב ששום דבר לא יקרה, השתמש בחומר תיקון צמיג.
רוב הסיכויים שלא יקרה שום דבר. כי החומרים הללו מיועדים בדיוק לשימוש הזה.
אבל לך תדע..
מה שכן תהיה מוכן נפשית שהחישן עלול להידפק ואתה תשלם מחיר מלא.

אני במקומך הייתי קונה את הנוזל המקורי (אגב גם הנוזל הלא מקורי עולה כ 130 שח)
לא רק אתה נוסע ברכב, לדבריך אתה אפילו לא הנהג הראשי.
הסיכון הוא לא רק לעצמך אלא בעיקר לבני ביתך.
תוספת של 300 ש"ח למחיר לא ממש תזיז לפה או לשם.
הרי גם כך אתה חוסך 80% בעלות אנרגיה ומי יודע כמה בתחזוקה.

הדסופה
02-11-21, 08:17
https://www.ebay.com/itm/Slime-Tubeless-Repair-Flat-Tire-Sealant-Puncture-Cleans-Easy-With-Water-1-Gallon-/304073187729?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=711-127632-2357-0


Sent from my iPhone using Tapatalk

המשוטט
02-11-21, 08:18
מיכל של גלון עם משאבה ידנית של החומר הירוק עולה כ 200 שח
זה לא אותה דבר ?


Sent from my iPhone using Tapatalkבזמנו דובר על כך שהוא משפיע על איזון הגלגל ולכן משמש רק בטרקטורים ורכבי שטח.

מצד שני ראיתי כרגע מודעה שלהם שמדברת כנראה גם על רכביםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20211102/1be9f7e6a086ee816a7903aa613415cb.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

איל מ
02-11-21, 08:29
לגבי פאסט- לא יעיל לחורים גדולים. וגם השימוש מסורבל. מעטים האנשים שבאמת יודעים לתקן עם פאסט כמו שהיצרן התכוון. בד"כ חצי מהחומר משפריץ סביב הוונטיל.
לגבי הקומפרסור עם הנוזל- אחרי שימוש בקומפרסור דומה של פורד גלקסי, הריני מזומן להודיע לך שאם אשתך מסוגלת לתפעל אותו, היא יותר ממסוגלת לתקוע תולעת. צריך תואר בלוגיסטיקה כדי למלא את ההוראות כלשונן. בתולעים לא חייבים את כל הפרוצדורה של לשייף ולהרחיב את החור. יתרה מכך, ערכות תולעים שייעודיות לאופנוע (או אופניים) הן הרבה יותר קלות להחדרה ועדיין סותמות גם חורים גדולים. ממש הבדל תהומי בקושי בהחדרת התולעת (שזה המכשול העיקרי למי שלא מיומן או מעט פחות חזק).
אם אני הייתי במצבך, אשתי הייתה עוברת הכשרת תולעים דקות ונשלחת לדרכה.
אבל... רשמת שזה קיים ולא מתאים אז....

ד ו ר ו ן
02-11-21, 08:53
בזמנו דובר על כך שהוא משפיע על איזון הגלגל ולכן משמש רק בטרקטורים ורכבי שטח.

יש כמה סוגי נוזלים.
יש כאלו סמיכים עם הרבה סיבים, שממש מורגשת הזריקה של הגלגל בנסיעה.
ויש נוזליים יותר, שמתפזרים מאד מהר תו״כ סיבוב.

חנן,
תרחיש הארוע שלך, שזה מיועד בעיקר למשפחה (בכוונה לא אומר בנות המשפחה), במצב שהם יהיו תקועים בכביש, בדכ במקום לא נוח.
הייתי שם את הפתרון הכי מהיר ואפקטיבי, ואם המקור הוכיח עצמו, אז אותו.
יהיה לך שקט בראש מהחיישן ותדע שיש להם פתרון תיקון בכביש.
זה עדיין זול יותר מצמיג חדש.

לגבי תולעים בצמיג פרייבט,
אחרי תיקון כזה, בסוליה, הפנצריה פסלה את הצמיג.
הצמיגאי, גיפאי בעצמו, אמר שתולעים ממש לא מתאימות לצמיגים עדינים של פרייבט.
מה שנכון לצמיג שטח/משא עבה וחזק פוגע בסיבים העדינים יחסית של צמיג פרייבט.

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 09:27
חיישני לחץ זה לא משהו ייחודי ליונדאי, אתה מכיר בעיה כזו של ציפוי חיישנים?

הספוג נשמע כמו אתגר שיספוג הכל.

אם זה ככ מטריד, שאל את היבואן האם יש מניעה להשתמש בפאסט.

ציינת שבתוך הצמיג זה נשאר נוזלי, גם לאופניים יש נוזל שמתמצק רק במעבר בחורים, אולי זה כיוון.

זה מסוג הדברים שהם כל כך מובנים מאליהם, שאני לא חושב אפילו לשאול.

ברור לי שבתפקידי הקודם, לו הייתי נשאל, הייתי מורה לפסול תביעת אחריות לחיישן שעבר שימוש בפאסט. בסוף היבואן צריך לדעת לגבות טכנית את ההחלטות שלו, ולשלוח לקוריאה חלקים לפי דרישה, לבחינה. לך תצדיק החלפת חיישן שהממברנה שלו מצופה בדבק לבן.

לגבי הנוזל לאופניים, זה כיוון מעניין שעבר לי בראש. השימוש מגושם משהו, פתיחת ונטיל והתמודדות עם גושים קטנים שסותמים את הכניסה, אז עבר לי בראש לעשות איתו מילוי מחדש למיכל המקורי.

- - - Updated - - -


זה משהו שאפשר להזמין מחול או שהוא בעייתי במשלוח אווירי?

נשלח מהנייד

נראה שאפשרי. מחיר לפני משלוח כ50$ למיכלים לרכבים אחרים, שעולים אצל היבואן פחות מ200 ש"ח. את המיכל של הרכב שלי לא מצאתי והוא צפוי להיות יקר יותר.

הדסופה
02-11-21, 09:29
השתמשתי במיכל כזה למילוי של כל צמיגי ה rzr בעבר, עם המשאבה הידנית שלו דרך הונטיל ללא שום מעצורים או גושים
4 גלגלים , כל אחד קיבל כליטר כפעולה מונעת לפני שיהיה תקר , וזהו . מעולם לא שלפתי תולעת במשך שנה וחצי .


Sent from my iPhone using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 09:30
מיכל של גלון עם משאבה ידנית של החומר הירוק עולה כ 200 שח
זה לא אותה דבר ?


Sent from my iPhone using Tapatalk

שאלה טובה. לא ממש מכיר. אני מכיר את הokko שמלא בגושים קטנים, ולא פשוט להעביר אותו לגלגל ללא ונטיל, אז לגלגל עם ונטיל? הוא עלול גם לייצר לי את אותה בעיית אחריות לחיישן.

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 09:43
אני מתחיל להתרגל נפשית למחיר של תיקון הדרך הזה. בתמונה הכוללת זה באמת לא שובר שוויון.
אנסה לארגן לי הנחה, ולנסות למעט בשימוש במיכל. לתקן בעצמי בעזרת האלטרנטיבות כשאני נוהג, ולראות אם ישים להגיע אל הבנות לעזרה כשהן נוהגות. אם הן לא נמצאות במקום בטוח, אורה להן לתקן עם המיכל.

בתקר שהיה, היינו בבית. אם הייתי מודע למחיר של המיכל הזה, הייתי מפרק גלגל ונוסע לתקן אותו בעיר הקרובה. בסוף רוב התקרים מתגלים בחניה הביתית.

תודה.

גיא
02-11-21, 09:55
בסגוואי שלי יש צמיגים מאד עדינים .. עד כדי כך שבנסיעה על דשא קוצני נהיו כמה חורים בכל גלגל.

הנוזל ששמתי בפנצריית אופניים הוכיח את עצמו מאד !

זה משהו לבן מאד נוזלי דמויי שמנת להקצפה. עלה לי מעט ( 60₪ ) אבל זה גל זוג גלגלים קטן מאד.

מאז יצא לי לנפח כמה פעמים אחרי תקופה של חוסר שימוש. לא נצפתה בעיה של וונטיל תפוס או סתום שאופיינית לאחרי שימוש בפאסט.

כנראה שיש חופרים יותר איכותיים מפאסט.


———-

מצד שני. נראה שיש עלויות נוספות לשימוש ברכב מגה מתוחכם .. שלא כולן ברורות מההתחלה.

בכל הרכבים החשמליים אין גלגל ספייר ?
או שזה משהו שעכשיו קורה בכל הרכבים החדשים בלי קשר לצורת ההנעה ?

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 10:01
אייל, אני לא מתחבר לחוויית המשתמש שלך במוצר. אולי יש הבדל בין המוצרים שלי ושלך.
המיכל מתחבר בקליק למדחס. צינור האוויר מתחבר בקליק למיכל. מחברים צינור לגלגל. מדליקים את המדחס, ממתינים שיגיע ללחץ הנכון, מפרקים ונוסעים. קשה לחשוב על משהו קל יותר לתפעול בצד הדרך.

תולעים זה קודם כל לאתר את התקר ואז לתקן, עם כח פיזי לא מבוטל ועם היכרות עם התהליך.

- - - Updated - - -

גיא, החומרים הנוזליים ששמים בצמיג מבעוד מועד לא מתאימים לרכב שנוסע ב140 קמ"ש. הם פוגעים באיזון.

- - - Updated - - -

לגבי הנורמה, זה סוג של מגמה מודרנית. לא רק ברכבים החשמליים, אבל נראה שהחשמליות יותר מכוונות לפתרון המבאס הנ"ל.

ד ו ר ו ן
02-11-21, 10:12
לגבי הנוזל לאופניים, זה כיוון מעניין שעבר לי בראש. השימוש מגושם משהו, פתיחת ונטיל והתמודדות עם גושים קטנים שסותמים את הכניסה,
הנוזל שפגשתי היה דליל ללא גושים בכלל.
ומגיע גם במיכל גדול.

גיא
02-11-21, 10:17
לא ידעתי את זה.

תודה.

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 10:46
ניצלתי קשרי עבר בהשגת הנחה למיכל הזה, והזמנתי.

תודה לכל העונים.

אמיר ב.א
02-11-21, 12:52
חנן - מה שצריך זה רק מספר של "ידידים".

מגיעים בזריזות , עם סט תולעים וקומפרסור , ומתקנים.
לא עולה כלום , והבת / אישה לא צריכות להתעסק עם זה.

1230 מכל טלפון

נ.ב - יצא לי במסגרת הזו לתקן כמה עשרות גלגלים , לרוב לרכבים שלאנשים לא היה מושג מה צריך לעשות , או לרכב בלי ספייר.

Asaf-a
02-11-21, 12:54
אני לא מתאפק, כבר מותר לשאול מה ההתנגדות העקרונית לגלגל ספייר (לפחות גלגל רזה) וג׳ק? במיוחד ברכב גדול ומרווח? ובנסיעות הארוכות.


Asaf-a
אסף.א

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 13:06
חנן - מה שצריך זה רק מספר של "ידידים".

מגיעים בזריזות , עם סט תולעים וקומפרסור , ומתקנים.
לא עולה כלום , והבת / אישה לא צריכות להתעסק עם זה.

1230 מכל טלפון

נ.ב - יצא לי במסגרת הזו לתקן כמה עשרות גלגלים , לרוב לרכבים שלאנשים לא היה מושג מה צריך לעשות , או לרכב בלי ספייר.


למרות שהכרתי, לא חשבתי על הכיוון. תודה.

זו לא חוצפה לבקש עזרה חיצונית ממתנדבים כשהפתרון(היקר) מונח לך בתא המטען?

- - - Updated - - -


אני לא מתאפק, כבר מותר לשאול מה ההתנגדות העקרונית לגלגל ספייר (לפחות גלגל רזה) וג׳ק? במיוחד ברכב גדול ומרווח? ובנסיעות הארוכות.


Asaf-a
אסף.א

מכיוון שמבחינתי הדיון כבר מוצה, אני זורם עם השאלה.

תא המטען שלי מנוצל במלואו, מכיוון שאני עובד חלק מהזמן מהבית. הוא מלא במקרר ובארקליות מלאות בחלקי מערכות בלמים שאני בונה.

boaz avrahami
02-11-21, 13:13
צמיגאים נוטים לפסול או מסרבים לתקן לאחר תיקון בתולעים.
אני מניח שצמיג כשלך הוא יקר מאוד ולכן הייתי שוקל אולי תוספת של צמיג צר בקוטר המתאים.

עכשיו החיים יפים והצמיגים הרגישים עדיין חדשים. בעוד כמה חודשים הסוליה תתבלה עוד ויש סיכוי שתחווה יותר תקרים.

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 13:16
אני מכיר את נושא הסירוב לתיקון תקר שתוקן בתולעת.

שוחחתי על זה עם הפנצ'רמעכר שלי, הראיתי לו את הערכות שברכב, של התולעים והפטריות, והוא אמר שהוא יתקן את הצמיגים לאחר התיקון הזמני שלי.

אמיר ב.א
02-11-21, 13:17
"זו לא חוצפה לבקש עזרה חיצונית ממתנדבים כשהפתרון(היקר) מונח לך בתא המטען?"


חנן - מכיוון שאני נמצא בתוך המערכת אני יכול להגיד לך שזה ממש לא חוצפה , להפך.

אני אמנם חילוני לגמרי , אבל הארגון במקור מגיע מהצד הדתי - עשיית חסדים .
בשביל מי שיוצא לקריאה , זה הרגשה טובה לעזור ,
ובשביל הדתיים שבארגון זה נתפס כחסד שמעריכים אותו מאוד.

במקרים של מישהי שנמצאת עם פנצר זה ברור שיהיה לה יותר קשה להחליף גלגל או להתמודד עם סט תולעים , ולכן יש הרבה קריאות כאלה.

יש מקרים של אנשים שמנסים לנצל , אבל זה מעט מקרים ועם הזמן הארגון למד לזהות את המקרים האלה.

ניצול זה אומר למשל מישהו (שיכול בעצמו להחליף) שמתקשר להחליף גלגל עם פנצ'ר , ליד הבית ,
לא טורח לרדת למטה ולהיות ליד המתנדב , וצועק לו מהחלון איפה המפתח וכו'

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 13:31
אני מבין את הדוגמאות שנתת, רק שפה הבנות יכולות לתקן ממש בקלות עם הערכה המקורית, אז הקריאה לעזרה היא נטו בשביל לחסוך כסף. נשמע לי בעייתי.

אמיר ב.א
02-11-21, 14:55
לכן אני אומר שוב , בתור זה שיוצא לקריאות ,יש הרבה מאוד קריאות לתיקון עם סט תולעים ,
או החלפת גלגל של מישהי שתאורטית יכולה לעשות את זה ,
אבל מבחינת הארגון זה בדיוק המקרים שלשמו הוא הוקם.

אל תרגיש לא בנוח ...

חנן-ג'יפולוג
02-11-21, 15:03
תודה.

חנן-ג'יפולוג
13-03-22, 20:49
האוטו הזה, או אולי מדויק יותר: השילוב שלו עם הנהגת הצעירה בבית, הוא מגנט תקרים. היא הצליחה לארגן שלושה בחצי שנה.

התקר השני היה מוזר. 3 בבוקר אני מקבל ממנה טלפון. היא במרחק 45 דקות נסיעה ממני. נסעתי אליה. עד שהגעתי מישהו כבר עזר לה לנפח וניסה לחפש את התקר ולא הצליח, אבל בשלב כלשהו גם האוויר הפסיק לרדת. נסענו הביתה. למחרת לקחתי אותו לתיקון, וגם שם לא מצאו כלום. ההשערה שלי היא שנשאר נוזל תיקון בתוך הספוג הפנימי מהפעם הקודמת, ותיקן בעצמו את התקר.

הערב עוד אחד, בגלגל אחר. תוקן עם תולעת. נלך מחר לתיקון מקצועי.

סעמק.



לגבי הספייר, אני מתכוון להשיג גלגל מפירוק, של טוסון. אמרו לי שזה מתאים. שישב במחסן בכוננות.

מיכה100
13-03-22, 21:19
ניפחת עם הקומפרסור שהגיע עם האוטו?

Sent from my HD1903 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
13-03-22, 21:21
חיובי.

dudu
15-03-22, 10:49
אפשר לחסוך קצת ברכישת מספר מיכלים (של אותו החומר) קטנים ובמקרה הצורך להשתמש במיכל וחצי שתיים?

חנן-ג'יפולוג
15-03-22, 13:03
יתכן, אבל אם כבר יורדים לרזולוציה כזו, אז נראה לי כבר לשים את המקורי וזהו. הפער במחיר, אם בכלל יהיה, לא מצדיק את זה, לטעמי.

- - - Updated - - -

קניתי בפנצ'ריה גלגל ספייר. גודל מלא. שישב במחסן לעת הצורך. עם מגבה ומפתח ברגים.

בהמשך יהיה כנראה גלגל קטן ואולי נעשה טרייד על מה שקניתי. הגלגל הקטן לא זול. כ2000 ש"ח, ובכל מקרה אין לו מקום ברכב, אז לא בטוח שההשקעה שווה בשביל גלגל שישב במחסן.

ביחד עם פתרון התולעים, והפתרון המקורי, זה נותן סט מספק של פתרונות, לטעמי.

חנן-ג'יפולוג
15-03-22, 18:12
אני לא מתאפק, כבר מותר לשאול מה ההתנגדות העקרונית לגלגל ספייר (לפחות גלגל רזה) וג׳ק? במיוחד ברכב גדול ומרווח? ובנסיעות הארוכות.


Asaf-a
אסף.א


הנה סיבה אחת:

המשטח, באורך סטנדרטי, עמוס במערכות בלימה שאני עובד איתן בבית, הונח במקומו בעזרת מלגזה.

https://imageshack.com/i/pmIj8sTLj

Asaf-a
15-03-22, 18:14
אני מקווה שנותרה גישה לקומפרסור ולתולעים … הם מתחת למשטח?


Asaf-a
אסף.א

חנן-ג'יפולוג
15-03-22, 18:17
לא חשבתי על זה, האמת. הנסיעה הזו כבר מאחוריי.

ערכת התולעים בFrunk. Front Trunk. בצד של האין מנוע. קיט התיקון המקורי עם המדחס בתוכו מתחת למשטח בתא המטען האחורי.

חנן-ג'יפולוג
30-07-22, 10:22
קניתי בפנצ'ריה גלגל ספייר. גודל מלא. שישב במחסן לעת הצורך. עם מגבה ומפתח ברגים.

בהמשך יהיה כנראה גלגל קטן ואולי נעשה טרייד על מה שקניתי. הגלגל הקטן לא זול. כ2000 ש"ח, ובכל מקרה אין לו מקום ברכב, אז לא בטוח שההשקעה שווה בשביל גלגל שישב במחסן.

ביחד עם פתרון התולעים, והפתרון המקורי, זה נותן סט מספק של פתרונות, לטעמי.


ירדנו אתמול לאילת. הצמיגים המקוריים כבר עם 75k ק"מ, לא צעירים, וכל מי שיכולה להביא לי את הגלגל מהמחסן במידת הצורך, נמצאת אתי באוטו.
אז הוצאתי מהגלגל הספייר את האוויר ודחקתי אותו על הרצפה בין המקרר ובית הגלגל. לא אידאלי אבל באמת לא נורא.
זה כבר גלגל צר. לא הגלגל בגודל מלא שהיה קודם. במקור מיועד לרכב אחר, והותאם לתפקידו החדש ע"י חריטת החור המרכזי.
בנוסף, הקמתי קבוצת וואטסאפ לעזרה הדדית בין בעלי גלגל ספייר. בינתיים אני היחיד בה. יש קבוצה כזו לבעלי טסלה ונראה שהיא עובדת מצוין.

https://imageshack.com/i/pmFhyHMHj

Snir
30-07-22, 11:36
עד כמה משמעותי הורדת האוויר מהגלגל?
אצלנו בחברה (קיה נירו פלאג אין, בלי ספייר) אחרי שאחד הסמנכלים חיכה 4 שעות בכביש הערבה לרכב חלופי בגלל פאנצ'ר, הביאו לכולנו גלגל ספייר וכלי נהג (אישית אני כבר לפני כן שמתי כלי נהג, נשמע לי הזוי לנסוע בלי מפתח גלגלים לפחות..).
מאז אני חושש להוציא את הגלגל ספייר שתופס נפח נכבד במה שהוא מלכתחילה "אין בגאז'" בקיה. אני יודע שמרפי אורב לי מעבר לפינה ורק מחכה להזדמנות.

חנן-ג'יפולוג
30-07-22, 11:51
רואים בתמונה היטב. ללא הורדת אוויר הגלגל לא היה נכנס למקום הזה.

נמרוד
31-07-22, 09:33
חנן, אם כבר קנית גלגל חמישי, למה לא לקבע אותו בצורה מסודרת בתא המטען וליסוע ככה, למעט במקרים שאתה מוביל דירה או משהו ובאמת צריך כל ס"מ בבאגאז'? או שזה מה שאתה עושה.

חנן-ג'יפולוג
31-07-22, 09:57
שאלה טובה. לפני שהורדתי אוויר הגלגל פשוט לא נכנס בשכיבה, ולשים אותו באלכסון זו זוועה. גם עד לפני שבוע היה לי את הספייר בגודל מלא, אז בכלל.

עכשיו אני מתחיל לשקול אכלוס קבוע. אולי לבנות מעליו רצפה משנית, או להגביה את הרצפה הקיימת ב35 מ"מ כך שהגלגל יכנס מתחתיה.

לא יודע. בסה"כ אירוע של קריעת צמיג הוא חריג מאוד, אחת לכמה מאות אלפי ק"מ, בהערכה גסה, וזה לא שאני נשאר ללא מענה במקרה כזה. אני יכול להקפיץ אליי את אחת מבנות הבית עם הגלגל מהמחסן, או להזמין מונית עם הגלגל, או לקחת מונית ולנסוע עם הגלגל הקרוע לפנצ'ריה, להחלפה.

איל מ
31-07-22, 11:15
אירוע של קריעת צמיג הוא נדיר בתנאי שלא נסעת על פנצ'ר. אם בני הבית ממושמעים, ועוצרים לבדוק כשנדלקת נורה (איך היינו חיים לפני זה, איך), אז אין בעיה.
מניח שברכב חללית שלך האוטו דואג להסביר לך הכל ובאותות ומופתים כך שקשה להתעלם.

חנן-ג'יפולוג
31-07-22, 13:02
אין לי ספק שלא יתעלמו אצלי מנורה דולקת, ואף אחת לא תפספס, אבל אשתי כבר עם רקורד של פיצוץ בו זמני של שני צמיגים, ברכב אחר :)

Asaf-a
31-07-22, 13:42
נשמע כמו אחלה תירוץ למקרר חדש ברכב במידות שיאפשרו גלגל דק שוכב מנופח בלחץ הרצוי…
אבל רצפה משנית נשמעת כמו הפתרון הנכון יותר…

Asaf-a
אסף.א

asafk
31-07-22, 20:15
הנה חנן. בשבילך.

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2 Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D1 24805&share_tid=124805&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

מתקן גלגל ספייר לרסיבר "2



אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

מוטי ג.
31-07-22, 21:10
ואז הוא לא יגיע למקרר כי הגלגל יחסום לו את הגישה לבגאז, אז צריך גם מתקן למקרר

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

erezgur
31-07-22, 22:03
אבל אולי יהיה אפשר לתלות את הטרקטורון החשמלי על המתקן...

נשלח מהנייד

חנן-ג'יפולוג
31-07-22, 22:04
לא הייתי עוצר את הנשימה בציפיה לשפצורים מיוחדים. זה מן הסתם יגמר בהחזרת הגלגל למחסן.

מוטי ג.
31-07-22, 22:17
כמה גגון מוריד מהקילומטראז?

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
01-08-22, 08:57
לא התנסיתי.

לא רואה את עצמי מחרב את איכות הנסיעה של הרכב הזה עם גגון, בטח לא גגון אוניברסלי עם פחיות שנכנסות בין הדלת ובין המשקוף העליון ופוגעות קשות באטימת רעשי הרוח. יש לי במחסן גגון כנ"ל, מרכבי עבר.
במאזן שבין הסיכון לסיכוי, אני חושב שמחפשי הפתרונות כאן נותנים הרבה יותר מדי משקל לסיכון. מבחינתי, עם הציוד שיש לי כרגע, אני מאוזן פיקס.

נמרוד
01-08-22, 11:41
במאזן שבין הסיכון לסיכוי, אני חושב שמחפשי הפתרונות כאן נותנים הרבה יותר מדי משקל לסיכון. מבחינתי, עם הציוד שיש לי כרגע, אני מאוזן פיקס.

אתה זה שהשקיע בגלגל רזרבי לרכב שמגיע בלי. זה לא משהו שהרבה אנשים טורחים או אפילו חושבים עליו, כלומר הסיכון לא מבוטל בעיניך. ואם כבר אתה מחזיק גלגל ספייר, אז שיהיה בבאגאז' ביום-יום.
מה שמפריע לך בעצם זה המקרר, עוד משהו שמעט אנשים מחזיקים בתא המטען של פרייבט באופן קבוע.

שורה תחתונה חנן, אתה בחור לא קונבנציונלי :rolleyes:

חנן-ג'יפולוג
01-08-22, 12:05
אני רואה פער משמעותי, חוצה גבולות, בין לקנות ערכת תולעים, ברגים עם דבק, גלגל ספייר שישב במחסן, ובין נשיאה קבועה של הגלגל שזו פגיעה יומיומית בנוחות ובשימושיות.

הראשונים נותנים לי מענה נוח יותר או פחות לכל התרחישים האפשריים. מענה שכולל הקפצה של אחד מבני הבית במקרה החריג של קריעת גלגל.

את האחרונה אני לא מוכן לשלם בשלב הזה בשביל לתת מענה לסיכון מזערי.



המקרר הוא חלק חשוב מאוד במרכיב הנוחות, עבורי.

asafk
01-08-22, 12:55
ובלי קשר... חנן.... 75000 קמ - תחליף צמיגים. זה השלב שבו צמיג מתפוצץ בנסיעה מכלום.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
01-08-22, 13:11
חולק עליך.

אני עובר באופן קבוע את ה100000ק"מ עם צמיגים. מעולם לא התפוצץ לי צמיג סתם, גם לאחר מיליוני ק"מ שעברתי.
אני לא מכיר קריטריון החלפת צמיגים לפי קילומטראז'. מכיר שחיקה, מכיר גיל, מכיר מראה וסדקים. הצמיגים שלי לא עונים לאף אחד מהקריטריונים האלה.
הם בני שנה בערך, ועד שהם יגיעו לאינדיקטורים המובנים של השחיקה יש עוד כ3 מ"מ. קיבלו אישור לפני כשבועיים מבעל פנצ'ריה שהתעניינתי אצלו לגבי זמינות סט חדש.

דרור ברלי
01-08-22, 14:33
אני חוויתי פיצוץ מכלום.

צמיג סיני מ-2019. היה בן שנה כשפתאום התאבד וכמעט הרג אותי.
עד אז נסע אולי, בלחץ, 20,000 קמ. נראה במצב מצויין לחלוטין. לחץ אוויר תמיד תקין לפי הוראות יצרן הרכב ונבדק אחת לשבועיים בערך - ככה זה אצל ג'יפאים. כי אנחנו פשוט רגילים לבדוק ולהקדיש תשומת לב לנושא הזה, שרוב נהגי הפרייבטים מתעלמים ממנו.

אבל זה קרה בשיוט במהירות גבוהה יחסית (140 בערך. אולי קצת יותר) שלכשעצמה היא לא מהירות חריגה שאמורה לפרק ככה צמיג תקין של פרייבט. גם אם הוא סיני.

צמיגי פרייבטים, במיוחד כאלה בעלי Treadwear גבוה, יכולים, תיאורטית, לגמוא גם 100,000 ק"מ ללא תקלות וללא בעיות ובלי להתקרב למגבלת השחיקה. אבל זה תיאורטי ותלוי בכל כך הרבה משתנים.

אותו סט סיני, היום עם כ-60,000 ק"מ, לא נראה יבש, אבל מבחינת שחיקה כבר מתקרב לסוף הדרך לטעמי. כרגע הוא עדיין "תקין" לפי כל הפרמטרים המקובלים וימשוך עוד חודש-חודשיים עד שיוחלף.

asafk
01-08-22, 14:37
שני צמיגים קוריאניים אורגינל בני שנתיים בקיה שהיתה לי עם 80 אלף התפוצצו בזה אחר זה בלי שום סיבה טובה לכאורה, הראזון היה בכביש מהיר בחזרה מעקיפה בין שתי משאיות. מפחיד.
הצמיגים לא היו שחוקים מדי, וכאמור לא ישנים מדי.
אני מכיר עוד כמה מקרים כאלו - ולכן מציע לנקוט משנה זהירות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

-->