PDA

צפייה בגרסה מלאה : קורנדו 06 לוקרים ידניים ושמן מנוע

amithoss
02-11-21, 10:23
אהלן
יש לי קרוב לשנה קורנדו 2006 ואני מאוד מרוצה.
קניתי את הרכב עם לוקרים ידניים, וכאשר אני נועל אותם צד אחד משמיע תקתוקים ומידי פעם בום חזק.
פתחתי הלוקר יחד עם המוסכניק והבחור טוען שהגלגלי שיניים נשחקו מאוד ויש להחליף את הלוקרים.
שמעתי הרבה דעות בנושא- לא מחליפים לוקר עד שהוא נשבר/ להחליף כדי שיהיה ראש שקט, רוצה לשמוע את דעתכם.
בנוסף שמתי לב לאחרונה שיש לי נזילת שמן קטנה שאני צריך לטפל בא
וכל פעם שאני מוסיף שמן חדש הוא נשרף ומשחיר מאוד מהר. מה זה אומר? לא נראלי זה אמור לקרות אז איך אני מונע את זה? והאם זה סימנים של משהו?
תודה רבה לכל העונים!

amithoss
02-11-21, 10:34
בנוסף הברקסים מאוד חורקים, איך אני יכול לטפל בזה לבד?

ehudzeelim
02-11-21, 10:37
במחירים שניתן להשיג לוקרים כאלה, הייתי מחליף בלי לחשוב פעמיים.
לגבי השמן, כשאתה מוסיף שמן חדש לישן שכבר נמצא במנוע, ברור שהוא יתערבב וישחיר מהר מאד

תקן את הנזילה, אתה יכול לעשות פלאשינג למנוע (תוסף לשמן שממיס משקעים ופיח, ומנקה את המנוע, לא חובה ויש אומרים שאף מזיק לאטמים וכו'. מוסיפים אותו לפני החלפת שמן ואחרי כמה דקות עבודה מרוקנים את השמן וממלאים חדש (לאחר שגם החלפת פילטר כמובן..).
אחרי פלאשינג מוצלח השמן לא ישחיר במהירות אחרי החלפתו.

במנועים האלה אין הפתעות בדרך כלל, טיפולים בזמן תחזוקה בסיסית ורק סע וסע וסע..

- - - Updated - - -

בנוסף הברקסים מאוד חורקים, איך אני יכול לטפל בזה לבד?

רפידות לא מקוריות, ו/או צלחות לא מקוריות, לכן הברקסים חורקים.
אתה יכול לנסות להחליף רפידות לסוג אחר ממה שיש אצלך, יש סוגים שחורקים פחות (חוץ ממקוריות כמובן)
אם אתה מזמין מחו"ל, שים לב שאתה מזמין את הדגם הנכון: יש שני דגמים שונים של רפידות, לדגם לא טורבו ולדגם טורבו

amithoss
02-11-21, 10:53
תודה רבה!

erezgur
02-11-21, 11:59
ברוך הבא לפורום,

אני ממליץ לך לא להתבייש ולפתוח לכל נושא טכני חדש (שונה) שרשור נפרד עם כותרת מתאימה. לדעתי יש סיכוי גבוה יותר שתקבל תשובות טובות שיעזרו לך אם יהיה שרשור נפרד וכותרת מתאימה כי אנשים שיודעים / יכולים לעזור יבינו שיש להם מה לתרום לשרשור, ייכנסו וכנראה יעזרו.

בעיית הלוקרים לא קשורה לשאלה שלך לגבי שמן המנוע.
והוספת תגובה חדשה עם בעיית החריקות בברקסים בכלל יכולה ללכת לאיבוד כי אולי מי שלא יודע לענות לגבי הלוקרים בכלל לא ייכנס לשרשור...

בהצלחה!

נמרוד
02-11-21, 15:02
אהלן
יש לי קרוב לשנה קורנדו 2006 ואני מאוד מרוצה.
קניתי את הרכב עם לוקרים ידניים, וכאשר אני נועל אותם צד אחד משמיע תקתוקים ומידי פעם בום חזק.
פתחתי הלוקר יחד עם המוסכניק והבחור טוען שהגלגלי שיניים נשחקו מאוד ויש להחליף את הלוקרים.
שמעתי הרבה דעות בנושא- לא מחליפים לוקר עד שהוא נשבר/ להחליף כדי שיהיה ראש שקט, רוצה לשמוע את דעתכם.

תפרק את המכסה של הלוקר ותצלם את מה שרואים בפנים, בדומה לתמונה שאני מצרף (של לוקר תקין לגמרי, מרכב אחר, אבל העקרונות דומים). אתה יכול לא להחליף את הלוקר עד שהוא נשבר, אבל אם הוא ישבר זה יקרה תחת עומס בתנאי שטח שיהיה קשה לצאת מהם בלי הנעה קדמית. לשיקולך.
135882

בנוסף שמתי לב לאחרונה שיש לי נזילת שמן קטנה שאני צריך לטפל בא
וכל פעם שאני מוסיף שמן חדש הוא נשרף ומשחיר מאוד מהר. מה זה אומר? לא נראלי זה אמור לקרות אז איך אני מונע את זה? והאם זה סימנים של משהו?

אל תתרגש מהצבע. השמן במנוע דיזל מקבל צבע שחור כמעט מיד אחרי החלפה.

מה קצב הנזילה? כמה אתה מוסיף וכל כמה זמן?

ehudzeelim
02-11-21, 15:43
נמרוד, בתמונה ששלחת יש משהו שנראה כמו סדק בקורונה החיצונית של הלוקר בשעה 11, אם זה לוקר בשימוש כדאי לבדוק אותו..
ראה בתמונה:
135883

-->