צפייה בגרסה מלאה : בניית גג לחניה שתשמש גם לסוכה
moshe_levy
06-11-21, 23:52
יש ברשותי חניה כפולה על שטח של כ 40 מ"ר.
ברצוני לבנות תשתית כרגע מכוון לברזל, כי המפתח מהבית לקצה השער הוא כ 7 מטר, עם שיפוע קטן, ולקרות בסנטף, ובסוכות להוציא את הסנטף או לפחות מחצית או יותר ממנו לפי ההלכה כדי שיהיה כשר לסוכה.
השאלה שלי היא איזה חומר קל כלומר לא פנלית וכאלה ושיהיה גם אסטטי ( חזית הבית, אפשר לשים ופעם בשנה לשחרר ₪( לפרק) אותו ולהחזיר?
הכוונה באיזה ברגים להשתמש, ואיך לעשות את החורים כדי שיאפשרו שימוש חוזר גם בסנטף וגם בתשתית?
מרווה שהייתי ברור מספיק
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
תבנה מסגרת שמחזיקה את הסנטף ויורדת הצידה, ככה הסטנף יהפוך לדופן.
אתה יכול לפרק את זה לכמה מסגרות שונות כתלות במגבלות המרחב מסביב. (מרחק נדרש לצד החניה הוא לפחות חצי מרוחב מקטע)
לחלופין תשים את המסגרות על מסילות ככה שכל מסגרת תיסע למתחת המסגרת שלידה.
ישאר לך מקטע אחד שבו כל המסגרות אחת מעל השניה.
liontamer84
09-11-21, 08:41
מצטרף להמלצה של לבנות מסגרת נוספת שתדע לרדת.
אולי אפילו שתיים כדי שלא יהיה לזה יותר מדי משקל.
סנטף תופסים עם ברגים שיש להם שייבה מגומי שברגע שתפתח ותסגור (ובורג כזה שמים בערך כל 40 ס"מ),
תאבד את האטימה - ואז או שתצטרך לשים שייבה אחרת, או למרוח בסיליקון.
גם פעם בשנה זה ניג'וס לא מהעולם הזה.
עדיף לפצל את זה לשתי תתי מסגרות שנפתחות כמו כנפיים.
או שתמתח קירוי ברזנט - מתקין ברזנטים המלי. לי לשים גדר במבוק כתשתית לברזנט למניעת שקיעה, ופעם בשנה תוריד את הברזנט על ידי שחרור אמצעי המתיחה ותשים סכך, וחוזר חלילה.
בברכה,
יוני5
באופן דיי ברור מצטרף להמלצה לא לפרק ברגים של סנטף. כאב ראש מכל הבחינות (איטום, דיוק המיקום, גישה וכו')
אבל...
אני לא בטוח אם מבחינה הילכתית לא מספיק לך "חלון" בגג שיראה את הכוכבים. ז"א חתיכה אחת פריקה בכל מידה שתבחר.
היא אמנם תצטרך סוג של "מרזב" בשולי החיבור אבל אולי שווה לשקול גם את האופציה הזאת.
moshe_levy
09-11-21, 19:54
אז ככה אני מחפש את השיטה כמובן הכי קלה לפירוק/ הזזה, ואם בריזנט/ שמשונית על חוטי ברזל מתוחים כזה שפתאום ביום קיץ בא לי צל או לחילופין בא לי שמש אז אני מושך ומקפל אותם לכיוון הקיר של הבית, ייתן לי את הפתרון אז גם הולך.
מבחינה הלכתית אני לא ספץ אבל למיטב הבנתי אמור להיות יותר שמש חמה מאשר קירוי מוצל ואז אפשר לשים סכך ולעשות סוכה.
מה דעתכם, על תשתית ברזל אחרי הכל זה 40 מ"ר ומעל איזה תשתית אלומיניום עם/בלי חלונות, שפשוט חשמלית או ידנית תפתח אחד מעל השני לכיוון הקיר של הבית, למין ערימה של חלונות ?
האם אני יכול לבנות את התשתית מאלומיניום שהוא מעט יותר אסטטי מברזל, מה המפתח שאפשר לתת לקורת אלומיניום ללא עמוד באמצע ( אצלי 6.5 מטר), ואני גר באיזור ירושלים אפשרות לשלג פעם ב....
חשבתי לעצמי אולי לבצע מאלומיניום ואם יש חשש לשלג פשוט לפתוח ואז לא יצטבר משקל?
דעתכם.
moshe_levy
24-01-22, 20:07
אני צריך עצה לבניית גג לחניה כפולה מצורף סירטוט.
הדרישות:
1. ללא כניסת גשם ,( ברור שייכנס מהצדדים, אבל שיהיה אפשר להיכנס עם הרכב לחניה ולצאת מבלי לעשות מקלחת).
2. ניתן להוזזה/הסרה/הסתה לבניית סוכה.
3. משהו שניתן לביצוע לאדם עם כלים וידע בעץ בעיקר.
הצעות כמו אלומיניום חשמלי מתקפל וכאלה שעולה 70 אלף לא בא בחשבון.
תודה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220124/ee32a3e1563322790782d359e4c8e758.jpg
moshe_levy
25-01-22, 15:58
או שתמתח קירוי ברזנט - מתקין ברזנטים המלי. לי לשים גדר במבוק כתשתית לברזנט למניעת שקיעה, ופעם בשנה תוריד את הברזנט על ידי שחרור אמצעי המתיחה ותשים סכך, וחוזר חלילה.
בברכה,
יוני5סליחה על ההקפצה הרבה זמן לא הייתי כאן עבודה וכאלה.
אוקיי רק השאלה היא האם לשים ברזנט אחד בתפירה בהתאמה על הכל, ואם לא איך אני עושה את החפיפה בין החתיכות כדי שלא יהיה לי טפטפת בחורף, מצורף סירטוט לפי גדלים (בערך לא על הס"מ).https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220125/88d8ab0f89164610dcd2abf6ac05f35c.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.