התחברות

צפייה בגרסה מלאה : (יצור) רכב חשמלי מזהם יותר ממכונית רגילה? (בעצם לא)

זוהר לב
07-11-21, 11:00
הערת המערכת: מספר שעות/ימים לאחר פרסום הכתבה נוספה לכותרתה המילה "יצור" .

זוכרים את הדיון על החד פעמי? מזהם - לא מזהם?
9 שנים יידרשו למכונית חשמלית כדי להשתוות למכונית רגילה (מנוע נזין)במאזן פליטות מזהמים.
ועדיין לא דברנו מה יהיה גורלן של הסוללות הגמורות ומה תהיה "תרומתן" למאזן הזיהום.

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sjiuwimpf

חנן-ג'יפולוג
07-11-21, 11:05
אני מבין שלא הגעת עד המשפט האחרון.

אני מהמר שבזמן כתיבת הכותרת תומר בנה על זה שהרבה לא יגיעו לסוף הכתבה.

זוהר לב
07-11-21, 11:18
הבנת לא נכון. דווקא כן קראתי עד הסוף.

נמרוד
07-11-21, 11:24
העמקתי טיפה מעבר לכותרות המילוליות. זה חיפוש קל ברשת.

וולוו פרסמה את ההשוואה הזאת:

דגם XC40 חדש עם מנוע בעירה פנימית, צפוי להשאיר חתימת פד"ח ממוצעת של 59 טון.
דגם C40 החשמלי החדש, המקביל והיורש של XC40, צפוי להשאיר חתימת פד"ח ממוצעת 50 טון- זאת בהנחה שהטעינה שלו תתבצע מחשמל ש60% ממנו מיוצר מדלקים פחמניים. הסיבה היא שלפי מי שערך את החישוב, הממוצע הנוכחי בעולם של יצור חשמל הוא 60% דלקים מאובנים, 40% לא מזהמים.

אם הוא יטען לאורך חייו בחשמל שכולו ממקורות לא מתחדשים, הפליטה הממוצעת תהיה 27 טון - חצי מחתימת הפחמן של הדגם הרגיל. אגב, יש לציין, שגם 50 טונות זה פחות מ59 טונות.

וזה המסר שוולוו רצתה להעביר - והוא אמור להיות ברור מאליו - מכונית חשמלית יכולה להוריד פליטת פחמן בצורה משמעותית אך ורק אם החשמל שבוא היא נטענת הוא ממקור שלא פולט פחמן. ובמילים אחרות, תחבורה חשמלית נטענת היא תנאי הכרחי אך לא מספיק כדי להוריד את פליטת הפחמן. יצור חשמל נקי הוא המשלים.

חנן-ג'יפולוג
07-11-21, 11:29
וואללה. אז ננסה לדחוף כמה מילים לפני שהמתלהמים יגיעו לחרבן אותו.
יתרון הגודל: ניתן לסנן מזהמים בתחנות הכח בצורה יעילה יותר מאשר ברכב עצמו.
הרכב החשמלי תורם 0 גזים לזיהום במרכזי הערים, שם רובנו גרים ו/או עובדים.
וולוו מנסים לדחוף חזק יותר את המעבר לאנרגיות מתחדשות. הגיוני, בפרט כשהמוצר שלהם הוא חלק מפתרון כולל.

assafy
07-11-21, 11:34
ועדיין לא התייחסתם לחלק הראשון במה שכתב העיתונאי המדופלם בדבר העלות הסביבתית של ייצור הרכב החשמלי בהשוואה לייצור רכב עם מנוע שריפה פנימית.

חנן-ג'יפולוג
07-11-21, 11:40
70 אחוז פער, ברכיב שרחוק מלהיות הגורם הדומיננטי, והוא בשאיפה לא במרכזי הערים.
אגב, רק 70 אחוז? לאור כותרות עבר היסטריות חשבתי שיותר. הייתי יכול לנחש משהו קרוב לזה רק מבחינה של פערי משקל הרכבים. האיוניק 5 שוקל 2060 ק"ג. כבר חשבתי שיש פה איזה מאמץ חריג.

ehudzeelim
07-11-21, 11:49
העמקתי טיפה מעבר לכותרות המילוליות. זה חיפוש קל ברשת.

וולוו פרסמה את ההשוואה הזאת:

דגם XC40 חדש עם מנוע בעירה פנימית, צפוי להשאיר חתימת פד"ח ממוצעת של 59 טון.
דגם C40 החשמלי החדש, המקביל והיורש של XC40, צפוי להשאיר חתימת פד"ח ממוצעת 50 טון- זאת בהנחה שהטעינה שלו תתבצע מחשמל ש60% ממנו מיוצר מדלקים פחמניים. הסיבה היא שלפי מי שערך את החישוב, הממוצע הנוכחי בעולם של יצור חשמל הוא 60% דלקים מאובנים, 40% לא מזהמים.

אם הוא יטען לאורך חייו בחשמל שכולו ממקורות לא מתחדשים, הפליטה הממוצעת תהיה 27 טון - חצי מחתימת הפחמן של הדגם הרגיל. אגב, יש לציין, שגם 50 טונות זה פחות מ59 טונות.

וזה המסר שוולוו רצתה להעביר - והוא אמור להיות ברור מאליו - מכונית חשמלית יכולה להוריד פליטת פחמן בצורה משמעותית אך ורק אם החשמל שבוא היא נטענת הוא ממקור שלא פולט פחמן. ובמילים אחרות, תחבורה חשמלית נטענת היא תנאי הכרחי אך לא מספיק כדי להוריד את פליטת הפחמן. יצור חשמל נקי הוא המשלים.

האם המספרים האלה כוללים את מיחזור/טיפול בסוללות?

חנן-ג'יפולוג
07-11-21, 11:51
כשהתהליך הזה יבשיל למצב כדאי, הוא יכנס לסעיף היצור ואף יקטין אותו, ולא כסעיף נפרד.

ehudzeelim
07-11-21, 11:53
אבל כתמונת מצב עכשווית,
האם זה נכלל? אם לא אז השאלה היא מה המאזן הכולל נכון להיום. כלומר, גם אם הסוללות לא ממוחזרות יכול להיות לזה מחיר סביבתי משמעותי

חנן-ג'יפולוג
07-11-21, 12:15
חיפשתי בעבר מקורות מהמנים למידע הזה. זה כנראה דורש משאבי חיפוש רציניים יותר.

סבלנות. עוד שנייה יצרחו עלינו שזה באפריקה.
כך או אחרת, מה שזה עושה, אם זה עושה, זה מחוץ למרכזי הערים, וגם זה משהו.

בינתיים יש דחיפה חזקה לשימוש קרקעי בסוללות האלה, למיצוע האנרגיה ברשת וכו'.

ד ו ר ו ן
07-11-21, 16:22

התכוונת אולי למקורות מתחדשים?

אחרת זה אומר שהמקור המתחדש מזהם כמעט באותה המידה ( 50-27).

מה הנוגע לחתימה הכוללת של הייצור וגריטת הסוללות?

ויפה שוולו לא מתיפייפים להציג כאילו רכב חשמלי זה דבר שעומד בפני עצמו.

ד ו ר ו ן
07-11-21, 16:27
והוא בשאיפה לא במרכזי הערים.

חנן,
זה סוג של NIMBI.
וזו המהות של ההתייחסות לחתימה כוללת וזו הסתכלות חברתית אחראית בהרבה מאשר הגישה של מה שלא אצלי לא מעניין.
כי זה כוכב אחד עם אטמוספירה משותפת.

נמרוד
07-11-21, 16:33
כן דורון, טעות סופר. כמובן שה"לא" מיותרת.
ויותר נכון, אם כבר מדייקים בזוטות, ומי כמוך אוהב לדייק בזוטות - הייתי צריך לכתוב מקורות אנרגיה שלא פולטים פחמן דו חמצני. כי אנרגיה גרעינית היא חלק חשוב יותר ויותר במאזן האנרגיה של האנושות, והיא לא מתחדשת, וגם לא לא-מזהמת. אבל בהחלט לא פולטת פד"ח.

וברור שרכב חשמלי לא עומד בפני עצמו! הוא בא יחד עם מעבר לחשמל ממקורות מתחדשים (או גרעיניים כאמור). וההיבטים השונים האלו של התקדמות לעבר יעד של איפוס מאזן הפחמן לא חייבים והאמת לא יכולים לבוא ביחד. זה שהם לא מסונכרנים, ושסוגים אחרים של תחבורה ותעשייה מפגרים אפילו יורת מאחור, לא משנה את העובדה שכל אחד חשוב בפני עצמו והוא תנאי הכרחי כדי להבטיח לילדות שלי ולילדים שלהם עולם, בוא נגיד, לא יותר גרוע משלנו.

ד ו ר ו ן
07-11-21, 16:42
אנרגיה גרעינית היא חלק חשוב יותר ויותר במאזן האנרגיה של האנושות, והיא לא מתחדשת, וגם לא לא-מזהמת. אבל בהחלט לא פולטת פד"ח.
.
העולם בנסיגה משימוש באנרגיה גרעינית.
בגרמניה (מדינה קפדנית מאד לגבי איכות סביבה), סגרו הכל למיטב הבנתי, מזמן.
היחידים באירופה זה צרפת, אולי כי הם גם יצרני כורים.
לא לגמרי הבנתי מדוע היחס ככ שלילי לכורים.
על פניו, יותר מעשי לשלוט בתהליך הזה מאשר לייצר פסולת נלווית לתהליכי אנרגיה ירוקה אחרים, אבל אני ממש לא בקיא במאזנים האלו.

יוני5
07-11-21, 16:56
לא לגמרי הבנתי מדוע היחס ככ שלילי לכורים.

לפי מה שהם אומרים בגלל שתי סיבות:
1. צ'רנוביל כאלה
2. כי את מוטות האורניום של הכורים, צריך לקבור איפשהו כשהם מסיימים את חייהם

אבל אולי יגיעו למסקנה שכדאי לחזור לזה למרות הכל.

בברכה,
יוני5

boaz avrahami
07-11-21, 18:23
די, בחיי…
אחרי המבול.

נדמה לי שאם חוקרים את תולדות כדור הארץ מגלים שגם לפני שהייתה פליטת מזהמים היו שינויי אקלים קיצוניים.
חיים תחת הקרחונים וים במדבר.
אולי בעצם מדובר בעוד גל דומה שאין לאדם כמעט השפעה עליו?

נמרוד
07-11-21, 18:31
די, בחיי…
אחרי המבול.

נדמה לי שאם חוקרים את תולדות כדור הארץ מגלים שגם לפני שהייתה פליטת מזהמים היו שינויי אקלים קיצוניים.

הנתונים אומרים שלא. מדובר על גל חריג.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hockey_stick_graph
ואל תאמין לי. בבקשה, לך, חפש, קרא את שפע המידע שקיים ומפורסם.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211107/a74d3113fb00a7f0d1a096261340ca72.jpg

חנן-ג'יפולוג
07-11-21, 18:50
די, בחיי…
אחרי המבול.

נמרוד מעמיק בעניין פי מיליון ממני וגם מסביר רהוט יותר, בעיקר על ההיבטים ארוכי הטווח, אבל ברמה הבסיסית ביותר, העממית ביותר ובטווח המיידי, רואים מצוין ביום כיפור איך הזיהום בערים יורד דרסטית. כמעט ל0.

אתה עומד על מדרכה בצומת עזריאלי בבוקר יום א. לא היה לך נעים פי מיליון אם התחבורה שם היתה חשמלית? באף, בריאות ובאוזניים?
להתעלם מזה זו אטימות מרשימה, אלא אם אתה איש מעשן. אני רואה כל בוקר מרחוק את הענן האפור מעל גוש דן, עד לגובה של 2/3 עזריאלי ומתבאס עמוקות, מכל הלב, לנסוע לתוכו לעבוד. מי שבפנים, זה מעניין, לא מסוגל לראות את זה.

boaz avrahami
07-11-21, 18:51
אל תגזים. לא מתכוון לחפור בזה אבל 1000 שנה על גרף זה בקושי ממ על פני ההיסטוריה.
זה אפילו לא מגיע לישו.

דבר במונחים של עשרות אלפים

חנן-ג'יפולוג
07-11-21, 19:12
בועז, דווקא בתור מי שהתחיל את התגובה שלו ב"אחרינו המבול", אתה אמור להסתכל על האדווה המקומית בגרף , שאנחנו אחראים לה, ולא על המגמה בת עשרות אלפי השנים.
בסוף הכדור יתאדה. אין על זה ויכוח. בטווח הארוך אין משמעות לכלום. הרעיון הוא לנסות לעשות שלדור ילדינו יהיה קצת פחות רע.

ד ו ר ו ן
07-11-21, 19:15
די, בחיי…
אחרי המבול.

היו.
בוודאי שהיו, ויותר קיצוניים בערכי הקיצון, למעלה ולמטה.
כשמוצאים עצמות היפופוטם בעין עבדת/בסהרה אס אתה מסין שפעם היה פה אחרת.
כשהממותות הצמריות נכחדו בגלל שינוי טמפ שגמר להן על סביבת החיים ועוד ועוד.
הר הגש באיסלנד לפני 12 שנה~ נתן נפיחה לא גדולה מבחינתו, שהשפיעה על כל העולם לחודשים.

יסלח לי נמרוד, בלי להעליב, הגרף שצורף הוא פחות מהבהוב של גחלילית במשק כנפי ההיסטוריה של הכוכב כדי לנתח את המצב הנוכחי.
צריך להסתכל רחוק ורחב יותר.

הבעיה יותר גדולה.
כי קצב השינוי הוא החריג, לא עצם השינוי.
לא מוכר שינוי בקצב כזה.
והמשתנה האמיתי שאפשר להוסיף לסקלה הגיאו-היסטורית הוא המהפכה התעשייתית וממנה והלאה גרף השינוי נהיה תלול כמו שלא הכירו בעבר.

נמרוד
07-11-21, 19:24
אל תגזים. לא מתכוון לחפור בזה אבל 1000 שנה על גרף זה בקושי ממ על פני ההיסטוריה.
זה אפילו לא מגיע לישו.

דבר במונחים של עשרות אלפיםמצער אותי שאתה מבטל בקלילות את פיסת המידע שאני מביא מצד אחד, ומסרב לחפור ולהביא מידע אחר.

boaz avrahami
07-11-21, 19:27
אתה מצפה שאני אתעמק בנושא שממש לא מעניין אותי.
הזיהומים הגדולים מגיעים ממקומות שלא ישתנו ממילא. אנחנו רק עלה תאנה.

סוג של הייפ לילדי פרחים מפונקים

נמרוד
07-11-21, 19:33
אתה מצפה שאני אתעמק בנושא שממש לא מעניין אותי.
הזיהומים הגדולים מגיעים ממקומות שלא ישתנו ממילא. אנחנו רק עלה תאנה.

סוג של הייפ לילדי פרחים מפונקים

איך אתה יודע מאיפה הזיהומים הגדולים אם אתה לא מתעניין ולא מתעמק?

ehudzeelim
07-11-21, 20:00
https://en.wikipedia.org/wiki/Hockey_stick_graph
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211107/a74d3113fb00a7f0d1a096261340ca72.jpg

הקשר בין הגרף הזה לטמפרטורה הממוצעת של כדו"א נע בין מדויק למקרי בהחלט.. הוא מייצג רק את החצי כדור הצפוני, מתבסס על הנחות והשערות רבות, וגם אחרי כל זה עדיין השגיאה הסטטיסטית של הנתונים שווה בערך לגודל מגמת ההתחממות שהוא מציג. לכן מבחינה מדעית הוא חלש מאד. מבחינה פוליטית הוא נהדר..

raanan
07-11-21, 23:28
העולם בנסיגה משימוש באנרגיה גרעינית.
בשקט בשקט, אנגליה מקימה 3 כורים חדשים.
כנראה כשהאיחוד הארופי יקפא כי רוסיה תסגור את ברז הגז,
הבריטים יחייכו עם אנרגיה בלתי נדלת ירוקה.

רענן

asafk
07-11-21, 23:56
כמו שכתבתי בדיון אחר. אנשים מתים ממש כל יום, כאן ועכשיו- מאויר מזוהם באופן כללי, ומעשן באופן ספציפי - במרכזים האורבניים.
פליטות המזהמים מתחבורה לוקחות בזיהום הזה חלק משמעותי מאוד ורכב לא מזהם יעזור מאוד.
יום כיפור? דוגמה מצויינת.
לונדון דוגמה יותר טובה. מי שזוכר לפני חוקי אגרת הגודש והאיסור לחמם באמצעים פולטי עשן - ללכת בלונדון ברחוב היה כמו לעשן. זה היה מסריח ומגעיל ומעושן. וממש תוך כמה חודשים מהאיסור על חימום פולט עשן והטלת אגרת גודש - האויר בלונדון נהיה די נקי. וזה היה מזמן, לפני עשור ויותר.

כתבתם שהזיהום פשוט עובר למקום אחר - וזה אולי נכון אבל על זה בדיוק מדברים כאן. על זה שגם האנרגיה לטעינת המכוניות צריכה לבוא ממקור לא מזהם, או בר קיימא. זה הצעד הבא.
וגם אם לא ישלימו את הצעד הבא - העשן יהיה במקום שאין בו המון אנשים. בלמעלה של ארובה שנופחת עשן וזיהום למקום שאף אחד לא ינשום אותו בצורה מרוכזת. זה גם משהו.

לא חייבים להתעמק בהתחממות הגלובלית. מספיק להבין מה שכתבתי בפיסקה הראשונה. עשן ואויר מזוהם גורמים להמון אנשים למות. עם או בלי תופעות גלובליות נוספות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

asafk
08-11-21, 00:03
ואגב כורים גרעיניים. הם לוקחים פחות שטח מאשר למשל שדות סולריים.
זו אנרגיה די נקייה. אבל תוצרי הלוואי מאוד מזהמים וגם הסיכוי לתקלות קיים והסיכון משמעותי - ראה ערך פוקשימה - למרות שהכורים המודרניים הרבה הרבה יותר מוגנים ןעמידים וכוללים מנגנוני הגנה שייתנו מענה גם לרצף לא הגיוני ובהסתברות אפסית של רעידת אדמה, צונאמי, בדיוק בזמן תקלה פעוטה במנגנון התראה. אז וואלה... אנרגיה גרעינית זה די אקולוגי אבל עם יחסי ציבור רעים.

ומשזה נאמר, אז אנחנו 'רק' במרחק 30 שנה מכור היתוך.... שיהיה הרבה יותר בטוח קומפקטי נקי ויעיל מכור ביקוע כמו שיש היום. רק שזה תמיד עוד 30 שנה.... (מי שרוצה לקרוא על זה אז דווקא ממש לאחרונה היתה פריצת דרך אמיתית בדרך לכור היתוך ואולי זה יהיה פחות מ30 שנה ואז באמת תהיה לנו המון אנרגיה נקיה וכמעט חינם).

אסף.

ד ו ר ו ן
08-11-21, 06:39
כתבתם שהזיהום פשוט עובר למקום אחר - וזה אולי נכון אבל על זה בדיוק מדברים כאן. על זה שגם האנרגיה לטעינת המכוניות צריכה לבוא ממקור לא מזהם, או בר קיימא. זה הצעד הבא.
וגם אם לא ישלימו את הצעד הבא - העשן יהיה במקום שאין בו המון אנשים. בלמעלה של ארובה שנופחת עשן וזיהום למקום שאף אחד לא ינשום אותו בצורה מרוכזת. זה גם משהו.

לא חייבים להתעמק בהתחממות הגלובלית. מספיק להבין מה שכתבתי בפיסקה הראשונה. עשן ואויר מזוהם גורמים להמון אנשים למות. עם או בלי תופעות גלובליות נוספות.
אסף.
מה שמניע באמת את המומנטום הנוכחי הוא לא זיהום האויר והשפעתו המיידית על בני אדם, זה בקושי מוזכר.
מה שעומד במוקד העניין הוא אפקט החממה שנגרם בגלל האויר המזוהם.
ואת זה ארובות גבוהות או מרוחקות שלא רואים לא פותר.

boaz avrahami
08-11-21, 06:50
הלחצתם.
יצאתי להפסקת קפה וסיגריה להרהר בעניין.
תוך כדי שהמכונה עובדת עולים בי הרהורים על כמה תחביבים מזהמים יש לי . אכילת בשר , ג׳יפים, טיסות, בניית דברים מברזל

לא!
אני לא רוצה להיות ארופאי מתחסד.
אני גם מאמין שחלק לא מבוטל מהטרנדים האלו הוא קשקוש מוגזם של מחבקי עצים שלא אוכלים בשר ולא יושבים על כסא עור.
מדרון מסוכן בו אנחנו הבאים בתור במטחנת הבשר הזו. הג׳יפוקליפסה של דרור תהיה זיכרון מצחיק לעומתה.

בקיצור, תחזרו להיות גברים מסוקסים ותקשיבו פחות לשטויות מאירופה. הם בסוף יחזרו לזהם והיבשת תהיה מוסלמית.
הסכנה לעולם היא בכלל מלחמה גרעינית.
אי אפשר להציל את הכדור.

דרור ברלי
08-11-21, 10:01
בועז, עזוב. זה כמו לדבר לקיר.

כשהאמת לא נוחה לאג'נדה הטרנדית שמפומפמת בכוח, וכל אחד רוצה לרחוץ בנקיון כפיו, הכי טוב להדחיק את האמת ולקוות שבעוד 30 שנה נוכל לייצר אנרגיה נקייה מהיתוך, או להעביר כמה מיליארדי בני אדם מיותרים לגלקסיה אחרת, (הכל בחינם כמובן) ואז אולי באמת נראה שיפור באיכות האוויר. אם לא היה מדובר באנשים אינטיליגנטיים, הייתי אומר שמעורב בזה חומר ממש טוב - ואז הייתי מבקש שיביאו גם לי שאכטה ממנו.

אבל בחזרה למציאות - שלשום מישהו פרסם בפייס שהוא מחפש רכב חשמלי-טבעוני (כלומר ללא עור וצמר).... ברגע הראשון זה העלה חיוך. במחשבה שניה, אין מה לחייך - עוד מעט זה יהיה אישו. הוא ייסע ברכב טבעוני(....) ויעשה הכל לכפות את הרכב הזה עליך ועלי.
אשכרה נשארו לנו פחות או יותר 10-15 שנה לנהוג ולהינות ממה שיש כרגע, לפני שיתחילו לפמפם, לכפות ולאכוף גם את זה.

הרכב החשמלי וכפייתו על הציבור זה רק ההתחלה. אחריו יגיעו, לפי הסדר הזה (אולי הסדר קצת ישתנה אבל פחות או יותר):

רכב אוטונומי-טבעוני
איסור גורף על נהיגה בשטח
איסור גורף על נהיגה אנושית בכלל
איסור גורף על החזקת רכב פרטי (כל התחבורה תהיה שיתופית)
איסור גורף על עישון
איסור גורף על שתיית משקאות ממותקים
איסור גורף על אכילת בשר (יהיו תחליפים מיוצרים במעבדה)
איסור גורף על שתיית אלכוהול
איסור גורף על שימוש בתוצרים מהחי (עור וכו')
איסור גורף על הבעת כל דעה שאינה מתיישרת עם הקו הרשמי.

איסור גורף על הכל בתכל'ס.
נחיה בבסיס-טירונים אחד גדול - מדינת משטרה נקייה, סביבתית, שקטה, פוליטיקלי-קורקטית, שטכנולוגיה מתקדמת תשמש בה לאכיפה ביד ברזל על אזרחים-רובוטים צייתניים, סתומי-פה, חסידי תסמונת-שטוקהולם, שילשינו זה על זה ויחיו על פי כללי סדר נוקשים. זה ייתן להם בטחון.
במקום להשתעל מאויר מזוהם, נהנה מאווירה מזוהמת - ועוד נקרא לזה "דמוקרטיה אמיתית".

לפחות האוויר יהיה נקי.
ללא ספק, עולם טוב יותר לילדים ולנכדים שלנו. גן עדן.

תתעוררו כבר.

מוני אורבך
08-11-21, 10:46
לא רוצה לקלקל לך את הסרט אבל..
קצב הרביה במדינת ישראל הוא מהגבוהים בעולם המערבי.
מבחינה זו אנחנו מדינת עולם שלישי, לחלוטין.
והיום מתחלים לראות את זה ובגדול.
אני ואתה עוד זוכרים איך היה לפני 40 שנה, הרבה הרבה פחות אנשים.
הרבה פחות מכוניות ולחץ וטירוף. חצי מהאוכלוסיה.
אז יכולנו לנסוע במכוניות מזהמות, לטיל היכן שבא לנו, לעשות מה שרוצים.
פקקים? לא ידענו אפילו מה זה.
ב 87 כאשר אני למדתי נהיגה בעפולה "העיר הגדולה" היה רק רמזור אחד בכל העיר.
חיפה לתל אביב בשיא הלחץ היה אפשר להגיע תוך שעה וקצת.
פקקים ?! אל תצחיק אותי.

עוד 30 שנה אוכלוסית ישראל תכפיל את עצמה, 18 מליון איש על שטח של כלום וחצי.
כל איזור החוף יהיה למעשה עיר אחת גדולה.

אז תקרא לי מחבק עצים, הזוי מעשן חומרים טובים, מה שתרצה.
אבל מעובדות קשה להתעלם (על אף שזה אפשרי, לא מעט אנשים עושים זאת)
אז כן מכונית חשמלית היא הכיוון הנכון, וגם בכלל לא יזיק להיות צימחוני.
כי בעתיד אם לא נשמור על הסביבה היא פשוט לא תהיה.
ואני לא מדבר בכלל על התחממות גלובלית של מחבקי העצים.
אני מדבר על ארץ ישראל הקטנה שלנו עמוסת אנשים ומכוניות, צפופה כמו קופסת שימורי סרדנים.
בעומס כזה של 18 מליון איש על חתיכת קרקע כל כך קטנה, זה רק מציאותי שכל פיסת טבע תהיה חיבת להיות שמורה.
אחרת היא פשוט לא תהיה.

ד ו ר ו ן
08-11-21, 11:08
בניית דברים מברזל

אחת מדינות שלא משתפת פעולה עם הטרנד היא אוסטרליה.
השנה הייתה היצואנית הגדולה ביותר של עפרות ברזל.
ככלל זו מדינה שתעשיית הכרייה בה עצומה, ובקר, וכבשים מפליצות, כל התחביבים של בועז וגברים מסוקסים..
ואיך זה מתקשר אלינו?
לפי אמירה של בכיר בטויוטה דרום מזרח אסיה, סדרה 70 ממשיכה להיות מיוצרת במידה רבה בגלל דרישה של חברות הכרייה באוסטרליה.
ובגלל שבעולם צריכים ברזל, אז לא נכנסים לאוסטרלים בתחתונים בסנקציות או נזיפות.

ד ו ר ו ן
08-11-21, 11:10
מוני,
בגלל שהכל כאן צפוף, המשמעות של אופן ייצור החשמל עוד יותר חשובה.
אין לנו עומק אמיתי לשים תחנות מזהמות רחוק במורד הרוח.
מה שמיוצר בתחנת כוח מלוכלכת ממשיך ליפול על הראש והריאות של כולם.
אז רכב חשמלי בלי תשתית ייצור מתאימה לא מקדם אותנו ממש במקרה הפרטי שלנו.

גיא
08-11-21, 11:16
מוני כפרה עליך …

תחליף את ביבי. אולי הממשלה הבאה תשים לב שיש קצת מדינה מעבר לגבולות גוש דן. אשכרה שטח שמסוגל לקיים חיים. יש אותה כמות חמצן באטמוספירה. הטמפרטורות מאפשרות מים נוזלים. .. כמעט כמו במאדים.

כשמנסים לדחוס את כל האוכלוסיה בעיר אחת. נהיה חור שחור שהכל נשאב לתוכו …

מוני אורבך
08-11-21, 11:26
גיא אתה חושב על החמש שנים הבאות, אני מדבר על מה יקרה עוד 30 שנה.
אם איזור החוף יהפוך למגה עיר, מה אתה חושב שיקרה בפרפריות ?!
עוד תושבים והרבה יותר.
ובפרפריות לא בונים לגובה בונים בפריסה עם הרבה הרבה ביזבוז קרקע
ראה מה קרה (ויקרה) עם הפזורה הבדואית.
כל איזור באר שבע מלא בישובים "בלתי חוקיים" אז מה אתה חושב שיקרה עוד 30 שנה.
כנ"ל לגבי כל השטחים ה"פתוחים"

לא רוצה להיות נביא זעם, אבל אין כאן ענין נבואה, רק חישוב מתמטי

גיא
08-11-21, 11:48
למה החלטת 5 שנים קדימה ? .. אולי 7 ? או 13 ?

ההזנחה של כל מה שלא בצנטרום של גוש דן היא לא בת 5 גם לא בת 25 .. פרס היה השר לאיכלוס הגליל והנגב .. הוא מת כבר מאות שנים .. כמו הזמן שבו הממשלה התעלמה מהאזורים האלו

דרור ברלי
08-11-21, 11:52
מי שכל כך אכפת לו, שידאג לתחב"צ נורמלי שיאפשר לכולנו להשאיר את האוטו בבית באמצ"ש, ולא יפוצץ את המגה-עיר בעוד ועוד מכוניות שעליהן הוא כמובן יטיל אגרת גודש..... גם אם הן חשמליות נקיות שעושות פלוצים בלי ריח ובלי זיהום ישיר. כי באמת אין מספיק שטח-כביש לכולן.

לאוסטרליה, להזכיר - אין בעיה של מקום/מרחב גם אם אוכלוסייתה תכפיל את עצמה ב-5.

עם הקורונה ברקע, ויותר מדי דברים מוזרים ונסתרים שהוטלו עליהם חיסיונות ל-30 שנה וכו' על כל מיני עובדות (כי אם נטאטא מתחת לשטיח, ובמיוחד כי האחראים כבר לא יהיו בין החיים ואי אפשר יהיה לדרוש מהם לתת דין), יותר ויותר אנשים, חלקם הגדול נורמליים והגיוניים לגמרי מכל בחינה, כמה ממלמלים משהו על תוכניות-על גדולות לדילול האוכלוסיה וכו' וכו'. אני עוד לא שם, אבל זה כן נמצא במגירה נידחת בתודעה. ויום אחד, מי יודע, נמרוט שיערות ונכה על חטא איך לא ראינו, לא שמענו ולא ידענו ולא ניחשנו.....

נמרוד
08-11-21, 11:56
עם הקורונה ברקע, ויותר מדי דברים מוזרים ונסתרים שהוטלו עליהם חיסיונות ל-30 שנה וכו' על כל מיני עובדות (כי אם נטאטא מתחת לשטיח, ובמיוחד כי האחראים כבר לא יהיו בין החיים ואי אפשר יהיה לדרוש מהם לתת דין), יותר ויותר אנשים, חלקם הגדול נורמליים והגיוניים לגמרי מכל בחינה, כמה ממלמלים משהו על תוכניות-על גדולות לדילול האוכלוסיה וכו' וכו'. אני עוד לא שם, אבל זה כן נמצא במגירה נידחת בתודעה. ויום אחד, מי יודע, נמרוט שיערות ונכה על חטא איך לא ראינו, לא שמענו ולא ידענו ולא ניחשנו.....

חייזרים, דרור, שכחת את החייזרים. גם אלו שבאזורים מסוימים בארץ, מטושטשים במפות. ושיש פה חברים בפורום עם גישה לטכנולוגיות שלהם.

איל מ
08-11-21, 11:59
הפתרון לכל הבעיות האלו הוא פחות אנשים על הכדור.

דרור ברלי
08-11-21, 12:03

זה בדיוק מה שכל חסידי תיאוריות הקונספירציה/חייזרים וכו' טוענים שיהיה...... או שכבר התחיל.......

boaz avrahami
08-11-21, 12:30
מוני, להזכירך, הנגב עדיין ברובו ריק ואחרי שנפנה את השומרון מזרים גם שם יש הרבה מקום לגדול.
רק שבכיוון שבו אנחנו צועדים יש מצב שהם יפנו אותנו.

אחרי המבול

polar bear
08-11-21, 12:50
בתוך כל מטר הברברת האוטומטית לא הצלחתי להבין מה האמת. האם האמת היא שאין התחממות ואין שום תופעות גלובליות מדאיגות בכלל? או שהאמת היא שיש תופעות כאלה אבל זה לא באשמתנו/אין מה לעשות?

חשוב לי לדעת מה האמת.

איל מ
08-11-21, 12:51
42.

ehudzeelim
08-11-21, 13:00
בתוך כל מטר הברברת האוטומטית לא הצלחתי להבין מה האמת. האם האמת היא שאין התחממות ואין שום תופעות גלובליות מדאיגות בכלל? או שהאמת היא שיש תופעות כאלה אבל זה לא באשמתנו/אין מה לעשות?

חשוב לי לדעת מה האמת.

קל להבין מדוע דווקא עבורך חשיבות המידע קריטית
אבל ככה"נ גם בפורומים יותר מקצועיים (במידה ויתגלו כאלה) לא תמצא תשובה מוסמכת וברורה.
זה עדיין גדול על המדע.

זוהר לב
08-11-21, 13:05

הפתרון המסתמן הן היווצרותן של דיקטטורות שיצאו למלחמות שמד על שטחים ומשאבי טבע מה שיגרום להתכווצות אוכלוסיות.
זה מה שיהיה, ומי שעיניו בראשו מבחין כבר שהתהליך החל.

איל מ
08-11-21, 13:24
פעם שעברה שזלגנו לכיוון (מרחבי מחיה במזרח, חוק גודווין וכו..), חנן התעצבן ונעל.

polar bear
08-11-21, 13:27
קל להבין מדוע דווקא עבורך חשיבות המידע קריטית
אבל ככה"נ גם בפורומים יותר מקצועיים (במידה ויתגלו כאלה) לא תמצא תשובה מוסמכת וברורה.
זה עדיין גדול על המדע.

מודה שלקח לי כמה שניות.

מיכה100
08-11-21, 13:29
הפתרון המסתמן הן היווצרותן של דיקטטורות שיצאו למלחמות שמד על שטחים ומשאבי טבע מה שיגרום להתכווצות אוכלוסיות.
זה מה שיהיה, ומי שעיניו בראשו מבחין כבר שהתהליך החל.
ואני לעומת זאת מאמין שנצליח להגיע לנקודת האיזון בפד"ח, ושהמדע והקפיטליזם ימצאו שיטות ייצור מזון שיתמכו בגידול באוכלוסיה.
וגם שפשוט נתרגל לגור יותר בצפיפות.
בדרך תמיד יהיו פה ושם דם ואש ותמרות עשן - כאלה אנחנו.
בקיצור אותו תהליך הסתגלות ושיפור מתמיד שכבר מוכיח את עצמו עשרת אלפים שנה.

tomergir
08-11-21, 13:46

חשוב לי לדעת מה האמת.

כל אמת היא יחסית ...

נדב42
08-11-21, 14:17
42.הי, זו היתה התשובה שלי ...

זוהר לב
08-11-21, 14:19
ואני לעומת זאת מאמין שנצליח להגיע לנקודת האיזון בפד"ח, ושהמדע והקפיטליזם ימצאו שיטות ייצור מזון שיתמכו בגידול באוכלוסיה.
וגם שפשוט נתרגל לגור יותר בצפיפות.
בדרך תמיד יהיו פה ושם דם ואש ותמרות עשן - כאלה אנחנו.
בקיצור אותו תהליך הסתגלות ושיפור מתמיד שכבר מוכיח את עצמו עשרת אלפים שנה.

מקנא באופטימיות שלך מיכה.
הבעיה היא לא רק הגידול בכמות פד"ח אלא גם זיהום מקורות מים ואדמה.
פות"שז הצביע על "תרומת" הסוללות הגמורות למאזן הזיהום הכללי. וולוו מצידם ציינו רק את השפעת הזיהום בעת ייצור הסוללות והטענת הרכב ממקורות פוסיליים, אבל כימות הזיהום הכללי לאורך כל חיי המוצר הוא כנראה מדע בפני עצמו, ואין איש שיכול להגיד לבטח.
מה שכן, ציירו לנו את המכונית החשמלית כלא מזהמת, מה שלא נכון בעליל. על זה נפתח הדיון הזה.

Asaf-a
08-11-21, 14:31
יש בעייה עם נבואות ומגמות
ראו דוגמה על נבואה ממשפחת זעם דומה שלא התגשמה:
ולא אין לי מסקנות כי יש נבואות שכן מתגשמות.

http://www.ronnenweinberger.com/2018/05/11/1894horsecrisis/

אז אולי החשמלית היא פתרון נקודתי לחרא מהאגזוז ואולי אכן תחילת עידן אפל כפי שדרור חוזה.

Asaf-a
אסף.א

boaz avrahami
08-11-21, 14:47
משאבי טבע?

הלא העידן החדש ממציא חלופות למשאבי הטבע הישנים.
מהקרחונים הנמסים מתפילים מים.
את הפרות באחו מחליף בשר מהונדס מעבדה וחגבים.
אנרגיה בהיתוך ובהיפוך מהשמש. כבר לא צריך נפט.

נשאר לריב על דל וטריטוריה והשפעה כלכלית.
סתם כי אפשר.

הסינים רק לאחרונה הזכירו לנו מי בעל הבית בעולם. שלא נשכח מאיפה מגיע אלינו הכול.
ואז כשמצמצנו הם תלו לנו בחלל מטריה גרעינית להזכיר לעולם לא להתעסק איתם.

חברים, תלמדו את ילדכם סינית וקוראן. שידעו להסתדר.

זוהר לב
08-11-21, 15:17
מצחיק אתה,
זהב- סמל העושר, ומתכות, ובראשן אורניום סמל הכוח, אותן האלכימאים המודרנים עדיין לא.......
קרא את "עלייתן ונפילתן של מעצמות" ותבין שהסיפא של דבריך אינם רחוקים מהמציאות, ולצבר השפות החיוניות הייתי מוסיף גם רוסית.

boaz avrahami
08-11-21, 15:35
רוסית אני כבר דובר ברוך השם

מוני אורבך
08-11-21, 16:02
חברים, אני לא אמרתי שאין תקווה ואין מוצא, אחרינו המבול וסוף ילדנו למות בחנק.
אני הצבעתי על הבעיה, ושאים נמשיך באותו האופן שאנחנו מתנהלים היום, סופנו מר.

משבר הסוסים הוא דוגמא מצוינת.
אם היו ממשכים באותו האופן להתנהל עם סוסים, הם היו טובעים בים של זבל.
ישבו חשבו והעלו בסופו של דבר את פתרון המכונית.
זה לא בא מעצמו, הרבה אנשים עבדו מאוד קשה שזה יקרה.

כנ"ל היום. אם נמשיך בזיהום ובכמויות הרכב ובגידול האכלוסין ללא שום התאמה, ילדנו ואולי אפילו אנחנו נסבול קשות.
אם נמצא את הטכנולוגיות והשיטות המתאימות תיפתר הבעיה.

לעניות דעתי אחת הטכנולוגיות היא מכונית חשמלית, אבל חיב להתווסף לה הפקת אנרגיה "ירוקה"
כזו שלא תרעיל את האטמוספרה שלנו.
כנ"ל לגבי גידול האכלוסין. אפשרי להסתדר עם 18 מליון איש במדינה, כבר היום יש מקומות בעולם יותר צפופים.
אבל אנחנו חיבים לשנות את השיטה.
לעניות דעתי בניה לגובה ותחבורה ציבורית-שיתופית היא העתיד.

וכן, גם שמורות טבע שכדי לטייל בהם נצתרך לשלם כסף ולשמור עלהם טוב טוב, אחרת הם פשוט לא יהיו.
זה המחיר שצריך לשלם אם רוצים להמשיך את הריבוי הטבעי, אין ברירה.

boaz avrahami
08-11-21, 16:28
מוני,

אתה מתאר הצקדמות אבולוציונית טבעית ולרוב מבורכת.
אל תיפול למסע יחסי הציבור המתוזמן שגופים מסוימים דוחפים בכח.
תמיד תפקפק ותבדוק אם מדובר בנתוני אמת או מקהלה מתוזמנת.

אגב, יש גם בעיה עם הריבוי אבל זה לשיחה אחרת

נמרוד
08-11-21, 16:36
בועז, בתור אחד שלא מתעניין נראה לי שאתה מאד בעניינים.

ולראייה - אתה ללא ספק, ובלי ציניות, בעל החתימה הסביבתית הכוללת הנמוכה ביותר מכל המשתתפים בדיון הזה, לפחות אלו שאני מכיר.

ehudzeelim
08-11-21, 16:38
דווקא משבר הסוסים הוא דוגמה לעד כמה האמת היא בעיניי המתבונן
רק לנסות להיכנס רגע לפרסות הסוסים ולהבין מה הוא בשבילם
לי זה מזכיר שבכל פתרון יש גם צד שנפגע..

boaz avrahami
08-11-21, 17:10
בועז, בתור אחד שלא מתעניין נראה לי שאתה מאד בעניינים.

ולראייה - אתה ללא ספק, ובלי ציניות, בעל החתימה הסביבתית הכוללת הנמוכה ביותר מכל המשתתפים בדיון הזה, לפחות אלו שאני מכיר.

לקח לי כמה שניות לעלות על השנינות שלך.
זה לא רק החתימה כמו שאני הרבה פחות מזהם מכם ועדיין שורף מספיק בנזין ואוכל מספיק בשר אדום.

בחיי שאתה דפוק [emoji23]

חנן-ג'יפולוג
10-11-21, 08:49
ברווז חשמלי:

https://www.the7eye.org.il/435369

ב"כלכליסט" עשו סלט ממחקר שפרסמה חברת וולוו והוסיפו עוד קצת זיהום לעיסוק התקשורתי במשבר האקולוגי
תומר הדר פרסם (https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sjiuwimpf)השבוע ב"כלכליסט" ידיעה קצרה ומרעישה בנוגע למחקר חדש שפרסמה חברת המכוניות וולוו. לא סתם מחקר, מדובר בווידוי: "וולוו מודה", מוסרת הכותרת, "ייצור רכב חשמלי הרבה יותר מזהם לעומת מכונית רגילה". "מתברר", חושפת הכתבה, "כי התדמית הירוקה פחות ירוקה מכפי שניתן לחשוב". בום! שוב הירוקים עבדו עלינו, אפשר להמשיך לשתות בנזין בכוסות חד פעמיות.

אבל רגע, מדוע שחברה שחרטה על דגלה את המעבר לרכבים חשמליים תטרח להפיץ - ועוד במיוחד לקראת פסגת האקלים! - דו"ח לפיו רכבים חשמליים מזהמים יותר מרכבים "רגילים" (גם על כך שב"כלכליסט" רכבים המונעים בדלק הם "רגילים" יש מה להגיד, אבל ניחא)? ובכן, התשובה היא שוולוו לא עשתה זאת, רכבים חשמליים לא מזהמים יותר ממכוניות "רגילות", והמחקר כלל לא אומר את מה שנטען בכתבה של "כלכליסט", הרצופה שגיאות מהכותרת ועד לאגזוז.

ראשית, נראה שב"כלכליסט" התבלבלו בין זיהום אוויר, הפוגע בבני אדם, בעלי חיים ובסביבה וגורם לתחלואה ולתמותה, לבין פליטת גזי חממה, ש"סותמים" את האטמוספירה וגורמים למשבר האקלים. אמנם שימוש בדלקים פוסיליים, כמו בנזין או דיזל, אחראי הן לפליטות של גזי חממה והן לפליטות של מזהמי אוויר, ושני אלו מסכנים בדרך כזאת או אחרת את הסביבה ובני האדם, אבל גזי חממה לא מוגדרים כמזהמי אוויר או כמזהמים בכלל.

בפרסום של הדר מצויין פעם אחר פעם, מהכותרת ועד המשפט האחרון, שהמחקר עוסק בזיהום ואפילו מודגש שמדובר בזיהום אוויר. אלא שהמחקר של וולוו, שכותרתו היא "דו"ח טביעת הרגל הפחמנית", עוסק בפליטות גזי חממה ולא בזיהום אוויר. המחקר משווה בין פליטות גזי חממה מרכב עם מנוע בעירה פנימית לבין אלה מרכב עם מנוע שנטען על ידי חשמל, ומתייחס לכלל מחזור החיים של הרכב: מהפקת חומרי הגלם, דרך ייצור הרכיבים השונים של הרכב ועד השימוש בו והטיפול בו כשיצא מכלל שימוש.

מבחינת מזהמי אוויר, הפליטות העיקריות הן דווקא מהאגזוז, כפי שמכנה זאת הדר, כלומר בשלב השימוש בדלקים פוסיליים ברכב עצמו או בייצור החשמל. לכן, בניגוד גמור לקביעה המהדהדת בכותרת של "כלכליסט", מעבר לרכב חשמלי, ואפילו כזה שהחשמל המשמש בו מיוצר על ידי שריפת דלקים פוסיליים, יקטין את הזיהום, במיוחד במרכזי הערים ובגובה הרחוב, ובכך יפחית משמעותית את ההשפעה שלו על תחלואה ותמותה.

לעומת זאת, במקרה של גזי חממה - שבהם כאמור עוסק המחקר של וולוו - לא משנה היכן תהליך השריפה יתרחש, במנוע של הרכב או בתחנת הכוח. כך או כך, הגזים יעלו ויצטברו באטמוספירה ויובילו להתחממות שלה. אז האם המחקר של וולוו קובע שמכונית חשמלית פולטת יותר גזי חממה מרכב המונע בדלק, אם מסתכלים על כלל מחזור החיים של הרכב, כולל תהליך הייצור שלו? לא. הדו"ח מציג באופן מפורש שסך פליטות הפחמן מתהליכי הייצור והשימוש של רכב חשמלי נמוך מזה של רכב עם מנוע בעירה פנימית.

אז מהיכן שאבו ב"כלכליסט" את הכותרת המרעישה? בעיתון בחרו להדגיש את העובדה שהפליטות של גזי החממה במקטע הייצור של רכב חשמלי גבוהות יותר משל רכב בעירה פנימית, במיוחד בשל הפליטות שנגרמות בעת ייצור הסוללה. אלא שבתמונה הכוללת, כאמור, בכל תרחיש שתבחרו - הן מבחינת זיהום והן מבחינת גזי חממה - רכב חשמלי עדיף.

אז מה רצו בוולוו להגיד? כאמור, הסיבה לפרסום המחקר עכשיו היא קיום פסגת האקלים, והרצון של החברה ששמה לה ליעד לייצר עד שנת 2030 רק מכוניות חשמליות - אפילו לא היברידיות - היה להציג את החשיבות במעבר מייצור חשמל באמצעות דלקים פוסיליים לייצור באמצעות אנרגיות מתחדשות, כדי למקסם את היתרונות של רכב חשמלי.

הפליטות בשלבי הייצור של שני הרכבים קשורות באנרגיה הדרושה להפקת המשאבים מהטבע ולעיבוד שלהם לרכיבים השונים, ושימוש באנרגיה מתחדשת בשלבים אלה (כמו גם מיחזור של חלק מהחומרים ברכיבים השונים) יפחיתו עוד את פליטות הפחמן ומזהמי האוויר.

כפי שציינתי, המידע הזה לא חדש, ונעשו ופורסמו לא מעט מחקרים שכאלו בשנים האחרונות, כאשר כולם מראים כי מעבר לרכב חשמלי ולחשמל המיוצר על ידי אנרגיות מתחדשות יפחית גם את פליטות גזי החממה וגם את פליטות מזהמי האוויר.

גם העובדה ש"טעינה של מכונית חשמלית באמצעים קונבנציונאליים, כלומר באמצעות רשת חשמל המבוססת על דלק, גורמת למכונית חשמלית אחת להיות אחראית במהלך מחזור חייה לעשרות טונות של זיהום אוויר, אשר נפלטות מארובות תחנות הכוח במקום מהאגזוז של המכונית החשמלית", שהדר מתאר כסוד שוולוו חשפה בדו"ח, אינה סוד כלל וכלל, ולא משנה את העובדה שבסופו של דבר רכב חשמלי מזהם פחות - ופולט פחות גזי חממה.

בקיצור, החבר'ה השוודים רצו להסב את תשומת הלב לכך שלא מספיק לעבור לרכבים חשמליים, אלא צריך גם להקפיד לייצר את החשמל מאנרגיות מתחדשות. ב"כלכליסט" עשו סלט, בחרו להפוך את הדברים על הראש ולייצר קונספירציה שלא היתה ולא נבראה.

ראוי היה שדווקא עיתון היוצא בישראל יציג את המחקר של וולוו בצורה מלאה ומדויקת. דווקא משום שמדינת ישראל, שימי שמש לא חסרים לה, עדיין מייצרת את מרבית החשמל שלה מדלקים פוסיליים ולא מאנרגיות מתחדשות, ובנוסף מפגרת אחרי המדינות המפותחות בעולם בחדירה של רכב חשמלי למשק, בין השאר בשל מחדל מתמשך בהצבת עמדות הטענה.

דו"ח כמו זה שפרסמה וולוו היה יכול להזכיר למקבלי ההחלטות שכדי לאפס את פליטות הפחמן במדינה עד שנת 2050, כפי שהכריז רה"מ בנט מעל בימת הועידה בגלזגו - וגם כדי להפחית את זיהום האוויר בישראל - צריך להגביר את ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות ולהאיץ את כניסת הרכבים החשמליים. אבל בשביל זה צריך שהעיתונאים שלנו ידווחו עליו כמו שצריך.

עדי וולפסון הוא פעיל סביבה, מומחה לקיימות, פרופסור להנדסה כימית ומחבר הספר "צריך לקיים" (פרדס, 2016)

מוני אורבך
10-11-21, 09:15
יש בארץ ובעולם נישה מאוד מוזרה (לדעתי) של אנשים שפשוט לא מוכנים לקבל את המכונית החשמלית בפרט,
ואת האנרגיות הירוקות ככלל.
אפשר להבין את הדעה הזו מאנשים שקשורים לתעשית הנפט או הרכב עם מנוע בנזין.
קצת יותר קשה להבין זאת מאנשים שאין להם שום קשר לתעשיות הללו.

הרי המכונית החשמלית טובה כמו זו הבנזין אם לא יותר טובה.
נכון יש לה מגבלות לעומת הבנזין, אבל כל שנה הפער הולך וקטן.
אז מה בדיוק מפריע לכם לנסוע במכונית חשמלית ??
הרעש ?! יש התקן שמתחבר למערכת השמע שיכול לתת לכם רעש של מנוע בנזין שאתם כל כך אוהבים.
הריח ? נו באמת.. תקנו מבסם בריח בנזין ושמן.

מכל בחינה המכונית החשמלית טובה בדיוק כמו אם לא יותר מהבנזין.

ולגבי האנרגיות הירוקות זה בכלל מוזר. מה הסיפור למה לעזזל עדיף תחנות כוח מזהמות מפנלים סולריים ?!
זה כבר ממש מוזר.

נמרוד
10-11-21, 09:44
מה מפריע לאנשים?

אנחנו מפחדים משינוי.

https://youtu.be/1TtGQnyPZ6g

ehudzeelim
10-11-21, 10:33
ולגבי האנרגיות הירוקות זה בכלל מוזר. מה הסיפור למה לעזזל עדיף תחנות כוח מזהמות מפנלים סולריים ?!
זה כבר ממש מוזר.

אתה מתכוון מה מפריע לאנשים שבחרו לחיות במדבר ששטחי טבע עצומים הופכים מסביבם לשדות סולריים? אני יכול דווקא להבין.

וגם מה מפריע לאנשים שכשהפאנלים מסיימים את חייהם וצריך לעשות איתם משהו ואין להם מושג מה יקרה איתם? גם אפשר להבין.
ומה יהיה שטח הפאנלים האלה כשבאמת יצטרכו להפיק מהם אנרגיה שוות ערך לאנרגיה שמיוצרת כיום מדלקים פוסיליים, את זה בדקת?
בקיצור, יש יתרונות לכאן ולכאן
וגם חסרונות.
את החסרונות של הפוסילי כולם מכירים, את החסרונות של הסולרי? האם ברוסיה המעוננת ניתן להפיק חשמל סולרי ברמה מספקת? האם שינוע והולכת החשמל מאזורים שמשיים למעוננים היא לא בעייתית? מה ההשלכות הגאופוליטיות של ההבדל בין היכולת לנצל אנרגיה סולרית בין אזורחם שונים?

אז שום דבר לא באמת מוזר, כדאי לשים את כל הנתונים על השולחן ורק אז הציבור יוכל לבחור באופן מושכל. כל עוד זה לא קורה, זה באמת נראה מוזר

יוני5
10-11-21, 10:57
מה ההשלכות הגאופוליטיות של ההבדל בין היכולת לנצל אנרגיה סולרית בין אזורחם שונים?

אז שום דבר לא באמת מוזר, כדאי לשים את כל הנתונים על השולחן ורק אז הציבור יוכל לבחור באופן מושכל. כל עוד זה לא קורה, זה באמת נראה מוזר

איבדתי אותך.

איך "השלכות גיאופוליטיות" (שאני לא סגור שאני סגור מה זה) אמורות להשפיע על ההעדפה שלי לגבי אופן ייצור החשמל שאני צורך?
לא שאני חולק שיש הבדלים, אני רק לא מצליח לעשות את הקשר בין ההבדלים הללו למערכת השיקולים שלי.

ולמה בכלל זה אמור להיות לי אכפת? אם אני יכול לקבל אנרגיה זולה יותר (זולה בכסף, או בזיהום והשפעה סביבתית, או שילוב של השניים), מה אכפת לי מרווחי גז פרום, אוליגרך מלנינגרד או מידת כוח הלחיצה של פוטין על האשכים המערב אירופאים?

בלי ציניות וללא חוסר אכפתיות כללי. זה נראה לי פשוט רחוק מדי.

אם לא הייתי עצלן, בטח הייתי בודק אופציה להתקין פאנלים סולארים על הגג שלי, על מנת לחסוך לי כמה שקלים (ולהתהדר בפוזת שומר איכות הסביבה עם לוגו של מחבק עצים), ושיילכו להזדיין ולאדימיר מנובוסיבירסק, ראפסנג'ני מאיספהן ועוד כמה שהצלחתי להעביר כמה דרכמות מהכיס שלהם לשלי. נראה לי קפיטליזם במיטבו - בצד החיובי שלו - כזה שדוחף לקידמה והתפתחות.
לא ככה?

בברכה,
יוני5

ehudzeelim
10-11-21, 11:15
את ההשלכות הגיאופוליטיות יש מי שאמור לבדוק בשבילך, בשביל זה יש ממשלות. אם הן עושות את זה זאת גם שאלה טובה אבל זה שלא אכפת לך, לא אומר שזה לא ישפיע עליך, ואז כבר אולי כן יהיה אכפת לך.
אבל עזוב את זה, בוא נבדוק את הדברים האלמנטריים: מה קורה לפאנלים שפג תוקפם? מה השטחים שדרושים כדי לספק את הדרישה לחשמל נקי? לדעתי זה מידע חשוב, בדיוק כמו מה קורה לסוללות של הרכבים בסוף השימוש. משום מה זה פחות בכותרות..

נמרוד
10-11-21, 11:32
ומה יהיה שטח הפאנלים האלה כשבאמת יצטרכו להפיק מהם אנרגיה שוות ערך לאנרגיה שמיוצרת כיום מדלקים פוסיליים, את זה בדקת?

מצ"ב "הערכת פוטנציאל היצור הסולארי במרחב הבנוי בישראל", של המשרד לאיכות הסביבה, פורסם בינואר 2020.

https://www.gov.il/BlobFolder/reports/potential_for_solar_production_on_existi ng_structures_jan_2020/he/climate_change_and_energy_efficiency_pot ential_for_solar_production_on_existing_ structures_jan_2020.pdf

"הפונטנציאל להתקנת מערכות סולאריות על גבי מבנים ושטחים בנויים הצפויים להיות ב2030 נאמד ב24 ג'יגה וואט אשר צפויים לייצר בממוצע כ38 טרה וואט שעה בכל שנה. כלומר מימוש פוטנציאל זה יאפשר לייצר 43% מצריכת החשמל בישראל בשטחים מבונים בלבד ב2030". (עמ' 6).

את החסרונות של הפוסילי כולם מכירים, את החסרונות של הסולרי? האם ברוסיה המעוננת ניתן להפיק חשמל סולרי ברמה מספקת?

מן הסתם ברוסיה הפוטנציאל של חשמל סולארי נמוך יותר. אבל למה זה אמור להפריע ליעד של יצור 30% או אף 40% מהחשמל בישראל מאנרגית השמש בעוד 10 שנים, וזה לא על חשבון שטחים פתוחים?

נמרוד
10-11-21, 11:40
מה קורה לפאנלים שפג תוקפם?

מה שקורה למכוניות שפג תוקפן, למכונות כביסה שפג תוקפן, לכל דבר אחר שאנחנו משתמשים וזורקים.
בשאיפה, מחזור. רוב המשקל שלהם זה מסגרת אלומיניום וזכוכית.

אורך החיים אגב גבוה - אין חלקים נעים בפאנל, ואין פג תוקף רשמי. שלי סוגרים כבר שנה תשיעית בשלום, התוכנית היא 20 שנה (זה החוזה לתעריף מסובסד עם חברת חשמל) אחרי זה הם ימשיכו לייצר עד שיהיה משתלם להחליף אותם, אני מניח.

מיכה100
10-11-21, 11:54
ברווז חשמלי:

https://www.the7eye.org.il/435369
תודה חנן, דברים כדורבנות.

ehudzeelim
10-11-21, 13:06
מצ"ב "הערכת פוטנציאל היצור הסולארי במרחב הבנוי בישראל", של המשרד לאיכות הסביבה, פורסם בינואר 2020.

https://www.gov.il/BlobFolder/reports/potential_for_solar_production_on_existi ng_structures_jan_2020/he/climate_change_and_energy_efficiency_pot ential_for_solar_production_on_existing_ structures_jan_2020.pdf

"הפונטנציאל להתקנת מערכות סולאריות על גבי מבנים ושטחים בנויים הצפויים להיות ב2030 נאמד ב24 ג'יגה וואט אשר צפויים לייצר בממוצע כ38 טרה וואט שעה בכל שנה. כלומר מימוש פוטנציאל זה יאפשר לייצר 43% מצריכת החשמל בישראל בשטחים מבונים בלבד ב2030". (עמ' 6).

מן הסתם ברוסיה הפוטנציאל של חשמל סולארי נמוך יותר. אבל למה זה אמור להפריע ליעד של יצור 30% או אף 40% מהחשמל בישראל מאנרגית השמש בעוד 10 שנים, וזה לא על חשבון שטחים פתוחים?

בכוונה לא הבעתי דעה לכאן או לכאן, רק העלתי תהיות.
ולמספרים: אם כל השטח הבנוי מספק פוטנציאל של 40% מצריכת החשמל של ישראל, זה בהחלט מצוין. עם זאת, זה גורם לי להבין שעל מנת להיפטר מאנרגיות פוסיליות, נדרש בהערכה גסה כ- 1.5 פעמים של שטח זה כדי להגיע לייצור של ה-100%. כלומר כל השטח הבנוי של ישראל כפול 1.5. בנוסף לאותו שטח בנוי, לא במקומו.
האם ה-40% האלה כוללים את נפח האחסון הדרוש (חשמל סולרי מיוצר רק ביום, על מנת להשתמש בו בלילה צריך לאגור אותו).
לגבי המיחזור, נכון, זה בדיוק כמו מכונות כביסה, רכבים, או כל מוצר אחר שאנו צורכים בעודף במסגרת תרבות הצריכה השלטת. המיחזור הזה צורך חשמל, והרבה.
דלק פוסילי לעומת זאת לא דורש מיחזור, הוא מוצר מתכלה. מהסוג שהירוקים דווקא מאד רוצים שנשתמש. או שלא?. ;)

אם לעשות את הסיפור קצר, מה שניסיתי להגיד זה שאם רוצים באמת לקבל החלטה מבוססת, חייבים להכיר את כל ההיבטים של ייצור האנרגיה, החל מהכרייה של המחצבים המשמשים לייצור המערכת ועד למיחזור הפאנל והסוללות, ולהשוות אותם לחלופות הקיימות. עד שהמידע הזה יהיה ברור ונגיש, לא באמת נדע.

גיא
10-11-21, 13:28
תודה חנן, דברים כדורבנות.

כשהכותב מתהדר בנוצות של אקטיביסט ירוק ... אני לא יכול שלא לתהות עד כמה אפשר להאמין לו.

לא בגלל שהוא ירוק ומחבק עצים .. אלא בגלל שהגמל אפעם לא רואה את הדבשת של עצמו ...
קיצוניות לכל הכיוונים היא לא דבר חיובי.

לגבי האנרגיות המתחדשות ... ( לא מבין למה מכוון השם הזה )
יש בעולם ( על פני כדור הארץ ) מקומות עם המון רוח .. ואני מניח שאפשר יהיה לבנות רפסודות כמו של קידוח נפט שהן מאד יציבות גם בסערות רציניות מאד ולהציב עליהן שבשבות שייצרו חשמל.

אבל איך יעבירו את החשמל הזה לאפריקה? ... לא יודע.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211110/e61a55b0cbc3a1307b9a131dde717d5d.png

Raccoon
10-11-21, 13:36
דלק פוסילי לא בדיוק מתכלה, את הפד"ח שהוא תוצר מרכזי שלו צריך למחזר. פעם יערות הגשם דאגו לזה אבל היום כשיש כל כך הרבה אנשים וכל כך הרבה מהם אוהבים לאכול בקר, יש פחות יערות גשם מצד אחד, ואנחנו מיצרים הרבה יותר פד"ח מצד שני. כך שממילא היערות (גם אם לא היו כורתים אותם) לא יכולים להתמודד עם המשימה.
מצד שני הפתרונות של אנרגיה מתחדשת, שלפעמים אפילו קוראים להם אנרגיה "ירוקה" הם בעיתיים מאוד. כך למשל הסכרים באסיה גרמו לייבוש מסיבי של נהרות, דבר שפוגע ביכולת הקיום של הרבה מאוד אנשים. מבחינת "ירוקה" חשוב לציין שההתמקדות בפד"ח היא סוג של עיוורון. שדות סולריים, טורבינות רוח וסכרים הם בעיני פגיעה חמורה לא פחות בטבע מאשר זיהום אויר.
אז מה שמוני כתב באחת התגובות הקודמות נכון מאוד - המפתח הוא בריסון הילודה (אין לי מושג איך אפשר לעשות את זה) ועל זה אפשר להוסיף התרחקות מהאידיאולוגיה הכלכלית של "צמיחה".
אם לחזור לרכבים עצמם, טכנולוגיה חדשה (disruptive technology) בדרך כלל מתחילה כנחותה מהטכנולוגיה הקיימת. כך זה היה עם רכבים בכלל שהיו מסורבלים, רועשים ואיטיים יותר מסוסים, כך זה היה גם עם טלפונים סלולריים (זוכרים את סל-כלום?) וכנראה שזה גם מעט ככה עם רכבים חשמליים. חייב לציין שטווח הנסיעה של הסמוראי שהיה לי היה משהו כמו 300 ק"מ, פחות מטסלה. אז למה לא?

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
10-11-21, 13:37
גיא, אל תאמין לו. אל תאמין לאף אחד, אף פעם. אני הכי רציני שאפשר.קרא את מה שהוא כותב, בלי קשר לדעותיו, לתפקידו ומעמדו כשהקריאה שלך נטולת פניות ככל שאתה יכול (זה קשה) , תראה אם אתה צריך עוד בירור, תברר, ותחליט לעצמך.

zivo
10-11-21, 13:37

תסלח לי, אבל במקרה הטוב זו חצי אמת (לפני שאני כותב דמגוגיה).

הבעיה עם אנרגיה סולארית, זה חוסר היציבות בין עונות השנה, ומעל לכל לאורך שעות היום.
גם אם תאורטית אפשר יהיה לייצר 43% מהצריכה השנתית, מה תעשה בלילות? בחורף?
תצטרך מקור אנרגיה אחר, ואז ביום ובקיץ, יהיה לך פתאום עודף יצור.
אז לעומת איזה מספר אתה משווה? איזה חלק מאמצעי היצור או איזה חלק מהצריכה?
אז נכון שישנם כמה פרוייקטים שמנסים לאזן עודף צריכה (כמו אנרגיה שאובה או חימום שמן), אבל זה בשוליים.

דבר נוסף שמטאטאים מתחת לשטיח (ומתחבר לדיון בשירשור אחר על הזיהום של שיוצר יצור של רכב ירוק), זה הזיהום של יצור הפאנלים הסולארים, ולא פחות חשוב, שאתה שם פאנל כזה בתוך אזור מגורים, מה קורה שיש שרפה והפאנלים נשרפים?
זה מתקרב לאפקט של פצצת אב"כ.
ואיך ממחזרים את הפאנלים שהם גומרים את החיים שלהם?

שזה מגיע לאנרגיה ירוקה, לא נעים להודות, הטעות הכי גדולה של האנשות זה הפאניקה (שגרמניה הובילה) לסגירת כורים גרעיניים אחרי אסון פוקושימה. בסופו של יום, נחזור לאנרגיה גרעינית.

גיא
10-11-21, 13:43
גיא, אל תאמין לו. אל תאמין לאף אחד, אף פעם. אני הכי רציני שאפשר.קרא את מה שהוא כותב, בלי קשר לדעותיו, לתפקידו ומעמדו כשהקריאה שלך נטולת פניות ככל שאתה יכול (זה קשה) , תראה אם אתה צריך עוד בירור, תברר, ותחליט לעצמך.

אני הייתי מאד רציני במה שכתבתי, אני לא "לא" מאמין לו .. אבל זה בעייתי ... אני מטיל ספק בהכל ובכולם .. ובעיקר בעצמי, אני לא יודע הכל. אני מודע לזה. ויש גבול למה שאני יכול ללמוד ולהבין, אני מודע גם לזה.

אבל אי אפשר להאמין כל הזמן. לצערי משקרים לנו כל כך הרבה שאי אפשר להאמין לכל מי שמחייך ואומר לנו "תסמכו עלי" ..

קח פריים יותר רחב, התחממות גלובלית יש, על זה אין ויכוח. אבל האם זה כתוצאה מהמהפכה התעשייתית שהתחילה באנגליה לפני כמעט 200 שנה או שזה בגלל שבמקרה אנחנו בסופה של תקופת קרח ? ..

אני לא מצליח להגיע לתשובה שמספקת אותי, וקראתי וחקרתי והקשבתי ו .... הרבה.

קח עוד פריים רחב, מכוניות והזיהום שלהן .. 10 מליון או 20 מליון רכבים בישראל לבד, מחר כולן חשמליות .. ונזניח את הזיהום של תחנת רבין שמטעינה את כולן ... כמה זה עוזר לכדור הארץ ולהתחממות הגלובלית כשכל הרכיבים שמהן מייצרים את הרכבים החשמליים הללו מקורם בסין המאד מזהמת .. או .. עזוב את זה, כמה זה משפיע אל מול ציי המטוסים שנמצאים כל העת באויר או ספינות המלחמה / ציי הסוחר עם המנועים הענקיים שלהן ששורפים מזוט וימשיכו לשרוף מזוט .. זה בטל בשישים.

תמונה להמחשה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211110/7d9055f20eceede5ac8b469b787ee259.png

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211110/3b5560dedd42531b84f6cb7766524048.png

Raccoon
10-11-21, 13:47
אם יש התחממות גלובלית וצמצום גזי חממה יכול לעזור להאט אותה, מה זה משנה אם ההתחממות נגרמה כתוצאה מהפליטות או במקביל להן?

גיא
10-11-21, 13:50
אם יש התחממות גלובלית וצמצום גזי חממה יכול לעזור להאט אותה, מה זה משנה אם ההתחממות נגרמה כתוצאה מהפליטות או במקביל להן?

זה מאד משנה. כי אם אתה מנסה למלא דלי במי ברז ויש חור בדלי.

אפילו אם תפתח את הברז למקסימום. הדלי לא יתמלא לעולם.

או תחליף דלי או תתקן את החור קודם. אחרת זאת ברכה לבטלה.

חנן-ג'יפולוג
10-11-21, 14:13
תסלח לי אם אחשוד בך שאתה כבר יודע את התשובה? :

המטוסים, הבגדים, האוניות, המפעלים והתחנות הפחמיות, הם לא מוקד הזיהום בצומת עזריאלי. המוקד הוא כמובן תחבורה .

כבר כתבו כאן: יש שתי בעיות עיקריות שמדברים עליהן בהקשר המדובר, גזי החממה וזיהום האוויר במרכזי הערים. יש צדיקים שמנסים להשתמש באי יכולת נוכחית של פתרון ספציפי לפתור באופן מוחלט בעיה אחת, כסיבה לפסילת כל הפתרון.

האמת היא שזה ויכוח טפשי, לפחות כלפי הזיהום בערים. שאלתי קודם את בועז ולא נעניתי (אני מניח שהוא בדיוק עזר לזקנה להעביר את הכביש) : יש כאן מישהו שהיה מעדיף לשהות בצומת עזריאלי, כשמסביבו תחבורה דלקית, על פני אותו מקום ותעבורה מבוססת חשמל? תענו בכנות ויהיה ניתן לסגור עניין, לפחות לגבי בעיה אחת. או שתגידו שלא או שאתם אידיוטים. זה עד כדי פשוט. לא צריך בשביל זה לא את תומר ולא פרופסור ירוק.

גיא
10-11-21, 14:14
תסלח לי אם אחשוד בך שאתה כבר יודע את התשובה? :

המטוסים, הבגדים, האוניות, המפעלים והתחנות הפחמיות, הם לא מוקד הזיהום בצומת עזריאלי. המוקד הוא כמובן תחבורה .

כבר כתבו כאן: יש שתי בעיות עיקריות שמדברים עליהן בהקשר המדובר, גזי החממה וזיהום האוויר במרכזי הערים. יש צדיקים שמנסים להשתמש באי יכולת נוכחית של פתרון ספציפי לפתור באופן מוחלט בעיה אחת, כסיבה לפסילת כל הפתרון.

האמת היא שזה ויכוח טפשי, לפחות כלפי הזיהום בערים. שאלתי קודם את בועז ולא נעניתי: יש כאו מישהו שהיה מעדיף לשהות בצומת עזריאלי, כשמסביבו תחבורה דלקית, על פני אותו מקום ותעבורה מבוססת חשמל? תענו בכנות ויהיה ניתן לסגור עניין, לפחות לגבי בעיה אחת. או שתגידו שלא או שאתם אידיוטים. זה עד כדי פשוט.

חנן. ברור שאני מעדיף לנשום אדי חשמל מאשר אדיי דיזל. אין פה שאלה.

אבל יש רוח … האויר לא דומם.

תשאל מי שגר בכיוון הרוח מעזה.

דרור ברלי
10-11-21, 14:18
יש בארץ ובעולם נישה מאוד מוזרה (לדעתי) של אנשים שפשוט לא מוכנים לקבל את המכונית החשמלית בפרט,
ואת האנרגיות הירוקות ככלל.
אפשר להבין את הדעה הזו מאנשים שקשורים לתעשית הנפט או הרכב עם מנוע בנזין.
קצת יותר קשה להבין זאת מאנשים שאין להם שום קשר לתעשיות הללו.

הרי המכונית החשמלית טובה כמו זו הבנזין אם לא יותר טובה.
נכון יש לה מגבלות לעומת הבנזין, אבל כל שנה הפער הולך וקטן.
אז מה בדיוק מפריע לכם לנסוע במכונית חשמלית ??
הרעש ?! יש התקן שמתחבר למערכת השמע שיכול לתת לכם רעש של מנוע בנזין שאתם כל כך אוהבים.
הריח ? נו באמת.. תקנו מבסם בריח בנזין ושמן.

מכל בחינה המכונית החשמלית טובה בדיוק כמו אם לא יותר מהבנזין.

זה כבר ממש מוזר.

"אני לא יודע מה היהודים רוצים. אני יודע מה היהודים צריכים" (דוד בן-גוריון)
זה היה לפני הרבה עשרות שנים, כשהמדינה הזו הוקמה ע"י בולשביקים שבאו ממזרח-אירופה להקים כאן יש-מאין מדינה. מדינה אמיתית ליהודים - היו להם רעיונות נשגבים ואג'נדות. וכמי שבאו מרקע בולשביקי, הם לא ראו שום דבר בעייתי בכפייתן על כל יתר היהודים.

ומה שאני כותב ולא בפעם הראשונה, זו דעתי האישית.

אני לא נגד רכב חשמלי ולא נגד שום צורת/מערכת הנעה.
אני רק נגד דבר אחד קטן - כפייה.

כבר נכתב לא מעט ובעוד כמה מקומות ומדיות, חלקם מאוד רציניים, שמהפכת הרכב החשמלי לא יכולה לצאת לפועל ולהיות אפקטיבית בלי לכפות אותה על הציבור. כפיה יכולה להיות "בטוב" - כלומר "רכה" והדרגתית ויכולה להיות "ברע" - כלומר בזבנג. אבל מה זה משנה? כפייה היא כפייה היא כפייה.

ומה שבא בכפייה, ולא משנה לי מה - מבחינתי הוא פסול מיסודו וחובתו של כל אזרח להתנגד לו ככל יכולתו ובכל הכוח וכן - גם בכוח. כי גם אם יכפו עלי לאכול כל יום סטייק אנטריקוט משובח - בסוף יימאס לי גם מזה ואסרב. כפייה של אג'נדות, של אמונות, של אינטרסים - זו מהות הבולשביזם.
ואני, מה לעשות, כבר לא מוכן לבלוע את המליצות של כל מיני בן-גוריונים מופרעים בעלי אינטרסים ומוכי אמוק-הרגולציה, שכל מה שהם באמת רוצים זה לצבור עוד ועוד כוח ולהפוך אותי לרובוט שלהם. נמאס לי גם מכל מיני מופרעי-הייטק שבדרך לאקזיט/מימוש האופציות מפתחים טכנולוגיות מקוללות שיהרסו לנו את החיים ויקחו מאיתנו את הטעם לחיים - ויביאו עלינו שילטון טוטליטרי שימעך אותנו.
תפסיקו לספר לי/להחליט עבורי מה אני צריך, מה טוב בשבילי, במה לנסוע ומה מותר לי לאכול ולשתות מחר בצהרים. צאו לי כבר מהצלחת, צאו לי מבקבוק השתיה, צאו לי מהמיטה, צאו לי מהחופה, צאו לי מהאוטו, צאו לי מהבית, צאו לי מהחיים כבר! תתעסקו בענייניכם ועזבו אותי בשקט!

Asaf-a
10-11-21, 14:35
דרור, אתה מדבר על החיסונים או על רכבים חשמליים…?

Asaf-a
אסף.א

Raccoon
10-11-21, 14:38
דרור, אתה מדבר על החיסונים או על רכבים חשמליים…?

Asaf-a
אסף.אבדיוק תפסת אותי מחפש מה הייתה עמדתו בשרשור האחר ( ;

איל מ
10-11-21, 14:42
אני מוכן לתרום לדרור שתיים שלוש תחנות רוח.
לאן לשלוח לך אותן?
(אם יום אחד יימאס לך להלחם בהן, תוכל להשתמש בהן כדי להפיק חשמל.... או לטחון קמח אם אתה מעדיף..... או מים, כמו כאן).

נמרוד
10-11-21, 14:47
אם לעשות את הסיפור קצר, מה שניסיתי להגיד זה שאם רוצים באמת לקבל החלטה מבוססת, חייבים להכיר את כל ההיבטים של ייצור האנרגיה, החל מהכרייה של המחצבים המשמשים לייצור המערכת ועד למיחזור הפאנל והסוללות, ולהשוות אותם לחלופות הקיימות. עד שהמידע הזה יהיה ברור ונגיש, לא באמת נדע.

יש המון מידע, המון מחקרים, של המון גופים, אקדמיים, ממשלתיים, פרטיים, מסחריים. לא כולם באותה רמה, לא כולם באותו כיוון, חלקם גם סותרים. הכל מפורסם באינטרנט, שום דבר לא סודי. חפשו! תתעניינו!

נמרוד
10-11-21, 14:51
הפעם הראשונה שהמילה "כפייה" מופיע בשרשור הזה, תגובה #82, של דרור ברלי.
למעשה, ב-92% מהמופעים של המילה "כפייה" בפורום ג'יפולוג, הכותב הוא דרור ברלי.
ברלי אתה זה שכופה את הכפייה על כולנו :rolleyes:

גיא
10-11-21, 15:05
אם אנחנו מפרידים את זה לשתי בעיות.

1. גזים רעילים פה ליד מהסוג המסריח שאנחנו נושמים ( לפחות אלו שלא גרים באזור אויר נקי חיפה )

2. אפקט חממה שמקורו בגזים אחרים .. ומשפיע על כל הפלנטה.

אז אני שוב מסרב לקבל את ההחלטיות של הפרופסור הירוק מהכתבה האנטי תומר הדרית, איך אפשר למדוד את הזיהום הענק שעושה מכונית אחת או אלף מכוניות או מליון מכוניות מול ספינה אחת ?

נמרוד רוצה שנחפש, אז הנה . חיפשתי, אני לא יודע אם זה מחבק עצים או חבר של טראמפ אבל דוגמה:
https://medium.com/@victoria27/heres-how-much-pollution-shipping-containers-and-freight-trucks-cause-b358cb034c70

Shipping containers produce more greenhouse gas emissions than some small countries.

https://cedelft.eu/publications/the-basic-facts-how-do-the-emissions-of-ships-and-cars-really-compare/#:~:text='The%20sixteen%20largest%20ship s%20emit,than%20the%20global%20car%20fle et.&text='A%20seagoing%20container%20vessel% 20is,up%20to%2050%20million%20cars.

‘The sixteen largest ships emit the same amount of CO2 as all the world’s cars.’
‘The world’s seventeen largest ships emit more sulphur than the global car fleet.’
‘A seagoing container vessel is just as polluting as up to 50 million cars.’

עוד מחבק עצים ?

אולי זאת מלחמת מחבקי העצים ? ...

אז להיות טהרן על הדאסטר שלי שמזהמת ומסריחה דיזל ... בחייאת זה אפילו לא בטל בשישים ... הצילום מסך ממקודם מראה כמה ספינות יש בים כרגע, אולי חלקן עם מנוע מדומם בגלל תור בכניסה לנמל ... אבל המספרים ( להבדיל מנפנופי ידיים ) מדברים בעד עצמם.

האוטו שלי הוא סטטיסטית לא קיים על מפת הזיהום העולמית. אפילו בועז המעשן והאוכל בשר לא נראה על מפת הזיהום העולמית. אוניה אחת שמביאה את הטסלות לארץ יוצרת יותר זיהום מכל הרכבים בישראל ביחד .... וזה המשפט שסוגר את הדיון הזה לדעתי.

( שלא לדבר על בניית האוניה .. מול בניית מכונית )

( ישר לשרשור הפנתיאון )

** אוניה אחת שמביאה את הטסלות לארץ יוצרת יותר זיהום מכל הרכבים בישראל ביחד **

חנן-ג'יפולוג
10-11-21, 15:14
חנן. ברור שאני מעדיף לנשום אדי חשמל מאשר אדיי דיזל. אין פה שאלה.

אבל יש רוח … האויר לא דומם.

תשאל מי שגר בכיוון הרוח מעזה.

אז אתה מוכן לנשום תחמוצות חנקן מאגזוזים תלאביביים עד שהעזתיים יקבלו חשמל?

זה מקסים.

גיא
10-11-21, 15:18
אז אתה מוכן לנשום תחמוצות חנקן עד שהעזתיים יקבלו חשמל?

זה מקסים.

אני גר בחיפה "אזור אויר נקי" ( למרות שאני לא משוכנע שהחזירים לא מייצרים מתאן ... ) ..... ( אייקון של משיכת כתפיים ... )

האמת היא, בלי ליצנות עכשיו .. היא שאני מזמן ממש בשנים לא חשתי שאני נושם אדי רעל של מכוניות.
יש פה אוטובוסים חשמליים / גז , משאיות זבל על חשמל / גז, וכו' .. מידי פעם אני רואה איזה טנדר של מחפשי נבלות בפחים שפולט עננה שחורה אבל זה גם דיי נדיר.

מציקים לנו על זיהום אויר בטסט .. וזה בסדר ..

אז לא רואה את המצוקה הגדולה. הקטע של לדחוף את החשמליות כי זה נקי .. אוקי .. אני לא רואה את הלכלוך.

חנן-ג'יפולוג
10-11-21, 15:20
אני מסכים איתך שהשחור וסופר רעיל הפך לשקוף ורעיל, וזה בזכות..... תופים.... כפיה של תקנות יורו.

boaz avrahami
10-11-21, 15:21
לישראל אינטרס מהראשונים בעולם שהעולם יפסיק את התלות בדלקים פוסיליים המהווים עיקר הכנסתם של הגדולות באויבותיה.
על זה לדעתי אין מחלוקת בדיון.

באופן אישי אני אפילו בעד רכבים חשמליים ואפילו אוטונומיים.
זה חלק מההתקדמות האבולוציונית המתבקשת לנוכח המציאות.
דרכי התחבורה הנוכחיות, בוודאי בישראל, מיצו עצמם עד כדי כך שנהיה בלתי נסבל לנסוע על הכבישים כיום וצריך למצוא חלופות מתאימות.

הבעיה האישית שלי היא הצבע הירוק שנותנים לשינוי. לא מאמין בטיעונים האלו.
לא רואה הערכות המונית בתשתיות שיחזיקו את השינוי וזה מטריד בעיני.
לא רואה איך ישראל תתנתק מההכנסה הקלה על מיסוי הדלקים בלי ליצר עוד מיסוי מעוות על החשמל שלמעשה אין לו ריח וצבע מהחשמל הביתי.

אני רואה את המפגע המכוער של שדות סולאריים ומבין שזה רק תחילת הדרך למפגע מכוער עוד יותר בנוף.

ולא נכנס אפילו כרגע לבלוף המחזור של הפסולת מהתעשיה החדשה הזו שהיא לא פחות קשוחה מהפליטת מזהמים.
וגם לא נגענו במעצמות שנחשבות למזהמות ביותר ולא מתכוונות לקבל עליהן את החוקים.

יש בעיה על פני הכדור והיא פיצוץ אוכלוסין.
הבעיה הזו בעבר תמיד נפתרה על ידי מגיפות או מלחמות וחלוקה מחדש של הקלפים.
אני צופה שאין חדש גם הפעם תחת השמש.
ההכרעות והדילול יבואו כתוצאה של אחת מאלו ולא בתבונה.
הגזע האנושי לא מקבל החלטות בתבונה משחר ההיסטוריה.

ehudzeelim
10-11-21, 15:35
לישראל אינטרס מהראשונים בעולם שהעולם יפסיק את התלות בדלקים פוסיליים המהווים עיקר הכנסתם של הגדולות באויבותיה.
על זה לדעתי אין מחלוקת בדיון.

באופן אישי אני אפילו בעד רכבים חשמליים ואפילו אוטונומיים.
זה חלק מההתקדמות האבולוציונית המתבקשת לנוכח המציאות.
דרכי התחבורה הנוכחיות, בוודאי בישראל, מיצו עצמם עד כדי כך שנהיה בלתי נסבל לנסוע על הכבישים כיום וצריך למצוא חלופות מתאימות.

הבעיה האישית שלי היא הצבע הירוק שנותנים לשינוי. לא מאמין בטיעונים האלו.
לא רואה הערכות המונית בתשתיות שיחזיקו את השינוי וזה מטריד בעיני.
לא רואה איך ישראל תתנתק מההכנסה הקלה על מיסוי הדלקים בלי ליצר עוד מיסוי מעוות על החשמל שלמעשה אין לו ריח וצבע מהחשמל הביתי.

אני רואה את המפגע המכוער של שדות סולאריים ומבין שזה רק תחילת הדרך למפגע מכוער עוד יותר בנוף.

ולא נכנס אפילו כרגע לבלוף המחזור של הפסולת מהתעשיה החדשה הזו שהיא לא פחות קשוחה מהפליטת מזהמים.
וגם לא נגענו במעצמות שנחשבות למזהמות ביותר ולא מתכוונות לקבל עליהן את החוקים.

יש בעיה על פני הכדור והיא פיצוץ אוכלוסין.
הבעיה הזו בעבר תמיד נפתרה על ידי מגיפות או מלחמות וחלוקה מחדש של הקלפים.
אני צופה שאין חדש גם הפעם תחת השמש.
ההכרעות והדילול יבואו כתוצאה של אחת מאלו ולא בתבונה.
הגזע האנושי לא מקבל החלטות בתבונה משחר ההיסטוריה.

הכל נכון והיטבת לנסח
חוץ מהפסקה האחרונה: אין בעיה של פיצוץ אוכלוסין, זה בלוף גדול שנוח מאד למכור לנו.
יש בעיה של חלוקת משאבים, שמוסתרת על ידי "הבעיה" לכאורה של פיצוץ אוכלוסין
פיצוץ אוכלוסין היה בהודו ופקיסטן בשנות ה-60, כמעט הביא למגפת רעב בממדים בלתי נתפסים, ובזכות חוקר אמריקאי בשם נורמן בורלוג הגיחה לעולם המהפכה הירוקה לפתע פיצוץ האוכלוסין נעלם.
כדאי אולי לעשות סקר כמה אנשים מכירים את האיש שהציל חיים של יותר אנשים מכל החיים שנלקחו על ידי כל הדיקטטורים הגדולים של המאה ה-20, ביחד.
המין האנושי יכול לשגשג גם בלי הצורך בדילול אוכלוסין והכל באמצעים והידע הקיימים, לא צריך להמציא את הגלגל. רק צריך חלוקה הוגנת של המשאבים
וכדור הארץ יתמוך בקלות באוכלוסיה גדולה פי 100.

boaz avrahami
10-11-21, 15:43
מוכן לקבל את התיקון שלך אבל הוא לא מוביל למסקנה שונה בשורה התחתונה.

בני העמית מסתדרים גם אם זה מנוגן להגיון בריא בשבטים והולכים בעינים עצומות לרווחה לאסונות. רק בזכות העדריות.
לא סתם הדתות עדיין קימות אע״פ שאין בהן הגיון וממשיות.
זה משרת יצר עמוק שקיים בטבע של חלק גדול מבעלי החיים ובינהם האדם.
לרוב זה שומר ומשרת את העדר ולעיתים מביע עליו אסון.
דיון פילוסופי די מיותר לדעתי.

הסוף של הסיפור די ברור למעט אלמנט המועד והדרך.
עד אז אני אשתדל לחיות בדרך הנכונה בעיניי על מנת להפיק הנאה מירבית ואגב כך להודות לבורא עולם שזיכה אותי לחיות באחת התקופות הטובות שעברו על העדר שלי.
ואחרי המבול…

ehudzeelim
10-11-21, 15:44
יש המון מידע, המון מחקרים, של המון גופים, אקדמיים, ממשלתיים, פרטיים, מסחריים. לא כולם באותה רמה, לא כולם באותו כיוון, חלקם גם סותרים. הכל מפורסם באינטרנט, שום דבר לא סודי. חפשו! תתעניינו!

חולק עליך בזה. יש אג'נדה ומי ששואל שאלות או מעלה תזות שלא תואמות את האג'נדה, מוצא את עצמו מנודה.
אני מדבר ברמה האקדמית, תחום שאני קצת מכיר
ומן הצד השני, כשחוקר מגיש הצעת מחקר בכל נושא, למשל: גאולוגיה, ביולוגיה, חקלאות, הידרולוגיה, ומוסיף בסוף ההצעה את המילים "והשפעתה על ההתחממות הגלובלית" סיכוייו לזכות בכסף למחקר עולים.
אז מה הפלא שבסוף אתה קורא ש-98% מהחוקרים מאמינים בקשר בין פעילות האדם להתחממות הגלובלית? מי ירצה לספר מה קורה באמת עם הסוללות בסוף דרכן? ואיזה סוג מידע יהיה באמת זמין כשאחפש?

מוני אורבך
10-11-21, 15:46
בועז זה הצד הפסמיסטי.
יש גם צד אופטימי וגם הצד המצאותי.

ההסטוריה לא חוזרת על עצמה ומה שהיה לא בהכרך מה שהיה.
באופן מפתיע האנשות כן לומדת מההסטוריה.
לדוגמא, פצצות האטום באופן פרדוקסלי מנעו את מלחמת העולם השלישית.
כי תמיד יש את הפחד של הצד השני שהוא יחטוף לא פחות מהצד הראשון.

ואם נחזור לענין שבו התכנסנו.
ההתקדמות והפיתוח לא קורים בבת אחת.
תהלכים נבנים וטכנולוגיות מתפתחות.
יכול להיות נקודה שבה טכנולוגיה מסוימת משנה עולם כמו לדוגמא האינטרנט.
אבל זה רק בגלל שכל התנאים הבשילו למהפכה, ואז היא יכולה להתלקח.
תופעות כאלו היו בעבר (ראה ערך המהפכה הנפוליונית) ויהיו גם בעתיד.
עכשיו הטכנולוגיות מבשילות, מכונית חשמלית, אנרגיות ירוקות רשת חשמל חכמה וכו..
ואז תוכל המהפכה להתלקח.

דרור אף אחד לא יכפה עליך להשתמש במכונית חשמלית.
כמו שאף אחד לא כפה עליך להשתמש בטלפון חכם (ויש לך כזה אני מנחש)
כשהמהפכה תגיע (אנשאללה) אתה זה שתרצה מכונית חשמלית.
בגלל שהדלק יהיה מאוד יקר (לא ישווקו אותו) ואף אחד לא ידע או ירצה לטפל במכונית ICM
אז תחזיק את הסופה שלך לטיולים וסיבובי דאווין.
אבל ביום יום תסע במכונית חשמלית, כי היא נוחה יעילה ושקטה, ועושה הרבה יותר טוב את העבודה.

נמרוד
10-11-21, 15:49
נמרוד רוצה שנחפש, אז הנה . חיפשתי, אני לא יודע אם זה מחבק עצים או חבר של טראמפ אבל דוגמה:
https://medium.com/@victoria27/heres-how-much-pollution-shipping-containers-and-freight-trucks-cause-b358cb034c70

Shipping containers produce more greenhouse gas emissions than some small countries.

https://cedelft.eu/publications/the-basic-facts-how-do-the-emissions-of-ships-and-cars-really-compare/#:~:text='The%20sixteen%20largest%20ship s%20emit,than%20the%20global%20car%20fle et.&text='A%20seagoing%20container%20vessel% 20is,up%20to%2050%20million%20cars.

‘The sixteen largest ships emit the same amount of CO2 as all the world’s cars.’
‘The world’s seventeen largest ships emit more sulphur than the global car fleet.’
‘A seagoing container vessel is just as polluting as up to 50 million cars.’

עוד מחבק עצים ?

אולי זאת מלחמת מחבקי העצים ? ...

אז להיות טהרן על הדאסטר שלי שמזהמת ומסריחה דיזל ... בחייאת זה אפילו לא בטל בשישים ... הצילום מסך ממקודם מראה כמה ספינות יש בים כרגע, אולי חלקן עם מנוע מדומם בגלל תור בכניסה לנמל ... אבל המספרים ( להבדיל מנפנופי ידיים ) מדברים בעד עצמם.

האוטו שלי הוא סטטיסטית לא קיים על מפת הזיהום העולמית. אפילו בועז המעשן והאוכל בשר לא נראה על מפת הזיהום העולמית. אוניה אחת שמביאה את הטסלות לארץ יוצרת יותר זיהום מכל הרכבים בישראל ביחד .... וזה המשפט שסוגר את הדיון הזה לדעתי.

( שלא לדבר על בניית האוניה .. מול בניית מכונית )

( ישר לשרשור הפנתיאון )

** אוניה אחת שמביאה את הטסלות לארץ יוצרת יותר זיהום מכל הרכבים בישראל ביחד **

אתה קראת את הקישורים שהבאת? תעשה טובה ותקרא, בעיקר את השני. וכאילו, ברצינות, עד הסוף. זה לא הרבה.

נמרוד
10-11-21, 16:04
חולק עליך בזה. יש אג'נדה ומי ששואל שאלות או מעלה תזות שלא תואמות את האג'נדה, מוצא את עצמו מנודה.
אני מדבר ברמה האקדמית, תחום שאני קצת מכיר
ומן הצד השני, כשחוקר מגיש הצעת מחקר בכל נושא, למשל: גאולוגיה, ביולוגיה, חקלאות, הידרולוגיה, ומוסיף בסוף ההצעה את המילים "והשפעתה על ההתחממות הגלובלית" סיכוייו לזכות בכסף למחקר עולים.
אז מה הפלא שבסוף אתה קורא ש-98% מהחוקרים מאמינים בקשר בין פעילות האדם להתחממות הגלובלית? מי ירצה לספר מה קורה באמת עם הסוללות בסוף דרכן? ואיזה סוג מידע יהיה באמת זמין כשאחפש?

וואלה. וזה תחום שאתה קצת מכיר. אז באמת אין טעם לחפש כלום ואני מתנצל שבזבזתי את זמנך.

גיא
10-11-21, 16:11
אתה קראת את הקישורים שהבאת? תעשה טובה ותקרא, בעיקר את השני. וכאילו, ברצינות, עד הסוף. זה לא הרבה.

כמובן שקראתי, בגלל זה כתבתי שאני לא יודע למי להאמין, שני הקישורים הפוכים אחד לשני .. מי מהם יותר נכון ?
אולי אתה יודע .. אני אמרתי קודם, בפרוש אין לי מושג למי להאמין.

ואגב קטן בצד ... המאמר עצמו לא קיים ... והניחוש שלי הוא שזה לא בא טוב למישהו בעין אז העלימו אותו.

מה אנחנו למדים מזה ? ...

boaz avrahami
10-11-21, 16:17
בועז זה הצד הפסמיסטי.
יש גם צד אופטימי וגם הצד המצאותי.

ההסטוריה לא חוזרת על עצמה ומה שהיה לא בהכרך מה שהיה.
באופן מפתיע האנשות כן לומדת מההסטוריה.
לדוגמא, פצצות האטום באופן פרדוקסלי מנעו את מלחמת העולם השלישית.
.

צריך למסגר את זה. מינימום לשים בציטוטים לפנתאון…

משמע, כל מי שלא אופטימי כמוך גם אינו מציאותי?
בחיי, מזל שפרס נולד לפניך ולימד אותנו כמה פרקים בהיסטוריה על אופטימיות בלתי מציאותית.

יש עוד בעיה קטנה שאני מוצא לא פעם בנקודת המבט שלך ( וגם של נמרוד).
שני אנשים מאוד משכילים שאני נהנה לקרוא את דבריהם.
אתם לדעתי מסיקים מסקנות היסטוריות ארוכות טווח על פני תקופות מיקרוניות של היקום.

האם ההיסטוריה חוזרת או לא חוזרת על עצמה זה דיון פילוסופי ארוך שנים. האם הוא הוכרע ולא ידעתי או שאתה הכרעת וטרם פרסמת את המאמר הקובע?

ehudzeelim
10-11-21, 16:23
וואלה. וזה תחום שאתה קצת מכיר. אז באמת אין טעם לחפש כלום ואני מתנצל שבזבזתי את זמנך.

חלילה, אין על מה להתנצל
התשובה שלך מחזקת את הרגשתי שזמני לא בוזבז כלל ;)

נמרוד
10-11-21, 16:32
כמובן שקראתי, בגלל זה כתבתי שאני לא יודע למי להאמין, שני הקישורים הפוכים אחד לשני .. מי מהם יותר נכון ?
אולי אתה יודע .. אני אמרתי קודם, בפרוש אין לי מושג למי להאמין.

ואגב קטן בצד ... המאמר עצמו לא קיים ... והניחוש שלי הוא שזה לא בא טוב למישהו בעין אז העלימו אותו.

מה אנחנו למדים מזה ? ...

שמע, הקישור השני נראה יותר אמין מהראשון, אבל זה רק בגלל שהראשון הוא בלוג של מישהי עם 38 עוקבים.

אבל מה בעצם מטריד אותך? זה שגם ספינות מזהמות? איך זה קשור למכוניות חשמליות?

וכן למדתי משהו מעניין, שפליטות SOx, תחמוצות גופרית, של ספינה אחת, אכן שקולות למאות אלפי ואפילו מליוני מכוניות... מהסיבה הפשוטה, שהוציאו למעשה את הגופרית מדלק של מכוניות לפני שנים. כמו שדרור היה אומר - כפו עלינו דלק נטול גופרית.

ותוספת - שום דבר לא נעלם. יש שם (בקישור השני שלך) קישור למאמר ארוך מאד, בהולנדית. ותקציר באנגלית שזה מה שאני קראתי.

מוני אורבך
10-11-21, 16:46
צריך למסגר את זה. מינימום לשים בציטוטים לפנתאון…

משמע, כל מי שלא אופטימי כמוך גם אינו מציאותי?
בחיי, מזל שפרס נולד לפניך ולימד אותנו כמה פרקים בהיסטוריה על אופטימיות בלתי מציאותית.

יש עוד בעיה קטנה שאני מוצא לא פעם בנקודת המבט שלך ( וגם של נמרוד).
שני אנשים מאוד משכילים שאני נהנה לקרוא את דבריהם.
אתם לדעתי מסיקים מסקנות היסטוריות ארוכות טווח על פני תקופות מיקרוניות של היקום.

האם ההיסטוריה חוזרת או לא חוזרת על עצמה זה דיון פילוסופי ארוך שנים. האם הוא הוכרע ולא ידעתי או שאתה הכרעת וטרם פרסמת את המאמר הקובע?

הלכת רחוק רחוק.
היכן אמרתי שאתה לא מציאותי ?
או שאני אופטימי או שאני אפילו צודק (במשהו)

אני פסמיסט מטבעי, תמיד מחפש איפה משהו יכול להתקלקל.
אחרי הכל אני מהנדס, ואנחנו חיים על למצוא איפה משהו יכול להתקלקל ואיך לתקן את הענין.
אני הבאתי נקודת מבט, כפי שאני רואה אותה.
אתה יול באופן לגיטמי לגמרי לטעון שאני טועה.
אבל אנא נמק והסבר מדוע, רצוי גם בגיבוי עובדות.
לא רוצה, זכותך לא להשתתף בדיון.

יכול בהחלט שתהיה מלחמת עולם שלישית, וזו גישה מציאותית לגמרי.
שני ההורים שלי ניצולי שואה, לא צריך ללמד אותי על הרוע שבני אדם יכולים להגיע אליו.

אני חושב שהסיכוי שתקרה היא נמוכה, בעיקר בגלל שיש פצצות אטומיות.
זה עדין לא אומר שלא תהינה מלחמות, ועוד איך יהיו, אפילו בממדים גדולים יחסית.
אבל הסיכוי למלחמת עולם שלישית היא קטנה.

אותו הדבר בשימוש בדלק הפוסלי. יש סיכוי שנמשיך להשתמש בו, אבל הוא קטן.
למה ? בגלל שהוא מוצר מתכלה, בזבזני ומזהם.
יהיה קשה מאוד להמשיך להשתמש בו כשאוכלוסית העולם תגדל בעוד מספר מליארדים
כבר עכשיו אנחנו נלחמים לתחזק אותו, מה יהיה עוד שלושים שנה ?!
אז משהו חייב להשתנות, וחשמל נראה כמו הטכנולוגיה הכי מבטיחה.
נשתמש בפנלים סולרים תחנות כוח גרעני או היתוך, לא יודע.
אבל משהו חייב להשתנות.

boaz avrahami
10-11-21, 16:46
אגב מוני-

ההבדל בין אופטימי לפסימי הוא שפסימי הוא למעשה אופטימי עם נסיון.
דרור יחתום על זה

boaz avrahami
10-11-21, 16:51
הלכת רחוק רחוק.
היכן אמרתי שאתה לא מציאותי ?
או שאני אופטימי או שאני אפילו צודק (במשהו)

אני פסמיסט מטבעי, תמיד מחפש איפה משהו יכול להתקלקל.
אחרי הכל אני מהנדס, ואנחנו חיים על למצוא איפה משהו יכול להתקלקל ואיך לתקן את הענין.
אני הבאתי נקודת מבט, כפי שאני רואה אותה.
אתה יול באופן לגיטמי לגמרי לטעון שאני טועה.
אבל אנא נמק והסבר מדוע, רצוי גם בגיבוי עובדות.
לא רוצה, זכותך לא להשתתף בדיון.

יכול בהחלט שתהיה מלחמת עולם שלישית, וזו גישה מציאותית לגמרי.
שני ההורים שלי ניצולי שואה, לא צריך ללמד אותי על הרוע שבני אדם יכולים להגיע אליו.

אני חושב שהסיכוי שתקרה היא נמוכה, בעיקר בגלל שיש פצצות אטומיות.
זה עדין לא אומר שלא תהינה מלחמות, ועוד איך יהיו, אפילו בממדים גדולים יחסית.
אבל הסיכוי למלחמת עולם שלישית היא קטנה.

אותו הדבר בשימוש בדלק הפוסלי. יש סיכוי שנמשיך להשתמש בו, אבל הוא קטן.
למה ? בגלל שהוא מוצר מתכלה, בזבזני ומזהם.
יהיה קשה מאוד להמשיך להשתמש בו כשאוכלוסית העולם תגדל בעוד מספר מליארדים
כבר עכשיו אנחנו נלחמים לתחזק אותו, מה יהיה עוד שלושים שנה ?!
אז משהו חייב להשתנות, וחשמל נראה כמו הטכנולוגיה הכי מבטיחה.
נשתמש בפנלים סולרים תחנות כוח גרעני או היתוך, לא יודע.
אבל משהו חייב להשתנות.

עכשיו את כמעט חוזר על מה שרשמתי בתגובה #92
קשה למצוא הבדלים עקרוניים למעט היקף המלחמה.
לאף אחד מאיתנו אין כלי נבואה לכך ולגיטימי ששני אנשים ינתחו את העתיד שונה ואף אחד מהם לא יכול לבטל את הנחות האחר. הכול ראלי.

אני סבור שלאור ניתוח הטבע האנושי תהיה מלחמת עולם משמעותית בעוד שאתה סבור שבני האדם נזהרים כיום יותר דווקא לאור לקחי העבר.
מספיק מטומטם סיני/ אירני/ קוראני אחד בשביל להניע את העסק לפעול בלי הגיון.

אפשר וראוי בשעה זו להתחות באמרתו של א. אינשטיין שאמר שאינו יודע באיזה נשקים ילחמו במלחמת העולם השלישית אבל ברביעית ילחמו במקלות ובאבנים.

נדב42
10-11-21, 17:29
יש כאן מישהו שהיה מעדיף לשהות בצומת עזריאלי, כשמסביבו תחבורה דלקית, על פני אותו מקום ותעבורה מבוססת חשמל? תענו בכנות ויהיה ניתן לסגור עניין, לפחות לגבי בעיה אחת. או שתגידו שלא או שאתם אידיוטים.

אני מעדיף לא לשהות בצומת עזריאלי בלי תלות בטכנולוגיה המשמשת את התחבורה מסביב. את מה שחנן חושב עלי לפי ההתנייה המצוטטת, אני דווקא חושב על אלו שיש להם העדפה לשהות בצומת עזריאלי, ולא משנה אם התחבורה מסביב היא דלקית או חשמלית.

ואם נעזוב לרגע את הצומת האומלל הזה בצד, הנעה חשמלית היא כנראה הדבר הנכון הבא. יש כאלו שהתנאים יבשילו עבורם מוקדם יותר מאשר עבור אחרים, כל התשתיות מסביב תעבורנה התאמה הדרגתית עם הזמן, וכך יותר ויותר אנשים יעברו לטכנולוגיה החשמלית, כל אחד בזמנו. ואז תבוא טכנולוגיה חדשה אחרת והכל יתחיל מהתחלה...

assafy
10-11-21, 18:33
הכל טוב ויפה, אך מה עם הציבור שאני נמנה עליו שאינני יודע כמה גדול הוא אך הוא אינו מבוטל, שאינו בעל חנייה פרטית או אף חניון של בניין ושחונה ברחוב הציבורי.
כאשר יאסרו בעוד שמונה שנים למכור מכוניות ice, מה נעשה? נאלץ לחכות בטור מול תחנות טעינה ציבוריות? או שהרשויות מתכננות להתקין תחנות טעינה לאורך הרחובות הציבוריים?
אגב, לגבי צפיפות האוכלוסיה, לפני שדואגים לדילול אפשר להתחיל עם צמצום עידוד הילודה האגרסיבי שקיים בישראל, אבל גם זו סוגיה פוליטית.

asafk
10-11-21, 18:57
מוני אי שם לפני כ 5000 מילים תהה מדוע יש אנשים שמסרבים לקבל רכב חשמלי.
ובלי לקרוא את אלפי המילים אחרי כן - אני משוכנע שיש לפחות תגובה אחת שאומרת....
אני לא נגד רכב חשמלי!
אבל רכב חשמלי זה חרא כי הוא בא יחד עם כפיה שיעבוד היעדר רצון חופשי האח הגדול קלגסים מצלמות צ'יפים במים ווסימום תינוקות.
רכב חשמלי זה המטריקס וזה סוף האנושות החופשית!!

ואז אתה מבין שיש אנשים שלא מסוגלים לחשוב פשוט. שמוזנים כנראה בכל מיני תאוריות קונספירציה ומאמינים שכל זה מזינה אחת גדולה.

ובכן..... זו לא מזימה. זה אוטו. עם מנוע חשמלי. זהו. רק עוד אוטו.

(אני עדיין חושב שאוטו שלא עושה רעש זה השטן אבל זה לא יגרום לי להימנע ממנו)

אסף.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
10-11-21, 19:10
עושה רושם שתומר שינה את כותרת הכתבה והוסיף בתחילתה את המילה "ייצור", ובכך ייתר את הדיון הזה.

גיא
10-11-21, 21:12
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211110/404835a2c67103f4f5ac0d8e3182f40b.jpg

מתברר שיש עוד סכנות ברכבים חשמליים …. [emoji48][emoji2962]. מאד מסוכן ;)

boaz avrahami
11-11-21, 00:08
מוני אי שם לפני כ 5000 מילים תהה מדוע יש אנשים שמסרבים לקבל רכב חשמלי.
ובלי לקרוא את אלפי המילים אחרי כן - אני משוכנע שיש לפחות תגובה אחת שאומרת....
אני לא נגד רכב חשמלי!
אבל רכב חשמלי זה חרא כי הוא בא יחד עם כפיה שיעבוד היעדר רצון חופשי האח הגדול קלגסים מצלמות צ'יפים במים ווסימום תינוקות.
רכב חשמלי זה המטריקס וזה סוף האנושות החופשית!!

ואז אתה מבין שיש אנשים שלא מסוגלים לחשוב פשוט. שמוזנים כנראה בכל מיני תאוריות קונספירציה ומאמינים שכל זה מזינה אחת גדולה.

ובכן..... זו לא מזימה. זה אוטו. עם מנוע חשמלי. זהו. רק עוד אוטו.

(אני עדיין חושב שאוטו שלא עושה רעש זה השטן אבל זה לא יגרום לי להימנע ממנו)

אסף.

אסף.

המטריקס כבר כאן עם שורשים עמוקים בהמון מקומות שאפשר לאסוף בהם מידע על בני האנוש.

כדאי שאותו חובב פקידות וקלגסים שידע שהוא קופץ בכל כלי הניטור של אויבי המדינה ובכך שם עצמו למטרה בעלת דירוג גבוה יותר לניטור.
זה הכול אלוגריתמים.

נמרוד
11-11-21, 09:27
הכל טוב ויפה, אך מה עם הציבור שאני נמנה עליו שאינני יודע כמה גדול הוא אך הוא אינו מבוטל, שאינו בעל חנייה פרטית או אף חניון של בניין ושחונה ברחוב הציבורי.
כאשר יאסרו בעוד שמונה שנים למכור מכוניות ice, מה נעשה? נאלץ לחכות בטור מול תחנות טעינה ציבוריות? או שהרשויות מתכננות להתקין תחנות טעינה לאורך הרחובות הציבוריים?

כנראה שזה מה שיקרה - נקודות טעינה בחניונים ולאורך הרחובות בכמות שהשוק ידרוש, ושמונה שנים זה מספיק זמן כדי שזה יקרה.
חוץ מזה, הדדליין של 2030 לאיסור על מכירת מכוניות ICR הוא הצהרת כוונות בלבד. הוא יכול להדחות בעוד הרבה שנים, ואני לא אתפלא אם בסופו של דבר לא יהיה איסור כזה, אלא שנתח השוק של רכבים כאלו יתייצב על אחוז קטן כלשהו בלי צורך בחקיקה.

דרור ברלי
11-11-21, 10:23
דרור אף אחד לא יכפה עליך להשתמש במכונית חשמלית.
כמו שאף אחד לא כפה עליך להשתמש בטלפון חכם (ויש לך כזה אני מנחש)
כשהמהפכה תגיע (אנשאללה) אתה זה שתרצה מכונית חשמלית.
בגלל שהדלק יהיה מאוד יקר (לא ישווקו אותו) ואף אחד לא ידע או ירצה לטפל במכונית ICM

אבל זה בדיוק התיאור של כפיה רכה/הדרגתית.
לא תהיה מוכרח להיפטר מרכב הבנזין שלך - אבל לא נאפשר לך להשיג עבורו דלק ולהעביר אותו טסט ולהחנות אותו.... נמרר את חייך עד שתזרוק אותו מרצונך.

סביב טלפונים חכמים מעולם לא נבנו קיתונות של אג'נדות מופרעות ושקרים כמו שמייצרת מהפכת איכות הסביבה הזו...
אף אחד לא מכריח אותך להשתמש בטלפון חכם. אף אחד לא צווח לך באוזן - "אבל זה יותר טוב"!
לטלפון חכם, לצד יתרונותיו, יש גם נזקים ברורים וחד משמעיים, בעיקר לילדים - אבל מותר לדבר על זה - להבדיל מרכב חשמלי ואיכות סביבה - שכל מי שעמדתו מנוגדת לאג'נדה - מיד מנודה והופך למושא ללעג ולרדיפה ומתויג כאויב כדור הארץ. ראו איך נזעק הפרופסור הירוק ללעוג לעיתונאי שהעז לכתוב שלא הכל ורוד/ירוק ברכב חשמלי..... ירוקים/סביבתנים הם אנשים מסוכנים לטעמי. רק תן להם כוח ושררה בידיים ותראה מה יקרה כאן. רגע אחד - רצינו ועשינו "שינוי" ונתנו עמדות של כוח ושררה בידי ירוקים/סביבתנים/טבעונים......

ברור שתהיה גם לי מתישהו מכונית חשמלית.
כמו שיש לי היום פרייבט אוטומטי וזה ממש לא מבחירה ו/או רצון אלא פשוט כי כבר אי אפשר/קשה למצוא אחת ידנית שנולדה בשנה נורמלית במחיר נורמלי.

אז גם עם החשמלית זה לא יהיה מרצון אלא מחוסר ברירה - כי ימנעו מבעלי רכב ICE להשיג דלק, לעבור טסט ולמצוא מקום חניה. ימררו את חייהם עד שיתרצו ויעברו לחשמלית.
זה אגב יקרה אחר כך שוב גם עם המעבר לאוטונומי, שאני ממש חושש שיקרה עוד בימי חיי. הנבלה הירוקה שצרחה "רוצח" לנהג של היילקס שעבר ברחוב שלה, בעוד 10 שנים תצווח שוב "רוצח", הפעם לנהג של טסלה בת 10 שכל חטאו שהוא אוחז בהגה....

וזה בדיוק מה שמטריד אותי וממש לא מטריד אנשים שלא מתעניינים במכוניות ובטח לא מטריד אנשים שמכורים לטכנולוגיה ומתפרנסים ממנה, כמוכם. איפה שהוא מאחורי כל הנאורות לכאורה שלכם, אין לכם שום בעיה להתעלם מהסכנות שדבר כזה מביא איתו - רק כי זה מאוד נוח לכם אישית באותו רגע.

לכן גם אני אוסיף "אינשאללה" - אינשאללה ירבו הכשלים, התאונות, התקלות, פיצוצי הסוללות, השריפות שפורצות פתאום, ההתבלבלויות של הלידארים, הבעיות הטכניות/אתיות, רצוי, למרבה הצער, שיהיו גם נפגעים כתוצאה מזה - כדי שרשויות הבטיחות לא יוכלו להתעלם ולא תהיה להן ברירה אלא לחקור ולבדוק על אמת איפה יצרני השיקוצים החשמליים והאוטונומיים האלה טעו והיטעו, ואני כל כך מקווה שגם ימצאו שהתרשלו והתעלמו מכשלים, ואולי גם פעלו בניגוד לחוק - ואז שייכנסו באמ-אמא של האמ-אמא שלהם. שיקנסו אותם, יסגרו אותם - כל מה שיעכב ויעכב ויעכב את הדברים הנוראים האלה וידחה את הקץ עוד קצת.

דרור ברלי
11-11-21, 10:51
כנראה שזה מה שיקרה - נקודות טעינה בחניונים ולאורך הרחובות בכמות שהשוק ידרוש, ושמונה שנים זה מספיק זמן כדי שזה יקרה.
חוץ מזה, הדדליין של 2030 לאיסור על מכירת מכוניות ICR הוא הצהרת כוונות בלבד. הוא יכול להדחות בעוד הרבה שנים, ואני לא אתפלא אם בסופו של דבר לא יהיה איסור כזה, אלא שנתח השוק של רכבים כאלו יתייצב על אחוז קטן כלשהו בלי צורך בחקיקה.

אתה קורא מה שאתה כותב?
אתה זוכר באיזו מדינה אתה חי?
מדובר במאות אלפי עמדות טעינה לאורך המדרכות. שמונה שנים זה מספיק זמן? את העבודות באיילון שנמשכות כבר יותר מעשר שנים אף אחד לא רואה לנכון לסיים מתישהו, אז פרוייקט בסדר גודל כזה?................................. בישראל, קודם יהיו חצי מיליון מכוניות חשמליות שישוועו לטעינה ויעמדו בתורים ארוכים לעמדות הקיימות - ורק אז מישהו יחליט שהגיע הזמן לבנות להן עמדות טעינה ברחוב.
ורק אחרי שיכולת הייצור של חברת החשמל תקרוס כשתידרש להטעין חצי מיליון מכוניות בכל ערב, רק אז מישהו יבין שצריך לשדרג גם אותה.

אבל בינתים הדד-ליין של 2030 אמיתי. תיאסר מכירת מכוניות ICE חדשות בלא מעט מדינות.
ישראל מבחינת נפח השוק וכו' היא כלום ושום דבר בהשוואה לעולם ובאופן טבעי רק תופסת טרמפ על מה שקורה באירופה.

איסור מכירת מכוניות ICE חדשות כפי שייכנס לתוקף בעולם ב-2030 - מה זה אם לא כפייה?
עניין של כמה שנים עד שיגבילו את השימוש באופן גורף ברכבי ICE שכבר קיימים.
הם יירדו מהכבישים לאלתר בגיל מסוים עד שייעלמו לחלוטין.
כדי להאיץ את החלטת בעל הרכב לגרוט את האוטו הישן שלו, ימנעו ממנו תחנות תדלוק, ימנעו ממנו מקומות חנייה ויעשו לו את המוות בטסטים. אני מדמיין? זה בדיוק מה שקורה עכשיו בנורבגיה למשל. הם לא אוסרים עליך לנסוע במכונית בנזין, אבל דואגים שתחשוב טוב טוב על זה בכל פעם שאתה מתניע את האוטו - דיללו קשות את מספר תחנות הדלק, החנייה בכל מקום היא בחינם רק לחשמליות - לבעל רכב ICE היא עולה הון, וכשמגיע מועד הטסט בכלל בא לך למות.

כל עוד זה נעשה בהדרגה, זה לא נחשב לכפייה?.......

נמרוד
11-11-21, 12:53
אתה קורא מה שאתה כותב?
אתה זוכר באיזו מדינה אתה חי?

די ברור שלא במדינה שבה אתה חי, תודה לאל.

נשמע באמת מקום נורא, איפה שאתה חי, עם הכפייה והכל. גם כופים עליך להקליד אלפי מילים, שוב ושוב, אותן מילים... ענישה נוראית. בטח אין לך אצבעות.

תגיד, אם אתה יכול לענות בלי להסתבך. אתה לא יכול לברוח משם?

boaz avrahami
11-11-21, 13:05
משעשע

פסימי ללא תקנה פוגש אופטימי ללא תקנה.
האם מי מהם יפגוש יום אחד את המציאות ויתעשת?

נדב42
11-11-21, 13:17
מותר להם בכלל להפגש לפי התקנות ?

נמרוד
11-11-21, 13:35
משעשע

פסימי ללא תקנה פוגש אופטימי ללא תקנה.
האם מי מהם יפגוש יום אחד את המציאות ויתעשת?

אני אכן אופטימי, מבחירה! למה להתעשת?

והוא פסימי. גנטיקה, הוא לא יכול להתעשת. אולי תרופות :)

דרור ברלי
11-11-21, 14:50
אני לא פסימי, אני מציאותי.

בכל קיץ בשנים האחרונות, כושר ייצור החשמל מגיע לקצה של הקצה רק כי כולם ביחד מדליקים מזגן.
עכשיו תוסיף על זה עוד חצי מיליון מכוניות חשמליות?...

הרי כבר עכשיו כשאתה מחבר מכונית לטעינה, אתה לא יכול גם להפעיל מכונת כביסה ולהרתיח מים לקפה - כי הפקק יקפוץ.

אז אופטימיות זה כיף.
אבל גם לעשן צינגלה זה כיף. בעיקר זה עוזר להיות אופטימי - תדאג רק שהחומר יהיה באמת טוב.

נמרוד
11-11-21, 15:05
ואף מילה על כפייה?

נדב42
11-11-21, 19:26
תדאג רק שהחומר יהיה באמת טוב.

אל תדאג, עם קצת מזל עוד מעט גם לזה תהייה רגולציה [emoji16]

חנן-ג'יפולוג
12-11-21, 08:44
הרי כבר עכשיו כשאתה מחבר מכונית לטעינה, אתה לא יכול גם להפעיל מכונת כביסה ולהרתיח מים לקפה - כי הפקק יקפוץ.

.

לא הצהרת שאתה לא מקשקש על דברים שאתה לא מבין בהם? ספציפית על חשמל?

אין כל תרחיש כזה בהתקנה נכונה של מעגל חשמלי לטעינת רכב. הטעינה לא תקפיץ לעולם את הפקק, לא משנה מה יהיה דולק בבית.

נדב42
12-11-21, 11:05
הסבר ?

חנן-ג'יפולוג
12-11-21, 11:42
יש אופציה יקרה יותר, של הגדלת החיבור לבית, שכבר דובר בה בהרחבה, ויש אופציה זולה בהרבה (פחות ממיכל בנזין) של משגוח שדואג להשהות את הטעינה ברגעי צריכת שיא.

boaz avrahami
12-11-21, 12:05
יש אופציה יקרה יותר, של הגדלת החיבור לבית, שכבר דובר בה בהרחבה, ויש אופציה זולה בהרבה (פחות ממיכל בנזין) של משגוח שדואג להשהות את הטעינה ברגעי צריכת שיא.

חנן,

לא מתאים לך להסתכל על הפתרון בזווית צרה.
יש פה עניין. גם אם הוא לא יקפיץ את הפקק.
התשתית הולכה לא מסוגלת כיום לתמוך במעבר רחב לרכבים חשמליים.
דרור אולי לא התנסח במדוייק אבל אתה מיתמם לדעתי.
אין מצב שמחר כל הקיבוץ שלך יכול בלי שינוי תשתית לתמוך ב 2-3 מכוניות חשמליות לבית אב, כל שכן בבניה עירונית רוויה ובחניות רחוב.

נכון, החשמל כאן בשביל להישאר ולי אין תלונות על כך אבל לא מדובר במעבר חלק בכלל.
יש עוד המון שלבים באבולוציה הזו שצריך לפתור.

חנן-ג'יפולוג
12-11-21, 12:17
יש דברים שאני מבין בהם ועליהם אני כותב, כמו בתגובה האחרונה שלי, על ניהול החשמל ברמה הביתית.

יש דברים שלא, כמו היכולת התשתיתית היותר רחבה, ועל זה כבר כתבתי בעבר שאני לא מבין ולא יכול לומר עליהם שום דבר חכם.

אם אתה, או דרור, יודעים לומר מהי היכולת התשתיתית של קיבוץ או רחוב לדוגמא, בערך אמפראז', וכמה בתים יש בו, יהיה אפשר לנסות להרחיב קצת את ההבנה והחישובים, ולנסות להבין את עומק הבעיה. אח"כ לעבור, לעיר, למחוז, לארץ.

היכנשהו נמרוד חישב משהו בנושא, ברמה הלאומית. נדמה לי שמסקנת החישוב היתה שמדובר באחוזים בודדים של העמסת התשתית או פחות. אשמח אם מישהו ימצא ויקשר לזה.

נמרוד
12-11-21, 13:10
אין מצב שמחר כל הקיבוץ שלך יכול בלי שינוי תשתית לתמוך ב 2-3 מכוניות חשמליות לבית אב, כל שכן בבניה עירונית רוויה ובחניות רחוב.

נכון, החשמל כאן בשביל להישאר ולי אין תלונות על כך אבל לא מדובר במעבר חלק בכלל.
יש עוד המון שלבים באבולוציה הזו שצריך לפתור.

באיזה תרחיש כל צי הרכב בישוב מתחלף לחדש מחר בבוקר?

לוקח סדר גודל של 20 שנה להחליף את צי הרכב הפרטי בישראל (לפי נתוני משרד הרישוי, 98% מהמכוניות בנות עד 20 שנה). אם המגמה הזאת תמשך, ויכול להיות שהיא תואץ או תואט, ונניח שבשנת 2030 ימכרו רק מכוניות חשמליות, אפשר לצפות שבשנת 2050 רוב מוחלט של צי הרכב יהיה חשמלי. לא לפני.

boaz avrahami
12-11-21, 13:24
1. כתבתי במשפט הסיכום שמדובר באבולוציה ולא מעבר מידי כך שאין ביננו מחלוקת ממשית בעניין הזה.

2. ככול שיהיה פער משמעותי בין מחיר הדלק הפוסילי לבין החשמל, כפי שהוא משוקף כיום, המעבר יהיה מהיר מאוד. מדובר בשלב זה בפערים עצומים בכסף.

בשורה התחתונה הרגולטור משחק לנו בכיס ממניעים לא שקופים וספק אם כחלק מהליך מתוכנן ואם מתוכנן אז לא הכי שקוף.
אותי זה מרגיז באופן אישי.

asafk
12-11-21, 14:12
דווקא במקרה זה הרגולטור מאוד שקוף.
ההצהרה לגבי 2030 ידועה, כמו גם ההתחייבויות של מדינת ישראל בנוגע למשבר האקלים - בהסכמים גלויים.
גם ההכנסות ממסים על תחבורה אינן נסתרות - אז במקרה הזה אני חושב שדווקא לא נכון להצביע על מניעים נסתרים של "הרגולטור".
אתה נופל פה קצת למלכודת של אלו שמנסים לטבוע קונספירציות דיפ-סטייט. הם מתייחסים לגורמים עלומים המושכים בחוטים. 'הרגולטור'..... זה משהו מאוד ערטילאי ומפחיד. אתה באמת חושב שיש אנשים שיושבים במחשכים וחושבים רק איך לדפוק אותנו בשביל הכיף?

אסף.

boaz avrahami
12-11-21, 15:40
אסף,
אל תתחיל גם אתה. אני לא מהמקהלה שמבקרת את הממלכה השכם והערב.
ההצהרות של 2030 וגם הכנסות המדינה ממיסים לא נותנות לאזרח כלי תכנוני כלכלי אלא רק מושג לחששנים כמו דרור שהממלכה תישך אותם במפתיע. כן ממש כך- במפתיע!

פתחו את המלכודת ואנשים כמו חנן וצביקה נכנסים ומשמינים מנחת בלי להבין מתי הדלת תסגר.
כך היה גם ההיברידי - החתימו את מי שלקח ליסינג היברידי שהמס עלול להשתנות ברגע וזו בעיה שלו.

ככה לא מתכננים.
ככה לא מתנהגים בשקיפות והוגנות לנתינים

asafk
12-11-21, 16:06
אתה מסתכל על תכנון חובבני, קוצר רואי וחוסר מחשבה לטווח ארוך - כלומר רשלנות רגילה שנובעת מחוסר רצון או חוסר יכולת - ורואה רשעות מכוונת ומתוכננת - כלומר תוכנית מסודרת ומאורגנת שנובעת ממניעים נסתרים.
גם השימוש במילה "נתינים" מגיעה מאותו מקום.

אסף.

boaz avrahami
12-11-21, 16:51
אתה מיחס לי כוונות לא קיימות ומנסה לשים אותי במשבצת של דרור על מנת שיהיה לך יותר קל לפסול את דעתי ולכן בשלב הזה אין טעם להמשך דיון ביננו כאשר אתה מתנשא.

asafk
12-11-21, 16:54
אני לא מנסה לפסול את דעתך הלגיטימית. והבנתי שלא לזה התכוונת.
אני הצבעתי בתגובה הקודמת קודמת שלך על צורת התבטאות ששייכת לאותם אלו שכן מכוונים לתיאוריות ההן.

אסף.

דרור ברלי
12-11-21, 18:18
אסף, לצערי ממלכת הרשע דואגת שבמקרים רבים נרגיש כמו נתינים ולא כמו אזרחים. זו תחושתי ואני לא לבד בתחושה הזו.
אני לא-ממלכתי, מה לעשות. יש מי שמסכים איתי ויש מי שלא, ויש כאן גם כאלה שעצם דיבור-סרה במדינה זה משהו שמעלה להם את הסעיף. אבל זו האמת שלי. ולאמת כידוע, פנים רבות.

יש נושאים, כמו הפקקים למשל, שאני משוכנע לחלוטין שהם פרי של מדיניות מתוכננת וסדורה.
כי מה שנראה כמו ברווז, מגעגע כמו ברווז, שוחה בנחל ומטיל ביצים - הוא ברווז ולא ג'ירפה.

עד אז, ישראל נמצאת בפיגור בלתי נתפס לעומת העולם המערבי בכל מה שקשור לתשתיות טעינה. ואני אכן התחייבתי לחנן לא להתערב בדיונים בדברים שאיני מבין בהם - אבל כדי לדעת שהתשתיות בישראל עדיין לא יכולות לתמוך בכל כך הרבה מכוניות חשמליות, לא צריך להיות מבין גדול. כבר היום הפעלת כמה מכשירי חשמל ביתיים בו זמנית מקפיצה פקק בלא מעט בתים בישראל. כבר היום חברת החשמל מגיעה לקצה גבול יכולת הייצור בשעות העומס בשיא אוגוסט, כשכל העולם ואשתו מפעילים מזגנים בפול-ווליום. והעובדה שבגוש-דן כל המזגנים האלה טוחנים 24/7 במשך כל היום וכל הלילה, (אחרת אי אפשר לישון באיזור-אסון-אקלימי שהאויר בו מזכיר מרק אפונה במרקמו ובטמפרטורה שלו), לא תשפיע ולא תפריע?......
מי ואיך ייצר כל כך הרבה חשמל? וכמה זיהום זה יעשה?..... כן, תגידו לי שאתם מאמינים שעד אז ימציאו מקורות לאנרגיה מתחדשת. כל מיני מושגים מעולמם של חובבי המדע הבדיוני והעב"מים - היתוך וכאלה, וואלה. אשרי המאמין. גם אני, כשהייתי ילד ממש קטן, האמנתי לרגע לעתידות של מסטיק בזוקה שהבטיחו לי שעד גיל 21 אגיע לירח.

הבטחות לחוד ומציאות לחוד - כמה זמן ייקח באמת לחברת החשמל לשדרג את התשתיות לקראת מעבר מהיר של משק התחבורה כולו להנעה חשמלית? כולל ברחובות, בשכונות של שיכוני רכבות?.... אני לא יודע. אבל כנראה שגם חנן לא יודע - ואני תוהה אם כמו רוב אלה שמתגוררים בבית צמוד קרקע חדש שתשתית החשמל בו שודרגה בחוכמה מראש לקראת הצורך לטעון מכוניות חשמליות בעתיד וכבר יש להם עמדת טעינה פרטית משלהם בחצר - אם זה מטריד אותו בכלל.

בסוף זה כמובן יקרה, אבל מה שבטוח זה שעד אז יהיה כאן בלגן גדול, בלגן ענק. בלגן בלתי נתפס. ואף אחד לא ייקח את האחריות למחדל, אלא ישליך אותה על אחרים. כי ככה זה במדינת ישראל בכל נושא ונושא. אף אחד לא יהיה מופתע מזה וכנראה שגם לא מאוכזב - פשוט כי אנחנו כבר רגילים שככה דברים מתנהלים.

חנן-ג'יפולוג
12-11-21, 19:34
הפער בצריכת החשמל בזמן השיא במהלך היום לשעות הלילה, הוא כ8600 מגהוואט. 8600000 קילוואט.
כפול 7 שעות שפל, זה כ56 מיליון קוט"ש. חלקי צריכת חשמל ממוצעת של חשמלית שזה כ12 קוט"ש ליום, זה יוצא כ4.5 מיליון מכוניות. יש בישראל 3.7 מיליון מכוניות.

אז ברור שגם בניהול טעינה סופר מתוחכם, זו לא רזרבה שנרגיש איתה נוח אם מחר בבוקר כל המכוניות בישראל קמות כחשמליות, אבל מאידך, נראה לי שאפשר לנשום. בהינתן תהליכים מקביליים של החלפת הצי והתאמת הרשת, כנראה שישאר לנו חשמל בשביל לגלוש בג'יפולוג בשנים הקרובות ואחריהן.

boaz avrahami
12-11-21, 19:43
הפער בצריכת החשמל בזמן השיא במהלך היום לשעות הלילה, הוא כ8600 מגהוואט. 8600000 קילוואט.
כפול 7 שעות שפל, זה כ56 מיליון קוט"ש. חלקי צריכת חשמל ממוצעת של חשמלית שזה כ12 קוט"ש ליום, זה יוצא כ4.5 מיליון מכוניות. יש בישראל 3.7 מיליון מכוניות.

אז ברור שגם בניהול טעינה סופר מתוחכם, זו לא רזרבה שנרגיש איתה נוח אם מחר בבוקר כל המכוניות בישראל קמות כחשמליות, אבל מאידך, נראה לי שאפשר לנשום. בהינתן תהליכים מקביליים של החלפת הצי והתאמת הרשת, כנראה שישאר לנו חשמל בשביל לגלוש בג'יפולוג בשנים הקרובות ואחריהן.

אתה מתיחס לתהליך היצור.
ומה לגבי תשתית ההולכה? מה אנחנו יודעים עליה?

חנן-ג'יפולוג
12-11-21, 19:44
הבכת אותי. אם מייצרים 15000 מגהוואט, אז גם מוליכים אותם.

מה פספסתי?

boaz avrahami
12-11-21, 20:16
סליחה [emoji33]
ממש לא התכוונתי חהביך.
האמנם פרופיל ההולכה כיום דומה לפרופיל ההולכה לטעינה?

תזכיר לי כמה אמפר דורשת עמדת טעינה משמעותית?
אפשר להתחיל לגזור מזה את עובי המוליכים ולנתח את המוכנות הראשונית.

חנן-ג'יפולוג
12-11-21, 21:02
3x16a
70 דקות.

- - - Updated - - -

אבל, אני לא מבין למה אתה צריך לדייק כך. אם זה בלילה וזה לא עובר את צריכת הזרם הרגילה בצהריים, אז זה בסדר. לא?

asafk
12-11-21, 22:47
אסף, לצערי ממלכת הרשע דואגת שבמקרים רבים נרגיש כמו נתינים ולא כמו אזרחים. זו תחושתי ואני לא לבד בתחושה הזו.
אני לא-ממלכתי, מה לעשות. יש מי שמסכים איתי ויש מי שלא, ויש כאן גם כאלה שעצם דיבור-סרה במדינה זה משהו שמעלה להם את הסעיף. אבל זו האמת שלי. ולאמת כידוע, פנים רבות.

יש נושאים, כמו הפקקים למשל, שאני משוכנע לחלוטין שהם פרי של מדיניות מתוכננת וסדורה.
כי מה שנראה כמו ברווז, מגעגע כמו ברווז, שוחה בנחל ומטיל ביצים - הוא ברווז ולא ג'ירפה.

עד אז, ישראל נמצאת בפיגור בלתי נתפס לעומת העולם המערבי בכל מה שקשור לתשתיות טעינה. ואני אכן התחייבתי לחנן לא להתערב בדיונים בדברים שאיני מבין בהם - אבל כדי לדעת שהתשתיות בישראל עדיין לא יכולות לתמוך בכל כך הרבה מכוניות חשמליות, לא צריך להיות מבין גדול. כבר היום הפעלת כמה מכשירי חשמל ביתיים בו זמנית מקפיצה פקק בלא מעט בתים בישראל. כבר היום חברת החשמל מגיעה לקצה גבול יכולת הייצור בשעות העומס בשיא אוגוסט, כשכל העולם ואשתו מפעילים מזגנים בפול-ווליום. והעובדה שבגוש-דן כל המזגנים האלה טוחנים 24/7 במשך כל היום וכל הלילה, (אחרת אי אפשר לישון באיזור-אסון-אקלימי שהאויר בו מזכיר מרק אפונה במרקמו ובטמפרטורה שלו), לא תשפיע ולא תפריע?......
מי ואיך ייצר כל כך הרבה חשמל? וכמה זיהום זה יעשה?..... כן, תגידו לי שאתם מאמינים שעד אז ימציאו מקורות לאנרגיה מתחדשת. כל מיני מושגים מעולמם של חובבי המדע הבדיוני והעב"מים - היתוך וכאלה, וואלה. אשרי המאמין. גם אני, כשהייתי ילד ממש קטן, האמנתי לרגע לעתידות של מסטיק בזוקה שהבטיחו לי שעד גיל 21 אגיע לירח.

הבטחות לחוד ומציאות לחוד - כמה זמן ייקח באמת לחברת החשמל לשדרג את התשתיות לקראת מעבר מהיר של משק התחבורה כולו להנעה חשמלית? כולל ברחובות, בשכונות של שיכוני רכבות?.... אני לא יודע. אבל כנראה שגם חנן לא יודע - ואני תוהה אם כמו רוב אלה שמתגוררים בבית צמוד קרקע חדש שתשתית החשמל בו שודרגה בחוכמה מראש לקראת הצורך לטעון מכוניות חשמליות בעתיד וכבר יש להם עמדת טעינה פרטית משלהם בחצר - אם זה מטריד אותו בכלל.

בסוף זה כמובן יקרה, אבל מה שבטוח זה שעד אז יהיה כאן בלגן גדול, בלגן ענק. בלגן בלתי נתפס. ואף אחד לא ייקח את האחריות למחדל, אלא ישליך אותה על אחרים. כי ככה זה במדינת ישראל בכל נושא ונושא. אף אחד לא יהיה מופתע מזה וכנראה שגם לא מאוכזב - פשוט כי אנחנו כבר רגילים שככה דברים מתנהלים.דרור. אתה מבין כמה התחלת הדברים שלך והסוף שלהם הפוכים זה לזה?

אסף.

boaz avrahami
13-11-21, 02:12
3x16a
70 דקות.

- - - Updated - - -

אבל, אני לא מבין למה אתה צריך לדייק כך. אם זה בלילה וזה לא עובר את צריכת הזרם הרגילה בצהריים, אז זה בסדר. לא?

זה לא המספר שאני הכרתי.
היה משהו מפלצתי לטעינת DC.
זה היה תקף רק לטעינה סופר מהירה?

עם הנתון הזה של 3x16 אכן לא צפוייה דרמה בטווח הבינוני ואולי גם הרחוק.

חנן-ג'יפולוג
13-11-21, 08:26
כן, טעינות dc בעמדות ציבוריות אולטרה מהירות מגיעות לערכים פנטסטיים.
האיוניק 5 יכול לקבל 220kw.

ד ו ר ו ן
13-11-21, 09:08
אז ברור שגם בניהול טעינה סופר מתוחכם, זו לא רזרבה שנרגיש איתה נוח אם מחר בבוקר כל המכוניות בישראל קמות כחשמליות, אבל מאידך, נראה לי שאפשר לנשום.
כנראה שאם יעבירו ייצור חשמל ללילה תנשום פחות טוב.
בלילה יש תופעה מטאורולוגית של ״אינורסיה״, שגורמת לשכבת אויר לכלוא את זו שתחתיה, ולא להתנדף ולהתפזר.
קשור לחימום האויר עי השמש במהלך היום, ושונה ממדינה למדינה, אבל קיים בכל מקום בכד״א.
זו הסיבה העיקרית שרואים בבוקר את הערפיח בצורה חזקה יותר (מי שיצא לו לטוס מעל גוש דן ממש אחרי הזריחה, רואים שכבה אפורה חומה מעל הכל).
זה לא קיים במדבר ובאזורים המרוחקים (כליאת הזיהום), שם זה בא לידי ביטוי עם טל ורטיבות.

אז לגרום לתחנות כוח לעבוד בלילה יגביר בסדרי גודל את הזיהום הכללי, ובמיוחד ברצועה הצרה בישראל בה חיים חלק ניכר מתושבי המדינה.

עוד סיבה למה בהתחשב שרכב חשמלי הוא הכיוון והפרקטיקה שהולכת להיות כאן בעתיד הלא רחוק, ואני לא רואה סעבה שזה לא יקרה, אז צריך לתכנן את מקורות האנרגיה נכון כמקרה פרטי של ישראל ולא לרוץ אחרי טרנדים עולמיים שמתאימים לגיאוגרפיה שונה.
כדי לא לגרום יותר נזק מתועלת.

דרור ברלי
13-11-21, 10:03
דרור. אתה מבין כמה התחלת הדברים שלך והסוף שלהם הפוכים זה לזה?

אסף.

מה אתה לא מבין?
מה אני צריך להסביר לך מילה מילה?

ברור לי שאתה מבין הכל טוב מאוד, אבל כ"ממלכתי", דעות כמו שלי כנראה לא נוחות לך.

Yaron.nahum
13-11-21, 11:03
באיזה תרחיש כל צי הרכב בישוב מתחלף לחדש מחר בבוקר?

לוקח סדר גודל של 20 שנה להחליף את צי הרכב הפרטי בישראל (לפי נתוני משרד הרישוי, 98% מהמכוניות בנות עד 20 שנה). אם המגמה הזאת תמשך, ויכול להיות שהיא תואץ או תואט, ונניח שבשנת 2030 ימכרו רק מכוניות חשמליות, אפשר לצפות שבשנת 2050 רוב מוחלט של צי הרכב יהיה חשמלי. לא לפני.

אכן , אורך החיים של רכב הוא 20 שנה.
בהנחה שגודל צי הרכב במדינת ישראל גודל,
אז כבר אחרי התשע שנים רוב צי הרכב יהיה חשמלי. כלומר באיזור 2039 (אם לא לפני, כתלות בגידול צי הרכב , )
וב 2050 רכב ice יהיה נדיר על הכביש.

Sent from my..

חנן-ג'יפולוג
13-11-21, 13:52
https://jalopnik.com/ford-and-purdue-made-a-cable-that-could-charge-an-ev-in-1848047225

boaz avrahami
13-11-21, 14:14
2400 אמפר מקורר נוזל.
זה חתיכת תפלץ אבל זה מסמן בהחלט פתרון חלופי ממשי לתחנת דלק.

Raccoon
13-11-21, 15:02
לא מקורר נוזל אלא יותר כמו מזגן אם הבנתי נכון - נוזל שהופך לגז.

asafk
13-11-21, 16:43
מה אתה לא מבין?
מה אני צריך להסביר לך מילה מילה?

ברור לי שאתה מבין הכל טוב מאוד, אבל כ"ממלכתי", דעות כמו שלי כנראה לא נוחות לך.לא מבין איך בתחילת הדברים שלך הכל מתוכנן ומכוון מטרה, ובסוף הדברים שלך הם רשלנים וחסרי אחריות והכל נופל עליהם במקרה.
תחליט.
אתה גם שוב ושוב מפנה לישות ערטילאית גדולה וחזקה. 'הכוח'. הם מחליטים בשבילנו. הם. מי זה הם? מי האנשים שיושבים במחשכים ורק חושבים איך לעשות לנו רע?

אסף.

חנן-ג'יפולוג
13-11-21, 16:55
זה יכול להיות אחד בלבד: ה Q

דרור ברלי
13-11-21, 17:48
לא מבין איך בתחילת הדברים שלך הכל מתוכנן ומכוון מטרה, ובסוף הדברים שלך הם רשלנים וחסרי אחריות והכל נופל עליהם במקרה.
תחליט.
אתה גם שוב ושוב מפנה לישות ערטילאית גדולה וחזקה. 'הכוח'. הם מחליטים בשבילנו. הם. מי זה הם? מי האנשים שיושבים במחשכים ורק חושבים איך לעשות לנו רע?

אסף.

1. יש מי שמתוכנן ומוכוון מטרה - נגיד רשות המיסים?.... משרד התחבורע בהחלט משתף פעולה עם זה.
כל נושא הזנחת התחבורה הציבורית למשל, במשך עשורים. או הפקקים. אתה חושב שזו מכת גורל?.... ש"ככה יצא"?...
אני טוען שזו מדיניות סדורה, מתוכננת, ארוכת-טווח, מוכוונת מלמעלה. כי תחבורה ציבורית לעולם אינה רווחית. זה שירות שעולה למדינה הרבה כסף. מכוניות פרטיות לעומת זאת - מכניסות לה הון תועפות. סכומי כסף דמיוניים. לכן המדינה לא רוצה לספק לנו תחב"צ יעיל (ויקר) - היא מעדיפה שנרכוש עוד ועוד מכוניות שיעמדו בפקק אינסופי אחד גדול וישרפו לריק כמויות בלתי נתפסות של דלק ש-70% ממחירו הוא מס - ואז היא גם תוכל לזרוק עלינו את האחריות, להאשים אותנו שאנחנו "מפונקים" ולכן יש צורך להטיל עלינו עוד ועוד מיסי עונשין, דוגמת אגרת הגודש.

כי מדינת ישראל מתייחסת לבעלי הרכב כאל פרה חולבת שהעטינים שלה אף פעם לא מתייבשים ורואה לעצמה חובה קדושה לסחוט את עטיני הפרה הזו עד בלי די. "הם" אלה הפוליטיקאים והפקידים הנאלחים במשרדי הממשלה שלא רואים בני אדם וקושי כלכלי של אזרחים לא מזיז להם שערה. מבחינתם אנחנו רק מספרים וכספומטים - והם לא ירפו עד שיסחטו מאיתנו את אחרוני המטבעות שלנו ויזרקו אותנו לרחוב.
בסופו של דבר, מבחינתי כאזרח, אלה רשויות-רשע שפועלות ביחד, יד ביד, כנגדי.

2. ויש מי שרשלן. או קצר-רואי. ענייני התשתית לדוגמא.
נגיד חברת החשמל. אמנם חברה ממשלתית, אבל מנסיוננו אנו למדים שבמדינה שלנו לא תמיד יד שמאל ויד ימין פועלות בתיאום או אפילו מחוברות לאותו גוף.
המעבר לרכב חשמלי מתרחש בכל העולם המערבי (שאנחנו מתיימרים להיות חלק ממנו, כן?) והוא לא היה בלתי-צפוי, אם נקרא לזה כך. מה שלא היה צפוי זה שהכל קורה פתאום באופן הרבה יותר מואץ/בהול ממה שציפו במסדרונות השלטון והתכנון, נגיד לפני שנתיים-שלוש. אולי גם להתפרצות מגיפת הקורונה יש חלק בזה. אבל זה לא סוד שמדינת ישראל לא ערוכה, בלשון המעטה, למהפכת הרכב החשמלי.
ביחד עם בעית התשתיות הקיימות אצלנו שכבר היום מתוחות לקצה גבול היכולת, ואני מנחש שיהיה לא פשוט לשדרג, הן מבחינת בניית תחנות כוח נוספות והן בשכונות צפופות בגוש-דן שנבנו לפני עשרות רבות של שנים ולא ערוכות לזה, כנראה שיהיה בלגן. זה לא יהיה מפתיע. זה אולי יתקבל בהבנה מצד האזרחים - אבל בלגן יהיה. בסוף זה כנראה יסתדר, השאלה היא רק מתי זה "בסוף" וכמה בלגן יהיה עד אז.

3. ובעניין אנרגיה מתחדשת/נקייה - היתוך וכאלה - כל מיני דברים שגם כאן האופטימיים "מאמינים שתהיה פריצת דרך ב-30 השנים הקרובות".... אני לא פסימי בעניין הזה, ממש לא - אני רק לא מייחס משקל רב מדי ל"אמונות". אם זו טכנולוגיה שקיימת ועובדת - מין הסתם היו כבר משתמשים בה או שישתמשו בה תיכף ומיד ואני ממש בעד, כמו כולנו. אבל בינתים תראה מה קורה בסין - לא היתוך ולא נעליים. את הצורך המיידי בהרבה יותר חשמל, עד שיהיה היתוך או כל קסם נקי אחר, מספקות שם - איך לא - עוד ועוד תחנות כוח פחמיות מזהמות.... אם זה הפתרון לזיהום מכלי רכב שמאפשר למטורללים הירוקים לרחוץ בנקיון כפיהם, אז אוי ואבוי. אוי לכולנו.

זה יותר מובן?

asafk
13-11-21, 17:56
חייב לומר משהו לגבי ההיתוך.
זו בדיחה. גג חוזר. ה'עוד 30 שנה' נאמר כבר 50 או 60 שנה ולכן משתמשים בביטוי הזה לא בתור משהו אופטימי אלא בתור בדיחה - כמו לומר שתהיה רכבת קלה ב2019.

אסף.

דרור ברלי
13-11-21, 18:12
תקרא לזה איך שתרצה. מדברים על אנרגיה נקייה? אז מה יש לנו היום?....

תחנות כוח גרעיניות - רבים מתנגדים לזה בחירוף נפש. פשוט חוששים מתאונות ומשידור חוזר של צ'רנוביל/פוקושימה.

שדות סולאריים וחוות-רוח - המתנגדים הגדולים והקולניים ביותר לניצול אנרגיית שמש ורוח הם, מי אם לא - הירוקים/סביבתנים בכבודם ובעצמם. הם צווחים על הפגיעה בטבע ובנוף - ואולי הם לא לגמרי טועים?....

היתוך/ריתוך/שידור אנרגיה קוסמית או כל טירלול אחר מעולם המונחים של המדע-הבדיוני - בוא נדמיין שבאיזור 51 אשכרה עובדים על דבר כזה. כמה זמן ייקח עד שיהיה מבצעי?... 30 שנה?... 50 שנה?... 100 שנה?.... זה יקרה לפני או אחרי שיבוא המשיח?.... אני לא יודע. גם אתה לא יודע. גם חנן כנראה לא יודע.

אבל בינתים רצים כמו משוגעים למכוניות חשמליות. כי עכשיו זה הטרנד שמפומפם באגרסיביות, אם לא באלימות-מילולית ממש, על ידי הירוקים והסביבתנים והתקשורת - "להוציא את הזיהום ממרכזי הערים". ולאן יילך הזיהום הזה? למרחבים הפתוחים? היכן שיוקמו תחנות כוח מפלצתיות, מופעלות בפחם כמו בסין, כדי לספק את כמויות החשמל המוטרפות למיליונים על גבי מיליונים של טסלות ואיוניק 5 וכל מיני קרוסאוברי-צעצוע-חשמליים סיניים שימלאו את הרחובות שלנו?.....
להזכיר - מרכז העיר, רצועת החוף, המדבר, המרחבים, כולם נמצאים על אותו כדור. תחת אותם שמיים ואותה אטמוספירה. גם בבית שלך, אתה לא מטאטא את החול והאבק אל מתחת לשטיח ואומר לאשתך ש"הבית נקי". אז מה בדיוק מותר המכונית החשמלית שמכשיר ומלבין שקר והונאה כל כך גדולים?

boaz avrahami
13-11-21, 18:12
דרור,

אנסה לעזור לך לבטא את הרגשתך בקצרה ובאופן שרבים יוכלו להסכים כנראה.
לדעתי האופן שבו אתה מתנסח חוטא לעצמך ולמסר.

מדינת ישראל מאוד מתוכננת בכל הקשור בהכנסותיה.
האינטרס ברור.

מאידך מדינת ישראל מאוד מתרשלת בתכנון ההוצאות או להחזיר את התמורה לאזרח. למשל בשרותים ותשתיות. דבר שהתדרדר כיום עם לפגיעה ממשית ביכולת ובחרות התנועה שלנו.

יש מישהו שחולק על זה?

דרור, זה מה שבעצם ניסית לומר?

דרור ברלי
13-11-21, 18:15
דרור,

אנסה לעזור לך לבטא את הרגשתך בקצרה ובאופן שרבים יוכלו להסכים כנראה.
לדעתי האופן שבו אתה מתנסח חוטא לעצמך ולמסר.

מדינת ישראל מאוד מתוכננת בכל הקשור בהכנסותיה.
האינטרס ברור.

מאידך מדינת ישראל מאוד מתרשלת בתכנון ההוצאות או להחזיר את התמורה לאזרח. למשל בשרותים ותשתיות. דבר שהתדרדר כיום עם לפגיעה ממשית ביכולת ובחרות התנועה שלנו.

יש מישהו שחולק על זה?

דרור, זה מה שבעצם ניסית לומר?

מת עליך.
ניסחת את זה הכי דיפלומטי שאפשר.

העניין הוא שלצערי, יש דברים שכשנאמרים בדיפלומטיות, לא מיוחסת להם שום חשיבות.

assafy
13-11-21, 19:02
דרור לדעתי הוא בנאדם מאוד אופטימי אשר מאמין בכשרון האדם וביכולתו וחושב שישנם אנשים מאוד חכמים בשלטון שעובדים בצורה כשרונית וחכמה לאור איזו תוכנית סדורה לאורך שנים.
אני לצערי קצת יותר פסימי וחושב שהמצב שבו אנו נמצאים הוא בגלל שרוב האנשים שנמצאים בשלטון ובפקידות הם אנשים אשר ברובם חסרי יכולת, לא מתאימים לתפקידם, עצלים, מושחתים במידה, מונעים מאגו, קצת רוע, תחושת כח ופוליטיקה בין ארצית או תוך משרדית וכדומה. יש כמובן גם הרבה אנשים רגילים שפשוט רוצים להעביר את הזמן עד שיצאו לפנסיה (תקציבית או לא).
לי איכשהו לא נראה שיש כאן איזו תוכנית על ומועצת אנשים חכמים שמושכים בחוטים אלא סתם בלאגן, הסתכלות רק על המחר בבוקר וכיבוי שריפות מבלי להסתכל על הבעיות האמיתיות מעבר לסתם אמירת ססמאות.

asafk
13-11-21, 19:08
ושוב יש שתי בעיות מקבילות.
הזיהום שמתים ממנו היום והתחממות כדור הארץ שימותו ממנו בעתיד.
האמירה שהפתרון של א דורש החמרה של ב - כלומר לא להיכנס לזה בכלל - לדעתי לא נכונה. כי סה״כ האנרגיה שנשרוף לא תשתנה הרבה. גם אם כמו שזה נראה כרגע זה בהחלט אומר תחנות כוח שמייצרות חשמל גם בלילה.
אבל כן. הזיהום הולך למקום אחר שלא מתים ממנו עכשיו.
וזה לא פוטר אותנו מהצורך להתמודד גם עם הבעיה הרחוקה יותר.
ומשזה נאמר- רוב מי שעובר לחשמלית לא עושה את זה מאג'נדה סביבתית. רק בגלל שזה נוח משתלם ומגניב. אפס למאה ב3 שניות מאדר פאקר. 15 אגורות לקילומטר. לא יהיה נוח? לא יהיה איפה להטעין? לא ייקנו. פשוט.

אסף.

דרור ברלי
13-11-21, 19:24
דרור לדעתי הוא בנאדם מאוד אופטימי אשר מאמין בכשרון האדם וביכולתו וחושב שישנם אנשים מאוד חכמים בשלטון שעובדים בצורה כשרונית וחכמה לאור איזו תוכנית סדורה לאורך שנים.
אני לצערי קצת יותר פסימי וחושב שהמצב שבו אנו נמצאים הוא בגלל שרוב האנשים שנמצאים בשלטון ובפקידות הם אנשים אשר ברובם חסרי יכולת, לא מתאימים לתפקידם, עצלים, מושחתים במידה, מונעים מאגו, קצת רוע, תחושת כח ופוליטיקה בין ארצית או תוך משרדית וכדומה. יש כמובן גם הרבה אנשים רגילים שפשוט רוצים להעביר את הזמן עד שיצאו לפנסיה (תקציבית או לא).
לי איכשהו לא נראה שיש כאן איזו תוכנית על ומועצת אנשים חכמים שמושכים בחוטים אלא סתם בלאגן, הסתכלות רק על המחר בבוקר וכיבוי שריפות מבלי להסתכל על הבעיות האמיתיות מעבר לסתם אמירת ססמאות.

אני אשכרה אוהב אדם.
אני באמת מאמין בכשרון האדם וביכולתו.
אני סבור שהאדם הוא נזר הבריאה, ששום מכונה או מחשב לעולם לא יהיו תחליף ראוי לאדם.
אני בהחלט משוכנע שאלה שמגיעים לשלטון הם אך ורק אנשים חכמים ומוכשרים.

אבל. וזה אבל גדול....
חוכמה וכשרון זה לא מספיק. צריך גם להיות בנאדם.
לפני שנים רבות, בתיכון, היה לי מורה שטען באזנינו בלהט ש"יצר לב האדם רע מנעוריו". הוא צדק.
כולנו יודעים וגם ההסטוריה הוכיחה אינספור פעמים, שחלק מבני האדם לא תמיד ראויים לאהבת-אדם. בוודאי לא לאהבת האדם שלי.

הכוח משחית, ולכן חלקם של פקידי ועובדי מדינת ישראל מתוך הקבוצה הזו הוא עצום ורב. התנהלות אנשי השלטון במדינת ישראל יותר מאשר רומזת שהם אנשים חכמים שמונעים ע"י הרבה יותר מ"קצת רוע". ביחד עם הכוח הכמעט לא מוגבל שבידיהם, זה בדיוק מה שהופך אותם לכל כך מזיקים ומסוכנים.
יש שם הרבה אגו, תאוות כוח בלתי נדלית, תאוות בצע עצומה, רדיפת שררה ללא גבולות, רדיפת כבוד ולפינאלה - הדובדבן שעל הקצפת, המון-המון רוע.
וזהו. קצת הכללתי, אני יודע. לא כולם רעים. אלה רק 95-99% מהם, שמקלקלים לכל היתר.

הלוואי ויכולתי להיפרע מהם או להשיב להם כגמולם. על כל הרוע וההתעללות, הגזל והשוד, עוגמת הנפש והצער שהם גרמו, גורמים ועוד יגרמו למיליוני אזרחים.
הנה, הייתי בוטה בלי לומר מילים בוטות.

assafy
13-11-21, 19:30
לא יודע, לי נראה שהטפשות יותר גדולה מהרוע.
אגב מה יותר גרוע מאידיוט? אידיוט חרוץ.

אבל עזוב שטויות, לפחות אותו אוסף של נהגי "ל" עם הרנגלרים והרוביקונים הדנדשים יודעים לנהוג עכשיו טוב יותר?

דרור ברלי
13-11-21, 19:31
מה אתה יודע. עפו עלי, על הרכבים ועל עצמם. היה אחלה יום.

ehudzeelim
13-11-21, 19:40

לדעתי יש כאן בדיון דרמטיזציה מיותרת
לא מדובר על מחשכים, ואנשים שרוצים לדפוק אותנו
וגם לא על סתם בלאגן
הדברים פשוטים בהרבה. כש-1% מאוכלוסיית העולם שולטת ב50% מההון העולמי,
ההחלטות והכיוונים האסטרטגיים מובלים ברובם על ידי 1%, אם נרצה או לא
ואותם 1% לא רוצים לדפוק או להשמיד את השאר, גם בגלל שהם לא אנשים רעים בסה"כ, וגם כי הם זקוקים ל-99% האחרים של האוכלוסיה
על מנת להמשיך לקיים את ה-50% הון שבידיהם, שאגב הולך וגדל מדי שנה
לפעמים הם טועים ולפעמים עושים דברים טובים לטובת הכדור, מתוך כוונה טובה
אבל הם גם משתדלים שהאינטרס הפרטי שלהם לא ייפגע, ולעיתים לדאבוננו, ולפרקים לשמחתנו, זה בראש מעייניהם
אפשר להביא דוגמאות רבות לכך, שוק האנרגיה הוא דוגמה טובה, שוק המחצבים, ועוד..
לפעמים נוצר בלאגן, לפעמים מצליחים לנהל את המערכות העולמיות ביותר סדר
ואפילו במשטרים דמוקרטיים, בהם לכאורה נחלשו מוקדי הכוח ופוזרו בקרב הבוחרים, ושלטון העם הוא בהחלט רעיון יפה
אבל בסופו של דבר הוא כסות לעובדה שהעם לא באמת שולט, הוא רק בוחר מי ישלוט בו.. שזה הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני זה אבל עדיין רחוק ממושלם
לכן הדיונים המדעיים והערכיים הם בהחלט ראויים אבל צריך לזכור שיש כוחות חזקים שמשפיעים
לא בהכרח על פי הרצוי לכלל הציבור

boaz avrahami
13-11-21, 20:57
מת עליך.
ניסחת את זה הכי דיפלומטי שאפשר.

העניין הוא שלצערי, יש דברים שכשנאמרים בדיפלומטיות, לא מיוחסת להם שום חשיבות.

ולפעמים גם ההיפך.
יש דברים שנאמרים יותר מדי ישיר ואז זוכים לקיטלוג ופסילה גם אם מאחוריהם אמת צרופה.
אתה מגיע מתחום הכתיבה, קטונתי.

zivo
13-11-21, 21:26
זה לא המספר שאני הכרתי.
היה משהו מפלצתי לטעינת DC.
זה היה תקף רק לטעינה סופר מהירה?

עם הנתון הזה של 3x16 אכן לא צפוייה דרמה בטווח הבינוני ואולי גם הרחוק.

אני חושש ששניכם שאננים.
ברוב בתי האב בישראל ההזנה הנוכחית היא 3x32 ומטה.
3x16 זה חצי מכלל ההספק של הבית.
מספיק שיש לילה חם ( או קר), והמזגנים עובדים, ולזה תוסיפו מכונת כביסה או תנור בישול שקצת מפרים את האזון....
ואין מספיק זרם.
לדעתי, עוד הרבה זמן, רוב בתי האב יטענו הרבה יותר לאט, מזל שהלילה ארוך.

בעבר, שמתי פה קישור לפודקאסט עם סמנכ"ל חברת חשמל, שווה להקשיב איך הם רואים את המספרים האמיתיים.

דרור ברלי
13-11-21, 21:52
בועז, אני לא דיפלומט כתכונת יסוד.
זה משהו שלא תמיד עמד לזכותי ככותב.
הדבר הכי מתועב בעיני, מתועב אפילו יותר מהפוליטיקאים והפקידונים - זה הפוליטיקלי-קורקט, הצביעות והשקרים, ששולטים היום בכל פרט מחיינו.
ולי יש "בעיה" - אני אומר בפרצוף מה שאני חושב ורואה כאמת לאמיתה.
האמת לא תמיד נעימה לראיה/שמיעה/קריאה לכל אחד - אנשים לא אוהבים שמציגים להם דעות, תמונות ובעיקר עובדות - שלא מתיישרות עם האג'נדות שלהם. וזה נכון לכל אג'נדה אגב.

חנן-ג'יפולוג
14-11-21, 00:15
אני חושש ששניכם שאננים.
ברוב בתי האב בישראל ההזנה הנוכחית היא 3x32 ומטה.
3x16 זה חצי מכלל ההספק של הבית.
מספיק שיש לילה חם ( או קר), והמזגנים עובדים, ולזה תוסיפו מכונת כביסה או תנור בישול שקצת מפרים את האזון....
ואין מספיק זרם.
לדעתי, עוד הרבה זמן, רוב בתי האב יטענו הרבה יותר לאט, מזל שהלילה ארוך.

בעבר, שמתי פה קישור לפודקאסט עם סמנכ"ל חברת חשמל, שווה להקשיב איך הם רואים את המספרים האמיתיים.

מה שיפה בטעינה מנוהלת זה שאם מכונת הכביסה עובדת הטעינה עוברת בינתיים למטען אחר, או פשוט מורידה זרם טעינה לפרקי הזמן שגוף החימום במכונה עובד.

ואפילו לפני זה, לאחר שעברתי את ספטמבר בבית עם 9 מזגנים, אחד מהם תלת פאזי גדול ושמונה חד פאזיים, והייתי ללא טעינה מנוהלת, טעינה בלילה לא היוותה בעייה. על אחת כמה וכמה בטעינה מנוהלת, וזה לרכב שנטען פי 5 מהממוצע.

לגבי המספרים הגדולים ברמה הארצית, הבאתי אותם. אתה יותר ממוזמן להפריך. מהפודקאסטים לא יצא לנו שום פרמטר שאפשר לעבוד אתו ברצינות.

raanan
14-11-21, 13:05
מה שיפה בטעינה מנוהלת זה שאם מכונת הכביסה עובדת הטעינה עוברת בינתיים למטען אחר, או פשוט מורידה זרם טעינה לפרקי הזמן שגוף החימום במכונה עובד.
איך זה מתבצע בפועל ?
עשו לך שינוי בלוח החשמל בבית ?
(הוספת משנ"זים ופיקוד חכם כולל תקשורת לעמדת הטעינה ?)

חנן-ג'יפולוג
14-11-21, 13:25
אני עדיין עם עמדה טיפשה ביותר וללא כל שינוי בלוח החשמל.
ממתין לרכיבים שהזמנתי לשינוי בלוח החשמל, אבל לא בטוח שאתקין אותם. יתכן שאבחר בהגדלת התשתית.

המשגוח שהזמנתי אמור לשבת בלוח החשמל ולנתק את החשמל לעמדה הטיפשה כשהזרם עובר סף שהגדרתי ולחבר אותו חזרה כשהזרם יורד מהסף.

לגבי עמדות חכמות יותר, או טעינה רב נקודתית מנוהלת, עוד לא חקרתי מספיק ואני לא יודע להרחיב. כנ'ל גם לגבי עמדות חכמות יותר משלי.

- - - Updated - - -

הבנתי שיש מי שמתקין בישראל בקר טעינה חכם על הלוח, שמשדר בקוי תקשורת פקודות הורדת זרם לעמדה חכמה בחנייה.

raanan
14-11-21, 13:26
אני עדיין עם עמדה טיפשה ביותר וללא כל שינוי בלוח החשמל.
אם כך, כרגע הטעינה שלך לא מושפעת מצריכת החשמל בבית
וכן יכולה להקפיץ מפסק ראשי אם סך הצריכה תעבור את נתון הזרם של מפסק זה.

חנן-ג'יפולוג
14-11-21, 13:28
תיאורטית, כן.
בפועל, בימים רגילים אני משתמש במאפיין טעינה מתוזמנת שקיים באיוניק5 שמפעילה את הטעינה ב0330, אחרי שכל צרכני החשמל הגדולים כבויים, ואז אין כל בעיה.

יש לי גם מאפיין שניתן להגדרה באיוניק5, של הורדת זרם הטעינה, אבל במתאר שכתבתי עליו קודם, אין לי צורך בזה.

raanan
14-11-21, 13:38
בקיצור,
מי שבונה בית, רצוי שיעביר לחניה תלת פאזי ועוד צינור עבור תקשורת.
בלוח הראשי להשאיר מספיק מקום למשנז"ים ובקרה חכמה.

חנן-ג'יפולוג
14-11-21, 13:38
מסכים.

חנן-ג'יפולוג
14-11-21, 13:46
הצעתי בעבר להעביר שתי קוברות 50מ"מ.
זה אמור לכסות גם חשמל וגם תקשורת, לשתי עמדות.

ehudzeelim
21-11-21, 12:08
עוד זה מדבר וזה בא:

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=syqlzpdot

-->