PDA

צפייה בגרסה מלאה : מתלי אוויר או הגבהה? Wk2 2011-2012

אורי ק.
22-11-21, 07:53
שלום חברים

שוקל לקנות wk2 2011-2012
בלוחות קיים מלאי די גדול של דגמי לרדו ולימיטד, לפעמים באותם מחירים.
מכיוון שאני רוצה לעשות שטח בינוני עם נגיעות קשות מדי פעם, אהיה חייב להגביה את הרכב.

שאלות:
1. האם מתלי האוויר בדגמי לימיטד עושים את העבודה בשטח ומרחיקים את הגחון באופן יעיל מפגיעות?

2. מה האמינות של המערכת? שרשורים ישנים כאן מעידים על בעיות מדי פעם שפתרונן יכול להגיע להחלפת כל המערכת בעלויות של אלפי שקלים. האם הצטבר כאן יותר ידע וניסיון בשנים האחרונות? האם יש סיכון ממשי במערכת מתלי אוויר?

3. בהנחה שאצטרך לשים 6-8 אלפי שח על הגבהה ללרדו, האם שווה לקחת את הסיכון לדגם לימיטד ולהסתכן במערכת מתלי אוויר שאצטרך להחליף באותה עלות בערך?

שורה תחתונה- האם ללכת על לרדו ולהגביה או לקחת את ה״סיכון״ לתקלות במערכת מתלי האוויר?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gershon
22-11-21, 12:03
מתלי אוויר=חוסר אמינות

ש01
23-11-21, 10:27
שאלת השאלות.... מתלי אוויר או הגבהה.

מתלי אוויר:
יתרונות - הרבה יותר נוח בכביש, אפשר להנמיך בשביל הסבתא (לי באוטו יש שרפרף המשמש כמדרגה בשבילה...), בשטח, הגבהה מרבית יותר גבוהה.
חסרונות - אמינות (אני מכיר משמועות, מדליפת גז מכרית כזו או אחרת ועד תקלה בקומפרסור), בהגבהה מרבית בשטח קשה תרגיש כאילו חיברו את הגלגלים בברזל לשלדה.

מתלים רגילים - בדיוק ההפך.

שים לב שלא כל הלימיטד הגיעו עם כריות אוויר.
אם באותו מחיר אתה מקבל את הלימיטד, עם יתרונות העור, גג פנורמי, מערכת סאונד משובחת ואולי עוד - תקנה לימיטד וביום ש(אם וכאשר) תתקלקל מערכת הכריות, תסב לקפיצים ובולמים מוגבהים רגילים.
כך תהנה מכל העולמות!

אורי ק.
23-11-21, 11:45
שאלת השאלות.... מתלי אוויר או הגבהה.

מתלי אוויר:
יתרונות - הרבה יותר נוח בכביש, אפשר להנמיך בשביל הסבתא (לי באוטו יש שרפרף המשמש כמדרגה בשבילה...), בשטח, הגבהה מרבית יותר גבוהה.
חסרונות - אמינות (אני מכיר משמועות, מדליפת גז מכרית כזו או אחרת ועד תקלה בקומפרסור), בהגבהה מרבית בשטח קשה תרגיש כאילו חיברו את הגלגלים בברזל לשלדה.

תודה.
השאלה היא האם השמועות- וברור שהיו מקרים כאלה ואחרים- הם השוליים או יש שיש בעיית אמינות כרונית במערכת.
בשביל זה מנסה להבין מי כאן וכמה יש שנוהגים על רכב כזה, מבין שלא הרבה.

omri_t
23-11-21, 12:04
בהגבהה תקבל 2.5"
והרכב בדכ יהיה פחות נוח .
מכלוליו יתעייפו מעט מהר יותר.
אם תעלה מעל 2.5" תקבל כל מיני קומבינות שבאות בעיקר עח הנוחות.

מתלוי אוויר מן הסתם זה עוד מכלול שיכול להתקלקל.
אני לא יודע מה המחירים של הרכיבים בגראנד.
אבל בכללי חלפים לאמריקאיות זה לא מאוד יקר בדכ.

הנוחות
היכולת לשלוט בגובה
לדעתי יתרון.

מאוד תלוי כמה ואיזה שטח אתה עושה.
וכמה אתה מפונק ביומיום.

אפשר להסב לקפיצים רגילים.
לא מעט עשו.
לימיטד מאובזר יותר טוב מלרדו.
לדעתי זה יתרון וגם שווה כספית יותר.

מכר כאן באתר עבר מ wk1 ל wk2 עם מתלוי אוויר ומבסוט מאוד מהנוחות בכביש ללא תלונות על אמינות.

אני עברתי לרכב אחר עם מתלי אוויר
ואני פשוט מאוהב בהם.

מדובר אגב ברכבים ישנים
היסטוריית הטיפולים והמצב שלהם מאוד חשוב.
מציע לך להתעמק ולקחת לבדיקה אצל מקצוען שמכיר את הרכבים הללו.

-->