צפייה בגרסה מלאה : נחל אוג רגלי, התייעצות
האם נחל אוג עם ילדים בני 4-5 זה רעיון טוב? עושים הכל בעליה
אני מעביר מידע מחבר:
לא מומלץ. יש טיפוס ב3 סולמות שעלול להיות מאתגר גם לילדים קצת יותר גדולים, לא רק מבחינה פיסית אלא שזה בגובה, וההתגברות על החרדה היא לא פשוטה בגיל הזה
עשינו עם ילדים בגיל הזה, הדיבור על הסולמות נכון ולדעתי תלוי בילדים וביכולת של ההורים ללוות ולאבטח.
מעבר לסולמות אין אתגר מיוחד.
גיא
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
אני מודה שהפחידו אותי שאני קופץ מעל הפופיק ואולי כדאי להתחיל רך יותר.
אז המלצה למסלול רגלי עד 3 שעות באיזור ים המלח וצפון הערבה יהיה נהדר. גם איזור שדה בוקר יכול להתאים אבל שם יהיה קר יותר בלילה וצריך לשמור קצת סבל למפגש בדצמבר ;)
מטיילים עם גמדים בני 4-5.
אולי נחל חוורים?
אפשר לעשות גם סיבוב במהלך היום, עדיין נחמד מאוד עם ילדים. תמיד מזכיר קצת הליכה על הירח עם הגבעות.
לפני שבועיים טיילנו בפרסת נקרות. את המסלול המעגלי מעין סהרונים, עין דקלים והפרסה עשינו כשהבן שלי היה בן 4. אין משהו מאתגר מאוד אם הולכים בתוך הפרסה. אפשר גם ללכת מעליה ואז יש שילוב של מאחזי יד.
אפשר כמובן גם לשלב עם קטע רכוב כמיטב המסורת.
אנסה לחשוב על אופציות נוספות
גיא
תודה גיא,
את נחל סלוודורה מישהו מכיר? נראה מספיק מאתגר כדי לבנות את רמת הטיולים אבל בלי להפחיד את הילד על הפעם הראשונה, קצר ולעניין וגם מסתדר לי גיאוגרפית.
עין סהרונים זו בהחלט אופציה.
מכיר
טיול קצר ונחמד. שווה לתכנן את הקפה מתחת לעץ לפני החזרה לרכבים. יש שם סלעים ענקיים שמזמינים קצת טיפוס
גיא
נשמע בדיוק מה שאנחנו צריכים מבחינת להעביר את הבוקר עד ששאר החבורה תצטרף לטיול הרכוב.
זה גם סיפתח טוב לילדים ואולי לקראת סוף היום נשלב את נחל פרצים הרגלי.
תודה גיא
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
בשמחה
נחל גוב.
נשמע כמו אוג, אבל הרבה פחות מטויל.
השכנים שלי עם ארבעה ילדים, הקטנים שבהם הם תאומים, עושים אותו מגיל 3, מספר פעמים בשנה.
תודה אייל, ירשם לפעם הבאה.
שעיר בגב"ב
23-11-21, 21:39
משאש מורבאת. נחל יפהפה עם יתדות ומעקות אבל בלי סולמות
ברמה של האוג.
- - - Updated - - -
ברמה של האוג.
- - - Updated - - -
ברמה של האוג.
נרשם
תודה [emoji120]
תודה גיא,
את נחל סלוודורה מישהו מכיר? נראה מספיק מאתגר כדי לבנות את רמת הטיולים אבל בלי להפחיד את הילד על הפעם הראשונה, קצר ולעניין וגם מסתדר לי גיאוגרפית.
עין סהרונים זו בהחלט אופציה.בירידה לסלוודורה מהכביש יש סולם בסגנון של מגדל מים. אם הילדים יתמודדו איתו אז הם יתמודדו גם עם עוד טיפוסון אחד בהמשך, והיתר זה קיפוץ על סלעים - קלאסי לילדים.
בירידה לסלוודורה מהכביש יש סולם בסגנון של מגדל מים. אם הילדים יתמודדו איתו אז הם יתמודדו גם עם עוד טיפוסון אחד בהמשך, והיתר זה קיפוץ על סלעים - קלאסי לילדים.
הייתי עושה אותו הפוך
מתחיל בחוץ ומסיים עם העליה בסולם
ואז אם יש בעייה עם הילדים והסולם, אתה בבעייה...
חוצמזה מיד אחרי הירידה מהסולם אתה בבת אחת בקניון מרשים - מעצים את החוויה בעיני ...
לפי אתר רטג נחל סלוודורה הוא חד כיווני אז אין באמת בחירה.
מחזק לגבי נחל סלוודורה, זה מסלול נהדר ומתאים.
אם מגיעים בשקט יש שם סיכוי גבוה לראות יעלים ממש מקרוב וגם הרבה ציפורים יפות.
כשאתם מגיעים תטפסו מעט וכנסו אל הטפטוף מתחת/מאחורי הסלוודורה.
משזה נאמר, לא הייתי מבטל ככה את נחל אוג.
מסלול לא ארוך עם שלוש עליות "מאתגרות", לא יותר. היינו שם לפני חודש עם קבוצה גדולה עם מלאה ילדים קטנים.
לגיל 4-5 זה יכול להיות גבולי בגלל הרווחים בין מדרגות, אבל לא בעיה אם מבוגר עולה אחריהם ועוזר.
זה יותר תלוי במבוגרים שבאים ורמת החרדות, אם ההורים מרגישים בטוח על הסולם ולא דואגים מהגובה זה מסלול די קל.
מסלול טוב לטעימה של קניון מדברי אמיתי בלי הרבה הליכה ועם גישה מאוד פשוטה.
אני גם מרגיש יותר שקט להשאיר שם את הרכב מאשר על הכביש בתחילת המסלול של סלוודורה. אבל יכול להיות שזאת תחושת ביטחון מזוייפת...
בלי קשר לגיל הלידים בחיים לא הייתי משאיר שום רכב בחניה של נחל אוג,
הם באים עם גרר מעמיסים רכבים ותוך 5 דקות הם ביריחו
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.