צפייה בגרסה מלאה : רישוי הבאגי
האם צריך לעשות רישוי לבאגי שאני בניתי כשהיא נוסעת רק בשטח
לדוגמא עם שוטר רואה אותה אצלי במחסן או רואה אותי נוסע בשטח איתה הוא יכול להחרים או משהו?
כן הוא יכול ולא אתה לא יכול להוציא עליה רישוי או משהו.
האפשרות היחידה היא לבנות באגי שעומדת בתקנים של הFIA ולהוציא רשיון רכב תחרותי.
אבל זה יקרה רק בעוד שנה בערך.
נניח ובניתי באגי עם אישור ה-FIA , חוץ מלנסוע במירוצים אוכל לנסוע איתה גם בכביש?
אני מניח שלא, אולי לחצות כבישים כמו טרקטורון?
לחצות כבישים בדוח אתה יכול גם עם באגי רגילה, אגב מנסיון עם הבאגי שלי אם שוטרים עוצרים אותך סתם לדיבור ולא בגלל שעשית שטויות ואתה עם עוד אנשים מבוגרים עם רשיון באוטו אין בעיה.
אבל זה בתנאי שיש לך הוכחה שהיא שלך ולא גנובה.
שלי היא לא באגי טהורה אלה באגי שיצאה מרכב כלשהו אז יש לי זכרון דברים עם הבעלים הקודמים אני נוסע עם זה ואין בעיות.
באגים בבניה עצמית לא יכולים להחזיק דבר כזה בדרך כלל אבל זטר מכר של המנוע למי שקנה מסודר מספיק גם.
חנן-ג'יפולוג
25-03-06, 21:22
כן הוא יכול ולא אתה לא יכול להוציא עליה רישוי או משהו.
האפשרות היחידה היא לבנות באגי שעומדת בתקנים של הFIA ולהוציא רשיון רכב תחרותי.
אבל זה יקרה רק בעוד שנה בערך.
זו התשובה היחידה שנכונה כאן. אפשר לנסוע בשטח, מבחינה טכנית, ולא להיתפס. טכנית, גם אפשר לנסוע עם רכב כזה בכביש 6, ולא להיתפס. אפשר גם לחצות כבישים. מה הקשר בין זה ובין תשובה פשוטה שתסביר מה מותר ומה אסור מבחינת החוק?
אגב, לכל מי שמתבלבל, אין הבדל מבחינת חוק ורישוי בין שטח לכביש. ההבדל היחיד הוא שבשטח רמת האכיפה קטנה, וככה גם הסיכוי להיתפס.
מבחינת החוק אין בכלל דבר כזה באגי או רכב מרוצים (לפחות כרגע)
אם נתפסת אם כל כלי רכב כלשהו תתבקש להציג אישור משרד רישוי (טסט) וביטוח
סביר להניח שעל רכב שבנית לבד לא יהיה לך לא זה ולא זה
במשפט (בטוח שתגיע לשם) תואשם בנהיגה ברכב ללא טסט(אישור תקינות) וללא ביטוח
לא תמיד הבאגי תוחרם זה תלוי בנסיבות בשוטר וביכולת שלהם לגרור את הרכב כמו גם ברצון להציג נתונים
כמו מבצעים מיוחדים ומתוכננים
מנסיון!
ובקשר לזה שהבאגי במחסן כי הרבה פעמים באים שוטרים ורואים אותה שם
הם יכולים להחרים אותה גם עם אין הוחכה שנסעתי בה?
מבחינת החוק - עצם בניית הבאגי היא עבירה פלילית.
לפיכך, התשובה התיאורטית - כן, ניתן להחרים לך אותה כדי שתהווה מוצג, ראייה, במשפט שייערך לך.
מעשית - לא בטח שיש מישהו שיתעסק עם זה כל עוד היא לא נוסעת או נסעה זה לא מכבר.
מזכיר לי את הבדיחה על תאורטי ומעשי...;-)
תשמע אני גר בקיבוץ ולקיבוצניקים יש נטייה מסריחה להיות מלשנים גדולים, את הבאגי שלי רואים מהכביש הראשי מחוץ לקיבוץ, כל מי שרק אמר חוקי לא חוקי ישר עניתי שזה פרוייקט לימודי אבל כדי להידמות למציאות חובה ממש לבנות כדי ללמוד כמו שצריך מכיוון שהחרטא הזה והחרטא ההוא לא משתלבים ביניהם אם החרטא השלישי לא מגיע בזוית מסויימת...בקיצור תחרטט. :grin:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.