צפייה בגרסה מלאה : בגי״ה - רחפן לצורכי אבטחה
שלום לכולם,
אשמח לשמוע דעות והמלצות לרחפן עבור הצורך הבא:
הקפצה של הרחפן ממתחם א׳ למתחם ב׳ במרחק 1.5 ק״מ אווירי. ברגע שמזוהה תנועה חשודה ופועלת האזעקה הרצון הוא לשגר את הרחפן אל היעד ולצלם את הפעילות במתחם ב׳. האם זה ריאלי למשתמש ״רגיל״? האם יש דגמים שניתן לתכנת להם מסלול טיסה וצילום מראש ורק להפעיל בלחיצת כפתור? האם רחפן ממשפחת dji ברמת קונסומר יענה על הצורך מבחינת טווח ומהירות טיסה? זמן מרגע שהחלטתי לשגר ועד שהרחפן החליט שהוא מוכן להמראה מבחינת כיולים וכו? אם כן על איזה דגם הייתם ממליצים?
תודה רבה לעונים
רחפן קונסומר של DJI יכול לעשות את זה עם אפליקציה שנקראת ליצ'י. ניתן לתכנת שם מסלולים מראש.
רחפן אנטרפרייז של DJI יכול לעשות את זה גם בלי ליצ'י.
לגבי ה1.5 קמ .. זה מאד תלוי מה יש באמצע בין תחנת הקרקע וה1.5 קמ הללו. יש דברים שמפריעים ויש מקומות שאסור ..
כמו כן, תלוי מה אתה רוצה לעשות עם זה כשהרחפן יגיע לשם, לצלם מספר רכב בורח ... או לצעוק עליהם ברמקול או ... מאד משנה על מנת לבחור איזה רחפן עם איזה מטע'ד
יש להם מגוון רחב של רחפנים עם יכולות מטע'ד שונות ומשונות וזה הכל תלוי מחיר.
מנגד ישנם רחפנים שפועלים על בקרים אחרים וקושחה אחרת ( ארופיילוט ) שעושה דברים דומים ואף יותר.
אם אתה רוצה אני יכול לקשר אותך עם מישהו שעוסק בזה בצורה מסחרית ( או אם אתה מתכונן להתעסק בזה לבד, אשתדל לעזור לך )
אני לא בטוח לגבי החוקיות של הנושא... להבנתי נדרש MAN IN THE LOOP והוא צריך רישיון הטסה.
טכנית זה אפשרי (תלוי בסביבה) ואף למרחקים גדולים יותר.
כל רחפן יכול להגיע לטווחים כאלה בהנחה שיש Line Of Sight (של רדיו) בין הרחפן ל"שלט" שלו (גם המאביקים).
אבל, הצורך שלך הוא לרחפן ככל הנראה עם מטע"ד רציני.
עכשיו נשאלת השאלה של מה התקציב שלך. כי הרחפן במקרים האלה הוא החלק הזול. ואחרי שסיימנו לבחור
את הציוד, צריך להבין מי מפעיל אותו ובשם מי הוא מפעיל אותו.
המגבלות על אדם פרטי הן מצד אחד קלות (לא צריך לאשר שום דבר כל עוד הוא עומד בחוקים) אבל קיימת מגבלת
גובה, אזורי טיסה קשיחים והרחפן תמיד צריך להיות בקו ראיה עם המפעיל (אומר בתנאי ראות טובה, לרחפן גדול מאוד
כמו המטריס 600, 500-600 מטר). אם אתה חברה, אז אתה צריך לרשיין את החברה, לרשיין את הרחפן ולהיות מטיס
מוסמך. במקרה הזה, כל משקל והרשיון שלו, אפשר לקבל אישורים להטסות בגבהים של עד 100 מטר כשזה מתואם
ואני כמעט בטוח שמגבלת קווי הראיה עם הרחפן עדיין קיימת.
הסמכה ל BVLOS זה כבר סיפור רציני ואני לא בטוח שאפשרית, הטסה אוטומטית ללא מטיס זה כבר אופרה אחרת
לגמרי וככל שאני יודע (אני מעודכן עד לפני שנתיים בערך ואני לא כ"כ בטוח שזה השתנה) דורש סגירה אווירית של
תא השטח והסמכות שרק שתי חברות שאני מכיר הצליחו להשיג והן חברות יצרניות.
כל החברות שאני מכיר (והן כמעט כל היצרניות בארץ) שהטיסו מעבר טווח הראיה קבלו סגירה אווירית, היו מרשוינות
ותמיד היה מלווה לרחפן ששמר על קו ראיה אתו וקשר עם המטיס (למעט ארגון/מקום אחד).
בקשר לרחפנים עצמם, אתה יכול לקנות רחפנים "שלמים" ללכת למישהו שיבנה לך רחפן לפי ההגדרות שאתה בוחר,
ואתה כמובן יכול גם לבנות לבד (או רחמנא ליצלן לקחת פלטפורמה קיימת ולשפר אותה - אם זה הקשחות או ביצועים).
אני הסבתי רחפנים של DJI כשהחלפתי להם תקשורת, מחשבי טיסה, מצלמות, ישל"ט ועוד. זה לקחת רחפן של 20 אש"ח
ולהגיע לסכומים הרבה יותר גדולים שהיו תלויים במה הלקוח רצה לקבל בסוף.
כמעט נאמר כאן הכל..
אני אוסיף וארחיב מעט בנושא התקשורת על הכלי ,
לגבי DJI ,זה יצרן שלא מספק מידע או גישה ללינק האלחוטי של הרחפן . כל ניסיון להחליף את הלינק והתממשקות לתוכנת הבקרה שלו בלתי אפשרית ,הם שומרים על המידע בקנאות רבה, והגעתי על לצוות הפיתוח,שדחה כל בקשה.
אם תבחר רחפן אחר ,ובהנחה שניתן להחליף את הלינק תקשורת, אזי כיום יש ציוד שאתה יכול להגיע איתו גם ל 20 ק"מ ,ואפילו יהיה לך גיבוי תקשורת דואלי:גם לינק ייעודי וגם סלולארי, כלומר תוכל לשלוט עליו מכל מקום ולראות אותו מכל מקום ף.
לגבי החוקיות של הלינק תצטרך להשיג אישור לעשות שימוש בארץ , בעוצמות השידור גבוה יותר מ 20dbm ואולי גם אישור לתדר אחר פנוי את תרצה,ישנם מקומות בהם תדר 2.4GHz מאוד רועש, הכוונה בעיות קליטה.
*סייג קטן ,החלפת אנטנות ,בהנחה שזה אפרי או חוקי,בהחלט ישפר לך את מרחק ההטסה.
לגבי העברת חוזי מהרחפן ,כיום ל DJI יש פתרונות וידאו ואנליטיקה מאוד מאוד מתקדמות. ועלות מול תועלת,בהחלט שווה להישאר עם DJI גם מבחינת תחזוקה וגם מבחינת חלקי חילוף.
במקרים בהם ה "קו ראייה" בין המקמשי"ם בעייתי באזורי הטווח שלך. ישנה אפשרות להוסיף ממסר בתדר ייעודי ,הערוץ RF של DJI עובדת בטכנולוגיה של ODFM.
גם התקנת ממסר דורשת רישוי לדעתי ,אבל שווה בדיקה
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
ברחפנים הקטנים אין שום אפשרות (מאביק/פאנטום) להחליף את התקשורת ומחשב הטיסה כי הכל יושב על כרטיס אחד (בגדול).
ברחפנים הגדולים אפשר להחליף את התקשורת אבל זה גם דורש החלפה של מחשב הטיסה ולפעמים גם את בקרי המנוע.
מה שבפועל נשאר לך זה שילדה, מנועים, סוללות וכדומה. ל DJI אין שום אינטרס לשחרר מידע או לתת לך אופציה
לעשות דברים יותר מתוחכמים, זה מעלה את הסיכון שלהם ומאפשר למתחרים שלהם (חברות ישלטים ותקשורת) לעשות כסף
במקומם.
מאחר ו DJI משחררים SDK אפשר לחבר את השלט שלהם למחשב ואז לנהל את המשימות בצורה אוטומטית/ממוחשבת.
ל DJI יש גם את ה Manifold שזה מחשב שניתן לפתח עליו שכבות תוכנה יותר מתוחכמות ואת ה Manifold לחבר לתקשורת
נפרדת (עשיתי את זה ל M600 עם המניפולד הראשון) אבל זה דרש שהתקשורת הקיימת תהיה מחוברת במקביל מה שלא
תמיד מפשט את ההפעלה כי יש הפרעות הדדיות.
לגבי תקשורת בכלל, אין אפשרות חוקית לשנות אלמנטים בציוד תקשורת שעבר תקינה (עולמית או ישראלית). החלפת אנטנה
לאחת עם שבח גבוה יותר מקבילה להוספת מגבר ולכן לא חוקית (ובצדק). עבודה בתדרים שאינם חופשיים (ISM) עם ציוד שאינו
תקני, ללא אישור ממשרד התקשורת (ולציוד מעופף גם של רת"א - תחנה ניידת) אינה חוקית גם היא.
שמודדים ציוד תקשורת מודדים את השידור ב EIRP שזה כולל את המשדר, המגבר, הכבלים והאנטנה שינוי של אחד מהם מכתיב
שנוי של השני בנחה שאתה מוגבל בהספק. עוד דבר שמודדים זה גם צפיפות ספקטרלית (אנרגיה לרוחב הסרט), לכן מי שמשדר
בערוצים צרים יאמור לשדר בהספק נמוך יותר. השידור בישראל (ואירופה) נמוך יותר מהשידור בארה"ב ולכן שמשחקים עם
הרחפן ומצליחים להעביר אותו לצורת שידור אמריקאית מגיעים לביצועים טובים יותר.
אבל, כמו שאנשים מטיסים לטווחים שאסור להם להטיס הם גם יחליפו אנטנות או ישתמשו בציוד שמשדר בתדרים שאינם מאושרים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.