PDA

צפייה בגרסה מלאה : (נערך) התחלה חדשה - WK 2008, 4.7 עם מערכת גז

haggaigi
27-11-21, 10:07
מכרתי את הטראנו ונפלה לי הזדמנות חד פעמית לגרנד צ'ירוקי WK 2008 לימטיד מנוע 4.7 שיובא לארץ בייבוא אישי עם QT2 במחיר טוב מאד שלא נסע מעולם בשטח (אני יד 3, יד 2 דיגם אותו חלקית אך לא נסע בו בשטח) ויש לי כמה שאלות להתייעצות עם חכמי הפורום:
1.הרכב יובא בייבוא אישי וממש היה קשה לבטח אותו, אף חברת ביטוח לא רצתה (מסיבות בעייתיות אין לי קוד של לוי יצחק) בסופו של דבר הצלחתי לבטח ביטוח חובה כרגע בלבד (בתקווה ביום א' גם מקיף או צד ג') וגם זאת במחיר גבוה בכמעט 300 ש"ח ממחירי ביטוח החובה דרך אתר משרד האוצר או אתרי השוואות ביטוחים אחרים. מה אפשר לעשות בנדון לגבי המקיף/צד ג' ומה מומלץ?
2. קיבלתי את הרכב עם שני סטים של צמיגים - סט 5 צמיגי כביש במידה המקורית 245/60/18 עם ג'נטים מגנזיום יפים של ג'יפ ו4 צמיגי שטח מלא במידה 255/75/17 של בנדה עם ג'נטים עם אופסט שלילי. מסיבותי שלי לא מעוניין להתעסק בהחלפת צמיגים והחזקת שני סטים, מעוניין לעבור לסט 245/65/17 (בדקתי באינטרנט וזו מידה שאפשר להכניס ברשיון) השאלה האם אפשר להרכיב את הצמיגים המקורים שטח מלא או 50/50 על הג'נטים שיש לי 17 עם אופסט שלילי או לחפש ג'נטים מקוריים במידה 17 ואז להתקין עליהם צמיגים שאני רוצה? אשמח גם לסיוע בתמחור הצמיגים/גנטים, שכן אין לי אומדן כמה לדרוש עבורם (השטח מלא צמיגים משנת 2019 ואילו הכביש ישנים משנת 2017).
3.הרכב הגיע עם ערכת גז שמותקנת מאחור, אבל פתח פיית התדלוק שלה נמצא בצמוד למיכל מתחת לרכב, האם ניתן להגביהו ולהכניסו לתוך הטמבון האחורי? האם משהו עשה דבר כזה והיכן ניתן לבצע זאת?
4.המוכר קנה לרכב מיגון, אך אין מיגון למיכל הגז, אמר שהוא עשוי מפלדה יותר חזקה מהמיגון, האם צריך למגן אותו?
5.הרכב מוגבה בספייסרים, הקונה הכניס את ההגבהה לרשיון, האם הגבהת ספייסרים חוקית לרכב או שיידרש להחליף לקראת הטסט להגבהת בולמים וקפיצים, איזה סט כדאי ומומלץ בעלות סבירה (הבנתי שהרכב הזה העלויות לא מתקרבות לטראנו, אך קניתי רכב שבאמת דוגם ובוצע בו יישור קו מאד מקיף).
6.הבנתי שמנועי ה4.7 רגישים לגז, הרכב שרכשתי עם קילומטראז מכובד, אבל לפני 4 שנים הוחלף בו מנוע, השאלה האם ישנה המלצה ליחס הנהיגה בו כשהוא מונע על בנזין או על גז (המוכר המליץ להשתמש כל עוד ניתן בבנזין ושזה יאריך את חייו), בכללי האם ישנו משהו שאתם מכירים באזורי שמומחה בגז ויוכל לבדוק את תקינות המערכת (אני גר ליד רחובות).
7.המליצו לי בעתיד לקנות נעילה אחורית של OX, האם ישנו מנגנון כמו QD2 לרכישה והתקנה על הרכב או רק נעילה אחורית סינית/אמריקאית/אוסטרלית (ARBׂׂ) עם קומפרסור או חשמלית ומה יותר מומלץ ברכב הזה, חשמלית או עם קומפרסור?
תודה מראש לכל מי שעוזר מניסיונו.
חגי

נדב42
27-11-21, 10:23
תתחדש [emoji4]

לכל שאלות הגז מציע שתפנה לערן "המסוקס" וייס, הוא אמנם עובד בב"ש אבל לגמרי שווה את הנסיעה. הוא עובד גם בחלק מימי השישי אם זה עוזר, אבל בכל מקרה תאם איתו מתי אתה מגיע.

בנוסף, אני ממליץ בחום לבקש ממנו לבדוק את מערכת הגז מקצה לקצה ובעיקר את הכיול שלה. אחרי כיול אצל ערן אתה יכול להרגיש בנוח לגמרי לנסוע על גז בכל מתאר נסיעה כל עוד המנוע לא מתחמם. אם אתה מגיע למגבלות יכולת מערכת הקירור של המנוע, מעבר לבנזין יוכל "לקנות" לך 5-10 מעלות.

חשוב לזכור שרכב עם מערכת גז אסור להחנות בחניונים תת קרקעיים שלא מיועדים לכך. זו לא אזהרה סתמית וחשוב להשמע לה גם אם לא רואים מבחוץ את פתח המילוי וקל לך להתגנב. אל תתפתה.

בהצלחה [emoji4]

ערן המסוקס: 052-3732306

נדב42
27-11-21, 10:31
לגבי מיגון מיכל הגז עצמו - המיכלים אכן חסונים וסביר להניח שלא ייגרם נזק למיכל עצמו אם יחטוף מכה, אבל אם צנרת הגז חשופה אז חשוב להגן עליה. כמו-כן, מכה חזקה שיחטוף המיכל עלולה לייצר דליפות בחיבורי צינורות הגז למיכל. בקיצור - עדיף למגן...

נדב42
27-11-21, 10:35
נעילות OX אתה יכול להזמין מחו"ל או לקנות בארץ אצל ערן קנטרוביץ׳ (054-4778884).
אפשר לקבל אותן עם פיקוד חשמלי, כבל מכני פשוט או לחץ אוויר. אני אישית בעד המכני אם כי גם בו יכולות לקרות תקלות, במיוחד אם לא שומרים מרחק מהאגזוז ...

Asaf-a
27-11-21, 12:04
לגבי סעיף 5, אם אכן רשום 50 ממ ברשיון ובפועל נראה רגיל ולא מוגזם או מושך אש, אז לא צריכה להיות בעיה.

Asaf-a
אסף.א

grand
27-11-21, 12:53
לגבי ביטוח, ממליץ לך לדבר עם אייל רגב 050-6001601, בעצמו בעליו של wk, ורוב מי שאני מכיר עם רכבים דומים מבוטחים דרכו.
נעילה אחורית ox מומלצת, להסב ל qd2 מסובך ויקר, מעבר לסרן אחר גם המיחשוב שונה.
תתחדש.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

asafk
27-11-21, 23:58
בעניין ביטוח. רכב בייבוא אישי אפשר לבטח רק עם הערכת שמאי של לוי יצחק.
אתה מזמין אותו (עובד שלו. הבן שלו למשל) הוא מעריך (שואל אותך כמה הערך שאתה רוצה שהוא יכתוב...) וזה המספר שלפיו תחושב הפרמיה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

haggaigi
30-11-21, 21:21
לגבי ביטוח, ממליץ לך לדבר עם אייל רגב 050-6001601, בעצמו בעליו של wk, ורוב מי שאני מכיר עם רכבים דומים מבוטחים דרכו.
נעילה אחורית ox מומלצת, להסב ל qd2 מסובך ויקר, מעבר לסרן אחר גם המיחשוב שונה.
תתחדש.

תודה רבה, בזכותך הגעתי לביטוח במחיר סך הכל נורמאלי.
לגבי שאר הירקות. קפצה לה תקלה לבקר ואני צריך לקפוץ למוסך, הבנתי שישנן לא מעט תקלות מחשב וחיישנים ברכב. נראה איך נתרגל לעולם הזה אחרי החיים ברכב טיפש ופשוט.
לגבי מערכת הגז, אכן אלך לבדוק אותה ונראה מה אעשה איתה, איך אמגן ואגביה את פיית התדלוק ברכב.

haggaigi
04-12-21, 11:15
שלום לכולם,
מכרתי את הסט צמיגי שטח מלא במלואו.
החלטתי שלא מתעסק עם ג'נטים עם אופסט שלילי וכנפונים. מחפש ג'נטים 17 מקוריים, אבדוק בקבוצות השונות של הווטסאפ.
פונה לחוכמת ההמונים: אילו צמיגים לשים על הרכב (מפרסם את הג'נטים המקוריים והצמיגים שעליהם).
רציתי שטח מלא כמו שהיה על הטראנו, אבל יש רק סיני זול ב500 ש"ח (לא מצאתי כל כך באינטרנט, זה יותר דרך חבר) או BF KM3 היקרים (1000 שח לצמיג) וכל השאר 50/50, האם משהו מכיר עוד צמיגי שטח מלא במידה 245/65/17?
במידה ואלך על 50/50 (השנה יהיה לי פחות זמן לנסיעות שטח), איך המקסיס החדש 811 שהחליף את 980? ממה שקראתי הדפנות שלו עבות כמו הBF, איך טויו? יוקוהמה? בריג'סטון? האם כדאי לקחת סיכון וללכת על הסינים?
תודה לכל מי שיכול לענות ולעזור, אגב האם המידה החוקית היחידה היא זו או שיש מידה אחרת מאחר ומדובר ברכב בייבוא אישי, איך אפשר לדעת איזו מידה חוקית עבורו חוץ מקאר דאטה?
תודה לכל מי שעוזר.
חגי

grand
04-12-21, 14:44
סחורה סינית זה לא בהכרח משהו רע, דברים השתנו בשנים האחרונות, הרבה יצרנים עברו ל3 שכבות בדופן וצריך לבדוק ולחקור באינטרנט מה מוצע ומה זה שווה, לא רחוק היום שמוצרים סיניים יהיו ערובה לאיכות, לגבי מקסיס, גם היצרן הזה עלה מדרגה בסדרות האחרונות עם צמיגים איכותיים יותר, לא הייתי פוסל.

-->