התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מישהו שינה גודל צמיג ושרד כדי לספר? אני רוצה לבדוק אם זה אפשרי בכלל...

motiyairl
30-11-21, 14:03
היי חברים,
ברשותי מיצובישי האנטר שנת 2009.
ניגשתי למכון טסטים והוצאתי מסמך שמציג את נתוני הצמיגים התואמים. (מסמך מקארדאטא).
כרגע מותקן על הרכב צמיג 245/70 R16
ואפשר גם צמיג שהוא 245/65 17
העניין הוא ש2 האפשרויות האלו מגבילות אותי מאוד מבחינת החלפת הצמיג לשטח מלא.
או מקסיס ביג הון או BF.

אם הייתי מצליח איכשהו לאשר
245/75 על 16 (למעשה קפיצה מ70 ל75)

או 245/70 על 17 (עלייה מ65 ל70).
האפשרויות שלי גדלות (למשל בהתאמה לצמיגי ג'נרל).

זה אפשרי בכלל העניין הזה של שינוי חריג מול משרד התחבורה?
תודה מראש.

MashberNafshi
30-11-21, 18:03
רק אם תשיג אישור מהיבואן, תוכל לאשר זאת כחוק במכון רישוי.

ishc
30-11-21, 19:53
Good luck with that!!!

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

boaz avrahami
30-11-21, 21:10
רק אם תשיג אישור מהיבואן, תוכל לאשר זאת כחוק במכון רישוי.

לא מדוייק.
אפשר גם דרך מעבדת רכב, מהן יש כמה אחדות בארץ.
זה יהיה יקר ופורץ דרך אבל תאורטית ניתן.

amir_shai
30-11-21, 21:38
מעניין לדעת, כמה יקר?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

boaz avrahami
30-11-21, 21:51
תתקשר לברר וחזור לספר

guy888
30-11-21, 22:08
לא מדוייק.
אפשר גם דרך מעבדת רכב, מהן יש כמה אחדות בארץ.
זה יהיה יקר ופורץ דרך אבל תאורטית ניתן.זה יהיה אישור לרכב ספציפי (מספר רישוי) או אישור גורף לכל הרכבים מהדגם הנ"ל?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

YoavR
30-11-21, 22:53
זה יהיה יקר ופורץ דרך אבל תאורטית ניתן.

יקר זה סובייקטיבי.
פורץ דרך זה לא יהיה.

yadin.ganon
30-11-21, 23:05
זה דיון מאוד רלוונטי!
עוקב.

boaz avrahami
30-11-21, 23:26
יקר זה סובייקטיבי.
פורץ דרך זה לא יהיה.

אני לא בטוח שזה נעשה עדיין בארץ לרכב שאינו ממועדון המליון. ואם להיות יותר מדוייק למיטב ידיעתי רק לרוביקונים חדשים…

דרור ברלי
01-12-21, 09:58
תיאורטית אולי אפשר. אבל תצטרך אישורים מהיצרן ומהיבואן שזה סוג של מלחמה בטחנות רוח ולהבנתי, גם אם נניח שהתקבלו אישורים כאלה, תהליך התקינה והאישורים יכול לעלות כמו חצי מערך האוטו הזה, אם לא יותר.

ככה בדיוק מונעים מהאזרחים, ביעילות מרשימה יש לציין, לבלבל למערכת את המוח.

דרור ברלי
01-12-21, 10:04
אני לא בטוח שזה נעשה עדיין בארץ לרכב שאינו ממועדון המליון. ואם להיות יותר מדוייק למיטב ידיעתי רק לרוביקונים חדשים…

בזמנו, חלק מהרנגלרים והרוביקונים JK שהגיעו בייבוא אישי עם צמיגים גדולים מאמריקה, הצליחו להשתחל ולזכות למידה גדולה רשמית ברשיון. הפירצה הזו נסגרה מזמן.

נמרוד
01-12-21, 10:12
היי חברים,
ברשותי מיצובישי האנטר שנת 2009.
ניגשתי למכון טסטים והוצאתי מסמך שמציג את נתוני הצמיגים התואמים. (מסמך מקארדאטא).
כרגע מותקן על הרכב צמיג 245/70 R16
ואפשר גם צמיג שהוא 245/65 17
העניין הוא ש2 האפשרויות האלו מגבילות אותי מאוד מבחינת החלפת הצמיג לשטח מלא.
או מקסיס ביג הון או BF.

אם הייתי מצליח איכשהו לאשר
245/75 על 16 (למעשה קפיצה מ70 ל75)

או 245/70 על 17 (עלייה מ65 ל70).
האפשרויות שלי גדלות (למשל בהתאמה לצמיגי ג'נרל).

זה אפשרי בכלל העניין הזה של שינוי חריג מול משרד התחבורה?
תודה מראש.

הסבירו לך יפה את כל מה שאפשרי או לא בתיאוריה.

הפתרון המעשי הוא להחזיק שני סטים של צמיגים. אחד לשטח ואחד לכביש. או במינון אחר של החלפות, אפשר לקרוא לזה אחד לנסיעה והשני לטסט. למשל, סט 245/70R17 כמו שרצית על סט ג'אנטים חדשים ויפים, ולשמור את הסט הנוכחי כמו שהוא במחסן לטסט.

hadtomer
01-12-21, 19:02
כמה מחברי שינו צמיגים באופן חוקי, הם עשו זאת בזמן שהיו מחוקים מקוקאין חוקי שקנו בAM PM ועוד מאחורי ההגה ב190 קמ"ש כשלצידם ישב שוטר סלחן.

דרור ברלי
02-12-21, 10:50
הפתרון המעשי הוא להחזיק שני סטים של צמיגים. אחד לשטח ואחד לכביש. או במינון אחר של החלפות, אפשר לקרוא לזה אחד לנסיעה והשני לטסט. למשל, סט 245/70R17 כמו שרצית על סט ג'אנטים חדשים ויפים, ולשמור את הסט הנוכחי כמו שהוא במחסן לטסט.

זה פתרון מעשי ויעיל גם לדעתי.
כמובן אם יש היכן לאכסן סט גלגלים (שזה משהו שתופס הרבה מקום) ובעיקר כשלא שוכחים במקרה תאונה עם נפגעים חו"ח, מגיע בוחן תאונות ואני מבטיח לך שהדבר הראשון שהוא בודק ברכב 4X4 (גם אם פצועים זועקים ומדממים מוטלים עדיין על הכביש...) זה את מידות הצמיגים מול רשיון הרכב. ואז הסתבכת יופי-יופי עם הביטוח.
אז בבקשה לנסוע במשנה זהירות.

או, לטעמי האישי - הסט הנוסף, הגדול יותר, ישמש לטיולים בלבד (ואז הייתי בכלל לוקח מידה בקוטר גדול יותר. 235/85R16 למשל). על המקורי החוקי תיסע ביומיום.
אלא אם הרכב משמש לטיולים בלבד - ואז ההמלצה של נמרוד תופסת כלשונה. הסט החוקי עולה על האוטו פעם בשנה לכמה שעות - לטסט בלבד.

אייל67
03-04-22, 17:10
אם ביקשתי מהבוחן הנחמד במכון הרישוי (תתפלאו, אבל קיים כזה) לאשר הגדלת הצמיג למידה שאיננה מופיעה באוטודאטה (בדיוק המידה עליה נשאל בשרשור), הוא אישר, זה נכנס לרישיון ומאז שנים זה ברישיון - נעשה כאן משהו בלתי חוקי?
אבהיר כי כך נעשה לפני שנים, לא בעת האחרונה. ייתכן ומדובר בפרצה שבינתיים נסגרה...
אייל

Yaron.nahum
03-04-22, 17:17
למיטב ידיעתי , הפירצה הזאת נסגרה גם לדיעבד.

כלומר אם בוחן עירני יבדוק את הרכב , הוא גם יכול לדרוש ממך לחזור למידות של קארדאטה

דרור ברלי
03-04-22, 17:39
כמו שכתבת - אולי זה היה אפשרי לפני שנים. היום ממש לא.

בשנים האחרונות משרד התחבורע אובססיבי לדברים האלה והנושא מקבל תשומת לב יתרה.
כל מכוני הרישוי וכל הבוחנים - של משרד התחבורע ושל המשטרה, מקפידים על זה. זה הדבר הראשון שהם בודקים בכל רכב שטח/4X4 כשהם בודקים אותו בטסט או עוצרי םאותו לבדיקה בכביש. רק המידה המקורית מהיצרן מותרת ושום דבר אחר.

זה לא סוד והנהלים היום מאוד ברורים - אין "תחום אפור" כמו שהיה פעם, אין יותר "מידה גנרית לג'יפים וטנדרים" שמאושרת אוטומטית, כמו שהיה פעם עם צמיגים במידה 31/10.5 לדוגמה, והיום באמת שאין שום מקום לתהיות, טעויות או בלבולים.

איל מ
03-04-22, 19:44
אני זוכר במעומעם בתחילת הג'יפוקליפסה (תקופות בהן אנשים עוד פרסמו הצהרות בחירות אודות חוטינים וכו...) שהוזכר משהו לגבי הגדלה חוקית של גודל צמיג בכמה אחוזים. אולי בקוטר גלגל השינוי לא תמיד יהיה וואוו, אבל לעתים זה פותח פתח למידות בהן יש מבחר צמיגי שטח גדול יותר.

MashberNafshi
03-04-22, 20:01
אני זוכר במעומעם בתחילת הג'יפוקליפסה (תקופות בהן אנשים עוד פרסמו הצהרות בחירות אודות חוטינים וכו...) שהוזכר משהו לגבי הגדלה חוקית של גודל צמיג בכמה אחוזים. אולי בקוטר גלגל השינוי לא תמיד יהיה וואוו, אבל לעתים זה פותח פתח למידות בהן יש מבחר צמיגי שטח גדול יותר.

להד״ם.
לָא מִנֵּיהּ ולָא מִקְצָתֵיהּ.
אגדה אורבנית ותו לא.

איל מ
03-04-22, 20:37
גם לא עם אישור ממעבדת רכב?

ishc
03-04-22, 20:56
יש לך קיטבג?

asafk
03-04-22, 20:58
נוהל האישור כולל אפשרות לשילוב של הגבהה וצמיגים.
בפועל מעולם לא הושלם תהליך כזה למיטב ידיעתי.
יש סיבות רגולטוריות לכאורה כולל דרישה לבדיקה ספציפית שאין בארץ מי שמבצע. ככה מספרים.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

איל מ
03-04-22, 21:26
יש לך קיטבג?

עם כל הכבוד התשובה של "קיטבג" היא תשובה שלדעתי לא מתאימה לאתר הזה. אין דבר כזה שאלת קיטבג. המהות של האתר הוא להיות מקור ידע.
יש כאן כמה גולשים שחשוב להם לנסוע עם אוטו חוקי (ואגב זה, גם לעבור טסט בלי לשלם לאף אחד מלבד להוא של הוישרים במכון).
לראיה, בנושא הספציפי הזה, התשובה של אסף.

הדסופה
04-04-22, 08:42
זה אפשרי גם היום
שיניתי מידת צמיגים למידה שאין באוטודאטה , ככה זה
1. כשאין אוטודאטה לרכב
2. כשהשינוי הוא כלפי מטה

בלי כסף , רק בקשה

הד

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
04-04-22, 10:38
עם כל הכבוד התשובה של "קיטבג" היא תשובה שלדעתי לא מתאימה לאתר הזה. אין דבר כזה שאלת קיטבג. המהות של האתר הוא להיות מקור ידע.
יש כאן כמה גולשים שחשוב להם לנסוע עם אוטו חוקי (ואגב זה, גם לעבור טסט בלי לשלם לאף אחד מלבד להוא של הוישרים במכון).
לראיה, בנושא הספציפי הזה, התשובה של אסף.

אני חושב שאין בכל המדינה ולו בעל רכב אחד ויחיד - שלא מעוניין שהרכב שלו יהיה חוקי למהדרין ללא קומבינות ושיוכל להכנס למסלול הטסטים בעצמו ללא חשש וללא צורך בליווי של מוסכניק/מאכער. אבל מה לעשות - בכל מקום בו החוקים והתקנות ההזויים מתרבים מהר יותר משפנים, כך גם עולה ופורחת השחיתות.

-->