PDA

צפייה בגרסה מלאה : טיפים לניקוי בוץ (פנימי)

gilur
02-12-21, 19:11
היי חברים,
בזמן האחרון יוצא לי לא מעט לסייע בגרירות וחלקן בבוץ. כשזה בוץ חקלאי זה מהר מאוד הופך לטינופת אחת גדולה
בקיצור, בסוף החילוץ הרכב מלא בוץ. מדרכות, שטיחים, פלסטיקה בדפנות, דלתות, דוושות וכו'....

יש טיפים איך להמנע מזה או איך לנקות את זה אחכ בצורה יעילה? (בלי להישאר עם שטיח ספוגי מיים ?)

תודה

alto
02-12-21, 19:13
היי חברים,
בזמן האחרון יוצא לי לא מעט לסייע בגרירות וחלקן בבוץ. כשזה בוץ חקלאי זה מהר מאוד הופך לטינופת אחת גדולה
בקיצור, בסוף החילוץ הרכב מלא בוץ. מדרכות, שטיחים, פלסטיקה בדפנות, דלתות, דוושות וכו'....

יש טיפים איך להמנע מזה או איך לנקות את זה אחכ בצורה יעילה? (בלי להישאר עם שטיח ספוגי מיים ?)

תודהמגפים או קרוקס כשיוצאים לבוץ

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

udi25
02-12-21, 19:24
הי
רק רוצה לבקש בדחילו וברחימו שבוץ חקלאי לא יהיה בין אתגריו של מטייל השטח.
הנזק ההיקפי גם אם לא מדובר בגידול עצמו באופן ישיר ,מאוד גדול.
עלות סידור הדרכים
קוליסים שמחזיקים מים. ומזיקים לגידול באופן עקיף.
דרכים שלא ניתן להשתמש בהם ימים רבים למרות שצריך לקטוף.
דרכים שנסחפות(לא בעמק שלי).
ועוד כהנה וכהנה.
בקיצור ממש בבקשה
ואגב רק לשתף בתופעה משני החורפים האחרונים.
רייזרים וטרקטורונים שחושבים שמשטחי כורכר רטובים זה אחלה מקום לעשות בו צלחות ודריפטים.
רק שהדבר משחרר לגמרי את המצע שהושקע בו כסף רב .
תודה על הסבלנות וההקשבה.

אה ולפות"ש
מגפיים טובות ושקית הן לרוב הפתרון

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

gilur
02-12-21, 19:51
הי
רק רוצה לבקש בדחילו וברחימו שבוץ חקלאי לא יהיה בין אתגריו של מטייל השטח.
הנזק ההיקפי גם אם לא מדובר בגידול עצמו באופן ישיר ,מאוד גדול.

אה ולפות"ש
מגפיים טובות ושקית הן לרוב הפתרון

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

לפני הכל ולמען הסר ספק - מצטרף לדבריך. גם כשאני יוצא לחלץ אני שם לב מי הסתבך איפה.
אני נותן יד כשאנשים (נורמליים) תקועים על שבילים. לא בתוך שדות ולא מ"חראקירי" על השטח.
זה בדר"כ חוסר הערכה של הבוץ אליו הם נכנסים וההבנה כמה הוא "שקרן", מדביק, שואב - מגיעה רק אחרי שהגלגלים כבר לא שווים כלום.

לעצם הלכלוך - אני עם מגפי חקלאים. זה לא העניין וגם לא שקיות.
ירידה לבוץ, הערכת מצב, קשירת כננת וחזרה לאוטו מספיקות כדי להתחיל לטנף אותו. המגפיים כבר "עמוסות" בבוץ.
בדר"כ יש עוד כמה פעמים כאלה וכל פעם מכניסה עוד כמות של בוץ והרכב מתמלא....
הייתי מת להשאיר את כל הטוב הזה בחוץ (ועדיין לבוא לעזור להם) אבל עוד לא מצאתי דרך - אז נשאר רק הנקיון עצמו ...

נמרוד
02-12-21, 20:02
תן לו להתייבש.

boaz avrahami
02-12-21, 20:08
מה זה בוץ חקלאי?
בוץ אני מבין.
מה הופך בוץ לבוץ חקלאי?

איל מ
02-12-21, 20:14
זה בוץ אליטיסטי שמשתלט על שטחי מדינה וחי על תהילת העבר, בזמן שהוא עושה שימוש לרעה במשאב לאומי.
יאללה בועז לא צריך להקשות,
אדמה שחורה ותחוחה של העמק.
(אגב, אצלנו בשרון, החמרה/חול הוא עלבון גס למילה בוץ).

alto
02-12-21, 20:15
מה זה בוץ חקלאי?
בוץ אני מבין.
מה הופך בוץ לבוץ חקלאי?בוץ עם ערכים?
:)

gilur
02-12-21, 20:15
מה זה בוץ חקלאי?
בוץ אני מבין.
מה הופך בוץ לבוץ חקלאי?

אתה עושה שטח יותר שנים ממני :)
יש כמה סוגי בוץ: יש את הכורכר.. (בוץ כאילו כזה..) יש בוץ מחול (דומה לדיונות ואדמת חמרה) ... סבירים ...
ויש בוץ של אדמה כבדה, אני לא מכיר את השמות אבל זה בעיקר בשפלה לדעתי, אזורי הגפנים, אדמה חומה, טובענית ודביקה לאללה.

נכנסת? רוב הסיכויים שיהיה לך קשה לצאת.
פרייבט או ג'יפון נכנס? זה חילוץ בטוח. השאלה היא רק כמה הוא יתעקש להמשיך לנסות להיכנס

רונןש
02-12-21, 20:19
<tbody>

<tbody>
הבן אדם אינו אלא
חתיכת בוץ מתוחכם.
כיצד, מהו בוץ?
- עפר ספוג רטיבות.
כך גם הבן-אדם:
עפר הארץ,
שנאמר, כי עפר אתה ומעפר לוקחת -
ספוג כל מיני נוזלים למיניהם.
רק מה, מתוחכם...
תחום ומתוחם
בדופן שעיר וחלק למחצה
אטום וחדיר לסרוגין
ויש לו דמות מסוימת
וצורה משלמת, וזה
מתוחכם... בשביל בוץ
זה מתוחכם, שכן
סתם בוץ, כן, סתם בוץ -
צורה לו.

בוץ שמתיבש, מתפורר -
של אדמות קלות מעצמו.
של אדמות כבדות -
יש גושים שלא תפורר
עם פטיש של חמישה קילו.
אבל אף גוש כזה לא ייקח את עצמו
למסבאה הקרובה ויזמין
כוס מים קרים להדביק, נניח
וקופסת קמח שיפון להריח.
איפה... רק תעבר עליו
עם הדיסקוס ההידראולי-פנאומטי הבי-דיוטי
של שיניצקי, ואתה עושה ממנו
מצע זרעים. מה יש לדבר:
בוץ שמתייבש - מתפורר.

וגם בן אדם שמתייבש מתפורר -
רק מה, מתוחכם...
עטוף ומעוטף, או תחום ומתוחם בתוך ארון,
ונותן את עצמו להמון
חתיכות-בוץ קטנות ומתוחכמות גם הן
(אמנם הרבה פחות, אבל בכל-זאת) -
ועוזב שלד לצחוק אחרון
שנאמר, צוחק מי שצוחק אחרון
ואחרון צוחק רק שלד.
צוחק מי שצוחק, אמר הילד.
ויש לו מצבה, וכתובת,
וזה - מתוחכם...
שכן
סתם בוץ - איזה מצבה יש לו,
איזה כתובת?
אם כן, אמרנו:
הבן אדם אינו אלא
חתיכת בוץ
מתוחכם.<fb:recommendations-bar site="shironet.mako.co.il" href="http://shironet.mako.co.il/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=605&wrkid=10724" read_time="30" side="right" action="like"></fb:recommendations-bar>

<tbody>

<tbody>
https://mediashironet.mako.co.il/media/performers/heb/0/605/discography/605_1248843950963_t94.jpg (https://shironet.mako.co.il/artist?type=disc&lang=1&prfid=605&discid=622)

</tbody>

רישומי פחם (https://shironet.mako.co.il/artist?type=disc&lang=1&prfid=605&discid=622)
(1995)

</tbody>

<tbody>

</tbody>

</tbody>

</tbody>

boaz avrahami
02-12-21, 20:26
בוץ עם ערכים?
:)

אז הוא בטוח לא בוץ חקלאי…

איל מ
02-12-21, 20:34
צחקנו, השכלנו (תודה רונןש, לא הכרתי).
לגבי פתרונות, יש שלושה:
א. קנה סופה או דיפנדר, או את הדיסקו המסכן שרכס שחט. שטוף עם צינור.
ב. תהיה יקה. אין מה לעשות, מגבת לניקוי ידים, והורדת מגפיים בכל אחת מהפעמים שאתה נכנס לאוטו. (עשיתי זאת בהצלחה לא רעה בחילוץ בירקון לפני שנתיים שלוש). שוטפים את הידיים מהבוץ בשלולית, מנגבים ידיים במגבת,מורידים מגפיים לתוך שקית ונכנסים לאוטו. צריך משמעת ברזל, ולהיות לפחות רבע גרמני.
ג. תוותר מראש, ועבור על הריפוד אחרי זה עםמברשת קשה ומים (אפשר גם סנו רב שטיח,לא ניסיתי), ועל הפלסטיקים עם מטלית. כמובן ששטיחי גומי טובים, אם לא מגיע במקור.

בכל אחד מהפתרונות הנ"ל אני מצליץ להצטייד בכיסוי רחיץ לכסא. אפשר של הביוקר (לדעתי לדורון יש), אבל אפשר כיסויבד ניילון זול מעליאקספרס, או אפילו כיסוי שנתפס רק על המשענת ראש. היה לי כזה שחולק חינם במרוץ הר לעמק, במקור נגד זיעה, אבל עשה יופי של עבודה במשך כמה שנים.
היום יש לי כיסוי שהוא איפשהו בין הזול ליקר אני מאוד מרוצה:
https://a.aliexpress.com/_vLOtHK

gilur
02-12-21, 22:48
צחקנו, השכלנו (תודה רונןש, לא הכרתי).
לגבי פתרונות, יש שלושה:
א. קנה סופה או דיפנדר, או את הדיסקו המסכן שרכס שחט. שטוף עם צינור.
ב. תהיה יקה. אין מה לעשות, מגבת לניקוי ידים, והורדת מגפיים בכל אחת מהפעמים שאתה נכנס לאוטו. (עשיתי זאת בהצלחה לא רעה בחילוץ בירקון לפני שנתיים שלוש). שוטפים את הידיים מהבוץ בשלולית, מנגבים ידיים במגבת,מורידים מגפיים לתוך שקית ונכנסים לאוטו. צריך משמעת ברזל, ולהיות לפחות רבע גרמני.
ג. תוותר מראש, ועבור על הריפוד אחרי זה עםמברשת קשה ומים (אפשר גם סנו רב שטיח,לא ניסיתי), ועל הפלסטיקים עם מטלית. כמובן ששטיחי גומי טובים, אם לא מגיע במקור.

בכל אחד מהפתרונות הנ"ל אני מצליץ להצטייד בכיסוי רחיץ לכסא. אפשר של הביוקר (לדעתי לדורון יש), אבל אפשר כיסויבד ניילון זול מעליאקספרס, או אפילו כיסוי שנתפס רק על המשענת ראש. היה לי כזה שחולק חינם במרוץ הר לעמק, במקור נגד זיעה, אבל עשה יופי של עבודה במשך כמה שנים.
היום יש לי כיסוי שהוא איפשהו בין הזול ליקר אני מאוד מרוצה:
https://a.aliexpress.com/_vLOtHK

א. סופה - דיפנדר - דיסקו ... ? אני אשאר עם הפאג'רו האהובה שלי מהרבה סיבות חחח
ב. אין לי שורשים גרמניים - מה שאומר שאני לא רואה את עצמי מתחזק כזאת משמעת חחח. בחילוצים האלה אני הרבה נכנס ויוצא .. לא מתעכב
ג. ... אהבתי את הכיסוי הזה. לא הכרתי. נשאר לי רק להבין אם יש משהו כזה גם לריצפה שאפשר להוציא "במכה אחת" או לפחות לשטוף בצינור כשהוא בפנים בלי שזה ירד לשטיח של הרכב

איל מ
03-12-21, 08:25
אתה יכול לקנות סתם שמשונית, ולגזור בצורהשתתלבש בול על האוטו.
חור באזור ידיות ההילוכים (שם זה גם קובע כדי שלא יגלוש מטה) ומשם יורד להגנה על דופן תעלת הגיר והרגליים. משהו שניתן לעשות עם יפנית ומספריים בעשר דקות.
רק לראות שלא מסתבך או עלול להפריע לרגליות (ראה ערך השטיחונים של טויטה). גם ככה לנהוג עם מגפיים מבוצבצות זה מסורבל.

erezgur
03-12-21, 09:06
יש גם שטיחוני גומי אוניברסליים לרצפת הרכב. על השטיחונים הנוכחיים. לפחות פעם היו בכל חנות אביזרי רכב, אוטו דיפו אייס הומסנטר וכו'.

נשלח מהנייד

boaz avrahami
03-12-21, 11:15
יש שטיחונים צורניים לרכב שמיועדים בדיוק לזה.
זה מה שיש אצלי לנהג ולנוסע.
בבית מתנקה עם הגרניק והדוושות עם סמרטוט.
המושבים וההגה מעור אז זה מתנקה בקלות גם כן.

שלי מתוצרת Rugged Ridge
לא זול אבל שווה

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211203/cd4cd9b7c54fc079c4912e44f38118cd.jpg

איל מ
03-12-21, 14:26
אצלי השטיחים המקוריים ברכב עושים את אותה העבודה. הם פשוט לא מכסים את הצדדים של החלל בו עובדות הרגלים. גם אלו שצרפתם פה לא יעזרו בזה. היכן שהצדדים הם מפלסטיק, פחות קריטי. מי שאצלו זה עם ריפוד בד/שטיח, יצטרך להתאמץ יותר כדי לנקות.

ד ו ר ו ן
03-12-21, 14:32
מחכים שיתייבש ויתפורר ואז שואב אבק..

-->