PDA

צפייה בגרסה מלאה : מבקש עצה לגבי קניית ג׳ימני משומש

BenSh
05-12-21, 19:23
שלום לכל הג’יפולוגים אוהבי הג׳ימני אני מחפש עזרה ועצה-

אני מחפש לקנות ג׳ימני עד 40000ש״ח בערך ובחיפוש כללי אני רואה כלים בעלי ק״מ גבוהה (מן הסתם) ובשנתונים שונים מ2003 עד 2008 בערך.
הייתי רוצה לדעת אם כדאי לקנות כלי כזה וכל כך ישן לטיולי שטח. ומה כדאי לבדוק בקניה? מה החולשות של כלים בשנתונים אלו? (קראתי החלקות גיר..?)
איפה כדאי להתחיל ? איפה לקחת לבדיקה? וכו..
תודה מראש לעונים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

erezgur
05-12-21, 19:37
ברוך הבא לפורום,

מחירי רכבי השטח בשנה וחצי האחרונות עלו בצורה משמעותית.
התקציב שלך, לפני שנתיים, היה מאפשר רכישת רכב לא מאד ישן במצב סביר, אבל כיום הסיפור קצת יותר קשה (אבל אפשרי).

כדי לענות לשאלה "האם כדאי" צריך להבין מהן הציפיות, הדרישות והחלופות שעומדות בפניך - שים לב שיש לנו תת פרורום להתייעצויות לפני קנייה ולגיפאים מתחילים - יש שם שרשור נעוץ עם שאלות שאולי אם היית קורה ועונה עליו היה קל יותר לעזור לך.
באופן כללי - ג'ימני הוא רכב השטח ה"אמיתי" (עם הילוך כל ויכולות שטח שמאפשרות לו לטייל ברוב המוחלט של מסלולי הטיול בארץ) הזול ביותר לתחזוקה ומתאים לצעירים / אנשים המטיילים לבד ואוהבים לשלב גם קטעים עם עבירות בינונית+.

איפה כדאי להתחיל - באיתור המועמד המתאים... בקריאה בפורום כאן ולימוד הנושא טוב ככל האפשר תוך התייעצויות עם החברים כאן ששמחים לעזור ולסייע.

היכן לוקחים לבדיקה - במוסך המכיר היטב רכבים אלו.

Snir
05-12-21, 20:24
אהלן,
לדעתי בניגוד לרכבי שטח יד שניה שעלו בתקופה האחרונה, ספציפית עכשיו יש בשוק הרבה גימני שנעים סביב התקציב שלך ולכן עם סבלנות אתה יכול למצוא מועמד מתאים.
מציע לך לכוון לשנתון 2006 ומעלה (ענייני מנוע וגיר).
בתקציב ובשנתונים האלו, רוב הרכבים יהיו עם קילומטרז גבוה - לטעמי נכון רכב שעבר שיפוץ גיר (תלוי אצל מי!) מאשר רכב שהשיפוץ הנ"ל עלול ליפול במשמרת שלך.
בהצלחה

asafk
05-12-21, 20:54
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2E com%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D12 2247&share_tid=122247&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

למכירה - סוזוקי ג'ימני 2008 ידני,

הנה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

k9.amit
05-12-21, 21:06
ברוך הבא,
ראשית גילוי נאות, אני מוכר ג'ימני ידני מהסוג עליו דיברת. הוא אפילו מפורסם כאן בפורום.

אכן אלו רכבים שנוסעים. רוב בעלי ג'ימני מחזיקים אותם כרכב יחיד שמשמש לטיולים וליומיום. זה מעלה את הנסועה משמעותית לרכב. ק"מ גבוה משמעותו רכיבים שמתבלים, אבל רכיבים אפשר להחליף ממנוע ועד לבושינגים, ואין סיבה שלא תטייל בכיף עם ג'ימני ותיק אך מטופל.

מאמצע 2005 או משהו כזה הג'ימני עבר מתיחת פנים קלה, אך השינוי המשמעותי היה במנוע שהשתנה למנוע VVT ואיתו תיבת הילוכים משופרת אחרי שהאוטומטיות של הדגם הישן היו מתפגרות בקצב גבוה. לכן באמת הדגם הזה עדיף מאשר הדגמים הישנים. בדיעבד הסתבר שגם האוטומטיות החדשות הן לא מציאה גדולה, אבל עם התקנה של קולר גיר הן מחזיקות יותר. או שפשוט תקנה ידני, הם עמידים הרבה יותר, חזקים יותר וחסכוניים יותר. והכי חשוב, כשגיר ידני הולך, לשפץ זה לא סיפור גדול.
הדגם הזה נשאר זהה עד 2010. אז היבוא הפסיק וחודש רק ב2015 עם הדגם החדש יותר.

האם כדאי? לדעתי כן, במיוחד לג'יפאי המתחיל והצעיר. הג'ימני הוא רכב פשוט, קל וזול לתחזוקה ועושה בשטח מה שהרבה אחרים לא עושים.
אני לא חשוב שיש משהו מיוחד לבדוק בקניה שלא הייתי בודק בכל רכב אחר, אין איזו "מחלה" ספציפית לג'ימני (כתבת "החלקות גיר" התכוונת החלפות?). פשוט לחפש רכב מטופל ומתוחזק.
לגבי בדיקה, באזור המרכז יש את ד"ר מורי, עמית גלעד, מוסך שרפי ומוסך טל צופי שכולם מכירים ג'ימינים ואני מניח שישמחו לעזור לך.

BenSh
08-12-21, 11:41
מעולה תודה רבה לכולם על האינפורמציה. יש מצב שאני חוזר עם עוד שאלות…

-->