PDA

צפייה בגרסה מלאה : הפיכת רכב לאספנות מתבצעת אך ורק בהתייצבות פיזית של בעל הרכב במשרד הרישוי או שניתן גם בדרך מקווונת?

ybar
13-12-21, 13:33
למיטב ידיעתי בעבר לפני תקופת הקורונה כדי לרשום/להפוך רכב לסטטוס אספנות היה חובה על בעל הרכב לגשת פיזית למשרד הרישוי, האם המצב השתנה מאז? ניתן לבצע פעולה זו גם באופן מקוון/טלפוני?

YoavR
13-12-21, 13:59
צריך להגיע פיזית.

כלי רכב - אופנוע, רכב נוסעים פרטי, רכב נוסעים פרטי דו שימושי, אוטובוס או רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 12,000 קילוגרמים - ומלאו 30 שנים משנת ייצורו, יכול להירשם כרכב אספנות. על בעליו של כלי הרכב לפנות לרשות הרישוי ולבקש שברישיון הרכב יירשם רכבו כרכב אספנות.

בכפוף לאמור ב (http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/p230_011.htm#Seif330)תקנה 281א' בתקנות התעבורה (http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/p230_011.htm#Seif330), רישיון לרכב אספנות יינתן ל-12 חודשים, ועל בעליו להציג פעם אחת בשנה אישור תקינות ממוסך מורשה.
על מנת לבצע רישום לרכב אספנות ברישיון הרכב, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי, ולהציג תעודת זהות ורישיון רכב תקף. לאחר קבלת רישיון רכב אספנות, על בעל הרכב להתקין לוחית זיהוי שתכלול את המילים: רכב אספנות.
רכב אספנות לא ינוע בדרך בימים א' עד ה', שאינם חלים בחג או במועד, בין השעות 07:00 ועד 09:00.
אוטובוס הרשום כרכב אספנות רשאי להסיע עד 6 נוסעים בלבד.
רכב מסחרי הרשום כרכב אספנות אינו רשאי להוביל מטען.
רכב אספנות פטור מתשלום אגרה עבור התקופה בה רישיון הרכב לא היה תקף. פטור זה חל גם ללא הפקדת הרישיון, וגם עבור התקופה בה היה הרכב מבוטל לפי תקנות משרד התחבורה.
יש לבצע לרכב האספנות מבחן כשירות תנועה (טסט) פעם בשנה. בעת ביצוע מבחן כשירות התנועה במכון הרישוי, על בעל רכב האספנות להציג תעודה מאת מוסך מורשה, בנוסח שנקבע על ידי אגף הרכב ברשות הרישוי, ובה יצוין כי הרכב נבדק ונמצא תקין שלושה חודשים, לכל הפחות, לפני מועד הבדיקה. אם נרשם ברישיון הרכב כי יש להציג את אישור המוסך פעם בשנה, יש לנהוג בהתאם את אישור המוסך יש להציג פעם אחת בשנה (כאשר ברישיון הרכב רשום שלטסט יש להציג אישור מוסך).
אם בעל רכב אספנות אינו מבצע מבחן כשירות תנועה (טסט) פעם בשנה - עליו להציג למכון הרישוי אישור קודם של המוסך, אשר הונפק שנה, לכל הפחות, ממועד מבחן כשירות התנועה אותו הוא מעוניין לבצע.
ניתן לרשום רכב אספנות על שם אדם נכה, ולזכות בהנחה המוענקת לנכים.
רכב אספנות חייב בבדיקת חורף.

מכאן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/vehicles_licences?chapterIndex=4

zivo
13-12-21, 15:12
צריך להגיע פיזית.

כלי רכב - אופנוע, רכב נוסעים פרטי, רכב נוסעים פרטי דו שימושי, אוטובוס או רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 12,000 קילוגרמים - ומלאו 30 שנים משנת ייצורו, יכול להירשם כרכב אספנות. על בעליו של כלי הרכב לפנות לרשות הרישוי ולבקש שברישיון הרכב יירשם רכבו כרכב אספנות.

בכפוף לאמור ב (http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/p230_011.htm#Seif330)תקנה 281א' בתקנות התעבורה (http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/p230_011.htm#Seif330), רישיון לרכב אספנות יינתן ל-12 חודשים, ועל בעליו להציג פעם אחת בשנה אישור תקינות ממוסך מורשה.
על מנת לבצע רישום לרכב אספנות ברישיון הרכב, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי, ולהציג תעודת זהות ורישיון רכב תקף. לאחר קבלת רישיון רכב אספנות, על בעל הרכב להתקין לוחית זיהוי שתכלול את המילים: רכב אספנות.
רכב אספנות לא ינוע בדרך בימים א' עד ה', שאינם חלים בחג או במועד, בין השעות 07:00 ועד 09:00.
אוטובוס הרשום כרכב אספנות רשאי להסיע עד 6 נוסעים בלבד.
רכב מסחרי הרשום כרכב אספנות אינו רשאי להוביל מטען.
רכב אספנות פטור מתשלום אגרה עבור התקופה בה רישיון הרכב לא היה תקף. פטור זה חל גם ללא הפקדת הרישיון, וגם עבור התקופה בה היה הרכב מבוטל לפי תקנות משרד התחבורה.
יש לבצע לרכב האספנות מבחן כשירות תנועה (טסט) פעם בשנה. בעת ביצוע מבחן כשירות התנועה במכון הרישוי, על בעל רכב האספנות להציג תעודה מאת מוסך מורשה, בנוסח שנקבע על ידי אגף הרכב ברשות הרישוי, ובה יצוין כי הרכב נבדק ונמצא תקין שלושה חודשים, לכל הפחות, לפני מועד הבדיקה. אם נרשם ברישיון הרכב כי יש להציג את אישור המוסך פעם בשנה, יש לנהוג בהתאם את אישור המוסך יש להציג פעם אחת בשנה (כאשר ברישיון הרכב רשום שלטסט יש להציג אישור מוסך).
אם בעל רכב אספנות אינו מבצע מבחן כשירות תנועה (טסט) פעם בשנה - עליו להציג למכון הרישוי אישור קודם של המוסך, אשר הונפק שנה, לכל הפחות, ממועד מבחן כשירות התנועה אותו הוא מעוניין לבצע.
ניתן לרשום רכב אספנות על שם אדם נכה, ולזכות בהנחה המוענקת לנכים.
רכב אספנות חייב בבדיקת חורף.

מכאן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/vehicles_licences?chapterIndex=4

שים לב שפסקת "צריך להגיע פיזית" בזמן שבטקסט כתוב " על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי" , זה לא אותו הדבר.
למייטב ידעתי, זה אפשרי ללא התיצבות פיזית.

יונימוג אדום
13-12-21, 15:17
אני הצלחתי לשנות זאת טלפונית .
בשנה שעברה ( כאשר הקורונה הרימה ראש ) לאחר מספר שיחות למוקד משרד הרישוי - 5678* וקצת התעקשות הצלחתי לשנות את הסטטוס של הסיקס לאספנות ממש בתוך מספר דקות .
דיברתי עם הנציגה והסברתי שכל מה שאני מעוניין זה לשנות סטטוס , פעולה פשוטה של שתי דקות . הנציגה אמרה שהיא מעבירה את הקריאה למשרד הרישוי והם יחזרו אלי מחר .
לא עברו חמש !! דקות וחזרה אלי נציגה של משרד הרישוי הסברתי לה מה אני מבקש ותוך שתי דקות שונה הסטטוס לאספנות .
עוד באותו היום ניגשתי לרישוימט ( סופרפארם ) וקיבלתי רישיון חדש עם הסטטוס - רכב אספנות .
אציין שזה לא קרה בפעם הראשונה שהתקשרתי אליהם אלא לאחר שלוש שיחות סרק .
אבל מסתבר שכשרוצים אז יכולים לבצע .

אילן

YoavR
13-12-21, 16:00
שים לב שפסקת "צריך להגיע פיזית" בזמן שבטקסט כתוב " על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי" , זה לא אותו הדבר.
למייטב ידעתי, זה אפשרי ללא התיצבות פיזית.

פסקתי מנסיון.
הטקסט הוא בונוס.

אחרי מה שיונימוג כתב, אנסה שוב.
חודש שעבר לכבוד יומולדת 30 ל4ראנר לא עזר גם להגיע פיזית. הפקידה התעקשה שאין לי ברירה אלא להגיע בינואר 22 לבצע רישום לאספנות.

boaz avrahami
13-12-21, 16:03
ממה שאני זוכר מדובר על שנתו ה 30 ולא יומהולדת 30.
משמע, בתחילת השנה הקלנדרית ה 30 של הרכב.

יתקן אותי שמיל אם אני טועה…

YoavR
13-12-21, 16:55
לא צריך להטריח את שמיל.
אתה מחזק את מה שהפקידה אמרה וכנראה זוכר נכון.

elitkh
14-12-21, 23:21
מתעלק על השרשור-לגבי הובלת מטען ברכב אספנות-אני יודע ששינו את החוק אבל נאמר שם שהחוק שונה באופן זמני וההגבלה תחזור-מישהו יודע לשפוך על זה אור? האם בוטל והאם יחזור?

ybar
29-12-21, 15:28
בשנה שעברה ( כאשר הקורונה הרימה ראש ) לאחר מספר שיחות למוקד משרד הרישוי - 5678* וקצת התעקשות הצלחתי לשנות את הסטטוס של הסיקס לאספנות ממש בתוך מספר דקות .
דיברתי עם הנציגה והסברתי שכל מה שאני מעוניין זה לשנות סטטוס , פעולה פשוטה של שתי דקות . הנציגה אמרה שהיא מעבירה את הקריאה למשרד הרישוי והם יחזרו אלי מחר .
לא עברו חמש !! דקות וחזרה אלי נציגה של משרד הרישוי הסברתי לה מה אני מבקש ותוך שתי דקות שונה הסטטוס לאספנות .
עוד באותו היום ניגשתי לרישוימט ( סופרפארם ) וקיבלתי רישיון חדש עם הסטטוס - רכב אספנות .

אילן

אילן, יכול להיות שהצלחת מכיוון שבאותו הזמן כפי שציינת לא היתה קבלת קהל בכלל במשרדי הרישוי בשל הגבלות הקורונה והיה ניתן להזמין תור טלפוני בלבד ולכן הם הסכימו לבוא לקראתך?

ybar
09-01-22, 11:02

אילן
כיום אין את האפשרות לשנות לסטטוס אספנות בטלפון, ניסיתי כמה פעמים אך לצערי לא הסכימו והתעקשו שעליי להגיע פיזית למשרד הרישוי, כנראה שהאופציה הזאת היתה קיימת רק באופן זמני בתחילת הקורונה והיו הסגרים כשלא היתה קבלת קהל למשרדי הרישוי.

-->