צפייה בגרסה מלאה : חזיון הנרות במרסבא 2021
אני קצת מבולבל...
להבנתי חזיון הנרות של המרסבא הינו פסטיבל של שלושה ימים שמתחיל ב 17.12 בכל שנה, אך משום מה אני רואה פירסומים באתרים השונים על טיולים לחזיון הנרות כבר ביום חמישי (16.12.21), מה אני מפספס?
בנוסף, האם בעקבות הגשמים הצפויים בימים הקרובים עדיין מומלץ להגיע לחזיון בלי פחד?
תודה מראש
שחר
אני חושב שה 17 זה היום האחרון, השיא של הטקסים.
יש נרות גם בימים לפני (עד שהם גומרים להדליק בכל המערות)
לא חושב שיש ממה לחשוש, יהיו שם מאות רכבים (ובגלל שהציר מבקעת הורקניה שופר והוחלק, אפילו יותר ממה שאתה חושב)
אתה לא אמור להגיע מבקעת הורקניה, אלא מהצד של המנזר. יש שבילים טובים מכיוון קדר ב', ויש דרך סלולה של ממש מכיוון עובידיה (לא מכיר בטחונית, אני נמנעתי).
יש קטע שאתה חוצה את הקדרון, אבל יש גשרונים. זהו ציר שגם פריווטים נוסעים בו (בעליה מכיוון הורקניה, פריווטים לא יגיעו עד הסוף).
במידה ויש זרימה רצינית, לא חוצים. או שמגיעים מכיוון עובידיה על הכביש.
רק לא להתבלבל ולפנות ימינה לעובידייה.... לא יישארו לך חלונות באוטו.
אתה לא אמור להגיע מבקעת הורקניה, אלא מהצד של המנזר.
הצד של המנזר זה שטחי הרשות, לקחת בחשבון.
מה גם שאם אתה בצד של המנזר אתה לא רואה את כל קיר הנרות שאתה מתחתיו.
הפוך,
כל (רוב) הנרות הם בקיר שמול המנזר.
רוב הנרות אכן בקיר הנגדי למנזר, אבל עדין,
עדיף לא להסתבך עם כניסה לשטחי הרשות (עם רכב).
מגיעים לגדה ממול, ואז יורדים ברגל לקחדרון, חוצים, ועולים כמה שרוצים לכיוון המנזר.
בצד של הרשות, אתה עוזב את הרכב, לא בטוח שיש לך סיבה לחזור למקום :-(
אתה לא אמור להגיע מבקעת הורקניה, אלא מהצד של המנזר. יש שבילים טובים מכיוון קדר ב', ויש דרך סלולה של ממש מכיוון עובידיה (לא מכיר בטחונית, אני נמנעתי).
יש קטע שאתה חוצה את הקדרון, אבל יש גשרונים. זהו ציר שגם פריווטים נוסעים בו (בעליה מכיוון הורקניה, פריווטים לא יגיעו עד הסוף).
במידה ויש זרימה רצינית, לא חוצים. או שמגיעים מכיוון עובידיה על הכביש.
לא, לא ,לא, עיבדייה אחד הכפרים הכי לא סימפטים. לא לעבור שם בכל מקרה, גם עם הוייז יכוון אותך דרך הר חומה ומתחת לבית סחור.
סע דרך קדר, דרך פשוטה.
בהצלחה,
יוני5
הפוך,
כל (רוב) הנרות הם בקיר שמול המנזר.
צילומים מהגדה המזרחית רואים יופי של נרות.
לא מצאתי לנכון לסכן עצמי בכניסה לשטחי הרשות, במיוחד כי דווקא שם היה יותר מאירוע אחד של משוגע שפתח באש לעבר מטיילים ישראליים, ואישית לא מעוניין להיות זה שינסה להוכיח כל כמה שנים הסטטיסטיקה של ה״שקט״ משתנה.
בכלל,
פעם זה היה יום אחד, ביומולדת.
עם ההבנה של הפוטנציאל המסחרי והחיפוש אחרי אטרקציות שה התרחב לכמה ימים.
קייס קינום
14-12-21, 15:08
התפתח שם מסחר??
התפתח שם מסחר??
של המקומיים מחוץ למנזר ובנקודות תצפית.
ההסבר שאני קיבלתי (לא זוכר ממי, ולא בטוח שזה מקור אחד, ולא בטוח כמה זה נכון...)
הם פשוט לא יכולים להספיק להדליק את כל הנרות ביום אחד, ולכן הם מדליקים נרות "ארוכי טווח" (48+ שעות) ומתחילים יום קודם
לגבי פוטנציאל מסחרי - אני לא רואה איזה ערך יש למנזר, שבכל מקרה מונע כניסת זרים במימים האלו
לגבי פוטנציאל מסחרי - אני לא רואה איזה ערך יש למנזר, שבכל מקרה מונע כניסת זרים במימים האלו
הפוטנציאל המסחרי ממש לא של הנזירים. הם רוצים שקט ועבורם זה מטרד ענקי.
נחמד לקרוא שההדלקה כבר מחמישי. מה צפי הפקקים? אני אולי אצליח לצאת מהמרכז סביב 20:30 בחמישי.
גיחה למצוק מול המנזר וחזרה הביתה.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211214/9b2d5ed39fb26f53ea5a8ced218c1e2b.jpg
רץ ברשת….
Sent from my iPhone using Tapatalk
הנרות דולקים מה 16.12 עד ה 23.12. כשבאים מכיוון עובדייה לא באים מתוך הכפר, אלא מטפסים מהקידרון, ויוצאים באיזו נקודה בכביש בין המנזר לכפר.
אי אפשר לראות את הנרות מהגדה המזרחית, לא את כל החיזיון בכל אופן.
אי אפשר לראות את הנרות מהגדה המזרחית, לא את כל החיזיון בכל אופן.
זה וואדי תלול, ברור שאי אפשר לראות את כל השטח כשאתה עומד בצד אחד.
רואים יפה גם מהגדה השנייה שאינה בשטחי הרש״פ.
מנפלאות חג הנרות של מר סבא :
אין להשוות את האירוע (החד לילי) של שנות התשעים למה שמתחולל בשנים האחרונות שם !
זה היה אירוע מיוחד כשיכלנו להחנות בחניון המנזר ויחד עם 20 משפחות לצפות באירוע החג.
אבל כיום (כך חווינו בשנה שעברה) זה הפך לפסטיגל (עם הטוב והרע שבכך , אבל בעיקר רע)
בנושא הגעה:
הדרך הנוחה ביותר היא אכן מקידר (שביל שחור) בלי שטיקים וטריקים (אבל עמוס כמו איילון)
כמובן שלאנשים חסרי מעצורים אפשר לסוע גם על כביש מרמת רחל דרך עובידיה
לא מומלץ לבעלי לב חלש וכיום גם לא מומלץ לבעלי רכב שאינו ממוגן וליווי של מג"ב.
ניתן גם להגיע מבקעת הורקניה , או דרך המבצר (ירוק ואז אדום) או ישר מלמטה (כחול)
אבל ...
כמות המבקרים כיום באירוע היא הרבה מעבר ליכולת הספיקה של תא השטח.
כמות הרעש , האורות , הדוכנים והבלגאן (כמו שבלבאנט אוהבים לייצר)
אינה דומה כלל לטקס (פעם היה אחד היום הוא כבר שלושה לילות) שהיה שם כל השנים.
מצד המנזר נקודת תצפית יותר רלוונטית אבל לא נגישה כיום (יותר מ20 נפש למ"ר)
מצד התצפית (ממזרח למנזר) פחות מערות (ונרות) וכל מה שרואים זה את הבלגאן שבצד המנזר.
אנחנו אישית מתנזרים מלהגיע לאירוע זה (החל משנה שעברה)
Yaron.nahum
17-12-21, 10:34
הייתי אתמול בערב, במסגרת טיול לקוחות של סמלת.
נסענו ממישור אדומים על השחור עד לחציה על גשרון את הנחל
שם המתינו כמה בני דודים עם בקבוקי מים, קפה וכד' למכירה.
משם עלינו לכיוון הכביש וימינה לכיוון המנזר.
חנינו ברחבה
היה יפה ,לא היה עמוס מדי
מהצד השני ראו שרשרת רכבים ארוכה.
משם עלינו לכיוון הכביש וימינה לכיוון המנזר.
אם חציתם את הגשרון והמשכתם ישר למעלה בעליה, כשהגעתם לכביש פניתם שמאלה ולא ימינה. אם הייתם פונים ימינה הייתם נכנסים לעובדייה.
Yaron.nahum
17-12-21, 21:31
צודק , כמובן
טעות סופר.
Sent from my..
ביום חמישי היה מעולה, מעט מאוד אנשים (לאין שיעור פחות משנה שעברה), מזג אוויר מצוין.
באתי מבקעת הורקניה, ירדתי עם האוטו ממש עד תחילת השביל החוצה מהגדה המזרחית (הורקניה) אל המערבית (מתחת למנזר). חצי שעה הליכה מקסימה בין הנרות שעל המזרחית, טיפוס קצר, מקסים.
האם מישהו היה בשישי או שבת, מעניין לדעת אם היה שקט או מפוצץ?1364961364971364981364991365001365 01136502136503
בשבת נרשמו עומסי תנועה כבדים בגדה המזרחית, שעליה השקפנו בנחת מצד המנזר....הנרות לעומת זאת, היו חזיון עלוב לגמרי. נספרו 28 נרות בלבד.
ביום שישי היו בהחלט הרבה רכבים ועומסי תנועה. אנחנו נענו בצירים אחרים והתמקמנו במקום נפרד מההמולה אז לא סבלנו.
היו מעט נרות שהודלקו על ידי הנזירים בלבד מה שהראה את האירוע האותנטי המקורי ולא מה שיחיא ושות' מדליקים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211219/5376db057b3e341e18b0753190c4dea1.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20211219/28550453f06934163c955f242fcd818e.jpg
מספר הנרות הצנוע שהנזירים מדליקים בטל בשישים לעומת מאות הנרות שהבדואים שמתגוררים בצמוד למנזר, כל מיני חמודי ושות' (כולם שם טוענים שהם "אח של חמודי"), מדליקים כדי להפוך את האירוע לססגוני..... נו, הם מתפרנסים מזה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.