צפייה בגרסה מלאה : יוקר המחיה, חסימת יבוא שוב, השחיתות חזרה למקומותינו
אחרי תקופה שבאמת היתה הרגשה שאולי משהו משתנה כאן הנה הסיפור, איך דופקים אותנו.
עשיתי טיפול לוולוו במוסך ראשי, קורה לפעמים שאני מתפנק, הייתי צריך תכנות משהו במחשב אז עשיתי. הם עושים עבודה יפה אין תלונות, מוסך ראשי אז גם המחיר בהתאם. למרות שבעל המוסך יודע לא להתעסק איתי והוא באמת משתדל להיות בסדר (מרשה לי להביא חלקים).
התקשר אליי האדון אומר לי צריך רפידות בלם אחוריות, שאלתי כמה עולות, אמר לי 890 ש"ח, זה לפני עבודה כמובן, מע"מ לא שאלתי, אמרתי תודה, עד כאן זה לא עושה אצלך.
כאן מתחיל הסיפור, כמו כל פעם שצריך חלק, פותח Rockauto בוחר החלק לוחץ על הכפתור, טיק טק העלות של חלק פרמיום עם משלוח 255 ש"ח! הזמנתי בלי לחשוב פעמיים.
בדקתי החלק עומד בתקנים, קניתי לא הזבל, קניתי הטוב, החלק מסומן תקנים. אבל נפלתי בידיים של משרד התחבורע ופדקס, אוסף של רשעים שעובדים בשירות היבואנים לא לאפשר יבוא לארצנו.
מגיע החלק למכס מתקשרת אליי הבחורה מפדקס, החלק לא משוחרר לא עומד בתקן. אמרתי עומד, שיבדוק הבוחן שוב. חזרו אליי אמרו לי הבוחן לא בודק פעמיים, אם לא שחרר זהו הלך, אמרתי אחלה תנו לשחרר לבד או תחזירו לשולח, שלחו הטפסים. ובמקביל שלחו החלק להשמדה! ביקשתי זיכוי מ Rockauto סומך עליהם, יגיע.
הבנתי שיש צרה הזמנתי חלק מצרפת, רפידות של TRW לא זבל, חלק טוב, מתאים לאודי, VW וולוו ועוד חברות. הזמנתי ביוקר 190 ש"ח!
הבאתי במזוודה הפעם, לא צריך טובות.
הלכתי למכונאי החבר בכפר קאסם, עשה מחיר, התעצלתי לעשות לבד, גם חס וחלילה אם אעשה בלמים אלך לכלא במדינה הזו.
בקיצור יצא כל הסיפור כ- 350 ש"ח, חלקים ועבודה. אפילו לא חצי ממחיר החלקים אצל היבואן שביקש 890 ש"ח.
אז תגידו לי, לא תתעצבנו מהמדינה הזו, מי שלא כמונו קצת מבין, משלם פי 3 ופי 4, להתעשרות יבואני חלקי החילוף והמוסכים בארצנו.
השחיתות חזרה למקומותינו. באמת שזה מביא לאיבוד התקווה, דופקים אותנו ואנחנו משלמים ומשלמים.
מניסיוני ,
אם לא מחליפים את האנשים, למטה ממשיכים כבימים ימימה למרות הנהלים
והמנהלים הבכירים.
מכסימום עושים תקופת זמן מה שמכתיבים להם ומחכים (בד"כ לא הרבה זמן)
שהמנהלים יתחלפו ואפשר לחזור לשגרה הנוחה (אולי גם מושחתת).
רענן
סליחה, אני רק שאלה ...
לא אתה הוא בעצם כלב השמירה של הדמוקרטיה ? ...
( אל תעלב מהמילה "כלב" ... לא אני המצאתי את זה משפט הזה ) ...
אבל אתה עיתונאי, רכב, תעשה כתבה דרמטית, תנער את אמות הסיפים של המדינה ! שבנט יתעורר מזיעה מפחד בלילה ..
יאללה !!
ולעניין עצמו .. באמת ציפית שמשהו ישתנה ??
boaz avrahami
19-12-21, 14:11
הפעם אי אפשר להאשים שהעורך שם כותרת לא רלוונטית. חבל שאתה מטעה את הציבור!
בשום שלב בלמים לא היו מותרים ליבוא ללא אישורים.
אם היית מספק את האישורים כפי שרשום בנוהל היית מקבל אישור מן הסתם.
דבר שני אתה משווה תפוחים לאגסים.
רכיב חליפי למקורי.
אם היית מביא בלמים מקוריים אני מניח שהם היו משוחררים גם ללא הניירת הנדרשת.
סליחה, אני רק שאלה ...
לא אתה הוא בעצם כלב השמירה של הדמוקרטיה ? ...
( אל תעלב מהמילה "כלב" ... לא אני המצאתי את זה משפט הזה ) ...
אבל אתה עיתונאי, רכב, תעשה כתבה דרמטית, תנער את אמות הסיפים של המדינה ! שבנט יתעורר מזיעה מפחד בלילה ..
יאללה !!
ולעניין עצמו .. באמת ציפית שמשהו ישתנה ??
נראה לי שאתה מתבלבל עם תומר הדר :)
(אלא אם אילן שאני מכיר החליף מקצוע לאחרונה )
בועז,
עזוב טפסים, זה העלות שחשובה כאן. ההפרשים!
ברור שהייתי יוכל לטפל כנדרש.
נראה לי שאתה מתבלבל עם תומר הדר :)
(אלא אם אילן שאני מכיר החליף מקצוע לאחרונה )
בהחלט בלבלתי בינהם ;/
עמכם שניכם הסליחה.
boaz avrahami
19-12-21, 15:53
בועז,
עזוב טפסים, זה העלות שחשובה כאן. ההפרשים!
ברור שהייתי יוכל לטפל כנדרש.
ההפרשים בין מה למה?
בין חלק מקורי עם עבודה במוסך מרכזי ומעמ לבין חלק חליפי עם עבודה בכפר קאסם וללא מעמ?
זה כמו לחשב אורך כפול צבע …
אגב, גם אני בילבלתי בין תומר לאילן בהמשך לגיא [emoji849]
אתה יודע מה בועז, בחיי מגיע לך שיזיי.... אותך שאתה קונה דירה, קונה ריהוט, קונה אוטו, הולך למוסך, הולך לסופר, הולך לרופא.
בגלל גישה כזו אנחנו נדפקים כל יום. מה לא ברור לך?
אתה יודע כמה אני מעריך אותך אבל בחיאת, אתה לא מבין שאין לנו ממש חופש בחירה ולכן דופקים אותנו?
חלפי רכב זה דוגמא מעולה למה שקורה במדינה הזו, מוכרים לך תחליפים סיניים במחיר של זהב, באיצטלה של תקן.
ehudzeelim
19-12-21, 16:07
אם בכלל קיים חופש בחירה אז ברור שהוא מוגבל.
זה לא קשור למדינה.
דווקא המקרה שתארת מוכיח שכן יש חופש בחירה, בחרת לתקן ב-350 במקום ב-890, אחלה בחירה :cool:
boaz avrahami
19-12-21, 16:15
אילן יקירי,
בפרסום שלך לא גילית לי שום עובדה בקשר ליוקר המחיה מפני שההשוואה שביצעת לא הוכיחה את מה שהתיימרה להוכיח וזה את ההפרש בין ישראל למקום אחר בעולם.
מה שהוכחת זה שחלק מקורי במוסך המרכזי של וולוו יוצא מאוד יקר.
מנסיוני האישי אני אגב כבר יודע שיוקר המחיה בישראל הוא מטורף.
לאחרונה זכתה גם עיר הבירה של המיוחסים להיות היקרה בעולם…
ליוקר המחיה יש כמה סיבות בינהן חזירות המדינה בכל הקשור למיסים, עלות שכר העבודה, יוקר הארנונה והנדלן.
דווקא כיום תחום הרכב והחלפים, גם אם אינו נטול חסמים הוא לכאורה בתחרות.
אגב, כמה היה עולה לך בכפר קאסם החלפת בלמים חליפיים בשחור?
רוצה יותר בזול תעשה בברטעה.
תראה שזה יצא ממש כמעט כמו בחול. בעצם זה בחול.
כשתסע הביתה (בוולוו שלך ) תקשיב גם למילים של השיר הזה-
https://youtu.be/TT9KHnj6Mes
בדיוק קלעת לנקודה בשיר "הלכה המדינה".
כמה כמונו שיש, שיודעים להביא החלק בזול - לקנות באתר באנגלית, למלא טפסים למשרד התחבורע וללכת לחבר בכפר? לכן אנחנו יכולים לדפוק את המערכת. הרוב הדומם לא כזה.
לגב' כהן בחדרה או באופקים שכל יום כורעת תחת הנטל זה לא מגיע, גם לילדים שלנו זה לא מגיע. או שכן מגיע? ואתה ואני נמשיך לתחמן את המערכת ונלמד גם את הילדים שלנו. אלה שלא מסוגלים יסבלו בשקט.
זה פשוט מרתיח אותי, שיש חבורה של שרלטנים שמגבילים לנו את חופש הבחירה, חופש המסחר, חופש החיים.
לצערי גם הממשלה הזו לא תתקן כלום.
רפידות בלם כמעט אלף ש"ח, על מה? ברצינות, זה מרתיח. נכון אני בחרתי וולוו מפוארת, אז מגיע לי שינסו לדפוק אותי?
boaz avrahami
19-12-21, 17:01
כן… נוסעים בוולוו ובוכים 🥲
אין חדש תחת השמש.
האחרון שיוצא, שיכבה את האור.
בנתיים עם כל החרא המדינה רק נסתמת. איפה כל היורדים איפה?
מילה קטנה מהרוב הדומם,
בניסיון לשרוד ולעבוד, אין לנו זמן להשבית רכב לכמה ימים.
הרכב הוא המשרד והוא לא יכול לעמוד ולכן יתכן שמשלמים ביוקר.
סתם דוגמה, מכניס את ההיילקס לטיפול 40,000, כן בטויוטה כי הוא באחריות
שמנים לשני דיפרנציאלים, נוזל בלמים, החלפת אוריאה, שמן מנוע ופילטר שמן,
פילטר מזגן וכנראה פילטר אויר וסולר. כל הכבודה כולל עבודה,
2,300 כולל מע"מ.
יקר? לא בטוח. חלקים מקוריים? תמיד גם אם הרכב בן 12.
אני יכול את רוב הדברים לעשות לבד, ייקח לי יום שלם וכאב גב.
ב9 וחצי בבוקר יוצא מהמוסך אחרי טיפול.
שווה? לי כן.
boaz avrahami
19-12-21, 20:36
מחקו לי את הקטע על הגברת מחדרה. חבל.
בכל מקרה אילן.
הינחתי שאתה איש מאוד אמיד ובדקתי באיביי כמה עולה זוג רפידות לוולוו XC90
יוצא שזוג אחוריות מקוריות מוצע שם בכ 90 דולר לני משלוח.
יוצא שרביעיה בוודאי עולה בחול כ 600 שח.
אז פתאום המחיר של המוסך המרכזי לא נשמע כזה יקר כולל עבודה, לא?
2,300 כולל מע"מ.
בתור מי שרוכש לבד חלקים מקוריים וחומרים איכותיים, המחיר ממש לא יקר כשזה כולל עבודה.
מילה קטנה מהרוב הדומם,
בניסיון לשרוד ולעבוד, אין לנו זמן להשבית רכב לכמה ימים.
הרכב הוא המשרד והוא לא יכול לעמוד ולכן יתכן שמשלמים ביוקר.
2,300 כולל מע"מ.
אני יכול את רוב הדברים לעשות לבד, ייקח לי יום שלם וכאב גב.
ב9 וחצי בבוקר יוצא מהמוסך אחרי טיפול.
שווה? לי כן.
לא בטוח שאני מבין את כל מה שכתבת....
1 - נגמר הסיפור של קישור בין אחריות לטיפול במוסך יבואן.
2- שמנים בדיפרנציאלים ונוזל בלמים, בדיקת מפלס או החלפה מלאה?
מחקו לי את הקטע על הגברת מחדרה. חבל.
בכל מקרה אילן.
הינחתי שאתה איש מאוד אמיד ובדקתי באיביי כמה עולה זוג רפידות לוולוו XC90
יוצא שזוג אחוריות מקוריות מוצע שם בכ 90 דולר לני משלוח.
יוצא שרביעיה בוודאי עולה בחול כ 600 שח.
אז פתאום המחיר של המוסך המרכזי לא נשמע כזה יקר כולל עבודה, לא?
זוג מאחור 890 שח מקורי לפני מעמ.
TRW מצרפת 190 שח.
רוצה עוד דוגמא?
מפתח מקורי מעל 2,000 שח בחברה.
אליאקספרס 250 שח, מפתח עובד, קודד לרכב.
boaz avrahami
19-12-21, 22:38
יצאת דביל.
זה נמכר בארץ באותו מחיר בערך.
תלמד להשוות בין מוצרים זהים ולא מקורי מול חליפי.
כוחו של עלי זה אספקת פתרונות חליפיים בזול.
יש מי שרוכש מקורי ומי שרוכש חליפי בזול.
אם אתה עושה השוואה אז שהמוצר יהיה זהה בדיוק לפחות אחרת אתה עושה מעצמך צחוק
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211219/bec797a764a2e73b1bcd716f35a93eca.png
זה הדגם הישן.... שלי החדש.
boaz avrahami
19-12-21, 22:44
זה הרעיון אילן.
תתבגר בחייך.
אתה לא מוסיף לעצמך כבוד
אתה מפספס את העניין. לגמרי....
מי ילך ויקנה, ימצא מקום להחליף?
אני ואתה זה המיעוט המתוחכם. תחשוב על הכלל לא עלינו.
boaz avrahami
19-12-21, 23:19
אני מפספס? בוא ננתח את העובדות.
בוא ואגלה לך סוד קטן.
מי שיש לו מספיק כסף לנסוע באוטו של כמה מאות אלפים לרוב לא מנסה לחסוך כמה מאות שקלים בטיפול והולך למוסך יבואן.
מי שמנסה לחסוך ילך למוסך מורשה וישתמש בחלפים חליפיים.
יוקר המחיה הוא כשאין אלטרנטיבות והציבור נאלץ בלית ברירה לשלם יקר או לעיתים חזירות של יבואן ביחס לעולם.
במקרה שלך הנתונים מראים שיש אלטרנטיבות בדיוק כמו בחול והן אפילו לא יקרות יותר ביחס לעולם.
לא הוכחת גם שהיבואן יקרן באופן קיצוני ביחס לעולם.
אז מי שרוצה שיקנה או בכיכר המדינה או בשוק הכרמל.
מדינה חופשית.
אגב, לטעמי יש מצב שהאוטו גדול עליך אם הזמן שלך שווה את ההפרשים הקטנים האלו.
בועז,
לא מבין את האג'נדה שלך ולא מבין מה אתה מנסה להגיד.
יש עובדה, מוסכי יבואן מז.... את הלקוחות.
פה זה מתחיל ופה זה מסתיים.
מה זה קשור עם אילן מילא מסמכי יבוא נכונים או כמה כסף יש לו ( מה זה בכלל עניינך).
אני חושב שאילן העלה פה בעיה נכונה וכואבת.
לא מבין מה אתה מנסה להגיד בכל ההודעות שלך?
וכן, גם אני מביא חלפים לבד, נמאס לי מהמחירים של היבואן.
בועז,
מה זה קשור עם אילן מילא מסמכי יבוא נכונים או כמה כסף יש לו ( מה זה בכלל עניינך).
תודה!
בועז בדרכו מנסה רק לחמם לרייטינג. בדרך פוגע במטרה של כולנו....
אז בין מוסך יבואן שבו אתה משלם על הכיבוד בחדר ההמתנה ועל נציגי שירות, לבין חלקים מסין ועבודה עצמית - יש הרבה מוסכים עצמאיים וחלפים תחליפים - בקיצור אופציה לכל כיס.
עדיין
.. יקר פה. מאוד.
אבל זו לא הדוגמה הנכונה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
boaz avrahami
19-12-21, 23:44
בועז,
האג׳נדה שלי פשוטה.
להסביר לאילן שאם רוצים להעלות טיעון אז הוא צריך להחזיק מים.
ובשביל שתבין את הנושא תטרח ותקרא את כל השרשור.
אתה מגיב לא אחת אחרי שקראת הודעה או שתיים ולא הבנת את הנושא. אין קשר בכלל למסמכי יבוא(!)
אם אחרי שקראת הכול תגיד שעדיין אינך מבין את הטענה שלי אני אנסה להסביר יותר טוב.
אני משוכנע שתחזור בך אחרי שתקרא הכול.
רפידות של רוקאוטו לא מקוריות לרוב לא עוברות כי הן לא מסומנות בסימון אותו דורש משרד תחבורה או לא מסומנות בכלל בשום תקן (גם של חברות ידועות).מקורי אין שום בעיה.העלויות של הרפידות המסומנות דומות למחיר של הארץ כמו שנאמר. צלחות כבדות ומדי אז אין טעם לייבוא.אין פה שום קשר ליוקר מחיה.פעם הבאה תבדוק יותר טוב את הסחורה שאתה מייבא.ולמי שיקר לתחזק אוטו בארץ ישראל או שיהיה חזק,או שייסע בתחב"צ או שילמד לטפל לבד.מה בנוגע היוקר במוסך מורשה, אז אין מה לעשות הם מתחייבים על תקן שעות עבודה,אפילו על כלים מיוחדים זה תוספת שעות עבודה,וחלפים מקורים בארץ עולים בתכלס לא כזה יקר מבחינת תפוקה יחסית לטראש של החלפים עלק תואמי מקור.לא מצליח להבין אנשים שבוכים על עקיצות מחיר חלפים מקוריים מול טראש תואם מקור.מה באמת חשבתם לקבל חלק מקורי בעלות ייצור שלו?היצרן נותן למוסך יבואן אופציה להרוויח עד 30 אחוז בערך על החלפים ולדעתי זה מוצדק (בכל זאת ייבוא,שינוע,לוגיסטיקה וכו').מדינה תכלס חופשית,לא טוב,תייבא לבד מה שמותר רק תדאג לבדוק לעומק את הסחורה ואת התנאים.בהצלחה
זוג מאחור 890 שח מקורי לפני מעמ. TRW מצרפת 190 שח.רוצה עוד דוגמא? מפתח מקורי מעל 2,000 שח בחברה. אליאקספרס 250 שח, מפתח עובד, קודד לרכב.אני לא מבין אותך בחיי. אתה קונה איזה זבל סיני ב250 ואתה מחשיב את זה כמחיר טוב למרות שמפתח מקורי באינטרנט עולה גרושים.אבל לשלם אלף שקל על רפידות מקוריות זה הרבה.אגב הוספתי פסקאות והפרדות בהודעה הקודמת אבל הבאגים של הפורום הזה עשו את שלהם.בטח תסלחו לי,נכון?
האג׳נדה שלי פשוטה.להסביר לאילן שאם רוצים להעלות טיעון אז הוא צריך להחזיק מים.ובשביל שתבין את הנושא תטרח ותקרא את כל השרשור.אתה מגיב לא אחת אחרי שקראת הודעה או שתיים ולא הבנת את הנושא. אין קשר בכלל למסמכי יבוא(!)אם אחרי שקראת הכול תגיד שעדיין אינך מבין את הטענה שלי אני אנסה להסביר יותר טוב.אני משוכנע שתחזור בך אחרי שתקרא הכול.בועז, התנצלותי..... אכן טעות שלי בציטוט. בהודעה #4 כתבת "אם היית מספק את האישורים כפי שרשום בנוהל היית מקבל אישור מן הסתם" , ואני, בחוסר תשומת לב נוראי, כתבתי "מסמכי יבוא". מצטער ומתנצל אם מישהו הותעה או נפגע.גם עכשיו, אני לא מבין את כל ההתנהלות שלך, כולל בהתחכמות של התשובה הזו. אתה סתם גורם נזק, לתחום של יבוא אישי, ולא פחות חשוב, לתרבות הדיון פה באתר (ולא בפעם הראשונה) .
מה שאני מנסה להדגיש את חופש הבחירה שלא נותנים לנו, שמים לנו חסמים ועל ידי זה גורמים לנו לשלם יותר. זה בכל התחומים.זה שאני מתנהל נכון ומצליח לחסוך אלפי שקלים בזה שאני מתחכם ומביא חלפים איכותיים אך זולים, שמחזיקים לעיתים יותר מהמקור (יש לי הרבה דוגמאות, תרצו אשתף), גורם לי לחיות טוב יותר ולנצל את הפרצות.כל ההתפלפלות תעשה ככה או תעשה ככה, אתה מתחכם, בסדר נכון.אני בא לי להביא חלק מרוק אוטו עם תקן של הרבי מלובביץ, ככה בעיה שלי. העולם מספיק ביקורתי היום שרוק אוטו לא ימכרו זבל שיסכן אותי או את הסביבה. אז בא המחוקק בשליחות יבואני חלקי החילוף ומונעים ממני. לא משנה שאותם יבואנים מביאים את הזבל של הזבל מסין ומוכרים אותו במחיר של זהב.כבר שנים כל הרכבים שיש לי אני מתחזק בדרך הזו, חסכתי עשרות אלפי שקלים, בדרך תיכמנתי את המערכת רבות. אבל כמה כמוני יש? הרוב הדומם נדפק יום יום על ידי בעלי ההון והשלטון. אז תמשיכו לשבת בשקט, תגהצו הכרטיס בכל פעם שתבקרו במוסך, תקחו עוד הלוואות ותמשכנו את העתיד של הילדים שלכם.
מה שאני מנסה להדגיש את חופש הבחירה שלא נותנים לנו, שמים לנו חסמים ועל ידי זה גורמים לנו לשלם יותר. זה בכל התחומים.זה שאני מתנהל נכון ומצליח לחסוך אלפי שקלים בזה שאני מתחכם ומביא חלפים איכותיים אך זולים, שמחזיקים לעיתים יותר מהמקור (יש לי הרבה דוגמאות, תרצו אשתף), גורם לי לחיות טוב יותר ולנצל את הפרצות.כל ההתפלפלות תעשה ככה או תעשה ככה, אתה מתחכם, בסדר נכון.אני בא לי להביא חלק מרוק אוטו עם תקן של הרבי מלובביץ, ככה בעיה שלי. העולם מספיק ביקורתי היום שרוק אוטו לא ימכרו זבל שיסכן אותי או את הסביבה. אז בא המחוקק בשליחות יבואני חלקי החילוף ומונעים ממני. לא משנה שאותם יבואנים מביאים את הזבל של הזבל מסין ומוכרים אותו במחיר של זהב.כבר שנים כל הרכבים שיש לי אני מתחזק בדרך הזו, חסכתי עשרות אלפי שקלים, בדרך תיכמנתי את המערכת רבות. אבל כמה כמוני יש? הרוב הדומם נדפק יום יום על ידי בעלי ההון והשלטון. אז תמשיכו לשבת בשקט, תגהצו הכרטיס בכל פעם שתבקרו במוסך, תקחו עוד הלוואות ותמשכנו את העתיד של הילדים שלכם.הרוב הדומם שאתה רוצה לעזור לו, לא נמצא פה - אתה מטיף לאלו שכבר ראו את האור.
וחלפים מקורים בארץ עולים בתכלס לא כזה יקר מבחינת תפוקה יחסית לטראש של החלפים עלק תואמי מקור.לא מצליח להבין אנשים שבוכים על עקיצות מחיר חלפים מקוריים מול טראש תואם מקור.מה באמת חשבתם לקבל חלק מקורי בעלות ייצור שלו?
כשמזרק לאלפא (TBI) עולה 2700 שקל לא כולל מע"מ בארץ ובאלפאוורקשופ אותו חלק עולה 1050 שקלים (מע"מ דומה מאוד למס ייבוא) זה לא כסף קטן וזה כבר חזירות. הרי הייצרן הוא אותו יצרן, אלפאוורקשופ לא מוכר בלי רווח הוא לא מלכ"ר. שאתה מחליף אתה מחליף 4 במכה. רוצה לדעת כמה זה עולה כולל עבודה, אטמים וכו ?
במחיר של 4 מזרקים אני גם נוסע ללונדון לסופ"ש זוגי וחוזר עם רווח לא קטן.
נו סבבה אף אחד לא מכריח אותך לקנות בארץ.תקנה בחו"ל או תסע על טויוטה יאריס,שמה חלפים זולים יותר
הרוב הדומם שאתה רוצה לעזור לו, לא נמצא פה - אתה מטיף לאלו שכבר ראו את האור.אתב בטוח נמרוד? יש כמה כאן בשרשור הזה, שכותבים שהכל בסדר, ככה צריך, שאני סתם...
מה שאני מנסה להדגיש את חופש הבחירה שלא נותנים לנו, שמים לנו חסמים ועל ידי זה גורמים לנו לשלם יותר. זה בכל התחומים.זה שאני מתנהל נכון ומצליח לחסוך אלפי שקלים בזה שאני מתחכם ומביא חלפים איכותיים אך זולים, שמחזיקים לעיתים יותר מהמקור (יש לי הרבה דוגמאות, תרצו אשתף), גורם לי לחיות טוב יותר ולנצל את הפרצות.כל ההתפלפלות תעשה ככה או תעשה ככה, אתה מתחכם, בסדר נכון.אני בא לי להביא חלק מרוק אוטו עם תקן של הרבי מלובביץ, ככה בעיה שלי. העולם מספיק ביקורתי היום שרוק אוטו לא ימכרו זבל שיסכן אותי או את הסביבה. אז בא המחוקק בשליחות יבואני חלקי החילוף ומונעים ממני. לא משנה שאותם יבואנים מביאים את הזבל של הזבל מסין ומוכרים אותו במחיר של זהב.כבר שנים כל הרכבים שיש לי אני מתחזק בדרך הזו, חסכתי עשרות אלפי שקלים, בדרך תיכמנתי את המערכת רבות. אבל כמה כמוני יש? הרוב הדומם נדפק יום יום על ידי בעלי ההון והשלטון. אז תמשיכו לשבת בשקט, תגהצו הכרטיס בכל פעם שתבקרו במוסך, תקחו עוד הלוואות ותמשכנו את העתיד של הילדים שלכם.בוא...כולה רשמת פוסט באינטרנט.זה לא שיצאת עם דגלים לחסום את הבניין של המכס
אתב בטוח נמרוד? יש כמה כאן בשרשור הזה, שכותבים שהכל בסדר, ככה צריך, שאני סתם...אני די בטוח. וגם אם יש פה מישהו שחידשת לו שלא חובה לטפל בוולוו במוסך יבואן, יש לך קהל יעד גדול בהרבה שם בחוץ, בקבוצות פייסבוק וואטסאפ. אתה מבזבז אנרגיה כאן. לך תציל אותם.
עכשיו אתה מדבר לעניין, צריך לצאת ולחסום כבישים, את המכס ולהוריד את המושחתים. אם לא יקרה אני אמשיך להסתדר, תקפצו לי כולכם ותמשיכו לגהץ באשראי את העתיד.הממשלה הזו ששניה היתה תקווה שליברמן אולי יעשה משהו, כבר רואים שרק יהיה יותר גרוע.
אף אחד לא מבקש תקן של רבי מלובביץ.כולה צריך להיות מצוייר על הרפידה E או הכיתוב לפי DOT זה הכל.אף אחד לא ביקש משהו יוצא דופן.רפידות מארהב המון פעמים לא מסומנות כי אין שם חובה כזאת.ורוקאוטו כן מוכר חלקי טראש (או משופצים על ידי ילדים במקסיקו)בלי אבא ואמא לצד חלקים איכותיים ועוד איך.למעשה הרובריקה של "אקונומי" זה זבל סיני noname.
אני די בטוח. וגם אם יש פה מישהו שחידשת לו שלא חובה לטפל בוולוו במוסך יבואן, יש לך קהל יעד גדול בהרבה שם בחוץ, בקבוצות פייסבוק וואטסאפ. אתה מבזבז אנרגיה כאן. לך תציל אותם.וואללה...ואתה מגרש אותו מפה, בגלל שהנושא \ שישרור מפריע לך?או, שאתה באמת מאמין שהמשאבים שלו מוגבלים, ובגלל שזה נושא חשוב, עדיף להשקיע במקום אחר???הבן אדם מעלה נושא שכואב לכולנו, ואתם מתנפלים \ מגרשים אותו.יש פה עשרות דיונים הזויים ומנותקים פי כמה (שלא לדבר על אלפי תגובות, שרק מפריעות בדיונים חשובים).
חס ושלום לא מגרשים אף אחד. אני באמת חושב שאילן מטיף למומרים.
מתנפלים, כי מדובר בוולבו, שזה "אוטו של עשירים" (אז מה אם וולבו משומשת עולה פחות מטויוטה ישנה יותר?... זה לא מעניין. כאן עדיין נמצאים בעידן ה"וולבו-וילה". יש לך וולבו, משמע אתה "עשיר", אז תשלם והרבה).כן, אפשר לתחמן את המערכת. רובנו עושים את זה כל הזמן. כי אין לנו ברירה. אבל אף אחד מהמסנגרים על המערכת, שלא אוהבים שרשורים כאלה כאן כי מהר מאוד מתדרדרים למחוזות שלא אוהבים לשמוע (כי האמת אף פעם לא נעימה לשמיעה/קריאה) לא חושב קצת יותר רחוק. למה התפתחה התרבות הזו?.... למה היבואנים הם "חזירים"?.... (כי גם הם מוכים על ידי המערכת וצריכים להחזיק מלאי יקר ועובדים ומשכורות ויועצי שירות וחדרי המתנה עם מגזינים ומכונת קפה, ושכירות מטורפת, וארנונה הזויה ו... ו... ו...)לרגע לא חושבים איך הפכנו לסוג של תפוזים/אשכוליות שנסחטים כל הזמן כדי לתחזק מערכת רעבתנית, "נרקומנית של מיסים" כמו שבועז הגדיר פעם במדויק.
לעשות סקר שוק, לקנות חלקים חליפיים, לייבא חלקים בעצמך מחו"ל, ללכת למוסך קטן עם יחס אישי וללא חדר המתנה, לעבוד על הרכב שלך בעצמך, כל הדברים האלו הם לא חדשים, זה לחם חוקו של הפורום הזה. וכל אלו לא תחמונים, דרור. זה תרבות מוטורית וצרכנית. לא? ויש גם זכות קיום ליבואן ולמוסך יבואן ושיקחו כמה שהם רוצים ויכולים. עובדה שיש גם להם לקוחות. ויש וולוו ויגואר, ויש דאצ'יה ורנו, ויש טויוטה באמצע, כמו שיש מסעדות גורמה פלצניות, ויש מסעדות ג'אנק פוד, ויש מסעדות פועלים הגונות באמצע.
boaz avrahami
20-12-21, 14:25
מזל שנשארו פה כמה עם הבנת הנקרא.
עצוב שיש כמה שאני מחזיק מהם אינטיליגנטיים שלא הצליחו להבין נושא כל כך פשוט וחושבים שאילן מדבר לעניין.
אילן, להזיכרך, אני טרחתי רבות בעניין היבוא האישי בשעה שאתה זלזלת והעברת ביקורת.
גם היום אני מסייע בהתנדבות ובשמחה לכל חברי האתר שמתקשים עם הליכי היבוא ואני משקיע בזה לפעמים כמה שעות בשבוע.
אתה לא באמת מלמד אותנו כמה כדאי ליבא לבד.
מה שלימדת אותנו זה שאתה לא יודע ליבא כהלכה בלי קומבינות ולא יודע לעשות חשבון.
למדנו גם שאפילו להשוות בין מוצרים אתה מתקשה
בועז לא אתייחס לטון האישי שאתה כל הזמן גולש אליו.הבעיה בדיוק במה שאתה כותב - אתה מסייע בהתנדבות, הליכי יבוא ועוד תקנות והגבלות. יעני מאכער, להזכירך הדיון על המאכער, מתי צריך אותו?זו בדיוק הבעיה, אני רוצה לנסוע בוולוו מפוארת מאוד, מפנקת ומפנפנת בלי שידפקו אותי כי יש לי טעם טוב. אני רוצה לקנות רפידות בלם עם תקן של הרבי מלובביץ, ולא את הזבל שמוכרים בארץ (כן בארץ מוכרים את הזבל של הזבל), לא צריך את המדינה לשים לי חסמים מיותרים שמיועדים אך ורק לדאוג לבעלי ההון והשלטון. להזכירך המכון המפורסם שנקרא מכון התקנים...
אילן, קבל תיקון והבהרה - "מאכער" זה מי שמנצל את רשעות המערכת והמצוקות שהיא מייצרת לציבור ומסדר עניינים תמורת תשלום או טובת הנאה אחרת. במקרים רבים, המאכער בא מתוך המערכת עצמה. דווקא בועז עוזר לרבים פה בנושא הזה (והרבה), ללא שום תמורה. כך ש"מאכער" הוא לא.חוץ מהעניין הזה, אתה צודק.
אילן. הסיבה שרוב גולשי האתר הזה מצליחים להחזיק כלי רכב יקרים לאחזקה - היא הסיבה לשמה האתר הזה הוקם - עבודה עצמית, ייבוא אישי. יכולת בחירה.
וולוו כמו שלך נמכרת כמשומשת בגרושים יחסית למחיר כחדשה. כי מדובר ברכב שהיחס בין השווי שלו למחיר הטיפולים במוסך מורשה הופך את העסק ללא כדאי - בהגדרה. ולכן אתה, שיודע איך אפשר להביא חלקים בזול ולהחליף אותם לבד או במוסך עצמאי קטן - מחזיק כזה רכב.
וכן.... מה לעשות צריך לדעת גם להקפיד ולמלא טפסים ולשים לב לסימון התקן. זה חלק מהעניין.
בהגדרה - מי שלא יודע לעשות את כל זה לא יחזיק כזה רכב משומש וכמראה גם לא גולש כאן.
אני רק שואל את עצמי למה בשביל החלפת רפידות בכלל להיכנס למוסך. זה 30 דקות בנחת כל צד בלי ליפט ובלי כלי עבודה מיוחדים.... אבל זה באמת רק אני.
אסף.
boaz avrahami
20-12-21, 17:01
אילן, קבל תיקון והבהרה - "מאכער" זה מי שמנצל את רשעות המערכת והמצוקות שהיא מייצרת לציבור ומסדר עניינים תמורת תשלום או טובת הנאה אחרת. במקרים רבים, המאכער בא מתוך המערכת עצמה. דווקא בועז עוזר לרבים פה בנושא הזה (והרבה), ללא שום תמורה. כך ש"מאכער" הוא לא.חוץ מהעניין הזה, אתה צודק.
האמן לי, ויש לי נסיון מספיק גדול, שגם בשאר הענינים הוא טועה.
אני לא איש של המערכת ואני יודע מתי לבקר אותם ועל מה.
לאילן יש זווית ראיה מעוותת. ולא בפעם הראשונה שהוא מיצר סערה בכוס תה.
מי שמצפה שמשווה מחיר חלק מקורי לחלק חליפי ומצפה שהם יהיו דומים הוא תמים במקרה הטוב.
לחיזוק טענתו הוא מפציץ אותנו במידע המרעיש שהוא רכש בצרפת חלק חלופי במחיר נמוך במאות אחוזים מהמחיר של המקורי בארץ.
ואז אני מגלה שהחליפי נמכר גם בארץ במחיר כמו בצרפת בערך.
על זה שאסור ליבא חלפי בטיחות רק תחת אישור אפשר להתווכח. אני לא אתנגד כמובן אבל יש כללים וצריך להכיר אותם.
בכל מקרה, מותר להביא חלפים מקוריים גם אם הם רפידות בלם ובלי טרטורים…
אז אל תתבלבלו מכל מיני שרשורים שמסלפים את המציאות
אילן, קבל תיקון והבהרה - "מאכער" זה מי שמנצל את רשעות המערכת והמצוקות שהיא מייצרת לציבור ומסדר עניינים תמורת תשלום או טובת הנאה אחרת. במקרים רבים, המאכער בא מתוך המערכת עצמה. דווקא בועז עוזר לרבים פה בנושא הזה (והרבה), ללא שום תמורה. כך ש"מאכער" הוא לא.חוץ מהעניין הזה, אתה צודק.לא לגמרי מדוייק, לפי מילון אבן שושן - "ביצועיסט", ו"גם אדם המקדם דברים אצל פוליטיקאים ומוסדות ציבוריים". הכינוי כן קיבל דימוי שלילי בגלל סיבות מובנות.אסף צודק, באמת יכלתי להחליף לבד את הרפידות, לא אוהב את הלכלוך של הבלמים בידיים. זה גם פחות כיף על הרצפה. ושוב צודק שאין שום היגיון להחזיק רכב יוקרתי שעולה $$$ אם אתה לא מבין איך לתחזק לבד ובזול אחרת זה מטורף. זו גם הסיבה שוויתרתי על הג'יפ, האחזקה שלו היתה לא יקרה אבל היתה התעסקות לא נגמרת, כל הזמן לרוץ לשחרר חלקים, ללכת לדואר, לרוץ למוסך או בשבת לעבוד שעות על הרכב.כל מה שאני מנסה להגיד שהרוב הדומם התרגל למצב מעוות ועקום, אנחנו נדרשים לשלם יותר בגלל חסמים ובירוקרטיה מיותרת. כל הגזלנים גוזרים קופון על הגב של הרוב, המיעוט החכם נמצא כאן.וכן אני נהנה לדפוק את המערכת, להביא חלקים, ההתעסקות, ההתקנות. מרגיז אותי שבדרך יש כאלה שמנסים לעשות סיבוב עליי.
אאני רק שואל את עצמי למה בשביל החלפת רפידות בכלל להיכנס למוסך. זה 30 דקות בנחת כל צד בלי ליפט ובלי כלי עבודה מיוחדים.... אבל זה באמת רק אני. אסף. Sent from my Redmi 4X using Tapatalkיכול להיות שזה מסביר את הכאבי גב שלך........
.... זו גם הסיבה שוויתרתי על הג'יפ, האחזקה שלו היתה לא יקרה אבל היתה התעסקות לא נגמרת, כל הזמן לרוץ לשחרר חלקים, ללכת לדואר, לרוץ למוסך או בשבת לעבוד שעות על הרכב....לרגע חשבתי שהיה לך לנדרובר ואז נזכרתי שמדובר על WK :)גם אני בתחושה שקצת פיספסת כאן, אתה משווה תפוזים לרפידות ברקס.יקר כאן, בירוקרטיה בשמיים, אבל זו לא הדוגמא הנכונה לדעתי.
אז הינה הזווית ראיה השניה, מצד היבואנים.
אי שם בשנת 1999 השתחררתח מהצבא עבור ההצעה שאי אפשר לסרב לה - מנהל המחלקה הימית של ימהה (עם כל הצ'ופרים שהמותג הזה מציע, במים וביבשה)
פגשתי את מנכ"ל יפנאוטו (זוכרים? סובארו)
תוך כדי שיחה מר לי שעל אוטו חדש מרוויחים רק 3000 ש"ח ואי אפשר להתקיים מזה.
אז ממה אתה מרוויח שאלתי?
חלקי חילוף! הוא אמר. שם הרווח.
אז אתם באמת רוצים שמאיר/סמל"ת/קרסו/שלמה וכל השאר ימכרו במחירי חו"ל???
ולא סתם הפעילו לובי רציני לבלימת ייבוא אישי
קצת לקחתם את שני מקרי הקיצון. חלק מקורי במוסך יבואן, לעומת חליפי מחו"ל בעבודה עצמית.
הרוב המוחלט של חברי, גם כאלו עם רכבי 4*4, קונים חלפים במחיר "בינוני" בחנויות חלקי חילוף, או במוסך, ומטפלים במוסך "רגיל". בשנים האחרונות, מפאת קוצר בזמן לעבוד על הרכב גם אני.
הפעם האחרונה שקניתי חלק מחול היתה לפני כמה שנים (קיט שיפוץ לסטארטר בעודף מ40 שח) פשוט כי לא היה להשיג בארץ. בד"כ שם חלפים מקוריים, או כאלו שיש לי אסמכתאות לגביהם, ולא את הסיני הכי זול בנמצא.
מחירים סבירים לחלוטין בעיני ברוב המקרים.
לגבי הנימה האישית שמרימה כאן ראש בתקופה האחרונה, לא לעניין.
לא לגמרי מדוייק, לפי מילון אבן שושן - "ביצועיסט", ו"גם אדם המקדם דברים אצל פוליטיקאים ומוסדות ציבוריים". הכינוי כן קיבל דימוי שלילי בגלל סיבות מובנות.אסף צודק, באמת יכלתי להחליף לבד את הרפידות, לא אוהב את הלכלוך של הבלמים בידיים. זה גם פחות כיף על הרצפה. ושוב צודק שאין שום היגיון להחזיק רכב יוקרתי שעולה $$$ אם אתה לא מבין איך לתחזק לבד ובזול אחרת זה מטורף. זו גם הסיבה שוויתרתי על הג'יפ, האחזקה שלו היתה לא יקרה אבל היתה התעסקות לא נגמרת, כל הזמן לרוץ לשחרר חלקים, ללכת לדואר, לרוץ למוסך או בשבת לעבוד שעות על הרכב.כל מה שאני מנסה להגיד שהרוב הדומם התרגל למצב מעוות ועקום, אנחנו נדרשים לשלם יותר בגלל חסמים ובירוקרטיה מיותרת. כל הגזלנים גוזרים קופון על הגב של הרוב, המיעוט החכם נמצא כאן.וכן אני נהנה לדפוק את המערכת, להביא חלקים, ההתעסקות, ההתקנות. מרגיז אותי שבדרך יש כאלה שמנסים לעשות סיבוב עליי.הפירוש הרשמי של אבן שושן לא מעניין אותי. אני מתכוון לפירוש במציאות היומיומית שלנו. זה שמקדם עניינים אצל פוליטיקאים ומוסדות ציבור (קרי "המערכת") לא עושה זאת לשם שמיים. זה משלח-יד ולמעשה מקצוע. מן הסתם רבים מאלה שעוסקים בזה, באים מתוך המערכת עצמה ומתוך היכרותם איתה ועם אלה שעובדים בה ומנצלים את זה יפה יפה. במקרה של המערכת הרקובה והמושחתת בישראל, זה ממש מתבקש, ובתחומים רבים אי אפשר לזוז מילימטר ללא עזרת מאכער מקושר - ותאמין לי, הטסטים, החלפים וכל ענייני "עמילות רישוי" ושאר צרות שסביב אחזקת כלי רכב, הם הסעיף הכי קטן בבירוקרטיה הישראלית...בגדול, אני מסכים איתך. מדיניות ברורה ומוצהרת של פמפום יוקר-מחיה לא פרופורציונלי, מערכת שלטונית מסואבת שמקדשת את שיטת ההפרד ומשול דוחפת את האזרחים "לא לצאת פראיירים" גם במחיר של לשנוא ולרמות ולגנוב זה את זה כל הזמן - כי ציבור לא מאוחד שבו כולם שונאים את כולם על כל רקע שתדמיין לעצמך - עדתי/כלכלי/דתי/פוליטי/גיאוגרפי/מגדרי/יו-ניים-איט, זה משהו שממש נפלא לשלטון הרע הזה. כל אלה תהליכים של אבדן ערכים שהתגבשו כאן במשך עשרות שנים. אבל זו קצת מלחמה בטחנות רוח ואין טעם להשחית אנרגיה וזמן על קיטורים בנושא הזה. כולנו יודעים איך דברים עובדים, איך לשחק את המשחק, איך לנצל את הפרצות ולתחמן את המערכת, פשוט כי אין לנו ברירה. כי זו המציאות בישראל שהיא מדינה רקובה, מחורבת, אכולה ומפוררת לגמרי מבפנים, מאחורי עטיפה נוצצת של הייטק ותדמית זוהרת של וילה בג'ונגל.
בסדר הבנאדם רוצה רפידות עם תקן של רבי מלובביץ
לא בטוח שאני מבין את כל מה שכתבת....1 - נגמר הסיפור של קישור בין אחריות לטיפול במוסך יבואן.2- שמנים בדיפרנציאלים ונוזל בלמים, בדיקת מפלס או החלפה מלאה?החלפה מלאה של כל השמנים שציינתי, וכולל עבודה.לגבי הקשר, לא ידעתי, אבל חייב לציין שגם ברכב הקודם(נבארה) טיפלתי במוסךמורשה יבואן, פשוט כי היה מוסך טוב
החלפה מלאה של כל השמנים שציינתי, וכולל עבודה.לגבי הקשר, לא ידעתי, אבל חייב לציין שגם ברכב הקודם(נבארה) טיפלתי במוסךמורשה יבואן, פשוט כי היה מוסך טוב
מאחר שהדיון הזה כבר מזמן נלקח למקומות לא טובים....
סתם מסקרנות, למה להחליף שמנים בדיפרנציאלים ב 40K? איזה שנתון הרכב?
זה הוראת יצרן או יוזמה שלך?
אני מכיר אינטרוולים כאלו ואף מחמירים יותר. בדיפנדר הייתי מחליף כל 20 בסרנים וכל ארבעים בטרנספר.
הנחיית יצרן עבור היילקס.
הנחיית יצרן עבור היילקס.כנ"ל עבור לנדקרוזר.
136511
boaz avrahami
20-12-21, 22:34
הפירוש הרשמי של אבן שושן לא מעניין אותי. אני מתכוון לפירוש במציאות היומיומית שלנו. זה שמקדם עניינים אצל פוליטיקאים ומוסדות ציבור (קרי "המערכת") לא עושה זאת לשם שמיים. זה משלח-יד ולמעשה מקצוע. מן הסתם רבים מאלה שעוסקים בזה, באים מתוך המערכת עצמה ומתוך היכרותם איתה ועם אלה שעובדים בה ומנצלים את זה יפה יפה. במקרה של המערכת הרקובה והמושחתת בישראל, זה ממש מתבקש, ובתחומים רבים אי אפשר לזוז מילימטר ללא עזרת מאכער מקושר - ותאמין לי, הטסטים, החלפים וכל ענייני "עמילות רישוי" ושאר צרות שסביב אחזקת כלי רכב, הם הסעיף הכי קטן בבירוקרטיה הישראלית...בגדול, אני מסכים איתך. מדיניות ברורה ומוצהרת של פמפום יוקר-מחיה לא פרופורציונלי, מערכת שלטונית מסואבת שמקדשת את שיטת ההפרד ומשול דוחפת את האזרחים "לא לצאת פראיירים" גם במחיר של לשנוא ולרמות ולגנוב זה את זה כל הזמן - כי ציבור לא מאוחד שבו כולם שונאים את כולם על כל רקע שתדמיין לעצמך - עדתי/כלכלי/דתי/פוליטי/גיאוגרפי/מגדרי/יו-ניים-איט, זה משהו שממש נפלא לשלטון הרע הזה. כל אלה תהליכים של אבדן ערכים שהתגבשו כאן במשך עשרות שנים. אבל זו קצת מלחמה בטחנות רוח ואין טעם להשחית אנרגיה וזמן על קיטורים בנושא הזה. כולנו יודעים איך דברים עובדים, איך לשחק את המשחק, איך לנצל את הפרצות ולתחמן את המערכת, פשוט כי אין לנו ברירה. כי זו המציאות בישראל שהיא מדינה רקובה, מחורבת, אכולה ומפוררת לגמרי מבפנים, מאחורי עטיפה נוצצת של הייטק ותדמית זוהרת של וילה בג'ונגל.
אנחנו רק חושבים שאנחנו מתחמנים את המערכת אבל המערכת חזקה וחכמה יותר.
בגלל כל הרמאויות הקטנות אנחנו מקבלים חשבון קולקטיבי כי המדינה נרקומנית של מיסים.
למשל-
במקום לאכוף העלמות מיסים מוסיפים בלו דרקוני על הדלק וככה תופסים את כולם. אף אחד לא יכול לברוח מזה…
ותודה על קבלת התואר מעכר.
בגלל ישראלים יפים כמוך אני אשקול אם להמשיך במקצוע הלא משתלם הזה ולהפסיק לסייע לחברים על חשבון זמני הפרטי. ברצינות.
ehudzeelim
20-12-21, 22:51
השתכנעתי
לא קונה וולוו
רק בשביל התובנה הזאת היה שווה לפתוח שרשור,
כל המציל נפש אחת...
אכן מבדר,
אבל לרגע של רצינות,
יש אנשים שרוצים משהו יותר מיונדאי או טויוטה, רוצים משהו אחר או לכיף או לאיכות או לביצועים או להראות, כמו מותגי היוקרה: פורשה, ב.מ.וו, יגואר, מרצדס וכ'ו.
מי שקונה רכב כזה או שיש לו לשים בכל טיפול אלפי שקלים או שיודע, כמונו, לקנות חלקים בזול, לתחמן המערכת ולהנות בזמן שצוחק על כל העדר.
היכן אתם מעדיפים להיות?
אז כן בחרתי בוולוו שבחניה באים עוברי אורח לראות את הרכב. לך תספר להם שטיפול עולה לי פחות ממה שהם משלמים על הטיפול בקאיה שלהם.
הנה השני סנט שלי:
ראשית הנימה - קצת מפריעה לי הנימה האישית שבה בועז תוקף. לא מכובד ולא מתאים לפורום. הרי ברור שהפוסט המקורי עלה כדי לנסות לעזור לחברי הפורום שלא מכירים את האפשרויות (אולי יש כאלה) לדעת שאפשר גם אחרת. לא בטוח שההסבר היה מדוייק, לא בטוח שהשיטה היתה נכונה או ההשוואות מדוייקות. אבל מפה ועד לקטול בנימה כזאת, לדעתי - לא מתאים.
שנית למתמטיקה - לא משנה אם השוו תפוחים לתפוזים או רוביקון לטריוס. התוצאה הסופית היא חסכון כספי ולרוב האנשים זה חשוב. (כמובן לא במחיר של פגיע בבטיחות). ואם כבר מתמטיקה. בועז, כתבת "הוא מפציץ אותנו במידע המרעיש שהוא רכש בצרפת חלק חלופי במחיר נמוך במאות אחוזים מהמחיר של המקורי בארץ" - אני לא מכיר מתמטיקה כזאת! מעל הנחה של מאה אחוז יש בעיה - המוכר צריך לשלם לקונה כדי לקחת את המוצר.
שלישית לרכבים - רכב שטח זה תחביב ובתחביב מתעסקים. אין מה לעשות טיולי שטח זה תחביב ששוחק את הרכב ומצריך התעסקות. יש שמעדיפים להתעסק פחות ולשלם יותר במוסך מורשה, בחלפים מקוריים, ויש שמעדיפים לטפל לבד בחלקים חליפיים. וכמובן יש את כל האפשרויות באמצע. בפרייבטים זה קצת שונה. לרוב האנשים זה לא תחביב אלא אמצעי תחבורה. חיוני יותר או חיוני פחות אבל מביא אותך מנקודה א' לנקודה ב'. כל אחד מחליט בכמה נוחות, פאר, שופוני וכו' הוא רוצה להתנייד ומבין שהוא צריך לשלם בהתאם. בשונה מרכבי שטח שהם תחביב, 99% מרכבי הפרייבט לא מטופלים ע"י הבעלים אלא במוסכים. אז האפשרויות לחסוך פחות מוכרות ופחות מנוצלות. (אגב גם רכבי ספורט, אספנות ואחרים הם תחביב ואני לא מגדיר אותם כפרייבט).
רביעית לחלפים - נכון שחלפים סיניים ברוב המקרים לא באיכות של המקוריים. אבל המקוריים שתקבל במוסך וולוו, במוו, מרצדס, אלפא וכל מוסך אחר מיוצרים ע"י מספר יצרני OEM כמו TRW, BREMBO, EBC, ATE, BOSCH ואחרים לברקסים. זה בדיוק אותו מוצר רק בלי הלוגו של היצרן על האריזה. לכן, לדעתי להשוות רפידות וצלחות של TRW למה שתקבל במוסך היבואן זה בסדר גמור.
וחמישית שוב לחלפים - גם אם נשווה תפוחים לתפוחים (אפילו תרתי משמע) לפחות במותג ג'יפ שעליו אני מוציא בשנים האחרונות את כספי, העלות של חלקי MOPAR בארץ היא פי 2.5 מהמחיר שלהם בארה"ב. (אני יודע, מכס, מע"מ, שילוח, קפה בלובי...) אבל עדיין זה משאיר לי הרבה מרווח להביא לבד אחד לאחד את החלק ולחסוך לא מעט.
נראה לי שזהו...
אההה... ונתראה במפגש ג'יפולוג בשישי הקרוב.
בועז.
בדאסטר. שזה רכב מנהלים מפנק ויוקרתי לכל הדיעות. בעיקר שלי שכבר מגיע לגיל גבורות בעוד רגע ..
ציריה אחורית עולה בארץ 3500₪ לפני עבודה ולפני מע׳מ …
אותה ציריה בדיוק מאותו מפעל עם אותה מדבקה. ( ברצינות ). עולה באירופה 700₪
הנה.
הוצאתי לך את האויר מהקשקשת.
רק כי קצת עצבנת אותי על הוולבו רכב מנהלים.
זה לא מוצר בטיחותי. לא נדרש תו תקן. אין שום סיבה שמוט ברזל יעלה 3500₪ לפני מע׳מ ולפני עבודה.
עוד דוגמה ?
תחפש מחיר של גל הינע לדאסטר. באירופה 2000₪
בארץ 12000₪
12000-2000 זה בדיוק העלות של התו תקן … בעצם כבר יש תו תקן .. אז אולי העלות של היבוא באוניה ? או המכונת קפה בלובי ? או הזובי בלובי …
תשנה את דעתי.
boaz avrahami
21-12-21, 06:50
בועז.
בדאסטר. שזה רכב מנהלים מפנק ויוקרתי לכל הדיעות. בעיקר שלי שכבר מגיע לגיל גבורות בעוד רגע ..
הנה.
זה לא מוצר בטיחותי. לא נדרש תו תקן. אין שום סיבה שמוט ברזל יעלה 3500₪ לפני מע׳מ ולפני עבודה.
עוד דוגמה ?
בארץ 12000₪
12000-2000 זה בדיוק העלות של התו תקן … בעצם כבר יש תו תקן .. אז אולי העלות של היבוא באוניה ? או המכונת קפה בלובי ? או הזובי בלובי …
תשנה את דעתי.
גיא התיאשתי מלהסביר.
לא טענתי שלא יקר בארץ אלא שאילן נתן כותרת פרובוקטיבית מכוונת בכדי להדגים שיבוא אישי בדרך המלך של חלפים אינו אפשרי ושכולם רשעים בממסד.
אגב, לא צריך תקינה לציריה ואני חושב שגם אתה וגם עוד כמה דאסטרים שאלו אותי לגבי זה לפני הזמנה וכולם קיבלו את הציריות שלהם.
שיהיה לכם בהצלחה עם העצות של אילן…
הנה השני סנט שלי:
ראשית הנימה - קצת מפריעה לי הנימה האישית שבה בועז תוקף. לא מכובד ולא מתאים לפורום. הרי ברור שהפוסט המקורי עלה כדי לנסות לעזור לחברי הפורום שלא מכירים את האפשרויות (אולי יש כאלה) לדעת שאפשר גם אחרת. לא בטוח שההסבר היה מדוייק, לא בטוח שהשיטה היתה נכונה או ההשוואות מדוייקות. אבל מפה ועד לקטול בנימה כזאת, לדעתי - לא מתאים.
שנית למתמטיקה - לא משנה אם השוו תפוחים לתפוזים או רוביקון לטריוס. התוצאה הסופית היא חסכון כספי ולרוב האנשים זה חשוב. (כמובן לא במחיר של פגיע בבטיחות). ואם כבר מתמטיקה. בועז, כתבת "הוא מפציץ אותנו במידע המרעיש שהוא רכש בצרפת חלק חלופי במחיר נמוך במאות אחוזים מהמחיר של המקורי בארץ" - אני לא מכיר מתמטיקה כזאת! מעל הנחה של מאה אחוז יש בעיה - המוכר צריך לשלם לקונה כדי לקחת את המוצר.
שלישית לרכבים - רכב שטח זה תחביב ובתחביב מתעסקים. אין מה לעשות טיולי שטח זה תחביב ששוחק את הרכב ומצריך התעסקות. יש שמעדיפים להתעסק פחות ולשלם יותר במוסך מורשה, בחלפים מקוריים, ויש שמעדיפים לטפל לבד בחלקים חליפיים. וכמובן יש את כל האפשרויות באמצע. בפרייבטים זה קצת שונה. לרוב האנשים זה לא תחביב אלא אמצעי תחבורה. חיוני יותר או חיוני פחות אבל מביא אותך מנקודה א' לנקודה ב'. כל אחד מחליט בכמה נוחות, פאר, שופוני וכו' הוא רוצה להתנייד ומבין שהוא צריך לשלם בהתאם. בשונה מרכבי שטח שהם תחביב, 99% מרכבי הפרייבט לא מטופלים ע"י הבעלים אלא במוסכים. אז האפשרויות לחסוך פחות מוכרות ופחות מנוצלות. (אגב גם רכבי ספורט, אספנות ואחרים הם תחביב ואני לא מגדיר אותם כפרייבט).
רביעית לחלפים - נכון שחלפים סיניים ברוב המקרים לא באיכות של המקוריים. אבל המקוריים שתקבל במוסך וולוו, במוו, מרצדס, אלפא וכל מוסך אחר מיוצרים ע"י מספר יצרני OEM כמו TRW, BREMBO, EBC, ATE, BOSCH ואחרים לברקסים. זה בדיוק אותו מוצר רק בלי הלוגו של היצרן על האריזה. לכן, לדעתי להשוות רפידות וצלחות של TRW למה שתקבל במוסך היבואן זה בסדר גמור.
וחמישית שוב לחלפים - גם אם נשווה תפוחים לתפוחים (אפילו תרתי משמע) לפחות במותג ג'יפ שעליו אני מוציא בשנים האחרונות את כספי, העלות של חלקי MOPAR בארץ היא פי 2.5 מהמחיר שלהם בארה"ב. (אני יודע, מכס, מע"מ, שילוח, קפה בלובי...) אבל עדיין זה משאיר לי הרבה מרווח להביא לבד אחד לאחד את החלק ולחסוך לא מעט.
נראה לי שזהו...
אההה... ונתראה במפגש ג'יפולוג בשישי הקרוב.
זה טריק שיווקי ידוע.אבל מה שמדאיג אתכם זה העוקצים של המדינה.
חלפים מקורים מיוצרים ע"פ קבלן משנה ידוע ממש לא אותו חלק כשהוא נמכר עצמאית על ידי הקבלן.אבל אתם יכולים להמשיך לחשוב ככה אם זה עושה לכם טוב ודמיין שהצלחתם לעבוד על המערכת.
זה טריק שיווקי ידוע.אבל מה שמדאיג אתכם זה העוקצים של המדינה.
חלפים מקורים מיוצרים ע"פ קבלן משנה ידוע ממש לא אותו חלק כשהוא נמכר עצמאית על ידי הקבלן. אבל אתם יכולים להמשיך לחשוב ככה אם זה עושה לכם טוב ודמיין שהצלחתם לעבוד על המערכת.
לא הבנתי מה אתה אומר. חלק OE או OEM זה אותו חלק, יתכן אולי קופסה אחרת.
כמעט כל חלק מהותי מקורי שאתה קונה לרכב בארץ המחיר הזוי. אוסיף דוגמא - ערכת טיימינג לוולוו הבאתי במשלוח סה"כ 800 ש"ח, כאן ביקשו 1,800 לפני מע"מ.
שום זובי בלובי לא מצדיק הפרשים מפגרים כאלה חוץ מהרצון לדפוק את הצרכן.
וכיף לשמוע שוב ממכרים וותיקים כאן - תודה שי...
בועז.
הנה.
עוד דוגמה ?
בארץ 12000₪
תשנה את דעתי.
אין שום תו תקן לציריה כמובן. המחיר של 12000 זה ככל הנראה מחיר MSRP.באירופה המלאים שונים,סוגי לוגיסטיקה ואחסנה שונים לכן גם המחיר שונה.
הדילר המקומי רשאי להוריד מחיר מהMSRP בטווח שנקבע על ידי היבואן (שבעצמו יכול לקבוע מחיר).
תקראו לזה איך שבא לכם.עוקץ או משו אחר.אם זה מה שעושה לכם טוב.
ההפסד שלכם הוא בסיפורי סבתא של מוסכניקים איך שאתם קוראים להם "שלכם" מאשר הפסד על מחיר חלקי חילוף מקוריים.אבל שוב.מה שעושה לכם טוב
באמת ככל שלא תיהיה אצלכם הבנה שכל הסיפורים של "אותו מפעל" "חברת בת" "אותו דבר בלי מדבקה" זה סיפורי בדים אין מה להרוס לכם את האידיליה
Bazz, אתה באמת מאמין במה שאתה כותב? אומרים לך אותו חלק, אותו מק"ט, אותה אריזה.
בלי לפגוע - אתה גם מתנגד חיסונים? נראה שאתה באמת מושפע מהסיפורים שמספרים לנו כדי להצדיק את הגזל.
עזוב שטויות.
אתה יודע מה זה PLM? פעם התעסקת?יצא לך?
אתה מבין שאותו מוצר יכול להיות בעל רמות איכות שונות?גם אם הוא חיצונית נראה אותו דבר ?
לגבי המק"טים אני לא אסבך אותך עזוב.פרה פרה
אני יכול להעיד ממקור ראשון שחלפי "oem" אעלק, מכמה חברות באיכות ירודה עשו שמות לאמינות המפוקפקת גם ככה של לנדרוברים. לא תמיד מקט מתאים מעיד על האיכות. וכשחלק מקורי מחזיק עשור, בעוד חלופי oem מחזיק שנה, ובאופן עקבי לאורך מגוון שלם של חלפים, ועם עדויות לכך מרחבי העולם, אז זה לא דמיון פרטי.
לגבי אגדות של "מיוצר באותו מפעל, חברה בת של..." כולנו מכירים את זה וזה קיים חזק מאוד בהרבה מאוד תחומים. בצמיגים דחפו לי לפני הרבה שנים חתיכת גומי מסוכנת שהיא מ"חברת בת של קונטיננטל"...
לגבי הנימה האישית, אני מבקש שוב.
לא הבנתי מה אתה אומר. חלק OE או OEM זה אותו חלק, יתכן אולי קופסה אחרת.
לא תמיד.
ניסינו (ברבים) להביא חלקי דנסו מקבילים למקורי של טויוטה, לא הצליח.
ליצרנים יש אינטרס למכור חלפים, ויש הסכמי בלעדיות על חלפים מסויימים, והתואם שתמצא מאותו יצרן לא תמיד זהה.
כמה ההבדל משנה בחלפים שכן מוצאים?
לא יודע, אבל יש חלפים שלא תמצא שלא עם תווית המקור.
מק״ט זהה לא רלוונטי.
הדבר היחיד שזה אומר שתיאורטית זה ניתן להתקנה בלי התאמות במקום המקורי.
אין בזה שום דבר לאיכות החלק.
התרומה שלי לדיון היא, שפחות נעים לי לקרוא את ההתלהמות והמהירות שהדיון הזה התלהם והגיע לפסים אישיים, ולאחרונה זה קורה יותר מדי, במיוחד על ידי חברים ותיקים.
חבל, מבחינתי ג׳יפולוג זו אחד משמורות הטבע של ישראל, בואו נשמור אותה ראוייה, גם אם חלוקים לא צריך להגזים בכינויים ובתיאורים.
Asaf-a
אסף.א
דניאל אדיב
21-12-21, 09:28
התרומה שלי לדיון היא, שפחות נעים לי לקרוא את ההתלהמות והמהירות שהדיון הזה התלהם והגיע לפסים אישיים, ולאחרונה זה קורה יותר מדי, במיוחד על ידי חברים ותיקים.
חבל, מבחינתי ג׳יפולוג זו אחד משמורות הטבע של ישראל, בואו נשמור אותה ראוייה, גם אם חלוקים לא צריך להגזים בכינויים ובתיאורים.
Asaf-a
אסף.א
++1
לא תמיד.
ניסינו (ברבים) להביא חלקי דנסו מקבילים למקורי של טויוטה, לא הצליח.
ליצרנים יש אינטרס למכור חלפים, ויש הסכמי בלעדיות על חלפים מסויימים, והתואם שתמצא מאותו יצרן לא תמיד זהה.
כמה ההבדל משנה בחלפים שכן מוצאים?
לא יודע, אבל יש חלפים שלא תמצא שלא עם תווית המקור.
מק״ט זהה לא רלוונטי.
הדבר היחיד שזה אומר שתיאורטית זה ניתן להתקנה בלי התאמות במקום המקורי.
אין בזה שום דבר לאיכות החלק.
נכון ולא רק זה.
הקבלן משנה לא מקבל ECO מההנדסה של היצרן רכב שלא במסגרת ייצור הLOT ששייך ליצרן.ז"א אפילו אם במקרה הכי טוב הוא שימר את כל הדרישות איכות,טולרנסים וחומרים משרטוטי מקור הואעדיין מייצר לפי איזה רוויזיה ישנה כלשהי שהוא קיבל במסגרת ההזמנה.
ללקוח פשוט זה נראה "בול אותו חלק" רק באריזה אחרת (יש יצרנים חכמים שגם עושים אריזה דומה כמו איסוזו בסט פארטס).אז למה לשלם יותר אם זה לכאורה אותו דבר..ונראה שזה די עובד.
ותודה על קבלת התואר מעכר.
בגלל ישראלים יפים כמוך אני אשקול אם להמשיך במקצוע הלא משתלם הזה ולהפסיק לסייע לחברים על חשבון זמני הפרטי. ברצינות.
רק אמא שלי ובת הזוג שלי חושבות שאני יפה. ואם שכחת מה כתבתי כמה תגובות קודם, אני התקוממתי נגד הכתרתך כ"מאכער".
boaz avrahami
21-12-21, 09:51
רק אמא שלי ובת הזוג שלי חושבות שאני יפה. ואם שכחת מה כתבתי כמה תגובות קודם, אני התקוממתי נגד הכתרתך כ"מאכער".
הכוונה הייתה לאילן הדר, הישראלי היפה.
אבל בתכלס רק אתה מחית קלות על התואר שקיבלתי בזמן שעשרות חברים אחרים שנעזרו בי ללא תמורה שותקים.
לפיכך כבר הבוקר הפניתי פניה שקיבלתי לעזרה מחבר אתר לאילן.
שהוא יהיה המעכר, ישתמש בגיפולוג כבמה לקידום אתריו המתחרים ויתמוך בחברים.
קצתי.
אני לא יודע מה זה כל האותיות באנגלית שאתה מכניס לתשובות שלך .. אם זה בשביל לבלבל את האוייב .. אז סבבה.
אבל יש מדבקה על השקית שמכילה את החלק. אם תתעקש אני אחפש לך.
כתוב שם אמנם רנו ולא דאצ׳יה. כי באירופה במדינות מסויימות הרכב ממותג ככה. אבל זה אותו חלק.
אפילו אם אתה כותב המון אותיות באנגלית.
חנן-ג'יפולוג
21-12-21, 10:43
אבל בתכלס רק אתה מחית קלות על התואר שקיבלתי בזמן שעשרות חברים אחרים שנעזרו בי ללא תמורה שותקים.
הפתעת. חשבתי שהעור שלך יותר עבה מזה, ולכן גם לא ראיתי סיבה לנצל את ההזדמנות להודות לך, שוב, על מה שכבר הודיתי. האמת שהייתי בטוח שאתה נהנה מהעימותים האלה. :D
אז אילן קרא לך מעכר. ביג דיל. זה שיש כאן חלק שמעדיף לא להיכנס לקלחת, לא אומר שיש לך מה להתרגש מזה ושיש לך מה להיעלב מאתנו.
בכל מקרה, מנצל את ההזדמנות להודות לך שוב, על מה שאתה עוזר לי, ולאחרים, גם ביבוא וגם בקבוצת החילוצים, כמובן ללא תמורה. אתה בוודאי לא מעכר
אני לא יודע מה זה כל האותיות באנגלית שאתה מכניס לתשובות שלך .. אם זה בשביל לבלבל את האוייב .. אז סבבה.
אבל יש מדבקה על השקית שמכילה את החלק. אם תתעקש אני אחפש לך.
כתוב שם אמנם רנו ולא דאצ׳יה. כי באירופה במדינות מסויימות הרכב ממותג ככה. אבל זה אותו חלק.
אפילו אם אתה כותב המון אותיות באנגלית.
הכל טוב
גם אני נעזרתי בבועז , אכן איש יקר עם סבלנות שמסייע מאד.
מאידך, התבגרתי ומעדיף לא להשתתף בשיח אמוציונלי ואישי.
רענן
ה"תואר" הזה צרם לי כבר בקריאה הראשונה, ובחרתי לא להגיב כדי לא להסיט עוד יותר את הדיון לפן האישי.
אם בחרת להגיב כך, אז ברור שזה פגע בך ומפריע לך, ואני לגמרי מבין ומזדהה, אז הנה:
מאכער הוא אדם אשר פועל "לסדר" דברים עבור הלקוחות שלו תמורת תשלום. לפעמים זה חוקי, לפעמים זה בכל מיני גוונים של אפור, אבל תמיד זה בתשלום.
העזרה שבועז הציע לחברי האתר בתחום יבוא החלפים, והעבודה שעשה לקידום ההסדרה בעבר, נעשו כולם בחינם, על מנת לעזור לקהילה ולחברים בה. אני חושב שהשימוש בכינוי הזה היה בלתי הולם.
היו עוד כינויים בשרשור הזה שעדיף היה אם לא היו נכתבים.
יש עוד חברים כאן שעוזרים בכל מיני תחומים ללא תמורה, וזה אחד הדברים היפים בפורום ובקהילה של ג׳יפולוג. בואו נשתדל לטפח את זה במקום להשתמש בזה לניגוח הדדי.
בחזרה לנושא השרשור.
אילן, הטענה הכללית נכונה לרוב, לכן הייבוא האישי פורח, אלא שכנראה הדוגמא שהבאת לא כל כך תומכת בה, וזה מה שבועז ניסה לומר. הדוגמא של גיא הרבה יותר טובה ומדוייקת, וכנראה גם מייצגת יבואן חמדן יותר מהאחרים.
בחלקים מקוריים של סוזוקי אני תמיד בודק מחירים במכשירי תנועה לפני שאני מזמין מחו"ל. לפעמים הפער מחריד ולפעמים הוא כמעט לא קיים, לא ברור לי למה.
לא רציתי להתערב וחבל שהשרשור ירד לפסים אישיים אך גם אני זוכר את פועלו של בועז (שאין לי הכרות אישית עימו) בעזרה כללית ופרטנית בנושאי יבוא אישי והכינוי מאעכר לגמרי לא במקום.
כמו כן מקריאה אובייקטיבית של ראשית השרשור אני מסכים עם בועז שזו לא השוואה נכונה. גם בחו"ל מישהו שיזמין חלפים מהאינטרנט (ועוד חליפיים) וילך למוסך קטן ישלם פחות מאשר אם ילך לservice center שמשתמש בחלפים מקוריים.
וזה שבארץ יקר ויש כל מיני חסמים ופגמים ויבואנים וחברות מישלוחים שעושות קופה, לא נראה לי שמישהו כאן מתווכח על זה.
בועז היקר,
אני לא ראיתי את ההודעה עם המאעכר ... זה באמת בלתי אפשרי לעקוב .. אתה לא מאעכר .. ואתה עוזר ותודה על זה.
אבל אתה דיי השתלחת באילן בעצמך.
ואני גם לא אכנס לשיח האמוציונאלי ..
ננסה קצת לענות:
בועז איש יקר - אין ספק שמה שעשית למען הקהילה מגיע לך כל הכבוד בעולם. עדיין כל המאמץ שעשית הוא בגלל השחיתות במקומותינו.
לעניין מי שחי בחו"ל - בארה"ב זה תרבות לא ללכת ל Dealer או Stealer בלשונם, כי מי שרוצה לשים זבל סיני מרוק אוטו יכול, אף אחד לא יפעיל מכס / פקיד / תקנה לעצור אותו.
היבוא האישי של חלקים פורח בין אנשים כמונו, בגלל היכולות שלנו, עדיין שאתה מביא חלק אתה יודע שכנראה תקבל איזה חיוב מיותר, או תצטרך לרוץ לאיזה ניירת מיותרת, למה? כי יש חסמי יבוא ששמו לנו בכוונה. חסמי היבוא שימנעו מגב' כהן מאופקים לחסוך כסף.
התרגלנו למצב, כמו משל הצפרדע בסיר, אנחנו יודעים שינסו לסדר אותנו, או שנקבל איזה חיוב מיותר או כאב ראש כזה או אחר. הכל בשביל לדאוג להון שלטון. שום דבר לא משתנה אצלנו. לפעמים לעצור ולחושב איך אפשר לעשות דברים אחרת זו הדרך. באמת קיבלתי סעיף מההתעסקות שהיתה לי בלהביא זוג רפידות בלמים אחוריים, נראה לכם סביר? בא לי לשים ברכב שלי רפידות עם תקן של הרבי מלובביץ, למה שהממשלה תעצור לי את זה? אם הייתי חי באמריקה הייתי מזמין רפידות סוג ז' מרוקאוטו, שם לבד בחצר ונוסע, מה היה קורה?
וזו בדיוק הבעיה, השיח בכל הרשתות החברתיות נהיה אלים, זו הדרך. רק שהדבר הנורא זה שאנשים מתים מזה. האם מישהו היה מת אם הייתי שם רפידות זבל סיני בוולוו שלי? סביר להניח שלא, כי בכל מוסך שהייתי קונה תחליפי היו שמים לי הזבל של הזבל הסיני.
ואל תנסו להצדיק שמחיר בארץ הוא פי 3 או 4 לאותו חלק מקורי של הייצרן, אותו מק"ט אותה קופסא.
מזכיר לי את הסיפור של הקלוקספרינג בג'יפ, שהקמנו את הקבוצה ב 2011, בגלל העניין הזה. היו כאלה שהלכו למוסך וביקשו מהם 3,500 ש"ח או יותר על החלק, אז התחלנו להביא ב 300 - 400 ש"ח והיה ביקוש מטורף. האם השתנה משהו ב 10 השנים האחרונות?
אילן, מפתיע אותי שאתה, בתור איש כספים ומנכ"ל מקצועי, מתרעם על תמחור של חברות עסקיות שמנסות להשיא רווח לבעלי המניות שלהן. כנראה יש לוולוו מספיק לקוחות שמוכנים לשלם על השרות במוסכי היבואן, אחרת היו פושטים רגל. מפריע לי השימוש החוזר שלך במילה "חזיר" ו"מזיינים". זה לא בדיוק "השיח האלים" שאנחנו מנסים להמנע ממנו בג'יפולוג?
בדיוק כמו באמריקה, אין סיבה ללכת לDealer-Stealer. אתה יכול ליבא חלפים לבד, ואתה יכול לקנות את החלק החלופי בארץ. אני לא יודע מה המצאי לרכב הספציפי שלך, אבל לרכב נפוץ כמו שלי, למשל, יש חלקים בחנויות חלפים בארץ ממש באותו מחיר של חלפים מחו"ל כולל משלוח. אתן דוגמא - https://www.auto365.co.il/ - הגעתי לחנות הזאת רק אחרי שהזמנתי פנס אחורי להיילקס מתאילנד. אותו מחיר ממש (אחרי משלוח ומס כחוק). כמה עולה פנס מקורי אצל היבואן? אין לי מושג. שיקח כמה שמישהו - לא אני - מוכן לשלם. זה המודל העסקי שלו. לחנות החלפים יש מודל עסקי אחר - לא סתם הם לוקחים מחיר שמתחרה באיביי ואמזון - ואני גם יכול להזמין לבד, ואפילו יכול לחכות בסבלנות ולייבא במזוודה דברים מיוחדים או יקרים במיוחד.
אגב, "גברת כהן מאופקים" כנראה לא גולשת בג'יפולוג, וגם לא נוסעת בוולוו.
האם מישהו היה מת אם הייתי שם רפידות זבל סיני בוולוו שלי?
שוב בחירה לא מוצלחת של דוגמא, התשובה היא כן.
ואני כן יודע איזה חלפים המוסך שם לי, ולפעמים הם זבל סיני פשוט כי לא הצלחנו (המוסך ואני) למצוא משהו טוב יותר.
ואילן, אם כל כך רע פה, מה מונע ממך לעבור למדינה אחרת ? אין לך דרכון זר ? בטוח שגם לזה אפשר למצוא מאכער [emoji846]
הפתעת. חשבתי שהעור שלך יותר עבה מזה, ולכן גם לא ראיתי סיבה לנצל את ההזדמנות להודות לך, שוב, על מה שכבר הודיתי. האמת שהייתי בטוח שאתה נהנה מהעימותים האלה. :D
אז אילן קרא לך מעכר. ביג דיל. זה שיש כאן חלק שמעדיף לא להיכנס לקלחת, לא אומר שיש לך מה להתרגש מזה ושיש לך מה להיעלב מאתנו.
בכל מקרה, מנצל את ההזדמנות להודות לך שוב, על מה שאתה עוזר לי, ולאחרים, גם ביבוא וגם בקבוצת החילוצים, כמובן ללא תמורה. אתה בוודאי לא מעכר
ועדיין,....
זה לא מצדיק לכתוב למישהו "דביל".
למרות כל העזרה שלו בעניני יבוא ( כן גם אני התיעצתי אתו) בועז הרוויח ביושר את מה שהוא חטף פה.
וזה לא פעם ראשונה...
הסגנון הזה, ולא פחות חשוב, חטיפה והחרבת שירשורים, חוזר על עצמו כל הזמן.
My 2 cents
נמרוד - אני לא משתמש במילים שאתה כתבת, לפחות משתדל מאוד שלא.
נדב - איך מישהו היה מת? תסביר בבקשה.
ולגבי לעבור למדינה אחרת, אצלי זה רק עניין של טיסה וזהו. אבל האם אתה באמת תרצה שכל האנשים הטובים שכאן יברחו לנו, כמו שקורה בענף הרפואה?
וזיו גם צודק, השיח האלים הגיע גם לכאן, לא נעשה מי התחיל. זה צורת הדיונים היום לצערנו.
לא רוצה להרים להנחתה, אני צריך גם רפידות בלמים ליגואר ;)
boaz avrahami
21-12-21, 12:54
מילים גדולות.
שחיתות ועוד כל מיני מילים ותוארים לא מדוייקים למצב.
אתה יכול כמוני לא להסכים לחוקים ולתקנות אבל אני וגם אתה לא יכולים לקרוא לחוק מושחת סתם כי בא לנו.
הוא התקבל כחוק ועל פי נהלים ואני אפילו לא יכול להסכים איתך שהוא לא פוגע בבעלי העסקים המקומיים.
עכשיו יש להם תחרות ולמען האמת לעיתים גם לא הוגנת כי מתחת 75 דולר היבוא האישי פטור ממעמ והם לא.
לכל אזרח זכות הבחירה אם ליבא לבד או לרכוש בארץ. לא רק חלפי רכב אלא כל דבר.
מליוני החבילות בכל חודש מעידים שגם באופקים ואפילו בחדרה ונהריה יודעים כמונו להזמין בחול.
הייתי מכבד אותך יותר אם היית נותן כותרת וניתוח עניניים לחוויה שלך. כרגע ממש אין הלימה.
אגב, אם מעניין אותך יש שחיתות אחרת במערכת היבוא ועליה די דילגת.
חברות הבלדרות מסווגות די בכוונה את כל פרטי הרכב תחת $75 בסיווג כללי על מנת לשלוח אותם לבדיקה פיזית של משרד התחבורה.
בגין הסיבוב המיותר הזה הם חולבות מהלקוחות כ 200 ויותר שח שלא מגיע להן בדין.
מה שכנקרא מכונה בעגה המשפטית עשיית עושר ולא במשפט.
על זה לא אמרת דבר.
מפתיע אותי שמספרים שאתה מנהל ועוד איש כספים. את הנושא הזה שאתה מרבה לכתוב עליו אתה מפספס בגדול לטעמי. לא מתאים לאדם במעמדך.
אולי תפתח גורו ליבוא?
רק בשביל לאזן שזה לא רק ברכבים.
הזמנתי סוללות לתחביב אחר שלי. חברה מוכרת. יש תו תקן :). ( 300$ )
הסוללות הגיעו. שלושה ימים מארה׳ב. קבלתי דרישה מהמכס להביא אישור על תקשורת.
אבל זה סוללות !!
לא מעניין אותי. אישור לתקשורת או שלא תראה את הסוללות שלך ( אמיתי )
מגיש בקשה למשרד התקשורת. מקבל אישור.
מגיש אישור למכס.
תשלום 480₪ עבור שחרור מורכב.
סליחה ?? אתם דרשתם אישור תקשורת לא רלונטי לסוללות. אני דאגתי לאישור הזה ואתם דורשמים ממני לשלם על זה סכום הזוי ?!
תשלם או שלא תראה את הסוללות שלך .. ( אמיתי )
שלמתי. מה אני אעשה ? עוד יומיים טס לחו׳ל ורוצה את הסוללות שלי איתי. בשביל זה קניתי אותן מההתחלה …
על זה אילן מתלונן.
ובןעז, אתה היית בעניינים ואתה יודע שלא היה מה לעשות. זה בדיוק המזיי~£$€£ אותנו שמדובר עליו.
אל תיתמם. בבקשה.
וזאת כן דוגמה טובה. נדב.
boaz avrahami
21-12-21, 13:12
גיא, מה שקורה עם חברות הבלדרות זו שערוריה של חברות מסחריות שתופסת לקוחות כבני ערובה.
אל תתבלבל- אני חוזר ואומר זאת כל הזמן!
לפני כשלושה חודשים פרסמתי קול קורא שמזמין חברים שנתקלו במצבים כאלו להפנות אלי מסמכים על מנת לעשות תביעה יצוגית.
אפילו משרד עורכי דין שייצג אותו חינם השגנו.
קיבלתי 3 הוכחות מחברים.
ממש לא מספיק בשביל להרים תביעה.
הנושא הזה תופס למעלה ממחצית הזמן שבו אני עוזר לחברים.
זה ממש לא העניין שאילן פרסם או מכנה מושחת.
צר לי לומר אבל חלק מכובד מהקוראים לוקים בהבנת הנקרא בצורה חמורה.
גיא, מה שקורה עם חברות הבלדרות זו שערוריה של חברות מסחריות שתופסת לקוחות כבני ערובה.
אל תתבלבל- אני חוזר ואומר זאת כל הזמן!
צר לי לחלוק עליך,
מי שאשם זה הרגולטור (נציג רשות המדינה) שנתן ומאפשר להם להתנהל כך.
במקרה הטוב זה מתוך עצלנות (לאי מעורבות ואכיפת נהלים),
במקרה הרע זה שיתוף פעולה שגובל בשחיתות.
רק בגלל ההתעסקות הזאת, עברתי להזמין רק מאמזון (גם אם הם יקרים מאיביי, רוקאוטו וכל הייתר)
רענן
boaz avrahami
21-12-21, 13:20
הרגולטור איפשר להם בטעות פרצה שהם מנצלים לרעה. אני מנסה לסתום עכשיו אבל האם הפרצה אשמה או הגנב?
לגבי הנימה האישית, אני מבקש שוב.
בהחלט
Asaf-a
אסף.אצודק.
אנא....
נשלח מהנייד
boaz avrahami
21-12-21, 13:23
לאן לשלוח את הניירת ?
לאילן
הרגולטור איפשר להם בטעות פרצה שהם מנצלים לרעה. אני מנסה לסתום עכשיו אבל האם הפרצה אשמה או הגנב?
במקרה הזה, אשם זה שלא סוגר את הפרצה (הרגולטור) למרות שאני כמעט בטוח שהנושא ידוע לו.
אבל מה אכפת לו ? זה במקרה הטוב ...
boaz avrahami
21-12-21, 13:31
ועדיין,....
זה לא מצדיק לכתוב למישהו "דביל".
למרות כל העזרה שלו בעניני יבוא ( כן גם אני התיעצתי אתו) בועז הרוויח ביושר את מה שהוא חטף פה.
וזה לא פעם ראשונה...
הסגנון הזה, ולא פחות חשוב, חטיפה והחרבת שירשורים, חוזר על עצמו כל הזמן.
My 2 cents
״יצאת דביל״ ולא סתם דביל.
נאמר בהקשר לזה שהחלק שאילן התרברב שקנה בזול בצרפת נמכר באותו המחיר כולל מעמ כאן בישראל.
זיו, אמרתי ואני חוזר ואומר, או שיש לך בעיה חמורה בהבנת הנקרא או שפשוט כהרגלך אינך קורא את כל השרשור אבל מגיב כאילו כן קראת.
לא האפשרות הראשונה ולא השניה ראויות לתגובה רצינית.
זה קורה לך כל הזמן ואתה תורם אגב כך להטעיית הקוראים ולרדידות המידע כפי שאילן עושה.
חבל.
אגב ״חטפתי״ רק מאילן את הכינוי מעכר וממך סופרלטיבים חסרי משמעות ממישהו שלא מבין בכלל את הדיון
אני לא מצליח להבין מה רוצים כאן בשרשור מבועז.
הבחור הקדיש הרבה מאוד זמן להלחם באחד ממעוזי הבירוקרטיה ובהחלט הביא לשיפור משמעותי בכל הקשור ליבוא אישי של חלפים.
איך הפכתם אותו לאיש הרע כאן?
הוא טען (בצדק, לדעתי) שההשוואה שאילן הראה לא ממש נכונה והוא חוטף את האש....
ממתי יבוא במזוודה הוא הפרמטר? יבוא במזוודה הוא אופציה נהדרת למי שמסתובב עם המזוודה הזו בעולם.
הוא לא פרמטר בהשוואה לייבוא חוקי מול מחירי יבואן.
סער לא רוצים שום דבר מבועז, בועז איש יקר.
הסגנון שלו בכתיבה הביא עליו את האש. באמת חבל. לא פעם ראשונה ובטח לא אחרונה. לא יודע אם זה סגנון הכתיבה שלו או סתם בשביל להביא רייטינג, לא פעם ראשונה ובטח לא מתאים.
קצתי.בועז הזכרת לי משהו.
לפני הרבה שנים עבר החוק הרע הזה של הנהיגה הספורטיבית. היה לי מעט זמן פנוי ובכל זאת השקעתי ממנו בסיוע לכל מיני - העמותות ההתאחדויות, ספורטאים והרשות- בתרגום, בעזרה טכנית, הבנת החוקים והתאמה שלהם שלא יהיה רע ומגביל מדי. בבחינת אם זה מה שנגזר עלינו לפחות ננסה שיהיה קל לבליעה.
ואיכשהו- לא יודע למה - כנראה דרכתי למישהו על האצבע - התחילו להאשים אותי כאן בפורום וגם במקומות אחרים שאני עושה את זה מתוך אינטרסים... שאני מרוויח מזה.... דואג לחברים שלי.... ועוד ועוד. ברמה של התקפות יומיומיות מכמה אנשים ועוד הרבה מלכחי פינכה - בכל המדיות שהיו אז.
אז אמרתי יאללה כוסאומו לא צריך את החרא הזה. ופשוט נטשתי. לחלוטין. איבדתי עניין.
אז אני מבין אותך.
והנה אני מפרגן. אני יודע שאתה משקיע המון זמן ומרץ בלעזור לאנשים לייבא חלפים. ואני יודע שזה בלי תמורה פרט לרצון באמת לעזור.
אז נו... אחד קרא לך מעאכר. נו. ביג פאקינג דיל
אסף.
boaz avrahami
21-12-21, 18:19
גם בספורט המוטורי הייתי. עד 1996.
מעורב מאוד באופן הכי אקטיבי שאפשר.
עברתי את מה שאתה רק שאז גם הפסדתי איזה 100 אלף שח על הדרך וגם ספגתי המון לכלוכים.
אז נמאס לי, כינסתי את כל המעורבים בענף בבית העם בנורדיה והעברתי את המפתחות הלאה לקבוצה שהם עצם בחרו ומאז אין לי יותר עניין בספורט המוטורי.
אני לא נמצא איפה שיש כפויי טובה ולא מנסה להעביר את הזקנה את הכביש בכח.
יש לי חיים מלאים גם בלי כל הטוב הזה…
הנחיית יצרן עבור היילקס.
כמו שכתב נמרוד, הנחיית יצרן להיילקס.
ביוזמתי אני מחליף שמן+ פילטר שמן מנוע כל 10,000.
קצתי.
גם לי עזרת. אוהב אותך בועז 😊
בחייאת בועז,
כל מי שפגש אותך, מסביב למדורה או בעזרה באלף הדברים שאתה מעורב בהם בלי לבקש כלום, לא חושב שאתה מעאכר.
ואולי דווקא בגלל זה לא התייחסנו בכלל לטיזינג המיותר הזה.
והנפיחה הזו ששוחררה כאן, במקום לתת לה להתפזר ברוח, סגרת אותה בחדר.
יאללה,
פתח את החלון ותמשיך הלאה.
בועז,
כולם כאן מכירים, כולם כאן מוקירים.
אל תכניס לך לראש מחשבות אחרות.
נשלח מהנייד
בחייאת בועז,
כל מי שפגש אותך, מסביב למדורה או בעזרה באלף הדברים שאתה מעורב בהם בלי לבקש כלום, לא חושב שאתה מעאכר.
ואולי דווקא בגלל זה לא התייחסנו בכלל לטיזינג המיותר הזה.
והנפיחה הזו ששוחררה כאן, במקום לתת לה להתפזר ברוח, סגרת אותה בחדר.
יאללה,
פתח את החלון ותמשיך הלאה.
בועז,
כולם כאן מכירים, כולם כאן מוקירים.
אל תכניס לך לראש מחשבות אחרות.
נשלח מהנייד
+1.
boaz avrahami
22-12-21, 09:02
חברים תודה לכם.
לא נעלבתי ברמה שהייתי זקוק לחיזוקים ואין לי ציפיה לתודות. הפרגונים האישיים אפילו מביכים אותי.
מה שקומם אותי שנזרקה לעברי המילה מעכר ואף אחד מאלו שקיבל ממני עזרה בעבר ( ויש לא מעט כאלו שאנחנו אפילו לא מכירים אישית) לא מחה עליה.
שקרים כאלו שמדביקים למישהו יכולים בקלות לתפוס. יש מספיק אנשים שלא מכירים אותי אישית ועלולים לחשוב שיש לי איזה עניין אישי או טובת הנאה מהנושא הזה.
גם להשקיע זמני ונסיוני לטובת החברים וגם לקבל תואר מבזה כזה לא מתאים לי בכלל.
אז בבקשה אין צורך לפייס או להודות לי. די לי שתדאגו שבשמי לא ידבקו תארים לא נכונים.
לסיכום השרשור-
מתנצל אם מישהו נפגע מהסגנון שלי.
אני מגיע טעון על אילן לא מהיום.
אני חולק על הסגנון שלו לא מהיום במה שקשור להצגת הבעיות ביבוא.
אני כועס עליו שניצל את במת הפורום לטובת קידום אתרים מתחרים שהוא הקים כך שבאתי מאוד מבושל.
אני עדיין חושב שאילן טועה לחלוטין בהצגת הנושא והבנתו אבל בהחלט היה מקום לתגובות פחות מזלזלות מצידי ועל כך התנצלותי.
בועז
מנהלים,
אפשר להחליף את המילה במשהו אחר באידיש "מענטש" ?
בועז אני מצטרף אליך לגבי הכותרת והגישה הפטאלית בהעלאת השרשור...
והחתימה שמפנה לקבוצת ווטסאפ שלא באחר היא ניצול של הפלטפורמה.
ומבלי להתייחס לשמות ספציפיים. יש תגובות של חלק מהכותבים שאני פשוט לא קורא מראש.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ומי ששם לינק לאתר של אדתו שעובקת במשהו .. זה לא ניצול של הפלטפורמה ?
חלס. שחררו.
בועז איש נחמד מאד מקרוב. באמת. אני מכיר אותו מאז התחלת המילניום.
את אילן לא הכרתי לדעתי ( ואולי כן ).
אבל כולם פה נחמדים וכולנו עוף מוזר כיום .. דינוזאורים עם גישה של פעם.
תנשמו.
תטיילו. אפילו עם סובארו.
ומי ששם לינק לאתר של אשתו שעובדת במשהו .. זה לא ניצול של הפלטפורמה ?
חלס. שחררו.
תטיילו. אפילו עם סובארו.
זהו שלא.
היו כאן גם שרשורים שגולשים הציגו את עצמם ואת מקצועם.
כשיש פרסום מסחרי הוא צריך להיות מתואם עם המנהלים.
שיש פרסום שמפנה לאתר/פלטפורמה אחרת בנושאים מקבילים במקום שימוש בפורום.... לדעתי זה לא במקום.
הפורום פתוח לצפיה לכל אחד וללא הרשמה. אפשר לקרוא ליהנות ואף לקבל מידע.
מי שנרשם גם יכול להיות פעיל.
ומי שמפנה החוצה?
נ.ב.
מעדיף דאסטר על וולוו
הייתי היום באופקים. הוולוו היחידה שמצאתי שם היתה משאית אשפה.
לעומת זאת היה דיון מעניין בין הספר ללקוח שחיכה בתור על ההבדלים בין ג׳יפ סקודה לג׳יפ פ'גו. מה שהם הסכימו בלי ויכוח זה שהם לא חוזרים לפרייבטים ...
[emoji1751]
חייב לציין שלמדתי הרבה מהשרשור, אכן כן השתנו דברים בארץ, יש חסמי יבוא אבל קמו יזמים ונותנים תחרות, כבוד!
הייתי בקשר עם סביון בימים האחרונים לגבי חלקים לפורשה ויגואר חייב להגיד שהתרשמתי, באמת יש תחליף.
עדיין יש חלק שהייתי צריך להזמין מרוק אוטו ליגואר, רק מיכל מים ככה שלא צופה בעיות ובטח לא שלחתי בפדאקס...
לגבי קבוצת ה WK שמפריע לחלקכם, תתפלאו אבל יש אנשים שלא כאן שצריכים עזרה, למי שלא יודע אין לי WK יותר. הקבוצה היא קבוצה מסייעת לאנשים בדיוק בדברים שאנחנו דנים כאן. מי שמפריע לו שישתה מים.
ודבר אחרון אני בפירוש לא מעדיף דאסטר :D
אם היו אומרים לי שיש לי אופציה לוולוו חדשה מהחברה, או דאסטר חדשה מהחברה- ללא ספק ולוו.
(אני יכול לקנות יותר דיפנדרים במה שאקבל עליה :) ).
ehudzeelim
22-12-21, 17:57
אם היו אומרים לי שיש לי אופציה לוולוו חדשה מהחברה, או דאסטר חדשה מהחברה- ללא ספק ולוו.
(אני יכול לקנות יותר דיפנדרים במה שאקבל עליה :) ).
עם צלילת הערך שלה לא בטוח..
boaz avrahami
22-12-21, 18:11
לגבי קבוצת ה WK שמפריע לחלקכם, תתפלאו אבל יש אנשים שלא כאן שצריכים עזרה, למי שלא יודע אין לי WK יותר. הקבוצה היא קבוצה מסייעת לאנשים בדיוק בדברים שאנחנו דנים כאן. מי שמפריע לו שישתה מים.
:D
דוגמא מצויינת להנהלות לא מכובדת ולא קולגיאלי ואפילו נצלנית. חריגה לרעה בקרב באי האתר.
מיצג בעיני תרבות אחרת שכאן אינה נפוצה וממנה אני מתרחק עד מאוד.
אמנם לאתר יש בעלים ומנהלים שזה תפקידם להכתיב מדיניות אבל בסופו של יום אתה כנראה פוגע בנו הגולשים בכך שאתה גונב לנו מכאן תעבורה וגולשים.
לשמחתי אתה כבר לא ג׳יפאי.
הרשתות החברתיות מזמן ייבשו את גיפולוג ועוד הרבה פורומים. בסופו של דבר נשאר גרעין קטן שבעיקר רב בינו לבין עצמו על כל נושא אפשרי...נראה גם שהם נהנים מזה, אז בכיף שיהיה.
מאוד קשוח פה לחבר חדש שרואה איך מתנהלים פה דיונים... כשעוד הייתי מגיע למפגשים פה ובקבוצות אחרות היו ניגשים אלי אנשים ומציגים את עצמם עם יוזרים של גיפולוג שמעולם לא ראיתי את שמם. הרבה פעמים חזר הנושא של "לא להרים את הראש כדי לא לחטוף", "אני רק קורא, לא בא לי לריב"
אפשר לקבל את זה ואפשר שלא.
boaz avrahami
22-12-21, 19:18
לדעתי לא קשוח לחבר חדש .
קשוח מאוד לאוכלוסיה שונה מהאוכלוסיה של הגרעין הוותיק.
מי שיש לו מה לתרום ומתבטא היטב מתקבל כאן בסבר פנים יפות.
אוהבים את זה או לא,
לבנאדם יש ידע ומה לתרום.אל תגרמו לאנשים להדיר רגליהם מכאן.
חבל שאין כאן איזה מטאטא לנקות קצת את השרשור.
:D
לא מפריע ולא נעליים, ושותה ויסקי...
אבל אי אפשר שלא להיתייחס לעשרות הודעות שלך כשבא בנאדם ושואל פה קושיה לגבי הג'יפ שלו, ומה אתה? לא טורח אפילו לענות גם כשאתה יודע את התשובה, רק מפנה אותו "לקבוצה שלך"... זאת חטיפה ידידי.
מעניין אם אתה גם מפנה מהקבוצה שלך לג'יפולוג...
וניסיון העבר הלא רחוק מפורומים ומועדונים אחרים מלמד אותי שזאת לא התנהגות, ככה נעלמים פורומים ברשת. למה אתה גולש פה? אתה בא לעשות פישינג לקבוצה שלך וזהו.
לגבי הכותרת ועיניין הייבוא שלך, בלמים לא מותרים לייבוא, לפחות לא בלי אישורים בכתב ומראש וכו' וכו'.
- - - Updated - - -
הרשתות החברתיות מזמן ייבשו את גיפולוג ועוד הרבה פורומים. בסופו של דבר נשאר גרעין קטן שבעיקר רב בינו לבין עצמו על כל נושא אפשרי...נראה גם שהם נהנים מזה, אז בכיף שיהיה.
מאוד קשוח פה לחבר חדש שרואה איך מתנהלים פה דיונים... כשעוד הייתי מגיע למפגשים פה ובקבוצות אחרות היו ניגשים אלי אנשים ומציגים את עצמם עם יוזרים של גיפולוג שמעולם לא ראיתי את שמם. הרבה פעמים חזר הנושא של "לא להרים את הראש כדי לא לחטוף", "אני רק קורא, לא בא לי לריב"
אפשר לקבל את זה ואפשר שלא.
כן, נהנים מאוד.
חבר חדש יכול לקרוא, ללמוד, להישתתף ולענות גם, מכיר כבר כמה כאלה כאן, אין להם בעיה...
סוף דבר
פדאקס סיפרו סיפורי מעשיות בינהן שרוקאוטו לא רוצים את המשלוח בחזרה, אחרי זה, שביקשתי לשחרר את המשלוח לבד אמרו לי שהמשלוח הושמד.
הגשתי בקשה לזיכוי ברוקאוטו, לקח שבוע, כתבו שזה בחקירת המשלח וכמו גדולים זיכו גם על החלק וגם על המשלוח. כפיצוי כבר יש משלוח אחר בדרך מהם, הם באמת חברה בסדר.
אין מה לעשות, כל עוד יש חסמי יבוא, מוכוונים הון שלטון וצריך כל מיני התערבויות בשביל לשחרר חלקים, מראה שהמדינה שלנו חולה.
צר לי על הרוב הטיפש הדומם שאין לו את היכולת לחסוך אלפי שקלים בשנה כמונו על ידי תחמון המערכת.
בנימה אישית - צר לי שחלק מהחברים כאן אינם יכולים לשלוט בלשונם או בידיים שלהם כאשר הם מקלידים, דעיכת הפורומים כמו זה והמעבר לכלי מדיה אחרים נבעו גם מצורת ההתנהגות הזו.
אתה קורא לרוב "טיפש" ואז אתה מעיר על שימוש בלשון.
טול קורה....
סוף דבר
בנימה אישית - צר לי שחלק מהחברים כאן אינם יכולים לשלוט בלשונם או בידיים שלהם כאשר הם מקלידים, דעיכת הפורומים כמו זה והמעבר לכלי מדיה אחרים נבעו גם מצורת ההתנהגות הזו.
בועז התנצל. היה מתאים שגם אתה תנהג כך במקום לשלהב את הדיון מחדש.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
טול קורה....
בכל מה שקשור למכוניות, וזה עם כל הצניעות שיכולתי לגייס ולגרד בציפורניים, רוב הציבור אכן טיפש ולא במרכאות.
ומספיק לשוטט קצת במדיות אחרות, המוניות יותר (נגיד פייסבוק?....) כדי להבין.
וזה לא ויכוחים על מי מהנה יותר לנהיגה או מי יותר אמינה.
אני מדבר על טיפשים ברמה של לא לדעת את המשמעות של נורות בלוח המחוונים. של מילוי מים במנוע ושמן ברדיאטור. של לחצי אוויר בצמיגים. של חלפי זבל סיניים כדי לחסוך כמה שקלים. על טמבל שמחפש קיט הגבהה (?...) ל... פורד פוקוס (!!!). על אנשים שמגיעים למוסך עם בעיה פשוטה ושם תוקעים להם את האלמנט+החלפת מכלולים ב-10,000 שקל כמו ב"יצאת צדיק". דברים כאלה.
מזיינים אותם, סליחה על הביטוי, ובלי ווזלין, והם ממשיכים להתעקש לא לדעת דברים בסיסיים.
תנסה להסביר להם ותראה איך הם מתעקשים עד שיוצא להם עשן מהראש, כמו לפארוק ב"אלכס חולה אהבה".
אני נתקל בזה שוב ושוב בכל הדרכה ביום שישי.
והעובדה שזה רוב מוחלט, לא עושה אותו צודק ובטח לא חכם.
טול קורה....
החזקתי ממך קצת יותר שחר, מהפעמים הבודדות שטיילנו יחדיו. אני מציע שתקרא קצת את כתביו של ישעיהו ליבוביץ ז"ל שהשתמש במילה טיפש, מי אני לידו...
לביא - אין לי להצטער ולא בקצת, אני עומד מאחורי כל מילה שכתבתי.
תקראו את מה שדרור כותב, גדל פה רוב של אנשים שאם הם לא לומדים בטיק טוק, הם פשוט לא יודעים. אחרי זה אותם אנשים יתלוננו, או לא, על יוקר המחיה אבל לא ישנו דבר בהתנהלות שלהם.
העניין הוא שאחרי ההתגלגלות של השרשור, זה היה ממש מיותר.
סליחה שאיכזבתי.
לא כי אני חבר טוב של אילן. למעשה לא מכיר אותו בכלל מעבר לכמה הוא היה נגד הדאסטר.
אבל !… כמו שאתם יודעים. יש לי קבוצה טכנית של הדאסטרים …
כמות הפעמים שעולה שאלה מה זה אומר … על הנורה של חסר אויר בגלגלים …
וזה אנשים שנמצאים בקבוצה לפחות שנה. וזאת קבוצה טכנית. וזאת שאלה שעולה עם צילום …
לפחות פעם בשבועיים …
אנשים לא יודעים. לא אכפת להם. לא מעניין אותם.
בן אדם נסע למוסך להשחלת צנרת כשנדלקה לו נורה של חסר אוריאה. ועל המסך סנטימטר משם כתוב בעברית. לך למלא אוריאה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211223/94de529558a0dbaf7b09aebfd38f7832.png
טוב, בסדר. אז יצחק בן אהרון צדק - צריך להחליף את העם.
טוב, בסדר. אז יצחק בן אהרון צדק - צריך להחליף את העם.
חס וכרפס.
אבל צריך להיות פתוח לרעיון שיש אנשים שזה פשוט לא מעניין אותם. ולנו הם נראים ממש טיפשים.
זה חלק מהעם.
אנחנו מנסים ללמד אותם.
יש הסבורים. אגב. שאני ממש טיפש. [emoji2372]. ייתכן.
טוב, בסדר. אז יצחק בן אהרון צדק - צריך להחליף את העם.למה לעצור שם?
את כל הגזע האנושי.
ההיסטוריה מראה שאנחנו לא משהו...
אני פחות מכיר את כתביו של יצחק בן אהרון, מבדיקה מהירה גם הוא דיבר על שלטון משחית.
ליבוביץ דיבר על כך שהאדם טיפש ורשע, וככה השלטון שמורכב מאותם אנשים.
ההתנהלות של מיעוט במדינה שלנו ששולט ברוב מראה שיש אמת בדבריהם של הוגי הדעות. אנחנו חיים בסביבה שהרוב לא מצליח לקדם את האינטרסים של עצמו. הרוב עסוק רוב היום בלבהות במסך בפייסדרק או בטיקטוק.
וגיא אני ממש לא נגד הדאסטר, אני חושב שעשית משהו מדהים בזכות הקהילה והתרבות של השטח שהבאת לרכב הזה. אני לא בטוח שהחברים בקהילה שלך מבינים כמה זכו ביכולת לטייל בשטח ולשלם לא סכומים מוטרפים, בדיוק בנושא של השרשור הזה. לא רוצה לסכסך שוב אבל כדאי להיזכר מי חימם את הדיון בוויכוח המטופש ההוא.
המיעוט החכם שנמצא כאן לא הצליח לשנות את הדרך שהדברים מתנהלים, רק הצלחנו לשכלל את השיטה של תחמון המערכת. במיוחד כבוד לאלה שראו הזדמנות עסקית במצב ועשו משהו. השגתי רפידות בלמים זולות ליגואר בזכות השרשור הזה, אעדכן בעתיד על ההתרשמות.
Yaron.nahum
23-12-21, 13:56
לא כי אני חבר טוב של אילן. למעשה לא מכיר אותו בכלל מעבר לכמה הוא היה נגד הדאסטר.
אבל !… כמו שאתם יודעים. יש לי קבוצה טכנית של הדאסטרים …
כמות הפעמים שעולה שאלה מה זה אומר … על הנורה של חסר אויר בגלגלים …
וזה אנשים שנמצאים בקבוצה לפחות שנה. וזאת קבוצה טכנית. וזאת שאלה שעולה עם צילום …
לפחות פעם בשבועיים …
אנשים לא יודעים. לא אכפת להם. לא מעניין אותם.
בן אדם נסע למוסך להשחלת צנרת כשנדלקה לו נורה של חסר אוריאה. ועל המסך סנטימטר משם כתוב בעברית. לך למלא אוריאה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211223/94de529558a0dbaf7b09aebfd38f7832.png
136567
בהמשך לנורות מוזרות
כן רק שהמינוס 4 הזה. הוא בדיחה כמו שה 710 זאת בדיחה.
לגבי האוריה. אמיתי לגמרי. הבן אדם נסע למוסך. אחרי שענו / ענינו לו שייסע למלא אוריה בתחנת דלק. הרי כתוב בעברית.
ועצוב לגמרי.
אתם יכולים ללעוג לאנשים, אבל האמת היא, שכשיש תחום שלא מעניין אותך, אתה פשוט לא מסוגל ללמוד אותו.
כל אחד מאיתנו הוא טיפש בתחום מסוים, ואני מכיר כמה פרופסורים שגם לא ידעו מה לעשות כשתידלק להם נורה של חוסר אוויר.
קצת צניעות פה חברה,
זה שאתם יודעים לפתוח מנוע, עדיין לא עושה אתכם אלוהים.
אבל האמת היא, שכשיש תחום שלא מעניין אותך, אתה פשוט לא מסוגל ללמוד אותו.
חבל שהמורים שלי בתיכון לא קראו את המשפט המאוד נכון הזה.
הבעיה במכוניות, היא שלפעמים החיים שלך תלויים בזה. או חשבון העו"ש שלך.
לא ביקשנו מאף אחד להיות חובב רכב. אבל מי שמפעיל רכב (ובידיים הלא נכונות מכונית היא כמו נשק טעון ודרוך ולא נצור), ראוי שיהיה בעל ידע מינימלי. זה קודם כל בשבילו, אבל גם בשבילך ובשבילי.
מעבר לזה שהשרשור הזה הוא חומר קריאה משובח, נותרתי מבולבל:
מצד אחד קניתי היילקס(שלפי שרשור אחר נחות מאיגניס) כך שאני שייך לרוב הדומם והטיפש.
מצד שני אני מכיר כ80 אחוז מ25 הנוריות שנדלקות כשאני מניע את האוטו כך שאני עדיין ברוב הטיפש
מצד שלישי אני מנסה להבין מה אומרות 20 אחוז הנוריות האחרות כך שאולי אני בכל זאת במיעוט החכם?
מעבר לזה, אני וכנראה גם חלק גדול מהאנשים כאן גדל עם 3 נוריות ושני שעונים ברכב וגם החליף אותן לבד.
אותנו זה מעניין, את הרוב לא והוא מעדיף שמישהו אחר יבצע לו את העבודה.
סוף דבר
פדאקס סיפרו סיפורי מעשיות בינהן שרוקאוטו לא רוצים את המשלוח בחזרה, אחרי זה, שביקשתי לשחרר את המשלוח לבד אמרו לי שהמשלוח הושמד.
הגשתי בקשה לזיכוי ברוקאוטו, לקח שבוע, כתבו שזה בחקירת המשלח וכמו גדולים זיכו גם על החלק וגם על המשלוח. כפיצוי כבר יש משלוח אחר בדרך מהם, הם באמת חברה בסדר.
אין מה לעשות, כל עוד יש חסמי יבוא, מוכוונים הון שלטון וצריך כל מיני התערבויות בשביל לשחרר חלקים, מראה שהמדינה שלנו חולה.
צר לי על הרוב הטיפש הדומם שאין לו את היכולת לחסוך אלפי שקלים בשנה כמונו על ידי תחמון המערכת.
ומה יקרה עם המשלוח החדש? יעבור?
אתה קורא לכל מי שלא עושה יבוא אישי לחלפים טיפש ואז בנימה אישית שלך מצר על החברים שלא שולטים בלשונם ובמקלדת? אממממ
אולי יש רוב שלא מעניין אותם, לא מסוגלים, לא רוצים, לא בא להם, להיתעסק לבד עם רכב, לטפל, להתעסק בלהזמין חלקים וכו', פשוט כי ככה בא חהם, יש להם את האפשרות לגשת למוסך שיעשה בשבילם, ישחט או לא, זה לא מעניין אותם.
ויש את השאר שבאים לפורום לשאול, להיתייעץ, לקבל עזרה אם צריך, כן גם בייבוא(ע"ע בשרשור הייבוא, כנראה שלא קראת אותו), והם גם מקבלים אותה, המידע נישמר וחיפוש גוגל קצר של התקלה ישר מפנה אותך לפורום ולמידע הרלוונטי.
וזה במקום לקבל תגובה (לאותה שאלה) של הפניה וטופס 17 לקבוצת ווטסאפ או פייקבוק שהמידע נעלם שם בנבכי ההודעות, ואז מה קורה? כל שבוע אותה הודעה ואותם שאלות.
דעיכת הפורומים? הסתכלת מה החתימה שלך?
- - - Updated - - -
קצת צניעות פה חברה,
זה שאתם יודעים לפתוח מנוע, עדיין לא עושה אתכם אלוהים.
+1.
מאחד שפתח כמה מנועים.
boaz avrahami
23-12-21, 17:13
אני תוהה ביני לבין עצמי כמה אנשים שמחזיקים רכב בכמה מאות שקלים מתעניינים בחסכון של 300-400 שח על חלק ולהמיר אותו בבלבול מוח…
וגם אז היה אפשר להחליט לקנות חלק חליפי בארץ באותו המחיר של חול ובלי בכלל בלבולי מח
גם אני מבולבל.
אם יש לי אוקטביה (בחירה חכמה אליבא ד'הפורום) אבל היא מטופלת במוסך יבואן עם פקידה וקפה, האם אני טיפש או חכם?
תכלס כל הרכבים/תחביבים שלי מטופלים ע"י אנשי מקצוע, מן החלטה טיפשית שכזו.
כנראה שאתה איש עשיר בועז.
איך מגיעים לרכב במאות אלפי שקלים? על ידי זה שחוסכים אלפי שקלים בשנה בהתנהגות המתוארת כאן.
בוא ניקח רגע דוגמאות מהוולוו ונחשב רגע:
בהחלפת רפידות אחרויות שעלה לי 350 ש"ח (חלקים ועבודה) חסכתי כ 1,100 ש"ח ממחיר מוסך היבואן.
בהחלפת רצועת טיימינג שעלה לי כ 1,800 ש"ח (חלקים ועבודה) חסכתי כ- 1,500 ש"ח.
בשכפול מפתח חדש שעלה לי 520 ש"ח, חסכתי כ 2,500 ש"ח (כאן כן צריך להגיד תודה למוסך היבואן שעזר לי).
רק כאן חסכתי סה"כ כ- 5,000 ש"ח. אולי בשבילך זה כסף קטן?
אני יכול להביא לך דוגמאות אין ספור.
נדב - הרוב הוא טיפש מחוסר ידיעה או מחוסר יכולת, אני לא מדבר רק על יבוא חלקים, מדבר על כל יוקר המחיה. אם יש לך מילים יפות יותר לתאר למה דופקים אותם / אותנו יום אחרי יום אשמח לדעת.
boaz avrahami
23-12-21, 17:56
הזמן והנוחיות שלך אני מבין לא פקטור?
אלו שאני מכיר ומחזיקים מכוניות יקרות כאלו משלמים יותר במודע.
בשביל החסכון בזמן והנוחיות.
זכותך. יש לך כנראה זמן להתעסק בזה או שהחסכון הזה באמת משמעותי לך לעומת הזמן והטרחה הנוספת.
להבא לך ישר למוסך מהכפר ותקנה חלפים תחליפיים באותו כפר ותביא לא אותם למוסך. יצא לך כמעט אותו דבר כמו להזמין מחול, זמין, זול, בלי חדר המתנה מפואר ועם מכונאי שמכיר את האוטו בכללי.
לפעמים זה מספיק.
שלם לו גם במזומן ותחסוך עוד קצת.
מדינה מושחתת ממילא
מכר פרט לי פעם את התחשיב שלו. מכיוון שהוא מרוויח הרבה כסף, הוא מכמת את הזמן שלו לשקלים. הזמן שלו יקר בהרבה מהזמן של המוסך,
לכן, העובדה שמישהו לוקח ממנו את הרכב ומחזיר לו אותו אחרי תיקון/טיפול, אפילו חוסך לו כסף.
ביום שבו אסתכל על החיים בצורה כזאת, אולי אהיה יותר עשיר, אבל גם יותר אומלל.
כנראה שאתה איש עשיר בועז.
איך מגיעים לרכב במאות אלפי שקלים? על ידי זה שחוסכים אלפי שקלים בשנה בהתנהגות המתוארת כאן.
בוא ניקח רגע דוגמאות מהוולוו ונחשב רגע:
בהחלפת רפידות אחרויות שעלה לי 350 ש"ח (חלקים ועבודה) חסכתי כ 1,100 ש"ח ממחיר מוסך היבואן.
בהחלפת רצועת טיימינג שעלה לי כ 1,800 ש"ח (חלקים ועבודה) חסכתי כ- 1,500 ש"ח.
בשכפול מפתח חדש שעלה לי 520 ש"ח, חסכתי כ 2,500 ש"ח (כאן כן צריך להגיד תודה למוסך היבואן שעזר לי).
רק כאן חסכתי סה"כ כ- 5,000 ש"ח. אולי בשבילך זה כסף קטן?
אני יכול להביא לך דוגמאות אין ספור.
נדב - הרוב הוא טיפש מחוסר ידיעה או מחוסר יכולת, אני לא מדבר רק על יבוא חלקים, מדבר על כל יוקר המחיה. אם יש לך מילים יפות יותר לתאר למה דופקים אותם / אותנו יום אחרי יום אשמח לדעת.
אמר פעם מישהו, אם יש לך רכב פרטי אז אתה עשיר.
אם יש לך "ג'יפ" אז אתה מאוד עשיר.
יפה שהבהרת לנו שרובנו טיפשים, ואולי זה מבחירה? חשבת על זה?
ולמה דופקים אותנו? כי אנחנו נותנים שידפקו אותנו, ככה זה עובד. אם אתה מרגיש שדפקת את המערכת בזה שהצלחת להביא חלק במחיר יותר זול ממה שהיית משיג כאן, יופי לך.
אם בא לך ממש לשנות משהו רוץ לכנסת ותייצג אותנו שם, אולי תצליח לשנות משהו לכל מי שלא מתאמץ לעשות זאת...
boaz avrahami
23-12-21, 18:16
אגב אילן,
לא נעים להתקטנן אבל חסכת פחות בהרבה.
במרכזי רצו לדבריך 890 פלוס מעמ= 1041.
לדבריך שילמת בכפר 350 שח ( כולל או במזומן).
הפער יוצא 691 שח בסך הכול.
בזמן הזה נסעת והמתנת כשעתיים לפחות מזמנך וגם שילמת על הדלק.
זה חשבון של ההיא מחדרה או מאופקים לא של סמנכל כספים. לדעתי… אבל אני איש טכני בלי גרוש על התחת אז כנראה אתה צודק
ehudzeelim
23-12-21, 18:38
באופן כללי בחיים יש שתי אסטרטגיות כלכליות אפשריות:
1) להרוויח כמה שיותר
2) לבזבז כמה שפחות
מי שבחר ב-1 שם את האוטו במוסך כי הזמן שלו שווה יותר.
מי שבחר ב-2 משתדל להזמין חלקים בזול לתקן לבד או במוסכים של תפרנים
להתווכח איזו אסטרטגיה עדיפה זה כמו להתווכח על טעם ועל ריח.
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
להתווכח איזו אסטרטגיה עדיפה זה כמו להתווכח על טעם ועל ריח.
וזאת בדיוק מהות האתר הזה .. בשנים האחרונות.
הבעיה במכוניות, היא שלפעמים החיים שלך תלויים בזה. או חשבון העו"ש שלך.
לא ביקשנו מאף אחד להיות חובב רכב. אבל מי שמפעיל רכב (ובידיים הלא נכונות מכונית היא כמו נשק טעון ודרוך ולא נצור), ראוי שיהיה בעל ידע מינימלי. זה קודם כל בשבילו, אבל גם בשבילך ובשבילי.
ואווו , כמה שאתה צודק, הזכרת לי נשכחות.
לפני עשור ויותר, מס' אנשי קבע (עם ידע טכני עצום בתיקון מערכות אלקטרוניות יקרות ביותר)
הזמינו נופש במלון חוף גיא שבטבריה (עוד שהיה נחשב)..
ירדו לטבריה דרך פוריה ולקראת סוף הירידות אחד מהם לא הצליח
לבלום ופגע ומעך את הרכב של האיש קבע שלפניו.
מסתבר שירד את כל הדרך על D "ועל" הבלמים.
לא ידע על כל נושא בלימת מנוע ושיש מה לעשות עם הידית ...
(והוא בעל רשיון נהיגה שנים רבות רק שהוא גר באשדוד ונסע רק במישור לפלמחים)
רענן
לכל מי שדאג כל כך לאתר ובעלי האתר, אתם רוצים לעזור, תפסיקו את השרשור הזה.
חבל על המקום שהוא תופס על השרת.
רק מתמטיקה (פשוטה):
מחירון שעת מוסך (לרכב גרמני/שוודי/בריטי) 340 ש"ח לפני מע"מ.
מאחר ורובנו שכירים, אנחנו משלמים גם את המע"מ ולא מזדכים עליו.
לכן אנחנו משלמים למוסך 397ש"ח לשעת עבודה.
כידוע לכם במוסכים המורשים (לא חאפרים) יש להם שעות עבודה קבועות מראש לכל טיפול ולתחזוקה שוטפת.
השעות הקבועות האלו הן תמיד יותר מאשר באמת לוקחת העבודה. טיפול קטן למשל לוקח פחות משעה אבל מחוייב שעתיים.
אבל בואו נחזור למתמטיקה הפשוטה: 397, נעגל ל400 כפול 8 שעות ביום נותן 3200ש"ח.
נניח שלא עובדים ימי שישי אלא רק 22 יום בחודש, אז זה נותן 22X3200= 70,400 ואל תשכחו אנחנו ברובנו שכירים ומשלמים את זה מהנטו.
תקנו אותי אם אני טועה, אבל אין כאן הרבה שכירים שמרוויחים 70 אלך שקל נטו בחודש.
אז כנראה שיותר זול לנו לטפל לבד... אם רק היינו יודעים.
וכמובן שכל זה עוד לפני הרווח של 100% ויותר של המוסך על החלקים, ולפעמים (בלי להאשים ספציפית) גם כל מיני דברים שדוחפים לנו מבלי שבאמת צריך אותם.
אני לא בעד צד זה או אחר בשרשור פה, רק טוען שלהגיד שהזמן שלנו שווה יותר מהטיפול במוסך זה לא תמיד נכון.
רוב בעלי הפרייוטים עושים טיפול אחד בשנה.
החלפת רפידות בלמים ודיסקים לא צריך לעשות כל טיפול. ברכב היברידי עוד פחות (שלא לדבר על חשמלי).
החלפת טיימינג זה כבר משהו עוד יותר נדיר.
רוב האנשים יראו בעבודת התחזוקה של הרכב כעבודה מלוכלכת ולא מעניינת במיוחד שבוודאי שמעדיפים לשלם למוסך שיתעסק עם זה גם אם המחיר השעתי גבוה מהמשכורת השעתית האישית.
החיסכון ביבוא אישי של החלפים בטל בשישים מול ירידת הערך של הרכב ושאר ההוצאות.
החזקת רכב שטח כבר הרבה יותר יקרה ושם כבר יש היגיון בניסיון להורדת עלויות בחלפים שבעצמם גם יותר יקרים. גם הג'יפאים כנראה באחוזים יותר גבוהים מהאוכלוסיה הכללית אוהבים את ההתעסקות בתחזוקת הרכב.
זה לא הופך את מי שמעדיף לבלות את זמנו בבית הקפה או על חוף הים מאשר לחרוש את האינטרנט בחיפוש חלפים לטיפש.
רק מתמטיקה (פשוטה):
כידוע לכם במוסכים המורשים (לא חאפרים) יש להם שעות עבודה קבועות מראש לכל טיפול ולתחזוקה שוטפת.
השעות הקבועות האלו הן תמיד יותר מאשר באמת לוקחת העבודה. טיפול קטן למשל לוקח פחות משעה אבל מחוייב שעתיים.
נניח שלא עובדים ימי שישי אלא רק 22 יום בחודש, אז זה נותן 22X3200= 70,400 ואל תשכחו אנחנו ברובנו שכירים ומשלמים את זה מהנטו.
וכמובן שכל זה עוד לפני הרווח של 100% ויותר של המוסך על החלקים, ולפעמים (בלי להאשים ספציפית) גם כל מיני דברים שדוחפים לנו מבלי שבאמת צריך אותם.
אני לא בעד צד זה או אחר בשרשור פה, רק טוען שלהגיד שהזמן שלנו שווה יותר מהטיפול במוסך זה לא תמיד נכון.
גם בלי לקחת צד, אתה באמת חושב שמהסכום שהגעת אליו, זה מה שנשאר בכיס?
הלואי עליי, כעצמאי הייתי נוסע בברונקו ולא בטויוטה
רק מתמטיקה (פשוטה):
מלך, כמה שאתה צודק.
כל שעת עבודה של המוסך זה כפול שתיים אצלנו בשכר ברוטו.
ושכחת את ה 25% רווח שהמוסך עושה על החלק.
בהמשך לאותה מתימטיקה אני מבין שלמסעדות לעולם אתה לא יוצא אלא רק מבשל בבית. ירקות רק מגדל בגינה בבית ולא קונה שום דבר בסופר. לא נופש במלונות אלא אך ורק באוהל. עבודות בית עושה אך ורק בעצמך ולא מזמין אף פעם אינסטלטור או חשמלאי. לא הולך לספר. וכך הלאה...
למה שאחרים ירוויחו?
אפילו הסולידית כבר נעשתה פחות קיצונית מבעבר.
בהמשך לאותה מתימטיקה אני מבין שלמסעדות לעולם אתה לא יוצא אלא רק מבשל בבית. ירקות רק מגדל בגינה בבית ולא קונה שום דבר בסופר. לא נופש במלונות אלא אך ורק באוהל. עבודות בית עושה אך ורק בעצמך ולא מזמין אף פעם אינסטלטור או חשמלאי. לא הולך לספר. וכך הלאה...
למה שאחרים ירוויחו?
קלעת בול למטרת השרשור,
שאני הולך למסעדה אני בוחר מברירה, כמה להוציא, מתי והיכן. גם יודע שלא ידפקו אותי מחוסר ברירה שלי.
שאתה הולך למוסך אתה בידיים של אלה ששמו חסמי יבוא בשביל לגזול ממך שלא בצדק. אותי זה מרתיח לשלם פי כמה ממה שסביר וצריך.
אני משלם במוסכים באהבה, כי אני בוחר, מה, כמה ואיך. כל המוסכים שלמדו לכבד אותי נהנים ובחיוך.
boaz avrahami
23-12-21, 21:28
מלך, כמה שאתה צודק.
כל שעת עבודה של המוסך זה כפול שתיים אצלנו בשכר ברוטו.
ושכחת את ה 25% רווח שהמוסך עושה על החלק.
אז בוא נראה כמה חסכת באמת.
הפער יצא 690 שח.
נניח שאתה מרוויח ״רק״ 200 שח נטו לשעה.
שעתיים נסיעה למוסך הלוך חזור כולל הטיפול עצמו?
400 שח
עוד שעה על הקניות כולל ביטול זמן על הזיכוי?
200 שח
דלק 20 שח.
חסכת את הסכום המופלא של 70 שח!!!
בלי לכמת את שווי שעות הפנאי הספורות שהפסדת.
באמת שאני לא יודע מתמטיקה. זה היה רק חשבון. ועוד פשוט.
סחטיין עליך דן חסכן!
על ירידת הערך באוטו כזה אתה מפסיד סכומים גבוהים בהרבה.
קנה אוטו פשוט אם אתה רוצה לחסוך.
האוטו הזה לא בשבילך.
אם היית בודק כמה עולות רפידות מראש בארץ היית באמת חוסך. טלפון קטן לחנות חלפים הסמוכה
כמה חמוד זה.מוסכים שלמדו לכבד...ממש דמעות בעיניים
גם אני מבולבל.
אם יש לי אוקטביה (בחירה חכמה אליבא ד'הפורום) אבל היא מטופלת במוסך יבואן עם פקידה וקפה, האם אני טיפש או חכם?
תכלס כל הרכבים/תחביבים שלי מטופלים ע"י אנשי מקצוע, מן החלטה טיפשית שכזו.
זה בסדר גמור לטפל ברכב במוסך מקצועי. אם אתה יכול להרשות לעצמך לשלם את התעריפים העורפים שלהם ואתה סומך על מקצועיותו של המוסך, הכל טוב. גם כאן הייתי ממליץ לך על מוסך שמתמחה ב-VAG ולא פחות מקצועי ממוסכי היבואן, אם לא מקצועי יותר מהם, אבל המחירים שלו נמוכים בהרבה....
גם רוב החכמולוגים כאן שפותחים מנועים, גירים וטרנספרים... בינינו? זה ממש לא חוכמה לטפל לבד בסופה או ב-CJ. סך הכל לפתוח ולסגור ברגים. אבל נראה אותנו פותרים בעיות של רכב מודרני... נראה אותנו פותחים גיר DSG...... יודעים מה? סתם נורת צ'ק אנג'ין נדלקת ואנחנו בצרות, כאשר רק מוסך מקצועי ומצוייד בציוד מודרני יקר יוכל להתחבר, לאבחן ולתקן מה שצריך ולא בשיטת ניסוי וטעייה. אבל מצד שני, גם אם בסוף נוותר ונפנה למוסך, אנחנו מודעים יותר ואי אפשר לעבוד עלינו עם סיפורי מעשיות במוסך בנוסח "הרדיאטור נפל לתוך הקרבורטור".
במקרה של מכוניות יוקרה מזדקנות, הערך אולי התדרדר לקאנטים (יחסית למחיר רכב זהה חדש) והרכב כבר נגיש לרכישה לתפרנים, אבל מחירי החלפים והטיפולים נשארים בקטגוריית היוקרה - ומי שרוצה להחזיק יגואר/וולבו/מרצדס וכו' בזול, לא תהיה לו ברירה - יצטרך ללמוד איך להביא את החלקים מחו"ל בעצמו וללכלך את הידיים בטיפול עצמי.
אנחנו מעדיפים להאמין/לקרוא לזה "לתחמן את המערכת".... אבל את מי אנחנו מתחמנים בדיוק? בפועל גם זמן הוא כסף. אף אחד כאן לא מכמת בכסף את הזמן שהוא משקיע בזה.... אז הכי קל לנו להתייחס לזה כ"תחביב" ולהכריז כמה אנחנו נהנים מזה...
אין כאן תיחמון. מדובר בדרך מסויימת - לגיטימית וחוקית - לעשות דברים.
חשוב שכל מי ששוקל לייבא לבד חלפים ישים לב שגם האחריות עליו. כל מי שמרגיש שהוא דופק את המערכת - כמה פעמים הגיעו חלקים לא נכונים? כמה חלקים חסרי שימוש שוכבים לכם במחסן? כמה כסף שהלך לפח? כמה פעמים הרכב עמד כשצריך אותו כי החלק לא הגיע? כל זה מתקזז עם החיסכון. ובינינו..... יש כאן חתיכת קיזוז רציני על גבול מחיקת החיסכון לפעמים.
אסף.
גם זה נכון.
לגבי הדרך הלגיטימית החוקית?.... אכן חוקי ולגיטימי לייבא חלקים לבד. כמובן שיש חוקים ונהלים גם לזה. בועז מכיר טוב את הכללים האלה, אחרים קצת פחות, ומכאן מתחיל הויכוח...
כנראה שאין ויכוח שהחוקים והנהלים האלה מסבכים את העניין - אילן רואה בזה, ובצדק גמור לדעתי, סוג של "חסם" ונסיון של המערכת להקשות עלינו את החיים (כי אני באופן בסיסי ואוטומטי מתנגד למערכת, שגם אני משוכנע שהיא פועלת חד משמעית לטובת בעלי ההון והיבואנים ונגד הציבור הרחב).
בועז טוען, בצדק גמור גם כן - שכמו בכל תחום, כדאי קודם כל לדעת את כל הכללים לפני שמחליטים להתמודד עם זה.
ומכיוון שאנחנו בענייני חסכון, אי אפשר שלא לציין שייבוא עצמי של החלקים אולי חוקי ומותר, אבל בישראל לא בדיוק חוקי לבצע את העבודה בעצמנו. אנחנו בהחלט "מעגלים פינות" כאן.
נחזור רגע למספרים, בשביל החברים כאן שמנסים להצדיק את המוסכים, או שטוענים שבסוף עולה יותר לעשות דברים לבד.
אני מחזיק חשבונית של מוסך שכתוב עליה "מומחים לרכבי יגואר", אני לא אכנס לפירוט של כל החשבונית, רק אתאר שזה רכב חדש שנכנס למוסך והחשבונית סה"כ 15,000 ש"ח.
נתחיל עם זה שהרכב היה עם 30,000 ק"מ, ברכב הוחלפו:
צלחות בלם קדמיות בעלות של 1,600 ש"ח
צלחות בלם אחריות בעלות של 1,500 ש"ח
רפידות בלם קדמיות בעלות של 750 ש"ח
רפידות בלם אחוריות בעלות של 650 ש"ח.
סה"כ 4,500 ש"ח, בתוספת מע"מ 5,265 ש"ח.
טיפול בברקסים ברכב חדש מעל 5,000 ש"ח. זה מרתיח רק לראות את זה
זה לפני עבודה, שם לא יכל לדפוק את בעל הרכב כי זה היה טיפול אז יש תעריף קבוע.
מי שיבוא ויגיד לי שיגואר חדשה צריכה בלמים (צלחות) קדימה ואחורה ב 30,000 ק"מ כנראה באמת לא מבין ברכב. הייתי מבין אולי רפידות קדמיות בלבד שזה גם נראה לי לא סביר. אז קודם כל דפקו את בעל הרכב (לא אני) שדחפו לו בלמים.
אחרי זה המחיר, לדוגמא לקחתי מסביון השבוע רפידות ליגואר ב 180 ש"ח כולל מע"מ.
אז איך אתם רוצים לקרוא לבעל הרכב הזה, טיפש? שדפקו אותו ב... בלי ווזלין כמו שדרור כותב.
תפסיקו לנסות לחשב לי את הזמן (כל החישובים שגויים שנעשו כאן), או לנסות להצדיק את החסמים, מוסכים, בעלי הון ושלטון. דופקים אותנו כל יום בהכל. אנחנו טיפשים ומונהגים על ידי רשעים!
וכן אני נוסע על רכבי יוקרה חדישים יחסית. בחיים לא אשלם סכומים כאלה. להביא חלקים, לשים הרכב במוסך שמכבד אותי, לא מתקרב לסכומים המוטרפים שאנשים משלמים לגזלנים במדינה שלנו.
מחירים לגיטימים לגמרי
רשת מוסכים זה גוף פרטי,עם מטרות רווח.
לא טוב לך.יקר לך,וואטעבר.תעשה סקר שוק ולך למישו זול.או תעשה לבד או סע באוטובוס.
או תקנה אוטו שאחזקה שלו זולה יותר.
יש לך מיליון אופציות
אין ספק שידע זה כוח.
ממליץ לקחת את הסדנא של גיתאי "סוויץ' בראש".
כך,
כשאומרים לך להחליף בלמים באוטו עם 30 אלף ק"מ, אתה יודע לשאול מה עובי הצלחות לעומת מה שמתיר היצרן, ולהסתכל על הרפידות כדי לראות אם עושים עליך סיבוב, או שבאמת אתה מנצל את היגואר שלך כמו שצריך לנצל אותו, וגומר ברקסים.
במאמר מוסגר,
בקורולה 2008 שלנו, היה צריך להחליף צלחות אחרי 50 אק"מ בשימוש שמרני, כך ששילוב של מתכת רכה בצלחת (פחות מאמין על יגואר, אבל הם בכ"ז קשורים ללנדרובר, אז לך תדע), עם שימוש אגרסיבי, אולי אולי אולי, במקרה קיצון, זה הגיוני. כאמור,מי שלא מבין לא יוכל לאתגר את המוסך בשאלות.
תעזוב
עדיף שיחליפו במוסך
95 אחוז ממשתמשי הדרך לא מבינים כלום ברכבים.
עוד 3 אחוז מבינים בערך מתוך עצות באינטרנט וקבוצות והשאר אולי באמת יודעים משו ועשו משו ברמה טכנית יותר מסובכת מלהחליף פילטר אוויר ולהחליף מנורה או להדליק obd סיני כחול דרך בלוטוס
לתת לנהג ממוצע להחליט על מערכות קריטיות זה סכנת נפשות.
כמו כן מוסכים מפוקפקים שהאחריות שלהם נגמרת ברגע שהרכב יצא משער המוסך.
ואם אתם כל כך בטוחים שהיצרן עובד עליכם עם השגרת טיפולים אז אל תיהיו לקוחות שלו.
אני לא יכול להצדיק אנשים חמדנים וגזלנים.
אני גם מטפל בעצמי עם חלקים שהבאתי לבד - וגם במוסך כשמתאים לי. זה מבחירה. אני יכול להעיד ש350 שח לשעת עבודה של מוסך זה סכום הוגן.
החוכמה היא למצוא את המוסך שאתה סומך עליו גם מקצועית וגם בחיובים.
אני מביא לטויוטה חלקים מקוריים לבד. המחיר בערך חצי מהמחיר בארץ..טיפולים שוטפים אני מבצע לבד מבחירה. אבל כשיש תקלה אני סומך.על סער שיעשה עבודה טובה וגם יביא חלפים מקוריים מטויוטה והמחיר יהיה הוגן והגון. כי כשיש תקלה אני לא יכול להרשות לעצמי שהרכב יעמוד.
על שסתום שהבאתי לבד שילמתי חצי ממה שעולה בחברה. אבל בדרך קיבלתי שני חיקויים סיניים שעלו אפילו פחות וסה"כ כל הסיפור יצא לי כמעט כמו חלק בארץ. על העבודה סער לקח שעת עבודה וכיוון שזו עבודה שעשיתי גם בעצמי פעם אחת -נזה הוגן כי לי לא לקח פחות זמן. אז מה חסכתי? כלום.
בפיאט גיליתי שמחיר החלפים בארץ לא יקר יותר מהמחיר בחו"ל + משלוח. בעצם גם בלי המשלוח זה בערך אותו מחיר. חלפים מקוריים בלבד, כמובן. אז למה לשבור את הראש? וכשהייתי צריך עבודה יותר מורכבת מהחלפת שמן נכנסתי לאוטו איטליה - על גיא אני יכול לסמוך לחלוטין- וגם כשהוא החליף זוג בולמים המחיר + עבודה היה כזה שלא שווה לי להתעסק עם זה לבד.
הטרנספורטר לעומת זאת- יש שני מוסכים שאני נכנס אליהם. אצל בני הכנה לטסט וטסט זה סיפור של חצי יום לפחות של עבודה רצופה על הרכב. והתשלום בהתאם. מגיע לו. חלקים אין מקוריים באמת ואכלתי אותה יותר מפעם אחת החל שהזמנתי פעמיים כי הראשון לא היה באיכות הרצויה או לא מתאים. זה רכב אספנות אז הוא יכול לעמוד ולחכות שהחלק יגיע או שיתפנה לי זמן. אני עושה לבד מה שאני יכול כי בניגוד לטנדר או הפיאטורבו - זה תחביב. מתחתיו לא אכפת לי לבלות זמן. אני נהנה מזה.
אז בסוף אני קצת חוסך וקצת לא. השורה התחתונה היא שיקר פה. ממש יקר פה. אבל דווקא בתחום הזה לא צריך להיות לקוח סופר מתוחכם שיודע להבין מלבד חלקים. מספיק למצוא את המוסך העצמאי ההוגן והמקצועי ואת חנות החלפים הנכונה. וכן. יש מותגים ויבואנים שבהם ההפרש מרגיז - זה חלק מהבחירה של הרכב. לדעת עם איזה שוק חלפים אתה מתחתן. וקרסו במקרה הזה דוגמה מצויינת לרעה אם כבר הזכרתם דצ'יה.
אסף.
בהמשך לאותה מתמטיקה אני מבין שלמסעדות לעולם אתה לא יוצא אלא רק מבשל בבית. ירקות רק מגדל בגינה בבית ולא קונה שום דבר בסופר. לא נופש במלונות אלא אך ורק באוהל. עבודות בית עושה אך ורק בעצמך ולא מזמין אף פעם אינסטלטור או חשמלאי. לא הולך לספר. וכך הלאה...
למה שאחרים ירוויחו?
אם נרד לפרטים אסף, אז דווקא בעניין המסעדות אתה טועה.
קצת קטנוני החישוב אבל בכל זאת:
ראשית אני לא בשלן אז האוכל שאכין כנראה יהיה פחות טעים מהמסעדה.
שנית, נניח שאני יודע להכין אוכל, יקח לי כשעה להכין את האוכל, לפנות ולשטוף כלים אחרי
שלישית, קשה להכין אוכל במדויק לצריכה שאני רוצה אז ישאר עודף ויזרק.
עכשיו: נכנסתי למסעדה, ישבתי שעה, שילמתי 100ש"ח, קבלתי ארוחה יפה במחיר הזה, לא הכנתי, לא פיניתי ולא שטפתי.
ואם אני באמת רוצה אני יכול בו זמנית גם לעבוד קצת דרך הסלולארי בזמן ההמתנה.
אז מה חסכתי: שעה של להכין אוכל (פחות טעים) ולפנות אחרי ובערך 30ש"ח של הרכיבים אם אקנה לבד.
מה הרווחתי: שעה של שקט במסעדה, אוכל טעים, אפשרות לעבוד בו זמנית.
וההוצאה האמיתית היא בערך 70ש"ח. לא נורא כל כך יחסית לתמורה ולמה שרובנו מרוויחים.
כמו שכתבתי, קצת קטנוני, קצת מתעמק בפרטים, אבל אי אפשר להשוות את זה להוצאות של אלפי שקלים במוסך.
אגב, הסיבה שמסעדות אפשר, ירקות אפשר וגם סופר היא בעיקר בגלל שיש תחרות. וזו אחת הבעיות (כמו שכבר נכתב) בתחום חלפי הרכב. המדינה והחוקים מונעים תחרות אמיתית ואפשרויות בחירה ללקוח ולכן המחירים בשמיים.
אבל ההנחה הבסיסית שממנה מתחיל הדיון - והיא השורה התחתונה שלך - המחירים בשמים ואין תחרות - פשוט לא נכונה.
סט טיפול גדול לפיאט עולה לי בחנות חלפים ישראלית אותו דבר כמו לקנות בחנות אירופאית + משלוח. ובלי לחכות. ולפני שהתחלתי בכלל לברר על חלפים תחליפים. קצת מוזר שהמותג ג'יפ של פיאט לא נהנה מאותה תחרות בייבוא חלפים מקוריים.... אבל זה כנראה עניין של אירופה מול ארה"ב.
אם בחרת ברכב שהחלפים שלו בישראל יקרים בגלל תמחור של יבואן ואין ייבוא מקביל - אז אולי ההנחה נכונה - אבל רק בחלקה - כי האופציה לתחליפים קיימת וזמינה. כלומר יש תחרות.
אז המחירים לפעמים בשמיים ולפעמים לא. ויש תחרות מוטה איכות ומוטה מחיר. ומכאן לכל אחד יש בחירה. מה לקנות. איזה חלפים ואיזה רכב.
כשבחרתי בטויוטה היה ברור לי שזה אומר למלא ארון בפילטרים ובולג'וינטים ועוד - כי ככה זה בטויוטה. כשבחרתי בפז'ו או בפיאט על פני רנו או טויוטה - זה כדי לא לבזבז זמן והתעסקות עם ייבוא. כי ככה זה בפיאט ובפז'ו.
אסף.
אבל ההנחה הבסיסית שממנה מתחיל הדיון - והיא השורה התחתונה שלך - המחירים בשמים ואין תחרות - פשוט לא נכונה.
אסף אם זה היה נכון אז החסמים שקיימים לא היו כלכליים למישהו והיו נעלמים עם הזמן. זה שיש חסמים מראה שמישהו מרוויח מזה.
אני חושב שכבר אפשר להסיק שבשוק מכוניות היוקרה, ששם יש יותר אדישות בקרב הצרכנים, דופקים מחירים מופרכים על חלפים.
יתכן ובמכוניות של הרוב אכן המרווחים קטנים יותר. למרות שכמו שאמרת גם ברנו יש התנהגות גזלנית.
עולם כמנהגו נוהג, הרשעים ימשיכו להרוויח על חשבון הטפשים, כמו שאמר פרופ' ליבוביץ (https://he-il.facebook.com/HISTORYlIsrael/posts/10153617604574162) ז"ל.
נכון. ולכן אנחנו צריכים להיות לא רשעים ולא טיפשים.
אסף.
זה שיש אנשים, גם כמו בועז, כאן או במדיות אחרות, שמשקיעים למען החברים, בתרומת ידע, זמן ועזרה, ללא בקשת תמורה, מראה אולי שרשעים אנחנו לא.
טיפשים כנראה שכן...
נכנסתי למסעדה, ישבתי שעה, שילמתי 100ש"ח, קבלתי ארוחה יפה במחיר הזה, לא הכנתי, לא פיניתי ולא שטפתי.
ואם אני באמת רוצה אני יכול בו זמנית גם לעבוד קצת דרך הסלולארי בזמן ההמתנה..
אני לא יודע איפה אתה גר, אני כנראה גר במדינה אחרת.
100 ש"ח לארוחה יפה??????
זה שיש אנשים, גם כמו בועז, כאן או במדיות אחרות, שמשקיעים למען החברים, בתרומת ידע, זמן ועזרה, ללא בקשת תמורה, מראה אולי שרשעים אנחנו לא.
טיפשים כנראה שכן...
אנחנו לא טיפשים, להפך...
בועז לדוגמא מייצר שינוי במעגלים רחבים ממה שהוא מכיר, בחצי שנה האחרונה עזרתי ליותר מעשרה חברים להתמודד בהצלחה עם שיטת המצליח של חברות השילוח.. וכל זאת עקב זה שבועז השקיע בי זמן ועזרה.. לכמה אחרים בגיפולוג הוא עזר .. אני לא באמת יודע.. אבל נראה שעזר וגם בינינו עוזרים. אז מי שבוחר לא להיות טיפש או קוטר.. מצליח להשפיע/לתחמן/לקבל תמורה לשקל.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
GodsFather
25-12-21, 14:22
אני לא יודע איפה אתה גר, אני כנראה גר במדינה אחרת.
100 ש"ח לארוחה יפה??????כל אחד וההגדרה שלו לארוחה יפה.
הוא גם לא ציין אם זה ליחיד או לזוג. כולל שירות או לא.
אתה בוחר אם להוסיף שתיה ואיזו
ואם לא טוב לך, עושה קצת פרצוף ומקבל פיצוי כי ככה התרגלנו.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מסעדה טובה = מוסך יבואן/מורשה.
אתה משלם על הדקורציה, והמלצריות/ים, והבחורה בכניסה שמנהלת את רשימת ההמתנה, ואת השכירות ההזויה והארנונה המטורפת ואת משכורות השף והטבחים שלו ואת עלויות תעודות הכשרות המטורללות (למי שזה חשוב) ואת... ואת... ואת...
זה לא מבטיח שיהיה טעים/משובח לטעמך האישי, אבל בדרך כלל הארוחה תהיה טובה, ממש כפי שמוסך יבואן אמור לטפל באוטו שלך לפי הספר. וגם תשלם הרבה. זו ההקבלה.
אבל לא מוכרחים לאכול אצל אסף גרניט או חיים כהן. יש גם מסעדות פועלים טובות. בלי דקורציה/פלצנות, כלים פשוטים, האוירה לא פורמלית = מוסך מורשה קטן עם ליפט אחד ובעל בית שגם עובד בעצמו.
אפשר גם לאפה ופחית קולה בעמידה, וסגרת עניין ב-50-60 שקל. מקביל למוסך קטן במשולש או בנצרת. לא תמיד מורשה, כן מקבל גם מזומן בלי מע"מ = המדינה לא שותפה ברווחים, לכן זה עולה עוד פחות. וזה לא אומר שהעבודה לא תהיה טובה, אבל מומלץ ובד"כ גם אפשר לשים לב למה שהוא עושה.
ואפשר גם לבשל לבד בבית. אתה הולך לסופר (חנות החלפים) וקונה את הפרודוקטים בעצמך. אפשר גם יותר בזול בשוק (הזמנת חלקים מחו"ל) זה אמנם לא קרוב, צריך קצת לטרוח ולנסוע ולסחוב סלים (לדעת להתנהל מול חברות השילוח והמכס וכו'). במחיר של ארוחה אחת במסעדה טובה, אתה יכול לאכול שבוע שלם בבית. ייצא טעים או לא?... עניין שלך. אתה גם תשטוף את הכלים.
שורה תחתונה - בסוף הכל יוצא יקר. יקר פחות או יותר, אבל עדיין יקר. וזה כי יקר להחזיק כאן רכב, והאוכל כאן יקר, ויקר לגדל כאן ילדים ובכלל יקר לחיות פה, ויקר שבעתיים בהשוואה לכוח הקנייה שלנו שהולך ונשחק מול זינוקי המחירים. יוקר מחיה מטורלל הוא מדיניות של ממשלות ישראל לדורותיהן, לאו דווקא ממשלה כזו או אחרת ספציפית. כולן כאחת הפכו את החיים כאן ליקרים באופן בלתי נסבל כי המדינה הזו נרקומנית של מיסים ומקדשת את מעיכת החלשים לטובת החזקים וזה לא כוח עליון וזה לא קרה מעצמו - זו מדיניות של שוד וגזל יזומים שמוכתבים מלמעלה מלפני שנים רבות. אבל זה דיון נפרד שכנראה יגלוש למחוזות שלא רצויים כאן.
מה הבאסה.
במוסך כזה שהוא לא מורשה ואין לו גישה לציוד דיאגנוסטיקה יעודי (הכי הרבה איזה לאונץ' שלא קורא חצי מהדגמים או משו כזה ),גישה לפורטל היצרן,המון פעמים גם אבחנה אונליין דרך מומחים של היצרן בחיבור לרכב ברחוק, וכלים יעודים, אין אפילו סיכוי שיעשו לך כמו שצריך בצורה איכשהו קונבנציונלית.
אם אפילו הגדיל ראש וראה איך סוגרים את הברגים של הראש מנוע או כל האלה שהם TORQUE TO YIELD ,אם היצרן עדכן את המנואל אכלת אותה וגם תשלם על הטעות.
אז נכון שמוסכים מורשים המון פעמים מתקמצנים לשכיר כלי מהיבואן ,או להיכנס לאיזה פורטל TIS לבקש עזרה מחו"ל או איזה פינפויינט טסט עם רב מודד ,אבל לפחות יש לו אופציה כזאת,
אולי טיפול שווארמה עם פחית יתאים לאיזה רכב דראק בן 30 שמניע בדחיפה ולנגמ"ש זלדה.אבל לא לרכבים עכשיווים.ממש לא.
אז נכון שיש מוסכים עם ציוד יעודי שהכי הרבה יודעים לעשות עדכון תוכנה,אבל עולם הרכב כבר מזמן לא בשלב של תיקון ואבחנה באמצעות ג'אבקה.
נגעת בנקודה
אממה?
בעולם הפרייבטים, בהם כל המנועים והגירים מגיעים מאותם שניים וחצי תאגידי על, הכל דומה.
בנוסף,
צר לי על המכונאים הזקנים שלא מצליחים להתקדם עם הטכנולוגיה. אבל מכונאי שמתקמצן לקנות כלי דיאגנוסטיקה של הביוקר, כנראה גם יתקמצן לי על החלקי חילוף.
כנ"ל לגבי אותו אחד שלא טורח להתעדכן בספרות יצרן. אתה לא חייב להיות מוסך יבואן בשביל זה, רק לקחת את עצמך ברצינות. קח לדוגמה את גרשון, הוא אפילו לא מוסך .
עכשיו בתור בעלים של לנדרובר, שלאורך שנים נחשב כרכב עם אג'נדה משלו, אני יכול להגיד שבדיוק בשביל זה יש מוסכים שמתעסקים עם הרכבים הללו בלי להיות מוסך יבואן. יש הקוראים להם "גורואים", אני לא אוהב את הכינוי גנאי הזה. חלקם יקחו יותר כסף בגלל שהם "גורו" אבל הרבה מהם- לא.
וכמעט תמיד, הם יהיו הרבה יותר טובים ממוסך היבואן, שמחליף חלקים על עיוור לפי הוראות היצרן, בלי לנסות להבין את מהות הבעיה.
זה כמו לחשב אורך כפול צבע …
הכל תלוי באיזה בית ספר למדת
136636
צבע דווקא מוגדר על ידי אורך גל בננומטרים, אז אפשר לחשב אורך כפול צבע, ולקבל שטח. קטן.
136643
"מותק, מתחבא לך פה במכנסיים נחש של 665 ננומטר!"
"חחח, כזה קצר?!"
"כזה אדום!"
צבע דווקא מוגדר על ידי אורך גל בננומטרים, אז אפשר לחשב אורך כפול צבע, ולקבל שטח. קטן.
136643
זאת כנראה הדרך לתשובה ..
בצופים פעם שאלו אותי אם תנין הוא יותר ארוך או יותר ירוק ... כבר אז היה ברור שיותר ירוק, כי הוא ירוק גם לרוחב ..
אבל הוא ארוך גם בבטן, ושם הוא לא ירוק
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אבל בשני הצדדים והגב כן. אז שטח הצדדים והגב כפול ירוק מינוס בטן כפול לבן מלוכלך. זה עדיין יותר.
סוף סוף חזרנו לדיונים טכנים ולא לזריקת רפש!
כנראה שכולם היו צריכים איזה מפגש במדבר הכולל תרפיה בהיפותרמיה ואלכוהול כדי להתאפס.
טוב נמשיך לבדר את הקהל בטירוף אחזקת הרכב בארצנו המושחתת.
אני ממשיך לעבוד על היגואר בתיקון התקלות שיש לה, רכב לא שלי, רכב פרויקט. צריך שתי כריות של בולם הזעזועים הקדמי, יש רעשים, הכריות התייבשו.
למי שזוכר בסוף העשור הקודם יגואר היתה לתקופה בבעלות פורד, אז חלק מהחלקים הם מפורד. אז החלק שאני צריך מתאים גם ללינקולין וטי בירד. וכמו שאתם יכולים לנחש החלקים האלה לא יקרים להביא שניים מאמזון פלוס משלוח יוצא כ- 91 דולר, או בתרגום לש"ח כ- 290 ש"ח.
עכשיו תנחשו כמה רוצים אצל יבואן יגואר בארץ, לא אנקוב בשמות, מקומות וכו', נשאיר הדיון במספרים, כמה רוצים? וכן חברים זה מוטרף ברמה שזה מביא זעם. ולא לא מגיע לטיפש שמחזיק רכב כזה להידפק ככה.
כמה?
הייתי אומר להוסיף אפס כלומר 2,900, אבל למה הנסיון של נמרוד לעשות מזה דאחקה (מה שבע? מה כמה?), משום מה נראה לי, אפעס, קרוב באופן חשוד למספר האמיתי?.....
7,000?....
כן דרור אתה אכן מכיר את המציאות שלנו, להוסיף 0 אומר להכפיל ב- 10, אז כאן עוד קצת להכפיל ב- 11.
יוצא לקונה המאושר שאין לו שכל 3,276 ש"ח. על שתי תושבות בולם של פורד, שנמכרות באמזון ב 290 ש"ח, כולל משלוח ומיסים.
אז כן בסגנון של נמרוד אז מה היה לנו?
פקידת קבלה
פקיד מחסן
מכונת שתיה
אולם קבלה
והאלמנט בלי ווזלין.
אני כל פעם מתעצבן מזה מחדש.
חלק מהחלקים הם מפורד. אז החלק שאני צריך מתאים גם ללינקולין וטי בירד. וכמו שאתם יכולים לנחש החלקים האלה לא יקרים להביא שניים מאמזון פלוס משלוח יוצא כ- 91 דולר, או בתרגום לש"ח כ- 290 ש"ח.
.....
עכשיו תנחשו כמה רוצים אצל יבואן יגואר בארץ
למען מעט הגינות, תשווה את מחיר החלקים בחו"ל אצל סוחר יגואר (תוסיף את עלות המשלוח והמס (מעל 75$)) למחיר החלקים אצל יבואן יגואר בארץ, או לחילופין אצל סוכנויות פורד בארץ ובחו"ל...
אני לא טוען שיהיה יותר זול בארץ, אבל ההשוואה שאתה עושה ממקסמת את ההפרש בצורה מעט מעוותת.
ארז בשבילך,
אצל סוחר יגואר אנגלי, חלק מקורי בארץ יצא כ 427 ש"ח. נניח המשלח יקח את האתנן שלו בנוסף. אז יצא רק פי 5.
אבל בשני הצדדים והגב כן. אז שטח הצדדים והגב כפול ירוק מינוס בטן כפול לבן מלוכלך. זה עדיין יותר.
צריך להבין את ההקשר..
התנין סולארי בגב ובצדדים, כי הצבע בולע הקרינה ולכן זה חישוב שטח.
במקום לסובב את הפאנל לכיוון המשתנה של שמש הוא עובד ב-3 כיוונים בו״ז.
הבטן לא בחישוב ההספק.
לעומת זאת,
את הבטן אפשר להקביל למצבר.
וכאן יש הסוברים שהתנין מיושן למדי ומזמן היה יכול לעבור ממצבר רגיל למצבר מתקדם, והתנין מיושן ולא מעודכן וכו׳.
יש מי שיגידו שמערכת הטעינה שלו לא תעבוד טוב עם מצבר מתקדם , ועדיף בכלל לא לתקן משהו לא שבור ולהמשיך עם מה שפשוט עובד ומוכח לתנינים כבר כמה מליוני שנים.
שבע.
42 ומגבת מהמפעל בערד.
צריך להבין את ההקשר..
התנין סולארי בגב ובצדדים, כי הצבע בולע הקרינה ולכן זה חישוב שטח.
במקום לסובב את הפאנל לכיוון המשתנה של שמש הוא עובד ב-3 כיוונים בו״ז.
הבטן לא בחישוב ההספק.
לעומת זאת,
את הבטן אפשר להקביל למצבר.
וכאן יש הסוברים שהתנין מיושן למדי ומזמן היה יכול לעבור ממצבר רגיל למצבר מתקדם, והתנין מיושן ולא מעודכן וכו׳.
יש מי שיגידו שמערכת הטעינה שלו לא תעבוד טוב עם מצבר מתקדם , ועדיף בכלל לא לתקן משהו לא שבור ולהמשיך עם מה שפשוט עובד ומוכח לתנינים כבר כמה מליוני שנים.
יפה מאד.
הסבר טכני מדוייק.
התנין היה לפנינו עם כל ההמצאות שלנו. והוא יהיה אחרינו עם כל ההמצאות שלנו ….
לגבי הסוללה.
מתברר שסוללות ליפו לא עמידות לתנין.
https://youtu.be/JBHStR_SuPc
כן דרור אתה אכן מכיר את המציאות שלנו, להוסיף 0 אומר להכפיל ב- 10, אז כאן עוד קצת להכפיל ב- 11.
יוצא לקונה המאושר שאין לו שכל 3,276 ש"ח. על שתי תושבות בולם של פורד, שנמכרות באמזון ב 290 ש"ח, כולל משלוח ומיסים.
אז כן בסגנון של נמרוד אז מה היה לנו?
פקידת קבלה
פקיד מחסן
מכונת שתיה
אולם קבלה
והאלמנט בלי ווזלין.
אני כל פעם מתעצבן מזה מחדש.אתה מלין ומתלונן....איך יכול להיות שמוצר שעלה 91דולר בארהב לא שלמת מעמ ומס קניה.. כולל השילוח?!
אגב... משמרות המהפכה לא דפקו אצלך בדלת.. והכריחו אותך לקנות מהיבואן המדושן? הזוי... באיזו מין דיקטטורה אנחנו חיים?! סססעמק הלכה המדינה.
סולי,
כולל משלוח ועוד כל הוצאה שיש, עד הבית באמזון!
נראה לי שעדיף להיות מאושר בלי שכל אבל עם יגואר מאשר להתעצבן כל פעם מחדש ממשהו שבכלל לא ענייני. אבל הי, גם לקרדיולוגים מגיעה פרנסה.
boaz avrahami
03-01-22, 14:04
נראה לי שעדיף להיות מאושר בלי שכל אבל עם יגואר מאשר להתעצבן כל פעם מחדש ממשהו שבכלל לא ענייני. אבל הי, גם לקרדיולוגים מגיעה פרנסה.
הוא כנראה לא מתעצבן אלא עסוק בשופוני.
אין בכל ה״מידע״ שהוא שופך פה ולא קורטוב של מידע רציני. אפילו שעור בחשבון לא הייתי לומד ממנו.
נראה לי שעדיף להיות מאושר בלי שכל אבל עם יגואר מאשר להתעצבן כל פעם מחדש ממשהו שבכלל לא ענייני. אבל הי, גם לקרדיולוגים מגיעה פרנסה.או
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220103/a4751311a80e4de37df7798ac8739453.jpg
boaz avrahami
03-01-22, 14:24
יגואר, יגואר וווולווו
פעם היו לי כאן חברים. נו עברה התקופה מתרגלים.
שכחתי לציין גם את הב.מ.וו שיש, אבל האמת ב.מ.וו. אפשר להחזיק באמת בעלות סבירה.
בוא... כולם חברים, רק צוחקים...
אף אחד באמת נראה לי מבין על מה אתה מלין? שכלב מלקק לעצמו את הביצים?
אם זה אתה שבוחר לממש את זכותך להחזיק ברכבי נישה/פנאי/יוקרה ישנים או להזמין חלקים מחול( זכות שלא מובנת מאליה יש לציין.. לא במזרח תיכון שופע דיקטטורות אמיתיות ושופע רכבים פשוטים וזולים לאחזקה..) ... ואם זה היבואן שמנצל את המצב ומנסה להרוויח מאלו שבוחרים לטמון ראשם בחול... או בכסף הרב שיש להם כנראה.
אני חייב לציין שיבואן לנדרובר (שגם תחת כנפיו ישכמה וכמה רכבי יוקרה מוגזמים), יודע לעשות את ההפרדה בין הלקוחות. הרבה פעמים ברכבים הישנים והזולים ניתן למצוא אצלו חלפים במחיר המתחרה בחו"ל (לפעמים לא,ולא הצלחתי לעלות על החוקיות), בעוד ברכבים החדשים/יקרים הוא קורע ללקוח את צורה.
משמע,
אין כאן שחיתות. יש כאן חזירות לשמה. וזה בגלל האופי של העם היושב בציון. בדיוק אותו עם שמרשה לעצמו לבקש 250,000 שח על רכב שטח בן עשור.
לגבי ירידה לגופו של כותב.
אולי חאלס?
בלי שכל אבל עם יגואר .
כלומר רוב רוכשי יגואר בישראל.
בהחלט בלבלתי בינהם ;/
עמכם שניכם הסליחה.
להבא:
אילן הדר- בכיר בהייטק, מרוויח היטב, דעתן, קפדן, אח של ערי.
תומר הדר: אידיוט.
באשר למחירי החלפים: קודם כל אני אישית חושב שאני מבין גדול אבל אני תמיד משגר שאלה לבועז- האם כדאי לייבא כזה וכזה. עוד לא קרה שבועז לא ענה לי באריכות.
מעבר לזה- המחירים בישראל הם לרוב גבוהים מאוד וכתבתי על זה המון. אני אישית חושב שהאדם הסביר לא צריך לרכוש חלקי חילוף בישראל בלי לעשות מחקר שוק. לפעמים בישראל זול אבל לרוב לא. אני לא יכול לכופף את היד של מי שמיבא חלפים ולהכריח אותו למכור בזול אבל אני כן יכול לא לרכוש ממנו. אני? בשביל מסנן שמן אני עובד קשה, שכנה שלי שקנתה רנגלר טורבו ("זה טורבו!!! זה ממש חסכוני, אופס נכנסתי עם הג'יפ בקיר של החניה, לעזאזל אתה חושב שוועד הבית ראו???") אין לה בעיה להיכנס למוסך מורשה ולשלם כמו נידון למוות. אז סבבה, שתהיה בריאה. מאנשים שקונים רנגלר טורבו ו WK2 עם ג'אנט 18 היבואן מתפרנס והשוק גדול ויש מקום לכולם, גם לחובבים שרוצים רנגלר 392 וגם לשכנה שלי האהבלה שקנתה רכב שטח טורבו. אבל לא לשכוח שהשוק חופשי - אני אישית מתקן, מטפל ומחליף כמו כולם ואני פשוט לא מסוגל לזכור פעם אחת בה אני נכנסתי לחנות חלפים או מוסך שעליו מתנוסס סמל של JEEP ואומר "אני רוצה לקנות את זה". באמת לא זכור לי. ואני קונה המון חלקים. זה שוק חופשי, אני מנצל את זכותי כצרכן. אני מניח שהשיקולים של היבואן הם לא להחזיק חלקים לג'יפ ישן, שכירות, משלוח, וואטאבר, לא עסק שלי ולא מעניין לי את התחת. מעניין אותי הכיס שלי, לוקינג אאוט פור נאמבר וואן. אז אני קונה ממי שזול.
נשרף לנו לפני חצי שנה מתג האורות בדיפנדר של העבודה - מי שמכיר זאת מחלה ידועה שלא תיקנו אותה רשמית בחברה למרות שיכלו לפחות לא בשנת הדגם שלי - 2005, עניין של היעדר ממסרים...
ביקשתי מקצין הרכב להכניס את הרכב למוסך או לכל הפחות לרכוש לי מתג ואני אחליף, זאת עבודה של 10 דקות. העניין התעקב והרכב סמי מושבת, הצעתי לו שאני כבר ארכוש מתג תחליפי מג'קי ושהעבודה תחזיר לי, הוא קפץ על ההצעה בשמחה רבה... מתח תחליפי אצל ג'קי - 150 שקל כולל מעמ. בדיעבד הסתבר לי מעובד אחר שהסיבה להתעקבות הייתה שהצעת המחיר מהמזרח עמדה על כ-2000 שקל (כולל עבודה)... משעשע. המחיר למתג מקורי מחול עד הדלת הוא בערך 250 שקל ואני אולי קצת מגזים.
boaz avrahami
03-01-22, 19:44
אלו לא חדשות.
מרבית היבואנים, ובוודאי הקטנים ובדגש על אלו שמספקים עבודה לציי רכב גדולים/ ממשלתיים מתמחרים גבוהה. אפילו מאוד.
לשמחתנו כיום יש מסלולים עוקפים.
העולם הוא כפר גלובאלי אחד. האינטרנט וחברות מקוונות יחד עם שרותי משלוח יעילים מאפשרים לקנות הכול ולרוב הרבה יותר בזול.
יש גם מבחר חנויות מתמחות וחלפים תחליפיים במגוון איכויות.
אנחנו בכללי טסים הרבה ומביאים מזוודות של חלפים.
אין שום מגבלה ליבוא חלפים מקוריים מכל הסוגים.
חלפים תחליפיים ניתן ליבא לפי צו היבוא האישי כמעט בלי מגבלה למעט נבזות מטעם המשלחים הגדולים שעושות על מי שלא מתמצא סיבוב מכוער.
רובנו כאן מטפלים לבד בכלים לפחות בדרגי הטיפול הבסיסיים ועובדים עם מוסכים מתמחים או כלליים לא מורשים.
אנחנו יודעים מימיננו ומשמאלנו ויודעים שגם המדינה עצמה לעיתים מזומנות חזירה ומקשה על החיים אבל לא הכול שחור והעובדה היא שצפוף פה ואף אחד לא ממהר לעזוב את המדינה כי בסה״כ בעולם הגדול לא יותר טוב.
בוודאי למי שנמצא כמונו במעמד היותר מפונק ושבע.
אז במקום לקטר ולילל תשתפו במידע מועיל ונעים אל התחביב המשותף.
שתפו במקורות רכישה וערוצי יבוא איכותיים ותנו להנות ולא לשמוע פה בכינות על המדינה.
תזכרו כמה בסופו של יום טוב לכם כאן למרות שלא מושלם.
פעם היו לי כאן חברים. נו עברה התקופה מתרגלים.
שכחתי לציין גם את הב.מ.וו שיש, אבל האמת ב.מ.וו. אפשר להחזיק באמת בעלות סבירה.
אילן,
עדיין יש לך כאן חברים.
רוב מי שנמצא כאן עושה לבד, מתייעץ, נעזר, מייבא ומוצא דרכים טובות יותר לשרת את התחביב.
אורך השרשור בלי שמדובר על מקרר עם סוללת גיבוי עצמאית אטומית עם חלקיקי נוטרינו שצריך למדוד אותם עם ציוד מיוחד וביום בהיר,
רק מעידה על כך שנושא העלויות מטריד את כולנו.
קריאות למרד אזרחי שמורות לדרור ברלי....
רובנו הגבנו בגלל דרך ההצגה של הדברים.
המשך יום טוב.
מחיר של חלק בסוכנות יגואר יהיה שונה ממחרו של אותו חלק במוסך פורד ויהיה שונה ממחירו של אותו חלק בחנות חלפים עצמאית שונה ממחירו של אותו חלק בחנות אונליין. זה נכון כאן וגם מעבר לים.
ניסית להשיג את החלק בחנות אונליין בארץ? או בחנות חלפים עצמאית? מעניין מה ההפרש.
זו הסיבה שמחיר של רכב יוקרה מתרסק תוך מעט שנים. אין ליבואן הרשמי שום עניין למכור חלקים בזול. זה עסק שצריך להרוויח והרבה על המכוניות האלה כדי שיוכל להיות תחרותי במכוניות הזולת. נראה לי שזה ברור וטריוויאלי אבל כנראה צריך בכל זאת לכתוב את המובן מאליו.
כאמור- יקר פה. אבל לא הכל כל כך יקר. היה לי חבר שהתעקש לבדוק מחירי בגדים בכיכר המדינה ואז לקנות בגדים בשוק בראש העין. זה נתן לו תחושה שהוא דופק את המערכת, כאשר בסך הכל הוא קנה איפה שהיה המקום הנכון עבורו וההשוואה לכיכר המדינה היתה רק בשביל ההרגשה. אז אין בעיה לקנות חלקי רכב בחנות אונליין ולהשוות למחיר בסוכנות של רכבי יוקרה בשביל ההרגשה הטובה. אבל עם יד על הלב.... מי שקונה חלפים במוסך של יגואר לא צריך להשוות מחירים. לא כי הוא טיפש. כי זה לא מעניין אותו. בכלל.
אסף.
שעיר בגב"ב
04-01-22, 18:25
אני חושב שפות"ש צודק במהות וטועה בגדול בדרך ובסגנון.
כן, מחירי החלפים והטיפולים הם בגדר של לא פחות מגניבה.
כשאני עשיתי אוברול מלא למנוע האופנוע נתקלתי בזה בגדול:
מחירי החלפים פה בארץ היו במקרה הטוב רק פי 4 ולרוב פי 6 ויותר
ביחס למחירים בחו"ל (כולל המשלוח)!
שיפוץ שעלה לי כ8000 ש"ח (הרבה מזה בגלל טעויות של פעם ראשונה) היה יוצא במוסך לפחות 30000!
(אוברול מלא כולל החלפת כל מיסבי המנוע, שיפוץ גיר ועוד...)
גם אני שפכתי טונות של קיטורים בפולגז בזמנו.
אבל,
הביקורת היא על הדרך בה מוצגים פה הדברים:
מי שמטפל במוסך ולא קונה בחו"ל הוא טיפש!
רוב האנשים פשוט לא מתעניינים ולא רוצים להתעסק בדברים האלה
ולהוציא על זה אנרגיה.
אין להם יכולת ורצון להשבית את הרכב ולהזמין ולחכות שהחלקים יבואו,
ואח"כ להתעסק עם בעלי המוסכים אם כן יסכימו לקבל חלקים מחו"ל או לא.
מוכנים לשלם את המחירים המופקעים כי כנראה לא מעניין אותם בכלל
כל מה שאנחנו מדברים פה בלי סוף.
דרך אגב, כל מי שלא מעניין אותו ג'יפים ושטח בטוח שכולנו טפשים שמוכנים
לשלם מחירי עתק על רכבים רקובים בני 20 ןכל ההתעסקות
המפגרת סביב הג'יפ.
אני בטוח שרוב השכנים שלי בטוחים שאני אדיוט גמור שמוציא כל כך הרבה אנרגיה וזמן מתחת למכסה
המנוע של הנבלה שמוצצת לי את מעט הזמן הפנוי (והממון שלא קיים).
אני חושב שפות"ש צודק במהות וטועה בגדול בדרך ובסגנון.
כן, מחירי החלפים והטיפולים הם בגדר של לא פחות מגניבה.
מי שמטפל במוסך ולא קונה בחו"ל הוא טיפש!
חבר שעיר, אני אומר את אותו דבר בדיוק. אכן דיברתי על טיפשים, ממתי זה סגנון לא מקובל?
אני חושב שהפורום הזה נותן במה לאנשים שבאמת יש להם בעייה להתנסח במקלדת, כמעט כל פוסט שלהם יוצא גס ודוחה. נראה שעם השנים התעייפו מנהלי הפורום, הם כבר לא מתעסקים כאן כמו פעם בשמירת סגנון נקי.
מי שזוכר את האתר הצהוב שהיה ג'יפטריפ זצ"ל, ככה הוא דעך עם השנים, בנתינת במה לאנשים חסרי דרך ארץ (מתנסח בעדינות בכוונה).
לי יש בעיה אילן - עם דרך הצגת הטיעון ונעזוב ענייני סגנון בצד.
ומראש אין בינינו ויכוח שהמחירים בארץ גבוהים ושחלק מהיבואנים מתמחרים גבוה יותר מהאחרים כדי להרוויח יותר.
הצגת הטיעון על ידי השוואת חלק חליפי מאיביי למקורי במוסך היבואן לא נכונה. ופוגעת בטיעון.
ולגבי הסגנון....
כן. חלק מהמנהלים התעייפו.
אסף.
שעיר בגב"ב
04-01-22, 19:18
אילן אחי
זכותך לכתוב שהם טפשים אבל נראה לי שזה בעיקר מה
שהקפיץ פה את האנשים ומפריע גם לי.
יכול להיות שאנחנו הטפשים שמוציאים כך וגם כך הון עתק על התחביב הזה.
לכולנו הזכות לבחור איפה להיות טפשים.
אני למשל קורע את עצמי בעבודה נוספת כדי לא לוותר על מה שאני כל כך אוהב.
אני די בטוח שמה שאני עושה ממש לא חכם.
אז אני גם נאלץ ללמוד לעשות לבד כי אין לי את הפריווילגיה
לתת לשרלטנים הרבים בענף לזיין אותי.
למי שגם יש כסף וגם לא מתעניין במכונאות זה הכי חכם שלא לבזבז את הזמן שלו בחניה.
אסף,
כל מטרת השרשור היתה לעורר הדיון ביוקר המחיה, כאן באתר מדובר בחלקי רכב. כנראה שבאמת החברים כאן הצליחו להצדיק שמגיע לנו או בלשון שנכתבה כאן שמזיינים אותנו.
שעיר בגב הבין בדיוק את כוונתי ותודה לו על כך.
לגבי המנהלים שהתעייפו - זה מובן, זה חבל, ככה עוברת תהילת עולם. יתכן והגיע הזמן להכניס צעירים מאיתנו לכאן שיקחו בעלות.
שעיר בגב"ב
04-01-22, 20:46
תיקון חשוב, זה שעיר בגב"ב.
כל מי שנשם מוטו בשנות ה90 מכיר את גב"ב;)
אילן גם אני הבנתי את כוונתך. אבל ההשוואה שעשית בשני המקרים פגעה בטיעון הבסיסי שהוא נכון.
ולדעתי כולם הבינו והעירו לך בדיוק על כך..
אסף.
הכל יקר פה, השכירות/משכנתא, הגני ילדים, המיסים, הקניות בסופר, הבגדים ובוודאי שוק הרכב, רק אלוהים יודע למה צריך לשלם דמי רישוי של 1500 שח על רכב בן 20 שנה, רק עבור קבלת הרשיון, לא כולל תשלום טסט (מספר פעמים למי שהולך לבד) או למוסכניק שמעביר אותו ולא כולל ביטוחים. אין ספק שהחיים בארץ קשים, בטח בתחום הרכב. לא בטוח שיותר קל/זול בחו"ל, לא בטוח שיותר טוב, נעים או נותן תחושה של בית. כן שמח להשקיע ברכב ובתחביב של השטח על פי יכולותי (בקושי רב) ונאלץ להתפשר איפה שאפשר ואין תקציב. בסוף יש לא מעט אנשים שמוותרים על תחביבים כמו החזקת רכב יקר/שטח וקונים פרייבט זול חדיש ככל שיכולים להרשות לעצמם, כדי להתעסק כמה שפחות במוסכים. מסכים שמוסכים ככלל, חיים טוב מאד, כמו יתר התחומים אליהם באים רוב בעלי הרכב בלית ברירה על מנת לסמוך עליהם. אגב, זה כך גם בתחומים אחרים, כמה הולכים לעו"ד מהשורה הראשונה/רו"ח/רופא מומחה כי חייבים ואין ברירה ומשלמים בגדול?
Sent from my SM-G986B using Tapatalk
boaz avrahami
04-01-22, 21:25
אילן גם אני הבנתי את כוונתך. אבל ההשוואה שעשית בשני המקרים פגעה בטיעון הבסיסי שהוא נכון.
ולדעתי כולם הבינו והעירו לך בדיוק על כך..
אסף.
ולא רק זאת, רובנו פה גם לא פתיים ויודעים איך להוזיל את ההתמכרות.
בין אם ליבא לבד ובין אם לקנות חלופות גם בארץ.
אפילו פות״ש עצמו שניסה לחנך את אלה ש״מגיע להם להידפק״ כדבריו, גילה שמה שהזמין מחו״ל במאמץ רב נמכר בחנות החלפים באזור מגוריו כמעט באותו המחיר.
אז לפני שמישהו מתיימר ללמד אותנו שלפחות ירגיש בטוח במרחב שבו הוא מפזר עיצות.
ולסיכום-
גם לאחל לנו שידפקו אותנו,
גם להתנשא על חברי האתר,
גם לנתח סיטואציה בעזרת השוואות עקומות,
גם לגנוב גולשים ולחרבן על הרצפה בסלון שמארח אותך…
תהיה אמיתי עם עצמך, אתה לא חושב שעברת את הגבול בגדול?
מזלך שהמנהלים עיפים שאלמלא כך כנראה שתגובתם אליך הייתה יותר חד משמעית.
לא מאמין?
נסה להתנהג בקארספורום כמה שאתה מתנהג כאן.
אהה, ושלח קישור שנעקוב אחרי ההצגה…
קצת ענווה. בחייך
יש לי שעון קוקיה בן שמונים, לפני כחודש התקלקלה הקוקיה, במקום א-קוקו אה-קוקו , התחילה לעשות מין ציוץ כזה לא ברור. פניתי לנגר מדרום תל אביב שמומחה בקוקיות, הבן זונה רצה 3500 שח לא כולל מע״מ ,על קוקיה חדשה, בן זונה . אמרתי לו שילך לחפש… אחרי ברורים מצאתי קוקיה אורגינל בשוויץ- קוקיה אורגינל פלוס משלוח 1270 שח , מה אומרים? תעצר במכס או לא?
הקוקיה צריכה אישור וטרינרי? [emoji848]
נראה לי אישור משרד התקשורת.
צחוק צחוק האמת עצובה - אלה בדיוק החסמים שתורמים ליוקר המחיה.
ידית אורות לדאסטר מאלי אקספרס. 10$ אצל סיני יקרן.
750₪ בישראל.
נעצרה במכס .. חלקים לרכב ….[emoji43]*[emoji94]
boaz avrahami
05-01-22, 08:19
אותו חלק בדיוק גיא או שאחד מקורי והשני חיקוי סיני?
ציטוט של נשיא צרפת מהיום לגבי הלא מתחסנים:
"האויבים הגדולים ביותר של הדמוקרטיה הם שקרים וטיפשות"
איך ידית אורות נעצרת? על איזה טענה?
boaz avrahami
05-01-22, 08:35
ציטוט נהדר. הלוואי והיית מבין אותו לעומק!
למה היא צריכה טענה?
מספיק שהמסווג של חברת השילוח נותן לה סיווג כללי או שגוי בכדי שהיא תעבור לבדיקה פיזית ואז תשוחרר בליווי עמלת בדיקה מנוולת.
יש כאן כמה גולשים שמתקשים להבין את העסק למרות הסברים אין סופיים.
הייתי מצפה ממך אילן שתפנה אל הממונה על חוקיות היבוא במכס ותדאג שהמסווגי מכס יפסיקו להתעלל בציבור.
פעם אחת תעשה משהו מועיל לתחום במקום לילל ולגנוב גולשים.
בשביל לפנות למכס בועז יש אותך, הרי בנית את כל השם שלך על העזרה לגולשים. לא הרבה השגת, או השתנה ב 10 השנים האחרונות.
מחוסר ברירה, אני כדי להביא חלקי רכב לארצנו בלי שאצטרך להתמודד עם רשעים וגנבים משתמש בדרכים אחרות.
בשביל לפנות למכס בועז יש אותך, הרי בנית את כל השם שלך על העזרה לגולשים. לא הרבה השגת, או השתנה ב 10 השנים האחרונות.
מחוסר ברירה, אני כדי להביא חלקי רכב לארצנו בלי שאצטרך להתמודד עם רשעים וגנבים משתמש בדרכים אחרות.
העלבות לא תורמות לדיון
אילן אתה טועה כל כך, המון השתנה ב10 שנים האחרונות והמון בזכות אנשים כמו בועז שגרמו למערכת לתקן ולייעל דרכיה.
מה שהשתנה זה שיחרור מהיר ויעיל לרוב עי המכס ומשרד התחבורה (לפחות מניסיוני האישי.. ואני מזמין לא מעט). ומי שעוקץ ושם לנו מקלות בגלגלים.. אלו חברות השילוח שפשוט עושות עלינו שיטת מצליח בסיווג שגוי וגביית חיובים ועמלות שקר.
לשמחתינו זה ממש לא נכון... אכן בועז עוזר בשמחה לפונים אליו אבל מעבר למקרים הפרטניים גם פעל מול משרדי הממשלה המתאימים לא מעט ובהחלט יש תוצאות.
לא השתנה הרבה בשנים האחרונות? אתה רציני? יש שינוי ברמת המהפכה בתחום הרגולטורי הרלוונטי לנו - במקום שיהיה אסור לייבא למעט פריטים נקובים, כעת הכל מותר לייבוא (לאדם הפרטי) למעט מספר סייגים. נותר רק לדאוג לסיווג מדוייק ולהתמודד עם אי דיוקים, אולי מכוונים, של חברות השילוח המנסות לייצר פרנסה מעמלות מיותרות. גם בזה בועז פעיל.
נו, אז שתף ולמד את כולם, מהו הדרכים הללו
נשלח מהנייד
אותו חלק בדיוק גיא או שאחד מקורי והשני חיקוי סיני?
אני יודע שזה אותו מק׳ט בדיוק.
על שניהם רשום רנו.
שניהם מרגישים פלסטיק זול.
גם כשקונים את הביוקר בארץ.
יש לי ברכב 2018 ידית שהוחלפה בארץ באחריות על ידי קראסו. פרקתי לבדוק. היא מרגישה פלסטיק זול ושווה לחלוטין לידית שקניתי באליאקספרס לדאסטר 2014.
אם זה באמת מגיע מאותו מפעל .. אני לא יודע.
נו, אז שתף ולמד את כולם, מהו הדרכים הללו
נשלח מהנייד
תכלס.
כמתבונן מהצד יהיה משמח מאוד אם השרשור יעבור ממוד בכי נהי על עוולות העולם וזריקת ביצים לעצות קונקרטיות.
אם אין לך משהו חיובי להגיד, אל תגיד..
עצות מועילות?
כנראה לא לכל סוג הרכבים אבל בכל זאת העצה הכי טובה שיש זה לרכוש הכל מאמאזון,
כן, לפעמים טיפה יותר יקר מרוקאוטו, אבל הכל מגיע מהר, מה זה מהר.. מספר ימים, שליח עד פתח הבית ובלי בילבולי מוח מיותרים, הכל ידוע מחושב ומשולם מראש, ופעמים רבות יש זיכוי על חיוב יתר של עלויות משלוח, ואיזה משלח ישראלי חמדן יעז לעשות בעיות לאמאזון.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
עצות מועילות?
כנראה לא לכל סוג הרכבים אבל בכל זאת העצה הכי טובה שיש זה לרכוש הכל מאמאזון,
כן, לפעמים טיפה יותר יקר מרוקאוטו, אבל הכל מגיע מהר, מה זה מהר.. מספר ימים, שליח עד פתח הבית ובלי בילבולי מוח מיותרים, הכל ידוע מחושב ומשולם מראש, ופעמים רבות יש זיכוי על חיוב יתר של עלויות משלוח, ואיזה משלח ישראלי חמדן יעז לעשות בעיות לאמאזון.
+1
או איביי אבל רק עם גלובל שיפינג.
אני יודע שזה אותו מק׳ט בדיוק.
על שניהם רשום רנו.
המקט נועד לאישור תאימות, אין בו שום דבר להעיד האם זה מקורי או חליפי תואם.
ובהתאם אין קשר מחייב לאיכות.
במקרה הזה יותר סביר שהזול פשוט מזוייף, להבדיל מתחליפי שלא מתיימר להיות מקורי, ונושא רק מקט זהה.
אילן,
אתה ממש לא בכיוון עם בועז וחבל.
הרבה השתנה בייבוא חלקים בדואר בזכות הפעילות שלו.
נכון שזה לא השפיע לגביי יבוא במזוודה...
סער
לפיקנטו 2011 של הבן מצאתי פנסי ערפל אצל הדוד עלי ב27$, ומשאבת וישרים ב 10$, לקח כחודש וקצת להגיע.
לא טרחתי לבדוק המחיר בארץ.
ברור לי לא לצפות לאריכות ימים, אבל אלו אינם חלקים קריטיים כגון צנרת מים.
Asaf-a
אסף.א
אילן,
אתה ממש לא בכיוון עם בועז וחבל.
הרבה השתנה בייבוא חלקים בדואר בזכות הפעילות שלו.
סער
סער אכן היתה תקופה שהיה נראה שיש כיוון חיובי.
לאחרונה שוב חזרנו אחורה. כל מי שבתחום מרגיש ואומר את זה.
חזרנו להמלצות הישנות והטובות, לא פדקס ורשעים אחרים. רק דואר, גם רוקאוטו החזירו האופציה לשלח בדואר. בנוסף הרבה הרבה חלקים מגיעים לשימושים שאינם רכב :rolleyes:
boaz avrahami
05-01-22, 12:59
כשמשווים במחיר בין גלובל שיפינג (אמזון או eBay) כדאי להכניס את כל המשתנים למשוואה ולא רק את מחיר החלק באתר.
לאמזון יש גם שני יתרונות על איביי בגלובל.
רוב המשלחים של אמזון יותר יעילים ועושים עבודה הרבה יותר טובה בסיווג.
משלחים שמסווגים פחות טוב הם DHL ו ARAMEX.
אם חלק נפל אצלם זה כמעט תמיד יסתבך שלא לצורך.
משלוח פרטי עם החברות הגדולות למעט הדואר נידון כמעט תמיד להסתבך מפני שהם מנסים להרוויח עמלה לא הוגנת על הבדיקה ולחסוך לעצמם את עבודת הסיווג.
שוב אדגיש, הבעיה אינה בתקנות היבוא האישי אלא בחברות השילוח עצמן.
ייתכן שיהיה בעתיד אפשרות לסגור להם את הדלת הזו אבל כך או אחרת מדובר בעניין מסחרי גרידא ולא חוק או תקנה לא טובה.
בסופו של יום אני מזמין כל הזמן והרבה וכמעט שלא נאלץ להתעסק בשחרור של ההזמנות שלי.
הרוב זה עזרה לחברים שלא בקיאים בהליכי היבוא האישי וטועים.
דניאל אדיב
05-01-22, 13:40
גונב קצת את השירשור..
נגיד והזמנתי דרך אמזון USA ושלחתי דרך USHOPS.
אני יכול להיות רגוע או בכוננות ספיגה להפתעות?(מבחינת מיסים ותשלומים)
*באמת מנסה להבין איך עובד כל הדבר הזה..
גונב קצת את השירשור..
אתה אל תפריע לנו בהצגה .. עם שאלות סאחיות עכשיו ;)
יש לי שעון קוקיה בן שמונים, לפני כחודש התקלקלה הקוקיה, במקום א-קוקו אה-קוקו , התחילה לעשות מין ציוץ כזה לא ברור. פניתי לנגר מדרום תל אביב שמומחה בקוקיות, הבן זונה רצה 3500 שח לא כולל מע״מ ,על קוקיה חדשה, בן זונה . אמרתי לו שילך לחפש… אחרי ברורים מצאתי קוקיה אורגינל בשוויץ- קוקיה אורגינל פלוס משלוח 1270 שח , מה אומרים? תעצר במכס או לא?
קוקיה רגילה לא נחשבת ל'חלק בטיחותי' אז לדעתי לא תעצר במכס, אלא אם תמצא חיובית לשפעת העופות (במקרה כזה עדיף לך לבקש החזר מהמוכר, בפרנקים שוויצרים, כדי להזדכות על המע"מ)
ליאור
דניאל אדיב
05-01-22, 14:25
אתה אל תפריע לנו בהצגה .. עם שאלות סאחיות עכשיו ;)
אחלה הצגה..
נכנס לשירשור הזה פעמיים ביום במקום למאקו סלבס,
יותר מעניין מהחבר החדש של מעיין מחתונמי.:rolleyes:
אבל אולי בכל זאת נצליח להפוך אותו לקצת לאיפורמטיבי
Yaron.nahum
05-01-22, 14:42
גונב קצת את השירשור..
ראשית תמיד כדאי להעדיף משלוח ישיר של אמאזון לארץ . אז אין בעיות ובקשות לתשלום נוסף.
מקסימום זה לא מגיע , אתה מקבל את כל הכסף בחזרה
לגבי USHops בעיקרון הם אמורים לגבות את הכל מראש ,
רק קח בחשבון , החישוב שלהם בדולרים , אולם לפני התשלום יש המרה לשקלים (התשלום מתבצע בשקלים בלבד )
כאשר 90% מהסכום לפי שער מזומנים גבוה של בנק הפועלים + 3% ו 10% לפי שער העברות והמחאות גבוה של בנק הפועלים
יש להם גם עמלת קורונה ועמלות נוספות קטנות שמתחבאות בתקנון שלהם היטב.
אתה מגלה את זה רק כאשר החלק כבר אצלהם , ואין לך ברירה אחרת
למיטב ידעתי , ומזמן כבר הפסקתי להזמין אצלהם דברים בגלל העמלות הנסתרות ,
חלפים לרכב אם יעצר במכס , הם ידרשו עוד סכום על הבדיקה. נדמה לי כ 150 שח
ויש לי הרגשה לא מבוססת שיש סיכוי טוב שזה יעצר במכס
אתה יכול לקרוא את כל התנאים שלהם כאן
https://www.ushops.co.il/terms.php
בעיקר סעיפים 10 ו 11
boaz avrahami
05-01-22, 14:55
הסבר מדוייק.
גם אני כבר מזמן לא מזמין מהם בגלל זה כמעט לחלוטין וגם בגלל שלרוב הם נדרשים לבדיקה.
לדעתי הדירוג אמינות שלהם במכס נפגע ולכן בודקים אותם פיזית יותר או שהם למדו את שיטת העמלה כמו האחרים. לא יודע ולפעמים הם גם הפתיעו לטובה אחרי אזהרות מראש לא לנסות בכלל לשלוח לבדיקה.
מכל מקום, הצצתי כרגע באתר שלהם ונראה שהם פתחו עוד שני אתרים.
אחד באנגליה והשני בטורקיה.
נותן עוד גמישות למי שמביא משם ציוד.
אני כבר מזמן עזבתי את Ushops.
ממליץ בחום על shipito, לא הכי זול אולי. היתרון הגדול שלהם זה בשירותים הנוספים שהם נותנים, כמו אריזה מחדש של הסחורה, כולל הוצאת הניירת ומילוי הצהרת מכס על ידי השולח.
המצב שלי קשה, בדקתי כרגע:
9 משלוחים מאליאקספרס - חלקים לשני רכבים בדרך, בעיקר חלקי פלסטיק כאלה.
2 משלוחים מרוקאוטו בדרך, לרכב אחד.
2 משלוחים מאיביי, לשני רכבים.
1 משלוח מאמזון, לרכב אחד.
כולם לרכבים שאני מטפל לבד, כנראה שאני צריך טיפול :p
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.