צפייה בגרסה מלאה : נערך והועבר - האם סובארו XV עובר את מסלול נקרות (עין יהב)
assaf_ronen
22-12-21, 13:31
שלום לכולם
אני חוכך בדעתי האם להיכנס בעדינות לעולם רכבי השטח עם סובארו XV, שנחשב לרכב המשפחתי הכי "שטח" שיש, והייתי שמח לדעת האם רכב כזה יודע להיכנס ולעשות מסלול במקום כמו עין יהב, שהוא להבנתי (המינימלית) רגוע מבחיינת אתגר שטח.
אגב, אם יש רכבי פנאי נוספים שהם בעלי יכולות שטח אמיתיות, אשמח לשמוע עליהם.
תודה רבה!
קודם כל - ברוך הבא לפורום.
לא יודע איך רשמת את ההודעה המקורית אבל היא הגיעה כג'יבריש מוחלט וערכתי אותה עבורך.
בנוסף - העברתי לפורום מתאים יותר - גיפאים מתחילים וסיוע לפני קניה של רכב שטח.
בהמשך היום אוכל לנסות גם לענות לשאלות שהעלת.
תגדיר טוב יותר מסלול עין-יהב/נקרות.
יש יותר מאפשרות אחת.
assaf_ronen
22-12-21, 16:05
קודם כל - ברוך הבא לפורום.
לא יודע איך רשמת את ההודעה המקורית אבל היא הגיעה כג'יבריש מוחלט וערכתי אותה עבורך.
בנוסף - העברתי לפורום מתאים יותר - גיפאים מתחילים וסיוע לפני קניה של רכב שטח.
בהמשך היום אוכל לנסות גם לענות לשאלות שהעלת.
תודה רבה על התמיכה הזריזה :) מקווה שמעכשיו העברית לא תג'דברש (עשיתי גם תצוגה מקדימה להודעה הזאת, הכל נראה תקין).
assaf_ronen
22-12-21, 16:12
תחפש קצת על דאסטר.
דאסטר אכן נראית כמו אופציה מעניינת, תודה.
1. האם היא אכן מתחרה ראויה ל-XV מבחינת ביצועי שטח?
2. האם יש בה מרחב מאחור לשלושה ילדים?
- - - Updated - - -
תגדיר טוב יותר מסלול עין-יהב/נקרות.
יש יותר מאפשרות אחת.
נגיד המסלול מעין יהב לגב חולית?
מעין יהב לגב חולית אפשרי עם xv.
נהג שלא מכיר את הרכב עלול לפוצץ צמיג או קארטר על אחת האבנים שמתחבאות בחצץ.
אבל עושה רושם שאתה לא בדיוק סגור על רכב.
תתחיל בלחפש חומר כאן באתר על ג'יפונים. יש הרבה דיונים על דאסטר, פורסטר, xv. על המגבלות של הסובארו ושל ג'יפונים בכלל.
דאסטר אכן נראית כמו אופציה מעניינת, תודה.
1. האם היא אכן מתחרה ראויה ל-XV מבחינת ביצועי שטח?
2. האם יש בה מרחב מאחור לשלושה ילדים?
- - - Updated - - -
נגיד המסלול מעין יהב לגב חולית?
הסובארו. אינה מתחרה ראוייה לדאסטר.
ותשקיע טיפה בחיפוש. באמת. כי אני השקעתי בכתיבה.
סובארו XV, שנחשב לרכב המשפחתי הכי "שטח" שיש
אתה שואל או קובע?
אני חושב שכולם יסכימו שסובארו XV מתאים להגדרה של רכב משפחית, אבל הכי "שטח"? האם יותר מלנדקרוזר? מדיסקברי? אז אני מרשה לעצמי להניח שהכוונת לג'יפון, כי כל רכב עם הילוך כח יהיה טוב ממנו בשטח.
סובארו (XV, פורסטר, אאוטבק) - בעלי יכולות שטח סבירות, ברמה של ג'יפונים, ואכן תמצא הרה רכבים כאלו שמטיילים טיולים קלים ומסלולים ברמות עבירות קלה. יש גם כאלו הלוקחים אותם עד הקצה וגם משפרים אותם קלות. תוכל למצוא מספר סרטונים כאלו ביוטיוב למשל.
עדיין כנראה דאסטר דיזל ידני 4X4 יתן לך הרבה יותר יכולות שטח. חפש את השרשור-מפלצת של גיא כאן באתר....
האם רכב כזה יודע להיכנס ולעשות מסלול במקום כמו עין יהב, שהוא להבנתי (המינימלית) רגוע מבחיינת אתגר שטח.
אם אתה מתכוון לנחל נקרות בקטעים המזרחיים שלו (מכביש הערבה) ומערבה - אז התשובה היא כן, XV יוכל לעשות זאת אבל חשוב לשים לב לצמיגים, כי מתחת לאבנים הקטנות שבנחל מתחבאים לעיתים אבנים פחות נחמדות שעלולות לגרום לתקר בצמיג או יותר גרוע - לפגוע בחלק התחתון של המרכב.
אם מדובר על הדגמים הישנים יותר של סובארו, אז רצוי אחד עם מיגון גחון (למיטב ידיעתי, אבל אולי אני טועה, בשנתונים החדשים היבואן אינו מאשר התקנת מיגון גחון - זה עלול לפגוע באחריות).
בכל מקרה - מדרגת נקרות אינה מתאימה לרכב כזה!
אגב, אם יש רכבי פנאי נוספים שהם בעלי יכולות שטח אמיתיות, אשמח לשמוע עליהם.
בוודאי שיש.
אבל מאד תלוי בהגדרת הצרכים והציפיות שלך...
במיוחד לשם כך יש לנו שאלון שנמצא בשרשור הנעוץ בראש הפורום - נסה לתת תשובות קצרות ע כל השאלות ויהיה יותר קל לנסות לסייע לך....
תקציב, שנתון, כמות נוסעים, נסועה שנתית, ידני / אוטומט וכו'...
הסובארו. אינה מתחרה ראוייה לדאסטר.
ותשקיע טיפה בחיפוש. באמת. כי אני השקעתי בכתיבה.
הנה אני חוסך לך את התוצאה הראשונה בחיפוש....
תכין כוס קפה (למעשה כנראה קומקום שלם), שם במקום נח ותתחיל לקרוא - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/100553
assaf_ronen
22-12-21, 17:04
תודה חברים, הגיע הזמן לצלול לשרשור האימתני ולעשות שיעורי בית!
ברוך הבא.
אחרי שתקרא קצת או הרבה - תעשה עוד שיעורי בית, וקבוצת מיקוד עם בני המשפחה - ונסה לענות על השאלון שבראש הפורום.
האמן לי - אם תענה עליו בכנות תקבל יופי של המלצות
ולגבי השאלה שנשאלה כאן - לא. דאסטר הוא לא מתחרה ראוי לסובארו. בפרמטרים שהזכרת הוא עולה עליו בהרבה ובלי בעיה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אם מדובר על הדגמים הישנים יותר של סובארו, אז רצוי אחד עם מיגון גחון (למיטב ידיעתי, אבל אולי אני טועה, בשנתונים החדשים היבואן אינו מאשר התקנת מיגון גחון - זה עלול לפגוע באחריות).
ה XV שנת 2020 שלי, הגיע עם מיגון אלומיניום מהיבואן בתוספת תשלום.
תודה על התיקון לביא.
משום מה זכרתי שיש בעיה עם הנושא הזה (אולי רק בפורסטר?).
בעבר היו סימני שאלה לגבי מיגון הגיר עקב החשש מהתחממות.
מאז יש מגני גיר מאווררים ואין בעיה להתקינם.
אולי זה מה שזכר ארז.
כנראה לא אמור להיות הבדל בין פורסטר לxv בנושא זה, לפחות לא בין דגמי מנוע 2 ליטר.
Asaf-a
אסף.א
כמו הדאשטר, גם XV, פורסטר ואאטבק יעשו את המסלול.
יש הרבה חצץ ומתחתיו עלולות לצוץ הפתעות לא נעימות.
איזה גיר יש בXV? הרציף עלול להתחמם בגלל העומס.
אם חוזרים דרך צופר/מואה - אל תתפס לחירבת קצרה, סע בעוקף.
זה למסלול.
ולגבי ההתלבטות איזה רכב לקנות - כתבו לך כבר - ענה על השאלות ותקבל המלצות.
הנקרות מכביש 90 ועד לצומת של מצד נקרות/נחל מישר אפשרי לסובארו מבחינת עבירות, אבל זה נתיב שרובו חצצי-תחוח שמתנהג קצת כמו חול ים, רק נמשך לאורך של קילומטרים - זה מאמץ רצוף ומתמשך לגיר הרציף שעלול לגרום לו להתחמם. מעבר לזה - צמיגי חתך נמוך זו צרה שלא כתובה - בתוך החצץ מתחבאים סלעים שחלקם חדים ועלולים לקרוע לך צמיגים. צריך לנסוע ממש בזהירות ולקוות לטוב.
דאסטר מתנהג ונוסע הרבה יותר טוב בתנאים האלה.
assaf_ronen
23-12-21, 17:18
אחרי התשובות המלומדות אני חש חובה לענות על השאלון בצורה מסודרת, וגם להסביר למה אני לא סגור על עצמי.
אני גר בבניין עם חניון שמוגבל בגובה ל-1.75, ולפני חנה במקום XV שנכנס שם על הסנטימטר. מה שניסיתי להבין זה האם אני יכול להביא רכב משפחתי שייכנס לחניון ושגם לספק יכולות שטח צנועות לטיולים.
1. א. כרגע אני בוחן סובארו XV 2.0 דגם Style כולל מיגון גחון (163 אש"ח), בכוונה להחליף לצמיגים 50/50 מייד עם הקנייה.
ב. מימון נפרד לתחזוקה.
ג. הוצאה חד פעמית אפשרית פעם בכמה שנים.
2. הרכב נועד ל-5 נפשות - שני מבוגרים ושלושה ילדים, אחד כיסא תינוק.
3. א. עד היום הרכבים שלנו עושים 10K ק"מ לשנה באופן עקבי. מתוך אלה אני מנחש אחוז בודד עבור שטח (100 ק"מ).
ב. רכב משפחתי לשימוש יומיומי.
ג. מוסכים בלבד.
ד. חיובי, גר ביפו.
4. א. כפי שציינתי בנושא השרשור, אם אקבל רכב שמסוגל למסלול עין יהב-נקרות, זאת תהיה מבחינתי הצלחה, לא יותר מכך.
ב. כן, חבר ושותף עם סוזוקי ג'ימיני.
ג. שוב, עין יהב-נקרות, אחד המקומות האהובים עלינו בארץ.
5. א. ידני/אוטומטי - כרגע אנחנו נוהגים על פביה ידנית ונהנה מכל רגע. עושה רושם שהסובארו אוטומאטית בלבד. זאת בעיה עקרונית בשטח?
ב. בנזין.
ד. מעדיף חדש מטעמי אפשרויות מימון.
זהו בגדול - אשמח לשמוע מה דעתכם, האם זאת בחירה מוצלחת שתאפשר לנו להנות מרכב משפחתי נח ומתאים לעיר וגם תפתח לנו אופציה כיפית לטיולי שטח לא מאתגרים מידי :)
אז יש לכם רכב ידני.... לדעתי דאסטר דיזל (דגם הבנזין פחות מומלץ לרכב זה) ידני 4x4 חדש עונה על כל הדרישות שלך וגם התקציב יספיק לתוספות ושיפורים.
מגבלת הגובה בחנייה קצת מקשה על התשובות האחרות שרציתי לתת, כמו פאג'רו משומש, או רקסטון משומש מעט (בדוק את הגובה, ניחשתי).
אפשרות אחרת - גרנד ויטרה מהדור הקודם (עם הילוך כח) והרבה עודף - לשיפורים ולתחזוקה....
נשלח מהנייד
התשובה לכל השאלות היא כן. רכב מצוין.
הבעיה היחידה ב-XV בטיול משפחתי בתפוסה מלאה היא תא המטען שקצת גבולי.
הגיר הוא מטיפוס CVT רציף שנמצא שם לטובת צריכת דלק נמוכה (בתיאוריה). בפועל זה לא רכב חסכוני במיוחד (למרות שבנהיגה מודעת אפשר להוציא ממנו צריכה ממוצעת סבירה מאוד. אצלנו עם מנוע 2.0 הוא יציב על 7.6 ליטר/100 ק"מ. עם מנוע 1.6 שמתאמץ כל הזמן הצריכה גבוהה בהרבה). בכביש הוא מצוין. אבל בשטח, לדעתי הגיר הוא נקודת התורפה המכנית של האוטו הזה.
במהירות זחילה, אם גלגל צריך לטפס על אבן לדוגמא, הגיר מחליק הרבה והעברת הכוח לגלגלים לא תמיד יעילה. הגיר לא אוהב מאמצים מתמשכים וכשקשה לו לאורך זמן הוא מתחמם - וכשהטמפרטורות עולות, כדי לשמור על הגיר ועל המנוע האוטו עלול לעצור פתאום ולסרב להמשיך לנסוע, עד שהגיר מתקרר... למודאגים - זה פיצ'ר ולא באג, ואין נזק נלווה.
במסלולים קלים-בינוניים וגם ב"אתגרים" נקודתיים (הכל יחסי, כן?), לא תיתקל בזה.
פעם הביאו גם דגם 1.6 ידני עם "LOW" סמלי ביחס 1.4:1 שזה לא בדיוק הילוך כוח לשטח, אלא מתאים יותר לזינוק בעליה או להתחלת נסיעה עם נגרר עמוס וכו', אבל זה היה יותר טוב מכלום. בוודאי עם מנוע ה-1.6 החלש מדי על משקל הרכב. היום סמל"ת כבר לא מביאים שום דגם של סובארו עם מנוע 1.6 ולמעט ה-BRZ וה-STI, גם לא מביאים שום דגם עם גיר ידני.
היה פעם גם XV עם מנוע 2 ליטר וגיר ידני, אבל ללא ה-LOW.... ובכל מקרה, לטובת חסכון בדלק וביצועים בכביש, הוא היה עם הילוך ראשון כל כך ארוך, שבכל מעבר מכשול היה צריך להחליק את המצמד ומצמדים נשרפו על ימין ועל שמאל.... ה-CVT על כל חסרונותיו, לעניות דעתי הלא מבינה כלום, בפירוש עדיף לשטח.
הערה קטנה לגבי סעיף הקילומטרים אשר נתת הערכה של 100 ק"מ שנתי לטיולים.
טיול שטח יומי רגיל הוא בין 40 עד 70 ק"מ בשטח. היו לי גם ימים שהגיעו לאיזור ה100 ק"מ אך זה די יוצא דופן ומפרך.
אך כדי להגיע לטיול ולחזור ממנו צריך לנסוע הרבה בכביש. מאיזור המרכז עד מכתש רמון זה בערך 200 ק"מ לכיוון אחד. לעין יהב שציינת זה רחוק יותר. כלומר ביום טיול אתה יכול להגיע גם לנסיעה של כ500 ק"מ.
אם תדבק בחיידק אז כמות הטיולים שתעשה תהיה גדולה. לא מעט עושים בקצב של אחת לחודש.
כמה דברים.
אין דאסטר חדש דיזל. לפחות לא כרגע.
יש בנזין. מנוע 1.3 מרצדס שכנראה מאד מוצלח.
לא בטוח בכלל שהדאסטר ייכנס לך בגובה.
בכל מקרה. למתאר שלך. הסובארו יהיה הרבה יותר כיף ליום יום.
הדאסטר יהיה הרבה יותר כיף לטיולים. אם חדש בנזין. אז יהיה כיף גם ליום יום.
ממליץ לך ללכת לבקש סיבוב נסיעת מבחן.
הרכב הרבה יותר נעים כיום. והרבה יותר מותאם לטיולים מ xv.
assaf_ronen
23-12-21, 20:07
הערה קטנה לגבי סעיף הקילומטרים אשר נתת הערכה של 100 ק"מ שנתי לטיולים.
טיול שטח יומי רגיל הוא בין 40 עד 70 ק"מ בשטח. היו לי גם ימים שהגיעו לאיזור ה100 ק"מ אך זה די יוצא דופן ומפרך.
אך כדי להגיע לטיול ולחזור ממנו צריך לנסוע הרבה בכביש. מאיזור המרכז עד מכתש רמון זה בערך 200 ק"מ לכיוון אחד. לעין יהב שציינת זה רחוק יותר. כלומר ביום טיול אתה יכול להגיע גם לנסיעה של כ500 ק"מ.
אם תדבק בחיידק אז כמות הטיולים שתעשה תהיה גדולה. לא מעט עושים בקצב של אחת לחודש.
אתה צודק :) תודה על ההארה, אם כך אני משער שאפשר להניח סביב 500 ק"מ בשנה.
assaf_ronen
23-12-21, 20:17
כמה דברים.
אין דאסטר חדש דיזל. לפחות לא כרגע.
יש בנזין. מנוע 1.3 מרצדס שכנראה מאד מוצלח.
לא בטוח בכלל שהדאסטר ייכנס לך בגובה.
בכל מקרה. למתאר שלך. הסובארו יהיה הרבה יותר כיף ליום יום.
הדאסטר יהיה הרבה יותר כיף לטיולים. אם חדש בנזין. אז יהיה כיף גם ליום יום.
ממליץ לך ללכת לבקש סיבוב נסיעת מבחן.
הרכב הרבה יותר נעים כיום. והרבה יותר מותאם לטיולים מ xv.
לפי מה שכתוב באתר, גובה הרכב הוא טיפה פחות מ-1.70 אז הוא בהחלט יכול להיכנס בחניון.
בנוגע לדגם, אני מנחש שאתה מדבר על NEW DUSTER PRESTIGE
הוא נראה ממש אחלה, וגם זול ב-35 אש"ח מה-XV.
יודע לספר לי האם הוא מרווח במידה דומה (3 ילדים, אחד מהם תינוק)?
האם יש יתרונות אחרים ל-XV שאני מפספס?
הסלון של הסובארו יותר מפואר לפי דעתם של אחרים. אני לא מתחבר.
הצריכת דלק שלו יותר גבוהה.
תא מטען של הדאסטר גדול בהרבה משל הסובארו.
כשההורים שלי חזרו מחו׳ל ארוך אצל אחותי פעם אחרונה. נסעתי עם הדאסטר להביא אותם ולא עם ה xv שלהם. כי בשום פנים לא היה אפשר להכניס לשם את המאות ואלפי מזוןדות שהם הביאו. בדאסטר זה נכנס בתוך האוטו. את הגגון הבאתי סתם.
שלוה מבוגרים יכולים לשרוד במושב האחורי יום שלם של טיול כולל טלטלת בשטח. למרות שלזוג יהיה הרבה יותר נעים.
שלושה ילדים זה בקלות.
הגיע זמנך לצאת מאזור הנוחות של המקלדת. סע לעשות נסיעת מבחן על שניהם.
אין יותר מידע שתוכל לאסוף בשלט רחוק.
-/- אולי דבר אחד נוסף.
כשיבוא לך קצת יותר תאבון. ועדיין לא תרצה להשקיע חצי מליון בטויוטה. אז לדאסטר יש יותר שיפורים על המדף מאשר לסובארו.
צמיגים עדיפים. הגבהות ( אי אפשר בכלל בסובארו ) מיגונים. נעילות ( כן. גם קדמית ) גגונים ושאר התקנים.
שווה לבדוק אם מסילות האורך בגג הדאסטר פריקות וניתנות להרכבה רק לפני טיול, תופסות לא מעט גובה.
במדידת גובה הרכב, קח בחשבון שיתכן ותרצה להגביהו.
אם הדאסטר מתאים וידני אינו מהווה מגבלה, לא הייתי חושב פעמיים מול הסובארו.
Asaf-a
אסף.א
assaf_ronen
24-12-21, 16:06
סגור. בשבוע הבא אקבע לי נהיגת מבחן על הדאסטר החדשה, גם זוגתי כבר דלוקה :)
מדדתי את החניון כמו שצריך, יש לי שם 181 ס"מ, לא חושב שצריכה להיות בעיה.
תודה רבה חברה, קבוצה לעניין אתם!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.