צפייה בגרסה מלאה : פילטר אויר
אהלן,
הפילטר אויר שלי קצת שונה מאצל רוב הסמוראים שראיתי.
הוא בעצם פתוח כל הזמן (בניגוד לרוב שנפתח לפי השאיבה).
זה תקין/לא תקין?
האם זה אומר שצריך לנקות את הפילטר לעיתים קרובות יותר?
חנן-ג'יפולוג
26-03-06, 22:41
אתה יכול להסביר למה התכוונת? כי לא הבנתי כלום.
כן:
העיגול באדום: זה הפתח של הפילטר אויר שלי.
הפילטר שלי שונה משל סמוראים אחרים (אולי בגלל שיש לי מנוע של סוויפט לא יודע...)
פילטר של סמוראי מקורי הוא קצת שונה: יש לו מין פתח על הפילטר עצמו שנפתח ונסגר.
שלי כל הזמן פתוח.
מקווה שעכשיו הסברתי יותר טוב.
מצורפת תמונה של המקורי-עליו מוקף פתח היניקה של הפילטר.
חנן-ג'יפולוג
26-03-06, 23:16
אתה קצת מתבלבל. אין במסנן המקורי משהו שנסגר ונפתח (למעט ברז של קיץ/חורף אבל זה משהו שמזיזים ידנית, וגם זה רק בארצות קרות במיוחד) .
מה שסימנת בעיגול זה האום שמחזיק את מתאם המתכת שמכסה את המאייד.
חנן-ג'יפולוג
26-03-06, 23:18
ואם כבר שאלת, אז הסידור אצלך שואב אוויר חם ומזוהם מתא המנוע. אמנם מקדמת תא המנוע, אבל עדיין זה לא אוויר נקי וקר מבחוץ.
הפילטר שלך יושב ישירות על הקרבורטור ושואב אוויר מקדמת המנוע יחד עם כל הג'יפה שהוונטה מעיפה בניגוד לסטנדרט בסמוראי שם הפילטר יושב בתוך בית פילטר מעל לכנף.
בנוסף לזה נראה לי שהפילטר שלך קטן יותר מהמקוריואם כן סביר להניח שנסתם מהר יותר
המגוף (מוסט ידני ולא אוטומטית)שיש אצלינו מנתב את שאיבת האוויר מאיזור המנוע מעל לכנף בחורף או איפה שהוא מהרווח בין המצבר לכנף בקיץ (ומשם דרך שנורקל החוצה למי שיש)
לא יודע אם זה טוב או רע אבל אם אתה רוצה לחזור למקורות יש בחור בשם יאצק בפורום שאמור למכור לי את הקרבורטור שלו ויש לו גם בית פילטר מיותר-דבר איתו.
בכל מקרה, הפילטר שלך הוא לא פילטר פתוח.
פילטר פתוח הוא משהו אחר לחלוטין שגוף הסינון שלו עשוי מחומר אחר והוא ללא שום בית פילטר.
גם אני ממליץ לך לחפש בפרוקיות בית פילטר מקורי של סמוראי כדי להזיז את הפילטר משם או לפחות לחבר שרשור מהכניסה לכיוון הכנף.
בכל מקרה, הפילטר שלך הוא לא פילטר פתוח.
פילטר פתוח הוא משהו אחר לחלוטין שגוף הסינון שלו עשוי מחומר אחר והוא ללא שום בית פילטר.
גם אני ממליץ לך לחפש בפרוקיות בית פילטר מקורי של סמוראי כדי להזיז את הפילטר משם או לפחות לחבר שרשור מהכניסה לכיוון הכנף.
אני יודע שהוא לא "פתוח" במובן של "פילטר פתוח". אלא בפתח היניקה שלו. אבל תודה בכל מקרה.
הבנתי את ההבדלים. אני עדיין לא יודע איך אני אשנה את זה. יתכן ששנורקל יהיה הפתרון הקל (וגם יהיה יעיל בחורף...).
תודה (ואם למישהו יש בית פילטר-אני אשמח... :grin: )
אני לא חושב שאתה צריך שנורקל, אלא אם כן אתה מאלו שאוהבים "לצלול" עם הג'יפ.
בכל מקרה ההצעה שלי היא להביא שרשור, מין צינור (כמו של מזגנים אבל קצת יותר קטן כמובן) ולחבר אותו ליציאה שיש לך ולהביא אותו לאיזור המצבר כך המנוע שלך יקבל אויר נקי וקריר יותר, אתה לא חייב משהו מיוחד של סמוראי.
combina347
30-03-06, 04:13
חנן למה לנו לקבל אויר קר מה רע באויר חם לדעתי זה יכול לעזור בביצועים אך לא ממש משמעותי
בכל אופן אם אין בעיות עם אויר חם אני ממלץ פשוט לסובב את בית הפילטר לצד באגזוז כדאי מאוד ויותר נחמד להוציא משם שנורקל ואם לא בא לך על שנורקל פשוט שים רשת ברזל שתסנן את האויר מעצמים גדולים אין צורך לקנות בית פילטר חבל על הכסף קנה פילטר פתוח במקום זאת ותרכיב אותו היכן שסמנת את העיגול ותוציא את הפלטר הקיים
combina347
30-03-06, 04:19
דרך אגב לא קשור לשירשור אבל יעניין את כולם
שמו לב לצינור שיוצא מהרדיאטור הוא לא מחובר לטרמוסטט מקדימה מה שאומר שיש לנו כאן עסק עם סעפת יניקה שונה ולא של סמוראי או ויטרה אני חושב יותר בקטע של פרייבטים בגלל המיקום של הטרמוסטט
אשמח להפגש עמך ולבדוק לך מה הולך שם
בכל אופן אני זמין בהודעות פרטיות
חנן למה לנו לקבל אויר קר מה רע באויר חם לדעתי זה יכול לעזור בביצועים אך לא ממש משמעותי
בכל אופן אם אין בעיות עם אויר חם אני ממלץ פשוט לסובב את בית הפילטר לצד באגזוז כדאי מאוד ויותר נחמד להוציא משם שנורקל ואם לא בא לך על שנורקל פשוט שים רשת ברזל שתסנן את האויר מעצמים גדולים אין צורך לקנות בית פילטר חבל על הכסף קנה פילטר פתוח במקום זאת ותרכיב אותו היכן שסמנת את העיגול ותוציא את הפלטר הקיים
כמה שורות:
1.אויר קר הוא אויר דחוס אויר
מדגש אויר יוצר אויר דחוס (תוצאה הספק גבוהה יותר)
ככל שהלחץ עולה הטמפ' יורדת וההפך.
חבל על הכסף קנה פילטר פתוח במקום זאת ותרכיב אותו היכן שסמנת את העיגול
אם יש משהו שלדעתי הוא בזבוז כסף גמור ברכב שטח זה בדיוק זה. פילטר רגיש יותר שמסנן פחות טוב בדיוק בנקודה הכי גרוע שאפשר...
רכש שטח נוסע בשטח. פילטר אוויר פתוח זה לכביש. רכב שטח אוכל אבק בכמויות, שוחה במים ועושה כל דבר שהפילטר הזה לא מיועד לעשות תחת שום תנאי.
אלון אני ממש לא מסכים איתך.מאז שאני עוסק בג'יפים (כבר 12 שנה,7 סמוראים)אני עם פילטרים של K&N ומרוצה תמיד מהביצועים,ומעולם לא נתקלתי בבעיה שקשורה לסינון.להיפך,הסינון של פילטר איכותי פתוח שמתוחזק נכון טוב יותר ממסנן נייר רגיל(עפ"י השוואות שנתקלתי בהם במגזינים בחו"ל).
כמו כן כהשקעה לטווח ארוך הפילטר הפתוח מנצח בגדול,עקב העובדה שאין צורך להחליפו אף פעם.
היו על זה דיונים ארוכים ומייגעים, יחד עם איזה קישור אדיר שאני לא מוצא שהדגים באופן חד משמעי את המסקנה הצפוייה והחד משמעית לא פחות: פילטר פתוח מסנן פחות טוב. חיפוש ומעבר על הדיונים מימים עברו יעלה את כל החומר, הנה כמה:
http://jeepolog.com/forums/showthread.php?p=7233&highlight=%F1%E9%F0%E5%EF#post7233
http://jeepolog.com/forums/showthread.php?p=7233&highlight=%F1%E9%F0%E5%EF#post7233
יש גם טובים יותר, יש אחד עם קישור מעולה למבחן השוואתי נהדר. חיפוש, רבותי, חיפוש.
זה כמובן בהתעלמות מוחלטת מהנקודה שהשיפור הניתן מתקבל בטורים גבוהים, הווה אומר איפה שממילא לא מעניין אותנו לעבירות.
פילטר אוויר פתוח מסנן פחות טוב. עובדה, לא דעה.
חנן-ג'יפולוג
30-03-06, 22:25
קומבינה, כמו שDONSENIOR כתב, באוויר חם יש פחות מולקולות לנפח נתון. זה אומר פחות חמצן, זה אומר פחות דלק שאפשר לשרוף. זה כמו להקטין את נפח המנוע.
combina347
31-03-06, 05:13
תודה זה העלה לי נקודה למחשבה אך מה שבטוח שכמה שאחשוב לא אמציא את הגלגל
אני יסביר לך מה הולך שם..
זה מנוע סוויפט שהרכיבו אותו עם סעפת אוויר מקורית של סוויפט+קרב' סוויפט+פילטר אוויר סוויפט
ז"א שהקרב' שלך קצת יותר חזק מסמוראי (דיזות מעט יותר גדולות)
הכל בסדר אל תילחץ!
combina347
31-03-06, 19:36
ראיתי היום את המנוע והסעפת יניקה ממש ממש קטנה
אפילו אם היא של סוויפט אני חושב שסעפת גדולה יותר יותר טובה
למה לא יודע יש היגיון לדבר?
בכל אופן קיימת סכנה שצינור המיים מהרדיאטור יקרע משום שהוא כל כך ארוך ומתנדנד המון אני בטוח שהוא יפגע בהמשך לכן כדאי להחליף סעפת
ראיתי היום את המנוע והסעפת יניקה ממש ממש קטנה
אפילו אם היא של סוויפט אני חושב שסעפת גדולה יותר יותר טובה
למה לא יודע יש היגיון לדבר?
בכל אופן קיימת סכנה שצינור המיים מהרדיאטור יקרע משום שהוא כל כך ארוך ומתנדנד המון אני בטוח שהוא יפגע בהמשך לכן כדאי להחליף סעפת
אהלן כפיר,
אם הקרב' יותר חזק-זה יכולה להיות סיבה לשתיית דלק?
הרכב קצת שותה...(להערכתי יותר מ 1 ל8, אבל יש לציין שאני עם צמיגים 235 ויחסי העברה קצרים)
אגב-קובי- אתה ממש אוהב להתהפך?! שתי דקות לפני שזה קרה סיפרת לי שהתהפכת כבר פעמיים... :grin:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.