צפייה בגרסה מלאה : המלצה למודול tpm2
כמו בכותרת.
יש פה למיטב הבנתי כמות לא קטנה של מומחים בתחום.
מחפש מודול שמתאים להוספה למחשב שולחני של הילד. לוח של אסוס.
תודה.
למיטב ידיעתי זה משהו שגם הלוח צריך לתמוך בו וגם המעבד.
אם זה בשביל שדרוג לחלונות 11 אז או שלא תשדרג או שתשדרג עם הטריקים לעקוף את דרישת החומרה הזו
למיטב ידיעתי זה משהו שגם הלוח צריך לתמוך בו וגם המעבד.
אם זה בשביל שדרוג לחלונות 11 אז או שלא תשדרג או שתשדרג עם הטריקים לעקוף את דרישת החומרה הזו
כן להכל.
בשביל חלונות 11
ויש pci או משהו ( הידע שלי בחומרת מחשב ביתי מעודכן לשנת 2000 בערך ). הרשת מלאה במודולים כאלו. בין 2$ ל 100$.
כל הבוקר קימפלתי קרנלים .. אבל בחלונות אני לא מבין כלום.
לא מכיר גם דרכים לעקוף. יש לך לינק למשהו ?
https://www.tomshardware.com/how-to/bypass-windows-11-tpm-requirement
boaz avrahami
28-12-21, 13:02
אולי הפטנט של זיו יעבוד. לא ניסיתי ולא שמעתי.
בעניין המודול - מנסיוני הוא חייב להיות חלק מהלוח/ביוס ולא רכיב שניתן להוסיף לאחר מכן.
אגב, מעניין איך זה יעבור בסין ורוסיה. זה היה אסור לכניסה לשם.
בעניין המודול - מנסיוני הוא חייב להיות חלק מהלוח/ביוס ולא רכיב שניתן להוסיף לאחר מכן.
בנתיים המחשב הרוסי שלנו לא קבל אפילו את ההמלצה לשדרג.
אבדוק מה שזיו שלח.
תודה.
חייב להיות סוקט מתאים על הלוח, חייב את הרכיב מתוצרת חברת לוח האם.
גם אז לא תמיד עובד.
1- הפטנט לא של זיו. כל האינטרנט מלא בהסברים האלו, אני רק בחרתי אתר אמין שאני עבדתי לפי ההנחיות שלו.
2- אני הפעלתי את זה על ThinkCentre (לנובו) עם מעבד I5 ישן.
3- צריך להיות ברור, זה לא הופך את המחשב למאובטח יותר (כי זה לא באמת מאפשר TPM), זה בס"ה מוריד את הבדיקה של WIN11 אם המודול קיים.
שים לב שיש שני שלבים, אחד של ההתקנה עצמה, והשני לאחר ההתקנה, ע"מ לאפשר עידכונים שוטפים.
מה לגבי עדכונים, לפי מה שאני זוכר מיקרוסופט אמרה שהיא תאפשר התקנה אבל לא עדכונים למי שאין TPM.
הטריק הזה מאפשר את קבלת העדכונים גם כן ?
שים לב שיש שני שלבים, אחד של ההתקנה עצמה, והשני לאחר ההתקנה, ע"מ לאפשר עידכונים שוטפים.
יותר ברור מזה?
אני עשיתי משהו אחר.
למחשב CNC שלי, שנמצא בתוך הקופסא עם המוח של הCNC, הדרייברים וכדומה, שמתי כונן SSD שהיה הכונן מערכת הפעלה של המחשב שלי (שיש עליו חלונות 11 מותקנת כמו שצריך כי יש לי TPM וכל החרטא הזו). המחשב הוא מחשב משנת 2014 וזה בעצם לוח של מחשב נייד שפירקתי ממנו את הכול חוץ מהלוח (גם את הסוללה הסרתי). בקרוב אמור להגיע מאמזון כונן SSD אחר עבורו ואז בכלל יהיה סבבה בלי כונן 2.5".
אז התקנתי את הכונן ה"ישן" שלי והכול עובד. בדקתי שהחלונות מופעל וכנראה שהחלונות לקחה את הקוד הפעלה של החלונות 10 שהיה בביוס (נפוץ במחשבים ניידים).
בגדול עדכונים לא הכי מעניינים אותי כי זה מחשב שרק מריץ MACH 4 אז גם אם לא יהיה מעודכן לא קריטי, כנראה שבכלל לא יהיה מחובר לאינטרנט אלא רק לרשת המקומית שלי לצרכי העברת קבצי GCODE.
ברגע שיהיו עדכונים אני אבדוק אם המחשב מתעדכן.
אולי גם זו שיטה לעשות את זה.
לדעתי,
גם להיות מהראשונים שקופצים לחלונות 11, וגם לוותר על עידכונים, לא חכם.
לא בטוח למה בכלל היה לך כדאי לשדרג ל 11, ובכל מקרה, עד שלא משתחררת גירסת משנה חדשה, לא הייתי ממליץ לאנשים לעבור, ובוודאי שלא לוותר על העידכונים הקבועים.
אני על חלונות 11 כבר כמעט שנה. על המחשב שלי.
מאד מרוצה.
בהתחלה הייתי על אינסיידר וכבר שבועות כבר על הגרסה הרגילה.
אני על חלונות 11 כבר כמעט שנה. על המחשב שלי.
מאד מרוצה.
בהתחלה הייתי על אינסיידר וכבר שבועות כבר על הגרסה הרגילה.
גיא,
גם אני חלק מהתוכנית אינסיידר (developer) של מיקרוסופט, ולכן נאלצתי לעשות את התרגילים האלו.
השאלה, מבחינת המשתמש, שלא מחפש צרות, מה זה נותן לו?
אני מבין למה מיקרוסופט חייבת לעשות את הקפיצה ל 11, אבל אני גם מבין, למה משתמש מהשורה, צריך להיות זהיר.
אין שום סיבה לעבור למי שמבסוט מחלונות 10.
אין שום סיבה לא לעבור למי שזאת לא מערכת קריטית.
ביום יום אני חי על לינוקס. פחות קריטי לי החלונות. זה משמש לי בערך רק לסימולטור של מייקרוסופט [emoji41]
https://www.israeldefense.co.il/node/53227
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.