התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חוגי לגו און ליין, מי מכיר?

אומי5
28-12-21, 16:41
נתקלתי בשני אתרים, די דומים בתכלית.
כ180 שקל לחודש, ערכה "חינם" ושעורים לפי מתי שנוח.

על פניו... אני יכול ללמד את הבת שלי את כל התכנים שם, ואתם יודעים איזה לגו אני קונה ב1800 שקל????
בפועל זה לא קורה, וגם האינטרקציה של למידה און ליין היא לימוד בעצמה.

אני תוהה עד כמה התכנים באמת מעמיקים ומלמדים, ואם מישהו התנסה ויודע להגיד איזה מהחברות טובות יותר.

נתקלתי בשתי חברות
icobe
ו Ibrick
כן הם מאוד מקוריים....

אשמח לשמוע חוות דעת.

(כשהייתי ילד אני וחבר השתתפנו בחוג לגו, שנינו יצאנו מהנדסים, אומרים שהוא יצא מהנדס טוב :) )

guyo
28-12-21, 16:52
הבן שלי השתתף במשך כמה שבועות בחוג של ibrick, בסה''כ חוות הדעת טובה.
מקבלים קיט סבבה, פעם או פעמיים בשבוע יש הנחיות לבניית מודל.
מדי פעם יש גם שיעור אונליין בזום.
כשהוא נחשף לפוקימונים רמת העניין בלגו ירדה ל- 0.....
עד אז הוא היה מבסוט ממש, והמודלים היו מגניבים (בעיני האבא הזקן שלו).
הטוב- אפשר להפסיק או לשנות מסלולים מתי שרוצים, תמיכה זמינה בקבוצה בוואטסאפ.
הרע- מחיר? (מניח שזה אינדיבידואלי), משהו קטן ומינורי אבל הקיט מגיע בתוך מגש עם חריצים יעודיים לכל חלק. כמעט ואין מרווח שמאפשר הוצאה של החתיכות (השטוחות ממש מעצבנות) וזה קצת מתסכל.

גיא

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

איל מ
28-12-21, 19:13
לא מבין,
לגו יש שתי אופציות:
א. הרכבה לפי הוראות.
ב. בניה חופשית.

בשביל מה חוג?

shachar
28-12-21, 20:05
https://youtu.be/e-wx0pCpPdc

למי שרוצה שיגידו לו מה לבנות מערימה של לגו...

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

איל מ
28-12-21, 20:56
וואו!

ישי
28-12-21, 23:29
אומי,
אני בעד לתת לדמיון שלהם לרוץ. לבנות איתם מה שאנחנו מכירים מחיי היומיום וגם שיחשבו בעצמם. הרעש של הגריפה של הלגו מחזיר אותי אחורה לשעות מטורפות של בנייה ביחד
מתן (12) לומד לבד מה לבנות וסוחף אחריו את האחים. יש דברים שהם מעתיקים ויש דברים שהם לומדים לבד. טכניקות מיוחדות יותר אני מנסה ללמד אותם.
יכול להיות שחוג יתן טכניקות אבל יגביל את החשיבה...
(ותודה?)

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

אומי5
29-12-21, 10:08
אני חושב שההבדל בין מתן לשקד זה שמתן מתעסק בלגו סופנטנית, היא פחות.
כשהיא בונה היא עושה דברים יפים (יחסית לגיל שש כן?) אבל רוב הזמן בוחרת במשחקים אחרים.

אני מחפש תמריץ כדי לפתח את הצד הטכני, ומתלבט אם זה תמריץ או ביזבוז כסף.
ואולי אני פשוט צריך לשחרר את הלגו טכני שלי לארגז שלה...

(ובבקשה :) )

איל מ
29-12-21, 11:36
אתה רוצה לפתח את הצד הטכני שלה.
האם היא רוצה בכך?
חשפת אותה לתחום. היא לא נתפסה.

אומי5
29-12-21, 12:48
אפשר להגיד את זה גם על לימודי חשבון, כתיבה ואנגלית.

בכל מקרה בתחום הזה, לא הייתי משקיע אם לא היה בסיס, גם מצד היכולת וגם מצד העיניין.

dorbh
04-01-22, 08:52
מגניב, לא הכרתי את הנושא. בארץ אתה לא קונה המון לגו ב1800 שקל אגב.

כילד - אהבתי פשוט לבנות פריסטייל ולתת לדמיון לרוץ... אבל לא יצאתי מהנדס, כמעט יצאתי אדריכל.

כיום אני נהנה עדיין להרכיב את הלגו שמיועד למבוגרים (לא סוטים, לא מודל של הקיט-קאט) - סדרת האדריכלות וסדרת הטכניקה. יש שם ירידה
מדהימה לפרטים, במיוחד בדגמים המכנים כמו הדיפנדר או המוסטנג אבל זה תחביב יקר. ממליץ למי שזה מעניין אותו להכנס לכל חנות של הרשת בחו"ל, מעבר למגוון המטורף המחירים הם ממש חצי מהארץ.

אומי5
04-01-22, 09:22
אגב, מי שטס, בדיוטי יש מבצע קבוע של 3+1, במחיר ראשוני טיפה נמוך מהארץ ככה שזה יוצא מבצע די טוב.

איל מ
04-01-22, 09:43
אגב2
מתנהלת עכשיו חקירה נגד לגו ישראל, גם מבחינה של הגבלים עסקיים, וגם במשטרה.
המחיר בארץ גבוה במיוחד (ראה שרשור שחיתות, חסמי יבוא וכו...), ויש גם חשדות שהם בקשר עם מישהו מבפנים שנותן להם מידע על יבואנים מקבילים שהם חוסמים.
כך לפחות לפי מה ששמעתי בחצי אוזן בחדשות. לא הייתי מרוכז.

דרור ברלי
06-01-22, 16:19
לגו זה קטע יקר להחריד. גם בחו"ל. כשמדובר בדגמי לגו-טכניק הגדולים והמסובכים, זה מגיע לאלפי שקלים.

מה לעשות? תזמינו מסין.
יש כמה מותגי-חיקוי סיניים של לגו, אחד מהם (LEPIN) זה אחד לאחד הקיטים הרשמיים של לגו באופן שמעלה חשד שמדובר במותג לואו-קוסט של לגו שמייצר ברשיון. אצל מותגי חיקוי אחרים תמצאו כל מיני קיטים מגניבים ממש שלא קיימים בקטלוג של לגו, כמו למשל משאית טרייל טטרה 8X8 עם מתלים נפרדים, מנועים ושלט רחוק, הפורד פלקון XB של מקס הזועם עם כל דיגום מיכלי הדלק הנוספים מהסרט השני בסדרה, כל מיני טרקטורים מתוחכמים עם כלים חקלאיים שממש פועלים ועוד כל מיני.
מכיוון שהתברכתי בילד מוכשר במיוחד, כזה שהתחביבים שלו (לגו, זחלנים וכו') עולים לי ים של כסף - עשינו נסיון עם לגו סיני.

זה מגיע בשקית ניילון ולא בקופסת קרטון איכותית דוגמת הלגו המקורי. אותי ואת הג'וניור זה לא מעניין, אבל יש מי שזה יכול להפריע לו. במיוחד בקיטים היקרים כמו הבוגאטי שירון והדיפנדר המקוריים של לגו שהאריזה והחוברת המצורפת אליהם הם מאוד מושקעים והם חלק מהקטע (שגם מייקר את זה מאוד).

הוראות ההרכבה בלגו הסיני ברורות אם כי הרבה פחות מושקעות מבחינת גרפיקה ואיכות הדפסה - אבל החלקים הם אחד לאחד, בול אותו דבר ותואמים לחלוטין לחלקי לגו המקוריים. האיכות גבוהה, הכל ממש טוב ועולה שליש עד רבע מהלגו האמיתי. לא תתאכזבו.

יובל48
06-01-22, 17:58
זול יותר ומאתגר לא פחות,דגמים להרכבה מעץ

136769

hadtomer
07-01-22, 14:08
דעת מיעוט: מה לעזאזל קרה לעולם הזה, שילד צריך חוג לגו?

כילד היו לי עשרות קופסאות לגו חלל (ומעט חברים כשחושבים על זה) ולא זכור לי אי פעם שלגו היה פעולה חברתית שצריך ללמוד. לגו הוא משחק בו מפעילים את הדימיון ומוצאים פתרונות לבד כדי לבנות דברים מגניבים אחרי שבנית פעם אחת לפי ההוראות.

דיסקליימר: כלל זה אינו תקף לגבי לגו הנדסי, התועבה הזאת מייצרת אילון מאסקים, באמת איזה יופי שיש לגו שמתאים לזה שאתה טוב במתמטיקה, בוא תאכל מכות מילדים אמיתיים שמשחקים בלגו אבירים יא קקה.

גיא
07-01-22, 16:41
זול יותר ומאתגר לא פחות,דגמים להרכבה מעץ

136769

פגז. יש לנו גם כזה בדיוק. וגם את ה אם151

גיא
07-01-22, 17:04
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220107/f1bfc015ef6a2ba93ba5acc2bed5fdbe.jpg

אומי5
09-01-22, 08:44

כילד היו לי עשרות קופסאות לגו חלל (ומעט חברים כשחושבים על זה) ולא זכור לי אי פעם שלגו היה פעולה חברתית שצריך ללמוד. לגו הוא משחק בו מפעילים את הדימיון ומוצאים פתרונות לבד כדי לבנות דברים מגניבים אחרי שבנית פעם אחת לפי ההוראות.

דיסקליימר: כלל זה אינו תקף לגבי לגו הנדסי, התועבה הזאת מייצרת אילון מאסקים, באמת איזה יופי שיש לגו שמתאים לזה שאתה טוב במתמטיקה, בוא תאכל מכות מילדים אמיתיים שמשחקים בלגו אבירים יא קקה.

חוג לגו זה חוג בפיזיקה ע"י הדגמות בלגו הנדסי.
הם לא יושבים ביחד ובונים טירה.

yochaytzur
09-01-22, 09:24
הבן שלי היה בחוג לגו בכיתות א' וב'. למדו על תמסורות, גלגלי שיניים, בוכנות, קפיצים ועוד, באמצעות בניית דגמים שונים. מאוד מומלץ בעיני.
מעניין אם אפשר לרכוש את הערכה ואת ההוראות ולעשות לבד בבית.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

אומי5
14-02-22, 14:51
לגו זה קטע יקר להחריד. גם בחו"ל. כשמדובר בדגמי לגו-טכניק הגדולים והמסובכים, זה מגיע לאלפי שקלים.

מה לעשות? תזמינו מסין.
יש כמה מותגי-חיקוי סיניים של לגו, אחד מהם (LEPIN) זה אחד לאחד הקיטים הרשמיים של לגו באופן שמעלה חשד שמדובר במותג לואו-קוסט של לגו שמייצר ברשיון. אצל מותגי חיקוי אחרים תמצאו כל מיני קיטים מגניבים ממש שלא קיימים בקטלוג של לגו, כמו למשל משאית טרייל טטרה 8X8 עם מתלים נפרדים, מנועים ושלט רחוק, הפורד פלקון XB של מקס הזועם עם כל דיגום מיכלי הדלק הנוספים מהסרט השני בסדרה, כל מיני טרקטורים מתוחכמים עם כלים חקלאיים שממש פועלים ועוד כל מיני.
מכיוון שהתברכתי בילד מוכשר במיוחד, כזה שהתחביבים שלו (לגו, זחלנים וכו') עולים לי ים של כסף - עשינו נסיון עם לגו סיני.

זה מגיע בשקית ניילון ולא בקופסת קרטון איכותית דוגמת הלגו המקורי. אותי ואת הג'וניור זה לא מעניין, אבל יש מי שזה יכול להפריע לו. במיוחד בקיטים היקרים כמו הבוגאטי שירון והדיפנדר המקוריים של לגו שהאריזה והחוברת המצורפת אליהם הם מאוד מושקעים והם חלק מהקטע (שגם מייקר את זה מאוד).

הוראות ההרכבה בלגו הסיני ברורות אם כי הרבה פחות מושקעות מבחינת גרפיקה ואיכות הדפסה - אבל החלקים הם אחד לאחד, בול אותו דבר ותואמים לחלוטין לחלקי לגו המקוריים. האיכות גבוהה, הכל ממש טוב ועולה שליש עד רבע מהלגו האמיתי. לא תתאכזבו.

תודה על ההמלצה, קיט ראשון הגיע, איכות מעולה, שום בעיה עם ההוראות, ואני חושב שהקופסא החומה זה יתרון, אין התלבטות אם לשמור או לא :)

הילדות מתרגלות היגוי דיפרנצאלי, פריסת זחל, ומשיכה בשיער תוך זעקות תורי !תורי!

Derish
14-02-22, 19:05
האינטרנט.

guyo
14-02-22, 20:54
תודה על ההמלצה, קיט ראשון הגיע, איכות מעולה, שום בעיה עם ההוראות, ואני חושב שהקופסא החומה זה יתרון, אין התלבטות אם לשמור או לא :)

הילדות מתרגלות היגוי דיפרנצאלי, פריסת זחל, ומשיכה בשיער תוך זעקות תורי !תורי!מניח שהן צועקות ''תורי תורי'' על האבא הנודניק שלא משחרר?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

אומי5
15-02-22, 13:40
גם, בהחלט.

בנתיים LEPIN נעלמו מאלי המהיר, אז אם למישהו יש המלצות על עוד חיקויים ברמה גבוהה , אשמח לשמוע.

rky
27-02-24, 09:40
גם, בהחלט.

בנתיים LEPIN נעלמו מאלי המהיר, אז אם למישהו יש המלצות על עוד חיקויים ברמה גבוהה , אשמח לשמוע.

מצטרף לבקשה:)

דרור ברלי
28-02-24, 08:46
בגזרת חיקויי הלגו-אחד-לאחד יש עכשיו "מותג" סיני שנקרא mould king או mould brick, לא זוכר.
אני לא אתפלא אם זה מה שנקרא פעם Lepin.....
יש להם דגמים תואמים אחד לאחד ללגו וגם דגמים מקוריים משלהם שנראים ממש מגניבים.
האיכות של זה סבירה כל עוד לא מנסים לערבב את זה בלגו המקורי שיקר משמעותית אבל מה לעשות, הרבה יותר איכותי.

זלמן 1
28-02-24, 17:14
אני קניתי לא ממותג מאלי אקספרס. די הרבה חלקים, יצא אחלה ממש, בלי בעיות/ חוסרים

-->