צפייה בגרסה מלאה : שטיפת תאים סולאריים, האם זה חובה?
האם באמת צריך לשטוף אותם כדי להעלות את התפוקה?
מבדיקה עם שניים שכבר כמה שנים בעניין עולה שהשטיפה לא ממש חיונית. שניהם סיפרו שבהתחלה שטפו אבל עם הזמן המוטיבציה ירדה ואין השפעה ממשית על התפוקה של הקולטים.
בהנחה שכן צריך לשטוף... ממה שאני מבין מערכת השטיפה האוטומטיות אלו מתזים שנותנים דקה מים מדי לילה כדי להוריד את האבק. האם זה משהו לבנייה עצמית?
תודה רבה.
לא.
ככה סתם תייצר לעצמך אבנית.
אני מנקה את הבוץ שמצטבר מהאבק בתחתית הפאנל, ומנגב למניעת אבנית. אם עושים את זה בקיץ, כדאי מקדם בבוקר, כי כשחם המים מתייבשים בשניות.
לא יודע מה ההשפעה על הצריכה.
השנה התעצלתי ולא ניקיתי.
מבדיקה עם שניים שכבר כמה שנים בעניין עולה שהשטיפה לא ממש חיונית. שניהם סיפרו שבהתחלה שטפו אבל עם הזמן המוטיבציה ירדה ואין השפעה ממשית על התפוקה של הקולטים.
בהנחה שכן צריך לשטוף... ממה שאני מבין מערכת השטיפה האוטומטיות אלו מתזים שנותנים דקה מים מדי לילה כדי להוריד את האבק. האם זה משהו לבנייה עצמית?
תודה רבה.צריך להוריד את האבק בקיץ מדי פעם. השאלה כמה פאנלים ויותר חשוב, האם הגישה נוחה ובטוחה. לי יש 35 פאנלים נגישים (רבע שעה עבודה...) על גג שטוח ובטוח - אז בשנים האחרונות זה הפך אפילו לסוג של בריחה. "מותק אני עולה לנקות את הפאנלים! נתראה בערב!". אבל שלא יראו את הצידנית עם הבירות.
גילוי נאות,
אני יועץ בקבוצה שבין היתר יש לה חטיבה יזמית בהשכרת גגות והקמת מערכת סולרית.
המדיניות היא 6 עד 8 פעמים בשנה (הרוב בקיץ) שטיפת הפאנלים.
רענן
לא.
ככה סתם תייצר לעצמך אבנית.
אני מנקה את הבוץ שמצטבר מהאבק בתחתית הפאנל, ומנגב למניעת אבנית. אם עושים את זה בקיץ, כדאי מקדם בבוקר, כי כשחם המים מתייבשים בשניות.
לא יודע מה ההשפעה על הצריכה.
השנה התעצלתי ולא ניקיתי.
קראתי שוב ויתכן ויש אי בהירות.
התשובה "לא" איננה מתיחסת לניקוי פאנלים בכללי, אלא רק לתהליך של השפרצה בלי ניגוב.
אני מנקה עם מטאטא סיליקון, מנגב עם המגב שלו, ומעביר סמרטוט רך. כאמור, לא בשעות החמות, ואז יכול לעשות שורה שלמה של פאנלים כל שלב (שטיפה, ייבוש, ניגוב) לפני שהמים מתייבשים.
מעל לולים ובאזורים עם אבק רצוי לשטוף כל חודש חודש וחצי בחודשי הקיץ .
בחורף אין צורך לשטוף .
תודה רבה.
ברצינות -
שטיפה ידנית (צינור, מטאטא, מגב) יעילה מאד. כל עוד מדובר על שעות עבודה ספורות בחודש, ושעות העבודה האלו הן במילא שלך, בעל הבית, אין שום הגיון בעלות הנוספת של מערכת שטיפה + מים. שולי הרווח גם ככה לא גדולים במיוחד במערכת חדשה עם התעריפים של היום. המערכות האוטומטיות עושות שכל במערכות מסחריות של מאות קילווטים ומעלה וגם אז המערכת צריכה להיות מתוכננת בצורה יעילה, וזה לא המצב כשאתה מנצל גגות של סככות קיימות.
האם אתה שוטף מידי פעם את שמשת הרכב כדי שתראה בבהירות? ?????הנה לך התשובה.
כל הפחתה בחדירת אור לתאים תביא בהכרח לירידה בביצועים, אין ויכוח על זה.
וכמו ברכב, שטיפה בהתזת מים בלבד אינה יעילה, צריך גם לשפשף. ראיתי סרטון של האוטומטים ששוטפים תאים סולריים,
שבנוסף להרטבה יש גם מעין "סחבה" שמסתובבת.
ובמוסגר, בחישוב גס שעשיתי איני בטוח כלל שהתקנת פנלים היא השקעה משתלמת, אלא
אם אתה חסיד אדוק של איכות הסביבה ומוכן להפסיד כסף לטובת הענין.(כל הסיפורים שהגג שלך ישלם את חשבון החשמל שלך, מצוצים מהאצבע כי כדי להתקין מערכת ראויה צריך השקעה מאוד גדולה ומספיק שינוי רגולטורי קטן וכל העניין הופך להפסד מוחשי.)
boaz avrahami
02-01-22, 11:29
זה מזכיר לי משפט מ״ילקוט הכזבים״…
״אני מתקלח פעם בשבוע אם צריך או לא צריך״
לנו בעבודה יש מערך מצלמות שמופעל סולארית.
פאנלים מלוכלכים בהחלט משפיעים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
האם אתה שוטף מידי פעם את שמשת הרכב כדי שתראה בבהירות? ?????הנה לך התשובה.
כל הפחתה בחדירת אור לתאים תביא בהכרח לירידה בביצועים, אין ויכוח על זה.
וכמו ברכב, שטיפה בהתזת מים בלבד אינה יעילה, צריך גם לשפשף. ראיתי סרטון של האוטומטים ששוטפים תאים סולריים,
שבנוסף להרטבה יש גם מעין "סחבה" שמסתובבת.
ובמוסגר, בחישוב גס שעשיתי איני בטוח כלל שהתקנת פנלים היא השקעה משתלמת, אלא
אם אתה חסיד אדוק של איכות הסביבה ומוכן להפסיד כסף לטובת הענין.(כל הסיפורים שהגג שלך ישלם את חשבון החשמל שלך, מצוצים מהאצבע כי כדי להתקין מערכת ראויה צריך השקעה מאוד גדולה ומספיק שינוי רגולטורי קטן וכל העניין הופך להפסד מוחשי.)
כל עוד שבשש שנים הקרובות אין שינוי רגלטורי, הפאנלים הם רווחיים לי.
מכרים שהתעוררו יותר מוקדם כבר כיסו את ההוצאה, ומרוויחים כסף.
החכמים שעשו ראשונים, עם ההסכם הראשוני (מקבלים פי כמה וכמה ש"ח לקו"ט) כבר הרוויחו סכומים יפים מאוד.
חוץ מזה,
לקבל כל חודשיים צ'ק שמן מחברת חשמל במקום חיוב, זה טוב לנשמה.
על עצמי לספר ידעתי - מערת ביתית 8 קילוואט על גג שטוח.
תשואה שנתית ממוצעת 14.5%. מצ"ב גרף הכנסות שנתי (בכסף).
136705
*עלות התקנת המערכת בשנת 2013 היתה 106,000 שקלים
* חוזה מול חח"י 20 שנה, מחיר מובטח צמוד למדד
* יש פתור ממס הכנסה למערכות פרטיות עד תקרה 24,000 שקל בשנה
* לא היו הוצאות תחזוקה עד כה
על עצמי לספר ידעתי - מערת ביתית 8 קילוואט על גג שטוח.
תשואה שנתית ממוצעת 14.5%. מצ"ב גרף הכנסות שנתי (בכסף).
136705
*עלות התקנת המערכת בשנת 2013 היתה 106,000 שקלים
* חוזה מול חח"י 20 שנה, מחיר מובטח צמוד למדד
* יש פתור ממס הכנסה למערכות פרטיות עד תקרה 24,000 שקל בשנה
* לא היו הוצאות תחזוקה עד כהכלומר ROI של 7 שנים. לא בדיוק ההשקעה הכי משתלמת. השקעה בסנופי על משך הזמן הזה היתה נותנת לך תשואה של 260 אחוז.
כלומר ROI של 7 שנים. לא בדיוק ההשקעה הכי משתלמת. השקעה בסנופי על משך הזמן הזה היתה נותנת לך תשואה של 260 אחוז.
ואתה השקעת בסנופי וקיבלת 260%?
פראייר, היית יכול לעשות 2000% על טסלה :rolleyes:
ואתה השקעת בסנופי וקיבלת 260%?
פראייר, היית יכול לקבל 2000% על טסלה :rolleyes:צודק [emoji1751]
אך בשנים האחרונות בהחלט מנסה להעביר כספים לסנופי ודומיו (גם מדדי ת"א עושים חייל) בלי להתרגש מהתנודות הזמניות. בנתיים זה מצדיק את עצמו.
מה שכן, תרמת לאיכות הסביבה יותר ממני.
והנסד"ק עלה בעשור האחרון ב-400%.
כל מי שרץ למרחקים ארוכים והשקיע בחברות ערך ולא כל מיני קיקיוניות שכאלו היה מקבל תשואה הרבה יותר גבוהה מ-15 % לשנה, ועל זה דיברתי.
מאוד נחמד לקבל צ'ק חודש בחודשו על אלפיה וחצי אבל זו רק מראית עין. האמיצים משקיעים בשוק ההון בעצמם ואם לא אז דרך החברות המתמחות, ומקבלים תשואות הרבה יותר גבוהות לטווח הארוך.
עכשיו נפל לי האסימון שאתה מתכוון לS&P500 ולא לאיזה מטבע כלב כזה או אחר...
אז אתה צודק לגמרי, גם אני משקיע הרבה יותר במדדים מאשר בחשמל הסולארי.
החשמל הסולארי זה מתנה שקיבלתי מהמדינה, 15% תשואה מובטחת ל20 שנה. לקחתי כמה שיכולתי, 100 אלף שקלים במקרה שלי, וגם זה בהלוואה, שהוחזרה כבר. זה בחלק הסולידי של סל ההשקעות המשפחתי.
כלבים וחתולים אני משאיר לאלון מוסק.
אכן, אך גם בתור השקעה סולידית היא לא בשמיים.
כתבת שהתשואה השנתית שלך היא 14.5 אחוז אך זה לא בדיוק נכון. את הקרן אין לך, הרי זה לא שאתה יכול לפרק ולמכור את המערכת ורק אחרי 7 שנים אתה מתחיל להרוויח.
אם ניקח תקופה כפולה של 14 שנה אז יותר נכון להגיד שהתשואה השנתית שלך על התקופה הזו היא 7.25 אחוז ללא ריבית דריבית (וזאת מבלי לקחת עלויות אחזקה שיהיו לך). מה שכן, זה שזה לא ממוסה זה נחמד.
יפה אמרת אסף. ככל הידוע לי התנאים היום מול חח"י פחות טובים - אז בכלל.......
בקיצור, ב7- שנים ראשונות אתה מכסה את ההשקעה. מאזנך=0 . ב-7 השנים הבאות אתה מגיע לסכום המקורי שהשקעת- 100000 ש"ח- משמע, חלפו 14 שנה וחזרת לנקודת המוצא- מאזנך 100000+ ש"ח. ורק מהשנה ה-15 אתה באמת מתחיל להרויח.
בקיצור, ב7- שנים ראשונות אתה מכסה את ההשקעה. מאזנך=0 .
ב-7 השנים הבאות אתה מגיע לסכום המקורי שהשקעת- 100000 ש"ח-
הצלחת לבלבל אותי. מה ההבדל בין שני המשפטים שציטטתי?
אסף הסביר טוב ממני. סכום ההשקעה בסולארי הוא סכום שהולך לטמיון ואינו מוחזר כמו השקעה בשוק ההון למשל שם אתה מקבל קרן +רווחים.
ייתכן, וכנראה שטעיתי, כי גם כשאני קורא את שכתבתי אני מבולבל, אבל זו רוח הדברים.
ירד לטמיון?
אתה יודע כמה תכניות לשימוש חוזר בקונסטרוקציית אלומיניום יש לי לעוד 20 שנה? יש שם פרופילים שופרא דה שופרא!
לעניין השטיפה, אם אתה מושבניק עם שתי ידיים ימניות תבנה כמוני בהשקעה צנועה מערכת מתזי פנלים עם מערכת מקדימה לריכוך מים למיכל מלאי ומשאבת הסנקה.
לעניין ההשקעה- לכל מי שמתחפר באי כדאיות ובהשוואה לחלופות אחרות, האם הייתם לוקחים הלוואה של 100,000 שח כלומר מינוף מלא, ומשקיעים בשוק ההון כדי לקבל תשואה עדיפה?? כנראה שלא.
במערכת סולארית גם אם כלל אין לך הון ראשוני מקבלים הלוואה במימון מלא ובריבית נמוכה בזכות ההחזר הבטוח שמשלמת המדינה= חח'י. כלומר לאחר 5-6 שנים אתה מייצר לעצמך תזרים חיובי ''יש מאין'' וזה ההבדל הגדול.
לנמרוד היה שכל, הוא זיהה ומימש את ההזדמנות מוקדם וזכה לקבל תעריף גבוה משמעותית ממה שמשולם כיום.
מי שלא יתעורר ויממש היום יקבל בהמשך תעריפים נמוכים אף יותר.
לעניין השטיפה, אם אתה מושבניק עם שתי ידיים ימניות תבנה כמוני בהשקעה צנועה מערכת מתזי פנלים עם מערכת מקדימה לריכוך מים למיכל מלאי ומשאבת הסנקה.
לעניין ההשקעה- לכל מי שמתחפר באי כדאיות ובהשוואה לחלופות אחרות, האם הייתם לוקחים הלוואה של 100,000 שח כלומר מינוף מלא, ומשקיעים בשוק ההון כדי לקבל תשואה עדיפה?? כנראה שלא.
במערכת סולארית גם אם כלל אין לך הון ראשוני מקבלים הלוואה במימון מלא ובריבית נמוכה בזכות ההחזר הבטוח שמשלמת המדינה= חח'י. כלומר לאחר 5-6 שנים אתה מייצר לעצמך תזרים חיובי ''יש מאין'' וזה ההבדל הגדול.
לנמרוד היה שכל, הוא זיהה ומימש את ההזדמנות מוקדם וזכה לקבל תעריף גבוה משמעותית ממה שמשולם כיום.
פרט נמק והסבר... איזה מתזים? איזה מערכת ריכוך מים?
אתה זוכר מושבניק, נכון? צריך להסביר לאט שנבין מהר.
.
אז אם התעריפים נמוכים וצפויים להיות אף יותר נמוכים, תן לי סיבה טובה להשקיע בזה
אז אם התעריפים נמוכים וצפויים להיות אף יותר נמוכים, תן לי סיבה טובה להשקיע בזה
השאלה הזאת דומה לשאלה "האם משתלם רכב ליסינג?"
תזמין נציג מכירות של כל אחת מהחברות בתחום, תקבל הערכה של הפרויקט הספציפי שלך במקום.
לטעמי כל ההשוואה על השקעה במערכת סולארית (אין לי) למדדי מניות כמו הסנופי (גם לי לקח דקה להבין שלא מדובר על מטבע וירטואלי ;)), היא חסרת משמעות, מהסיבה הפשוטה שבמקרה אחד מדובר על החזר השקעה מובטח ובמקרה השני מדובר בהימור.
הטעות בדיון נובעת מההסתכלות לאחור על הסנופי, אבל חוכמה בדיעבד אינה תקפה בשוק המניות.
אני עם סנופי, בשאיפה שימשיך לגדול להיות כלב טוב ומועיל, אך אם הוא יחטוף כלבת בדרך, אז כנראה שאני אקנא במקרצפי הפאנלים הסולארים על הגגות.
בברכה,
יוני5
אני מודה שפספסתי את עניין המימון על ידי הלוואה. זה שם את זה במקום אחר.
יש כאלה שאולי עושים את זה (ומרוויחים בגדול) אך אני פחדן מידי לשים כסף שאין לי בבורסה אז תשואה מובטחת עושה את ההחלטה ליותר סבירה.
אבל כששוקלים לשים מערכת סולארית צריך לקחת בחשבון את הנתונים האמיתיים ולא ליפות את המציאות. הלוואה צריך להחזיר עם ריבית מה שעוד יותר מרחיק את נקודת הזמן שבה מכסים את ההשקעה ומתחילים לראות בכלל רווח.
לא כל אדם יכול להיות בטוח שיגור באותו בית בעוד 10 שנים שלא לדבר על 20 שנה.
אני מודה שפספסתי את עניין המימון על ידי הלוואה. זה שם את זה במקום אחר.
יש כאלה שאולי עושים את זה (ומרוויחים בגדול) אך אני פחדן מידי לשים כסף שאין לי בבורסה אז תשואה מובטחת עושה את ההחלטה ליותר סבירה.
אבל כששוקלים לשים מערכת סולארית צריך לקחת בחשבון את הנתונים האמיתיים ולא ליפות את המציאות. הלוואה צריך להחזיר עם ריבית מה שעוד יותר מרחיק את נקודת הזמן שבה מכסים את ההשקעה ומתחילים לראות בכלל רווח.
לא כל אדם יכול להיות בטוח שיגור באותו בית בעוד 10 שנים שלא לדבר על 20 שנה.
אני חושב שזה סוג של 'נכס' שמתווסף לבית, לו הייתי רוכש בית והייתי מקבל תזרים מובטח של 1500 שח חודש בחודשו בוודאי שזה היה מגולם ומעלה את מחיר הבית.
בעניין התעריף, הוא נשאר קבוע למשך חיי החוזה מול חח'י 25 שנה כך שההחזר קבוע, מובטח וידוע מראש, לכן גם תקבל הלוואה אטרקטיבית בדר''כ.
פרט נמק והסבר... איזה מתזים? איזה מערכת ריכוך מים?
אתה זוכר מושבניק, נכון? צריך להסביר לאט שנבין מהר.
מתזים ייעודיים 'ספארק' מתוצרת נען, כנס לאספקה הטכנית הקרובה לביתך ותזמין...
מע' ריכוך יש כמה סוגים, אני רכשתי מע' על בסיס שרף
אני חושב שזה סוג של 'נכס' שמתווסף לבית, לו הייתי רוכש בית והייתי מקבל תזרים מובטח של 1500 שח חודש בחודשו בוודאי שזה היה מגולם ומעלה את מחיר הבית.
בעניין התעריף, הוא נשאר קבוע למשך חיי החוזה מול חח'י 25 שנה כך שההחזר קבוע, מובטח וידוע מראש, לכן גם תקבל הלוואה אטרקטיבית בדר''כ.
אתה בטוח שהחוזה עם חב' החשמל הוא "עם הבית" ועובר באותם תנאים
לרכושי הבית החדשים ?
אתה בטוח שהחוזה עם חב' החשמל הוא "עם הבית" ועובר באותם תנאים
לרכושי הבית החדשים ?
אני בטוח.
כמו כן, לגבי "אובדן הקרן": זו טעות. היא לא אבודה, כי גם אחרי תום החוזה המקורי עם חברת חשמל, המתקן ימשיך לייצר - אבל התמורה שתקבל תהיה לפי חוזה חדש עם חח"י, או עם קוני חשמל אחרים שאולי יהיו אז, או, הכי סביר בעיני, ישירות למאגר ביתי כמו Tesla Wall ומשם לצריכה עצמית או למכוניות המשפחתיות. חישבתי שהתפוקה השנתית של הגג שלי תספיק ל60,000 ק"מ של נסיעה ברכב חשמלי.
לשאלה שבכותרת.
נתקלתי בכתבת פרסומת, ולכן בערבון מוגבל,
5בל יש טענה לפיה לכלוך נקודתי עלול לגרום להשפעה שלילית, בדומה לתא דפוק במערך סוללות.
הנה, תחוו דעה (אני לא מבין בזה מספיק):
https://greenbrush.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA/%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%9B%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%90%D7%A0%D7%9C%D7%99%D7% 9D-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7% 99%D7%9D?utm_source=Outbrain&utm_medium=Remarketing&utm_campaign=WhyClean&utm_content=%D7%94%D7%90%D7%9D+%D7%91%D7 %90%D7%9E%D7%AA+%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A +%D7%9C%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%AA+%D7%90%D 7%AA+%D7%94%D7%A4%D7%90%D7%A0%D7%9C%D7%9 9%D7%9D+%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%90%D 7%A8%D7%99%D7%9D%3F&utm_term=%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA&dicbo=v1-c9b95eb2c5ed81a374afbfda23ce6aca-00f24352d24c0ccbc290fd93f59574164e-mjtdcmrrmvqtallbga4gcljugizdmllbmm4gmljr mrrwin3emuzgknztgq
לשאלה שבכותרת.
5בל יש טענה לפיה לכלוך נקודתי עלול לגרום להשפעה שלילית, בדומה לתא דפוק במערך סוללות.
https://greenbrush.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA/%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%9B%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%90%D7%A0%D7%9C%D7%99%D7% 9D-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7% 99%D7%9D?utm_source=Outbrain&utm_medium=Remarketing&utm_campaign=WhyClean&utm_content=%D7%94%D7%90%D7%9D+%D7%91%D7 %90%D7%9E%D7%AA+%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A +%D7%9C%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%AA+%D7%90%D 7%AA+%D7%94%D7%A4%D7%90%D7%A0%D7%9C%D7%9 9%D7%9D+%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%90%D 7%A8%D7%99%D7%9D%3F&utm_term=%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA&dicbo=v1-c9b95eb2c5ed81a374afbfda23ce6aca-00f24352d24c0ccbc290fd93f59574164e-mjtdcmrrmvqtallbga4gcljugizdmllbmm4gmljr mrrwin3emuzgknztgq
יכול להיות שיש כזאת השפעה, בכל מקרה ברור שכדאי לנקות את הפאנלים בתדירות כזאת או אחרת. הסתקרנתי לראות מה באמת מוכרים שם, והאמת שזה העלה חיוך על שפתי... אפרופו קניית חלקים במוסך של יגואר. 990 שקלים (אחרי הנחה) על מטאטא סיליקון עם חור באמצע, לפני תוספות כמו צינור גינה איכותי, או מקל. הי, זה שוק חופשי, אני מפרגן ומאחל בהצלחה :rolleyes:
136864
כלומר ROI של 7 שנים. לא בדיוק ההשקעה הכי משתלמת. השקעה בסנופי על משך הזמן הזה היתה נותנת לך תשואה של 260 אחוז.
ממה שאני יודע המחיר מובטח ל 25 שנה אבל הוא לא צמוד מדד, שזה עניין שבוחנים את אורך החוזה לתקופה של 25 שנה (גם כן סוג של הימור)
אני ממש עכשיו בשלבים של קבלת החלטה, על גג של מבנה תעשיה גדול.
אני לא רואה את זה כעסק אבל כן הכנסה נוספת.
להבנתי עניין השטיפה הוא מאוד משתנה, יש אזורם בצמוד למחצבות/אתרי בניה שכל הזמן יש צורך בשטיפה.
התשואה היום מוצגת כ 18-20 אחוז, עם תורידו את עניין ההחזקה והתפעול ותרדו עדיין ל 15 אחוז זה נתון יפה מאוד.
מערכת של 450 +- אלף שקל מכניסה בשנה כ- 90 אלף שקל נטו זה עדיין מאוד יפה, לא משהו שניתן לקבל היום בצורה אחרת מנדל"ן (אלא אם יש לך 7 מ"ר לסגור יחידה בתל אביב).
רוב החברות היום מעדיפות לשכור את הגג מאשר למכור את המערכת.....תחשבו קדימה.
במערכת על גג פרטי אני פחות המספרים אבל מעבר לצריכה עצמית, ביום שניתן היה לאגור את האנרגיה הזאת הייתי שמח לדעת שאני יכול להיות בשליטה מלאה על האנרגיה שלי.
העולם הזה נהיה מורכב יותר ויותר, לאט לאט אנו מעבדים את השליטה על הדברים הכי בסיסים שלנו.
לשאלה שבכותרת.
יש הרבה רעש סביב הניקוי.
נראה שפה זה המקום היחידי שיש שטוענים שזו לא בעיה רצינית.
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3904111
אין ספק שצריך לנקות.
הדיון פה הוא על מערכות קטנות, ביתיות. במערכת ביתית מה נדרש? אם אני מגזים, שעה עבודה בחודש בקיץ. יום עבודה אחד במצטבר בשנה. ואת זה הכי פשוט שבעל הבית יעשה.
למערכות בקנה מידה תעשייתי, וזה לאן שהעולם הולך, מתבקש למצוא פתרונות אוטומטיים שיעילים יותר מלהעסיק צוות שוטפים כולל הסכנה האמיתית שאחד מהם יפול למוות.
למערכות בקנה מידה תעשייתי, וזה לאן שהעולם הולך, מתבקש למצוא פתרונות אוטומטיים שיעילים יותר מלהעסיק צוות שוטפים כולל הסכנה האמיתית שאחד מהם יפול למוות.
במפעל תעשיה בעמק חפר (שאני נותן לו שרות) יש מערכת שטיפה אוטומטית.
צריך להוריד את האבק בקיץ מדי פעם. השאלה כמה פאנלים ויותר חשוב, האם הגישה נוחה ובטוחה. לי יש 35 פאנלים נגישים (רבע שעה עבודה...) על גג שטוח ובטוח - אז בשנים האחרונות זה הפך אפילו לסוג של בריחה. "מותק אני עולה לנקות את הפאנלים! נתראה בערב!". אבל שלא יראו את הצידנית עם הבירות.
נתקלתי בפרסומת ישנה של באדוויזר ונזכרתי בזה...
https://youtu.be/fHdhcBoHQSE?si=8i-HVvF5JSOEpfhZ
הסימפסונס גם עשו על זה טייק.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.