התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - טאבלט כתחליף מחברת פגישות

dorbh
04-01-22, 08:46
אהלן,

התחלתי לחשוב על מעבר מהסתובבות עם מחברת וכתיבת הערות בפגישות (מה שגורם ל4 מחברות שונות, שאני אף פעם לא זוכר באיזו רשמתי מה ולכן לוקח את כולן איתי בתיק) לטאבלט איכותי, שאולי אף יוכל להחליף את המחשב הנייד למשימות אופיס פשוטות למשל בחופשות (כמו מערכת הדקס של סמסונג).

האם למישהו יצא לעבוד עם טאבלט בצורה הזאת?
האם הטאבלטים מצליחים להפוך הערות כתב יד לדפוס דיגיטלי בוורד באופן חלק? (כמו האופציה בנוטס של סמסונג, עובד טוב? עובד בעברית?)

ממה שהבנתי יש כרגע שני מועמדים - הS6 וה-S7 של סמסונג, למישהו הצעות נוספות?

נ.ב
אני נמנע מאייפד כי אני מסתובב עם טלפון אנדרואיד ועובד במשרד על PC, לא חושב שהכנסת מערכת הפעלה חדשה לתמונה היא צעד חכם.

תודה לכולם:)

jacob72
04-01-22, 08:52
אני כותב הכל על פתקים בטלפון סמסונג.

יש קטגורית צבעים, יש תאריך,ויש כותרת.
לי זה מספיק

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

raanan
04-01-22, 08:58
הנוט של סמסונג אצל זוגתי הוא כלי הניהול האישי והמקצועי.
(אני מעדיף את הפנקסון כיס)
לפי מה שאני רואה שהיא מנהלת אתו (ממש כותבת עם העט על המסך),
כנראה שזה מספק ויותר לכל מי שצעיר או צעיר ברוחו והתנתק מהניירות.

erezgur
04-01-22, 09:02
לא מניסיון אישי - אבל אם אתה כותב בעברית בכתב יד על טאבלט, לא הייתי מצפה יותר מדי מאפשרויות ה-OCR, תרגום השרבוטים לכתב יד. הכיוון הוא יותר ניהול לרשומות, פתקים הוספת נערות בכתב יד.

אם אתה בעיקר מציג / קורא / צורך מסמכים מולטימדיה, כנראה פתרון דמוי טאבלט יכול להיות כיוון טוב.
אם אתה מרבה גם לכתוב, להוסיף הערות, וכו' - יהיה לך הרבה יותר קשה להפרד מעט ומחברת (במיוחד ככל שאתה מבוגר יותר :) )

נשלח מהנייד

shachar
04-01-22, 09:37
חפש כזה עם עט
Galaxy Tab S6 lite 10.4

משמש את הבן שלי בצורה טובה ועלותו כ 1000 ש"ח (אמזון)

dorbh
04-01-22, 09:49
חפש כזה עם עט
Galaxy Tab S6 lite 10.4

משמש את הבן שלי בצורה טובה ועלותו כ 1000 ש"ח (אמזון)

תודה רבה,
יש לך ניסיון עם המרת כתב יד לוורד דיגיטלי שאפשר לשתף?

- - - Updated - - -

לא מניסיון אישי - אבל אם אתה כותב בעברית בכתב יד על טאבלט, לא הייתי מצפה יותר מדי מאפשרויות ה-OCR, תרגום השרבוטים לכתב יד. הכיוון הוא יותר ניהול לרשומות, פתקים הוספת נערות בכתב יד.

אם אתה בעיקר מציג / קורא / צורך מסמכים מולטימדיה, כנראה פתרון דמוי טאבלט יכול להיות כיוון טוב.
אם אתה מרבה גם לכתוב, להוסיף הערות, וכו' - יהיה לך הרבה יותר קשה להפרד מעט ומחברת (במיוחד ככל שאתה מבוגר יותר :) )

נשלח מהנייד

כן, המטרה היא בין היתר לחסוך את הפיכת הערות כתב היד למיילים אלא להשתמש במה שכתבתי ולהמיר במהירות

shachar
04-01-22, 09:56
אבדוק עם בעל הטבלט...

מהנוט של סמסונג אני יודע שיש "פתקים" שהם כל דבר שתקשקש על המסך.
ויש אפשרויות של המקלדת שבו השרבוט הופך מראש לאותיות דפוס
אני מניח שזו הדרך שכדאי לך לכתוב בה

גיא
04-01-22, 10:11
אתה מתכוון להמיר את השירבוטים למסמך אופיס וורד ?
או רק להפוך את זה למסמך pdf שכולל את השירבוטים ?

המחשב הנייד שלי הגיע עם עט. זה עבד נהדר בפעמיים ששחקתי עם זה …

אני יכול לחפש את העט ולנסות אם זה מעניין אותך.

amitaikl
04-01-22, 10:19
עבדתי עם חברה על תהליך דומה לפני כשנה. בעקבות הפוסט שלך עשיתי איתה follow up על זה.
חומרה:
היא משתמשת עם טאבלט סמסונג כלשהו (ורוד, אם זה עוזר לך ;) ) ביקשתי שתשלח דגם
כמו כן סטילוס שנרכש בנפרד. הסטילוס הוא דמוי עט והרבה יותר נוח לשימוש מהצ'יקמוק הדק שמגיע עם חלק מהדגמים (נרכש כהמלצה ממני)
תוכנה:
אחרי הגדרת הצורך, המלצתי לה להשתמש בOne note של מיקרוסופט והיא הפכה למשתמשת די קנאית. ברגע שאתה בlog in לתוכנה, היא יודעת להסתנכרן בין כל המכשירים: טאבלט, מחשב, טלפון נייד וכל הרשימות זמינות כל הזמן. יש גם ממשק Web שמנסיון שלי עובד מאוד מוצלח.

המרה לWORD - לא היה חלק מהצורך, אז היא לא ניסתה.
באופן כללי היא מאוד מאוד מרוצה מהסטאפ הזה

Asaf-a
04-01-22, 10:49
אני ניסיתי, ובעיקר דרך הטלפון, תוכנות פתקים למי יהן בהן גם הוספתי צילום של מה שמשורבט על הלוח בפגישות, אם הייתי מתמיד אז הייתי פותח פתק דיגטלי רציף לכל גזרה.

בהמשך החלפתי תפקיד והעומס לתיעוד ירד…וחזרתי למחברת מיושנת, אני כבר כמעט לא מתעד...

אם הייתי נדרש לכך שוב, הייתי עושה מאמץ לפתרון בסגנון הפתקים בטלפון כי קומפקטי ונגיש על חשבון נוחות.

הקושי המרכזי שאותו נושא לעולם מכיל פגישות פנים אל פנים ומיילים, ואת זה קשה לקמבץ במקום אחד.

Asaf-a
אסף.א

erezgur
04-01-22, 11:03
רק שימו לב שהוא מחפש פתרון שכולל OCR, כלומר ששרבוטי כתב היד יהפכו למסמך וורד עם המרה לאותיות שכאילו הקלידו אותן.

זה עובד סביר במקרה הטוב באנגלית (לאחר אימון התוכנה אל מול כתב היד שלך) אבל בעברית אין מוצרים טובים ל- OCR של כתב יד, השוק אינו גדול מספיק שההשקעה תכסה את עצמה.

shachar
04-01-22, 11:29
ויש לסמסונג - סמסונג נוט שכדאי לנסות

thebips
04-01-22, 11:31
אתה יכול לנסות את התהליך הזה:

https://www.youtube.com/watch?v=t6J6FaG0sW0

לא יודע איך התהליך הזה עובד בעיברית (באנגלית זה עובד מציון) אם זה עובד יש לך פטרון פשוט.

Asaf-a
04-01-22, 11:42
ההתרשמות שלי שנושא הocr במקרה זה הוא רק בונוס, גם כיום לא קיים.
אחרי מחשבה נוספת, אם אני הייתי נדרש להחיות את תחליף המחברת, גם על ידי טבלט, הייתי בוחר בתוכנה משולבת שנגישה מכל מקום.
לדוגמה תוכנת הפתקים באייפון נגישה הן באייפון, אייפד (רק עם סים? לא יודע אם עובד אוף ליין ומתממשק אחכ לענן) ובמחשב וינדוס נגיש דרך iCloud בweb, וניתן גם לשרבט, גם להקליד וגם לצלם, לא רואה איך ניתן לממשק לאוטלוק.

אני מניח שיש כזו גם באנדרואיד סמסונג, אם תקפיד על טבלט וטלפון מסמסונג.

בעבר ניסיתי את one note ולא אהבתי אבל יתכן עקב מגבלות באירגון בו עבדתי

Asaf-a
אסף.א

זלמן 1
04-01-22, 16:35
אני כותב בטאבלט בתכנת one note. אמנם ללא ocr, אבל אתה יכול לפתוח כמה מחברות שאתה רוצה, בכל מחברת כמה עמודים שאתה רוצה, מסתנכרן עם one note במחשב מעולה.

zivo
04-01-22, 17:59
one note שעובד, זה אכן קסם ממכר.
אבל, וזה אבל גדול, בהנחה שאתה לא רוצה לעבוד על מכשיר יחיד ואתה רוצה להסתכרן לענן, פעם בכמה זמן, הקסם הזה נתקע, ואז, להתאושש מבלי לאבד מידע, זה פרוייקט IT.
מי שאין לו רקע, ואין לו מי שיכול לתמוך (ועדיין מתעקש לסנכרן) שיקח את זה בחשבון.

שימו לב להערה של ארז - יש דרישה מפורשת ל OCR בעברית. זה פוסל כמעט כל פתרון.

יש שאלה של ארגון המידע - סתם אוסף של פתקים? איך משתלטים על זה? איך מוצאים משהו? (ופה למשל יש יתרון גדול לONE NOTE והמחברות שלו).

בסופו של יום, המוצרים של גוגל יהיו הכי אמינים (אולי נחותים ביכולות, אבל מה שיש, יעבוד ולא יתקע).

לדעתי, מי שעובד עם עברית, או שישכח מכתב יד ורק יקליד, או שיפנים או שהוא נשאר עם אוסף פתקאות, או דפים, שאי אפשר לחפש או לסדר.
פשרה סבירה (לדעתי) , בהנחה שאתה מסתדר עם הסינכרונים של ONE NOTE, לך על ONE NOTE ותסדר את המחברות לפי הנושאים, תקליד איפה שאפשר, ואיפה שתכתוב פתקים בעברית, הם ישארו "כתמונות" בתוך המחברות (כלומר לא תוכל לחפש בתוך הפתקים)

alto
04-01-22, 18:50
זה עובד סביר במקרה הטוב באנגלית (לאחר אימון התוכנה אל מול כתב היד שלך) אבל בעברית אין מוצרים טובים ל- OCR של כתב יד, השוק אינו גדול מספיק שההשקעה תכסה את עצמה.

זה לא רק גודל שוק, זו גם בעייה אמיתית, עברית הרבה יותר קשה להבין, השונות בעברית בין האותיות הרבה יותר קטנה מאשר באותיות לטיניות, הדגימו לי את זה מזמן יפה:
קח שורת טקסט באנגלית, שים נייר בדיוק בחצי הגובה של הכתב כך שמסתיר את החלק התחתון של האותיות, עדיין אפשר להבין חלק גדול מהכתוב למרות שרואים רק חצאי אותיות.
אותו הדבר בעברית, אפשר להבין משמעותית פחות אותיות.

ארנון

מוטי ג.
04-01-22, 19:10
יש לי סמסונג נוט 20,באפליקציה samsung notes
ocr
לא עובד כלל עם עברית

גיא
05-01-22, 01:40
ניסיתי בשבילך היום.

One note
האוסיאר לא זיהה בצורה מוצלחת כתיבה בעט במצב טאבלט.

hadtomer
05-01-22, 19:51
סורי, מי שעובד עם נייר לא עובר למשהו אחר. אני כותב כל דבר שאומרים לי וכל דבר שאני עושה - רשימות "טו דו", דברים שאומרים לי בפגישות, רעיונות, דברים איומים, רקובים ומחרידים שעוברים לי בראש ואסור לכתוב פה, ואני בדרך כלל סוגר פנקס בחודש. יש לי ספרונים איכותיים ואני לא עובר לשום דבר דיגיטלי. קודם כל בגלל שאני אוהב מאוד לכתוב ידנית ומעבר לזה בגלל שניסיתי לעבור לכל מיני דברים דיגיטליים וזה טימטם לי את השכל. זה כמו לסדר מחדש את חדר העבודה שלי, זה משהו שאי אפשר לשנות ומאוחר מדי לנסות.

נמרוד
05-01-22, 20:25
סורי, מי שעובד עם נייר לא עובר למשהו אחר.
ניסית בידה? לצרפתים זה עובד.

זלמן 1
05-01-22, 20:28
one note שעובד, זה אכן קסם ממכר.
אבל, וזה אבל גדול, בהנחה שאתה לא רוצה לעבוד על מכשיר יחיד ואתה רוצה להסתכרן לענן, פעם בכמה זמן, הקסם הזה נתקע, ואז, להתאושש מבלי לאבד מידע, זה פרוייקט IT.
מי שאין לו רקע, ואין לו מי שיכול לתמוך (ועדיין מתעקש לסנכרן) שיקח את זה בחשבון.

מוזר, אני תמיד מסתנכרן בין הטאבלט למחשב השולחני, אף פעם לא הייתה לי בעיה בגזרה הזו.

alto
05-01-22, 20:29
ניסית בידה? לצרפתים זה עובד.כל עוד הוא לא הולך על הגרסה ההודית..

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Asaf-a
05-06-22, 20:42
ההתרשמות שלי שנושא הocr במקרה זה הוא רק בונוס, גם כיום לא קיים.
אחרי מחשבה נוספת, אם אני הייתי נדרש להחיות את תחליף המחברת, גם על ידי טבלט, הייתי בוחר בתוכנה משולבת שנגישה מכל מקום.
לדוגמה תוכנת הפתקים באייפון נגישה הן באייפון, אייפד (רק עם סים? לא יודע אם עובד אוף ליין ומתממשק אחכ לענן) ובמחשב וינדוס נגיש דרך iCloud בweb, וניתן גם לשרבט, גם להקליד וגם לצלם, לא רואה איך ניתן לממשק לאוטלוק.

אני מניח שיש כזו גם באנדרואיד סמסונג, אם תקפיד על טבלט וטלפון מסמסונג.

בעבר ניסיתי את one note ולא אהבתי אבל יתכן עקב מגבלות באירגון בו עבדתי

Asaf-a
אסף.א

במקרה נזכרתי בנושא היום והזדמנות לסגור הלופ:
בחודשים האחרונים נפטרתי מהמחברת וכותב ומשרבט בכתב יד רק באייפד, בתכנת הפתקים הבסיסית ( מניח שתוכנות קנויות מאפשרות הרבה יותר), כולל תמונות וטקסט במקלדת כאשר מעדיף.
כל זה נעשה באייפד באופליין.
וכאשר האייפד מסתנכרן בוייפיי, הפתקים נגישים לי באייפון כולל השרבוטים והתמונות, האינגרציה עובדת נפלא והפתקים תמיד נגישים.
סופר נוח וכמובן ניתן לשמור בספריות לפי נושאים וכו.
נפטרתי מהמחברות ומהצורך לחלק לפי נושאים והכנסת תמונות של שירבוטי הלוח בפגישות זה בונוס.

Asaf-a
אסף.א

ש01
06-06-22, 10:18
אכן באיפד עובד מצויין
אני רואה על הילדה שכותבת בעברית ובאנגלית ומסתנכרן לה מצויין.
בקרוב יגיע גם המקבוק שלה וכבר ידוע שמסתכרן מצויין גם איתו.

גיא
06-06-22, 10:33
איזו אפליקציה באייפד ?

erezgur
06-06-22, 10:37
איזו אפליקציה באייפד ?

הוא רשם

בתכנת הפתקים הבסיסית ( מניח שתוכנות קנויות מאפשרות הרבה יותר), כולל תמונות וטקסט במקלדת כאשר מעדיף.

לא מכיר עדיין את האייפד אבל אני מניח שיש תוכנת פתקים פשוטה המגיעה עם המכשיר ולכך הכוונה.

גיא
06-06-22, 11:07
הוא רשם

לא מכיר עדיין את האייפד אבל אני מניח שיש תוכנת פתקים פשוטה המגיעה עם המכשיר ולכך הכוונה.לא נתקלתי בכזה דבר בשנתיים שיש לי אייפד ..

יוני5
06-06-22, 11:36
בגזרת האנדרואיד, אני עובד עם הTasks וה Keep.

ה tasks מסונכרן אוטומטי ליומן וה Keep כולל את כל מה שאתה יכול לחשוב עליו לטובת החלפת מחברת והרבה יותר:
הקלדת טקסט, כתיבה / שרבוט בכתב יד / צילום תמונה (של כל מה שנרשם על הלוח מחיק), הקלטת קולית: שזה להשאיר לעצמי משימות ודברים שצריך לזכור - פשוט מקליט את עצמי.

הכל מסתנכרן אוטומטי בין הנייד לג'ימייל, אני משער שאין הבדל עם כל טבלט אנדרואיד.

פשוט וקל.
בנוסף, אם אתם מעוניינים לשתף עם מישהו, זה כמו שיתוף של תיקיה בדרייב.

בברכה,
יוני5

galezer
06-06-22, 12:36
׳‘׳׳™׳₪׳“ - notes ׳”׳™׳ ׳”׳×׳•׳›׳*׳” ׳”׳‘׳¡׳™׳¡׳™׳× ׳•׳”׳™׳ ׳¢׳•׳‘׳“׳× ׳ž׳¦׳•׳™׳™׳Ÿ ׳•׳ž׳¡׳×׳*׳›׳¨׳*׳× ׳ž׳¦׳•׳™׳™׳Ÿ ׳¢׳ icloud .

׳™׳© ׳›׳ž׳•׳‘׳Ÿ ׳×׳•׳›׳*׳•׳× ׳ž׳×׳§׳“׳ž׳•׳× ׳™׳•׳×׳¨ , ׳׳©׳×׳™ ׳¢׳©׳×׳” ׳¢׳ ׳–׳” ׳×׳•׳׳¨ ׳©׳*׳™ ( ׳›׳•׳œ׳œ ׳”׳§׳œ׳˜׳× ׳”׳¨׳¦׳׳•׳× ׳×׳ž׳•׳*׳•׳× ׳•׳©׳׳¨ ׳™׳¨׳§׳•׳× ) .

׳׳× notability ׳׳*׳—׳*׳• ׳׳•׳”׳‘׳™׳ ׳‘׳ž׳™׳•׳—׳“ , ׳•׳™׳© ׳’׳ ׳׳× goodnotes ׳”׳ž׳¦׳•׳™׳™׳*׳× .

׳¢׳‘׳“׳×׳™ ׳¢׳ notes ׳’׳ ׳›׳©׳”׳ž׳—׳©׳‘ ׳”׳™׳” ׳œ׳™׳*׳•׳§׳¡ , ׳¢׳›׳©׳™׳• ׳©׳׳*׳™ ׳—׳–׳¨׳×׳™ ׳œ׳ž׳§׳‘׳•׳§ , ׳”׳—׳™׳™׳ ׳¢׳•׳“ ׳™׳•׳×׳¨ ׳₪׳©׳•׳˜׳™׳ .

׳™׳© ׳œ׳™ ׳’׳ ׳₪׳×׳§׳™׳•׳× field notes ׳₪׳™׳–׳™׳™׳ ׳×׳ž׳™׳“ ׳‘׳›׳™׳¡ , ׳׳‘׳œ ׳׳*׳™ ׳ž׳©׳×׳ž׳© ׳₪׳—׳•׳× ׳•׳₪׳—׳•׳× , ׳₪׳¢׳ ׳”׳¡׳₪׳™׳§ ׳œ׳©׳‘׳•׳¢׳™׳™׳ , ׳¢׳›׳©׳™׳• ׳—׳¦׳™ ׳©׳*׳” .

׳*.׳‘. - ׳׳™׳Ÿ ׳–׳™׳”׳•׳™ ׳›׳×׳‘ ׳™׳“ ׳¢׳‘׳¨׳™׳× , ׳׳‘׳œ ׳׳*׳™ ׳œ׳ ׳*׳–׳§׳§ ׳œ׳• ׳‘׳“׳¨׳´׳› .

׳“׳™ ׳œ׳*׳™׳™׳¨׳× ....

ועכשיו בעברית

באיפד - notes היא התוכ׳*ה הבסיסית והיא עובדת מצויין ומסת׳*כר׳*ת מצויין עם icloud .

יש כמובן תוכ׳*ות מתקדמות יותר , אשתי עשתה עם זה תואר ש׳*י ( כולל הקלטת הרצאות תמו׳*ות ושאר ירקות ) .

את notability א׳*ח׳*ו אוהבים במיוחד , ויש גם את goodnotes המצויי׳*ת .

עבדתי עם notes גם כשהמחשב היה לי׳*וקס , עכשיו שא׳*י חזרתי למקבוק , החיים עוד יותר פשוטים .

Asaf-a
06-06-22, 12:46
לא נתקלתי בכזה דבר בשנתיים שיש לי אייפד ..

לא חיפשת טוב, חפש notes

Asaf-a
אסף.א

גיא
06-06-22, 13:07
בדיוק הבנתי למה הכוונה .. נראה לי.

זה לא כל כך הכי נוח לי.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220606/7c518ce759cac09e344034fe0ddae772.jpg

-->