צפייה בגרסה מלאה : מרעים לאילת בשלושה ימים. אפשרי?
שאלה למומחים.
חושב לבצע בחג השבועות , מסע ג'יפים, טנדרים וג'יפונים ממחנה רעים לאילת בשלושה ימים.
האם ריאלי?
הצעות למסלולים מתאימים יתקבלו בברכה.
תודה מראש לעונים.
תלוי בסוג הטיול, בנהיגת ראלי עושים את זה בחצי יום, בקצב טיול בינוני פלוס, עם זיגזגים עשיתי מאילת למצפה רמון בחמישה ימים.
בגדול מרעים לשדה בוקר זה יכול להיות יום טיול הגיוני, משדה בוקר לאילת ביומיים טיול נראה לי לחוץ ולא כיף.
הייתי מצמצם מרעים למכתש רמון על הכביש, ומנצל את שלושת הימים לטיול בשטחי אש שבדרך כלל פתוחים רק יום וחצי בשבוע.
ככה תוכל לסיים שלושה ימים מהנים באזור הר ברך.
משדה בוקר לאילת בשלושה ימים אפשרי?
אתה צריך לבדוק אם עצמך מה אופי הטיול ולהתחשב בהרכב המשתתפים.
אם מדובר בנהגים מיומנים שמוכנים להרבה שעות נהיגה (יחסית) וקצת אופי של ראלי - לא תהיה בעייה.
אם מדובר גם בילדים / בנות זוג, או שמעוניינים בנסיעה יותר רגועה, עם עצירות ממושכות יחסית - זה מחייב שינוי כלשהו.
עוד נקודה למחשב - אם כביש 10 בא בחשבון - זה פותח לך אפשרות לקצר חלק מנסיעת השטח בנסיעה מהירה יחסית על כביש 10, למשל המקטע בין ניצנה להר כרכום (כלומר לדלג על הר הנגב ומכתש רמון) ואז זה בהחלט אפשרי.
המקטעים המרכזיים שאני רואה הינם:
1. מרעים אל שבטה - הציר החוצה את הדיונות / שטח אש.
2. א - חלופה א' - משבטה אל בורות לוץ ומשם ירידה למכתש דרך מעלה ערוד
ב - חלופה ב' - משבטה לכיוון בור ציפורים, כביש 40 - נחל חווה ואז ירידה למכתש דרך מעלה נח
3. אם נבחרה חלופה א' - מדרימים דרך ערוד לפארן (הירידה מכביש 40), אם נבחרה חלופה ב' אפשר להדרים דרך נקרות / חדב למישר (כביש 40) ונסיעה מנהלתית קצרה על כביש 40 עד לנחל פארן ("המשאבות").
4. ממשיכים לכיוון הנחלים הגדולים, פארן, ציחור עוברים דרך צניפים וממשיכים עד לכביש 12.
5. יורדים דרך מעלה סיירים, עתק וממשיכים לאילת.
יש באתר שלנו, בחלק של מסלולי ג'יפים מספר מסלולים הרלוונטיים לטיולים חוצי נגב לאילת שאולי יעזרו לך.
אם תתגבשו על חלופה מועדפת אוכל לייצר לכם מסלול מפורט יותר על בסיס המקטעים שציינתי למעלה.
אפשרי בהחלט, בגדול - על תוואי מבצע עובדה.
זה טיול די מהיר ועם מעט הפסקות אבל הצירים למעט נחל ערוד - פתוחים ומהירים
בגדול התכנון צריך להיות יום אחד עד נחל ערוד, יום שני נחל ערוד, יום שלישי עד אילת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אפשרי בהחלט, בגדול - על תוואי מבצע עובדה.
זה טיול די מהיר ועם מעט הפסקות אבל הצירים למעט נחל ערוד - פתוחים ומהירים
בגדול התכנון צריך להיות יום אחד עד נחל ערוד, יום שני נחל ערוד, יום שלישי עד אילת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הייתי משנה מעט, ובהנחה שישנים בשטח (או מאוד קרוב), ביום השני, נחל ערוד, הייתי מנסה לגנוב עוד דרומה לטובת היום השלישי.
שים לב, שסוף המסלול הרכוב של מבצע עובדה (חטיבת הנגב, לא החלק של גולני), נכנס למצרים (באזור בקעת הירח), כלומר בכל מקרה בסוף המסלול אתה כבר לא על הנתיב.
.....ושמגיעים לאילת, כבר מאוחר ועיפים, אז נשארים באילת וחוזרים רק למחרת, וזה כבר טיול של 4 ימים.
חזרתי ממפגש ג׳יפולוג (נחל ערוד פינת כביש 40) דרך נחל ערוד, בורות לוץ, נחל אלות/חורשה וציר מצדה עד אזור מצפה גבולות ביום אחד. יצאתי בתשע והגעתי בארבע. לא נהיגת ראלי, אפילו לא מהירה, אבל רכב בודד עם מרווח גחון סביר ומעט עצירות. אין אתגרי עבירות, יש קטעים איטיים ויש מהירים.
הקטע האמור הוא כ- 150 קילומטר בשטח (נלקח מההקלטה), בד"כ לא מקובל לתכנן מסלול לקבוצה של מעל 50 ק"מ בשטח.
אני נסעתי לבד אז חוקי המשחק שונים ...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.