צפייה בגרסה מלאה : כניסה לעולם ה-4X4 והכנת הרכב לטיול ראשון
שלום לכולם,
נעים מאוד שמי אדם, מצטער מראש אבל בטח רוב השאלות שלי יראו לחלקכם מאוד טריוויאליות.. אני חדש (מאוד) בעולם ה-4X4 ואני מתכנן לרכוש מיצובישי טרייטון כדי לשלב עבודה וטיולים בשטח. אני לא מחפש לכבוש כל מעלה בארצנו אלא מסלולים קלים-בנוניים עם משפחה וחברים.
והשאלה שלי אילו דברים אני צריך לשדרג ברכב טרם הירידה לשטח ואם אפשר גם המלצות על חברות ודגמים הרי זה משובח:
1. צמיגים?
2. מיגון?
3. הגבהה?
תרגישו חופשי לפרט אני במצב ספוג :)
תודה מראש!
היי אדם,
אני נוסע על האנטר (דומה לטריטון) כרכב טיולים.
הרכב שלי לא מוגבהה ולא ממוגן פרט למיגוני סף.
לטנדרים יש עבירות לא רעה בבסיסם ומה שפוגע הוא בעיקר האורך. ההאנטר והטריטון הם הנמוכים בקטגוריה וזה לרעתם אבל... תתחיל לטייל ואם תרגיש שאתה זקוק להגבהה תגביה.
לגבי מיגון, הייתי שם רק מיגוני סף.
תתחדש, נתראה בטיולים.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
היי אדם,
אני נוסע על האנטר (דומה לטריטון) כרכב טיולים.
הרכב שלי לא מוגבהה ולא ממוגן פרט למיגוני סף.
לטנדרים יש עבירות לא רעה בבסיסם ומה שפוגע הוא בעיקר האורך. ההאנטר והטריטון הם הנמוכים בקטגוריה וזה לרעתם אבל... תתחיל לטייל ואם תרגיש שאתה זקוק להגבהה תגביה.
לגבי מיגון, הייתי שם רק מיגוני סף.
תתחדש, נתראה בטיולים.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
תודה חבר (לא רשום איך קוראים לך),
מה לגבי צמיגים, יש לך אולי המלצה?
אני צחי ;)
צמיגים: המידה החוקית הכי גדולה היא 245/70/16 (אולי בטריטון זה שונה, אפשר לבדוק) שזה 29" די מעפנים. אני נוסע די הרבה אז אני מעדיף AT אגרסיביים. בי אף גודאיץ' או מקסיס 811 אלו הצמיגים שהתנסיתי בהם עד כה. שניהם עושים עבודה טובה סה"כ.
אני צחי ;)
צמיגים: המידה החוקית הכי גדולה היא 245/70/16 (אולי בטריטון זה שונה, אפשר לבדוק) שזה 29" די מעפנים. אני נוסע די הרבה אז אני מעדיף AT אגרסיביים. בי אף גודאיץ' או מקסיס 811 אלו הצמיגים שהתנסיתי בהם עד כה. שניהם עושים עבודה טובה סה"כ.
תודה רבה צחי!
שלום וברוך הבא לפורום,
חלק גדול מהתשובות לשאלות תלוי בציפיות ובאוםי הטיולים.
יש הרבה דברים שתלמד כאשר תרכוש את הרכב ותתחיל לטייל עימו בהדרגה. יש הרבה דברים שכדאי ללמוד מאחרים ולשם כך, לדעתי, צריך לחפש בפורום וללמוד מהמידע הרב שנמצא כאן.
אתה מדבר על רכב חדש או משומש? כל עוד לא אשמת את הרכב, חלק מהתשובות הן "באוויר", ייתכן שבסוף בכלל תרכוש רכב אחר, זה קורה לא מעט כאן.
אם מדובר ברכב משומש, אז מאד תלוי מה מגיע כבר מהבעלים הקודם.... אולי יש כבר צמיגים סבירים, או הגבהה או מיגון ... בכל מקרה צריכים להשאיר תקציב ליישור קו ברכב משומש וזה ישפיע על התקציב לשיפורים.
הערה מנהלתית טכנית - יש לנו תת פורום לגיפאים חדשים והתייעצויות לפני קניה - שם נכון לשוחח על התלבטויות לפני רכישת רכב וכו'. אם אתה נעול על דגם מסוים, אז יש תת פורום מתאים לפי יצרנים, למשל מיצובישי....
תביא בחשבון שרבים התלבטו כבר בשאלות דומות ויש כאן לא מעט חומר שניתן ללמוד ממנו.
בהצלחה!
נשלח מהנייד
שלום וברוך הבא לפורום,
חלק גדול מהתשובות לשאלות תלוי בציפיות ובאוםי הטיולים.
יש הרבה דברים שתלמד כאשר תרכוש את הרכב ותתחיל לטייל עימו בהדרגה. יש הרבה דברים שכדאי ללמוד מאחרים ולשם כך, לדעתי, צריך לחפש בפורום וללמוד מהמידע הרב שנמצא כאן.
אתה מדבר על רכב חדש או משומש? כל עוד לא אשמת את הרכב, חלק מהתשובות הן "באוויר", ייתכן שבסוף בכלל תרכוש רכב אחר, זה קורה לא מעט כאן.
אם מדובר ברכב משומש, אז מאד תלוי מה מגיע כבר מהבעלים הקודם.... אולי יש כבר צמיגים סבירים, או הגבהה או מיגון ... בכל מקרה צריכים להשאיר תקציב ליישור קו ברכב משומש וזה ישפיע על התקציב לשיפורים.
הערה מנהלתית טכנית - יש לנו תת פורום לגיפאים חדשים והתייעצויות לפני קניה - שם נכון לשוחח על התלבטויות לפני רכישת רכב וכו'. אם אתה נעול על דגם מסוים, אז יש תת פורום מתאים לפי יצרנים, למשל מיצובישי....
תביא בחשבון שרבים התלבטו כבר בשאלות דומות ויש כאן לא מעט חומר שניתן ללמוד ממנו.
בהצלחה!
נשלח מהנייד
תודה רבה על התשובה אני אחפש את הפורום הזה
טרייטון בבסיסו הוא רכב טיולים שיעשה את רוב המסלולים בארץ. תתחיל לטייל בהדרגה, חפש את המסלולים הקלים בהתחלה ותתחיל להתגבר בקושי.
אם אתה חסר ניסיון בנהיגת שטח ממליץ לך לקחת קורס בסיסי של כמה שעות. העלות של כמה מאות שקלים תתקזז לך עם נזקים שאתה עלול לעשות מחוסר ידיעה. יש את 4x4.co.il, שבילים שעושים הדרכות מעולות (יש בטוח עוד, אני לא מכיר).
עם שיפורים, מיגונים, צמיגים וכו' חכה קצת, תלמד את המגבלות ואז תתחיל לשפר ולשנות.
ועוד דבר קטן, טנדר זה דבר מופלא, מלא מקום, במקביל לשיפורים תלמד איך לחלק אותו נכון ולנצל אותו ביעילות, זה עולם ומלואו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.