צפייה בגרסה מלאה : דרוש בורר - מי יותר טוב לשטח - ג'ימני חדש או ישן?
שלום לכולם
לאחר דיון סוער עם חבר שרוצה לקנות ג'ימני, אין לו בעיה לקנות את החדש וגם לא ישן, הוא מחפש ג'ימני עם העבירות הכי טובה, הוא אחד שחולה שטח ואוהב לקרוע את הרכבים.
הוא טוען שלג'ימני החדש יכולות ועבירות טובים יותר ושאפשר יותר "לקרוע" את הרכב, אני מצידי טענתי ההיפך, בעיקר לאור ניסיון של חברים אחרים שיש להם את הדגם הישן (שנתונים סביב 2010 ואחד אפילו בן 20 שנה)
לאחר שלא הגענו למסקנה, אמרתי לו שאפנה לפורום לבוררות (רמז - זה השלב שאתם נכנסים לתמונה) ;)
תודה מראש לכל הטורחים
דז
Tzvika-Pick
05-01-22, 21:31
למה שיהיה בעצם הבדל לרעת הדגם החדש?
בהשוואה סטנדרטי מול סטנדרטי -
השלדה אותה שלדה, הסרנים אותם סרנים, לחדש יש זווית גישה טיפה יותר טובה, לחדש יש מרווח גחון טיפה יותר גבוה, לחדש יש צמיגים בחתך גבוה יותר, לחדש יש בקרת משיכה שאין בישן, לחדש יש low קצת יותר קצר.
מצד שני, לישן יש צמיגים קצת יותר רחבים (195 לעומת 205 בישן).
בקיצור, לא רואה סיבה שאם משווים תפוח לתפוח החדש יפסיד...
החדש נהנה ממערכת בקרת אחיזה מצויינת.
זה לבד לטובתו.
יש לו מנוע חזק יותר.
אז עוד נקודה.
והוא חדש - כלומר המכונאים הישראלים פחות קילקלו אותו.
אז ניצחון בשלוש נקודות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
והוא חדש - כלומר המכונאים הישראלים פחות קילקלו אותו.
חחחחחחחחח גדול
הרציונל היה שהרכב פחות קשוח ויותר מפונפן
נתקלתי בלא מעט נהגים שקנו את החדש והקשר ביניהם לבין חתיכת עפר היא מקרית בהחלט
בכל מקרה תודה רבה לעוזרים, נראה שהפעם אני ישן בספה :)
יותר פשוט לקרוע בשטח רכב שעולה 50,000 מאשר לקרוע רכב שעולה 150,000
חוץ מזה רכב שטח בן 10 בהרבה מקרים כבר יגיע משופר ומוכן לשטח
אני לא מוכר כאן (או בכל מקום אחר) כחובב רכבים חדשים/חדישים. לטעמי החל מסוף שנות התשעים, גג תחילת ה- 2000, הדגמים החדשים של רכבי השטח רק הולכים ומתדרדרים.
הג׳ימני חריג בנוף (גם) באספקט הזה וכל דגם חדש עדיף על קודמו. הדגם הנוכחי הוא בכלל שיפור משמעותי מכנית (מנוע גדול וחזק יותר, בלי טורבו וקישקושים), אלקטרונית (בקרת אחיזה שאשכרה עוזרת בשטח, להבדיל מהדגם הקודם), ובעיני גם עיצובית.
השיקול נגד החדש הוא שאם החבר מתכנן "לקרוע" אותו, הוא יפסיד הרבה יותר בירידת הערך.
אני מסכים לחלוטין עם הקביעה שבמקרה המוטל לפנינו, החדש עדיף על הישן, ואת שניהם קל לשפר.
אני מערער לחלוטין על המינוח ההמוני "אוהב לקרוע את האוטו"... 'לקרוע אוטו' אינה מטרה, זהו רק אמצעי בו נוקטים אנשים שאינם יודעים לנצל היטב את המכאניקה שבידיהם, ואת עקרונות הפיזיקה. נהג שטח טוב מנסה לנהוג בעדינות ובזרימה ורק כאשר אין ברירה, הוא מתחיל לגייס מומנטום, ושאר טכניקות 'קורעות'.
הרשו לי לקנח באימרה בריטית עתיקה, לגבי המהירות המומלצת למעבר מכשול:
"כמה מהר שצריך, כמה לאט שאפשר"
liontamer84
06-01-22, 08:54
אני מסכים לחלוטין עם הקביעה שבמקרה המוטל לפנינו, החדש עדיף על הישן, ואת שניהם קל לשפר.
אני מערער לחלוטין על המינוח ההמוני "אוהב לקרוע את האוטו"... 'לקרוע אוטו' אינה מטרה, זהו רק אמצעי בו נוקטים אנשים שאינם יודעים לנצל היטב את המכאניקה שבידיהם, ואת עקרונות הפיזיקה. נהג שטח טוב מנסה לנהוג בעדינות ובזרימה ורק כאשר אין ברירה, הוא מתחיל לגייס מומנטום, ושאר טכניקות 'קורעות'.
הרשו לי לקנח באימרה בריטית עתיקה, לגבי המהירות המומלצת למעבר מכשול:
"כמה מהר שצריך, כמה לאט שאפשר"
מחזק את עמדתך.
ומצטרף גם להמלצה פה על החדש לעומת הישן.
היה לי 2007, נהניתי ממנו מאד, התוספות של החדש מבחינת כוח ומבחינת אלקטרוניקה -> מבורכות במקרה הספציפי דנן.
שלא לדבר על המראה שהשתפר פלאים.
רועי
תודה לכל המקצוענים על התשובות המפורטות :)
@liontamer84 (https://www.jeepolog.com/forums/member.php/14171-liontamer84) הרגת אותי עם החתימה שלך
;)
אני מסכים לחלוטין שבמקרה המוטל לפנינו, החדש עדיף על הישן.
אני מערער לחלוטין על תקפותה של הגדרת "חולה שטח ואוהב לקרוע את הרכבים". "לקרוע רכב" הוא המוצא האחרון של נהג שאינו קורא נכון את השטח, ולא יודע לנצל את יכולות הרכב ואת עקרונות הפיזיקה. נהג טוב ינסה להתגבר על מכשול בנהיגה מדויקת ומתוכננת ורק באין ברירה, ינקוט בגישת המומנטום, ה'קורעת את הרכב'.
יורשה לי לסיים בקביעתו העתיקה של ריצ'רד לב הארי, שהתייחס למהירות הנדרשת למעבר מכשול: "כמה לאט שאפשר, כמה מהר שצריך"...
- - - Updated - - -
אווופס,
שלחתי בטעות כמה פעמים.
מצטער על ש"קרעתי את הפורום"...
+1 על זה.
גם לי צרם הביטוי "לקרוע את הרכב".
אותו חבר שאוהב לקרוע את הרכב גם נהנה מלנסוע בשדות חרושים ומלפתוח קוליסים חדשים מחוץ לשבילים?
תנו לו לקרוע. רכב שלו. שיהיה אם זה מה שכיף לו. אנחנו כאן כדי ליהנות מהחיים.
רק שתוך כדי שהוא קורע את האוטו - ירחם על השטח.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אותו חבר שאוהב לקרוע את הרכב גם נהנה מלנסוע בשדות חרושים ומלפתוח קוליסים חדשים מחוץ לשבילים?
ממש לא... הוא מאוד מודע לשמירה על הטבע והסביבה.
פשוט יש לו מלא כסף... יש גם כאלה
ולא אכפת לו, מבחינתו זה נטו FUN וה FUN שלו זה לקרוע את הרכב
יש לא מעט אנשים שהכיף שלהם זה להיתקע שעתיים על קטע של 5 מטר ולתכנן ולהנדס כל זווית...
כל אחד ומה שעושה לו את זה.
אם הכסף הוא לא שיקול, אז ללא ספק ג׳ימני חדש (או משומש מהדגם המרובע הנוכחי) עדיף בכל פרמטר אחר.
shahar_jimny
15-01-22, 21:01
אחרי 8 שנים עם הישן ושנתיים עם החדש, מסכים עם מה שנאמר פה. אין שום דבר שהישן עושה יותר טוב, ויש כמה דברים שהחדש בוודאות יותר טוב בהם.
יונימוג אדום
15-01-22, 22:00
אחרי 8 שנים עם הישן ושנתיים עם החדש, מסכים עם מה שנאמר פה. אין שום דבר שהישן עושה יותר טוב, ויש כמה דברים שהחדש בוודאות יותר טוב בהם.
בייחוד המראה - שחזר להיות דומה למקור - סבא סמוראי .
אילן
החדש עדיף בהכל. חד משמעית.
תודה רבה לכולם , העברתי את רוח הדברים :)
האמת אם אין לו בעיה של כסף למה לקנות גימיני גמד.
למה לא ללכת על רוביקון, אולי ברונקו.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
מה שאותי מרתיע זה הצמיגים הצרים יותר מהדגם הקודם.
נכון שהם בקוטר גדול יותר אבל זה עדיין מרתיע, בעיקר בבוץ ובחול.
ודבר נוסף בטוח שהישן מנצח זה המקום בתא המטען.
הסר דאגה,אין בעיה עם הצמיגים. בבוץ וחול תוריד אוויר.
מה שאותי מרתיע זה הצמיגים הצרים יותר מהדגם הקודם.
נכון שהם בקוטר גדול יותר אבל זה עדיין מרתיע, בעיקר בבוץ ובחול.
ודבר נוסף בטוח שהישן מנצח זה המקום בתא המטען.אם לקבוע עפ מראה עיניים אז דווקא החדש מציג סידור תא מטען עדיף.
במיוחד לאור העברת יחידות התאורה לפגוש ובכך התקבל מפתח גדול יותר לתא המטען.
ציטטתי מאחת קבוצות הפייסבוק מקבץ שידרוגים בדגם החדש:
In 2019, the Jimny came 3rd in the world for best designed car. I have been listing all the key design features that I have noticed, and love, but would like to hear more… here are some examples…
1. Gen 4 went back to a mechanic transfer knob, as gen 3 was electric and “mud” could prevent it from working.
2. The antenna is placed on the side so you can centre items like surfboards on roof racks without hitting the antenna.
3. The rear lights were put below the rear door, so the door could be made wider than the previous generation.
4. The electric window switches are ribbed underneath so you can feel in the dark if you have the right switch or not.
5. The centre air con button (of the three) doesn’t do anything except display, because when manuals shift into 3rd, sometimes your hand will hit that centre knob if you drive/shift with an open palm.
6. The fuel cap is on the drivers side, because if you need to pull over “off roading”, you can pull over safely to the left of the dirt road, and still access the tank. (Aus/Uk).
7. The front “bumper” is deliberately soft to absorb scrapes.
8. All the brake lines are visible in the wheel arches so you can see if there is damage while off roading… rather than be covered up like modern cars/4wds.
9. All the function buttons are centralised for 4wding… eg. No window switches for passenger sides.
10. The touch screen can be used with work gloves on.
11. The accelerator, brake, and clutch pedals are deliberately narrow, so you can wear work boots and not interfere with other pedals.
So there's a South African training presentation floating around from the release of the new Jimny that goes through a lot of these points. Some of the other things they incorporated
- Design elements from each of the previous generations. Headlight and indicator placement in the grille is from the original. The little bumps in the scuttle panel plates just behind the rear of the bonnet is from the 2nd gen, as is the tailight design, and the 5 vertical elements of the grille is from gen 3.
- Upright windscreen is supposedly to reduce direct sunlight onto the driver.
- Lil dips in the top of the doors give a bit more window room for visibility to the mirror
- Flat roof and bonnet for easier brushing off of snow
- Gutters were incorporated for both wider loads on roof racks and also to better stop you getting wet when you get out when it's raining.
- M8 threads into dashboard and M6 points along under windows and tiedown points in back footwell and rear door opening for safer tiedown options
- Dash patterning is based off the grips on camera lenses (no joke!) but also to reduce glare and stains
- Narrower shoulder area on the seats to allow for better looking backwards offroad or reversing
- Vertical rear pillars to allow wider loads (this is why they went away from the pillar mounted taillights of the gen3).
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.