צפייה בגרסה מלאה : (איחוד נושאים) הגבלת נסיעת רכב בשטח בחקיקה
אני אישית מתקשה להבין לעומק את המשמעויות של מהלך חקיקתי כזה- אבל אני מתקשה להבין כיצד הוא ישפיע עלינו. אין לי בעיה שעבריינים שנוסעים בשדות יחטפו קנס אבל אין לי מושג כיצד משרד התחבורה יסמן דרכים מותרות לנסיעה. אני חושש לומר ואולי זו הקצנה- אבל יתכן שזו פצצה רצינית
מספר פנימי: 2157321
הכנסת העשרים וארבע
יוזמים: חברי הכנסת רם בן ברק
רם שפע
אופיר סופר
________________________________________ ______
פ/2056/24
הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (איסור נהיגת שטח בדרך שאינה דרך ייעודית לנסיעת שטח), התשפ"א–2021
<tbody>
תיקון סעיף 70
1.
בפקודת התעבורה[1] (https://d.docs.live.net/0be2108e4d596cf7/%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%9F%20%D7%94% D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94/24_lst_605664.docx#_ftn1) (להלן – הפקודה), בסעיף 70, אחרי פסקה (23א) יבוא:
"(23ב) הוראות לעניין דרך ייעודית לנסיעת שטח, לרבות הגדרתה ואופן שילוטה וסימונה."
הוספת סעיף 70ו
2.
אחרי סעיף 70ה לפקודה יבוא:
"איסור נהיגת שטח בדרך שאינה דרך ייעודית לנסיעת שטח
70ו.
(א) לא ינהג אדם, באופנוע, טרקטורון או רכב שטח בדרכים שאינן דרך, למעט דרך ייעודית לנסיעת שטח, וזאת בהתאם להוראות לעניין זה שקבע השר לפי סעיף 70(23ב).
(ב) הנוהג באופנוע, טרקטורון או רכב שטח בניגוד להוראות לפי סעיף קטן (א), דינו – קנס 250 שקלים חדשים.
</tbody>
דברי הסבר
בשנים האחרונות אנו עדים לפגיעה בשדות חקלאיים, יערות, שמורות טבע ושטחים פתוחים, כתוצאה מנסיעה של רכבים מנועיים בנסיעות שטח מחוץ לדרכים הייעודיות לכך. תופעה זו, גורמת לנזקים לסביבה ולשטחים החקלאיים ואף מסכנת את הנוסעים. כיום אין הוראות המסדירות את הנהיגה ברכבים מנועיים בשטחים ציבוריים וחקלאיים, ועל כן נמנעת האפשרות לפקח על התופעה ולאכוף אותה.
לפיכך, מוצע לקבוע איסור על נהיגה באופנוע, טרקטורון או רכב שטח בדרכים שאינן דרך, למעט דרך ייעודית לנסיעת שטח. כמו כן, מוצע להסמיך את שר התחבורה והבטיחות בדרכים לקבוע הוראות לעניין דרך ייעודית לנסיעת שטח, לרבות הגדרתה, שילוטה וסימונה. בנוסף, מוצע לקבוע כי העובר על הוראה זו דינו – קנס של 250 שקלים חדשים.
--------------------------------
הוגשה ליו"ר הכנסת והסגנים
והונחה על שולחן הכנסת ביום
כ"ד באב התשפ"א (02.08.2021)
[1] (https://d.docs.live.net/0be2108e4d596cf7/%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%9F%20%D7%94% D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94/24_lst_605664.docx#_ftnref1) דיני מדינת ישראל, נוסח חדש 7, עמ' 273.
מה זה "דרכים שאינן דרך"? הסגנון מזכיר לי דווקא את חבר הכנסת א. קציר.
boaz avrahami
06-01-22, 22:54
שימו לב נגד אילו כלים זה מיועד…(!)
אופנוע
טרקטורון
SBS
זה די חוק נגד ערבים וערסים ובעד שמירה על שדות חקלאיים או משהו כזה.
לא משהו שיתן פתרון חכם וזה מגיע מצד חברי כנסת שאינם העיפרון הכי מחודד.
אגב, אני מדמיין בעייני רוחי את חברות הערבים מהכפר השכן (שהחליטו בשישי לצאת להתחרע ולגרום נזק לשדה החקלאי של היהודים שהם כל כך מעריצים) עוצרים ומחליטית לרדת מהעניין בגלל הקנס העצום של 250 שח.
אולי יותר טוב שהמוסד פועל באפלה אחרת אולי היינו מתפוצצים איך רמי בן ברק כמעט נהיה הראש…
פאדיחה
אתה אומר את זה בגלל שהוא מנהלל?
אופנוע
טרקטורון
SBS
זה די חוק נגד ערבים וערסים ובעד שמירה על שדות חקלאיים או משהו כזה.
לא משהו שיתן פתרון חכם וזה מגיע מצד חברי כנסת שאינם העיפרון הכי מחודד
בדיוק, כי אותם קל לתפוס והם גם לא יעשו בלאגן כשיעצרו אותם...
כמו תמיד, מי שיאכל אותה יהיה אנחנו - האנשים הנורמטיבים שרוצים לצאת לטייל בשטח כדי להתאוורר.
עכשיו חוץ מפקחים של רטג יעצרו אותנו גם בכל מקום אחר כי ירדנו מהשביל כדי לעשות פיקניק לצד השביל. בכל זאת יותר קל לתת דוח לשלוה ג'יפים שעומדים בצד מאשר לרדוף אחרי SBS או אופנוע בשטח ולחטוף ממנו מכות בסוף...
boaz avrahami
06-01-22, 23:03
אתה אומר את זה בגלל שהוא מנהלל?
ברור.
אם הוא היה מכפר יהושע או בית שערים לא היה לי מה לומר.
תראה כמה אני מפרגן לנורקין ובר שירה..[emoji6]
ג׳יפ ורכב שטח זה לא אותו הדבר בכלל!!!
רכב שטח בהגדרת החוק זה רק SBS
אגב, שמישהו ישאל את הגאון שחתום על ההצעה אם כל הדרכים מהמגרש עד לשדה צריכות להיות מסומנות או שכל בעלי הטרקטורונים במושב גם עברינים ?
יש לי הרגשה שיותר חקלאים ממשחיתי שדות ישלמו את הקנס הודות לדבילים האלו.
באסה, הכי מחורבן יהיה להיות אזרח נורמטיבי שמטייל בsbs , אשים עלי מטרה גדולה ונסגור הסיפור.
כבר היום אני משלם ביטוח חובה לא סביר בגלל אותן האוכלוסיות…
אם הsbs שלי זה טרקטור משא ולא רכב שטח אז ניצלתי מהפוגרום?
Asaf-a
אסף.א
ג'יפ הוא לא "רכב שטח" ? ..
boaz avrahami
07-01-22, 01:25
לא!
תסתכל ברשיון של האוטו שלך ותראה שהוא לא מוגדר כרכב שטח.
לרכב שטח כתוב במפורש רכב שטח והוא עם מספר ירוק, לרוב משמיע מוזיקה בסגנון ערבי מזרח תיכוני רועשת ונוסע בפראות.
מבחינה חוקית רכב שטח זו ההגדרה הרשמית לרכבים בתצורה הזו-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220106/3c3d6c58b5a677511b9d4deee69d4641.png
לעניות דעתי הקביעה שאין לרובנו רכב שטח היא נכונה מבחינה חוקית, אבל זו התחמקות. שוטר או פקח שיתקל בג'יפ שלי יכול בהחלט "לטעות" ולחשוב שזהו רכב שטח. זה יהיה נוח- ולך תוכיח שאין לך אחות בבית המשפט. ונאמר שתוכיח, אז ניתן לתקן את החקיקה. ואני באמת לא חש שהכוונה כאן "רק" לטרקטורונים, אלא שההגדרה של מהו רכב שטח נובעת אולי מבורות של מגיש הצעת החוק.
בכל מקרה, יש כאן משהו שלדעתי הוא בעייתי ומסוכן. במשרד התחבורה צריכים עכשיו בעצם לשלט את כל מסלולי השטח בישראל, זה עשוי לקחת שנים ובנתיים יקבעו ש: או שאסור לנסוע כי אין שילוט- או שהבירוקרטיה תעבוד לטובתנו ויקח שנים עד ששילוט יוקם. שוב-הבעיה שלי אינה עם לנסוע בכל מקום, נהפוכו: חקלאי שנסעו לו בשדה, מי שמשחית טבע ויורד מהשביל- שיאכל קש. מגיע לו. אבל החוק כאן בארץ תמיד מפורשן לא נכון ותמיד מטוב יוצא רע.
הטרמינולוגיה דווקא מאוד חשובה.
"דרכים שאינן דרך" - הגדרה משפטית מטומטמת שתאפשר לעניין הזה להימרח בבתי המשפט עד קץ כל הדורות
"רכב שטח" זה דווקא מאוד ברור - בהגדרתו זה SBS ולא רכבי הכביש-שטח שלכם או אפילו "רכב שדה" כמו שלי.
נראה אותם תופסים/עוצרים ערס אחד ב-SBS או טרקטורון. רוב הכלים האלה ללא לוחית רישוי ותוך דקה נעלמים. כשהם בחבורה מול פקח בודד, אני לא מקנא בו על מה שעלול לקרות לו. מכיוון שלא יצליחו לרשום ולו דו"ח אחד לחבר'ה האלה, יוציאו את התסכול שלהם עלינו.
ולי זה ברור כמו שעכשיו יום שישי בבוקר, ששוטרים ופקחים יפרשנו את זה לפי ראות עיניהם "בתום לב" על בסיס סעיף מצליח כדי למלא פנקסי דו"חות, דווקא כי ברור לכל בר-דעת הן במשטרה והן ברט"ג שרוב האזרחים לא מעוניינים להתקוטט עם המערכת בבתי משפט אלא מעדיפים לסנן קללה, לשלם את ה-250 ולשכוח מזה - והנה, המדינה המזויינת מצאה לה מקור הכנסות חדש.
אני באמת לא מכיר את רם בן ברק, לא זוכר מי זה והוא גם לא מעניין אותי, כנראה כי עד כה הוא לא היה מספיק חשוב מבחינתי. אני לא מכיר בעצם אף אחד מנהלל וגם לא ברור לי מה הסיפור של המושב העגול הזה שמעצבן כל אחד אחר בעמק שלא בא משם - מה שברור לי זה שהבנאדם הזה מצא את דרכו לכנסת בעזרת פתק שלי - מהיום שהממשלה הזו קמה, אני מצטער בכל בוקר מחדש על בחירתי - לא אגלוש כאן לפוליטיקה אבל אם מר בן ברק (שלפי השמועות הוא ג'יפאי) קורא כאן לעתים, שידע שגם בגללו אני לא אעשה את הטעות הזו שוב.
boaz avrahami
07-01-22, 07:41
הבעיה המרכזית כאן אינה הגדרת כלי הרכב אלא הגדרת הדרכים.
ראשית הכול אסור למעט אלו שהשר הגדיר וסימנו כמותרות.
הסכנה בזה היא שהמשחק משתנה מהכל מותר למעט מה שאסור ל> הכול אסור למעט מה שמותר.
תסמכו על המדינה שכאשר התשתית החוקית תהיה היא כבר תכניס לשם בעתיד את הג׳יפים גם ולובי של חקלאים כמו היום יהפוך את השטחים החקלאיים לאזור שמותר רק לנסיכים חקלאים.
אם למישהו יש ספק מדובר בחוק גזעני נגד ערבים וערסים שמושחל דרך לובי חקלאי שיכור כח כמו בימים ההם שהמדינה הייתה כלי משחק בידי החקלאים.
אחרי שחוק כזה יעלה אתם לא מדמיינים איזה מסחרה תהיה על השבילים.
פשוט טמטום כמו שרק הנהללים מסוגלים להמציא כשהם יוצאים מהעיגול.
כמה מכעיס [emoji35]
אופנופוקליפסה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ד.א.
את העצבים והרעש, במקרה זה, יועיל יותר להוציא ולהפיץ ברשתות החברתיות. כאן זו תיבת תהודה קטנה.
לפני כמה שנים העליתי מתיחת אחד באפריל כזו כמעט.
מה היא דרך? שביל בשטח הוא דרך? כנראה כן כי הוא משמש למעבר. כנראה שלא, כי אם משרד התחבורה לא נתן לו מספר איך זו דרך?
אז זה מתחיל בהגדרה של מהי דרך (ולמרות שהחוק ברור ומגדיר דרך כמקום שעוברים בו עדיין זה מאוד רופף) ועל דרך השלילה מהי לא דרך. יותר נכון "דרך שאינה דרך"- פיסת פואטיקה בסגנון שלמה ארצי.
דווקא ההגדרה של רכב שטח מאוד ברורה. - מספר ירוק, נוסע מהר מדי, רעש של מעל 90 דציבל ואני לא מתכוון למה שיוצא מהאגזוז אלא למה שיוצא מהרמקולים.
כי היום מישהו חתך לחבר הכנסת דרך החלקה עם טרקטורון, מחר זה יהיה ג'יפ. ואת השוטר שייתן לדרור דו"ח לא מעניין שהוא נוסע ברכב שדה' ולא ב'רכב שטח' בשבילו זה אותו דבר והשביל הזה, אדוני הוא לא דרך אני כבר 50 שנה גר בעפולה אתה לא תלמד אותי.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220107/5c0235955574b8535ca7861660ad5003.jpg
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לפני כמה שנים העליתי מתיחת אחד באפריל כזו כמעט.
נכון - אני זוכר את הבדיחה שלך דאז - אבל אמיתי מאוד
https://main.knesset.gov.il/Activity/Legislation/Laws/Pages/LawBill.aspx?t=lawsuggestionssearch&lawitemid=2157321
אני הפסקתי עם זה כשהבנתי שאי אפשר להתעלות על המציאות
אסף.
גם ניבה מיבאים.
אסף, אלו לא מתיחות, זו נבואות.
יש נביא בעירו! אפשר את המספרים של הלוטו?
פתאום הבנתי שיש פה משהו.
מהי אותה "דרך שאינה דרך", אם לא ניסוח גאוני של אותו מושג חמקמק, גביע קדוש, מהות נסתרת שאני מחפש מאז שאני ג'יפאי.
boaz avrahami
07-01-22, 17:50
ההגדרה הנכונה אינה מצחיקה והיא :
״דרך שאינה דרך יעודית לנסיעת שטח״
וזה למעשה כל הדרכים בתחומי ישראל למעט אלו שהשר (התחבורה) הכריז ושילט אותן כדרכים יעודיות (או יהודיות גם מתאים).
אז למרות שכרגע זה לא מוחל גם על ג׳יפים, תסמכו על רוכבי האופניים ושאר מחבקי העצים ההזויים המצויים בשפע בממשלה כרגע, שהם יחברו ממש בקרוב לרשעים מהרט״ג ויכניסו תוספת קטנה מאוד בקרוב לחוק שתתפוס גם אותנו.
זה לא קשור לערכי טבע ולא לפגיעה בשדות.
יש שם בעיקר צרות עין ואג׳נדה ירוקה מחד ומאידך הרחקת הציבור מהאדמות של ההתישבות האובדת.
בפעם הבאה שאני מחליף מספרים זה יהיה על התקן עם ציר.
לטרקטורון כבר רכשתי כזה מבעוד מועד
לא צריך נביאים ואפילו לא כתובים.
הכתובת על הקיר כבר מספר שנים.
אספסוף פרוע בשילוב טיקטוק, כורה ומעמיק את הבור לכולנו…
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sjx00jhbhf
תסמכו על רוכבי האופניים ושאר מחבקי העצים
מממ
בועז...?
[emoji848]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
boaz avrahami
07-01-22, 18:36
יונתן, זה לא אישי נגדך ויש לי עוד כמה חברים שוגים/ כמוך רוכבי אופנים, ומצביעים לשמאל ומחבקי עצים.
מציע לכם ללבוש משהו זוהר שנזהה אותכם מפני שיש לי הרגשה שהנקמה בדרך.
שהחקלאים והטבע ישלמו בגדול על החוק הזה ואני לא מבטיח שלא אזדהה או אצטרף למחאה הצודקת הזו במו גלגלי.
במדינה הזו אין מקום כנראה לנימוסין.
יבינו את השגיאה אם השדות יושחתו באופן יותר משמעותי והטבע יושחת.
כנראה שזה בלתי נמנע.
וואלק בועז, אני כנראה לא יורד לסוף דעתך.
אתה מציע להוציא את הזעם (המוצדק לטעמי) שיש לך על נבחרי הציבור באופן אלים על אנשים תמימים בשטח, ועל הדרך באופן מכליל רואה בכולם יישות אחת?
אם כך, אתנסח בעדינות...-
הגזמת.
ממש לא הבנתי הלוגיקה בועז ואיך נפלת על רוכבי האופנים שלדוגמה גם סובלים מרטג וממש על שטויות
Asaf-a
אסף.א
פתאום הבנתי שיש פה משהו.
מהי אותה "דרך שאינה דרך", אם לא ניסוח גאוני של אותו מושג חמקמק, גביע קדוש, מהות נסתרת שאני מחפש מאז שאני ג'יפאי.
מבית היוצר של זה שנתן לשמשוני דוח על ״לינה בחניון לילה״..
לטעמי המאוד אישי, כל ביטוי של זעם כנגד נבחרי ציבור הוא מוצדק, מתבקש והכרחי.
boaz avrahami
08-01-22, 07:24
מה אכפת לי מנבחרי הציבור?
החוק מטרתו לשרת אג׳נדה של חקלאים ורוכבי אופניים שמרגישים שהשטח שייך רק להם.
במקום להנות ולקבל הטבה על חשבון השאר הם צריכים להינזק ולהבין שמצבם הורע.
ככה זה במזרח התיכון ואולי בטבע כולו. רק החזק שורד.
מי ששותק חוטף.
במקום להנות ולקבל הטבה על חשבון השאר הם צריכים להינזק ולהבין שמצבם הורע.
מפאת הכבוד שאני רוכש כלפיך,
אני פשוט אגיב בשתיקה. [emoji15]
תגובתי הקודמת עדיין בתוקף. בריבוע.
אבל חייב להגיד שהתגובה שלך הרסה לי את הבוקר. אפילו יותר מהחוק.
אותך אני מכיר, ואפילו טיילנו יחד.
גישה כזו, כשבאה מבית, גורמת לי לייאוש אמיתי ביחס ליכולת של בני אדם להסתדר אחד עם השני....
boaz avrahami
08-01-22, 08:15
הוויכוח הזה יוכרע בשטח ולא בפורום ואני מנחש שהוא לא יעבור בשקט.
וזה לא אישי יונתן. אני מאוד אוהב אותך. לכן בקשתי שיהיה אפשר לזהות אותך בשטח [emoji6]
למשל, תרכב עם סמלים של ג׳יפולוג
מה אכפת לי מנבחרי הציבור?
נבחרי הציבור עסוקים "באכול כפי יכולתך כי מחר לא נהיה בשלטון...",
אבל זה לדיון אחר.
מעניין שהם לא קלטו את העניין בכך שהם הידרו אותנו ממסלולים בצפון (חסימות בולדרים, שערים)
הפשיעה החקלאית (גניבה/שריפת כלים, שריפת אסמים , גניבת פרי, השחתת שדות) רק הרימה ראש ובגדול.
עכשיו אם גם הדרום יעבור את אותו תהליך מצד המדינה,
אז אדוני הארץ החדשים לא רק יקבלו חיבור חשמל אלא גם ישמרו (בכוח ובנשק)
על הקרקע שנמסרה להם דה פקטו ע"י אותם נבחרי ציבור.
אחת, שתיים, שלוש, מי מוחק את הפוסט ...
רענן
אמרתי את זה פעם (וגם אז בועז ואחרים יצאו עלי במאתיים קמ"ש, זה בסדר, לא נפגע),
אם אני שם על המאזניים את הפרנסה של חקלאי מול התחביב שלי, בעיני הפרנסה של החקלאי קודמת.
אבל, העולם לא מחולק לשחור ולבן. והמשקעים שיש לבעז נגד ההתיישבות העובדת (ונהלל במיוחד) ידועים לכולנו (שניים אולי רק למשקעים של דרור נגד מוסדות המדינה, ואולי אף עולים עליהם), כך שהדיון הוא עקר מלכתחילה, ומקווה בשביל כולם שהעצבים לא יגרמו לאולקוס לאף אחד.
גם ככה המצב גרוע, לא צריך עוד סיבות לריב.
מפאת הכבוד שאני רוכש כלפיך,
אני פשוט אגיב בשתיקה. [emoji15]
תגובתי הקודמת עדיין בתוקף. בריבוע.
אבל חייב להגיד שהתגובה שלך הרסה לי את הבוקר. אפילו יותר מהחוק.
אותך אני מכיר, ואפילו טיילנו יחד.
גישה כזו, כשבאה מבית, גורמת לי לייאוש אמיתי ביחס ליכולת של בני אדם להסתדר אחד עם השני....
אז כנראה שלא יצא לך באופן אישי לטייל עם הילדים ( הקטנים ) שלך באוטו בשבת בבוקר בשביל קק׳ל הכי רגוע בעולם. כשלפתע אתה נתקל בעדר של רוכבי אופניים שנוסעים לאט על כל רוחב השביל. ואחרי שחיכית בנימוס כמה עשרות מטרים ב 2 קמ׳ש אתה נותן ציפצופון קטנטן לתת להם להבין שאם לא שמעו את המנוע. בכל זאת אתה מבקש לעבור. ואז פתאום הם כולם נעצרים. מקיפים את הרכב. מטלטלים אותו ודוחפים לך ידיים לפרצוף באלימות פיסית מאד לא נעימה. כל זה כששני ילדים קטנים מתחילים לבכות מפחד .. וכל זה כי הפרעת בחוצפתך האין סופית לאימון הרכיבה בשבת שלהם.
באמת הייתי רוצה לנסוע כמו בבאולינג על החבורה הזאת.
רוכבי אופניים זאת רעה חולה שמאלנית ומאד אלימה.
boaz avrahami
08-01-22, 10:26
חלק נכבד מהאדמות גם במושבים מוחזק כיום על ידי ערבים בצורה זו או אחרת והפועלים ממילא תאילנדים.
רוב החקלאים היהודים מתפרנסים מספסורת על האדמה ו/ מכסות ומענקים שניתנו להם על ידי המדינה שלא בצדק.
אותי החוקים האלו מקרבים להיות אנרכיסט.
מחר אני אהיה צפוי לקנסות אם טיילתי בחורשן על אופנוע או טרקטורון?
סינגלים רק לאופניים…
השתגעו
רוכבי אופניים זאת רעה חולה שמאלנית ומאד אלימה.
התחרפנתם.
ואני מוריד את רף הסבלנות שלי בניסוח.
נתקלתי גם בבעלי ג'יפים שנהגו בפרעות לידי בזמן שאני עושה פיקניק, זרקו זבל בשטח, השמידו שטחים חקלאיים, השמיעו מוזיקה דוחה בקולי קולות בטבע ממש ליידי.
מבין שהמסקנה שלי צריכה להיות-
ג'יפאים זו רעה חולה, ימנית ואלימה(?)
מציע לכוון אליהם נשק כל פעם שפוגשים אותם בשטח(?)
חברים- תרגיעו.
תפסיקו עם ההכללות.
הבעיה היא לא בתחביב, בסוג הרכב או בצבע הרוכב/נהג.
הבעיה היא בתרבות. באלימות.
התגובות כאן דומות לאלו שאתם רוצים לפגוע בהם.
תסתכלו במראה.
יאללה שבת טובה לכולם.
יצאתי לרכוב. מקווה שלא תדרסו אותי.
ולא, לא אסמן את עצמי כג'יפולוגאי. יש פה אנשים אלימים ואני לא רוצה שיכלילו אותי...
boaz avrahami
08-01-22, 10:33
העניין הוא שנגד רוכבי אופניים מחורבנים אין חוקים ונגד המגזרים האחרים יש.
אכיפה בררנית.
שיעשו חוקים נגד חארות ולא יורידו מגזר שלם רק בגלל חארות.
אתה לא רוצה שרוכבי האופניים יכלילו אותך כג׳יפאי או שג׳יפאים יכלילו אותך כרוכב אופניים?
מישהו תמיד יכליל אותך. תבחר צד
העניין הוא שנגד רוכבי אופניים מחורבנים אין חוקים ונגד המגזרים האחרים יש.
אכיפה בררנית.
שיעשו חוקים נגד חארות ולא יורידו מגזר שלם רק בגלל חארותאז תמקד את הטענות שלך בצורה שאפשר להתייחס אליה, ואל תסיט לאלימות נגד מגזרים שלמים.
ואגב, אתה טועה טעות חמורה.
שנים שרוכבי אופניים הודרו משמורות טבע ע"י הרשויות.
איסור רכיבה בשבילי רגל וחוסר נכונות מוחלט לפתיחת שבילים ייעודיים.
התחום משתנה, בין היתר כי קקל דחפו חזק קדימה (קקל זה לא המדינה), גופים פרטיים נכנסו לואקום, והתרבות הלכה והתפתחה. זה לקח שנים והיו רוכבי האופניים בעבר שטענו בדיוק כמוך רק נגד ג'יפאים.
הזעם שלך אולי מוצדק (אולי!), אבל אתה מפספס בענק ויורה לכל הכיוונים, ועל הדרך גם מסיט לאלימות נגד מגזרים שלמים שהמכנה המשותף היחיד ביניהם הוא 2 גלגלים.
לא רק שזה לא מקובל, זה קו אדום שחצית והשארת אותו הרחק מאחור.
מבחינתי, אין לי כוונה לשתף פעולה בדיון מולך בנושא, עד שלא תחזור בך מזה.
הגזמת בזה כאמור לגמרי.
בועז, בחיאת, תסתכל במראה.
זו הסתה ואיום חמורים מאין כמוהם.
לדעתי, גם עבירה פלילית שמגיע לך להחקר בגללה.
בושה שיש מי שמרשה לעצמו להתנסח בצורה כזו כאן באתר.
אם הייתי מנהל באתר הייתי חוסם אותך על התבטאות כזאת.
חוק רע מאד.
אבל הדיון הזה הוא בסגנון של חוקים שמעבירים במדינה כי הוא מכליל מגזרים שלמים במקום לדבר על אותם אנשים שלא בסדר.
אני יכול להסכים רק עם המשפט הזה שנכתב כאן:
שיעשו חוקים נגד חארות ולא יורידו מגזר שלם רק בגלל חארות.
האמת שפשוט יתחילו לאכוף חוקים קיימים ויתחילו להעניש עבריינים ללא רחמים.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
חוק מבורך ובכיוון הנכון , הבעיה העיקרית איתו היא שהוא לא אכיף ( והלוואי שהיה ) בטח לא בכמויות של פקחים שמסתובבים בשטח.
אני לא רואה פה שום דבר נגד גיפאים וכל משתמש אחר בדרך . רק נגד מי שיורד מהדרך , בעשורים האחרונים לחץ האנושי עת הטבע שלנו הן בכמות, הן בהתנהגות והן ביכולת הטכנית ( כלים ) הוא הרבה יותר גדול. גם נסיעה ורכיבה בשדות, חציית נחלים באינספור מקומות בתוך ומחוץ שמורות , וגם פתיחת שבילים חדשים ביערות ובכל שבת אתה רואה יותר. באזור שלנו נולדים שבילים פיראטיים כל יום ומבורך שמישהו מנסה לעצור את זה ( שוב , בעיניי בעיקר לא אכיף ולא מספיק מרתיע עם הקנס הזה , אולי עוד 2 אפסים לסכום היה הגיוני)
וההתלהמות וההכללה על רוכבי אופניים, שלא קשורים בכלל לדיון , בא להקיא. בתור רוכב ובתור גיפאי מעולם לא נתקלתי במשהו דומה. קצת בא לי להגיב שאולי אלו תופעות של מרכז הארץ ? איפה שאנשים גרים בסיר הלחץ ?… שוב לא ראיתי אף פעם ארוע כזה . רוכב 13 שנים
הד
boaz avrahami
08-01-22, 11:15
הד, פספסת בגדול.
לא הבנת את החוק בכלל.
האכיפה היא שטויות כרגע.
ויש גם סיכוי שזה יפגע בך בעתיד. נכון שעכשיו אתה שמח כי דופקים רק את השכנים המעצבנים שלך אבל אתה הבא בתור
בועז, בחיאת, תסתכל במראה.
זו הסתה ואיום חמורים מאין כמוהם.
לדעתי, גם עבירה פלילית שמגיע לך להחקר בגללה.
בושה שיש מי שמרשה לעצמו להתנסח בצורה כזו כאן באתר.
אם הייתי מנהל באתר הייתי חוסם אותך על התבטאות כזאת.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk+1000
הבעיה שלי אינה האכיפה. אני כל שבוע מקבל את רשימת החוקים שעולים לוועדה ועוקב אחרי מה שקשור אלי. אני אישית חושב שהחוק הזה הוא חוק מבורך, כי אני באמת חושב שמי שנכנס לשדה חרוש הוא עבריין - אבל זו לא הבעיה. הבעיה היא שהלוגיסטיקה שדרושה ליישום היא לוגיסטיקה שתעיר דובים מרבצם. יש להבין שכאן מדובר בהצעת חוק שדווקא היותה מנוסחת באופן חובבני היא הבעיה. אם מישהו כאן חושב ש"דרך לא דרך" הוא ניסוח לגיטימי, יעלה ויקום. ואם מישהו כאן חושב שימצא עצמו בבית המשפט מסביר שג'יפ רנגלר אינו רכב שטח כי טרקטורון הוא רכב שטח והשופט מקבל את טיעוניו בלי להתפוצץ מצחוק וגם לציין שמדובר בבזבוז של זמנו היקר של ביה"ד על זוטות- שיקום הליצן וישעשע את כולנו במקום לטמון ראש בחול כמו אידיוט על טרמינולוגיות שישנו בחקיקה ברגע שיבינו שהמטרה היא לזיין את כולנו היטב.
היה ולא שמתם לב, אנו נמצאים כעת בתקופה בה המשרד להגנת הסביבה ומשרד התחבורה משתפים פעולה באופן הדוק במישור הרגולטורי ושתי השרות העומדות בראש המשרדים עסוקות בעיקר בלקדם רכב חשמלי ורכב אוטונומי. אחת הבעיות העיקריות אשר עולות מנוסח החקיקה היא דווקא הנושא של "דרך לא דרך". אתם יוצאים מנקודת הנחה שגויה שהמצב אינו נוגע לכם כי רכב שטח הוא בכלל טרקטורון, אה הא. אף אחד גם לא מבטיח שמשרד התחבורה לא יתרומם על הרגליים האחוריות ויקבע שבעצם נושא השילוט וההגדרה של מה שהם בפועל אלפי קילומטרים של שבילים הוא משהו שאינו ניתן לביקורת וביצוע - והתוצאה תהיה הגבלות משמעותיות מאוד על תנועה שלכם ושלי בשטח, גם באופן שהוא נכון להיום חוקי לחלוטין ומבוצע על שבילים מוסדרים. בכל מקרה, אני משער שהשבוע תהליכי החקיקה יתחילו לנוע, ונדע מי נגד מי.
במאמר מוסגר ושאינו קשור, חוקי ג'יפולוג הבלתי כתובים קובעים כי כל נושא באשר הוא צריך להפוך לסערת זיוני שכל שהופכת לויכוח שלא תורם לשום דבר ולנקודה המתישה בה מישהו אומר לדרור שהוא נורא כועס אבל זה רק במחשב, מישהו רב עם מישהו וטוב לא יוצא מזה. הפעם מדובר במשהו שעלול להיות שונה: לי אומרים תמיד "אז תעשה משהו בעיתון", אני בהחלט הצפתי את הנושא אתמול טרם הדיון עד כמה שיכולתי וביצעתי את הקישור הנכון מבחינת מי יפגע מהסיפור הזה כדי שהגורמים המתאימים יחשפו לחקיקה הזאת טרם הדיון (כלומר יפגעו יבואני רכב, להם יש לוביסטים, להם יש השפעה. משרד התחבורה לא יוכל לטפל בנושא מבחינה תקציבית, המשטרה לא תוכל להקצות כוחות - אתמול כבר פנו אלי גופים שכלל לא היו מודעים לחקיקה הזאת לשמחתי) - אבל חשוב להבין שאם העסק הזה יתדרדר למקום לא טוב, יתכן בהחלט שהפעם העיסוק בזה ייפול על כתפי הקהילה הג'יפאית. כלומר לשם שינוי תידרש השקעה כספית וגיוס של הגורמים המתאימים לצורך פנייה לבג"ץ. ולשם שינוי - הפעם מדובר במשהו שאם הוא יישאר בגבולות זיוני השכל והמריבות באינטרנט, קבוצות קשקשני פייסבוק ועוד חירטוטים - אזי יתכן מאוד שחלקנו נידרש לשים בצד "קופה קטנה" של 250 שקלים לקנס אפשרי לטיול.
לצערי הרב כל "בעלי השיניים" , הווכחנים הגדולים, הזועמים על הממשל, הם גם כאלה שהתעייפו מלריב עם מישהו באמת. ולבכות באינטרנט לא עולה כסף. אני באמת חושב שביום שבו נדע האם התקנות האלה הן משהו שיכחיד אותנו, תידרש עתירה לבג"ץ. ואין לי שום בעיה בבוא היום להתחיל לקדם את התהליך וגם לפנות לעורכי דין כדי להתקדם. אבל יש לקחת בחשבון שזה משהו שידרוש כסף וזמן ואם מטרתכם היא להתווכח ולאכול את הראש- אז מעוז הג'יפאים השפוי האחרון נפל ולכו למכור את הרכב. כמובן - זה תרחיש קיצוני, אבל יכול להיות שזה מה שידרש. אתם יכולים לבכות על הקיבורד ולנהוג כעבריינים שנמלטים מהחוק- או לפעול בנושא. ימים יגידו.
גלשתם להתעללות על בסיסים לא רלוונטיים - ולדעתי זה בגלל שהצעת החוק הזו עושה בדיוק את זה. מגדירה סוג מסויים של משתמשי דרך כמסוכנים.
אני אנסה לכתוב משהו שקול. כדי לצנן קצת את הדיון אבל אלו דברים שאני רואה בהם תהליך שאותי מרגיז.
נתחיל בחקלאים. הם באמת סובלים. ולא משנה מה יוצאי ההתיישבות העובדת כמו בועז חושבים - הם עדיין מתפרנסים מחקלאות. וגניבות כמו גם ונדליזם - פוגעים להם בפרנסה.
בשם זה כדי להקשות על הפושעים - חצי מדינה היום חסומה בשערים ובולדרים. התוצאה היא שאין נוכחות בשטח של אזרחים שהם לא התאילנדי או העובד קבלן על הטרקטור מחד, או החקלאי עצמו מאידך. כלומר הנוכחות של מי שהיה יכול להיות אכפת לו ירדה למינימום. דרכים שאפילו אני הייתי חותך דרכם מאי-שם לאי-פה חסומים אז אני לא משתמש בהם. אבל טרקטורונים ורייזרים לא מתרגשים מהחסימות. אז הנוכחות שלהם בשטח הפכה להיות כמעט בלתי מופרעת. כלומר החסימות אולי מנעו מהגנב לגנוב ממך גם את הטרקטור וגם את התוצרת אבל הפכו את כל השטח לקנווס חלק עליו יכולים רוכבי טרקטורונים ונוסעי רכבי שטח להתבטא באין מפריע.
ולכן החוק הזה נולד.
אבל ככל שהבעיה ברורה ודברי ההסבר מדוייקים - הפיתרון שגוי. והוא שגוי כי במקום להפריד בין עבריינים לאזרחים שומרי חוק הוא מפריד בין אזרחים על בסיס כלי הרכב שבו הם נוסעים. זה פשוט לא נכון. לא נכון לקבוע מראש שכל מי שרואה על טרקטורון הוא עבריין מועד.
ומכאן כמו שכולנו חוששים יהיה קל להכריז על נסיעה בדרך שאינה דרך שהוכרז עליה שהיא מותרת - יכולה להיאסר בלי שום מאמץ גם על ג'יפים. או אופניים. התשתית כבר תהיה קיימת והחוק שאוסר על נסיעה בכל דרך שאין לה מספור של משרד התחבורה כבר יהיה קיים.
זה רע. ולא בגלל מה שעלול להיות. אלא בגלל מה שעכשיו. בגלל הקלות שבה אזרח נחשב עבריין בפוטנציה רק כי הוא רוכב על אופנוע.
אסף.
ועוד מילה. לבועז ואחרים.
הקריאה להוציא את הזעם על- ולנקום ב- רוכבי אופניים לא מקובלת כאן כלל ועיקר. מקווה שזה היה ברור מספיק.
אסף.
לי אומרים תמיד "אז תעשה משהו בעיתון", אני בהחלט הצפתי את הנושא אתמול טרם הדיון עד כמה שיכולתי וביצעתי את הקישור הנכון מבחינת מי יפגע מהסיפור הזה כדי שהגורמים המתאימים יחשפו לחקיקה הזאת טרם הדיון .
מכיוון שהנחתום לא מוכן להעיד על עיסתו,
הנה הקישור:
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sjx00jhbhf
התחלתי במחיקת תגובות בלי להפריד בין החלקים העניינים לאלו שלא ואינם מקובלים.
אני לא אעבוד בעריכה רק במחיקה. אפשר ורצוי לכת ב את התגובה מחדש בלי החלקים שאינם מקובלים.
אסף.
הבוקר רכבתי בבן שמן (אופניים מכניים…).
על שביל לבן מעורב בכביש שמתקרב לכביש החוצה כפר דניאל, כמעט נרמסתי על ידי קבוצה של עשרות רבות (באיזור 100!!) של סוסים רכובים על ידי רוכבים חובבנים (טריננג, ללא קסדות ומגפיים, בולטת החובבנות), חלקם בקושי השתלט על הסוסים (פרסות + כביש במצב מהיר מהליכה = לא רעיון טוב…)
אפשר לכלול סוס כרכב שטח?
Asaf-a
אסף.א
...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220108/f10f5b689a95bc6040540c2128bac5e4.jpg
ברגע שמתחילים להגדיר חוקים שבמקום להגדיר מה בדיוק אסור כך שהשאר מותר, מגדירים קמצוץ של מה שמותר כשכל השאר אסור, אני מתחיל להזדהות עם ברלי.
לא לזה קיווינו מממשלת השינוי.
כשרוצים, גם החוק הקיים מספיק.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220108/4296bd3fa35faf00a51b07daea12a416.jpg
הבעיה שלי אינה האכיפה. אני כל שבוע מקבל את רשימת החוקים שעולים לוועדה ועוקב אחרי מה שקשור אלי. אני אישית חושב שהחוק הזה הוא חוק מבורך, כי אני באמת חושב שמי שנכנס לשדה חרוש הוא עבריין - אבל זו לא הבעיה. הבעיה היא שהלוגיסטיקה שדרושה ליישום היא לוגיסטיקה שתעיר דובים מרבצם. יש להבין שכאן מדובר בהצעת חוק שדווקא היותה מנוסחת באופן חובבני היא הבעיה. אם מישהו כאן חושב ש"דרך לא דרך" הוא ניסוח לגיטימי, יעלה ויקום. ואם מישהו כאן חושב שימצא עצמו בבית המשפט מסביר שג'יפ רנגלר אינו רכב שטח כי טרקטורון הוא רכב שטח והשופט מקבל את טיעוניו בלי להתפוצץ מצחוק וגם לציין שמדובר בבזבוז של זמנו היקר של ביה"ד על זוטות- שיקום הליצן וישעשע את כולנו במקום לטמון ראש בחול כמו אידיוט על טרמינולוגיות שישנו בחקיקה ברגע שיבינו שהמטרה היא לזיין את כולנו היטב.
היה ולא שמתם לב, אנו נמצאים כעת בתקופה בה המשרד להגנת הסביבה ומשרד התחבורה משתפים פעולה באופן הדוק במישור הרגולטורי ושתי השרות העומדות בראש המשרדים עסוקות בעיקר בלקדם רכב חשמלי ורכב אוטונומי. אחת הבעיות העיקריות אשר עולות מנוסח החקיקה היא דווקא הנושא של "דרך לא דרך". אתם יוצאים מנקודת הנחה שגויה שהמצב אינו נוגע לכם כי רכב שטח הוא בכלל טרקטורון, אה הא. אף אחד גם לא מבטיח שמשרד התחבורה לא יתרומם על הרגליים האחוריות ויקבע שבעצם נושא השילוט וההגדרה של מה שהם בפועל אלפי קילומטרים של שבילים הוא משהו שאינו ניתן לביקורת וביצוע - והתוצאה תהיה הגבלות משמעותיות מאוד על תנועה שלכם ושלי בשטח, גם באופן שהוא נכון להיום חוקי לחלוטין ומבוצע על שבילים מוסדרים. בכל מקרה, אני משער שהשבוע תהליכי החקיקה יתחילו לנוע, ונדע מי נגד מי.
במאמר מוסגר ושאינו קשור, חוקי ג'יפולוג הבלתי כתובים קובעים כי כל נושא באשר הוא צריך להפוך לסערת זיוני שכל שהופכת לויכוח שלא תורם לשום דבר ולנקודה המתישה בה מישהו אומר לדרור שהוא נורא כועס אבל זה רק במחשב, מישהו רב עם מישהו וטוב לא יוצא מזה. הפעם מדובר במשהו שעלול להיות שונה: לי אומרים תמיד "אז תעשה משהו בעיתון", אני בהחלט הצפתי את הנושא אתמול טרם הדיון עד כמה שיכולתי וביצעתי את הקישור הנכון מבחינת מי יפגע מהסיפור הזה כדי שהגורמים המתאימים יחשפו לחקיקה הזאת טרם הדיון (כלומר יפגעו יבואני רכב, להם יש לוביסטים, להם יש השפעה. משרד התחבורה לא יוכל לטפל בנושא מבחינה תקציבית, המשטרה לא תוכל להקצות כוחות - אתמול כבר פנו אלי גופים שכלל לא היו מודעים לחקיקה הזאת לשמחתי) - אבל חשוב להבין שאם העסק הזה יתדרדר למקום לא טוב, יתכן בהחלט שהפעם העיסוק בזה ייפול על כתפי הקהילה הג'יפאית. כלומר לשם שינוי תידרש השקעה כספית וגיוס של הגורמים המתאימים לצורך פנייה לבג"ץ. ולשם שינוי - הפעם מדובר במשהו שאם הוא יישאר בגבולות זיוני השכל והמריבות באינטרנט, קבוצות קשקשני פייסבוק ועוד חירטוטים - אזי יתכן מאוד שחלקנו נידרש לשים בצד "קופה קטנה" של 250 שקלים לקנס אפשרי לטיול.
לצערי הרב כל "בעלי השיניים" , הווכחנים הגדולים, הזועמים על הממשל, הם גם כאלה שהתעייפו מלריב עם מישהו באמת. ולבכות באינטרנט לא עולה כסף. אני באמת חושב שביום שבו נדע האם התקנות האלה הן משהו שיכחיד אותנו, תידרש עתירה לבג"ץ. ואין לי שום בעיה בבוא היום להתחיל לקדם את התהליך וגם לפנות לעורכי דין כדי להתקדם. אבל יש לקחת בחשבון שזה משהו שידרוש כסף וזמן ואם מטרתכם היא להתווכח ולאכול את הראש- אז מעוז הג'יפאים השפוי האחרון נפל ולכו למכור את הרכב. כמובן - זה תרחיש קיצוני, אבל יכול להיות שזה מה שידרש. אתם יכולים לבכות על הקיבורד ולנהוג כעבריינים שנמלטים מהחוק- או לפעול בנושא. ימים יגידו.
בעברות שבהן אני יודע שאני לא הורס טבע אבל עלול לקבל דו"ח מרט"ג, אני לוקח בחשבון סכום שנתי מסוים שאני מוכן להוציא על קנסות לרט"ג.
בנתיים הסכום הצטבר, לא כי יש לי מזל אלא כי אני לא מטייל מספיק.
למען בגץ כזה אני מוכן לשים לפחות דו"ח לשנה.
רק אומר שהצעת חוק היא לא החוק הסופי,
זה צריך לעבור עוד ועודות בכנסת לניסוח סופי, ואז 3 קריאות בכנסת ( בין קריאה לקריאה אפשרי לשנות את נוסח החוק )
אולי אני תמים אבל אולי שם ימצא הצדיק שינסח את החוק כמו שצריך
אחרי קריאת כלל התגובות פה בעיקר עצוב לי.
לא מכיר את רובכם אישית, אבל תמיד הייתי שגריר טוב של האתר הזה לכל מי שמחפש דיון ענייני, נקי, אינטיליגנטי ומעמיק.
הבוקר אני מרגיש שהדיון בפורום צועד בצעדי ענק לעבר קבוצות מיצובישי/טויוטה/ניסאן בפייסבוק. באסה.
לאחר פרסום כתבה בנושא ביום שישי, פנה ח"כ בן ברק היום והבהיר כי הוא עצמו ג'יפאי. ושהוא ידאג אישית שחוק זה לא יפגע בתרבות השטח. להלן תגובתו למטה.
אבל - אבקש להבהיר כי נושא סימון הדרכים המותרות או לא אינו באחריות ח"כ בן ברק אלא שרת התחבורה
ח"כ בן ברק:
*הצעת החוק נועדה לשמור בראש ובראשונה על שמורות הטבע והשטחים החקלאיים.*
החוק יאפשר המשך נסיעה בכל מה שהוגדר כ״דרך״ ובדרכים ייעודיות לנסיעת שטח אך ימנע את הפגיעה בשטחים חקלאיים ובשמורות הטבע. הנזקים מנסיעה של רכבי שטח בשטחים הפתוחים של רט״ג ובשטחים החקלאיים גורמים לא פעם לנזק בלתי הפיך ופוגעים בחי ובצומח בצורה שלא ניתנת לשיקום.
אין בחוק המוצע כוונה לפגוע בעיסוק ותחביב נהיגת השטח שהינו תחביב מקובל מאוד שגם אני נוהג לעשות ונהנה ממנו.״
חנן-ג'יפולוג
09-01-22, 10:27
אחרי קריאת כלל התגובות פה בעיקר עצוב לי.
לא מכיר את רובכם אישית, אבל תמיד הייתי שגריר טוב של האתר הזה לכל מי שמחפש דיון ענייני, נקי, אינטיליגנטי ומעמיק.
הבוקר אני מרגיש שהדיון בפורום צועד בצעדי ענק לעבר קבוצות מיצובישי/טויוטה/ניסאן בפייסבוק. באסה.
אל תתבלבל. תמיד יהיו טרולים וסתם דפקטים. בכל מקום. טבע אנושי.
הפער בינינו ובין הקבוצות שהזכרת הוא בניהול.
כמות התגובות שנמחקו בדיון הזה חריגה ומדגימה ניהול טוב, ואם הדיון הזה היה נקלט לי בראדאר כשהוא עוד חם, גם היו חסימות אישיות.
boaz avrahami
09-01-22, 10:34
לאחר פרסום כתבה בנושא ביום שישי, פנה ח"כ בן ברק היום והבהיר כי הוא עצמו ג'יפאי. ושהוא ידאג אישית שחוק זה לא יפגע בתרבות השטח. להלן תגובתו למטה.
אבל - אבקש להבהיר כי נושא סימון הדרכים המותרות או לא אינו באחריות ח"כ בן ברק אלא שרת התחבורה
ח"כ בן ברק:
החוק יאפשר המשך נסיעה בכל מה שהוגדר כ״דרך״ ובדרכים ייעודיות לנסיעת שטח אך ימנע את הפגיעה בשטחים חקלאיים ובשמורות הטבע. הנזקים מנסיעה של רכבי שטח בשטחים הפתוחים של רט״ג ובשטחים החקלאיים גורמים לא פעם לנזק בלתי הפיך ופוגעים בחי ובצומח בצורה שלא ניתנת לשיקום.
אין בחוק המוצע כוונה לפגוע בעיסוק ותחביב נהיגת השטח שהינו תחביב מקובל מאוד שגם אני נוהג לעשות ונהנה ממנו.״
צר לי אבל אין קשר בין תגובתו לחוק עצמו.
הניסוח החוקי חד וברור.
אופנועים, טרקטורונים ורכבי שטח יוכלו לנוע רק על דרכים שסומנו מראש ככאלו.
כל השאר אסור.
לגבי הגיפים. תמסור לו תודה מעומק הלב שהוא עדיין משאיר לנו משהו.
אנחנו בטוחים שהגאון הבא כבר יסגור את הפינה גם על הגיפים.
שיטת הצפרדע במים חמים
חנן-ג'יפולוג
09-01-22, 10:40
אל תתבלבל. תמיד יהיו טרולים וסתם דפקטים. בכל מקום. טבע אנושי.
הפער בינינו ובין הקבוצות שהזכרת הוא בניהול.
כמות התגובות שנמחקו בדיון הזה חריגה ומדגימה ניהול טוב, ואם הדיון הזה היה נקלט לי בראדאר כשהוא עוד חם, גם היו חסימות אישיות.
הודעה נוספת: בפעם הבאה שגולש ירשום תגובה שהוא יודע שהיא תימחק, ועוד ירשום בסופה שהיא הולכת להימחק בעוד כך וכך זמן, היא אכן תימחק והוא ייחסם מהפורום.
אנחנו לא עובדים אצלכם.
ח"כ בן ברק:
הדרך לגיהינום רצופה כוונות טובות (ואני לא בטוח שהכוונות כאן טובות)
במדינה דמוקרטית, הכל מותר חוץ ממה שאסור במפורש בחוק,
בדמוקרטיה הישראלית ההפוכה, לאט לאט הכל אסור, חוץ ממה שמותר במפורש בחוק
מה זאת אומרת "דרכים יעודיות לנסיעת שטח" ? מי יגדיר את הדרכים האלה ?
זאת אומרת שאם אתה על דרך שלא הוגדרה כדרך יעודית לנסיעת שטח - אתה עבריין
זה שבונים פה על הגדרת "רכב שטח" כטרקטורון זה בכלל מצחיק, אפשר לקבוע כל הגדרה ל"רכב שטח" בחוק ספציפי ("בחוק זה: כל רכב מנועי שאינו מיועד לנסיעת כביש בלבד" - הגדרה שהמצאתי כרגע)
לא צריך שום חוק או תיקון כדי למנוע נסיעה "בשטחים של רט"ג" (שהם בכלל לא של רט"ג, אלא של כולנו), זה כבר קיים, ואוכפים את זה
ואכן יש נזקים מנסיעה פרועה בשטחים חקלאיים, אבל גם את זה ניתן לאכוף כיום (כפי שציינו מקודם), פשוט אין יכולת כזו במדינת חוסר המשילות.
בקיצור זה חוק מאוד מסוכן, שיכול לחסל את תרבות נהיגת השטח בישראל, בין אם על דרך של תיקון תו"כ חקיקה, תיקון עתידי או פרשנות מרחיבה בהמשך. מי שייפגע זה כמובן הנורמטיביים, העבריינים מכל המגזרים ימשיכו בשלהם.
ואכן יש נזקים מנסיעה פרועה בשטחים חקלאיים, אבל גם את זה ניתן לאכוף כיום (כפי שציינו מקודם), פשוט אין יכולת כזו במדינת חוסר המשילות.
מי שייפגע זה כמובן הנורמטיביים, העבריינים מכל המגזרים ימשיכו בשלהם.
אל תטעה.... אין יכולת לאכוף על העבריינים האמיתיים רק כי אין שום רצון לאכוף.
"חוסר משילות" של המדינה הוא מבחירה. הוא מדיניות.
וכשאנחנו זועקים ומתחננים לקצת משילות, אני תוהה אם זו לא חרב פיפיות - כי ה"משילות" תמיד תופנה אך ורק נגד הנורמטיבים ולעולם לא כנגד העבריינים.
....
ויש אינספור דוגמאות חיות מהשטח, פשוט חבל על זמן ההקלדה ועל הקילובייטים שזה יתפוס על השרת.
1 - כפי שצייתי - קיימת סכנה מהותית של שפיכת המים עם התינוק בגלל נושא סימון השבילים והדרכים- ויתכן שרק זעקה ציבורית בנושא תועיל. מצורף מסמך הבהרה שלא צורף במקור. שימו לב: או בדרך עפר.
2. אנחנו מכירים כל כך הרבה שנים, נפגשנו פה ושם בשטח, מן הראוי שתכבדו את המנהלים וגם את חבריכם. אני רחוק מאוד מלהיות טלית שכולה טחינה, אבל ראבאק, תהיו בני אדם. אנחנו מתארחים בבית הזה הרבה שנים ואנחנו עושים בו לפעמים כבשלנו, אבל אנחנו עדיין אורחים.
136816
זה לא חוק, זאת הצעת חוק שצריכה לעבור ועדות בכנסת ו 3 קריאות במליאה
יש המון זמן לשנות אותה מקצה לקצה
צר לי אבל אין קשר בין תגובתו לחוק עצמו.
הניסוח החוקי חד וברור.
אופנועים, טרקטורונים ורכבי שטח יוכלו לנוע רק על דרכים שסומנו מראש ככאלו.
כל השאר אסור.
לגבי הגיפים. תמסור לו תודה מעומק הלב שהוא עדיין משאיר לנו משהו.
אנחנו בטוחים שהגאון הבא כבר יסגור את הפינה גם על הגיפים.
שיטת הצפרדע במים חמים
זה לא חוק, זאת הצעת חוק שצריכה לעבור ועדות בכנסת ו 3 קריאות במליאה
יש המון זמן לשנות אותה מקצה לקצה
ובהבנה שמחול השדים התחיל, בואו ננסה לנסח הצעה אלטרנטיבית / שפויה שתשמור על התחביב שלנו בחיים.
זה בוודאי עדיף על גיבוב השטויות שרץ פה לאחרונה והוצאת קיטור באמצעות המקלדת.
boaz avrahami
09-01-22, 12:14
רק אכניס דברים לפרופורציה…
החוק על איסור נסיעה בחופי הים נולד על מנת לשמור על בטיחות המתרחצים.
מאז הוא נאכף בשביל לשמור על הצבים והנמלים הנודדות על ידי ה… רט״ג בכלל.
רק בשביל שתבינו איך העסקים פה נסגרים במדינה.
גם אל תקנו את הניירת שמחוץ לחוק.
מה שקובע זה החוק.
הכוונות הן עזרה לבית המשפט למקרה שנידון משהו שלא כוסה על ידי החוק.
זה מעין ״ למה התכוון המשורר״
נכון ומדוייק וההקבלה למניעת נסיעה על חופי הים גם מדוייקת.
כי בין הכוונה לבין מה שהשוטר בשטח עוד 5 שנים יעשה - אין קשר.
אסף.
GodsFather
09-01-22, 13:48
רגע... אם אין לי רכב שטח אלא סתם רכב ואני נוסע בדרך שמסומנת כדרך, האם אני עבריין? כי הדרך היא לרכב שטח בלבד?
המדינה מבינה כסף, נכון ?
אז שיחוקקו קנסות אסטרונומיים למי שנתפס יורד מדרך באשר היא לשדה או שטח של שמורה, ויאכפו אותו. ירידה למרחק של מעל 10 מטר - 5000 ש"ח. ירידה לשדה מעובד - 5000 ש"ח. מי שפוגע בסביבה - חקלאית או טבעית - שישלם. מי שנוסע בדרך באשר היא ולא יורד ממנה - שייסע לשלום.
נדב, זה לא מעשי.
כי המתפרעים שמתחרעים על השדות נוסעים בד"כ ללא לוחיות רישוי. לעתים בכלי גנוב. אין מה לצלם, הם לא יהססו לברוח.
תצטרך לפרוס את כל סד"כ משטרת ישראל בכל הארץ, כולל טרקטורונים משטרתיים ו-SBSים של מג"ב, רחפנים ואולי אפילו מסוקים באויר, כדי שיוכלו לתפוס את העבריינים פיזית, בידיים. זה לא משתלם למדינה ולכן לא מעשי.
יותר קל לתקוע לך דוח על 250 כשעצרת לעשות קפה ושני גלגלים שלך לא על השביל שאמנם נמצא על המפה אבל כבוד שרת התחבורע לא הגדירה כ"דרך שהיא דרך"...
boaz avrahami
09-01-22, 14:40
סופו של החוק הזה להרע את מצב החקלאים מפני שעכשיו גם הנורמטיביים כועסים עליהם.
לגבי הדרך שאינה דרך אתם טועים ומטעים.
ההגדרה מדברת על דרך שאינה דרך מסומנת.
נשאר להתווכח מהי דרך מסומנת בדומה לדרכים המסומנות במפות הרטג.
האם מסומנת היא מסומנת במפה או דורשת סימון יעודי בשטח ובהנחה שבמפה אז איזו מפה וכו וכו.
החוק הזה לא ייטיב בשום אופן מצבו של שום חקלאי באשר הוא.
הוא במקרה הטוב ירגיס ויגרום לנקמנות ופלפולים משפטיים בין אלו שמלכתחילה החוק לא נולד נגדם אל מול הרשויות.
והכי גרוע, הוא מקצר את הדרך להכניס עוד כלי רכב תחת כנפיו בהסתמך על האווירה הציבורית נגד כלי כלי רכב בשטח.
אפשר להיות מנומסים כדרכנו ולקבל את העוולה בהכנעה.
נדב, זה לא מעשי.
כי המתפרעים שמתחרעים על השדות נוסעים בד"כ ללא לוחיות רישוי. לעתים בכלי גנוב. אין מה לצלם, הם לא יהססו לברוח.
תצטרך לפרוס את כל סד"כ משטרת ישראל בכל הארץ, כולל טרקטורונים משטרתיים ו-SBSים של מג"ב, רחפנים ואולי אפילו מסוקים באויר, כדי שיוכלו לתפוס את העבריינים פיזית, בידיים. זה לא משתלם למדינה ולכן לא מעשי.
יותר קל לתקוע לך דוח על 250 כשעצרת לעשות קפה ושני גלגלים שלך לא על השביל שאמנם נמצא על המפה אבל כבוד שרת התחבורע לא הגדירה כ"דרך שהיא דרך"...
צריך רק להחליט, אין שום בעיה להעמיד מסוק כל שבת שניה מעל אזורים מועדים לפורענו ולעקוב איתו אחרי כמה נבחרים עד לחניה.
זה עולה יותר מדי.
המדינה, כפי שנדב כתב, מבינה רק כסף. היא משקיעה בדברים כאלה רק אם הם משתלמים לה.
ראה פרויקט המצלמות א3. התחילו בו רק אחרי בדיקה מדוקדקת וצפי הכנסות שיחזיר את עצמו תוך פרק זמן נתון ויתחיל להרוויח.
זה כמובן לא הוריד את מספר התאונות והנפגעים באותם קטעי דרך. נהפוכו - בתקופה מסוימת מספר התאונות אפילו גדל. זה כמובן לא הזיז ולא היה אכפת לאף אחד שם למעלה, כל עוד הקופה ממשיכה לצלצל.
בסופו של דבר, שמירת הטבע ושלמות השדות לא מעניינים את המדינה. היא מתעניינת ופועלת רק איפה שתוכל להרוויח כספי שוד קנסות.
זה עולה יותר מדי.
המדינה, כפי שנדב כתב, מבינה רק כסף. היא משקיעה בדברים כאלה רק אם הם משתלמים לה.
ראה פרויקט המצלמות א3. התחילו בו רק אחרי בדיקה מדוקדקת וצפי הכנסות שיחזיר את עצמו תוך פרק זמן נתון ויתחיל להרוויח.
זה כמובן לא הוריד את מספר התאונות והנפגעים באותם קטעי דרך. נהפוכו - בתקופה מסוימת מספר התאונות אפילו גדל. זה כמובן לא הזיז ולא היה אכפת לאף אחד שם למעלה, כל עוד הקופה ממשיכה לצלצל.
בסופו של דבר, שמירת הטבע ושלמות השדות לא מעניינים את המדינה. היא מתעניינת ופועלת רק איפה שתוכל להרוויח כספי שוד קנסות.זאת לא הצעת חוק של הממשלה..
זאת הצעת חוק פרטית של חכ בן ברק.
בכלל לא בטוח שהיא תעבור כי האופוזיציה מנסה להפיל כל חוק של הקואליציה ולא משנה הנושא..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
boaz avrahami
09-01-22, 17:04
מדהים הבדלי הגישה בין הממשלות.
החודש נכנסה לתוקף תקנה חדשה. האחרונה שעשתה שרת התחבורה הקודמת.
התקנה נפטרת סוף סוף מהקשתות המסוכנות ששנים ליוו ללא הצדקה את רוכבי הטרקטורונים.
נשמנו לרגע לרווחה שמשהו חיובי קורה.
לא רוצה להיכנס לפוליטיקה אסורה אבל אי אפשר שלא לגרד בראש לנוכח הפער בין השינוי שציפינו לו לשינוי שאנחנו מקבלים בכל כך הרבה תחומים.
מיאש, מאכזב, מקומם, מרגיז עד כדי חמת זעם להשחית.
לא רוצה להיכנס לפוליטיקה אסורה אבל אי אפשר שלא לגרד בראש לנוכח הפער בין השינוי שציפינו לו לשינוי שאנחנו מקבלים בכל כך הרבה תחומים.
מיאש, מאכזב, מקומם, מרגיז עד כדי חמת זעם להשחית.ולמה אתה חושב שיש לשרה קשר להצעת החוק ?
geva dover
09-01-22, 17:25
אני חושב שהחוק מבורך וחשוב ואני מכיר את הבעיות מכל צדדי המטבע.
מצד אחד אבא של ארוסתי חקלאי הסובל מחרישה של השטח עי טרקטרונים וגניבות חקלאיות
מצד שני אני גר אי שם בדרום ומרגיש את השטח נרמס גם מחוץ לשמורות
מצד שלישי אני איש שטח וגיפאי קרוב לעשור
מצד רביעי אני איש רטג לשעבר
אני יכול להגיד שכנראה החוק לא ישפיע על רובכם גם אם יעבור, רוצים לדעת למה? החוק מתייחס לשטחים חקלאים ושמורות טבע ( שכבר יש איסור ירידה משבילים) אבל אותם חארות שמשתוללים בשדה בדכ זה אותם חברה שהורסים לנו את שמורות הטבע ובגללם נוצר מצב של חוקים ומכשולים שרק מקשים על כל אזרח נורמטיבי.
יותר מזה, אני אגלה לכם שיש שמורות שויתרו והתקינו מעקה מעצ ואותם " צדיקים" באים עם דיסקים במיוחד כחלק מהטיול וחותכים אותם חתיכה אחרי חתיכה. מי ממכם שהיה אי פעם בנחל לבן או בדיונות של עגור ( שם עבדתי) בטח ראה את כל הבני טובים שמשתוללים וקורעים את השמורה, מה שאותם אנשים לא רואים זה השמן שנשפך, זבל ושלא נדבר שלפחות פעם בשבועיים 3 אני מקבל דיווח על ילד או בנאדם שנחתך קשה מחלקים מברזל שנופלים בדיונה והם מתגלשים על זה וצריך פינוי.
עכשיו תחשבו על הטיול שלכם בלי כל החרא הזה ( גם מחוץ לשמורה), אתם הטבע ובלי מיליון קוליסים ושבילים פיראטים שמשחיטים את הטבע שאנחנו כגיפאים באים להנות ממנו. החוק הזה בא להסדיר דברים שלרובנו ברורים מאיליו.
עכשיו שלא תבינו לא נכון לא כל רטג צדיקים, מסכים- כל פקח השריטות שלו והידע שלו בשטח ( אני בכוונה לא מתייחס לשמורות).
אני יכול להגיד לכם שאני חוטף חרדה מהרעש ליד הבית בשישי שבת של כל הכלים שמשתוללים והורסים הכל ( אני מאמין שיואב יכול להזדהות איתי בנושא הזה) וכמוכם אני לא מכליל.
חשוב שתדעו שבכל תחום יש חארות:
מכיר בעלי מאבריקים שנוסעים עם משפחה ליומים על שבילים מסומנים ולא טסים בשטח ( כן כן זה גם קיים) ולהפך כאלה שבאים כדי לקרוע כמה שיותר ולהראות למי יש *** יותר גדול ויכול לטפס על השיפוע התלול והגבוה ביותר.
מכיר רוכבים אופניים שיפנו את הדרך בכיף או יצמדו לצדדים כדי לא להפריע לשאר משתמשי הדרך ומכיר כאלה שישר פונים לאלימות ( כפי שהוזכר פה מעלי)
מכיר רוכבים סוסים שחמודים ועושים תיאומים ושואלים ואפילו מרימים אחרי הקקי של הסוס בשטח פתוח ( כן כן שמעתם נכון) וכאלה שיעשה הכל כדי להשמיד והעיקר לטייל.
וכמובן גיפאים מקסימים וחמודים וכאלה שרואים אותי יורקים ומתחילים מכות
החוק הזה עושה סדר ואני חושב שהוא חשוב, תמיד תזכרו שאתם לא לבד בשטח וצריך לכבד את כל המשתמשים ואם יש כאלה שהורסים ומשמידים ועושים רע אני חושב שצריך לדבר איתם או לדווח אחרת נגיע למצב כמו היום של חסימות, אכיפה קשה ועוד סטיגמות שידבקו לכולם כי בסוף זה רק אחוז קטן עושה בעיות ורוב המשתמשים הם באמת אנשים טובים שומרי חוק שרק רוצים לטייל
אז למה צריך חוק חדש? מי שפגע ברכוש (שטח חקלאי) הוא עבריין גם בלי חוק חדש. מי שיודע בשבילים בשמורה - ברור.
אז צריך חוק כדי לומר את המובן מאליו?
אסף.
geva dover
09-01-22, 17:38
תשמע.. מי שהורס שדה חקלאי בתכלס מה שקורה שזה שהחקלאי תובע אותו אישית וכד וזה קשה יותר.
שמורות טבע כבר קיים
יש גם שטחים פתוחים שאין בהם אכיפה כלל והם נראים כמו שדה חרוש מרוב רכבים שמשתוללים שם.
אני גם חושב שזה חוק חצי פופוליסטי, הממשלה החדשה מנסה להיות מאוד ירוקה וזה משהו שמצתייר ככה.
גופי האכיפה למיניהם לאט לאט יתחילו להתחמש עם כלים מיוחדים, ביום שזה יקרה כולנו נהיה בבעיה ולכן אנחנו כאנשים אוהבי טבע צריכים לעלות את המודעות של נסיעה בדרכי עפר ודרכים מסומנים (בשמורות) כי הרבה מצפצפים על זה וזה בדיוק מה שדופק אותנו
אני מדגיש, אני לא מכליל אף אוכלוסיה יש חארות בכל תחום.
boaz avrahami
09-01-22, 17:53
יש הרבה סוגי נזקים לחקלאות מלבד נסיעה על שדות זרועים.
למעשה הנסיעה היא אולי הנזק הפעוט ביותר מהרשימה הבאה.
למשל ולא רק:
שריפות קש/חציר כותנה וכו
גניבות תוצרת חקלאית.
גניבות מים
פגיעה בשעוני מים ומדי זרימה.
חיתוך צנרת טפטוף בשדות שלמים.
גניבות בקר וצאן.
גניבה ושריפת טרקטורים.
שבירה ועקירת עצים.
הבנתם את הרעיון, נכון?
אף אחד מאלו לא באמת מטופל.
לא ממש ברמת חקיקה מרתיעה ובוודאי שבטח לא על ידי האכיפה.
בסוף את האצבע בסכר תוקעים מתנדבי משמר אזרחי מבני ההתישבות האובדת וכן השומר החדש.
אז אתה רוצה גבע לומר לנו ברצינות שאתה חושב שדווקא החוק הזה הוא שיביא שינוי ומזור לחקלאים?
האם נראה לך שיש איזה ברברי שנוהג היום בלי מספר וביטוח ועל כבישים באמת יהסס אחרי החקיקה לנהוג על שדות ובשמורות מחוץ לשבילים?
לי נראה שלא.
נראה לי גם שהחוק הזה יצרף לחגיגה את מי שעד אתמול ראה חשיבות בשמירה על הכללים.
עכשיו כשלוקחים ממנו את הזכויות הוא יכעס ויהיה ממורמר ויצטרף ככול הנראה לפורעים.
( אני משתמש בכוונה באותו השפה שבה מצדיקים את ההתפרעות של הערבים על הכבישים. אלו הטיעונים שמעלים החתומים על החוק למיטב הבנתי)
אגב, מי שמטייל בעמק רואה עד כמה השדות לא באמת מעובדים לצרכי חקלאות.
בנהלל החקלאות הכי רווחית היא העיגול השני דל ההרחבה ומכירת אדמות לבניה.
שמירה על החקלאות עאלק…
בועז - עם כמה שזה קשה, אני חייב לציין שיש נסיונות לאכיפה. פעם בשבוע שבועיים מרדף מהמתבן השרוף בקיבוץ לטובא - זנגריה ובסופו עצורים מגיע לחדשות.
אני מתרשם שהמשטרה כן מתאמצת סוף סוף. אבל אחרי שנים של הזנחה וחוסר מעש - או רכה לפחות הציבור רואה את זה - לא קל להתניע את האכיפה וההרתעה ובסוף מי שסובל אלו החקלאים... לפעמים סובלים משני צידי החוק - במבצע שהיה לא מזמן עם חסימות בשבילים כדי לתפוס מפרי חוק על אופנועי שטח- מי שנתפס היו באופן מפתיע בני 15 מההתיישבות העובדת ולא אותם לקוחות פוטנציאליים שאליהם כוון המבצע. מה שנקרא תיזהרו עם מה שאתם מבקשים....
אסף.
כששוטר "מלומד" יעצור את חבר הכנסת הנ"ל, תוך כדי שהוא נהנה מתחביבו, אז הוא יבין את הקושי להוציא את האבן מהבאר.
geva dover
09-01-22, 18:11
בעז- מכל מגזר יש מתפרעים, תאמין לי.
אני חושב שברגע שהחוק הזה יוריד את הנסיעה סביב השדות לדרישה המינימלית ( חקלאי, משטרה, שומר חדש וכד) ופחות מטיילים ומתפרעים יהיה יותר קל להבחין מי עושה מה כי כל רכב יהיה חשוד, אני מדבר בעולם מושלם שהחוק נאכף כמו שצריך וכולנו נוסעים בדרכי עפר ולא מסביב לשדות.
דבר שני תתפלא אבל גם משתוללים חותכים צנרת שנוסעים עליה או עוקרים אותה בטעות מהאדמה, גם המשתוללים מגיעים לפרדס בסוף וקוטפים רק אחד או 2 כי החקלאי לא ירגיש, גם הסיגריה שהם זרקו בקיץ מצית שדה שלם וכו. אז נכון זה לא יפתור את כל הבעיות ובטח שלא במידי אבל זה כן יקדם את הפתרון שלהם.
אסף - אתה צודק, העליה באכיפה יותר מורגשת גם פה בדרום הרחוק סמוך לחברינו ( או לא?), התעוררו מאוחר ואת התוצאות עדיין לא מרגישים אבל אני אופטימי ואני חושב שכן מתחילה הרתעה ולכן אני מסכים עם כל מילה שלך.
דא, אני יושב הרבה עם בני המגזר מתוקף העבודה שלי( לפעמים בנועם ולפעמים לא) וחלק מחברי האתר שטיילו איתי ראו שמאוד מכבדים אותי ובכל זאת אני הסתובבתי חמוש עם נשק ארוך וקצר. אני יכול להגיד לכם שחלקם מתחילים לפחד מהמשטרה כי כל יומיים וחצי נכנסים להם לפזורה ומחפשים אותם בשטח ( להלן הסיבה לנשק- נקמה כתוצאה של גוף מדיני אחר). הדרך עוד ארוכה עד שבאמת ירגישו פה את החוק, אני אופטימי ומקווה שלא לשווא
מיאש, מאכזב, מקומם, מרגיז עד כדי חמת זעם להשחית.
אם אתה חושב שיש הבדלים בין ממשלה כזאת או אחרת,
אתה באמת תמים.
לפוליטיקה חוקים משלה, מוכתבים ע"י ההגדרה הבסיסית של פוליטיקה במילון: "חלוקה של משאבים מוגבלים". זה לא משנה מי היושב בראש.
אמנם קשה לקרוא את המניפסטים האינסופיים של דרור, וגם לסנן משם את כל ההטרלה שלו, אבל זאת נקודה שהוא חוזר עליה שוב ושוב ושוב, ובערך הדבר היחיד שהוא צודק בו.
boaz avrahami
09-01-22, 18:16
בהמשך לתגובתו של אסף-
אני מכיר המון שנים את הנושא הזה.
לפחות 40.
אבי היה הרב״ש של המושב ואני התנדבתי והיה לי רכב של מחלקת הביטחון לשמירת שדות שנה לפני הגיוס.
מה שאני רוצה לומר הוא שקנס של 250 שח ונסיון לשים מסננת על סוג הכלים זה לא באמת מכוון לעניין החקלאות.
רוצים לשמור על החקלאות- תגדירו מעבר להיבט הפלילי גם קנסות כספיים כבדים.
אבל אגלה לכם סוד-
הלכתי לבדוק על איזה חוקים חתום מר בן ברק.
אחד מהם הוא ביטול הקנסות המנהליים על בניה בלתי חוקית.
בדברי ההקדמה לחוק מתואר קנסות על סך מאות מליונים שהוטלו.
המגזר היהודי שילם חלק פעוט מהחוב.
המגזר הערבי לא שילם בכלל.
נתונים של המדינה.
מסקנה של בן ברק - נבטל את החוק.
בקיצור, בן ברק יודע ששום קנס, ובטח לא של 250 ירתיע במגזר וגם לא ישלמו אותו.
לא מאמינים? תקראו את ההזיה הנוספת הזו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220109/ccfccf92862fdf7c2fcd7d0bd272566a.png
https://www.nevo.co.il/law_html/law04/24_lst_615784.htm
Yaron.nahum
09-01-22, 19:20
דבר אחד לא הבנתי , מכל ההסבר המלומד של התומכים בחוק.
מה לא ניתן לאכוף כעת עם החוקים הקיימים ?
למה צריך עוד איסורים שקרוב לוודאי ישפיעו רק על הרוב הנורמטיבי ולא על אלו שעוברים על החוק הקיים כיום.
לשאלות הללו שנשאלו גם לפני ,
עדיין לא ראיתי תשובה מהתומכים בחוק
geva dover
09-01-22, 19:22
זה לא שלא ניתן לאכוף אלא קשה, נהיה קשה מכיוון שרכבים החלו לנסוע ללא לוחיות או סממנים מזהים על הכלים ככה שגופי האכיפה צריכים לדרוף אחריהם ולעשות פעילויות מרוכזות לתפוס את העבריינים הללו. שלא נדבר על זה שחלק כבר קיבלו את זה כליגיטימציה לנסיעה קבועה ומוותרים על ביטוח ככה בקטנה על הדרך.
שאיפה של החוק שיעלו את האכיפה על המשתוללים הללו שמוציאים לכל משתמשי הדרך שם רע ובתקווה שכמה שפחות אנשים נורמטיבים יפגעו
אם אתה חושב שיש הבדלים בין ממשלה כזאת או אחרת,
אתה באמת תמים.
לפוליטיקה חוקים משלה, מוכתבים ע"י ההגדרה הבסיסית של פוליטיקה במילון: "חלוקה של משאבים מוגבלים". זה לא משנה מי היושב בראש.
אמנם קשה לקרוא את המניפסטים האינסופיים של דרור, וגם לסנן משם את כל ההטרלה שלו, אבל זאת נקודה שהוא חוזר עליה שוב ושוב ושוב, ובערך הדבר היחיד שהוא צודק בו.
קשה אבל תתאמץ קצת יותר.
תמצא שאני צודק בהכל. או כמעט בהכל.
וזה בדיוק מה שמעצבן כל כך אפילו אותי, כי בסופו של דבר אכפת לי ואני רוצה שיהיה לנו טוב כאן לא פחות ממך, וגם אני כל כך רוצה לגלות שהגזמתי וטעיתי מדי פעם בתחזייות השחורות שלי. לצערי אין הפתעות, וחבל.
גם בעניין של השרשור הזה, שהכתובת היתה מרוחה על הקיר באותיות גדולות ואדומות במשך שנים! אבל אף אחד לא טרח להתייחס וכל מי שפצה פה בנושא הוקע ותויג כ"טרול", "גזען", "דמגוג" וכו' וכו' - וגם היום כולם, כולל חבר הכנסת המאוס (זה בסדר, כל הקולגות שלו הם כאלה) יודעים את האמת ומה באמת צריך ואפשר לעשות - אבל אסור להגיד את זה. כי זה גם פוליטי וגם לא תקין-פוליטית. הכל קשור להכל.
לידיעתכם - הדיון בהצעת החוק הנדונה, נדחה.
תודה מגיעה לתומר הדר כתב "כלכליסט" על עירנות מקצועית, ואני מניח שגם לאחרים.
מכיוון שהברברים לא בשערי העיר, לפחות לא מחר בבוקר, השרשור הזה ננעל זמנית.
הוא ישתחרר בעוד שלושה ימים. יש לכם זמן לגבש את הדעות שלכם, אלו שרלוונטיות ושאתם ממש חייבים להשמיע דווקא פה. ולחשוב ברצינות על איך שומרים את הפורום הזה ולא מחרבים גם אותו.
רק לעדכן שבן ברק הבין שהוא טעה והוא משך את הצעת החוק
https://youtu.be/jNd3yftpQ5M
boaz avrahami
22-01-22, 20:04
לא הייתי בונה על זה שהוא הבין.
החוק יוגש שוב בעוד זמן קצר בנוסח מתוקן.
לא הייתי בונה על זה שהוא הבין.
החוק יוגש שוב בעוד זמן קצר בנוסח מתוקן.החוק נגד הרס שדות חקלאיים הוא נכון.
אם הוא והיועצים שלו ינסחו את החוק כמו שצריך זה טוב
החוק נגד הרס שדות חקלאיים הוא נכון.
אם הוא והיועצים שלו ינסחו את החוק כמו שצריך זה טוב
שום טוב.
גם כיום ישנם חוקים כגון הסגת גבול, גרימת נזק ושות', פשוט לרשויות לא אכפת בשביל לאכוף את זה.
אין ספק שהדבר היחיד היכול לצאת מחוק שכזה הינו הגבלה נוספת של החרות שלנו (האנשים הנורמטיבים) כי במי שלא, גם ככה לא יגעו.
לצערי אני מדבר בתור קורבן לנזקים כנ"ל
רק לעדכן שבן ברק הבין שהוא טעה והוא משך את הצעת החוק
https://youtu.be/jNd3yftpQ5M
ראשית,
הוא משך אותה לצורך תיקונים והיא תוגש שוב להצבעה טרומית.
שנית, כשפוליטיקאי אומר לך שהשמש זורח במזרח, מוטב לך שתעיף מבט מערבה רק בשביל לוודא. במיוחד אם אותו פוליטיקאי נוסע על אותן מכוניות כמו דעא"ש (היילקס 2003). עם זאת הוא נשמע כמו אחד שמקבל את הפידבקים מהשטח ולכן משך לטובת תיקון (גם אם הסיבה האמיתית היא לקושש עוד כמה קולות לעתיד, או פופוליזם. הסיבה לא מעניינת אותי).
בנוסף, אם ההצעה תעבור, היא תגיע לוועדה,ושם גם הציבור (אם זה יהיה מספיק חשוב למישהו), יוכל להגיד את דברו. מועדון האופנועים הישראלי, למשל, עשה זאת לא פעם ולא פעמיים. מניח שבמקרה הזה הם ישבו בצד, כי זה תחום שהם פחות מתעסקים בו. רוב החברים שם רוכבים בכביש, או במקרה הטוב, על דרכי עפר כבושות וטובות. אבל לך תדע..
סוגיה נוספת מעניינת היא העובדה שהחוק לא נדרש להוכחת נזק. נסעת בשטח חקלאי- עברת על החוק, וזה לדעתי דווקא דבר חשוב.
מצד שני,
המראיינים, אכזבו בענק בראיון. לא יודע מי זה הראל משה (שהפגין בורות לגבי איך נראית דרך על מפה) או מי זה אוהד בן אהרון, אבל את פועלו של אורי בן דוד אני מכיר גם מכיר (גם אם לא תמיד מסכים על הדרך), והוא אכזב לחלוטין בכך שלא דרש בשאלה מהי הגדרה של דרך. ונשאר דומם כשנפלטה אמירה שדין כל שטח פתוח הוא כדין שמורה, הרי הוא מכיר את החומר.
וכאמור,
אף התייחסות לנושא האכיפה, נגד העבריינים האמיתיים שלא יתפסו, לעומת האדם הנורמטיבי שאולי טעה.
אין צורך בשום רגולציה נוספת.
כבר היום יש חוקים מאוד ברורים.
מה שבאמת צריך זה רק אכיפה איכותית, כירורגית, כואבת, שיודעת להתמקד בעיקר ולא בטפל, ולהבדיל בין ערסים מתפרעים לבין מטיילים נורמטיביים. כן, אתם קוראים נכון - זה אני שכותב דבר כזה - בעד אכיפה - כי כשאני מטייל בשטח, מבחינתי לפגוש שוטר או פקח צריך להיות מפגש חיובי שמחמם את הלב! (כך אני רואה את המפגשים שלי עם פקחי רט"ג. עובדה שב-33 שנות ג'יפאות מתוכן 8 שנים בהובלת קבוצות, שאין לי אף דו"ח מהם) כי אני רוצה לדעת שחוק וסדר ודרך ארץ נשמרים - כי כולנו יודעים שאפשר לצאת לשטח, לטייל ולהינות בכל מקום, גם ממשחקי עבירות, בלי להשחית טבע ושטחים חקלאיים - ומי שמשחית טבע ושדות בכוונה ולא משנה לי הסיבה (לאומנית, או סתם זלזול/ונדליזם לשמו שלצערנו מגיעים מתרבות/מנטליות פרימיטיביות שעדיין שולטות במגזרים/חלקים מסויימים בחברה הישראלית כולה) צריך לחטוף את כל האלמנט, עם ההברגה.
אבל אתם יודעים שאוטופיה כזו לא תקרה. כמו שזה לא קורה בשום תחום - כי זה קשה. כי השטחים הפתוחים גדולים מכדי שאכיפה כזו תהיה אפקטיבית, כי יצטרכו המון שוטרים ופקחים ותקציבים גדולים. והם אשכרה יצטרכו לעבוד! לנסוע אלפי ק"מ במשך ימים רבים בשטח, בהם יפגשו בעיקר מטיילים נורמטיביים ששומרים על החוק שגם יציעו להם קפה ומאפה - ולא יוכלו לתת להם ולו דו"ח אחד.... מה שיהפוך את כל העסק למאוד לא משתלם כלכלית - כי הרוב המוחלט הוא מה לעשות, מאוד נורמטיבי והאכיפה הזו עולה למדינה הרבה כסף - ומכיוון שהכל היום נמדד בכדאיות כלכלית, הם צריכים להפוך גם את הנורמטיביים לעבריינים, כדי שכל מפגש בין שוטר/פקח למטייל בשטח ייצר דו"ח, מה שייצור מסה של דו"חות וקנסות שתצדיק את ההשקעה באכיפה ותייצר למדינה רווחים. זה למה האכיפה בפועל תהיה לא תהיה ממוקדת אלא קולקטיבית, ללא אבחנה, תכליל את כל רכבי השטח, מאופניים ועד משאית - וזה רק כדי למלא פנקסי דו"חות ולגרום לקופה לצלצל - ולא כדי לשנות מציאות קשה.
אתם מוכרחים להבין ולהפנים שזו זוית הראייה היחידה של הרשויות - איך לכסות את העלויות ולייצר מזה רווחים. כך זה היה בפרוייקט המצלמות - לא להפחית את כמות התאונות אלא לייצר הרבה דו"חות ורווחים. אין לי שום סיבה להאמין לשום חבר-כנסת או כל פקיד ממשלתי אחר, שחקיקה בנוגע להגבלת תנועת כלי רכב בשטח תעבוד אחרת.
בועז הגדיר בזמנו את מדינת ישראל כ"נרקומנית של מיסים" ואני חושב שאין הגדרה קולעת יותר מזו (ואני מוסיף ל"מיסים" גם "קנסות") וכל הצעת חוק בסגנון, לא סופרת ממטר את החקלאים והנזקים שנגרמים להם וגם לא את שמירת הטבע, אלא מיועדת בראש ובראשונה לייצר עוד מקור הכנסה שמזרים כספי קנסות לקופת המדינה.
boaz avrahami
23-01-22, 09:00
תנו לי להמר…
החוק במתכונתו החדשה כבר לא יוגבל לאופנועים ורכבי שטח אלא ישתנה לכלל כלי הרכב
אוהד בן אהרון הוא עו"ד והיה מדריך אצלנו שנים רבות. היום הוא עצמאי בתחום טיולי שטח מודרכים (TERRA). הוא מכיר את החומר היטב.
אז הראיון הנ"ל מאכזב כפליים.
לגבי החוקים הקיימים, אני באמת לא יודע מה החוק הנוכחי אומר. אשמח אם מישהו יבהיר. אם מדובר על צורך בהוכחת נזק, אזי זה לא מספק.
אני מזדהה עם האכזבה מהמראיינים, כולל ההחלקה וההנחה לרוכבי הסוסים והאופניים (ואני גם מדווש) שרם בן ברק מאפשר.
Asaf-a
אסף.א
תנו לי להמר…
החוק במתכונתו החדשה כבר לא יוגבל לאופנועים ורכבי שטח אלא ישתנה לכלל כלי הרכב
לגבי זה, דווקא המראיינים הציעו שזה לא יוגבל כלל לרכב מנועי, אלא יורחב גם לאופניים, סוסים ואף משפחות שפורסות מחצלת בשולי שדה. דווקא הח"כ לא רצה להכנס לנישות האלו.
ותכלס,
בוא שניה נהיה הגיונים (לא מבחינת מה שטוב לנו, אלא מבחינת הגיון קר). מה זה משנה אם כתוב על הצד של הרכב שלך RZR, או Subaru?
אכיפה וחוק זה חשוב, אבל המדינה והחקלאים חייבים להשקיע גם בהסברה.
כל פעם אני מופתע מחדש מהבורות של אנשים שבאמת לא הבינו שהם בשדה.
השבת אלו היו חבורה נהדרת של בני נוער מעולים, חוגי סיור של הקק"ל.
מצאתי אותם באמצע טיול "הכל על הגב" נחים רגע על כר דשא בצורת שדה חיטה.
הערתי להם, בנזיפה, ואין לי ספק מהתגובה שלהם שהם באמת לא ידעו.
זה אומר משהו על חוגי הסיור של הקק"ל ( אני בוגר החוגים של החלה"ט אז הייתי חייב לעקוץ).
וברצינות, יש הרבה שלא אכפת להם, אבל יש גם הרבה שפשוט לא מבינים, לא מספיק מודעים ובאמת לא מתכוונים להזיק.
נכון שתמיד בסוף תהייה תמונה של משפחה על מחצלת וציליה מהשלט.... אבל גם הרבה שיראו את השלט ויגידו... אופס בוא נחפש מקום אחר.
חברי הכנסת משכו את ההצעה שהתחילה את השרשור הזה.
"עוזב ומודה ירוחם".
הייתי בטוח שזה נגמר .. עכשיו מטוסים נוחתים בשדות...
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=h1nxv8ycy
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
polar bear
06-02-22, 10:59
אם הבעיה היא נסיעה בשטח חקלאי , למה לא לכתוב בחוק - שטח חקלאי? שטח בבעלות פרטית?
אם הבעיה היא נסיעה בשטח חקלאי , למה לא לכתוב בחוק - שטח חקלאי? שטח בבעלות פרטית?
כי צריך להיות פופוליסט/ית זול/ה
אכן
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rkh4idacf
נראה מה יהיה
לא יותר פשוט להגדיר בחוק ששטח חקלאי יסומן בצורה ברורה מאשר לסמן את כל העולם חוץ מהשטח החלקאי?
לא יותר פשוט להגדיר בחוק ששטח חקלאי יסומן בצורה ברורה מאשר לסמן את כל העולם חוץ מהשטח החלקאי?
אתה מחפש הגיון בהתנהלות הרשויות, הא?... שכחת איפה אנחנו חיים.
נגיד שיש בכיתה ילד אלים. ונגיד שיש לו כמה קורבנות קבועים שהם שק האיגרוף שלו. חוטפים ממנו כל הזמן.
הפתרון המתבקש הוא להרחיק אותו, נכון?...
מה פתאום. בישראל 2022 מעבירים לבית ספר אחר את אלה שהוא מרביץ להם.....
Yaron.nahum
06-02-22, 20:11
לא.
כי אז בעלי הענין בחוק יצטרכו לבצע משהו.
ככה הם לא עושים כלום ואתה נדפק יותר.
תומר,
מה אומר להעלות להם שאילתא עיתונאית?
נגיד שיש בכיתה ילד אלים. ונגיד שיש לו כמה קורבנות קבועים שהם שק האיגרוף שלו. חוטפים ממנו כל הזמן.
רק שזה מאז ישראל 1948 ...
רק שזה מאז ישראל 1948 ...
לא נכון.
לפחות בתקופתי זה היה אחרת. (רק שעברו מאז 40 ומשהו שנה, כן?....)
היום זה אשכרה ככה.
לא נכון.
לפחות בתקופתי זה היה אחרת. (רק שעברו מאז 40 ומשהו שנה, כן?....)
היום זה אשכרה ככה.
כשאני הייתי חייל צעיר .. סביב 1990, זכור לי מקרה שקצינה נתפסה על חם עם מש'ק ... זה לא היה אונס או משהו הם יצאו תקופה ..
המש'ק קודם והקצינה הוטסה בחרפה מהתפקיד שלה ..
זה אמנם לא 1948, אבל הסגנון הזה תמיד היה פה, כמה פעמים זה קרה במשטרה שקצין חגג על שוטרות הן פוטרו והוא קודם ? ..
יותר פשוט וטבעי, יוזם נחוק בן ברק הוא תושב מושב.
רק שזה פורסם ב 4 לפברואר. אחרי שהצעת החוק ׳נמשכה׳…. כנראה היא לא נמשכה בכלל.
גם כשהיא נמשכה, התראיין בן ברק ואמר שהם סה"כ משכו אותה בשביל לבצע תיקונים בעקבות קולות שעלו מהשטח ושהיא תוגש בחזרה תוך זמן קצר.
אבל היי, ממתי בג'יפולוג יודעים לעצור בזמן?
גם כשהיא נמשכה, התראיין בן ברק ואמר שהם סה"כ משכו אותה בשביל לבצע תיקונים בעקבות קולות שעלו מהשטח ושהיא תוגש בחזרה תוך זמן קצר.
אבל היי, ממתי בג'יפולוג יודעים לעצור בזמן?
בהצעה אתמול אין כלום,
הם מעבירים למשרד התחבורה את האחריות..
ברור שלא ניתן לשלט אלפי ק"מ של שבילים חקלאיים
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rkh4idacf
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220207/fdea715738177becb3cec118faacac41.jpg
תומר … תכלס. למה לא שמת פה צילום של רייזר מתפרע ?
למה רכב רגוע ומשפחתי ?
זה גורם נזק כשזה מקושר אצל הקורא.
זה ממשיך בכיוון לא טוב, אם להאמין לכתב הזה:
ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת החוק של ח"כ רם בן ברק, שדורשת ממשרד התחבורה לקבוע אילו דרכים מאושרות לנסיעת שטח ולשלט אותן בהתאם.
יקבעו אלו דרכים מאושרות לנסיעת שטח ולשלט אותן? מהר מאד מישהו יחליט שרק שבילים מסומנים של החברה להגנת הטבע או משהו דומה או אפילו גרוע יותר...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220207/6e992ce59167f9b487a5e76fd8d04a4d.jpg
נשלח מהנייד
בדף הפיסבוק שלו הוא צירף את התמונה הזאת,
זה לא שטח חקלאי לפי הבנתי וגם לא שמורת טבע,
137270
ועדיין זה לא מחזה נעים
ברור לך שבלי השלג זה היה נראה אחרת לגמרי?
ושלפי אופי השטח המצולם כלל לא בטוח האם אלו רק רכבי שטח.
ועדיין זה לא מחזה נעים
אני יכול לצטט את זה כמה פעמים שתרצה ^^^
תומר,
מה אומר להעלות להם שאילתא עיתונאית?
שאילתא על מה ידידי.
אני עשיתי מה שיכולתי מהצד שלי, הערתי יבואני רכב, הצפתי את הבעיות. הערתי משרדי ממשלה בקטע של לא יוכלו להקציב לזה כוח אדם וכו.
הם עשו שינויים. אבל כפי שכתבתי כבר- כעת זו שאלה של לאן זה ילך חוקית. וכפי שכתבתי-ידרש כאן אולי מאבק משפטי. צריך לראות כיצד זה יתקדם
- - - Updated - - -
תומר … תכלס. למה לא שמת פה צילום של רייזר מתפרע ?
למה רכב רגוע ומשפחתי ?
זה גורם נזק כשזה מקושר אצל הקורא.
אין לי שמץ. אני לא זה שעוסק בכל מה שקשור בתמונות. אני לא מצפה ממי שיושב בדסק בשש בערב לדעת באמת מהו רכב שטח ומה לא, שלא לדבר על הרשאות לתמונות שמותר ואסור. פייר? גם אין לי כוח להתווכח, זה לא נותן כלום. אבל אהבתי את היונדאי ווניו,ללא ספק הרכב הראוי-במקום הראוי. ישקשקו נהגי השטח מאימתו......
בכל מקרה, כתבת בעבר ואכתוב שוב- כולנו יודעים לכעוס, לקלל, לכתוב דברים שלא ראוי לכתוב ושאחר כך אסף ונמרוד יצטרכו למחוק. זה לא נותן כלום. או ללכת למאבק-אם בכלל- או להתייחס לזה כמו רוב החוקים בישראל, זה חוק שתקף כל עוד לא תופסים אותך. אני אישית חושב שמי שנוסע בשדה של חקלאי צריך להיתלות כמו דחליל, אבל מי יודע מה עם כל השאר...איך ינסחו את החוק וכו. כאמור-ידרש כאן אולי מאבק.
שאילתא על מה ידידי.
אני עשיתי מה שיכולתי מהצד שלי, הערתי יבואני רכב, הצפתי את הבעיות. הערתי משרדי ממשלה בקטע של לא יוכלו להקציב לזה כוח אדם וכו.
הם עשו שינויים. אבל כפי שכתבתי כבר- כעת זו שאלה של לאן זה ילך חוקית. וכפי שכתבתי-ידרש כאן אולי מאבק משפטי. צריך לראות כיצד זה יתקדם
שאילתא על איך בעקבות צורך נקודתי להגן על שדות חקלאיים, הופכים את היוצרות מזה שהכל מותר חוץ ממה שאסור, לזה שהכל אסור חוץ ממה שמותר. זה שינוי מאוד משמעותי שמנסים להגניב פה ...
זאת ההצעת חוק שעברה היום במליאת הכנסת
עכשיו היא עוברת לועדה ואז ל 3 קריאות במליאה
137301
אז עכשיו נטייל עם דאסטרים שכידוע אין רכב שטח ;)
משום מה, מתנגן לי עכשיו בראש השיר this is the end של ה doors שהושמע ב״אפוקליפסה עכשיו״…
שם לפחות נתתי להם זמן לשימוע...
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/3295
אסף.
Yaron.nahum
10-02-22, 10:42
יש גם מתקפות במקביל להכשרת דעת הקהל
https://davidson.weizmann.ac.il/online/sciencepanorama/%D7%94%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7% 9D-%D7%97%D7%95%D7%AA%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%A7
Sent from my..
חנן-ג'יפולוג
10-02-22, 10:56
זו כתבה בת שלוש שנים.
זאת ההצעת חוק שעברה היום במליאת הכנסת
עכשיו היא עוברת לועדה ואז ל 3 קריאות במליאה
137301
זה בהחלט נראה כמו תחילת הסוף, כמו שכתבו לפני.
הכל אסור, חוץ ממה שמותר, כמקובל בדמוקרטיה ההפוכה שנוצרה כאן.
ואם זה לא מספיק, מי שייסע על שדה חקלאי יוכל לטעון שהחוק לא תקף לגביו, כי בכלל לא נסע על "דרך"
תומר הדר, אמרת משהו על בגץ, מרגיש שזה הזמן להתחיל גיוס המונים....
יש גם מתקפות במקביל להכשרת דעת הקהל
https://davidson.weizmann.ac.il/online/sciencepanorama/%D7%94%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7% 9D-%D7%97%D7%95%D7%AA%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%A7
Sent from my..
מתקפות? "הכשרת דעת קהל"?
אם יותר אנשים היו מבינים את הנזק, פחות היו ממהרים לפרוץ דרכים חדשות.
נכון, רוב מי שעושה זאת היום ימשיך לעשות זאת. אבל יש גם כאלו שפשוט עושים זאת מבורות.
מתקפות? "הכשרת דעת קהל"?
אם יותר אנשים היו מבינים את הנזק, פחות היו ממהרים לפרוץ דרכים חדשות.
נכון, רוב מי שעושה זאת היום ימשיך לעשות זאת. אבל יש גם כאלו שפשוט עושים זאת מבורות.
אתה מבין מה רשמת פה ?
אלו שבגללם החוק. ימשיכו להתעלם מהחוק.
אבל זאת אשמתם של כולנו שלא פרצנו דרכים ולא נסענו בשדות …
ההממ ….
לעניין החוק.
סביר שיאכף אולי רק בשדות. ואולי יהיו רק שני פקחים ושוטר וחצי שיוכשרו לעניין והם בדיוק בהחלפת משמרת.
הכל פה זה ישרא-בלופ .. בעיקר המשטרה והחוקים שלא נאכפים.
רק לצורך העניין. נסיעה מחיפה לאילת עם המון פיתולים ובדרך הארוכה ביותר האפשרית וחזרה. ולא ראיתי ניידת אחת.
מעבר לזה. לא שאני חס וחלילה קורא לאנרכיה. אבל מספיק שפעם פעמיים השוטר וחצי ינסו לתת למישהו דו׳ח .. ויקבלו מכות רצח והמוטיבציה שלהם להאריך את החלפת המשמרת תגדל.
אני לא חושב שזאת שביל-פוקליפסה חדשה …
הכלבים נובחים.
השיירה תעבור.
ו.. כרגיל. יהיה בסדר.
עוד משהו. עריכה.
נאמר שרכב שטח ברשיון זה רייזר.
כל הרכבים שלנו זה משפחתי כביש m עם איזה מספר.
אולי סופה זה רכב מדברי ?…
בקיצור.
למי באמת כתוב רכב שטח ברשיון ( למי מהם שרשום להם רכב שטח ברשיון. יש באמת רשיון ? ) ?
לא תמיד זה עניין של מודעות..יש שאומרים לך בצורה הכי ברורה... החיפושית העקרב הלטאה... כולם על הביפ שלי... ומה אני לא חשוב? ההנאה שלי לא חשובה?
איך אהנה ואתחבר לארץ שלי?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אולי לא לגמרי קשור להצעת החוק, אבל נראה לי קשור לדברים שנאמרו פה
https://mobile.mako.co.il/men-men_news/Article-666526d78256081026.htm?
אולי לא לגמרי קשור להצעת החוק, אבל נראה לי קשור לדברים שנאמרו פה
https://mobile.mako.co.il/men-men_news/Article-666526d78256081026.htm?קשור מאד, ומראה שהצעת החוק מיותרת לחלוטין ופשוט צריך להגביר אכיפה וענישה על בסיס החוקים הקיימים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
מעיר את הנושא הזה מחדש לאור המבצע האחרון של מג״ב.
מישהו יכול להפנות בבקשה לחוק המעודכן או לתמצת למי שבכל זאת רוצה להינות מהטבע עם 4x4 ולא להיחשב פושע?
האם מדובר רק בכלים עם מספר ירוק או גם ג׳יפים/רכבים פרטיים עם לוחית צהובה ?
האם יש איזה מפה שמגדירה בבירור שבילים מותרים ואזורים חקלאיים אסורים ?
https://www.facebook.com/watch/?v=1123279875952414
מה היה במבצע של מג"ב?
אסף.
https://www.israelhayom.co.il/news/local/article/17369331
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250217/533fd635f51bbc027712821da6e0d3fe.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20250217/92a360ba6323b32fdf3dbbdfb2520455.jpg
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
מה היה במבצע של מג"ב?
אסף.
״מבצע אכיפה נגד עבירות כניסה לשטחים חקלאיים - לוחמי מג"ב תפסו חשוד שנסע בשטח חקלאי בכפר גליקסון, וקיבל קנס כספי במסגרת התקנות החדשות אנו קוראים לציבור להישמע להוראות החוק ולא לפגוע בביטחון, ברכוש ובפרנסה של חקלאי ישראל.״
לפי הסרטון לא ברור האם הוא קיבל דו״ח בגלל שנסע על שטח זרוע (ואם כן - מגיע לו !) או בגלל שנסע בתוך שטח פרטי של כפר גליקסון
https://www.youtube.com/watch?v=8PfMYIUIato
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
הערה: אני מנסה לאשר את טענתי, אבל אף אחד לא עונה מעבר לכביש 6, החבר'ה האלה של הגדש הולכים לישון מוקדם.
אז קחו את זה כרגע ברמת תחושה בלבד!
לדעתי! מדובר במקטע שסימנתי, השדה הזה עובר התעללות כל שנה, ולא רק ב"ציר" הזה.
הם באים ממעבר הנחל(בכחול) וחותכים דוך לחורשה(בירוק)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250217/640ebc79796240a59ed140e1afe5dbd8.jpg
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
עכשיו נשאלת השאלה,
האם למישהו יש מפה של השטחים שאסורים בתנועה, או שאנחנו אמורים לגלות את זה לבד תוך כדי ניסוי וטעיה?
אני בהחלט נגד נסיעה על שדות ולא משנה אם בדיוק חרשו אותן או לא.
אבל לכל שדה יש שביל עוקף בו נוסע גם החקלאי.
כל מקום עכשיו ניתן לטעון שהוא שטח חקלאי.
אשמח אם יש מישהו שיודע ויכול להעלות מפה שכזאת
עכשיו נשאלת השאלה,
האם למישהו יש מפה של השטחים שאסורים בתנועה, או שאנחנו אמורים לגלות את זה לבד תוך כדי ניסוי וטעיה?
אני בהחלט נגד נסיעה על שדות ולא משנה אם בדיוק חרשו אותן או לא.
אבל לכל שדה יש שביל עוקף בו נוסע גם החקלאי.
כל מקום עכשיו ניתן לטעון שהוא שטח חקלאי.
אשמח אם יש מישהו שיודע ויכול להעלות מפה שכזאת
לא תמצא דבר כזה.
כתבתי בעבר ע״ס דברים שפגשתי מהעבר בחקלאות.
הדרכים בחלקה משתנות לפי העונות והפעולות החקלאיות.
השנה צריך טפטפות ויהיו עוד דרכי שירות.
בשנה הבאה יש ממטרות קבועות ויש רק דרך בהיקף..
גם מפה לבנה אינה אינדיקציה כי היא מציגה מצב נתון ולא סטטטורי.
הגיון בריא יהיה הכי נכון, נראה כמו שדה עם הצצה ירוקה/במנוחה/חרוש/ציוד חקלאי/אין קוליס של טרקטור, תחמיר. סע מסביב.
geva dover
18-02-25, 09:06
אני נותן את החצי שקל שלי..
נזקי הסופש בחסות "מטיילי" דרום אדום.
2 חלקות תירס חדשות, יצטרכו עיבוד מחדש, עוד כסף מהכיס בשנת בצורת שגם ככה קשה.
החוק מוצדק ומתסכל נורא כל העסק.
הכי חשוב תזכרו את הסולגן:" זה לא דשא.. זה חיטה!"https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250218/b25234618436a2221146cc8c26edbfd0.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20250218/48fe7bbce55fa62e09fc5e029cb83505.jpg
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
מרגיז כמה האיזור הזה מוכה בתופעה.
אולי שווה להציב פטרולים של הגד״ש בשעות המועדות בשבת.
״יסבירו״ יפה ואם לא ימנעו, לפחות יצלמו מספרי רישוי.
אולי ״השומר החדש״ יהיו מוכנים לעזור?
יש להם נוכחות באיזור, הם די קבוע בחווה של ניסים פרץ.
יש גם יחידת ג׳יפים.
geva dover
18-02-25, 21:01
יש נוכחות מוגברת של מגב בשבת. כרגע הממצאים הם שבעיקר לי ולתאילנדים נותנים דוחות על חגורה בשטח, מהירות נסיעה וטלפון.
לגבי המאבריקים שמשתוללים, אין להם ממש כוח להתעסק איתם.
מהירות נסיעה..????
מה המהירות המותרת בשדות?
אסף.
geva dover
18-02-25, 21:22
מהירות נסיעה..????
מה המהירות המותרת בשדות?
אסף.תשאל את השוטר שטען שאני נוסע מהר בשדה שלי (65).
לטענתו מהירות הנסיעה אינה תואמת את תנאי הדרך, המהירות נגמר בנזיפה כי הוא הבין שאין לו קייס.
החודש שילמתי כבר על 3 תאילנדים דוחות חגורה בשטח בזמן שנסעו בגייטור ( ריינגר של גון דיר), עובד קיבל אזהרה על טלפון בזמן עבודה ליד השדה ואני קיבלתי נזיפה.
דא בדוחות לתאילנדים גם נתנו נקודות (6), בתגובת הנהג רשם השוטר :" אני לא מבין תאילנדית, לכן לא הוסבר להם מהות העבירה".
בקיצור, כמו תמיד, פועלים על החלשים כי זה הכי קל ולא מטפלים בבעיה כמו שמציגים אותה. לפחות אצלנו בשטחים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.