PDA

צפייה בגרסה מלאה : מחפש המלצות לרכב שהוא הג'יפ והרכב הראשון שיתאים לדרישות שלי

tzach1
07-01-22, 19:38
מחפש המלצות לרכב שהוא הג'יפ והרכב הראשון שיתאים לדרישות שלי
אני מאוד מתחיל בנושא
1. תקציב א. מה התקציב לרכישת הרכב? 30-40 אלף בערך
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? עד 5 אלף מעל
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? זוג
3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? הרכב יהיה רכב ראשון שישמש להכל ( נסיעה ללימודים ולעבודה ) בערך 50 קילומטר ביום
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? יום יומי
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?רוב התחזוקה אצל אנשי מקצוע, לפחות בהתחלה
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? הרצליה

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? לא רוצה להיות מוגבל יותר מידי, רוצה לדעת שהרכב יעבור מכשולים ומדרגות כמו שצריך
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? ג'ימיני
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). בוץ, חולות, נוף צפוני

5. העדפות ותנאי סף - לא טנדר והחזקה זולה

6.האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? סוזוקי גימני
אבל אמרו לי שאין חלקים וזה הוריד אותי מזה

איל מ
07-01-22, 20:03
6. מי שאמר לך טעה.

erezgur
07-01-22, 20:25
התשובה הברורה והמתבקשת גם במקרה שלך היא אכן ג'ימני.
רכב שטח אמיתי שלא יגביל אותך הטיולים השטח, עלויות אחזקה הכי קרובות לפרייבט, מתאים ל מספר הנוסעים שציינת.
שים לב, יש לנו כרגע בלוחות מכירה של רכבים כאלו, מספרים ומועדים לשטח.
נסה לבדוק אם התקציב יתאים...

נשלח מהנייד

tzach1
07-01-22, 21:54
תודה רבה!!!

שווה לקנות גימני שנת 2010 +- עם 200000 ק׳מ בערך?

ומה יותר טוב גיר ידני או אוטומט?

erezgur
07-01-22, 22:07
"מה יותר טוב - ידני או אוטומטי" זה כבר נושא שנדון ונטחן רבות. עבור הרבה אנשים, ידני כלל לא בא בחשבון, אבל זה לא טאבו אצלך אז בהחלט שווה לקרוא קצת דיונים קודמים בנושא.

"שווה לקנות ג'ימני 2010 עם 200000 קמ" - רכב בו 12 שנה, זה קמ סביר בהחלט. שווה או לא זה תלוי בשיקולים שלך... התקציב ובמצב השוק.

נשלח מהנייד

שגיא S
07-01-22, 23:02
תודה רבה!!!

שווה לקנות גימני שנת 2010 +- עם 200000 ק׳מ בערך?

ומה יותר טוב גיר ידני או אוטומט?

אחד הג'ימנים הידניים המפורסמים באתר היה שלי פעם, מכרתי אותו עם 195 אלף קמ בערך, והיום (6 שנים אחר כך) הוא עם 210 אלף קמ.
מנוע מקורי. טרנספר מקורי.

הרכב הזה הוא הכי אמין שהיה לי. ממש ברמה של הפרייבט שלי (מאזדה 2). לא הייתי מפחד מג'ימני עם 200 אלף, כל עוד הוא רכב שמתוחזק כמו שצריך ושאתה רואה שהבעלים הוא בנאדם אמין ולא משקר בנוגע לתחזוקה, טיפולים וכו'.

איל מ
08-01-22, 10:36
קילומטראז זה לא כל הסיפור.
רכב בן 10 עם 200,000 ורכב בן 20 עם 200,000 מספרים סיפור אחר לגמרי.
למעשה, ברכבים מודרנים מזדקנים (למעט מחלה ספציפית בדגם כזה או אחר), רוב הבעיות בכלל לא קשורות למנוע אלא לגיל.

asafk
08-01-22, 12:06
שווה או לא שווה זה רק עניין של התקציב שיש לך.
ובמקרה הזה ברור ששווה יותר לקנות ג'ימני 2019 עם הגבהה קטנה צמיגי שטח ונעילה. אבל אין לך כסף לזה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

-->