צפייה בגרסה מלאה : חניון הלילה המושלם
היי,
אולי אני מחפש את תיבת המטמון (סביר להניח) אבל אשמח לרעיונות -
חניון לילה שנותן הכי הרבה מדבר, שקט, ריחוק וביטחון בהכי מעט מרחק מהמרכז.
אני רוצה לנסוע ביום חמישי ללילה מדברי לבד, לנקות את הראש. אוכל לצאת בסביבות אחה"צ מתל אביב ואצטרך לחזור בשישי בבוקר, לכן לא בא לי לנסוע על הכביש מעל שעתיים ומצד שני לא אוכל לנסוע הרבה בשטח שמורה כי אגיע אחרי השקיעה.
לכן מחפש נקודה מדברית, שקטה ובטוחה לרכב (ואדם) בודד שאפשר לחנות בה, להכין איזה פויקה קטן, לנגן ולבהות בכוכבים. לא חייב חניון לילה מוסדר ואם כן אז אחד מספיק גדול כדי שאוכל להרגיש בו לבד.
חשבתי על צוק תמרור שיחסית קרוב ובד"כ ריק אבל שומעים בו בצורה טובה את הכביש ומעבר לזה, זכורה לי אוטוסטרדה של דיירי המדבר במשך כל הלילה.
תודה לכולם ושבוע נעים:)
חניון הלולאה יתן לך מענה טוב
חניון הלולאה יתן לך מענה טוב
שטח אש ומדובר על חמישי בלילה:/
אתה יכול להיכנס בצוק תמרור, ובמקום להישאר בחניון לילה הרגיל שקרוב לכביש, לפנות מזרחה בשביל הכחול, עד לחניון הלילה של נחל יזרח ליד הקידוח.
זה מספיק רחוק מהכביש, אין שם תנועה כי זה לא ציר שמוביל לשום מקום, ותקבל נוף מדהים עם הזריחה על הבוקר.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני בעד לרדת רחוק דרומה.
עמק דממה למשל - מסעף דממה, או ליד עץ המסתורין, או חניון עדן הסמוך. או מתחת לגבעת עורקים (ראש הגורילה), או להתמקם מאחורי אחד החמוקים מתחת לגבעת בוהר.
זה תא שטח קסום לדעתי, שמעניק את השקט ותחושת הבידוד והריחוק המושלמת. למרות שכבישים 90 ו-13 נמצאים ממש ליד. כשנמאס ורוצים לחזור לציוויליזציה - חמש דקות ואתה על כביש.
אמנם מסומן כשטח אש, אבל לא מרטיבים שם.
עוד יתרון - עביר גם לרכב 2X4, בזהירות.
אבל - זה רחוק.
אם אתה מוכרח משהו קרוב יותר:
העץ בנחל חימר, ליד הציר שמוביל לכמריר. 10 דקות נסיעה מערד, קרוב יחסית לכביש 258 אבל מספיק רחוק ממנו כדי שלא תשמע את כלי הרכב שנוסעים בו. לא שטח אש, לא שמורה.
לדעתי באמצ"ש שקט שם (הרעש מהמחצבה הסמוכה לא אמור להגיע עד שם). אפשר גם כמה עשרות מטרים דרומה ממנו, מתחת למצוק.
מאז הקורונה גם מקומות שאין גישה לרכבים פרטיים יכולים להיות עמוסים שלא לדבר על מסיבות טבע.
שאין שיטפונות החניון לילה שליד המרפסת של צין כמעט ריקה.
אין שם קליטת סלולר
יותר דרומה ליד עידן יש עוד מרפסת על נחל ביטרון
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
אני בעד לרדת רחוק דרומה.
עמק דממה למשל - מסעף דממה, או ליד עץ המסתורין, או חניון עדן הסמוך. או מתחת לגבעת עורקים (ראש הגורילה), או להתמקם מאחורי אחד החמוקים מתחת לגבעת בוהר.
זה תא שטח קסום לדעתי, שמעניק את השקט ותחושת הבידוד והריחוק המושלמת. למרות שכבישים 90 ו-13 נמצאים ממש ליד. כשנמאס ורוצים לחזור לציוויליזציה - חמש דקות ואתה על כביש.
אמנם מסומן כשטח אש, אבל לא מרטיבים שם.
עוד יתרון - עביר גם לרכב 2X4, בזהירות.
אבל - זה רחוק.
אם אתה מוכרח משהו קרוב יותר:
העץ בנחל חימר, ליד הציר שמוביל לכמריר. 10 דקות נסיעה מערד, קרוב יחסית לכביש 258 אבל מספיק רחוק ממנו כדי שלא תשמע את כלי הרכב שנוסעים בו. לא שטח אש, לא שמורה.
לדעתי באמצ"ש שקט שם (הרעש מהמחצבה הסמוכה לא אמור להגיע עד שם). אפשר גם כמה עשרות מטרים דרומה ממנו, מתחת למצוק.
תודה לכולם! רוב ההצעות מעולות אבל רחוקות בשביל 12 שעות
אם אני מבין נכון מהמפה החלק המזרחי של נחל חימר הוא מחוץ לשמורה (עד מעבר חתר) ומחוץ לשטח אש וגם לא זכורה לי שם כל בעיית עבירות לרכב בודד אחרי החשיכה.
הרוח שם בלילה משוגעת כמו שאני יכול לדמיין? (מול הנוף המטורף של המצוק)
אפשר לצפות למפגשי ערב של בני דודים שיכורים באזור?
שוב תודה לכם
כן. הם מסתובבים שם.
בכלל, כל מדבר יהודה שורץ מקומיים.
אתה מדבר על החניון לילה שבאים מצומת זוהר ופונים ימינה לפני נחל חימר ?
די עמוס לא מעט קארוואנים באים לשם
אין שם בדואים
תודה לכולם! רוב ההצעות מעולות אבל רחוקות בשביל 12 שעות
אם אני מבין נכון מהמפה החלק המזרחי של נחל חימר הוא מחוץ לשמורה (עד מעבר חתר) ומחוץ לשטח אש וגם לא זכורה לי שם כל בעיית עבירות לרכב בודד אחרי החשיכה.
הרוח שם בלילה משוגעת כמו שאני יכול לדמיין? (מול הנוף המטורף של המצוק)
אפשר לצפות למפגשי ערב של בני דודים שיכורים באזור?
שוב תודה לכם
סע לחצבה, כשעתיים מהמרכז.
יש חניון שיזף, למרות שעשוי להיות מאוכלס.
ואפשר להכנס לנחל שחק לכוון צפון. בשלב מסוים, כ 10 דק נסיעה, אתה מתרחק מהמושב ושטחי החקלאות. יש משטחי זיפזיפ ליד או מתחת לעצי השיטה.
תוכל להעביר יופי של ערב שקט. רק אתה, המדבר הפויקה והגיטרה.
ובבוקר, 10 דק ואתה על הכביש בואכה מדינת ת"א.
אתה מדבר על החניון לילה שבאים מצומת זוהר ופונים ימינה לפני נחל חימר ?
די עמוס לא מעט קארוואנים באים לשם
אין שם בדואים
לא, התכוונתי שדווקא מערבית לכביש 31, על הציר האדום על שפת המצוק. נשמע לי כמו מקום מושלם אבל
ראיתי שם לא פעם שאריות מדורות עם המון בקבוקי בירה. לא השכנים שבא לי במהלך הלילה:/
- - - Updated - - -
סע לחצבה, כשעתיים מהמרכז.
יש חניון שיזף, למרות שעשוי להיות מאוכלס.
ואפשר להכנס לנחל שחק לכוון צפון. בשלב מסוים, כ 10 דק נסיעה, אתה מתרחק מהמושב ושטחי החקלאות. יש משטחי זיפזיפ ליד או מתחת לעצי השיטה.
תוכל להעביר יופי של ערב שקט. רק אתה, המדבר הפויקה והגיטרה.
ובבוקר, 10 דק ואתה על הכביש בואכה מדינת ת"א.
יש לך נקודה לשלוח לי?
אני רואה רק שטחי שמורה לפי המפה
נ.ב
לדעתי חצבה בחמישי אחה"צ זה יותר 3 שעות נסיעה:/
geva dover
10-01-22, 12:03
הרבה לא יסכימו איתי לגבי הריקנות של החניון אבל תנסה את השיטה בנחל נוקד, היו המון לילות בסופשים שהייתי שם לבד לגמרי בלילה.
אם עמוס שם שווה לבדוק מה המצב בחניון לילה של באר מילכה כי הרוב הולכים לחניון לילה של הבוסתן במרגלות תל ניצנה
בנחל חימר (התחתון, שליד צומת זהר) שני חניונים.
זה שקרוב לכביש אכן עמוס, ובאמצ"ש גם עלול ליפול על טיולים שנתיים, או תנועות נוער.
הפנימי יותר בד"כ ריק, וגם הרבה יותר יפה. יתרון - יחסים נעים בחורף כי נמוך.
בנוסף,
חניון נחל עמיעז, לא למעלה על הפלאטו (שם זה חניון מישור עמיעז), אלא בירידה לנחל עמיעז, לכיוון מעלה עזגד בד"כ ריק, אבל כן עלולים לעבור שם רכבים. ולעתים גם חיילים רכובים ישנים שם, כשתפוס במכלאות גמלים.
בנחל חימר (התחתון, שליד צומת זהר) שני חניונים.
זה שקרוב לכביש אכן עמוס, ובאמצ"ש גם עלול ליפול על טיולים שנתיים, או תנועות נוער.
הפנימי יותר בד"כ ריק, וגם הרבה יותר יפה. יתרון - יחסים נעים בחורף כי נמוך.
בנוסף,
חניון נחל עמיעז, לא למעלה על הפלאטו (שם זה חניון מישור עמיעז), אלא בירידה לנחל עמיעז, לכיוון מעלה עזגד בד"כ ריק, אבל כן עלולים לעבור שם רכבים. ולעתים גם חיילים רכובים ישנים שם, כשתפוס במכלאות גמלים.
איל - אתה ממליץ על החניון שסימנתי באדום ? נראה שאכן לא שמורה ולכן יכול להתפזר:)
(אני חשבתי על האזור שסימנתי בכחול, לא נחל חימר אלא האזור שצופה עליו - שם גם מצאתי לרוב שאריות בקבוקי אלכוהול רבים)
136861
[QUOTE
יש לך נקודה לשלוח לי?
אני רואה רק שטחי שמורה לפי המפה
נ.ב
לדעתי חצבה בחמישי אחה"צ זה יותר 3 שעות נסיעה:/[/QUOTE]
לא מצליח לשלוח צילום מפה...
מחצבה צפונה - חפש בעמוד ענן את עין לייקה או המסעף - זה האזור.
ושהיה ברור - עין לייקה - זה לא מעיין. האגדה אומרת שהכלבה לייקה עשתה שם את צרכיה.
ביום חמישי האחרון יצאתי צפונית למדינת ת"א (אבל ב 20:00) והגעתי תוך 2.5 שעות כולל עצירת מילוי גז בב"ש וקניית כריכים בכביש 6.
חניון שיזף נמצא דרומית למושב, ליד החיבור בין סמ"ש כחול לאדום
איל - אתה ממליץ על החניון שסימנתי באדום ? נראה שאכן לא שמורה ולכן יכול להתפזר:)
(אני חשבתי על האזור שסימנתי בכחול, לא נחל חימר אלא האזור שצופה עליו - שם גם מצאתי לרוב שאריות בקבוקי אלכוהול רבים)
136861
כן. האדום.
קח בחשבון, אין שם קליטה. וכמובן, שבאזורים שמוגבהים מעל הנחל ולא בתוכו.
השיטה בנחל נוקד, אם היא תפוסה תמשיך עוד קצת בנחל מעבר לעיקול ותמצא טראסה לעצמך. אתה ג'יפ בודד. לחלופין, טיפה צפונה משם, כנס בשביל הראשי של נחל בוקר, לכיוון איפה שהיה מפגש ג'יפולוג לפני 4 או 5 שנים. יש אינסוף פינות שאתה יכול לתפוס.
136862
רק לא באמצע שבוע (לגבי נחל בוקר).
boaz avrahami
10-01-22, 15:03
נחל בוקר שהציע נמרוד זה לדעתי לחלוטין עונה הכי טוב על ההגדרה.
השיטה בנוקד כמעט בוודאות תהיה תפוסה ובהוקר יש שם ממוקדם מאוד מלא רוכבי אופניים
אנחנו ישנו בחמישי האחרון בחניון לילה מעלה עלי/תצפית מכתש קטן. היה רכב אחד שחנה רחוק מאיתנו ונעלם במהלך הלילה ובבוקר הגיעו חבר'ה שיצאו לרוץ רחמנה לצלןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20220110/20ce4360d86475134b557eea41969b0d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220110/3daf367a4e4b76a1805e5d740df6f5d3.jpg
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
הייתי כמה פעמים לבד בחניון לילה עין זיק. קרוב אבל מספיק בודד. ולא סביר שמישהו יעשה את כל הדרך בלילה בשמורת טבע רק כדי להציק לך. הפקח עובר בשקיעה לומר לילה טוב.
לא מצליח להעלות קובץ. הנה תמונה משם. מקום יפהפה.
https://www.flickr.com/photos/rivm/51763593897/in/datetaken-public/
מישור דובר, בין אלמוג לקלי"ה.
ערוצי חוואר יפים, לא שמורה, לא ש.א, המקומיים לא מסתובבים שם, קרוב לציוולזציה (הכל יחסי..) אבל מרגיש באמצע שום מקום.
ערוצי חוואר יפים, לא שמורה, לא ש.א, המקומיים לא מסתובבים שם, קרוב לציוולזציה (הכל יחסי..) אבל מרגיש באמצע שום מקום.מאיפה אתה נכנס ואיפה ישנים שם ?
מאיפה אתה נכנס ואיפה ישנים שם ?
Sent from my SM-G960F using Tapatalkהכניסות שאני מכיר:
1. מהכניסה לקיבוץ אלמוג, נצמדים לגדר הקיבוץ על השביל האדום עד לעיקול חד בשביל - יורדים מהשביל לדרך לא מסומנת שממשיכה עד למטעי הדקלים של קלי"ה וכל קפל קרקע הוא רלוונטי לנקודת לינה עבורך.
2. בין צומת בית הערבה לצומת הלידו, דרך אספלט שיוצאת מערבה שמובילה למאגר אוג (מי שפכים, לא להתמקם לידו).
3. דרך מטעי התמרים של קיבוץ קלי"ה.
צירפתי תמונה עם נק' הכניסה והמיקום שאני אוהב להתמקם בו בדר"כ (קצת צפוני למאגר, אין ריח, יורד כמה מטרים מהשביל לכיוון מערב ואני לבד בין קירות החוואר.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220110/1d4d16dc2d9977ba61fdd13b3c018505.jpg
הכניסות שאני מכיר:
1. מהכניסה לקיבוץ אלמוג, נצמדים לגדר הקיבוץ על השביל האדום עד לעיקול חד בשביל - יורדים מהשביל לדרך לא מסומנת שממשיכה עד למטעי הדקלים של קלי"ה וכל קפל קרקע הוא רלוונטי לנקודת לינה עבורך.
2. בין צומת בית הערבה לצומת הלידו, דרך אספלט שיוצאת מערבה שמובילה למאגר אוג (מי שפכים, לא להתמקם לידו).
צירפתי תמונה עם נק' הכניסה והמיקום שאני אוהב להתמקם בו בדר"כ (קצת צפוני למאגר, אין ריח, יורד כמה מטרים מהשביל לכיוון מערב ואני לבד בין קירות החוואר.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220110/1d4d16dc2d9977ba61fdd13b3c018505.jpgתודה
תמיד חיפשתי שם מקום
רק לידיעה עובר שם לייד סינגל אופנים בשם חווארי אלמוג. לא פופולרי במיוחד לידיעתי אבל אולי תראה באיזור אופניים בסופש.
https://www.parks.org.il/new/%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9c-%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%99%d7%99%d7% 9d-%d7%91%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%9a-21-%d7%a7%d7%9e-%d7%a1%d7%91%d7%99%d7%91-%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%97/
Sent from my HD1903 using Tapatalk
הכניסות שאני מכיר:
צירפתי תמונה עם נק' הכניסה והמיקום שאני אוהב להתמקם בו בדר"כ (קצת צפוני למאגר, אין ריח, יורד כמה מטרים מהשביל לכיוון מערב ואני לבד בין קירות החוואר.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220110/1d4d16dc2d9977ba61fdd13b3c018505.jpg
לפי המפה זה באמצע שמורת נחל אוג
לפי המפה זה באמצע שמורת נחל אוגמהמעט שאני מבין - מדובר בשמורה מאושרת ולא מוכרזת.
בשישי האחרון ישננו בחניון נחל צבירה .
מ-ו-ש-ל-ם.
מבודד, מליון כוכבים , ואין רוח.
(נכנסים מכביש הערבה מזרחה לנקרות על האדום, ואחרי כמה ק"מ לוקחים שמאלה על הירוק (או כחול - לא זוכר) עד לנחל. סה"כ נסיעה מהכביש 20 דקות.
סירטון של הטיול והחניון :
https://www.youtube.com/watch?v=TmahL1tEZDc&t=23s
אם אתה כבר בירידה מערד, חניון לילה נחל לוט.
אגב, חמישי בלילה מדובר על גשם..
בשישי האחרון ישננו בחניון נחל צבירה .
....
(נכנסים מכביש הערבה מזרחה לנקרות על האדום,
אני מניח שהתכוונת מערבה, לא?
אם לא - אשמח לקישור לחניון / תמונה על מפה
ערוצי חוואר יפים, לא שמורה, לא ש.א, המקומיים לא מסתובבים שם, קרוב לציוולזציה (הכל יחסי..) אבל מרגיש באמצע שום מקום.חלק מהשטח מעכשיו שמורת טבע
הוא צירף את המפה למטה
https://inature.info/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%AA_%D7%A0%D7 %97%D7%9C_%D7%90%D7%95%D7%92
עדיין לא שמורה מוכרזת לדעתי
138435
אבל עשיו ראיתי את זה אז....
https://www.haaretz.co.il/news/politics/2022-05-25/ty-article/.premium/00000180-fa3e-ddf2-a383-ff7fc3880000?fbclid=IwAR1zvuFqappG2HBd-mlfT5HgWrKy6fhUTwIs8vOSJGEbQtKdKhZfsHfH5 K4
שעתיים וקצת מהמרכז. כשאני מחפש שקט אני מוצא כמעט תמיד בחניון של נחל ניצנה ממש קרוב לכביש שמתחיל בצומת הרוחות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
חלק מהשטח מעכשיו שמורת טבע
הוא צירף את המפה למטה
https://inature.info/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%AA_%D7%A0%D7 %97%D7%9C_%D7%90%D7%95%D7%92
האמת, באסה.
לתחושתי זה היה אחד המקומות הבודדים שניתן היה לישון בהם בשקט במרחב שממצוקי דרגות וצפונה. בימי הקורונה העברתי שם לא מעט לילות עם הילדות שלי.
וגם ככה הבדואים במעלה הנחל ימשיכו להתנהל כרגיל ולטנף אותו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.