PDA

צפייה בגרסה מלאה : ג'יפ ראשון - יעוץ

gil_k
12-01-22, 14:57
בעקבות המלצות האנשים פה, פותח שירשור חדש.

1. תקציב - עד 60 לרכישה + שידרוגים. תקציב תחזוקה שנתי של 10-15 כולל טסטים ורשיונות.

2. גודל\קיבולת - אנחנו משפחה של 4 נפשות, עם יוצאים ביחד +, אז גם לוקחים ציוד. רצוי רכב מרווח, ג'ימני, גרנד וויטרה קצר, ופג'רו קצר למשל קטנים לי מדי.

3.א.ב. נסועה שנתית - זה רכב שני במשפחה, אני לא נוסע הרבה בכלל, לרוב למשרד לחנות להקפיץ ת'ילדים לחוגים. גם יש לי אפשרות לעבוד מהבית אז אם הרכב במוסך לכמה ימים, זה לא נוח אבל גם לא קטסטרופה. נוחות נסיעה בכביש לא פקטור קובע.
3.ג.ד. תחזוקה - יש לי ידע טכני סביר ונכונות\רצון לעשות דברים לבד וללמוד. לא תמיד יש לי זמן לזה, לכן עדיף משהו יחסית אמין. אני מאיזור הקריות, יש כאן לפחות שני סדנאות באיזור שאני מכיר, בטוח יש גם מוסכים טובים.

4. אופי השימוש - עם המשפחה בעיקר טיולים, שטח רך, קצת בוץ\חול\מים. לבד הייתי רוצה לעשות גם סלעים, ברמה בינונית+ (בסגנון מעלה עשוש).

5. העדפות ותנאי סף - חייב: רכב מרווח עם הילוך כוח, יכולת להוסיף ולשדרג וזמינות טובה של חלקי חילוף (לא משהו נדיר או משנות המנדט).
מעדיף: מנוע בנזין חזק, וסרן חי (או שניים), טנדר אפשרי אבל עדיף סגור.

6. אפשרויות שבדקתי - בדקתי לנד קרוזר קצר - קצת צפוף אבל סביר, לא מצאתי אחד בתקציב שלי. טרופר קצר בנזין גם קצת צפוף אבל אפשרי - מחפש כבר כמה זמן, לא מצאתי למכירה באיזור שלי. גראנד צ'רוקי מהישנים גם לא מוצא באיזור.
כרגע מה שמצאתי באיזור שמתאים זה רודיאו 2002 או גראנד צ'רוקי 2008 (שאני לא בטוח מה היכולות שטח שלו חוץ מזה שהוא 4x4, שמעתי יש לו שני סרנים חיים, לא בטוח אבל).

אשמח לשמוע המלצות דעות עצות.
תודה

assafy
12-01-22, 17:03
גרנד צ'ירוקי 2008 זה מהדור שנקרא wk. לי אין אותו אך מטייל הרבה עם חברים עם כאלה.
על פניו נראה שעונה על כל מה שציינת ואף יותר. אחרי שיפורים כמו נעילות וצמיגים ראויים יוכל לעשות כל מסלול טיול.
לדור הזה יש סרן חי אחורי ומתלים קדמיים נפרדים.
צריך לשים לב לתת הדגמים מאחר ויש דגמים ללא הילוך כח ואולי אפילו ללא 4 על 4 בכלל.
יש כאן מומחים גדולים ממני שיוכלו ליעץ בדבר הכיוון הזה. אישית הייתי מעדיף את זה בהחלט על רודיאו ולו רק מאחר וזה רכב מודרני בהרבה וגם מהסיבה שזה ג'יפ אמיתי עם כל המשמעויות של זה.

נדב ש.
12-01-22, 19:47
אני לא הייתי בוחר ברכב קצר בכלל, 2 דלתות עם 4 נפשות זה לא נוח בעליל, וגם צפוף.

רודאו 2002 , תחפור טוב לפני שתקנה, יש להם כל מיני "מחלות"... שלא תתייאש...

על פניו נישמע שהגראנד 2008 יתאים לך, לא היה לי כזה, אבל לחברים כן, קצת הגבהה מיגון, צמיגים ויעשה מה שתיארת.
רק תיבדוק את הדגם שיש לו low וכו' כמו שכתב מעליי assafy.

Aifer
12-01-22, 20:37
בתקציב הזה הייתי מוצא גראנד ZJ שמור ומטופל, ושם בצד 20 אלף לשדרוגים אם צריך כתלות ברכב שמצאת..
קיבלת 2 סרנים חיים, חלקים וטיפולים זולים .
חסרונות - שתיין. אלא אם כן הוסב לגז (המנוע מקבל יפה גז) אבל בתמורה המיכל תופס מקום בתא מטען.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

מוטי טויוטה
12-01-22, 22:39
אולי אני קצת משוחד, אבל מה עם רקסטון?
מעבר לזה, גראנד ויטארה יצא לך לבדוק?

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

gil_k
13-01-22, 12:05
אולי אני קצת משוחד, אבל מה עם רקסטון?
מעבר לזה, גראנד ויטארה יצא לך לבדוק?

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

מודה שלא יצא לי לבדוק רקסטון, גראנד ויטראה ראיתי קצר והוא קצת קטן לי. אם יהיה משהו באיזור שלי אבדוק.

erezgur
13-01-22, 12:34
ראיתי קצר והוא קצת קטן לי.

ל-4 אנשים כדאי שעקרונית לא תבחן רכבים קצרים עם 2-3 דלתות ותתרכז בארוכים.
לטיולים ברמת עבירות קלה ובינונית גרנד ויטרה יכול להתאים.

אם יהיה משהו באיזור שלי אבדוק.
שתי הערות:
1. בשביל לראות / להתרשם האם דגם מסויים מתאים לך או לא - אתה לא חייב להמתין ש"יהיה משהו (למכירה) באזור שלך" - תוכל להתרשם גם מרכבים של שכנים / חברים / חברי הפורום אפילו שאינם למכירה, פשוט כדי לעזור לך להתמקד / לפסול אפשרויות חיפוש.
2. מצב השוק כיום הוא כזה שרכבים טובים נחטפים מהר ובמחירים גבוהים יחסית למה שהיה לפני שנתיים. אם תגביל את עצמך רק לרכבים הנמכרים קרוב לביית - ייתכן ותאלץ להמתין זמן רב. זו נקודה שכנראה תבין בשבועות הקרובים כאשר תהיה עסוק באיתור רכב מתאים... כנראה שבסוף תמצא עצמך נוסע גם רחוק יותר כדי לבחון / לקנות רכב מתאים.

boaz avrahami
16-01-22, 20:04
לך תתרשם מהאוטו הזה.
הכי הרבה ג׳יפ שתוכל להשיג בתקציב שלך.
מאוד נפוץ בעולם עם חלפים זולים מאוד וקל מאוד לטפל לבד.
אני מחזיק כזה כבר 12 שנים וגם מכיר את הרכב המפורסם שהוא החליף בעלים בין שני חברי אתר.
הבעלים הנוכחיים טס הרבה לארהב ולא חסך על האוטו.
בנוסף יש לו גז דבר שיוזיל לך את הנסיעות מאוד.

לך תתרשם.

בועז

גראנד צירוקי ZJ למכירה
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=22239&share_tid=123043&share_pid=975504&url=https%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2Ecom%2 Fforums%2Fshowpost%2Ephp%3Fp%3D975504&share_type=t&link_source=app

איל מ
16-01-22, 20:09
ואני אוסיף, שאני לא מכיר אישית את אומר (aifer) מחוץ לפורום, אבל נתקלתי בו עם הzj הזה, בחילוץ משותף בירקון לפני לא זוכר מתי,
והוא בהחלט שומר על האוטו (מבחינת נהיגה לפחות).

Aifer
17-01-22, 16:32
ואני אוסיף, שאני לא מכיר אישית את אומר (aifer) מחוץ לפורום, אבל נתקלתי בו עם הzj הזה, בחילוץ משותף בירקון לפני לא זוכר מתי,
והוא בהחלט שומר על האוטו (מבחינת נהיגה לפחות).גדול,
אתה עם הדיסקו?

איל מ
17-01-22, 16:33
מודה.

Aifer
17-01-22, 17:14
מודה.מצ"ב קישור לחילוץ המתואר.
ג'ימיני עם 2 חברה נחמדים שקוע עמוק...

https://photos.app.goo.gl/zmxuRKEzdsrxU8eS7