צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - ספידומטר חיצוני לאופנוע
שלומות,
בנוסף לטווינגו הזקנה ולאופנוע שכתבתי עליהם בעבר, יש לי גם קטנוע 250 מזדקן תוצרת פז'ו. לא מזמן התקנתי עליו מעמד לטלפון, ובגלל שמדובר ברכב צרפתי כמובן שנאלצתי לפרק את כל הדשבורד בשביל גישה למראות, ולנתק את הצמה הבודדת מלוח המחוונים. אז עכשיו יש לי אחלה מעמד לטלפון, אבל מאז אותו יום גורלי הספידומטר ומד המרחק חדלו לעבוד.
מדובר במתקן מוזר, שאמנם הוא אנלוגי למראה אך לא מחוברים אליו שום כבלים מכניים. כל האלקטרוניקה של הקטנוע מתנקזת לצמה אחת עם פלאג רחב ושטוח, שכבר בדקתי מכל הכיוונים ואין בו שום נזק. שרטוטים חשמליים לבדיקת רציפות אין להשיג, ואת לוח המחוונים כבר פירקתי וניקיתי אך ללא הועיל. זה לא סיפור גדול איפה שאני גר לנסוע בלי ספידומטר או אפילו לעבור כך טסט, אבל מעצבן. אז עכשיו זה או לקנות לוח מחוונים מפירוק ולקוות שזה יפתור את הבעיה, או שהתקלה היא בצמת החיווט שתיקונה אינו ישים במיוחד.
136914 136915
חשבתי על פתרון של ספידומטר (ורצוי גם אודומטר) חיצוני, מבוסס GPS או חיישן מכני כלשהו, שיוזן מה-12 וולט של המצבר. גיגול ארוך מעלה בעיקר מכשירים המיועדים למכונית (גדולים מדי) או לאופניים (עם טווח מהירות מוגבל וסוללה נשלפת) שלא כ"כ יעבוד בסצנריו שלי. תהיתי אם למי מהקוראים כאן יש נסיון עם מכשיר דומה בעלות סבירה (עד חמישים יורו) שיעשה את העבודה. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה.
מודה לכם מראש.
חנן-ג'יפולוג
14-01-22, 00:20
יש אפליקציות מצוינות לספידומטר ואודומטר בטלפון.
בדקת שלא נשבר או התעקם פין בצד של הדשבורד ?
השלב הבא זה לעקוב אחרי הצמה ולבדוק רציפות מקצה לקצה.
היתה לי פעם בעייה בצמה ראשית של אופנוע איטלקי (אפילו שקראו לו ימאהה..) שהשביתה חלקית את המנוע. הבעייה היתה בסופו של דבר באמצע הצמה ולא בקצוות - סיפור מהסרטים לאתר במיוחד שהדרך היחידה לבדוק זה לבעוט בצילינדר יחיד של 600 סמ"ק ...
boaz avrahami
14-01-22, 06:11
נסה מזלך כאן
https://www.motorcycle-manual.com/peugeot/#google_vignette
יש לי זיכרון מעומעם על פרויקט ספידומטר מבוסס GPS עם ארדואינו שחנן פרסם...
אם תמצא אותו - אולי תקבל שם רעיון
נשלח מהנייד
לחברת vapor יש ספידומטר לשלל סוגי אופנועים (בעצם ספידומטר דיגיטלי אוניברסלי, שלפי סוג האופנוע, אתה מחבר אותו בדרכים שונות).
כולל לאופנועים הכי טיפשים שיש. אתה מזמין מה שאתה רוצה, החל ממהירות בלבד (חיישן על הגלגל עם מגנט), דרך מד סלד (חיישן נוסף על כבל ההצתה), מד חום (ניחשת: רגש נוסף), ועוד פונקציות לדגמים מתקדמים יותר.
ומכיוון שאתה חבר בפולגז, חבל שאתה לא שואל שם.
בזמנו התעניינתי עבור חבר. יש המון מוצרים שיכולים להתאים. מפשוטים למורכבים יותר.
https://www.aliexpress.com/premium/motorcycle-gps-speedometer.html?d=y&origin=y&catId=0&initiative_id=SB_20220113222629&SearchText=motorcycle%20gps%20speedomete r
לדוגמא:
https://www.aliexpress.com/item/32958187810.html?spm=a2g0o.productlist.0 .0.67866905kA87WN&algo_pvid=d201d35c-e0bc-45ec-84c0-cf2582e29edb&algo_exp_id=d201d35c-e0bc-45ec-84c0-cf2582e29edb-15&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%22120000230 61316245%22%7D&pdp_pi=-1%3B39.5%3B-1%3BUSD+8.76%40salePrice%3BUSD%3Bsearch-mainSearch
אם תחליט אולי תוכל לשתול אותו במקום המקורי, גם אם המשמעות היא ניתוח.
חנן-ג'יפולוג
14-01-22, 08:37
https://imageshack.com/i/eyHLJSJ5j
זה היה משחק נחמד, ודרך ללמוד עבודת ארדואינו וgps.
יש פתרונות עדיפים מן המוכן.
יש אצל הסינים מיליון סוגים של סםידומטרים עצמאיים לאופנועים - בגרושים. לא מבוססי ג'יפיאס אלא בחלקם מגנט על הגלגל כמו באופניים וחלקם עם הכבל המקורי.
יש עם ובלי כניסה לתצוגת ניוטרל, ואיתות אורות ועוד ועוד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה לכל המגיבים, תמיד נחמד לראות בשרשורים האלה יוזרים מוכרים מהפורומים הסמוכים.
יש אפליקציות מצוינות לספידומטר ואודומטר בטלפון.
הקטנוע משמש אותי בעיקר לנסיעות קצרות, כך שהטלפון בד"כ בכיס. את המעמד התקנתי למקרים הבודדים בהם צריך לנסוע עם GPS.
בדקת שלא נשבר או התעקם פין בצד של הדשבורד? השלב הבא זה לעקוב אחרי הצמה ולבדוק רציפות מקצה לקצה.
בחייאת, קצת קרדיט... כמובן שבדקתי את שני הצדדים, ושרטוטים מקוריים כפי שכתבתי אין להשיג. גם אם אצליח למצוא אותם מדגם מקביל (אולי בעזרת הלינק של בועז) - סיכוי נמוך שיובילו לפתרון מעשי. ונגיד אפילו שמצאתי את החוט המנותק, אז מה? לפתוח את כל הצמה כדי להחליף אותו? להוביל חוט חדש במקביל ואז לחפש את הפינים המתאימים כדי לתקוע אותו בפלאג המקורי? לעשות ספלייס לקצוות החוטים הקיימים? אלו לא פתרונות ישימים במיוחד בתנאים ביתיים.
נסה מזלך כאן
תודה, יבדק.
מכיוון שאתה חבר בפולגז, חבל שאתה לא שואל שם.
הפורום שם עדיין חי? חשבתי שכל הכותבים הרציניים כבר עזבו לקבוצות הפייסבוק השונות, אחרי כל החילופי גברי בהנהלה.
יש אצל הסינים...
כן, שמתי לב... :D קיוויתי שמישהו פה יוכל לתת המלצה קצת יותר ממוקדת מנסיון, כי באתרים הרלוונטיים קשה להבין מה באמת עובד ומה סתם מראה מספרים רנדומליים עד הגשם הראשון.
עשיתי נסיונות עם כמה כאלה. אלו שמיועדים מראש לסקוטרים חשמליים על תתעסק איתם למרות המחיר הנמוך.
כל השאר.... תקנה את השניים שנראים לך הכי סבירים ותנסה. בינינו... מה זה משנה מה המהירות על הספידומטר...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בדקת את ההלחמות של הקונקטור בצד הלוח שעונים?
כמובן שבדקתי את שני הצדדים, ושרטוטים מקוריים כפי שכתבתי אין להשיג. גם אם אצליח למצוא אותם מדגם מקביל (אולי בעזרת הלינק של בועז) - סיכוי נמוך שיובילו לפתרון מעשי. ונגיד אפילו שמצאתי את החוט המנותק, אז מה? לפתוח את כל הצמה כדי להחליף אותו? להוביל חוט חדש במקביל ואז לחפש את הפינים המתאימים כדי לתקוע אותו בפלאג המקורי? לעשות ספלייס לקצוות החוטים הקיימים? אלו לא פתרונות ישימים במיוחד בתנאים ביתיים.
אם אתה מצליח לאתר את הנתק, עשית כבר 95% מהעבודה. אין שום בעייה לעשות ניתוח מעקפים גם באמצעים ביתיים. מנסיון אישי כאמור.
אני עם ספידומטר gps של חברת KUS (בדיוק כמו שזה נשמע).
עובד מעולה על אופנוע אספנות.
יש תמיכה טובה מנציגות בארה״ב.
בינתיים הוכיח את עצמו.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10159557861192318&type=3
חפש האתר של KUS-USA.
אני בסוף קניתי את המוצר באמזון.
תודה לכולם, צופה שזה יקח זמן אך אעדכן כיצד הסתיים.
לא בדקתי את הלחמות הקונקטור בצד הלוח, אין לי אפשרות לפרקו בצורה אלגנטית עד לרמה כזאת.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.