זוהר לב
14-01-22, 17:53
עכשיו כשריח מרק הבשר המבעבע במטבח ומפיץ ריחות משגעים שמורידים ריר לחלל הגרון ומעלים תמונות ילדות בבית אבא, אני יושב, ובין ההפרעות מנסה ל"צייר" לכם תקופה אחרת בתמונות "עכשויות".
תקופה שהחיים נחיו, תקופה שההתנהלות לעולם לא רדפה אחרי הזמן אלא הוא אחריה, תקופה של סבתא שמבשלת בחוץ עם סיר על המשפתיים שהיו כמה ברזלים עגולים שנתקעו בקרקע ואליהן חוברו כמה צולבים בחוטי ברזל, ואילו המאפים נאפו בתנור החבית שבחצר, תנור ש"הונע" ע"י גזרי עצי הדרים.
נתחיל בזאת שכמו שפסח ללא מצות הוא לא פסח, אז ארוחת שישי בבית תימני לא תהיה ארוחה ללא שלשת המרכיבים ההכרחיים:
1 מרק עוף או מרק בשר. 2. חילבה, ורצוי ירוקה עם הרבה לימון. 3.פיתות תימניות, ובעגה ה'מיקצועית', סלוף או גלוב. (שניהם בקמץ וה- 'ב' דגושה)
המיוחד בסלוף-גלוב הוא שהיא פיתה בשרנית, מלאת נפח, ומשביעה, להבדיל מהדרוזית או הבדואית.
הסיפור התחיל עם דוד שתוכנן להיות מעשנה אבל תפנית מסוימת בחשיבה הפכה אותו לטאבון עצים עם פלטה מתהפכת שכל ייעודו הוקדש להבליט ולבטא את הפורנוגרפיה שבין הבצק לבין האש, כשהתוצר הסופי הנה הסלוף.
יש שאומרים שאין כמו הנשים התימניות שהן שילוב של ביתיות- הכנת אוכל(בצק).... ובלילות... הו.... בלילות.....חושפות הן את האש שבן.
- - - Updated - - -
זה הטאבון.
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136922&d=1642175173&thumb=1&stc=1
- - - Updated - - -
פלטה מתהפכתhttps://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136924&d=1642175269&thumb=1&stc=1https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136923&d=1642175240&thumb=1&stc=1.
- - - Updated - - -
איש בוערת כמובן רק מעץ טיבעי
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136925&d=1642175577&thumb=1&stc=1
תקופה שהחיים נחיו, תקופה שההתנהלות לעולם לא רדפה אחרי הזמן אלא הוא אחריה, תקופה של סבתא שמבשלת בחוץ עם סיר על המשפתיים שהיו כמה ברזלים עגולים שנתקעו בקרקע ואליהן חוברו כמה צולבים בחוטי ברזל, ואילו המאפים נאפו בתנור החבית שבחצר, תנור ש"הונע" ע"י גזרי עצי הדרים.
נתחיל בזאת שכמו שפסח ללא מצות הוא לא פסח, אז ארוחת שישי בבית תימני לא תהיה ארוחה ללא שלשת המרכיבים ההכרחיים:
1 מרק עוף או מרק בשר. 2. חילבה, ורצוי ירוקה עם הרבה לימון. 3.פיתות תימניות, ובעגה ה'מיקצועית', סלוף או גלוב. (שניהם בקמץ וה- 'ב' דגושה)
המיוחד בסלוף-גלוב הוא שהיא פיתה בשרנית, מלאת נפח, ומשביעה, להבדיל מהדרוזית או הבדואית.
הסיפור התחיל עם דוד שתוכנן להיות מעשנה אבל תפנית מסוימת בחשיבה הפכה אותו לטאבון עצים עם פלטה מתהפכת שכל ייעודו הוקדש להבליט ולבטא את הפורנוגרפיה שבין הבצק לבין האש, כשהתוצר הסופי הנה הסלוף.
יש שאומרים שאין כמו הנשים התימניות שהן שילוב של ביתיות- הכנת אוכל(בצק).... ובלילות... הו.... בלילות.....חושפות הן את האש שבן.
- - - Updated - - -
זה הטאבון.
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136922&d=1642175173&thumb=1&stc=1
- - - Updated - - -
פלטה מתהפכתhttps://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136924&d=1642175269&thumb=1&stc=1https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136923&d=1642175240&thumb=1&stc=1.
- - - Updated - - -
איש בוערת כמובן רק מעץ טיבעי
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136925&d=1642175577&thumb=1&stc=1