PDA

צפייה בגרסה מלאה : קוראים לזה סלוף.........מה לא ידעת?



זוהר לב
14-01-22, 17:53
עכשיו כשריח מרק הבשר המבעבע במטבח ומפיץ ריחות משגעים שמורידים ריר לחלל הגרון ומעלים תמונות ילדות בבית אבא, אני יושב, ובין ההפרעות מנסה ל"צייר" לכם תקופה אחרת בתמונות "עכשויות".
תקופה שהחיים נחיו, תקופה שההתנהלות לעולם לא רדפה אחרי הזמן אלא הוא אחריה, תקופה של סבתא שמבשלת בחוץ עם סיר על המשפתיים שהיו כמה ברזלים עגולים שנתקעו בקרקע ואליהן חוברו כמה צולבים בחוטי ברזל, ואילו המאפים נאפו בתנור החבית שבחצר, תנור ש"הונע" ע"י גזרי עצי הדרים.

נתחיל בזאת שכמו שפסח ללא מצות הוא לא פסח, אז ארוחת שישי בבית תימני לא תהיה ארוחה ללא שלשת המרכיבים ההכרחיים:
1 מרק עוף או מרק בשר. 2. חילבה, ורצוי ירוקה עם הרבה לימון. 3.פיתות תימניות, ובעגה ה'מיקצועית', סלוף או גלוב. (שניהם בקמץ וה- 'ב' דגושה)
המיוחד בסלוף-גלוב הוא שהיא פיתה בשרנית, מלאת נפח, ומשביעה, להבדיל מהדרוזית או הבדואית.

הסיפור התחיל עם דוד שתוכנן להיות מעשנה אבל תפנית מסוימת בחשיבה הפכה אותו לטאבון עצים עם פלטה מתהפכת שכל ייעודו הוקדש להבליט ולבטא את הפורנוגרפיה שבין הבצק לבין האש, כשהתוצר הסופי הנה הסלוף.
יש שאומרים שאין כמו הנשים התימניות שהן שילוב של ביתיות- הכנת אוכל(בצק).... ובלילות... הו.... בלילות.....חושפות הן את האש שבן.

- - - Updated - - -

זה הטאבון.
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136922&d=1642175173&thumb=1&stc=1

- - - Updated - - -

פלטה מתהפכתhttps://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136924&d=1642175269&thumb=1&stc=1https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136923&d=1642175240&thumb=1&stc=1.

- - - Updated - - -

איש בוערת כמובן רק מעץ טיבעי
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136925&d=1642175577&thumb=1&stc=1

boaz avrahami
14-01-22, 17:56
מי אני שאתווכח עם תימני אבל אני הוספתי לצד המרק את זה.
ספוג תימני משובח שלפי מה שאמרו לי, הוא המרכיב הנכון בתוך המרק ולצד החילבה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220114/172734c0a34b94ecc8e39ca7f981fed1.jpg

זוהר לב
14-01-22, 18:02
מחממים טוב את הפלטה העגולה ואז לשלב הבא.
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136928&d=1642175827&thumb=1&stc=1
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136929&d=1642175857&thumb=1&stc=1https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136926&d=1642175764&thumb=1&stc=1
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136927&d=1642175797&thumb=1&stc=1https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136931&d=1642175966&thumb=1&stc=1https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136930&d=1642175908&thumb=1&stc=1

- - - Updated - - -

זוהר לב
14-01-22, 18:10
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136934&d=1642176339&thumb=1&stc=1https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136932&d=1642176272&thumb=1&stc=1https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136935&d=1642176370&thumb=1&stc=1

https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136933&d=1642176304&thumb=1&stc=1



https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136937&d=1642176462&thumb=1&stc=1

https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136937&d=1642176462&thumb=1&stc=1

https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136938&d=1642176485&thumb=1&stc=1

https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136939&d=1642176555&thumb=1&stc=1

https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136940&d=1642176582&thumb=1&stc=1

https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=136936&d=1642176411&thumb=1&stc=1

guyo
14-01-22, 18:22
מרגיש הכי אשכנזי
אבל הפלטה המתהפכת היא כדי לשרוף קצת את הסלוף? אם כן זה פשוט גאוני

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

נדב ש.
14-01-22, 19:02
זוהר ידידי, תענוג לקרוא...
מכיר סלוף, גלוב , מרק תימני.
מומלץ למי שלא מכיר!
תודה על השיתוף.

אצלנו הכורדים יש את הלחם הכורדי(מכל מיני סוגים)שמכינים על טאבון מופעל גם על עצים, אני זוכר את סבתא במושב יושבת בחצר ומכינה לכולם...
היו ימים.

nirs
14-01-22, 19:13
אני אחרי ארוחת שישי (מוקדמת…) והריר עלה..
כבוד!


Sent from my iPhone using Tapatalk

hadtomer
14-01-22, 20:52
אני יושב בסלון ומפליץ אחרי ארוחת שישי - והתמונות האלה גורמות לי לשקול התקנת כרס נוספת למקרה שיבוא סלוף. תענוג

זוהר לב
14-01-22, 21:37
מי אני שאתווכח עם תימני אבל אני הוספתי לצד המרק את זה.
ספוג תימני משובח שלפי מה שאמרו לי, הוא המרכיב הנכון בתוך המרק ולצד החילבה.



הלחוח משתייך לקבוצת המאפים שהכנתם כרוכה בשימוש בשמן למניעת הדבקות (מה שנחשב כטיגון), ולכן הברכה עליהם היא "מיני מזונות".(ויש ויכוחים )
הסלוף לעומתם אפוי, אין שימוש בשמן למניעת הדבקות לכן מברכים עליו "המוציא".
ומה ההבדל? הסלוף מחליף את החלה ביום שישי ואילו הלחוח לא! רוצה לחוח, קנה גם חלה.
ומכן כבר קל להבין.....תימנים......קמצנות....... למה לקנות חלה לשבת אם אפשר לעשות סלוף במקומה? ;)


הכל סיפוריי בדיות:)....... יש כאלו שאוהבים את זה ויש שמעדיפים את השני.
בכל אופן אלו שבתמונה צריכים מקצה שיפורים. אני יכול להשאיל לך את המכשיר שעושה ת'חורים בלחוח.:cool:

assafy
14-01-22, 21:44
ואיפה הכובאנה בסיפור?

זוהר לב
14-01-22, 21:53
יש ויכוח גם בין פוסקים. קבוצה אחת השנויה במחלוקת היא קבוצת המשומנים (מטוגנים) כמו ג'חנון, זלאביה, כובנה(אתה משמן את הסיר?) ומלאווח.
הסלוף לא בקבוצה זו ואין עליו שום ויכוח לענין הברכה.

boaz avrahami
14-01-22, 22:01
הלחוח הזה בלי שמן כלל.
קמח סולת שמרים סוכר מלח.
מחבת טפלון.
על אילו שאני מכין יש פטור מלברך.
הם יוצאים כבר מבורכים מהמחבת

idor
14-01-22, 23:52
הלחוח הזה בלי שמן כלל.
קמח סולת שמרים סוכר מלח.
מחבת טפלון.
על אילו שאני מכין יש פטור מלברך.
הם יוצאים כבר מבורכים מהמחבת

לחוח בלי שמן זה אוקסימורון, זה כמו להגיד על רוסי שהוא פיכח למחצה.

בחיאאת הרסתם אותי עם השרשור הזה, צריך דחוף רגיעון של הדס.

אני מזיל רוק מהפה כמו בלודוג שמפנטז על התרנגולת של השכנים.
עכשיו יש לי פלאשבקים מהתקופה שגרתי בראש העין והייתי הולך לקנות סלוף בימי שישי במאפיית ידעי ...
לצערי לא מוכרים תועבה כזאת ב-COSTCO... נו שויין

אבי ביטר
15-01-22, 10:02
אני יושב בסלון ומפליץ אחרי ארוחת שישי - והתמונות האלה גורמות לי לשקול התקנת כרס נוספת למקרה שיבוא סלוף. תענוג

נשמע כיף חיים.

לי כבר אין אישור להפליץ בכל מקום, היו ויכוחים רבים סביב העניין, והתמתנתי בנושא.

-->