התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חדירת מים (כמובן)

hadtomer
16-01-22, 18:05
היי

גשם ראשון הגיע ולפני 3 שבועות גיליתי ברכב חדירת מים מבהילה. לא "רטיבות" אלא "שלולית" ברגלי הנהג.

מהר מאוד הבנתי שהמים פשוט מטפטפים לתוך תא הנוסעים מסך השמש של הנהג- כלומר מהדיפון.

בדיקה מהירה העלתה למרבה הזוועה חלודה ליד אחת המסילות של הגג וחור קטן בגודל של שקל. בואו, פועל במפעל ג'יפ באוהיו אינו פועל באראקו שכל יום עושה תרגילי נינג'ה על FJ 40, כמו אביו לפניו וסבו לפניו ואבי סבו שהיה סמוראי. הרכב עבר לפחח מעולה שתיקן תיקון מצוין ויפה.

אתמול - שוב שלולית. חזרתי לפחח והוא פירק ביטנה, הושיב את הרכב שלי בגשם עם פועל בפנים - וקבע שהחדירה היא מעל השמשה. הפנה אותי לזגג לא רחוק ממנו ביהוד (ציון).

הלכתי לזגג והוא קבע שדווקא לא משם הדליפה. הריץ לחץ אוויר, סבון, הדליפה לדבריו היא מהסאנרוף שאגב לא פתחתי 4 שנים- אפילו הפיוז שלו הוצאתי מזמן שלא אפתח בטעות.

עכשיו אני בעיקר עצבני ומבואס מסיבות מובנות. לי יש באוטו מים, אני רואה טפטוף פיזית מסך השמש. ויש לי 2 בעלי מקצוע שכל אחד אומר דבר אחר. כלומר שמשה/סאנרוף. ולפני שנה לא היתה שלולית ולא היתה שום דליפה. אני מרגיש שפתאום כל החרא על הראש שלי.

מה דעתכם? וגם אם יש לכם אולי המלצה לאיזה בעל מקצוע טוב וסבלני בזגגות בגוש דן - תבורכו.

grand
16-01-22, 18:12
לא יודע איך זה בליברטי, אך בגראנד צרוקי תמיד סובלים מנזילות מהסן רוף, בדרך כלל בגלל סתימה בצינורות ניקוז, בדגמים מסויימים צינור הניקוז מתפורר עם השנים ואז אכן תקבל נזילה מהחלק העליון של הגג

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Dozer
16-01-22, 18:26
גם בסורנטו נזילות מהסאנרוף הן דבר מוכר. צינור ניקוז שיורד משם ואמור לצאת במקום שהוא לא הרגליים שלך

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

יונימוג אדום
16-01-22, 19:09
על ציון זגגות רכב ביהוד יש לי לומר רק דברים שליליים לצערי . ( לא אכנס לזה עכשיו )
זגג רכב סופר מקצועי וסופר סבלני - בני זגגות רכב ברעננה .
יש לו המון ידע וסבלנות ופותר בעיות שאחרים לא מצליחים להבין .
מניח שתקבל עליו עוד המלצות כאן באתר .

אילן

erezgur
16-01-22, 19:34
כמעט כל שרשור שבו עולה השאלה על זגג רכב מלא המלצות חמות על בני זגגות רכב רעננה.

לי אישית אין היכרות / ניסיון עימו.

hadtomer
16-01-22, 19:46
על ציון זגגות רכב ביהוד יש לי לומר רק דברים שליליים לצערי . ( לא אכנס לזה עכשיו )

גם אני לא הרגשתי שם ש="ווייב" חיובי.

תודה על ההמלצה-אפנה מחר לבני מרעננה

ד ו ר ו ן
16-01-22, 19:51
אני מנבא שזה יגמר עם סופר7 בגוון הרכב.

מוטי ג.
16-01-22, 20:40
אני פשוט קדחתי חורים ברצפת הדיסקו, שפשוט יזרמו החוצה לבד [emoji23]

יונימוג אדום
16-01-22, 20:45
אני מנבא שזה יגמר עם סופר7 בגוון הרכב.
אם יבקר אצל בני זה לא יגמר כך .
אצלי הייתה בעייה עם מסגרת החלון ( חדשה תחליפית ) - לא התעצל ובמשך שלוש !!! שעות חתך את המסגרת והשחיז ולאחר מכן ממיר חלודה וצבע - לא הרפה עד שהשמשה ישבה לשביעות רצונו , סיימנו את ההרכבה בשעה 19.00 .
ולבסוף חייב במחיר הגון מינוס .
הבחור צדיק אמיתי - מצדיע לו .

אילן

ishc
16-01-22, 21:28
+1 על ההמלצה לבני זגגות.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Asaf-a
16-01-22, 21:33
גם אני בקינג סבלתי ממסגרת הסאן רוף שהחלידה והתנפחה, והמים נכנסו בינה לבין הזכוכית, לא שייך לניקוזים שבחלון הגג.

ברוך גלאס בפתח תקווה טיפל בה, עלה לא מעט

Asaf-a
אסף.א

אבי ביטר
17-01-22, 09:27
בפאג'רו BK זאת מחלה תורשתית ידועה, חלודה במסגרת הסאנרוף, ניפוח, ובמקרים מסוימים חדירת מים.

נמרוד
17-01-22, 10:09
נזילות מסאן רוף זה לא מחלה תורשתית של רכב מסויים! זה פגם הנדסי יזום, שמחלקת השיווק כופה על מחלקת ההנדסה כדי לבדל רמות גימור, וזה אצל כל יצרני הרכב.
הפתרון הנכון הוא ביטול ואיטום בריתוך פח חדש (https://www.google.com/search?q=sunroof+delete+&tbm=isch&ved=2ahUKEwj797aYrLj1AhUg7rsIHY3DAxMQ2-cCegQIABAA&oq=sunroof+delete+&gs_lcp=CgNpbWcQAzIHCCMQ7wMQJzIFCAAQgAQyB QgAEIAEMgUIABCABDIECAAQHjIGCAAQBRAeMgYIA BAFEB4yBggAEAUQHjIGCAAQBRAeMgYIABAFEB5Qj gtYjgtgmw1oAHAAeACAAW2IAdkBkgEDMC4ymAEAo AEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=vCXlYfupF6Dc7_UPjYePmAE&bih=937&biw=1920&rlz=1C1EJFC_enIL837IL837), בעבודת פחחות מסודרת.

או סופר7.

אבי ביטר
17-01-22, 10:14
או לטפל בזה פעם בעשור או אפילו יותר, ולהמשיך ״להנות״ מהאפשרות.

אני החלטתי להשאיר.

boaz avrahami
17-01-22, 14:39
המרזבים של הסאן רוף חשופים למים גם כשהוא סגור?

חשבתי שעצם העובדה שאני לא נוגע בו תבטיח לי שקט לעולמים בגזרה הזו.

Asaf-a
17-01-22, 16:23
על פי רוב כאשר הסאן רוף סגור אין אטימה מוחלטת בין הגומייה לפתח בגג, הרעיון שהמים שנכנסים ברווח מתועלים למרזבים שבמסגרת ומשם ממשיכים למטה, לכן חשוב שלא יהיו סתומים.

אבל כאשר הנזילה בין מסגרת הסאן רוף לזכוכית הסאן רוף (למשל עקב התנפחות בעקבות חלודה), המים יטפטפו לא לתוך המרזבים שבהיקף אלא לתוך הרכב, ישירות על המושבים והרצפה או ברווח שבין גג הרכב והריפוד.

Asaf-a
אסף.א

איל מ
17-01-22, 16:32
נזילות מסאן רוף זה לא מחלה תורשתית של רכב מסויים! זה פגם הנדסי יזום, שמחלקת השיווק כופה על מחלקת ההנדסה כדי לבדל רמות גימור, וזה אצל כל יצרני הרכב.
הפתרון הנכון הוא ביטול ואיטום בריתוך פח חדש (https://www.google.com/search?q=sunroof+delete+&tbm=isch&ved=2ahUKEwj797aYrLj1AhUg7rsIHY3DAxMQ2-cCegQIABAA&oq=sunroof+delete+&gs_lcp=CgNpbWcQAzIHCCMQ7wMQJzIFCAAQgAQyB QgAEIAEMgUIABCABDIECAAQHjIGCAAQBRAeMgYIA BAFEB4yBggAEAUQHjIGCAAQBRAeMgYIABAFEB5Qj gtYjgtgmw1oAHAAeACAAW2IAdkBkgEDMC4ymAEAo AEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=vCXlYfupF6Dc7_UPjYePmAE&bih=937&biw=1920&rlz=1C1EJFC_enIL837IL837), בעבודת פחחות מסודרת.

או סופר7.
++
בכל הרכבים שקניתי אי פעם, התעקשתי לא לקנות את רמת הגימור עם הסאן רוף. גם אם זה אמר שפיספסתי כמה רכבים טובים.
(כנ"ל לגבי גגון אורך עם ברגים לתוך הגג, מתלי אוויר, וכל מיני מערכות מתוחכמות אחרות, אבל זה כבר מקרה פרטי של הרכב הנוכחי).

wonderd
17-01-22, 19:38
מה הבעיה לבדוק - ניילון מעט גדול יותר מחלון הגג, דבק חבלה, גשם.
אם יש נזילה זה לא מהגג, אם אין....

חצי שעה עבודה:
5 דקות הדבקה, 5 דקות לשכנע את האישה או הילד להשפריץ מים מהצינור עד שיש מים בתוך האוטו..
נשאר 20 דקות לקפה.

Juv
17-01-22, 19:42
הרבה יותר פשוט מזה. תפתח את הסאן רוף. אם יש סתימה במרזבים יהיו שם מים. אם יבש יחסית ואתה רוצה להיות בטוח, תשפוך למרזב בכל צד קצת מים ןתראה מה קורה איתם .....

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

dorbh
18-01-22, 10:30
תומר אשמח לשמוע האם הבעיה הייתה אכן מהסאנרוף וכיצד טופלה

hadtomer
05-02-22, 08:37
ביום חמישי הגעתי לבני ברעננה, הוא נתן בג'יפ מבט ארוך ואז דפק הרצאה של 10 דקות על חשיבותם של מרזבים נקיים. הוא ביקש שאשאיר את הרכב בידיים הטובות שלו והתנצל אם זה יקח יותר מיומיים כי הוא מטפל בעוד מקרים. על הדרך הוא ציין שיש לי חלון אחורי "מגמגם" והציע לתקן את זה בזיל הזול. הבן אדם מבין מה הוא עושה ברמות שקשה למצוא אצל בעלי מקצוע רבים בארץ. הוא הסביר לי מה הוא עומד לעשות כדי לאתר את הנזילה, ביקש שוב ושוב סבלנות מצידי, הבטיח שוב ושוב שהמחיר יהיה זול, למרות שכל הזמן הדגשתי שכסף זה לא נושא שצריך להיות על השולחן. הוא על הדרך גם ציין שהוא לא עובד שישי, אבל הרכב שלי מציב בפניו אתגר, וגם דורש פירוק של בטנת הגג, אז שיהיה...יעבוד שישי. הרכב עוד לא מוכן, אבל תענוג להגיע לכזה בעל מקצוע.

נמרוד
05-02-22, 08:48
ביום חמישי הגעתי לבני ברעננה, הוא נתן בג'יפ מבט ארוך ואז דפק הרצאה של 10 דקות על חשיבותם של מרזבים נקיים.

אשריך שזכית בבן כזה שמבין במרזבים! לי יש רק בנות.

hadtomer
05-02-22, 09:23
גם לי, אבל אצלנו מחנכים אותן למרזבים כבר מגיל צעיר

-->