צפייה בגרסה מלאה : ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרים?
כן יודע שרק מעטים נבחרים מהאתר זכו לבחון עם הישבן (ויתר האברים) את הברונקו אבל יש ים מידע לגבי השניים שבכותרת ברשת.
לכן, אם הייתה לכם האפשרות באיזה מבין השניים הייתם בוחרים ולמה? (המחיר שלהם די דומה)
אני מקווה ומאמין שהשאלה שבכותרת לי אישית תהיה רלבנטית בעוד כשנה וחצי שנתיים..
כן יודע שרק מעטים נבחרים מהאתר זכו לבחון עם הישבן (ויתר האברים) את הברונקו אבל יש ים מידע לגבי השניים שבכותרת ברשת.
לכן, אם הייתה לכם האפשרות באיזה מבין השניים הייתם בוחרים ולמה? (המחיר שלהם די דומה)
לדעתי
הבחירה פשוטה :
אם הטיוליי שטח שלך בינוני פלוס וקשים באופן עקבי אז רנגלר .
אם הם עד בינוני ב80 אחוז מהזמן ומידי פעם קצת מדרגות של פלוס עד קשה - בדלנדס .
כי גם רנגלר אפשר להתרגל לנוחות בכביש במיוחד עם בולמי פוקס.
אחלה דילמה
רכב נועד לתת תמורה יותר מלקחת אותך מא לב
Prefer to move from 2H to 4L with joy
Galaye
שלמה, טוב שיש לך שנתיים להתלבט, תאר לך שהייתי צריך לקבל החלטה מחר בבוקר, איזה לחץ!
נמרוד, אחרי תוצאות הגרלת הלוטו הערב ייתכן ואצטרך באמת להחליט עד מחר אז כמי שהתנסה במו ישבנו (אם אני לא טועה) מה היית בוחר ולמה?
ברונקו, קל.
הרנגלר הכי עביר שיש זה בכלל סופה במילואים, וגם בינה לבין ברונקו הייתי לוקח את הברונקו.
נמרוד, אחרי תוצאות הגרלת הלוטו הערב ייתכן ואצטרך באמת להחליט עד מחר אז כמי שהתנסה במו ישבנו (אם אני לא טועה) מה היית בוחר ולמה?
אתה יכול להיות רגוע, עם זמני האספקה בכל מקרה לא תצטרך להחליט עד מחר.
תזמין את שניהם ועד שהם יגיעו תשב ותחליט בצורה שקולה ומושכלת.
חוץ מזה, אם אתה מסתמך על הזכיה בלוטו אז למה להתלבט בכלל? אחד לימים הזוגיים והשני לשאר...
ליאור
זה כמו לשאול את מי אתה בוחר:
אנג’לינה גולי או שרליז ת׳רון…
אני לא בוחר עד שבודק.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מחלק את התשובה לשתיים (בלי לחזור על מה שכבר כתבו)
מודרניות, מכלולים ואלקטרוניקה, מצלמות ואוטונומיה, נוחות כביש ושבילים, תפעול מערכות = ברונקו (ללא ויכוח)
עבירות , כמות חלקי האפטר-מארקט , יכולות שידרוג, גמישות מתלים, בשרניות ועמידות שטח = רנגלר (גם ללא ויכוח)
זמינות חדש = חצי שנה עד שנתיים לשניהם
זמינות יד 2 = רנגלר (כי ברונקו יש רק חדש בינתיים)
הפער הכי כואב = לא מביאים ארצה את הדגם ה WILDTRAK או את ה FIRST EDITION
למי שחפץ במידע על השניים https://www.youtube.com/c/LiteBrite/videos
הזוג הנחמד במשך שנתיים הפך JL סטנדרתי למפלצת סלעים.
ולפני חודשיים התחיל את אותו התהליך עם ברונקו.
מה הבעייה, תמלא עוד כרטיס.
דעתי הפרטית. אם אתה נשאר סטנדרטי כלומר 33 עד 35 מקורי - יש לפורד מעלות רבות על פני רנגלר.
אם אתה מתכוון לעלות ל37 ומעלה - בג'יפ הכל כבר ידוע ופתור ואתה לא תהיה שפן נסיונות של אף אחד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Yaron.nahum
18-01-22, 14:21
מחלק את התשובה לשתיים (בלי לחזור על מה שכבר כתבו)
מודרניות, מכלולים ואלקטרוניקה, מצלמות ואוטונומיה, נוחות כביש ושבילים, תפעול מערכות = ברונקו (ללא ויכוח)
עבירות , כמות חלקי האפטר-מארקט , יכולות שידרוג, גמישות מתלים, בשרניות ועמידות שטח = רנגלר (גם ללא ויכוח)
זמינות חדש = חצי שנה עד שנתיים לשניהם
זמינות יד 2 = רנגלר (כי ברונקו יש רק חדש בינתיים)
הפער הכי כואב = לא מביאים ארצה את הדגם ה WILDTRAK או את ה FIRST EDITION
למי שחפץ במידע על השניים https://www.youtube.com/c/LiteBrite/videos
הזוג הנחמד במשך שנתיים הפך JL סטנדרתי למפלצת סלעים.
ולפני חודשיים התחיל את אותו התהליך עם ברונקו.
למיטב ידיעתי כן מביאים את ה Wildtrack לארץ
לפחות לפי האתר של פורד בארץ
קודם כל, כל מילה שנכתבת כאן היא תאורטית על גבול דיון פייסבוק בסגנון "מה לוקח?".
לפני כמה ימים עלתה כאן תהיה את מי מעניין בעצם ריינג' רובר חדש, ומבחינתי כבן נאמן למעמד הביניים, אותו הדבר ברונקו ורנגלר. זה לא מעניין אותי בכלל כי אין לי כסף. אבל אני כן חושב במונחים של מה יהיה כשאני כן אוכל לקנות כמשומש- והתשובה שלי היא ללא ספק רנגלר. אגב כל הדיון הזה כמובן נכתב מנקודת הנחה שאתה מתכוון לרכוש אחד כמשומש ולא כחדש בבוא יום ירושה או זכיה בפיס.
אני יכול כן לומר שנסעתי על הברונקו. ובדומה להרבה רכבים השאלה הראשונה ששאלתי את עצמי היתה "איך מנגבים כתמי זרע ענקיים מעצמי" אבל השאלה השניה היתה "אוקיי, עכשיו נחזור לשפיות, איך הוא יהיה כשהוא יגיע אליך כמשומש". כלומר הבה נסיר את משקפי ה"וואו ברונקו" הוורודות - וזה קשה מאוד בגלל שזה אכן וואו גדול. ונסתכל על המציאות ולא על הפנטזיה.
ואז הסתכלתי על מנוע הבנזין המוגדש ועתיר הצנרת. על תיבת ההילוכים מרובת המהירויות. על רשת מוסכים שלהערכתי מעולם לא ראתה רכב שטח, על מסך מגע ענקי ומה שנראה לי כלא מעט חשמל ואלקטרוניקה תחת המרכב. ואז נזכרתי שברנגלר יש עדיין מנוע אטמוספרי ישן וטוב , אלא אם בוחרים בגרסה עם מנוע אלפא רומיאו, השם ירחם. הגיר אינו סופר משוכלל 10 מהירויות אלא סתם גיר אהבל. הסרנים שניהם חיים וכנראה שפחות יהיו בעיות. אז נכון, הברונקו מדהים. אני חושב שהוא סביר בכביש. אבל קשה לי לומר איך הוא יראה כשהוא יגיע לידיים של אנשים בשר ודם כמונו.
ילד אתה תומר, לא למדת כלום מברלי? רכבים כאלו בוחנים עם קונדום.
לפני כמה ימים עלתה כאן תהיה את מי מעניין בעצם ריינג' רובר חדש, ומבחינתי כבן נאמן למעמד הביניים, אותו הדבר ברונקו ורנגלר. זה לא מעניין אותי בכלל כי אין לי כסף. אבל אני כן חושב במונחים של מה יהיה כשאני כן אוכל לקנות כמשומש- והתשובה שלי היא ללא ספק רנגלר. אגב כל הדיון הזה כמובן נכתב מנקודת הנחה שאתה מתכוון לרכוש אחד כמשומש ולא כחדש בבוא יום ירושה או זכיה בפיס.
אני יכול כן לומר שנסעתי על הברונקו. ובדומה להרבה רכבים השאלה הראשונה ששאלתי את עצמי היתה "איך מנגבים כתמי זרע ענקיים מעצמי" אבל השאלה השניה היתה "אוקיי, עכשיו נחזור לשפיות, איך הוא יהיה כשהוא יגיע אליך כמשומש". כלומר הבה נסיר את משקפי ה"וואו ברונקו" הוורודות - וזה קשה מאוד בגלל שזה אכן וואו גדול. ונסתכל על המציאות ולא על הפנטזיה.
ואז הסתכלתי על מנוע הבנזין המוגדש ועתיר הצנרת. על תיבת ההילוכים מרובת המהירויות. על רשת מוסכים שלהערכתי מעולם לא ראתה רכב שטח, על מסך מגע ענקי ומה שנראה לי כלא מעט חשמל ואלקטרוניקה תחת המרכב. ואז נזכרתי שברנגלר יש עדיין מנוע אטמוספרי ישן וטוב , אלא אם בוחרים בגרסה עם מנוע אלפא רומיאו, השם ירחם. הגיר אינו סופר משוכלל 10 מהירויות אלא סתם גיר אהבל. הסרנים שניהם חיים וכנראה שפחות יהיו בעיות. אז נכון, הברונקו מדהים. אני חושב שהוא סביר בכביש. אבל קשה לי לומר איך הוא יראה כשהוא יגיע לידיים של אנשים בשר ודם כמונו.
חזק תומר
אני דווקא רק ישבתי ברכב באולם תצוגה והרגשתי הרבה דימיון לליברטי…
תומר אחרי שנהגת יש דימיון או זה רק אשליה מהסרטונים של litebrite וtrailreacon
Galaye
תומר
קודם כל תודה על תשובה עניינית (בערך).
התוכנית שלי מתכווננת לאחד חדש (לא משומש) מבין השניים. למרות זאת אמינות ושרידות בשטח/ הזדקקות למוסכים שידעו מה לעשות היא בהחלט שיקול מאד חשוב שיכול להכריע את הכף מבחינתי לטובת הרנגלר.
אני ממילא נוטה לכיוונו מעוד כמה סיבות והעיקרית שבהם אותו ייתרון קל שיש כנראה לרנגלר בעבירות קצת יותר קשה/ זחילת סלעים.
חזק תומר
אני דווקא רק ישבתי ברכב באולם תצוגה והרגשתי הרבה דימיון לליברטי…
תומר אחרי שנהגת יש דימיון או זה רק אשליה מהסרטונים של litebrite וtrailreacon
Galaye
הבנתי בערך 13% ממה שכתבת. אני מניח שזה עיניין של פער דורות.
אם חשת דימיון לליברטי, אשריך.
הבנתי בערך 13% ממה שכתבת. אני מניח שזה עיניין של פער דורות.
אם חשת דימיון לליברטי, אשריך.
סליחה אם לא הייתי מובן.
אבל הבנתי שאין שום דימיון לדעתך…
תודה בכל מקרה
Galaye
אני יכול כן לומר שנסעתי על הברונקו. ובדומה להרבה רכבים השאלה הראשונה ששאלתי את עצמי היתה "איך מנגבים כתמי זרע ענקיים מעצמי"
ענק!
בדיוק הבעיה שהתמודדתי איתה כשנתנו לי לבחון JL רוביקון V6 דיזל דנדש עם סט של BP51.
אני לא יודע מה המעמד הסוציו-אקונומי שלי אבל כנראה שגם כמשומשים אני לא אהיה בעלים של הרכבים האלה. התענגתי על כל מטר נסיעה בלי להטריד את עצמי בהקשר למציאות של הרכב הזה. החוויה לא ברת השוואה לשום מציאות מוטורית שאני מכיר.
1. הרוביקון JL 3.6 רחוק מלהיות רכב פשוט והוא סוחב עליו חטוטרת בדמות מערכת היברידית קלה מיותרת, שסתם מייקרת ומסבכת אותו.
2. הגיר האוטומטי 8 מהירויות ה"אהבל" של הרנגלר JL כבר הדליק לי נורות תקלה לפחות 4 פעמים ברכבי הדגמה חדשים שונים. כולל אחד שנזקק בגלל זה לגרירה מהשטח. מכיוון שגיר אוטומטי באופן כללי זה דבר רע שעלול להתקלקל בכל רגע נתון, הייתי אומר שגמלים לא רואים את דבשתם הפרטית....
3. גם סמל"ת וגם דלק מסרבים להביא גיר ידני... תרצו רנגלר/ברונקו ידני?.... תצטרכו להזמין אותו מסופרג'יפ.
4. בשיחה על ברונקו VS רנגלר אמר לי מישהו - "יהיה קל וזול יותר לשפר רנגלר". שאלתי מה לעזאזל צריך עוד לשפר באוטו שמגיע מהיצרן על צמיגי 35 ויחסי העברה כאלה קצרים, הוא ענה לי "מה זאת אומרת? צמיגי 37". וואלה. טוב שדגמי הריקון/בדלנדס/ססקווץ' לא מגיעים עם צמיג 40 מקורי מהיצרן, כי מיד הייתם שוברים את הראש ומתווכחים ועושים ספקולציות איך להגדיל אותם ל-44......
אז אני באמת לא יודע כמה עולה לשפר את הברונקו כדי שיחזיק 37 - כי בתכל'ס זה לא מעניין אותי ואני מאוד בספק אם בכלל צריך (לפי הסרטונים שראינו - מיותר) אבל בעדות שצורכות כלי רכב כאלה, זה ידוע שמוכרחים להגדיל (ולהרכיב גריל כועס, ולהדביק על הדלתות סטיקרים של אוסקר-מייק וגולגולות של "המעניש") לא כי באמת צריך אלא בגלל שכל החברים הערסים שלך כבר הגדילו/עשו/הדביקו - ואתה פשוט לא יכול לפגר מאחוריהם עם רכב שנראה סטוק ונקי וכל כך סאחי, אוי לבושה. אז אני כן יודע שסרני הדנה 44 המקוריים ברוביקון לא כל כך מחזיקים צמיגי 37 וצריכים המון חיזוקים יקרים ואם כבר אז כבר - מחליפים לזוג סרנים בנויים מסדנה אמריקאית וזה כבר עולה כאן בישראל סביב 80,000 שקל.... אכן, ללא ספק, יותר קל ויותר זול לשפר רנגלר.....
וכל גיבורי ה"סלעים בעבירות קשה" שכאן, שיוצאים בהכרזות, בואו תשמעו עצה שלא מקובלת שלא כיף לשמוע - קל יותר וזול יותר לקנות/לבנות רוק-באגי ייעודי + עגלה + פולסייז גורר, מאשר לקנות רנגלר חדש ויקר ולהתחיל לשנות אותו לחלוטין כדי שיעשה את כמריר ו-669 בכל סופ"ש וכבר לא יהיה רכב טיולים יותר, וגם לא יוכל יותר לנסוע על כבישים ולעבור טסטים. תשאלו את יניב גולן.
5. זה קצת מצחיק לנסות להתנבא איך רכב מסוים יתנהג בעוד כך וכך שנים. כל כך בטוחים שהברונקו לא ייסע בעוד 20 שנה.... וה-JL ההיברידי-קל כן ייסע?............... זה באמת משנה לכם? לא חשבתם שאולי בעוד 20 שנה יהיה בכלל אסור לנסוע ברכב עם מנוע בעירה פנימית ואולי גם אפילו להניע אותו ייחשב לעבירה חמורה על חוקי הזיהום?..... ייתכן וגם לא תוכלו לקנות בנזין בשום מקום כי לא יהיה?.....
6. לגבי מה ומי טוב יותר כחדש ומה היינו רוצים?... הייתי רוצה לזכות בלוטו ולהעמיד כאן בחוץ סככה שמתחתיה, ליד הסופה, ינוחו ג'יפ וברונקו. קלאסיים מהסבנטיז. ובכל זאת, מי הכי טוב? עוד מוקדם לנו לחוות דעה. ממחרתיים נוכל לשחרר את דעתנו חופשי-חופשי לאויר העולם. תהיו בהאזנה.
דרור, רק כדי להפיס את דעתך, אין לי כוונה לעבור מידה 35".
כן ארצה להגביה רנגלר ריקון ב- 2" מעבר להגבהה המקורית של 1.5" שמגיעה עם החבילה.
אני לא שמעתי על הבעיות המיכאניות שתיארת ומופתע לרעה.
לא יודע למי מהשניים אחרי הגבהה של 2" מרווח גחון וזווית בטן טובה יותר.
לא חייב אקסטרים קיצוני סטייל כמריר ו-669, מספיק לי עדשה/ הרדוף וכו'.
עדיין לזחילת סלעים דיי אקסטרימית למיטב הבנתי הרנגלר יהיה עדיף
אחכים אחרי שתפתחו את הסכר ותשפכו דעתכם המלאה וכמובן אחרי שאתנסה בעצמי
boaz avrahami
18-01-22, 20:42
תשובה נהדרת.
במיוחד החלק הראשון [emoji6]
ואם להרחיב את התשובה אז גם המנועי 2 ליטר ברנגלר נראים לי מסוכנים לג׳יפ בן 15 ומעלה.
KISS
1. הרוביקון JL 3.6 רחוק מלהיות רכב פשוט והוא סוחב עליו חטוטרת בדמות מערכת היברידית קלה מיותרת, שסתם מייקרת ומסבכת אותו.
2. הגיר האוטומטי 8 מהירויות ה"אהבל" של הרנגלר JL כבר הדליק לי נורות תקלה לפחות 4 פעמים ברכבי הדגמה חדשים שונים. כולל אחד שנזקק בגלל זה לגרירה מהשטח. מכיוון שגיר אוטומטי באופן כללי זה דבר רע שעלול להתקלקל בכל רגע נתון, הייתי אומר שגמלים לא רואים את דבשתם הפרטית....
3. גם סמל"ת וגם דלק מסרבים להביא גיר ידני... תרצו רנגלר/ברונקו ידני?.... תצטרכו להזמין אותו מסופרג'יפ.
4. בשיחה על ברונקו VS רנגלר אמר לי מישהו - "יהיה קל וזול יותר לשפר רנגלר". שאלתי מה לעזאזל צריך עוד לשפר באוטו שמגיע מהיצרן על צמיגי 35 ויחסי העברה כאלה קצרים, הוא ענה לי "מה זאת אומרת? צמיגי 37". וואלה. טוב שדגמי הריקון/בדלנדס/ססקווץ' לא מגיעים עם צמיג 40 מקורי מהיצרן, כי מיד הייתם שוברים את הראש ומתווכחים ועושים ספקולציות איך להגדיל אותם ל-44......
אז אני באמת לא יודע כמה עולה לשפר את הברונקו כדי שיחזיק 37 - כי בתכל'ס זה לא מעניין אותי ואני מאוד בספק אם בכלל צריך (לפי הסרטונים שראינו - מיותר) אבל בעדות שצורכות כלי רכב כאלה, זה ידוע שמוכרחים להגדיל (ולהרכיב גריל כועס, ולהדביק על הדלתות סטיקרים של אוסקר-מייק וגולגולות של "המעניש") לא כי באמת צריך אלא בגלל שכל החברים הערסים שלך כבר הגדילו/עשו/הדביקו - ואתה פשוט לא יכול לפגר מאחוריהם עם רכב שנראה סטוק ונקי וכל כך סאחי, אוי לבושה. אז אני כן יודע שסרני הדנה 44 המקוריים ברוביקון לא כל כך מחזיקים צמיגי 37 וצריכים המון חיזוקים יקרים ואם כבר אז כבר - מחליפים לזוג סרנים בנויים מסדנה אמריקאית וזה כבר עולה כאן בישראל סביב 80,000 שקל.... אכן, ללא ספק, יותר קל ויותר זול לשפר רנגלר.....
וכל גיבורי ה"סלעים בעבירות קשה" שכאן, שיוצאים בהכרזות, בואו תשמעו עצה שלא מקובלת שלא כיף לשמוע - קל יותר וזול יותר לקנות/לבנות רוק-באגי ייעודי + עגלה + פולסייז גורר, מאשר לקנות רנגלר חדש ויקר ולהתחיל לשנות אותו לחלוטין כדי שיעשה את כמריר ו-669 בכל סופ"ש וכבר לא יהיה רכב טיולים יותר, וגם לא יוכל יותר לנסוע על כבישים ולעבור טסטים. תשאלו את יניב גולן.
5. זה קצת מצחיק לנסות להתנבא איך רכב מסוים יתנהג בעוד כך וכך שנים. כל כך בטוחים שהברונקו לא ייסע בעוד 20 שנה.... וה-JL ההיברידי-קל כן ייסע?............... זה באמת משנה לכם? לא חשבתם שאולי בעוד 20 שנה יהיה בכלל אסור לנסוע ברכב עם מנוע בעירה פנימית ואולי גם אפילו להניע אותו ייחשב לעבירה חמורה על חוקי הזיהום?..... ייתכן וגם לא תוכלו לקנות בנזין בשום מקום כי לא יהיה?.....
6. לגבי מה ומי טוב יותר כחדש ומה היינו רוצים?... הייתי רוצה לזכות בלוטו ולהעמיד כאן בחוץ סככה שמתחתיה, ליד הסופה, ינוחו ג'יפ וברונקו. קלאסיים מהסבנטיז. ובכל זאת, מי הכי טוב? עוד מוקדם לנו לחוות דעה. ממחרתיים נוכל לשחרר את דעתנו חופשי-חופשי לאויר העולם. תהיו בהאזנה.
אהבתי
אחלה תשובות
מילים כדורבנות
רכב נועד לתת תמורה יותר מלקחת אותך מא׳ לב׳.
כן ארצה להגביה רנגלר ריקון ב- 2" מעבר להגבהה המקורית של 1.5" שמגיעה עם החבילה.
שאלה,
קצת סטיה מנושא השרשור אבל תסלחו לי.
למה?
אם הרכב מגיע מהמפעל עם 35 ושום דבר לא נוגע או משפשף, למה שתרצה להרים עוד את הרכב?
רנגל אנלימיטד עם "1.5 הגבהה וגלגלים 35 יגרד את התחתית במסלולים שאתה מתכנן לו?
שואל בתור מי שההיתנסות שלו בזחילת סלעים הרד קור היא תחלס נטו יו-טיוב.
אני גם חייב להקשות שלמה.
אני מגביה רכב כדי להכניס גלגלים גדולים יותר.
כבר יש 35. כדי להכניס 35 לרוביקון ' סתם' צריך הגבהה של 2" נגיד. כאן כבר עשו את זה בשבילך. למה להגביה עוד?
אסף.
שאלה,
קצת סטיה מנושא השרשור אבל תסלחו לי.
למה?
אם הרכב מגיע מהמפעל עם 35 ושום דבר לא נוגע או משפשף, למה שתרצה להרים עוד את הרכב?
רנגל אנלימיטד עם "1.5 הגבהה וגלגלים 35 יגרד את התחתית במסלולים שאתה מתכנן לו?
שואל בתור מי שההיתנסות שלו בזחילת סלעים הרד קור היא תחלס נטו יו-טיוב.
התשובה בקצרה, כן.
ב 669 וכמריר ״35 גבולי וללא הגבהה לשיפור זוויות גישה, נטישה ובעיקר בטן הוא יגרד
בוא קח תקציר
אתה תיסע לטיולים עם בעלי רנגלר, בכביש אתה תחייך מאוזן לאוזן על הנוחות , ההיגוי החד וכח המנוע, יקנאו בך בעלי הרנגלרים,
בשטח תרגיש טוב ברוב המסלולים, עד שתגיע למעלה כמו ורדית, שם הרנגלרים יילחמו ויעלו לבסוף בחיוך, ואתה אולי תעלה אבל עם הרבה לבן בפנים וחשש מתמיד מלשבור מוט היגוי..
התלבטות קשה, למזלי בשבילי לא בגלגול הזה.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
לכל השואלים למה להגביה - אני מזכיר שהגבהה לא רק מאפשרת צמיגים גדולים יותר ומרימה מרווח גחון אלא משפרת ובהרבה זווית גישה, זווית נטישה וזווית הבטן.
כל אלו מאפרים גישה ומעבר מכשולים קשים יותר/ תלולים יותר ואנכיים יותר.
תכלס צמיגי 35" והגבהה כזו יש לי היום ברנגלר שלי וזה מספק אותי.
אז למה להחליף תעלה השאלה הבאה - הרנגלר לי JK דור ראשון, ספרטני יותר (לטוב ולרע) בתא הנוסעים, מנוע 3.8 אמין אבל על אף סוסיו לא מאיץ ומגיב כמו מנוע ה- 3.6 במיוחד בשילוב הגיר הדיי עצל של הדור הראשון. אבל לטיולים והרובי קראולר שהוספתי זה פצצה של רכב.
boaz avrahami
18-01-22, 22:43
ה JK הוא כנראה המוהיקני האחרון.
תפריד רשויות שוב.
לסיכום
אם אתה יכול תחזיק את שניהם
נשמע שיש לך רכב מושלם למסלולים הקשים
והבדלנדס יהיה לשאר
Sent from my iPad using Tapatalk
תפריד רשויות שוב.
אני כרגע בסוג של הפרדת רשויות. הדיילי שלי זו סיטרואן C1 לשעבר של אשתי. אבל, מוצא את עצמי נוהג ברנגלר גם סתם למשרד רק כי מתגעגע לנהוג עליו.
רמי, נבר סיי נבר...
תפריד רשויות שוב.
וזו בדיוק הסיבה העיקרית ש״וויתרתי״ על JL בציר ראשון ורכשתי JK מבציר אחרון.
ממש לא מצטער.
דניאל אדיב
19-01-22, 10:44
JK דור ראשון זה רכב מוזר ומגושם עם צריכת דלק לא הגיונית
והגיר 4 הילוכים הזה, שה' יעזור לי..
ועדיין.. אני לא מצליח לעזוב את הרכב ונוסע עליו כמעט כל יום לעבודה(30 ק"מ כל כיוון)
בזמן שהרכב א שלי מעלה אבק בחניה.
אחח JK JK זר לא יבין זאת.
אגב כמעט כבר לא רואה על הכביש JK מהדור הראשון
לא מבין מאיפה הגיעו כל הJL שנוסעים היום בכבישי ישראל
כאילו מוכרים אותם 2 ב-10..
תפריד רשויות שוב.
המוהיקני האחרון.
אחד יגיד לך שJK. אחר יגיד לך שהסופה היתה המוהיקני האחרון. שלישי יגיד שההיילקס 96' המצ'וקמקת שלו היא המוהיקני האחרון. לא חסרים את אלו שמבחינתם סיקס עם קרבורטור נשאר פסגת היצירה. יש פה חברים צעירים יותר שעבורם הרנגלר JL יהיה המוהיקני האחרון, ובגן חובה כבר לומדים אלו שעבורם ברונקו יהיה המוהיקני האחרון. ועוד יוולדו אלו שטסלה "סייבר-טראק", וואו, זה היה רכב השטח האמיתי האחרון.
"הֲבֵל הֲבָלִים אָמַר קֹהֶלֶת הֲבֵל הֲבָלִים הַכֹּל הָבֶל"
המוהיקני האחרון.
אחד יגיד לך שJK. אחר יגיד לך שהסופה היתה המוהיקני האחרון. שלישי יגיד שההיילקס 96' המצ'וקמקת שלו היא המוהיקני האחרון. לא חסרים את אלו שמבחינתם סיקס עם קרבורטור נשאר פסגת היצירה. יש פה חברים צעירים יותר שעבורם הרנגלר JL יהיה המוהיקני האחרון, ובגן חובה כבר לומדים אלו שעבורם ברונקו יהיה המוהיקני האחרון. ועוד יוולדו אלו שטסלה "סייבר-טראק", וואו, זה היה רכב השטח האמיתי האחרון.
"הֲבֵל הֲבָלִים אָמַר קֹהֶלֶת הֲבֵל הֲבָלִים הַכֹּל הָבֶל"
+1...
הבוקר החזרתי את הברונקו מהדגם של הספריות (קצר, בלי נעילות, בלי מייצב מתנתק, צמיגי AT חלביים בקוטר 32) ובדרך היתה לי שיחה מעניינת עם חבר טוב, קולגה, שגם כבר הספיק לטעום הרבה מהברונקו. גם הוא כבר נתקל בתגובות לרוחב כל המנעד שמתחיל בסקפטיות גורפת ומגזים עד זלזול/ביטול בוטה, מכיוונם של בעלי אינטרס מצד אחד (אותם אני יכול להבין), וכל המבינים בשקל וחצי שמסתמכים על יוטיוב מהצד השני.
הוא אמר משהו מאוד נכון שממצה את הסיפור הזה - "יש תיאוריה ויש פרקטיקה".
אז עוד טיפונת סבלנות. עוד יום.
אז עוד טיפונת סבלנות. עוד יום.
תאמת אין טעם לחכות , בקריאה בין השורות פה ובדרקבוק המבחנים יסתכמו ב....
הברונקו אלוף בכביש , נוסע כמו חללית , נוח כמו מייבך , מתקשר כמו מכונית מרוץ בפורמולה 1
הרנגלר חרא - הגה מעורפל , כיסאות לא נוחים , רעשי מנוע ....
שלא נדבר על המנוע 2.0 עם הטורבו - רע ברנגלר אבל היי 2.7 בי טורבו מעולה בברונקו ( מעניין חשבתי טורבו זה חרא צריך רק אטמוספרי )
בשטח - ברונקו עובר הכול בידי הנהג השפוי , מפסיד בנקודות בודדות לרנגלר או שווה לו .
לא יודע מרגיש לי שההתלהבות מהבחור החדש ברחוב קצת יוצאת מפרופורציה .
אף אחד לא מדבר על -
אמינות לאורך זמן - משהוא בדק - הברונקו עמוס באלקטרוניקה , טרנספר אלקטרוני עם מצבי שטח , מסכים , מצלמות , חיישנים - רובנו מסכמים שאלקטרוניקה ושטח לא בדיוק הולכים ביחד .
שוק האפטרמרקט - הרנגלר המציא את הגלגל בנושא , הפלטפורמה זה לגו למבוגרים מי ידע מה יהיה עם הברונקו ומתי ( לדוגמה לך תרכיב כננת בפגוש הקידמי של ברונקו , לא כזה פשוט )
זמינות - לך תמצא ברונקו בסוכנות מדברים על כנראה חצי שנה ++ , יד שניה אין .
אחזקה - לך תמצא סדנאות / מוסכים לברונקו שבאמת יודעים לטפל בו כולל זמינות חלקים ...בהצלחה .
אז כאשר ההיפ מהפורד יגמר , בסופו של דבר המנצח לדעתי בארץ ישאר הרנגלר , אבל היי כמו שתמיד אמרתי - לפחות נרוויח כמה שיפורים מהמלחמה החדשה בין גיפ לפורד
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
תאמת אין טעם לחכות , בקריאה בין השורות פה ובדרקבוק המבחנים יסתכמו ב....
הברונקו אלוף בכביש , נוסע כמו חללית , נוח כמו מייבך , מתקשר כמו מכונית מרוץ בפורמולה 1
הרנגלר חרא - הגה מעורפל , כיסאות לא נוחים , רעשי מנוע ....
שלא נדבר על המנוע 2.0 עם הטורבו - רע ברנגלר אבל היי 2.7 בי טורבו מעולה בברונקו ( מעניין חשבתי טורבו זה חרא צריך רק אטמוספרי )
בשטח - ברונקו עובר הכול בידי הנהג השפוי , מפסיד בנקודות בודדות לרנגלר או שווה לו .
לא יודע מרגיש לי שההתלהבות מהבחור החדש ברחוב קצת יוצאת מפרופורציה .
אף אחד לא מדבר על -
אמינות לאורך זמן - משהוא בדק - הברונקו עמוס באלקטרוניקה , טרנספר אלקטרוני עם מצבי שטח , מסכים , מצלמות , חיישנים - רובנו מסכמים שאלקטרוניקה ושטח לא בדיוק הולכים ביחד .
שוק האפטרמרקט - הרנגלר המציא את הגלגל בנושא , הפלטפורמה זה לגו למבוגרים מי ידע מה יהיה עם הברונקו ומתי ( לדוגמה לך תרכיב כננת בפגוש הקידמי של ברונקו , לא כזה פשוט )
זמינות - לך תמצא ברונקו בסוכנות מדברים על כנראה חצי שנה ++ , יד שניה אין .
אחזקה - לך תמצא סדנאות / מוסכים לברונקו שבאמת יודעים לטפל בו כולל זמינות חלקים ...בהצלחה .
אז כאשר ההיפ מהפורד יגמר , בסופו של דבר המנצח לדעתי בארץ ישאר הרנגלר , אבל היי כמו שתמיד אמרתי - לפחות נרוויח כמה שיפורים מהמלחמה החדשה בין גיפ לפורד
תכלס כבר הקהילה הרוויחה חבילה של 35 לרנגלר
אז גם אם יעלם בגלל תחזוקה ,וכל מה שקרה למתחרים הקודמים לרנגלר :ונשאר רק רנגלר
זה רק טוב !
גם הייפ שיעשה לרנגלר קצת תזוזה מהמקום הנוח זה טוב .
שנמשיך לטייל וכל אחד שיראה את הטבע בדרך שלו וישמור עליו נקי …
רכב נועד לתת תמורה יותר מלקחת אותך מא׳ לב׳.
אפרופו מה שאילן כתב- אותי מדהים כמה השיח עבר משיח של אנשי תכל'ס לזייני מוח. כאן זה עוד בסדר יחסית אבל תרבות הפייסבוק מאוד ניכרת בקרב הדור הצעיר. זה מתבטא בהמון דיונים תאורטיים לחלוטין ("מה יותר טוב, רנגלר או ברונקו? אני שואל כי אני אקנה כזה בטוח יום אחד לא ממש לא...אני אפס וזיין מוח וניכר שזמנכם אינו יקר בעיני אז בחיאת תענו לי", להבדיל ממרבאום שאשכרה יש לו יכולת לקנות כזה ויש לו רנגלר חדיש למדי) ובין הסתמכות על כל מיני תכני יוטיוב שמסתכמים במישהי עם ציצי מרשים שלעתים קרובות מבינה על מה היא מדברת כמו שאני מבין מה הולך בחשבון הבנק שלנו. זה די מדכא.
אותי מדהים כמה השיח עבר משיח של אנשי תכל'ס לזייני מוח. כאן זה עוד בסדר יחסית אבל תרבות הפייסבוק מאוד ניכרת בקרב הדור הצעיר. זה מתבטא בהמון דיונים תאורטיים לחלוטין ("מה יותר טוב, רנגלר או ברונקו? אני שואל כי אני אקנה כזה בטוח יום אחד לא ממש לא...אני אפס וזיין מוח וניכר שזמנכם אינו יקר בעיני אז בחיאת תענו לי") ובין הסתמכות על כל מיני תכני יוטיוב שמסתכמים במישהי עם ציצי מרשים שלעתים קרובות מבינה על מה היא מדברת כמו שאני מבין מה הולך בחשבון הבנק שלנו. זה די מדכא.ציצי זה חשוב ...אל תזלזל
ציצי זה חשוב ...אל תזלזל
ולכן כתבתי "מרשים". אני רק אדם, בשר ודם ובשנים האחרונות כולסטרול.
תומר, אם התכוונת בענייני ציצי לבריטני מlitebrite אז אני דווקא די מעריץ שלה ולא רק בגלל שהיא כוסית על אלא כי יש לה כישורי נהיגה לא רעים, לא מהססת גם לטפל ולפרק או להרכיב ברכב, דיי מבינה עניין ויודעת על מה מדברת ויש לה אהבה ותשוקה אמיתית למכוניות, ספורט מוטורי והכי חשוב היא כוסית על...(אופס כבר כתבתי את זה)
1+
הערוץ הכי טוב ברשת.
זה שהיא בלונדינית עם ציצי לא עושה אותה טיפשה תומר, בעלה נהג נהג.. גם אי אפשר לחשוד אצלם במניעים מסחריים, ולמרות שכנראה קיבלו את הברונקו מהיצרן ליחסי ציבור הם לוקחים אותו לקצה ששום כתב רכב מקומי לא יעז לעשות.
הם קנו את הברונקו בכסף מלא.
רוב השיפורים בג'יפ שלהם - אכן מספונסרים.
וזה לא משנה לכאן או לכאן שהסלעים בסוף.מדברים. לטוב ולרע.
ואם אני במקום שלמה יושב על הכסף וחושב מה לקנות - זה רק עניין של טעם אישי. שניהם עמוסים אלקטרוניקה. שניהם במסלולים של ה35 יהיו אותו דבר. שניהם משייטים על 120 בכביש 6. לשניהם זמן המתנה ארוך.
אסף.
boaz avrahami
19-01-22, 15:47
המוהיקני האחרון = הדור האחרון שניתן עוד יחסית בקלות לטפל בו בעצמך כמכונאי ולא אלקטרונאי.
שניהם במסלולים של ה35 יהיו אותו דבר
אז זהו שפה אני ממש לא בטוח.
137017
זוכרים את התמונה הזו?
Yaron.nahum
19-01-22, 16:52
נראה שבאחד (רנגלר ) הופעל המנתק של המייצב
ובשני (ברונקו ) לא.
תומר, אם התכוונת בענייני ציצי לבריטני מlitebrite אז אני דווקא די מעריץ שלה ולא רק בגלל שהיא כוסית על אלא כי יש לה כישורי נהיגה לא רעים, לא מהססת גם לטפל ולפרק או להרכיב ברכב, דיי מבינה עניין ויודעת על מה מדברת ויש לה אהבה ותשוקה אמיתית למכוניות, ספורט מוטורי והכי חשוב היא כוסית על...(אופס כבר כתבתי את זה)תאמת אני מעדיף את החברה מ TFL.
אצל הבלונדה, מ litebrite, אני לא מצליח להתרכז .
נראה שבאחד (רנגלר ) הופעל המנתק של המייצב
ובשני (ברונקו ) לא.
אז זהו, שלא
Yaron.nahum
19-01-22, 19:12
בטוח ?
זה אחרי ניתוק מוט מייצב ?
מהסירטונים המעטים שדלפו לרשת , ניתן לראות מהלך מתלה מרשים ביותר אחרי ניתוק המוט
לא בכל דגמי הברונקו יש את האפשרות (כמו שברנגלר ספורט גם האפשרות לא קיימת )
עדיין לא מצליח לזהות את הדגם , אבל אם השוו outer banks מול רוביקון , זה בהחלט לא כוחות
תאמת אני מעדיף את החברה מ TFL.
אצל הבלונדה, מ litebrite, אני לא מצליח להתרכז .
לא ממש מת על החברה מTFL ובעיקר לא על הבן החננה עם העיגולדים שנכנס לפאניקה קלה מכל גרגיר שעולה בגודלו על חצץ....
מה שכן מעניין לראות שכל יויובר רציני בענייני שטח טרח ורכש לעצמו גם ברונקו אחרי שששנים חש לו רנגלרים - הזוג מlitebrite, ערוץ TFL ובראד מערוץ TRAILEREACON
כל השלושה השוו כמובן בין הברונקו לרנגרלר - ההשוואה הכי אובייקטיבית ונכונה לטעמי נעשתה על ידי הבלונדה ובעלה מאותגר הגובה
הוא כבר בלי משקפיים (עשה ניתוח).
מעבר לזה,
tfl זה הרבה מעבר לאבא, הבן, והרוסי-אמריקאי. זאת מעצמת יוטיוב עם לא מעט ערוצים נפרדים.
אבל כן, הרוח השולטת היא קשקשנות והתלהבות יתר של אמריקאים (גם britelite מעצבנים מהבחינה הזאת, אבל הם לפחות נוסעים במקומות יפים, שבהם כנראה אני לא אסע, אז מותר לי לצפות בטלוויזיה).
החברה מ tfl די אובייקטיבים בסקירות שלהם אבל אכן שטח קשה בעיניהם זה טיול קליל במונחים שלנו, לעומתם הזוג ב litebrite כל סירטון שטח שלהם זה נקסט לוול.. מקומות שלא הייתי מעז בחלומות הכי קשים לקחת את הרכב שלי לשם, גם מבחינת הנופים וגם מבחינת קושי המסלולים, אבל ככה זה שגרים ביוטה והחצר האחורית שלהם זה סנד הולו.
איזה כיף לראות שאני לא היחיד שרואה את הערוצים האלו מיוטיוב ….
גם הבחור מטריילריקון קנה ברונקו … כמו לייטברייט עושה השוואה של סטוק מול סטוק דיי אובייקטיבית
ההשוואות של TFL בראייתי זה יותר לכיוון סטוק שיורדת לשטח עד בינוני ודיי אובייקטיבי יחסית
השוואה בשלג ושטח סביר זה גם מעניין .
מה שבטוח שבכל הערוצים יש נוף שמעביר בידוד נהדר
לטייל בטבע עם 4 גלגלים והילוך כוח זה זכות בארץ הקודש
מה שהכי מעורר בי קינאה זו הקלות הבלתי נסבלת שהיוטיוברים האלו ואחרים אוספים לעצמם רכבים נחשקים כך שלושת הערוצים שכבר אוזכרו כאן ויש עוד
למשל הבחור מערוץ Driven Mad! התחיל עם רגלר JL רוביקון קצר ידני ולאחרונה התחדש לו בברונקו בד לנדס קצר וגם (למה לא) רנגלר רוביקון 392 ארוך
סוקר את הרכבים משווה ביניהם קצת יבשושי קצת נטפל לקטנות אבל דיי מעניין הנה סרטון דוגמא:
https://youtu.be/WbhV6rNXO4s
מה שהכי מעורר בי קינאה זו הקלות הבלתי נסבלת שהיוטיוברים האלו ואחרים אוספים לעצמם רכבים נחשקים כך שלושת הערוצים שכבר אוזכרו כאן ויש עוד
למשל הבחור מערוץ Driven Mad! התחיל עם רגלר JL רוביקון קצר ידני ולאחרונה התחדש לו בברונקו בד לנדס קצר וגם (למה לא) רנגלר רוביקון 392 ארוך
סוקר את הרכבים משווה ביניהם קצת יבשושי קצת נטפל לקטנות אבל דיי מעניין הנה סרטון דוגמא:
https://youtu.be/WbhV6rNXO4s
ליסינג … 280/300 דולר לחודש
אפשר להשכיר הליסינג תפעולי מהסוכניות כל ערוצי היוטיוב עושים את זה.
מה שבאמת מעורר קנאה שיש להם תחנות שדרוג /יציאה שזה מגניב
הם חותמים שיש להם מימון ומספר אשראי טוב
וזהו
לדעתי הסקירות של TFL הכי הגיוניות עד כה, גם אם חלק מהמכשולים הם עושים הר מעכבר.
הסרטונים של בראד מאוד מהנים, מסוג הטיולים שהייתי נהנה מהם.
לעומת זאת, לא מצליח לראות סרטון של litenbrite עד הסוף, פשוט לא מתחבר לגישה הזו של "בואו נבדוק מתי נשבר האוטו" זה לא לטייל, זה להתעלל.
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
ראשית: תודה לשלמה על השאלה, נהנתי לקרוא את התשובות, וכן, גם אני חוטא (בעבודה) ומציץ בערוצי היוטיוב שהוזכרו כאן.
שנית: אם כבר דיברתם על ציצי, אז לכל אחד יש את הטעם שלו (כמו בברונקו וברוביקון) אבל אחרי "שידרוג" כל הציצי נראים אותו דבר. אז כנראה שמרוץ החימוש בשידרוגים יהפוך את ההבדלים בשטח ללא משמעותיים.
יחזקו רכיבים בברונקו וברוביקון, יכנסו קיטים של הגבהה ועוד.
אני מסתכל על זה יותר מזווית ישראלית:
א. למי יהיו מוסכים יותר טובים עם מכונאים מקצועיים ואמינים (ואלי גם "גורוים")
ב. למי יהיו עלויות תיקון ממוצעות שנתיות יותר נמוכות (כן, גם מי שמוציא 450K על רכב לא אוהב להיעקץ במוסך)
ג. איזה רכב יפגין יותר אמינות לאורך שנים ויזדקן יותר טוב.
ד. האם הברונקו "יחזיק" מחיר כמשומש כמו הרוביקון של היום?
ה. איזה מהשניים יתחבב יותר על גנבי הרכב
כל השאר כבר נאמר.
הימור שלי: אם היו כאלה שצריכים להחליט היום, עם 450K מוכן, והיו רכבים במלאי, ובהנחה שהם מחפשים רכב לשטח (לא שופוני): הרוב היה בוחר היום ברוביקון בגלל כל הפרמטרים שעדיין לא ידועים על הברונקו. מחכים שנתיים ואז מחליטים שוב לפי המצב הקיים.
אהלן,
אני שנים" קורא שקט" פה , היות ובנושא המדובר, בשאלה האם ברונקו או אקסטרים ריקון יש לי נרבה במה לשתף לכן החלטתי לשבור שתיקה...
אני בשנה האחרונה גר באמריקה , וכאן הייתה לי אותה דילמה ,איזה מהחלומות להגשים בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.. נסעתי גם בברונקו , מספר שעות , והוא הרגיש לי קצת מצועצע מחד ומבלי הסרן החי , בסוף נשארים עם מוטות הגה דקים וציריות אשר יחסית לרנגלר עדינות, קניתי את האקסטרים ריקון, טיילתי איתו בשטח ואני כבר עם 9000 קילומטר עליו מאז שהוא אצלי, בכביש הוא באמת מעולה ואשתי נוסעת עליו ביום יום, בשטח הוא מדהים , למרות שלצערי לא יצא לי לאתגר אותו מספיק. מניח שכשאעשה לו עלייה ארצה יהיה מעניין לראות איך הוא יעבוד במסלולים המוכרים בארצנו. חלילה לא מוריד מכבודו של הברונקו אבל לדעתי זה סוג של התלהבות חולפת שכאמור כמעט נפלתי בקסמיו גם כן, בייחוד למי שנפשו חפצה ברכב לעבירות קשה. בסוף - במבחנים שראיתי שעשו בארץ, לקחו את הברונקו למקומות לא מאוד קשים, באם זו המדרגה בנקרות ונחל צין אם הבנתי נכון מהתמונות, ניקח למשל את מדרגת הנקרות או אפילו את מעלה רמון , שם כל לנדקרוזר נעול כפול יעלה בקלות , אז בוודאי שהברונקו יעלה גם כן עם צמד נעילות וצמיגים 33. לא הייתי חושב שיעשו לו מבחן בכמריר , אבל בהחלט לקחת ברונקו לורדית כבר יכול להיות יותר מעניין, ואם בורדית עסקינן, הרוביקון ריקון יעלה הרבה יותר בקלילות מאשר הפורד על כלל הגאדגטים שלו , ובנוסך, בפורד - ישברו מוטות ההיגוי ויתעקמו או לחילופין הציריות יגזרו הרבה יותר בקלילות מאשר ברוביקון, ולפחות מהסיבות הנל אני קניתי את הריקון. דרך אגב, בחיים אשתי לא העדיפה לסוע ביום יום בגיפ מאשר בפרייבט , ותחשבו שהיא הוסעת היום בגיפ עם צמיגים 35 בהנאה מרובה. 2 הסנט שלי, אם מושהו מעוניין במידע ספציפי נוסף בייחוד על הריקון אשמח.
דבר
תודה שחר. נקודת מבט ממקום פחות מוגבל.
אסף.
תודה שחר.
בגלל מה שכתבת ובגלל מה ששי כתבו אני אישית נוטה יותר לרוביקון אקסטרים. אבל כאמור כרגע הבחירה בין השניים מבחינתי עדיין בגדר תיאוריה (אם כי מעשית) תכלס עוד כשנתיים ישתחררו לי תוכניות וייאסף עוד ממון להחלפת הרנגלר הנוכחי.
נכון להיום אני סבור שהברונקו לא יספיק לרמת העבירות של החבורה עימה אני מטייל קבוע, עוד שנתיים ייתכן והמצב יהיה שונה מבחינה זו ואז מאזני הבחירה ישתנו.
אני חייב להוסיף משהו בעניין מוטות ההגה השירים והציריות המתפצחות.
זה נכון שיש כאן נקודת תורפה.
אבל.
מסרק ההגה נכלב ונשבר רק בזווית עבודה קיצונית ועומס גדול. זה יקרה רק לרכב מוגבה מאוד - אנחנו מכירים את זה מצויין מעולם הטויוטות למשל. כנ"ל ציריות וגם לזה כבר יש פתרונות של ציריות מחוזקות.
רכב משופר פחות אמין.
ולכן אני לא אמליץ להגביה טויוטה מעל 2" וחהתקין לו צמיגי 33 אם האמינות היא מה שחשוב. וכנ"ל ברונקו.
(אם מישהו יאמר שהמחיר של ברונקו הוא מחליף כל שבועיים ציריות ומסרק הגה - זה לגיטימי. )
לא ראינו ציריות כרומולי ב2500 שח מתעקמות בדנה 44 שמסובב גלגלים 37?? ראינו גם ראינו.
ואני בטוח שכל מה שברונקו על 33 ושתי נעילות עובר, גם טויוטה על 33 ושתי נעילות עובר. אבל טויוטה כזה לא קיים במציאות. זה רכב משופר. מוגבה ועם צמיגים לא סטנדרטיים ויחסי העברה ונעילה לא מקורית. כלומר זה רכב שמכונאי ישראלי כבר פתח וסגר את הברגים שהגיעו טרוקים מיפן, זה רכב פחות אמין בהגדרה.
וזה מה שג'יפ או ברונקו הם כן וטויוטה על 33 או 35 ושתי נעילות הוא לא. מ-ק-ו-ר-י מהמפעל. לא נגענו.
לכן כתבתי שמי ש35 כמו שהוא מספק אותו - בלי הגבהה נוספת - אני ללא רואה יתרון לזה או לזה - אולי פה או שם בנקודות.
אסף.
ראשית: תודה לשלמה על השאלה, נהנתי לקרוא את התשובות, וכן, גם אני חוטא (בעבודה) ומציץ בערוצי היוטיוב שהוזכרו כאן.
שנית: אם כבר דיברתם על ציצי, אז לכל אחד יש את הטעם שלו (כמו בברונקו וברוביקון) אבל אחרי "שידרוג" כל הציצי נראים אותו דבר. אז כנראה שמרוץ החימוש בשידרוגים יהפוך את ההבדלים בשטח ללא משמעותיים.
יחזקו רכיבים בברונקו וברוביקון, יכנסו קיטים של הגבהה ועוד.
אני מסתכל על זה יותר מזווית ישראלית:
א. למי יהיו מוסכים יותר טובים עם מכונאים מקצועיים ואמינים (ואלי גם "גורוים")
ב. למי יהיו עלויות תיקון ממוצעות שנתיות יותר נמוכות (כן, גם מי שמוציא 450K על רכב לא אוהב להיעקץ במוסך)
ג. איזה רכב יפגין יותר אמינות לאורך שנים ויזדקן יותר טוב.
ד. האם הברונקו "יחזיק" מחיר כמשומש כמו הרוביקון של היום?
ה. איזה מהשניים יתחבב יותר על גנבי הרכב
כל השאר כבר נאמר.
הימור שלי: אם היו כאלה שצריכים להחליט היום, עם 450K מוכן, והיו רכבים במלאי, ובהנחה שהם מחפשים רכב לשטח (לא שופוני): הרוב היה בוחר היום ברוביקון בגלל כל הפרמטרים שעדיין לא ידועים על הברונקו. מחכים שנתיים ואז מחליטים שוב לפי המצב הקיים.
כמה נכון
תודה
רק מחזק מה שכתבת שהוא כל כך נכון
אני רק אומר :נקווה שישרוד הברונקו את השוק הישראלי וגם עוד 3 שנים יהיה מלאי ומוסכים שיגעו בו לא יהיה נישה בתוך נישה בגלל ההשוואה לרוביקון שהיא בראייתי לא נכונה ונועדה רק בשביל לבקש עליו כמה שיותר…
אני באמת חושב שפותש צריך לבחור רוביקון עכשיו ו גם עוד 3 שנים בגלל אופי הקבוצה שלו והטיולים שלו ורואים את זה בלי להכיר בכלל שאתה איש של רוביקון ואתה בכלל לא צריך להתקרב לברונקו אלא אם אתה רוצה גם וגם …
ניתן לראות גם בתשובות ואני מקווה שהרבה יראו שהבחירה בינהם היא לפי אופי הקבוצה שאתה מטייל בה ואופי הטיולים שאתה עושה 90 אחוז מהזמן ולא 10 אחוז
שיהיה בהצלחה ואחלה שרשור
Sent from my iPad using Tapatalk
מעניין שהברונקו עשה בממוצע במבחן 6.5 ק"מ לליטר. עם נהג לבד ברכב, בלי ציוד, בלי כננת, בלי ג'ריקנים של מים או דלק ובלי גגון עם ציוד על הגג.
עם כל המנוע החדשני שלו ו' 10 הילוכים באוטומט, הוא לא יותר טוב מרוביקון 2007 עם מנוע 3.7 אטמוספרי ו' 4 הילוכים באוטומט.
מדובר על ממוצע, כביש ושטח. והם נסעו מהמרכז לצין ונקרות.
בעניין הציריות ומוטות ההגה, זאת מחלה של הרבה רכבים שנבנו על בסיס טנדרים וגם של הטנדרים האמריקאים הגדולים כמו F-150, RAM וסילברדו. יש לזה פתרונות של חלקים מחוזקים ששורדים יפה - לא על זה הייתי "מפיל" את הברונקו.
שחר שחר: נסעת בברונקו מספר שעות.. זה לא מספיק כדי לבחון רכב ולקבל החלטה שבארץ מגרדת את החצי מיליון שקל.
על הציריות והמוטות הגה כבר עניתי לך. אבל אני שמח שטוב לך (ובעיקר לאשתך) עם הבחירה באקסטרים ריקון. לדעתי, כרגע, בחירה נכונה.
שאלה נוספת שהייתי שואל במסגרת ה"שאלות הישראליות" על הברונקו היא: האם הוא יהיה הצלחה וישרוד יותר מכמה שנים. קחו לדוגמא את ה- H3 שחי מ 2006-2009 והייצור הופסק. חשבתי פעם על H3 (יש כמה פוסטים שלי על הבעד ונגד) וירדתי מזה אחרי שבעלי מקצוע אמרו לי שכבר קשה למצוא חלפים ל H3 ומכונאים בארץ שמכירים את הרכב כמעט ואין. המוסכים מעדיפים שלא תיכנס אליהם עם H3 כדי לא להסתבך בהרפתקאה... (בארה"ב כמובן שהכל קל יותר...).
אז זהו, 2 פליק-פלאק לאחור, מספריים וגלגול וחזרתי לאקסטרים ריקון כבחירה הנכונה כרגע ובעתיד הקרוב.
קחו לדוגמא את ה- H3 שחי מ 2006-2009 והייצור הופסק. חשבתי פעם על H3 (יש כמה פוסטים שלי על הבעד ונגד) וירדתי מזה אחרי שבעלי מקצוע אמרו לי שכבר קשה למצוא חלפים ל H3 ומכונאים בארץ שמכירים את הרכב כמעט ואין. המוסכים מעדיפים שלא תיכנס אליהם עם H3 כדי לא להסתבך בהרפתקאה... (בארה"ב כמובן שהכל קל יותר...).
מי מבין רוכשי ההאמר H3 יכל אז לנחש, שיגיע המשבר הכלכלי הגדול בארה"ב. תוסיף עליו את רצח האופי שעשו פנאטים ירוקים למותג (שכלל גם שריפת אולמות תצוגה של דילרים ופגיעה ברכבים שחונים ברחוב) והופ - ירדו המכירות, ואז באמריקה כמו באמריקה - אין סנטימנטים. המותג נסגר.
ועכשיו יש ברונקו. מי יכל לנחש שתבוא קורונה ותחבל ככה בהשקת הדגם החדש? מי יכל לנחש? מי יכל? מי? אף אחד. ומי יכול להבטיח לך אמינות? אף אחד. אבל לפי התיאוריה הזו, קונים רק טויוטה בצבע לבן ולעולם לא לוקחים שום החלטה חשובה בשום סעיף - כי מי יודע מה יקרה.
אגב זה... האמר הוא דוגמה לרכב שבזמן אמת היה להיט לשתי דקות, מסיבות פוליטיות ומקרו כלכליות נפל בארהב אבל המשיך להיות מיוצר ולהימכר עד סגירת המותג בשאר העולם.
וזה שהוא ייוצר שנים בודדות ויש מעט בשוק, הופך אותו בעייתי אולי - אבל בשנה שנתיים האחרונות הוא חווה עדנה ומה שהיה מוקצה, מתחיל להחשב קלאסי ונחשק בארה"ב. כי הנה רכב די קומפקטי, די קשוח (טנדר ג'י-אמ-סי) עם גלגלים 33 מקוריים שבלי מאמץ מקבל 35...
בקיצור. מי יודע מה צופן העתיד...
אסף.
האמר H3 היה קוביה בעיצוב מגניב על פלטפורמת טנדר, והגיע (אופציונלית) עם מנוע V8, טרנספר 4:1, צמיגי 33 מקוריים, ונעילות.
אבל בלי מזל וטיימינג לא מגיעים רחוק. ז"ל.
האמר H3 היה קוביה בעיצוב מגניב על פלטפורמת טנדר, והגיע (אופציונלית) עם מנוע V8, טרנספר 4:1, צמיגי 33 מקוריים, ונעילות.
אבל בלי מזל וטיימינג לא מגיעים רחוק. ז"ל.
וואלה נכון
ומבאס
גם פה טיימינג ומזל חסר לברונקו בתצורת מלאי ובראייתי השיווק עושה טעות עם להגיד רוביקון ליד ברונקו ….
נקווה שהברונקו יצליח ולא יידחק רק לתחרויות מהירות בדיונות עם הרפטור וכו
רכבי SUV שידעו לעשות שטח לא רע בכלל והיו נוחים יותר מהרנגלר על הכביש כולל בנסיעת שבילים מהירה , היו פה תמיד - טרופר, פאגרו ודיסקו בקונפיגורציות שונות , לנדקרוזרים , וכן הלאה .
הברונקו מעשיר את המצאי הזה ומוסיף אופציה מעניינת, אם כי יקרה. הוא יעשה 98% מהרוביקון ויהיה פי 10 נוח על הכביש
רוצים רכב שיעשה 92% מהרוביקון ויהיה פי 100 נוח על הכביש - קנו דיפנדר חדש
כמו שכבר נאמר … אחרי 5 שנים על הכביש כל הרכבים האלה פחות אטרקטיביים
לא רואה פה שינוי בשוק או איום מהותי
אם כבר … החשש הוא שג׳יפ יוותרו ויגיעו למסקנה שהדור הבא יכול להיות עם מתלה קדמי נפרד . אולי אפילו ייקחו ארכ׳ של מתלה נפרד קדמי צעד אחד קדימה, בסגנון באגים או סגנון איציק מיני
אם הרנגלר יצא עם מתלה קדמי נפרד זו תהיה רעידת אדמה ובכך הוא יאבד את היתרון הכמעט יחידי שיש לו מול הברונקו..
אם כבר היום רבים עוברים למחנה הברונקו אז אחרי מתלים נפרדים ברנגלר כבר לא יישאר מי שיעדיף אותו על פני הברונקו
זו כמובן דיעה והערכה אישית שלי
רוצים רכב שיעשה 92% מהרוביקון ויהיה פי 100 נוח על הכביש - קנו דיפנדר חדש
הדיפנדרהחדש/דיסקו 6 לא עושה חצי מהרוביקון בשטח.
הוא אכן הרבה יותר טוב ונוח בכביש.
אבל גם יקר ב-50%.....
הקהל אחר לחלוטין. זה רכב פרימיום מובהק עם כל מה שמשתמע, הם בכלל לא מתחרים זה בזה.
אבל הברונקו הוא כן מתחרה ישיר.
ונושא הסרן החי מלפנים הוא ייהרג ובל יעבור מבחינת הג'יפאים מאגף ההארדקור. ג'יפאים מכל העולם מתחלקים ל"כתות" בדיוק כמונו - אבל מכיוון שבאמריקה ה"כת" של פורד ענקית ומאוד חזקה, לא בכדי באמריקה כבר יוצאות הסבות אפטרמרקט לסרן חי לברונקו - לדעתי זה מיותר לחלוטין, הרווח ביכולות בזחילת סלעים קיצונית כנראה לא יצדיק את קלקול האוטו והפגיעה בביצועים בכל סיטואציה אחרת - אבל הדעה הקדומה בנושא הזה מוצקה ונטועה חזק מאוד.
בג'יפ מודעים לזה וברור להם שהם במלכוד. ברור להם גם שברגע שהם יעבירו את הרנגלר הבא ל-IFS, מהונדס טוב ככל שיהיה, כבר לא יהיה לו שום יתרון על הברונקו ויותר מזה - מבחינת חסידי הרנגלר זה ייחשב לרעידת אדמה ואפילו לבגידה. המכירות יפלו.
ואם אתה שואל אותי? תחת כנפי סטלנטיס זה אשכרה עלול לקרות.
הדיפנדרהחדש/דיסקו 6 לא עושה חצי מהרוביקון בשטח.
הוא אכן הרבה יותר טוב ונוח בכביש.
אבל גם יקר ב-50%.....
הקהל אחר לחלוטין. זה רכב פרימיום מובהק עם כל מה שמשתמע, הם בכלל לא מתחרים זה בזה.
אבל הברונקו הוא כן מתחרה ישיר.
ונושא הסרן החי מלפנים הוא ייהרג ובל יעבור מבחינת הג'יפאים מאגף ההארדקור. ג'יפאים מכל העולם מתחלקים ל"כתות" בדיוק כמונו - אבל מכיוון שבאמריקה ה"כת" של פורד ענקית ומאוד חזקה, לא בכדי באמריקה כבר יוצאות הסבות אפטרמרקט לסרן חי לברונקו - לדעתי זה מיותר לחלוטין, הרווח ביכולות בזחילת סלעים קיצונית כנראה לא יצדיק את קלקול האוטו והפגיעה בביצועים בכל סיטואציה אחרת - אבל הדעה הקדומה בנושא הזה מוצקה ונטועה חזק מאוד.
בג'יפ מודעים לזה וברור להם שהם במלכוד. ברור להם גם שברגע שהם יעבירו את הרנגלר הבא ל-IFS, מהונדס טוב ככל שיהיה, כבר לא יהיה לו שום יתרון על הברונקו ויותר מזה - מבחינת חסידי הרנגלר זה ייחשב לרעידת אדמה ואפילו לבגידה. המכירות יפלו.
ואם אתה שואל אותי? תחת כנפי סטלנטיס זה אשכרה עלול לקרות.אז אתה אומר להשקיע במניה של JK/JL [emoji28]
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
GodsFather
26-01-22, 12:32
Jeep לא עברו לifs בדגמים הרכים שלהם? ולמעשה שם נתנו מענה למי שלא רוצה הארדקור?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
במיוחד בשביל לבלבל את שלמה ..
יהיה גם מקום לישון בפנים ;)
https://youtu.be/5DUmh4n6fRM
במיוחד בשביל לבלבל את שלמה ..
יהיה גם מקום לישון בפנים ;)
[
זה לשירשור המכוערים
תוכנות עיבודי התמונה/הדמיות הולכות ומשתפרות. יפה.
חבל רק שהאמן שאייר את זה לא בא מתחום הרכב ולא לוקח בחשבון עניינים פעוטים של פרקטיות והנדסת אנוש.....
Jeep לא עברו לifs בדגמים הרכים שלהם? ולמעשה שם נתנו מענה למי שלא רוצה הארדקור?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
עברו. וחטפו על הראש. כי המעבר ל-IFS ובהמשך ל-AWIS (מונח שאני המצאתי כרגע?... All Wheel Independent Suspension) אולי הביא למותג לקוחות חדשים בקטגוריות הקרוסאובר והוונאבי כאילו-כזה למיניהן, אבל גם הפריד לתמיד את הצ'רוקי/גרנד-צ'רוקי לדגמיהם ואת כל הדגמים מבוססי פלטפורמות פרייבטיות של פיאט, כולל ברמות גימור טריילהוק וכו', מהגרעין הקשה של הג'יפאים האמיתיים. היום ג'יפ חדש שאינו רנגלר/גלדיאטור, אינו באמת Jeep אמיתי.
כתב כאן מישהו פעם (נדמה לי שנמרוד) שכל דגמי Jeep שאינם רנגלר ונגזרותיו, כלומר כל מיני מרצדסים/פיאטים מחופשים, הם רק מרצ'נדייז שתפקידם לשרת, ליחצ"ן ולרומם את הדבר האמיתי, שזה הרנגלר. בלי הרנגלר הקלאסי (והגלדיאטור) במבנה הקלאסי של ג'יפ שמיועד לשטח לפני כל דבר אחר, עם שני סרנים חיים ושילדה נפרדת ומרכב פריק ורסטילי, אין ל-Jeep שום דבר אחר שמצדיק את שם המותג ואולי גם את עצם קיומו.
את הרנגלר אסור להם לקלקל. גם כשיהיה להם רנגלר חשמלי מלא, כנראה יהיו לו סרנים חיים. וכן, יש להם בעיה רצינית עם זה.
זו בעיה טובה, שלא נטעה - כי זה מחייב אותם להשקיע יותר בהנדסה של הרנגלר על שני סרניו החיים כדי לתת לו מאפייני התנהגות כביש ובטיחות אקטיבית שקרובים ככל האפשר לכלים עם מתלים נפרדים. לפחות כאלה עם IFS.
וזה עובד. רנגלר JL אולי לא מתנהג על הכביש כמו ברונקו, אבל הוא כן מתנהג על הכביש (וגם בשטח) טוב לכשעצמו ובוודאי טוב יותר מכל Jeep שקדם לו עם סרנים חיים. גם כשה-JK יצא לשוק, הוא התנהג טוב יותר מה-TJ. וה-TJ התנהג טוב יותר מה-YJ. וכן הלאה.
כתב כאן מישהו פעם (נדמה לי שנמרוד) שכל דגמי Jeep שאינם רנגלר ונגזרותיו, כלומר כל מיני מרצדסים/פיאטים מחופשים, הם רק מרצ'נדייז שתפקידם לשרת, ליחצ"ן ולרומם את הדבר האמיתי, שזה הרנגלר. בלי הרנגלר הקלאסי (והגלדיאטור) במבנה הקלאסי של ג'יפ שמיועד לשטח לפני כל דבר אחר, עם שני סרנים חיים ושילדה נפרדת ומרכב פריק ורסטילי, אין ל-Jeep שום דבר אחר שמצדיק את שם המותג ואולי גם את עצם קיומו.
הפוך, גוטה, הפוך. הרנגלר קיים רק בשביל שמישהו יחשוב לקנות את כל שאר הדגמים.
אבל בגלל זה אם מחר ג'יפ שיחשבו שכלי חשמלי עם שלושה גלגלים ומערכת מתלים פנאומטית דו שלבית זה מה שייתן הילה למותג, אז זה מה שיהיה מהרנגלר.
אבל בגלל זה אם מחר ג'יפ שיחשבו שכלי חשמלי עם שלושה גלגלים ומערכת מתלים פנאומטית דו שלבית זה מה שייתן הילה למותג, אז זה מה שיהיה מהרנגלר.
מצער, אבל זה אכן המצב…
״המרצנדייס״ כבר שנים מביאים את רוב הכסף.
גם בברונקו כנראה שחלק נכבד מהכסף יגיע מברונקו ספורט (או איך שזה נקרא)
הפוך בדיוק.
את הרנגלר הם מייצרים בשלוש משמרות 24/7 והוא הדגם הכי רווחי של המותג.
כל מי שקונה פיאטים שמחופשים לרנגייד וקומפאס, חולם על רנגלר ופשוט עוד לא יכול.
או שהוא יכול, אבל אשתו לא מסכימה כי קשה לה לטפס אליו ומרגיש לה כמו משאית.
אז מסתפקים בגרנד צ'רוקי.
לא יודע מה נכון, אבל בנסיעה בכבישי ארה"ב הרכב שהכי רואים על הכביש זה רנגלר, כמות פסיכית של כאלו.
ברור לי שזו לא סטטיסטיקה אמיתית וזה מאוד מוטה, כיון שקל מאוד לזהות אותם מרחוק, קופסת נעלים עם גלגלים זה מאוד בולט בניגוד לכל השאר שדי ג'נרים.
רואים גם כמות לא הגיונית של טנדרים, אבל שם אין הבדלה קיצונית בין כל היצרנים.
ארנון
ג'יפ בכלל לא מייצרים את הרנגייד והקומפוסט.
פיאט משלמת להם על הזכות להדביק סמל של ג'יפ בחזית, כמו יצרן קלמרים סיני שמשלם תמלוגים לדיסני בשביל להדפיס עליהם את מיקי מאוס.
https://www.goodcarbadcar.net/jeep-us-sales-figures/
בארה"ב, 2021, רק גרנד צי'רוקי (בלי שאר הדגמים) מכרו יותר מרנגלרים.
מסכים שלגבי רווח פר יחידה קשה יותר למצוא נתונים, אבל אם רנגלרים מהווים אפילו שליש מכל הרכבים שג'יפ מוכרת (וכנראה שזה יותר קרוב לחמישית), הם עדיין לא מחזיקים כלכלית את המותג הזה על הרגליים. הם כן מחזיקים אותו על הרגליים בגלל התדמית. וביום שלא יהיו מספיק מעוניינים בתדמית הנוכחית של הרנגלר "מולבשת" על רכבים אחרים, או שהרנגלר ישתנה או שיסגרו את המותג.
ונקודה אחרונה - כמה רנגלרים בארה"ב באמת נוסעים בשטח? הרבה פחות ממה שנדמה לנו. בגלל זה רואים אותם בכמויות בכבישים.
פשוט על רנגלר צנוע שיעביר את רוב חייו מהבית לקולג' וחזרה אף אחד עוד לא בנה אימפריית יוטיוב.
זה בדיוק העניין! הם גם לא צריכים לנסוע בשטח.
ותסכים איתי שרנגלר הוא אחת הבחירות הפחות הגיוניות/חכמות/נוחות/מתאימות עבור נסיעה מהבית לקולג' וחזרה. לשימוש כזה יש הרבה חלופות זולות, חסכוניות, בטוחות והגיוניות ונכונות יותר.
גם אצלנו רובם לא רואים שטח של ממש לפני היד השנייה.
Jeep (כמו כל יצרן אחר של "אגדות מוטוריות") מוכרים קודם כל את התדמית.
במקרה של הרנגלר גם יש לתדמית הזו גיבוי ביכולות. גם בברונקו זה יהיה ככה מין הסתם.
תדמית זה שם המשחק!
לנדרובר, כדוגמא, שמרו על הדיפנדר חי עד 2016, למרות שהפסידו כסף על כל יחידה ויחידה.
רק תראו כמה אנרגיה ומחשבה לנדרובר השקיעו בדיפנדר החדש במטרה לשמר את התדמית (למרות הביצוע הכושל, לטעמי).
גיפ ימשיכו לטפל ברנגלר בחרדת קודש, כי בלעדיו אין להם זכות קיום (אגב, בניגוד ללנדרובר ששם גם הריינג-רובר הוא אייקון).
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/129462-%D7%94%D7%92%D7%A9%D7%9E%D7%AA%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7% AA-%D7%95%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9%D7% AA%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A8-JL-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7% 9F-2022-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-3-6
הפור נפל ונבחר הרנגלר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.