צפייה בגרסה מלאה : עזרה - ג'יפ ראשון
אהלן כולם
בשעה טובה החלטתי להתפנק ולהגשים חלום עם איזה ג'יפ קטן. לא מבין גדול רק מתחיל את דרכי בתחום. אז אלה הפרטים:
תקציב - 35-40, תקציב אחרי תוספות אם צריך, יכול לעמוד ב 5-10 שנתי
2. גודל / קיבולת הרכב - לרוב יסעו 1-2 אנשים, לטיולים לפעמים 4 נפשות, יתכן גם קמפינג 3-4 פעמים בשנה
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. הרכב יהיה רכב שני, ישמש בעיקר לנסיעה של 30-40 ק"מ ביום לעבודה, חוץ מזה טיולים בשטח קרוב לבית, פעם או פעמיים בשבוע, טיולים ארוכים 3-4 פעמים בשנה, אז צריך נוחות סבירה לכביש ועבירות מעולה לשטח
ב. רכב יום יומי למשרד, יכול לספוג כמה ימים עם רכב מושבת, בעיקר בסופשבוע טיולים שטח דרגת קושי מדיום
ג. תחזוקה במוסכים, דברים פשוטים יכול לבצע לבד, מתכוון ללמוד קצת מכניקה
ד. גר בפריפריה אבל יש כמה מוסכים באיזור
4. אופי השימוש והטיולים:
א. טיולי שטח קושי בינוני, לא מדרגות אבל דרכים משובשות
ב. לא שייך לקבוצה
ג. בעיקר האזורים שבין בית שמש ללטרון
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
אין המון תנאי סף, רק משהו אמין וטוב בשטח, רכב ישן, מעדיף אוטומט אבל גם ידני סבבה, לא יודע מה עדיף מבחינת הדלק בנזין/דיזל
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
וטו על סנטה פה ודומיו אבל חוץ מזה די פתוח
כמה זה קילומטראז סביר לשנתונים ישנים ?
לא ננעלתי עח משהט אבל שמתי עין על גימיני או טרופר או פגירו
שנתונים ישנים קצת וקילומטראז גבוה, אשמח לדעות:
טרופר
https://www.yad2.co.il/s/c/khxg7t1j
או גימיני
https://m.facebook.com/groups/1556880237894113/permalink/3007299976185458/?comment_id=3007410592841063
פגירו
https://m.facebook.com/groups/1556880237894113/permalink/3006614902920632/
תודה רבה
ברוך הבא לפורום,
אם מדובר ב-4 אנשים הרוצים לטייל ברכב, לצערי צריך כנראה לפסול את הגימני שהיה יכול להיות תשובה טובה כמו כמעט בכל השרשורים הדומים של כניסה לשטח בתקציב צנוע ודרישה לעבירות טובה.
אתה עוד לא יודע להגדיר מספיק טוב את דרגת הקושי של הטיולים, אבל בהנחה שאתה באמת מתכנן טיולים בעבירות בינונית+ או כפי שכתבת "עבירות מעולה לשטח" אז זה באמת פוסל לדעתי את כל הג'יפונים (סובארו וכנראה גם דאסטר). דרך אגב - "סנטה פה", "ראב4" וחבריהם הם לא ג'יפונים בפורום הזה (אין יכולות עבירות, כמעט כמו פרייבטים).
התקציב צנוע בתקופה המשוגעת הנוכחית, אז תהיה מוכן להוצאות תחזוקה גבוהות כי התקציב מכוון לרכבי שטח ישנים יחסית, עם הרבה ק"מ ובלאי גבוה. תכין עצמך להוצאה שנתית של מעל 10,000 לשנה על מוסכים. אולי תופתע לטבה אבל אל תתפלא אם זה מה שידרש.
תבדוק בפורום הרכבים למכירה כאן אצלנו - יש כעת מספר רכבים קרובים לתקציב שלך ששווה לבחון:
צ'ירוקי ZJ (מוסב לגז)
דיסקברי 2
סוזוקי XL7 מוסב לגז
היי
גיפ ליברטי 2007 עם גז או בלי
נמכר סביב ה40/42 בערך אפילו עם הגבהה ומיגון ….
יעשה עד בינוני בכיף.
אם אין עם גז גם לא רע בהנחה שהוא לטיולים בלבד .
לטייל בטבע עם 4 גלגלים והילוך כוח זה זכות בארץ הקודש
Prefer to move from 2H to 4L with joy
ברוך הבא לפורום,
אם מדובר ב-4 אנשים הרוצים לטייל ברכב, לצערי צריך כנראה לפסול את הגימני שהיה יכול להיות תשובה טובה כמו כמעט בכל השרשורים הדומים של כניסה לשטח בתקציב צנוע ודרישה לעבירות טובה.
אתה עוד לא יודע להגדיר מספיק טוב את דרגת הקושי של הטיולים, אבל בהנחה שאתה באמת מתכנן טיולים בעבירות בינונית+ או כפי שכתבת "עבירות מעולה לשטח" אז זה באמת פוסל לדעתי את כל הג'יפונים (סובארו וכנראה גם דאסטר). דרך אגב - "סנטה פה", "ראב4" וחבריהם הם לא ג'יפונים בפורום הזה (אין יכולות עבירות, כמעט כמו פרייבטים).
התקציב צנוע בתקופה המשוגעת הנוכחית, אז תהיה מוכן להוצאות תחזוקה גבוהות כי התקציב מכוון לרכבי שטח ישנים יחסית, עם הרבה ק"מ ובלאי גבוה. תכין עצמך להוצאה שנתית של מעל 10,000 לשנה על מוסכים. אולי תופתע לטבה אבל אל תתפלא אם זה מה שידרש.
תבדוק בפורום הרכבים למכירה כאן אצלנו - יש כעת מספר רכבים קרובים לתקציב שלך ששווה לבחון:
צ'ירוקי ZJ (מוסב לגז)
דיסקברי 2
סוזוקי XL7 מוסב לגז
תודה רבה על התגובה
אדייק קצת - 4 אנשים מתוכם 2 ילדים, מתכוון לעשות טיולים ופחות אתגרים טכניים לרכב אז מה שצריך זה בעיקר לא להיתקע
מבחינת מחיר יכול גם עוד קצת לתוספות אם צריך.
האם בגדול כדאי ללכת על פחות שדרוגים ק"מ גבוה ושנתון ישן ? או שווה בשביל שנתון/קילומטראז שיהיו פחות תוספות ושדרוגים ?
יש משהו מבין הרכבים ששלחתי בהודעה הראשונה שנראה רלוונטי ?
תודה
לפחות באוזניים שלי יש הבדל מהותי בין רכב לטיולים בשטח "שלא יתקע" לבן רכב "עם עבירות מעולה". המנעד שבין טיולים בשבילי הטבע לבין נסיעה בכל מסלולי הטיול הגיפאיים הכוללים מדי פעם גם מכשולים משמעותיים - הוא גדול מאד וקשה לך עדיין להגדיר את הנקודה על אותו מנעד שאליה אתה רוצה להגיע - זה מובן וטבעי, תלוי ברמת ניסיון והעדםה אישית. חלק מהשאלות בשאלון שלנו מכוונות בדיוק לבירור נקודה זו.
דפדף למשל בשרשור הגדול של גיא על הדאסטר - רכב שמשמש אותו כבר למעלה מ-3 שנים לטיולים בשטח והוא עושה עימו הרבה יותר טיולים מרבים מאיתנו , אבל הוא נהג שטח מנוסה. רכב כזה בהחלט יכול להיות תשובה מצויינת לרכב משפחתי לטיולים בטבע בחר גדול מהמסלולים, הרבה הרבה מעבר לפרייבט, אבל בהחלט לא הייתי ממליץ אותו למי שמחפש רכב עם"עבירות מצויינת". אם היית מטייל עם קבוצות שבהן יש רנגלרים, סופות, רכבים עם הילוך כח נעילות, צמיגי שטח וכו' - כן לא הייתי ממליץ על דאסטר, סובארו וכו' .
אתה נמצא בתחילת מסלול שבמקרי הרימון יכול להתפתח בשני כיוונים -
1. לימוד, קריאה בפורום שלנו, העמקת הידע, חיפוש ושאלת שאלות, הבנת התשובות ובהדרגה - גיבוש החלטה מהו הכיוון המתאים.
2. מציאת מועמד (רכב) שנראה לך הקנייה טובה ורכישת רכב שטח. התנסות וגיבוש תובנות לגבי הרכב הבא תוך כדי נסיעה וצבירת ניסיון...
לגבי השאלות האם מה שהייתי יכול להתאים, אז בוודאי, רק שאין לב שמדובר האפשרויות שונות זו מזו ומאוד תלוי, שוב, בדרישות ובציפיות שלך... יהיה עליך ללמוד קצת ולנסות למקד לשאלות ספציפיות יותר.
האם עדיף רכב משופר לשטח או רכב במצב סטוק? היו אצלנו הרבה שאלות דומות. מצד אחד רכב שכבר שופר יובטח לך הרבה עלויות שיפור, אם ממילא אתה מתכנן להתקין אותם שיפורים. מצד שני, אולי רכב שלא נסע בשטח יהיה עם פחות בלאי ... אין תשובה אחת נכונה.
החשוב ביותר, לטעמי, בקניית רכב בוגר - מצב התעסוקה שלו, טיפולי מנע ולא טיפולי שבר, שימוש בשמנים, פילטרים איכותיים, חלק חילוף טובים וכו'. חפש את היסטוריית הטיפולים בשנים האחרונות.
נשלח מהנייד
תודה
מניח שאני מחפש משהו שכבר משופר ולא סטוק ואז בעצם למצוא את האיזון ק"מ גבוה ושנתון נמוך למול השיפורים והמחיר
מבחינת מסלולים, לא מתכוון לעשות מסלולים מאתגרים מבחינה טכנית, בעיקר שבילים, בוץ כבד (יש לא מעט באיזור שלנו) ופה ושם עליות ובולדרים,
לא מתכוון לעשות מסלולי אקסטרים
ויש מקום מומלץ ואמין לעשות בדיקה לרכב ?
אתה מדבר על טיול משפחתי כלומר רכב עם 4-5 דלתות ותא מטען אמיתי. ובין השורות אני מבין שאתה נזהר לא להגדיר את המסלולים כ'קשים' כדי לא לפסול ג'יפונים מחד אבל מתאר מסלולים שלא מתאימים לג'יפונים אלא דורשים רכב עם הילוך כוח מאידך.
ומצד שני הקילומטרז' לא נמוך. אתה מדבר על רכב דיילי שעושה בלי בעיה 15-20 אלף בשנה.
ומצד שלישי התקציב מוגבל מאוד. בסכום כזה קשה למצוא משהו טוב. אבל יש הזדמנויות - למשל הגראנד של אומר או הטרופר של סביון, שניהם בלוח המודעות כאן באתר.
זה סכום שבו אם אתה מחפש רכב בגודל מלא עם הילוך כח ויכולות שטח סבירות אתה בהגדרה נופל הרחק בשנתונים לתחילת שנות ה 2000 - כלומר רכב ישן יחסית. וזה אומר להפנים שמה שחסכת בקניה אתה תשלם באחזקה. כלומר בשורה התחתונה יותר התעסקות יום יומית. וגם - להבין שאתה מעדיף רכב מטופל ובמצב טוב על פני רכב משופר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
חושב שדווקא קצר יותר יתאים לי למרות המגבלות של המקום
די נסגרתי על הפאגרו, מצאתי את זה, מינוס של גלגלי שטח 100% ולא 50/50 אבל יכול לחיות עם זה,
ואשמח לחוות דעת :
תודה
https://www.facebook.com/marketplace/item/477736177317516/?ref=MESSENGER_BANNER_SEE_DETAILS&showCheckout=false&refCode=MESSENGER_BANNER_SEE_DETAILS&_rdr
במקום קישור לפייסבוק (לא כולם כאן נכנסים לפייסבוק) תן בבקשה את הפרטים על הרכב עליו אתה מבקש חוות דעת.
רק תביא בחשבון שחוות דעת על רכב ספציפי בלי לראות אותו, לבדוק, לעבור על היסטוריית טיפולים וכו' - תהיה כללית ושטחית...
נשלח מהנייד
במקום קישור לפייסבוק (לא כולם כאן נכנסים לפייסבוק) תן בבקשה את הפרטים על הרכב עליו אתה מבקש חוות דעת.
רק תביא בחשבון שחוות דעת על רכב ספציפי בלי לראות אותו, לבדוק, לעבור על היסטוריית טיפולים וכו' - תהיה כללית ושטחית...
נשלח מהנייד
אלה הפרטים, מחפש סינון ראשוני אם בכלל שווה לקחת לבדיקה
137037
לעניין הפאג'רו - הקילומטראג' נמוך לשנתון שזה טוב.
דגם הדיזל עדיף על הבנזין שזה גם טוב.
שים לב לגג שמש - הם נוטים לנזול.
שים לב שמשנה הבאה אתה מחוייב בשני טסטים לשנה על הרכב הזה. זה לא פעמיים תשלום, אבל כאב ראש לא קטן.
חוץ מזה, כמו שארז כתב, כל רכב לגופו. אם אתה לא מבין ומכיר תשקיע קצת יותר בבדיקה מעמיקה של הרכב.
אני עדיין חושב שעדיף לך להתחיל עם ג'ימני ותוספת גגון אם חסר מקום.
וטיפ קטן לגבי בדיקה - ההמלצה ברוב המקרים היא לבדוק אצל מוסך שמכיר היטב את סוג הרכב הזה.
בדיקה במכון בדיקות לא תיתן לך הרבה מעבר לגיליון מלא רג'קטים שאולי יעזור במשא ומתן כספי עם המוכר, אבל לא תלמד ממנו על מצב הרכב האמיתי ומוכנותו לטיולים בשטח.
תתייעץ כאן ותקבל המלצות על מומחים לרכב זה באזור הרלוונטי.
נשלח מהנייד
לעניין הפאג'רו - הקילומטראג' נמוך לשנתון שזה טוב.
דגם הדיזל עדיף על הבנזין שזה גם טוב.
שים לב לגג שמש - הם נוטים לנזול.
שים לב שמשנה הבאה אתה מחוייב בשני טסטים לשנה על הרכב הזה. זה לא פעמיים תשלום, אבל כאב ראש לא קטן.
חוץ מזה, כמו שארז כתב, כל רכב לגופו. אם אתה לא מבין ומכיר תשקיע קצת יותר בבדיקה מעמיקה של הרכב.
אני עדיין חושב שעדיף לך להתחיל עם ג'ימני ותוספת גגון אם חסר מקום.
תודה רבה
אשמח אם אתה יכול לפרט למה עדיף הג'ימיני ? לא ציינתי אבל הרכב ישמש אותי גם לנסיעה יומית של כ 20 דק לעבודה
ממה שקראתי קצת הגימיני רע יחסית בכביש (בטח כאלה שהותאמו יותר לשטח) וזו הסיבה העיקרית שפסלתי אותו בנוסף לזה שפחות התחברתי
לזה שהוא כל כך צר
הפאג'רו הוא יותר אוטו. למעט נושא העבירות בקצה הסקאלה. בעבירות קלה בינונית הוא לא נחות מהג'ימני, רק באריזה נוחה ומפנקת יותר. יש אנשים שאחרי יומיים של טיול שטח בג'ימני לא רוצים לטייל יותר. כן, עד כדי כך.
המחיר של הבחירה בפאג'רו הוא בעלויות אחזקה. בפאג'רו הן יהיו גבוהות משמעותית.
בנוסף, אם אתה מתכנן קמפינג עם ילדים, קח בחשבון שבשניהם תצטרך גגון עמוס לעייפה, ולהתקמצן בציוד.
.
אם הייתי מוצא פאג'רו שאיננו נבלה בתקציב הזה (לא משימה פשוטה), לא הייתי מתלבט ומעדיף אותו. מצד שני, אני כבר חצי זקן.
הפאג'רו הוא יותר אוטו. למעט נושא העבירות בקצה הסקאלה. בעבירות קלה בינונית הוא לא נחות מהג'ימני, רק באריזה נוחה ומפנקת יותר. יש אנשים שאחרי יומיים של טיול שטח בג'ימני לא רוצים לטייל יותר. כן, עד כדי כך.
המחיר של הבחירה בפאג'רו הוא בעלויות אחזקה. בפאג'רו הן יהיו גבוהות משמעותית.
בנוסף, אם אתה מתכנן קמפינג עם ילדים, קח בחשבון שבשניהם תצטרך גגון עמוס לעייפה, ולהתקמצן בציוד.
.
אם הייתי מוצא פאג'רו שאיננו נבלה בתקציב הזה (לא משימה פשוטה), לא הייתי מתלבט ומעדיף אותו. מצד שני, אני כבר חצי זקן.
חושב שסגרת לי את הפינה לגבי הגימיני, ודווקא מצאתי כמה פגרואים שנראים מתאימים
תודה
ודווקא מצאתי כמה פגרואים שנראים מתאימים
תוודא (כנראה אתה צריך מישהו שמבין שיעזור לך) שהם לא רק מתאימים במודעה ...
מוטי טויוטה
23-01-22, 23:33
יש את הטרופר של סביון פה בלוח שנראה מעניין, אולי של רענן בעתיד הקרוב.
הייתי שמח בהרבה לקנות ג'יפ מחבר פורום ותיק ולא סתם ביד 2
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.