צפייה בגרסה מלאה : חברים, זקוק לעזרה (חו"ד על ויטארה לקניה)
trainspotter
28-03-06, 00:51
שלום!
אני צריך את דעתכם המקצועית בעניין בדיקת רכב.
היום בדקתי רכב, סוזוקי ויטרה, 93', יד שישית.
קודם כל, המוכר נראה מפוקפק משהו.. אני לא בטוח. פשוט לא עשה רושם של מישהו הוגן.
הרכב מבחוץ נראה בסדר גמור.. שום מכות, שום שריטות. עשיתי סיבוב קטן, והכל נראה תקין.
לצערי אין לי את הידע הטכני כדאי לבדוק יותר לעומק.
הבחור רוצה עבורה 30,000 (5K פחות מהמחירון), מוכן ללכת לבדיקה.
הוא אומר שאת כל הטיפולים דוד שלו עשה לו. הסיבה שהוא מוכר מתחת למחירון, כי הוא חייב את הכסף מהר.
השאלה שלי בעצם היא, אם אני לוקח את האוטו לבדיקה (סטנדרטית באחד המוסכים), ושם מתברר שבגדול הכל בסדר, ואין בעיות קשות, יש סיבה לא לקנות את הרכב. כלומר מה הוא ה-worst-case במצב הזה? האם אני יכול צאת בסופו של דבר בנזק כבד.. יותר מ10K? האם יש משהו מיוחד שצריך לוודא לפני שקונים?
תודה מראש על העזרה!
דני
חנן-ג'יפולוג
28-03-06, 01:51
עזוב את הרכב.
אמון עם המוכר הוא תנאי בסיסי לעיסקה. בנוסף, אתה מדבר על רכב שבאופן נורמלי נמכר במחירים יפים, והוא מוצע לך במחיר זול. יש עוד ויטרות, עם בעלים חביבים ונוסכי אמון, בלי סיפורים על מוסכים של דודים.
הWORST CASE הוא שהרכב משוכפל/מועתק/מפוצל, ולמחרת הקנייה המשטרה באה ולוקחת לך את הרכב, ואתה נשאר ללא רכב וללא כסף.
עזוב את הרכב.
אמון עם המוכר הוא תנאי בסיסי לעיסקה. בנוסף, אתה מדבר על רכב שבאופן נורמלי נמכר במחירים יפים, והוא מוצע לך במחיר זול. יש עוד ויטרות, עם בעלים חביבים ונוסכי אמון, בלי סיפורים על מוסכים של דודים.
הWORST CASE הוא שהרכב משוכפל/מועתק/מפוצל, ולמחרת הקנייה המשטרה באה ולוקחת לך את הרכב, ואתה נשאר ללא רכב וללא כסף.
אני חושב קצת אחרת מחנן.
זה שהרכב טופל אצל הדוד לא אומר כלום. ייתכן והרכב קיבל טיפול אהוב וייתכן טיפול רשלני, עד שלא תבדוק לא תדע. (וגם אז לא תדע הכל אלא רק לאחר תקופה מסוימת שתחיה אם האוטו)
לגבי בעלות הרכב רשם המשכונות יגיד לך בוודאות על שם מי הרכב רשום.
לגבי המחיר, אם הוא היה מבקש 5k מעל המחירון אז זה היה בסדר? חסרים רמאים שמבקשים מעל המחירון עבור גרוטאות, ועוד משקרים לך בפנים?
אם אני אתה הייתי בודק את האוטו היטב ולא הייתי ממהר לפסול אותו.
בהצלחה.
אני חושב קצת אחרת מחנן.
זה שהרכב טופל אצל הדוד לא אומר כלום. ייתכן והרכב קיבל טיפול אהוב וייתכן טיפול רשלני, עד שלא תבדוק לא תדע. (וגם אז לא תדע הכל אלא רק לאחר תקופה מסוימת שתחיה אם האוטו)
לגבי בעלות הרכב רשם המשכונות יגיד לך בוודאות על שם מי הרכב רשום.
לגבי המחיר, אם הוא היה מבקש 5k מעל המחירון אז זה היה בסדר? חסרים רמאים שמבקשים מעל המחירון עבור גרוטאות, ועוד משקרים לך בפנים?
אם אני אתה הייתי בודק את האוטו היטב ולא הייתי ממהר לפסול אותו.
בהצלחה.
אתה מבסס את התגובה שלך על מה שהמוכר אומר, מוכר שנראה מפוקפק לקונה ?
אם מראש הוא לא מאמין למוכר אז אין משמעות לאמירות.
מאידך, ניתן לבדוק במכון ולקבל חוות דעת אוביקטיבית.
לויטרות יש שוק טוב, גם לסמוראי, למרות זאת כבר ראיתי במספר מקרים
מוכרים שלא הצליחו למכור למרות נתוני רכב טובים, הם גם
הורידו מחיר וזה לא עשה להם יותר טוב, ההפך.
בקיצור המלצתי, אם אתה לא מאבחן (אנשים) מקצועי, אל תנסה לאבחן.
אתה לא מתחתן, אם הרכב נראה לך מתאים והיית מוכן לצאת איתו קח אותו לבדיקה מקצועית,
בדוק את הרשיונות, בצע הערכת כדאיות ותשווה לרכבים אחרים שראית.
בהצלחה.
קודם כל, המוכר נראה מפוקפק משהו.. אני לא בטוח. פשוט לא עשה רושם של מישהו הוגן.
עבור הלאה. חנן אמר וצדק לדעתי, זה תנאי בסיסי. מה אתה מפסיד במקרה הכי רע, אוטו במצב בינוני עד גרוע (5K פחות מהמחירון, או שהבעלים שלו לחוץ למכור את האוטו לפני סופ"ש או שמשהו באמת מסריח שם מבחינה מכאנית או אחרת)? יש עוד דגים בים.
בדיקת רכב עולה המון כסף, גם אם עושים אותה אצל המוסך האמין והחביב עליך (מומלץ). לא כל רכב שתראה צריך להגיע לבדיקה, זו דוגמא מצויינת לרכב שלא. יש מספיק ויטארות למכירה, סיכון בגובה 30K נראה לי מיותר. עדיף לשלם 40K ולהיות בטוח.
אמיר חסידים
28-03-06, 12:08
אני דוקא מסכים עם SHAYA וחולק על אלון .
תבדוק את חוקיות הרכב - דבר ראשון !
זה שהמוכר לא נראה לך, מפוקפק או לא מספיק חתיך - לא רלוונטי ולא מענין !
כמו שאמרו - אתה לא מתחתן איתו.
אם הרכב במצב סביר והמוכר רוצה 5K מתחת למחירון - לך על זה .
לגבי בדיקה - אני הייתי שמח מאוד לבדוק את הרכב רק שאין לי את הידע המתאים .
יחד עם זאת אתה במקום המתאים - אולי מישהו בפורום יעזור (כמיטב המסורת :-) )
חברים , היום השוק נזיל , ז"א אנשים מוכרים מעל המחירון ומתחת למחירון בלי קשר ישיר למצב רכב - יש גם מציאות וחבל לפספס .
דעתי:
נכון שהכי כיף לקנות ממישהו שגם היית מוכן שיהיה חבר שלך ושיטייל איתך בסופ"שים- אבל כמו שנאמר- אתה קונה את האוטו - לא את הבחור.
יש המון- אבל המון סיבות שאנשים ממהרים למכור רכוש (ולא רק מכוניות)- ככה זה בחיים, אין סוף שינויים בחיים של אנשים, ולעיתים לא בא להם לשתף אותך במה קרוה להם בחיים (זה לא עניינך) אז הם מתפתלים סביב כל מיני סיפורים שהופכים אותם ללא אמינים- זה לא אמור לעניין אותך! רק מצב הרכב אמור לעניין אותך. הרי הנוכלים הכי גדולים הם דווקא אלו שמשדרים הכי הרבה אמינות , הכי חביבים וכו'- אחרת הם לא היו מצליחים במעשי הנוכלות שלהם.
בדיקה יסודית צריך לעשות בלי קשר לאיך נראה המוכר, וע"פ התוצאות שלה לשקול. גם המוכר הכי נחמד בעולם- לא יחזיר לכם את הכסף אם דקה אחרי הקניה המנוע פתאום ימות, למרות שבבדיקה הכל "היה בסדר"...
אם הרכב חוקי (בדיקה במשרד הרישוי), ונראה לך מנסיעת מבחן ואולי עזרה פה מהפורום שאין באגים גדולים מדי, ותחליט שהיית רוצה לרכוש אותו-קח אותו לבדיקה במוסך שמבין בויטארות (דרך השטח לדוגמא) ולא במכון רגיל. למה? כי המוסך גם ייתן לך עלות משוערת ליישור קיו- ויצטרך גם לעמוד מאחרוי המילה שלו אחרי הקניה.
בדוק את האוטו, לא עניינך מה המניעים שלו למהר ולקבל כסף, 5 דק' אחרי שתפרדו גם לא תזכור את המוכר (אם אתה רוצה פנטזיה נעימה- הוא צריך את זה לניתוח השתלת כליה דחוף לסבתא טובה...).
אגב- אני מכרתי קטנוע שהיה ברשותי שנתיים, ונסע רק 1600 ק"מ, ב 500 ש"ח תחת המחירון (באחוזים זה כמו ההנחה שאתה מספר). למה? כי עברתי דירה, לא היתי צריך אותו יותר, להעביר אותו עיר היה מיותר בשבילי, ולא היה לי חשק לבזבז זמן על המכירה. 3 ספקנים התקשרו וניתקו. אחד בא ולקח על המקום קטנוע במצב חדש, מתחת למחירון- והרוויח.
בהצלחה.
עזוב אותך מוכר !!!!
את מי הוא מעניין ? רגע אחרי המכירה אפילו לא נישאר לך הריח ש ל הבושם של המוכר האמין ואינטיליגנט עם תואר שני שהויטרה שלו זה רכב שני כי יש לו אחת מליסינג והוא נראה אמין !!!!!
קח את עצמך בידיים ותתעשת : תנסה להוריד ל 7 או שש פחות מהמחירון זה עושה הרגשה בת זו** הרבה יותר מהאמינות של המוכר !!! ( אבל כמו כמה ישראלים יש כאלה שמוכנים גם לשלם מחירון על גרוטאה ובלבד שהמוכר ארח אותם בביתו על קפה ועוגיות וסיפר כמה הבת הקטנה שלו קשורה לרכב - כלומר כמה פעמים היא קיבלה ברכב ...) .
ואם הרכב כשר מבחינת רשם משכונות ומבחינת מסמכים - שמו של הבחור מתנוסס על הרישיון אלא אם הוא בבעלותו פחות משנה ובמישטרה הוא לא מוכרז כגנוב , ובבדיקה במכון בדיקה מורשה הוא לא עקום ו המנוע חיי אז אין דבר שאי אפשר לסדר ב 7 פחות מהמחירון !!!!
אתה קונה את האוטו ולא את אשתו של המוכר !!!
ואגב לגבי עיניין השכפול אף נוכל לא משכפל היום רכבים של 30,000 שקל
באותה מידה ששום אדם לא יהיה מוכן לעבוד מתחת לשכר המינימום !!! והמבין יבין!!
תתחדש .
trainspotter
29-03-06, 02:24
המון תודה על העזרה! אני אעדכן אם יהיו התפתחויות :)
שוב תודה!
דני
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.