צפייה בגרסה מלאה : ניסיון לפרוטקשן בחניון לילה לג׳יפאים. חוזרים לרשימות השמירה?
https://www.facebook.com/groups/138955446510530/permalink/1175158096223588/
פחד מוות
איזה בעסה
Sent from my iPad using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
21-01-22, 10:13
כן, שתיים.
חנן-ג'יפולוג
21-01-22, 10:21
ערן, צר לי ממש על ההשקעה הרבה בתגובתך, שירדה לטמיון.
כבר כתבתי פעם: אתם רואים תגובה שאתם מבינים שתימחק, אל תגיבו לה, כי גם שלכם תימחק יחד איתה.
אתם גם מעמיסים עלינו וגם מתחילים שרשרת עלבונות. חבל.
חלילה מהעלבות.
קרא שנית את התייחסותי. האם יש בה העלבה כלפי מישהו?
בתגובתך הפומבית אתה מציג את דברי כאילו היה בהם דבר מה פסול.
אבקש שתשלח אלי את התגובה שכתבתי ואסיר ממנה את ההתייחסות (העניינית והלא פוגעת), לדבריו של מי שתגובתו נמחקה.
ערן
יש טענה שהמדינה בעצמה משלמת פרוטקשן... לא. המדינה לא משלמת פרוטקשן.
אני מכיר את האמירה הזו, ובכל פעם שבודקים אותה לעומק, מתברר שהמלעיזים מתכוונים לכך שהקבלנים העובדים עבור פרוייקטים ממשלתיים, הם המשלמים פרוטקשן. (לא על דעת הממשלה ולא בעידוד הממשלה).
אני מכבד את אתר ג'יפולוג ואת חבריו. חשוב שג'יפולוג ישאר מקום שאינו מקום מתאים להפצת תיאוריות קונספירציה.
"ציפורים אינן אמיתיות!" לא בבית ספרנו...
באשר לסד"ח (סחיטת דמי חסות), רק משטרה חזקה מאוד יכולה לחסל את התופעה הבזויה הזו (לדעתי). התנהגותם של בדואים בנגב היא התוצאה של הבעיה האמיתית. כשיש מערכת אכיפת חוק שמעדיפה את הנוכל על הישר ומחלישה את המשטרה, נוצר ריק שמתמלא מיד. "צדיק ורע לו" זו רק תוצאה של התנהלות כושלת, ארוכת שנים.
מדינה שרוצה למשול בבטחון האישי של תושביה מפעילה בין 5 ל-6 אנשי משטרה לכל 1000 תושבים. 70-80 אחוז מהשוטרים הם אנשי שטח. כלומר כ- 4 שוטרי שטח כחולים ל- 1000 תושבים.
בישראל פחות מ- 3 שוטרים ל 1000 תושבים. בישראל פחות מ- 60% מהשוטרים הם שוטרי שטח כי המדינה הטילה על המשטרה לעסוק גם בתביעות, רישוי עסקים, פעילות בטחונית (מג"ב), ועוד.
כשמפשיטים ומפרטים מתברר שבישראל יש בערים 1.2 שוטרי שטח כחולים לכל 1000 תושבים. בפריפריה יש פחות משוטר אחד ל- 1000 תושבים!
להשוואה נתונים מדינות בארה"ב (ראה קישור):
ניו יורק 4.2 שוטרי שטח כחולים, ל- 1000 תושבים.
וושינגטון הבירה 5.5
אילינוי 4.4
פנסילבניה 4
קליפורניה (מהנמוכות ביותר) 2.5
הוואי (הכי נמוך) - 0.9
ב"מדינות התרבות שמעבר לים", כאשר יש תופעה של חוסר משילות, מטפחים משטרה ומחוקקים חוקי עונש מינימום. ג'וליאני הקים משטרה עם יחס של יותר מ-11 שוטרי שטח ל 1000 תושבים, הוא גבה מס ביטחון אישי מתושביו והשיב את ניו-יורק לגדולתה. לאחר שהמצב התייצב השוטרים העודפים שוחררו מתפקידם והמס בוטל (כן. המס בוטל!).
מה קורה בישראל? תקציב המשטרה אינו מאפשר התמודדות עם הפשיעה הקיימת. כשוטר בראשית שנות ה-2000, זכורני ימים בהם לא סופקו ניירות להדפסה. ניירות לצרכים יותר אישיים, הבאנו מהבית...
אוהבים לשנוא משטרה? ברור. הרי המשטרה לא מספקת את הסחורה! אבל תחשבו מי באמת לא מספק לכם את הסחורה ולמה? מה עשו הממשלות עד היום וכולל היום? האם אפשר לבוא בטענות אל משטרה אזוקת ידיים? (לא מתכוון לימין או שמאל, ביבי, שרון, אולמרט או בנט... כולם!!!)
כן. אני יודע שעכשיו יקומו כל אלו שהורידו להם את הרכב מהכביש בגלל "חוסר אויר בבקליט", או כל שטות אחרת, ויטענו (במידה של צדק), שהמשטרה לא פועלת בכיוון הנכון. גם לזה התשובה היא ברורה. אם לא הייתה משטרה בכבישים, אם הריק היה נוצר שם, האם היינו רוצים לנסוע עם ילדינו ברחובות העיר? 1200 שוטרי התנועה הם היעילים ביותר במדינה. הם מקיימים הכי הרבה מפגשי שוטר-אזרח. נתון זה נכון גם ברמה גלובלית. שוטרי התנועה בישראל פועלים ביעילות של חברת היי-טק! נכון שלפעמים טועים, נטפלים, מענישים את הנהג הנורמטיבי, אבל מי שלא עושה, לעולם לא טועה.
אני כבר 3 שנים מחוץ לארגון והיום אני יכול לומר, יש מה לתקן ולשפר במשטרה. יש כמובן גם מה לתקן במשטרת התנועה. אבל מקור הבעיה לבטחוננו האישי מצוי ב"אזיקים" הכובלים את המשטרה, את הפרקליטות ואת מערכת המשפט.
עלינו לשאול את עצמנו, האם הרשות הכובלת (המחוקקת), עסוקה בנו האזרחים הישרים, או במריבות אישיות וילדותיות שמשרתות רק את הפושעים? האם מחוללי הפשיעה הגדולים באמת, נמצאים בנגב? או בכנסת?
קישור ליחס כוח אדם משטרתי / אוכלוסיה.
https://www.governing.com/archive/police-officers-per-capita-rates-employment-for-city-departments.html
ערן CJ
חנן-ג'יפולוג
21-01-22, 10:35
הובנתי לא נכון. סליחה.
הכוונה היתה שאתם נעלבים מאתנו, מהמחיקות. לא שאתם מעליבים.
הגבת לתגובה פוליטית, וזה נמחק איתה. לא בגלל שפגעת במשהו.
שולח לך בפרטי.
אין לי פייסבוק אז לפני שנפתח כאן דיון בנושא אשמח שמישהו יעתיק את הדברים לכאן. לא פרשנות אלא המקור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
https://www.facebook.com/groups/138955446510530/permalink/1175158096223588/
שים לרגע בצד את הביזיון של תחושת הבטחון,
מה הקשר בין הכותרת של ההודעה ותוכן ההודעה?
ציטוט הפוסט מתוך הפייסבוק:
"באקי קום תורך לשמור..."
לא חשבתי שאיי פעם אשמע שוב את המשפט הזה!
נסענו קבוצה של 6 ג'יפאים ללילה "באורחן רובע הבשמים" שבמצפה רמון המקום קסום ממליץ בחום אם אין לכם ג'יפים
רבע שעה לאחר שהגענו אל היעד ניגש אלינו בחור מקומי והמליץ לנו להזמין שמירה לג'יפים בלילה מאיזה שומר בדואי שידאג שהג'יפים יהיו שם גם בבוקר.
היינו בשוק!!
המחשבה הראשונה הייתה לברוח משם וכמה שיותר מהר "אנחנו לא משלמים פטורקשן לאף אחד ובמיוחד לא לבדואים.."
באורחן סירבו להחזיר את הכסף כשביקשנו לעזוב (בצדק באיזשהו מקום) גם בחוץ הטמפרטורה צנחה ל-3 מעלות וגשם החל לרדת
גם טיול קטן עם בנג'ו לתחנת המשטרה המקומית החזיר אותנו עם יותר חששות כששאלנו שוטר נחמד אם יש משהו בדבריו של המקומי: "אני לא יכול להגיד לך לקחת שומר בדואי ללילה, אבל אני יודע שזה מה שהולך פה..יש לא מעט גניבות באיזור, למרות שלאחרונה יש ירידה מורגשת. לשיקולכם.."
מבולבלים... בכל זאת מעבר לאחריות האישית שיש לכל אחד לג'יפ שלו אי אפשר להתעלם מתחושת האחריות הכללית שעוטפת אותך כשאתה מוביל קבוצה רחוק מהבית ולאיזור שלעולם לא חשבתי שייחשב כ"מסוכן", רגע מלהשאיר את הכסף שלנו לישון באורחן וללכת לישון בג'יפים קם ההוא שעוד לא השתחרר מהצבא בראש:
"חברים יש לי רעיון
נשמור בזוגות כל זוג שעתיים קדימה אין ברירה מי לוקח מה"
"00:00-2:00 תרשום אותנו" (גילגול ועומר הרימו את ידם)🖐
"2:00-4:00 יולי ועומרי מתאים לכם?"
"בטח באקי אין בעיה"
"אני ובנג'ו ניקח 4:00-6:00...אם נתקלים בגנבים אחד רץ להעיר את כולם ואחד חותר למגע. שיהיה לילה שקט לכולם חברים."
מדינת ישראל, מצפה רמון 2022
#בן_גוריון_מתהפך_בקברו
חשוב לי לציין שהפוסט לא בא להכליל מגזר שלם יש לי חברים ואחלה אנשים שעובדים איתי שהם בדואים ויש בניהם אנשים עם לב זהב!!
אין לי פייסבוק אז לפני שנפתח כאן דיון בנושא אשמח שמישהו יעתיק את הדברים לכאן. לא פרשנות אלא המקור.
אסף.
הדף פתוח פומבית גם בלי חשבון.
ולאמלק, נסיון פרוטקשן בחנייה ברחוב בתוך מצפה רמון של מתארחים באורחן.
קודם כל מחיקת הודעות היא לא במקום , אם ההודעה לא פוגעת או מעליבה חבר בפורום באופן מכוון מי אתם שתחליטו מה פולטי ומה קונספירציה, גם אני שמעתי שהמדינה משלמת בעקיפין פרוטקשן , עיריות נותנות פרוייקטים של בינוי\תשתיות למשפחות פשע רק בשביל שקט, אם זה לא פרוטקשן אז מה כן?
לגבי הדרום , כבר נתקלנו בגיפים שנגנבו גם לאחר תשלום של פרוטקשן , אנשים משלמים פרוטקשן והולכים לישון בראש שקט בזמן שמקבל הפרוטקשן גם לא עושה את עבודתו והרכב נגנב , גם שמירה אישית וחלוקת שעות היא בעייתית , אם יגיע גנב מה יעשה השומר ?
הגענו למצב שאנחנו פוחדים לצאת לטייל בדרום , אני אישית ביטלתי טיול בעין יהב אחרי שחברים פשוט לא מעוניינים להגיע מפחד של גניבה בלילה, המשטרה לא עושה את עבודתה ומתעסקת בעברות שקל לאכוף , עברות תנועה\שוטרים בתשלום זה העיקר כל השאר לא רלוונטי, אין קשר למספר השוטרים זה הרבה מעבר לזה , זו מדניות להתעלם מהבדואים והפשע במגזר בכלל, מעניין מה יהיה עוד שנה שנתיים , הדרום יתרחב ויגיע לאט לאט גם אלינו למרכז.
אז לא הבנתי.
אני לא מזלזל ולא מקטין בכתום את התחושה הרעה של הכותבים. אבל מנקודת המבט שלי זה נראה אחרת.
גניבות ג'יפים במצפה רמון הפכו לשגרה עד כאן הכל ידוע.
'מישהו' הציע לשלם לשומר בדואי 'כי גונבים פה'.
השוטר לא היה מוכן לערוב שלא יגנבו... כי מה לעשות גונבים מכוניות ובמיוחד ג'יפים.
מכאן יש הרבה דברים לעשות - רשימת שמירה בהחלט אופציה נהדרת. אבל גם לא להיבהל זו אופציה. להחנות את הג'יפים באופן כזה שאם ינסו לגנוב אותם זה מרעיש ועוד ועוד.
יש כאן שמועה על דמי חסות. לא משהו שהייתי רץ להסיק ממנו מסקנות גורפות על שיטה של דמי חסות. ושוב - אני לא מנסה להקטין או לזלזל.
ואם כבר - וזה הדבר החשוב - אם כג'יפאים אנחנו מרגישים לא בטוחים לישון במצפה רמון - וזו לא הפעם הראשונה שאנחנו שומעים על זה - הגיע הזמן לעשות מעשה ולהודיע למצפה רמון שעד שידאגו להחזיר את הביטחון - אנחנו לא נלון במצפה רמון. להודיע ולבצע. פשוט לא להגיע.
אני אישית אעדיף לישון בשטח אבל אני מבין מי שרוצה קורת גג ומקלחת חמה. עבור אלו יש מקומות לינה מחוץ למצפה רמון.
צר לי במיוחד על בעלי מקומות הלינה - אבל הם אלו שצריכים ללכת לראש המועצה ולדרוש ממנו להחזיר את הביטחון לאורחים שלהם.
כיוון שיש כאן חברים ממצפה רמון.... אתם מוזמנים להעביר את התחושות של הג'יפאים אל פרנסי היישוב.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
21-01-22, 11:18
העברתי את תגובתך וקישור לפוסט, לחבר בתפקיד בכיר במועצה.
כללי האתר:
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/2033
והפסקה הרלוונטית מתוכם:
"דברים שבטוח ימחקו אז חבל על הזמן - פוליטיקה, דת, פנויים-פנויות, וכל מי שהוא גולשי וותיק בפורומים אינטרנטיים כלשהם יודע טוב מאד למה אנחנו מתכוונים. רוצים לעורר פרובוקציה - תמצאו מקום אחר..."
זה לטובת עופר, לא לטובת הפרובוקטורים הוותיקים והעקשנים שהם אלו שנמחקים בפועל. ואם יום אחד ימאס למנהלי האתר והוא יסגר לאלתר, נדאג שתדעו, שמית, למי מגיעה תודה.
בינתיים כנראה שיש לנו סבלנות למחוק הודעות - לפי שיקול דעתנו הבלעדי! -אין מה להעיר לנו, לא לגבות (תודה, אין צורך) ולא להתלונן.
שים לרגע בצד את הביזיון של תחושת הבטחון,
מה הקשר בין הכותרת של ההודעה ותוכן ההודעה?
אולי פספסתי משהו, אבל נראה לי די סטרייט פורוורד: ניסו לגבות ״דמי שמירה״ מחבורת ג׳פאים בחניון והם עשו רשימת שמירה ללילה..
אולי פספסתי משהו, אבל נראה לי די סטרייט פורוורד: ניסו לגבות ״דמי שמירה״ מחבורת ג׳פאים בחניון והם עשו רשימת שמירה ללילה..
רק שזה לא בחניון לילה.
זה באמצע עיר בישראל.
גרוע, אין ספק.
אבל לא בשטח ולא בחניון לילה.
רק שזה לא בחניון לילה.
זה באמצע עיר בישראל.
גרוע, אין ספק.
אבל לא בשטח ולא בחניון לילה.
אוקיי- טעות ניסוח של חוסר תשומת לב. אם זה מאוד עקרוני אפשר לערוך את הכותרת ל״חנייה של קבוצת ג׳יפאים בעיר בלילה״.
אני מעריך שמי שמנסה לגבות פרוטקשן ( אני מקווה שעל המינוח הזה יש הסכמה) מקבוצת ג׳יפאים בחניה במצפה רמון, אם יצליח לו, אולי גם ינסה להרחיב את העסק ללנים בחניוני לילה בשמורות הטבע ( או לחניוני יום מועדים לפורענות דוגמת ברכת צפירה, עין עקב, הר כרכום וכו).
אז לא הבנתי.
אני לא מזלזל ולא מקטין בכתום את התחושה הרעה של הכותבים. אבל מנקודת המבט שלי זה נראה אחרת.
גניבות ג'יפים במצפה רמון הפכו לשגרה עד כאן הכל ידוע.
'מישהו' הציע לשלם לשומר בדואי 'כי גונבים פה'.
השוטר לא היה מוכן לערוב שלא יגנבו... כי מה לעשות גונבים מכוניות ובמיוחד ג'יפים.
מכאן יש הרבה דברים לעשות - רשימת שמירה בהחלט אופציה נהדרת. אבל גם לא להיבהל זו אופציה. להחנות את הג'יפים באופן כזה שאם ינסו לגנוב אותם זה מרעיש ועוד ועוד.
יש כאן שמועה על דמי חסות. לא משהו שהייתי רץ להסיק ממנו מסקנות גורפות על שיטה של דמי חסות. ושוב - אני לא מנסה להקטין או לזלזל.
ואם כבר - וזה הדבר החשוב - אם כג'יפאים אנחנו מרגישים לא בטוחים לישון במצפה רמון - וזו לא הפעם הראשונה שאנחנו שומעים על זה - הגיע הזמן לעשות מעשה ולהודיע למצפה רמון שעד שידאגו להחזיר את הביטחון - אנחנו לא נלון במצפה רמון. להודיע ולבצע. פשוט לא להגיע.
אני אישית אעדיף לישון בשטח אבל אני מבין מי שרוצה קורת גג ומקלחת חמה. עבור אלו יש מקומות לינה מחוץ למצפה רמון.
צר לי במיוחד על בעלי מקומות הלינה - אבל הם אלו שצריכים ללכת לראש המועצה ולדרוש ממנו להחזיר את הביטחון לאורחים שלהם.
כיוון שיש כאן חברים ממצפה רמון.... אתם מוזמנים להעביר את התחושות של הג'יפאים אל פרנסי היישוב.
אסף.
מסכים אתך ב 100% לגבי להימנע מלינה במצפה רמון.
כבר כמה זמן, שבעקבות עצה של חבר יקר של קהילת הג'יפאים, יש לי אמצעי נעילה נוסף לרכב. אני ממש לא זוכר מתי השתמשתי בו בשטח, אבל בכל הפעמים שישנתי במצפה, שמחתי שיש לי.
תופס טרמפ על הפוסט ורוצה להבין יותר את נושא הגניבות בישראל 2022.
כמה שאלות :
1. אני יודע שיש גניבות של גיפים בשטח. קבוצה מגיעה באור יום לנקודה מסויימת, רוצה לצאת לטיול רגלי, חוזרת והרכבים פרוצים במקרה הטוב, נגנבים במקרה הרע. אני מכיר לשמצה את בירכת צפירה אבל אשמח שתעלו מהם הנקודות הרגישות כיום ברחבי הדרום.
2. העדפות. האם יש לדעתכם העדפות לרכבים מסוימים בהם חושקים הגנבים? יודע שטויוטה מאוד גניבה אבל גם פה, אשמח לשמוע מה גנבו
3. אמצעי הגנה : איך אתם שומרים על הגיפים שלכם בטיול? רשימות שמירה בלילה? כלבים? נשק? הכל ביחד?
4. מי הגנבים? האם רק בדואים?
אשמח לשמוע את דעתכם ונסיונכם על מנת שהכלל יבין וידע עם מה עליו להתמודד כיום כשיוצאים לטייל ו"להירגע" בטבע.
ehudzeelim
21-01-22, 19:11
בכל העולם באזורים עם פשיעה או בעיות ביטחון,
המארחים דואגים לשלום האורחים.
תכנס ללודג' באפריקה ובחוץ יהיה שומר עם קלצ'ניקוב. בחוץ בלילה -סכנת נפשות, במתחם- הבעלים אחראי על הביטחון.
הייתי מצפה מבעלי המלונות, אכסניות, וכל סוגי מתחמי האירוח לדאוג לשמירה על שלום אורחיהם ורכביהם וציודם גם אם הרכבים חונים מחוץ למתחם, ואם צריך לגלם את העלות במחיר האירוח.
זה אמור להיות אינטרס שלהם לפני כל השאר.
האורח צריך לישון בשקט ולא להתעסק בזה בכלל.
תושב מצפה רמון, גר כאן כ 30 שנה ואכן, פעם אחת, לפני 27 שנה גנבו את הסופה שלי, הרכב היה נעול במנעול הילוכים בלבד, טעות של מתחילים. הרכב נמצא שרוף אחרי כמה שבועות, עצוב. מאז, עברו המון שנים, שבהם הייתי בעלים של סיקסים, סופות, טרופר, פאג'רו, לנד קרוזר ודיפנדר, לא היה יום בחיי בלי רכב 4X4 כזה או אחר, כולם שירתו אותי ומעשה הגניבה לא חזר. הבית בו אני גר לא נפרץ ובכלל רמת הפשיעה ביישוב נמוכה מאוד. גניבות רכב מתבצעות כאן, עם נטייה חזקה ללנד קרוזר.
4X4 אחרים כמו טרופר, לנדרובר ואחרים, לא מעניינים כנראה.
את האורחאן שעליו הפוסט אני מכיר ולא הייתי אומר שבמקום לינה אחר, בתי מלון, צימרים או חניונים, תהיה מציאות אחרת.
בכל מקום יש צ'אנס שייגנב לכם הרכב, כמו שגם בכל יישוב אחר כמו דימונה, ערד, באר שבע או ירוחם זה יכול לקרות.
מה שאפשר לעשות באופן אישי הוא להתגונן ולהגן על הרכב ולא לסמוך על שומר בדואי או על המשטרה.
עצוב שזה המצב, מעיב על הפסטורלייה המדברית והורס לאנשים את תחושת החופש והביטחון.
בחיאת אסף, זה קשקוש. גונבים ג'יפים בכל מקום. גם בתל-אביב. אתה פנית לעיריה שלך בנושא הזה?....
אם אני ישן במקום מסודר במצפה רמון, אני נועל את הג'יפ בשרשרת למשהו מוצק בדיוק כמו בתל-אביב ובחולון או בתל עדשים או בחיפה.
עם המשפט הראשון שלך אני מסכים ובתגובתי הראשונה כיוונתי בדיוק לזה.
גונבים מכוניות. ככה זה.
ומי שמרגיש לא בטוח או שילך למקום אחר או שינקוט באמצעים מתאימים.
אני לא משאיר רכב מועד לגניבה במקום מועד במיוחד. ולכן כתבתי שמי שרוצה ללון במצפה רמון ומבחינתו הוא לא מרגיש בטוח - שלא ילון שם.
וכן, אם התחושה גורפת - כנראה יש בעיה.
אסף.
אני עובד הרבה בשטח. קו אשדוד ודרומה, לעיתים ממש דרומה. עברנו לא מעט אירועים, רובם קטנים, חלקם יותר מכוערים, לא יודע איך אנשים ישנים בשקט בשטח בדרום, חמושים או לא...
כשאנחנו מקימים מחנה למספר ימים - 2-3-4 פעמים בשנה. החל משקיעה ועד זריחה יש לנו שומרים חמושים.
"כנראה שיש בעיה" כן... כנראה שיש...
תופס טרמפ על הפוסט ורוצה להבין יותר את נושא הגניבות בישראל 2022.
כמה שאלות :
1. אני יודע שיש גניבות של גיפים בשטח. קבוצה מגיעה באור יום לנקודה מסויימת, רוצה לצאת לטיול רגלי, חוזרת והרכבים פרוצים במקרה הטוב, נגנבים במקרה הרע. אני מכיר לשמצה את בירכת צפירה אבל אשמח שתעלו מהם הנקודות הרגישות כיום ברחבי הדרום.
2. העדפות. האם יש לדעתכם העדפות לרכבים מסוימים בהם חושקים הגנבים? יודע שטויוטה מאוד גניבה אבל גם פה, אשמח לשמוע מה גנבו
3. אמצעי הגנה : איך אתם שומרים על הגיפים שלכם בטיול? רשימות שמירה בלילה? כלבים? נשק? הכל ביחד?
4. מי הגנבים? האם רק בדואים?
אשמח לשמוע את דעתכם ונסיונכם על מנת שהכלל יבין וידע עם מה עליו להתמודד כיום כשיוצאים לטייל ו"להירגע" בטבע.
חוץ מברכת צפירה גם ליד נחל אוג לא הייתי משאיר רכב לדקה בלי השגחה,
הם באים עם גרר מיריחו מעמיסים רכב ותוך 5 דקות הם חזרה ביריחו.
אני מטייל הרבה ולא נתקלתי בעוד מקומות שבאופן קבוע יש בעיות,
על כביש 90 לאורך ים המלח מדי פעם יש פריצות לי נראה שחלק מזה זה לאומני כדי להזיק ולא כי הם מחפשים לגנוב
amiram_1998@yahoo.com
23-01-22, 08:15
פשיטת הרגל של המשטרה מתבטאת בכול הענפים שנמצאים תחת אחריותה תאונות דרכים /אכיפה /הרציחות במגזר הערבי
גניבת מכוניות פריצות . לאזרח אין ביטחון למעט להגיש תלונה לפרוטוקול .
תלונה על גניבת גיפ במצפה רמון לפני שנתיים
עד היום לא קיבלתי התייחסות או מסמך רישמי מהמשטרה שמסכם את התלונה .
האחריות היא על תקציבי המשטרה .ואולי חמור מזה על מפקדי המשטרה לדורותיהם שמחפפים את העבודה וזה מחלחל לשוטר בשטח
שלא רוצה לסכן את עצמו ויודע שאף אחד לא יפטר אותו אם הוא לא יבצע את עבודתו .
חבל שזה כך אבל זה הגישה בהרבה המקומות המיגזר הציבורי .
בכל העולם באזורים עם פשיעה או בעיות ביטחון,
המארחים דואגים לשלום האורחים.
תכנס ללודג' באפריקה ובחוץ יהיה שומר עם קלצ'ניקוב. בחוץ בלילה -סכנת נפשות, במתחם- הבעלים אחראי על הביטחון.
הייתי מצפה מבעלי המלונות, אכסניות, וכל סוגי מתחמי האירוח לדאוג לשמירה על שלום אורחיהם ורכביהם וציודם גם אם הרכבים חונים מחוץ למתחם, ואם צריך לגלם את העלות במחיר האירוח.
זה אמור להיות אינטרס שלהם לפני כל השאר.
האורח צריך לישון בשקט ולא להתעסק בזה בכלל.
בגדול אתה צודק, בקטן קוראים לזה גילגול עלויות.
הרי מה שהם יעשו, בעל כורחם, הם אלו שישלמו את הפרוטקשן, ואתה תשלם דרכם.
יכול להיות שזה פתרון.
שימו רגע תחושות בצד, וגם את 3-4 המקומות המאוד מועדים לפורענות.
כמה פעמים קרה לכם או לחברים שלכם, בחניון לילה בתוך השטח, שגנבו מכם ג'יפ?
אני לא אומר שצריך להיות שאננים, אבל אני מרגיש בטוח יותר ככל שאני יותר עמוק בשטח.
בחוף בכינרת אני לא אהייה מסוגל להרדם וגם בחניון רט"ג נוראי כמו בארות. לאומת זאת, בחניון סטייל הר עריף אשן יותר טוב מבבית. (פרצו לי הביתה השנה, אנחנו ישנים עם אור...).
עכשיו סקר, כמה מכם באמת נתקלו באיום ממשי בחניוני לילה בעומק השטח? באיזו תדירות?
שתי תשובות
אתם באמת משווים איזה מדינה אפריקאית שנשלטת על ידי חונטות וצבאות פרטיים לישראל ?
בכל חניון לילה שישנתי בו באלף שנה אחרונות. היה סיור רכוב או תצפיתן על איזה פיסטין. ללא יוצא מהכלל.
אני לרוב משתין תוך כדי שאני נשען על דלת הנהג.
ואשתי לא מצליחה להבין למה אני לא מוכן אפעם לצאת למסע רגלי במדבר ( לא כולל העצלנות שלי )
כן .. אני רואה את הסתירה המובנית במה שכתבתי ;)
בכל חניון לילה שישנתי בו באלף שנה אחרונות. היה סיור רכוב או תצפיתן על איזה פיסטין. ללא יוצא מהכלל.
בהתייחס לנ״ל, ולשאלת אומי, בסוף לא קרה כלום אם אני מבין נכון מה שכתבת.
אכן
יחד עם זאת אני לא יכול להגיד שהתחושה היתה תמיד לא נעימה.
הם מגיעים שלושה לפחות ברכב. עושים סיבוב. מסתכלים. נועצים עיניים. בןדקים אופציות. רווח אפשרי ונוסעים.
אני נשאר לחוץ. הם יחזרו בלילה. לא יחזרו בלילה.
איפה להחביא את המפתח. וכן הלאה .. לא תחושה נעימה.
חנן-ג'יפולוג
23-01-22, 10:09
בגדול אתה צודק, בקטן קוראים לזה גילגול עלויות.
הרי מה שהם יעשו, בעל כורחם, הם אלו שישלמו את הפרוטקשן, ואתה תשלם דרכם.
יכול להיות שזה פתרון.
שימו רגע תחושות בצד, וגם את 3-4 המקומות המאוד מועדים לפורענות.
כמה פעמים קרה לכם או לחברים שלכם, בחניון לילה בתוך השטח, שגנבו מכם ג'יפ?
אני לא אומר שצריך להיות שאננים, אבל אני מרגיש בטוח יותר ככל שאני יותר עמוק בשטח.
בחוף בכינרת אני לא אהייה מסוגל להרדם וגם בחניון רט"ג נוראי כמו בארות. לאומת זאת, בחניון סטייל הר עריף אשן יותר טוב מבבית. (פרצו לי הביתה השנה, אנחנו ישנים עם אור...).
עכשיו סקר, כמה מכם באמת נתקלו באיום ממשי בחניוני לילה בעומק השטח? באיזו תדירות?
אותנו גירשו בתנועת אצבע קלה, מבעד לחרך בחלון של טנדר נטול מספרים, לאחר שתכננו לישון ברדיוס של 500 מטר מחממת מריחואנה.
אחד האירועים המשפילים בחיי.
כדי לנחם אתכם, גנבות יכולות להיות גם באור יום וגם של רכב פרטי, במקרה הספציפי הזה, סופשבוע שעבר, יונדאי וטויוטה פרייבט חנו בכניסה לנחל ציחור, נעלמו משם ונמצאו לאחר כמה זמן מוסלקות בשטח.
ומעבר למה שכבר נאמר, אני מטייל המון שנים בשטח ולא פעם משאיר את הרכב ומטייל ברגל, חלק בלתי נפרד מהפרנסה שלי, את הרכב אני לא נועל וכל גנב או טיפוס חרא אחר, יכול לגנוב ציוד ממנו. לא קרה. נקודה.
לא אומר שלא עלול לקרות בעתיד, אבל אחרי המון שנים באזור הנגב הדרומי, לא מרגיש מאויים ונהנה לטייל ברכב אבל גם הרבה ברגל.
אותנו גירשו בתנועת אצבע קלה, מבעד לחרך בחלון של טנדר נטול מספרים, לאחר שתכננו לישון ברדיוס של 500 מטר מחממת מריחואנה.
יותר נתקלתי שהם באים להציע את הסחורה מאשר מזיקים..
boaz avrahami
23-01-22, 11:11
אפילו להגיב כאן בג׳יפולוג על הנושא ולהביע דיעות פטריוטיות זה לא לגיטימי אז הבעיה הרבה יותר עמוקה לדעתי.
עם חלקנו אפילו אין הסכמה על מהות הבעיה או שמדובר במלחמה על הארץ…
חנן-ג'יפולוג
23-01-22, 11:21
מעולם לא נמחקה כאן דעה פטריוטית, אלא אם כן היא נגעה בפוליטיקה, או גזענות, או אחד הנושאים האחרים שאנחנו לא מרשים כאן.
אציין שאלו וגם אלו נושאים לגיטימיים, ראויים מאוד לדיון, אפילו מחויבים בדיון, אבל בפלטפורמות אחרות.
אם מישהו מתקשה להבין את האבחנה בין האסור למותר, אני מציע שילך לכיוון האסור. חבל על ההיעלבויות שנובעות ממחיקות.
ובזה סיימנו את הדיונים על המדיניות שלנו.
תגובה נוספת בעניין, תימחק.
יש מצב שהוא ביקש סיגריה ולא הבין למה ברחתם?
בשנתיים האחרונות, בגבור היזמות החקלאית הלא מוכרזת דרום, אני מרגיש שהבדואים יותר מודעים ומתעניינים במי שעובר בשטח.
ראינו חממות מוסוות, מערכות השקייה עם מיכלי דשן, ובתי ייבוש ואריזה בבורות נבטיים שכמות ה״פחת״ שזרוקה על הרצפה היא חלומו של כל סטלן עירוני מצוי לחודשים רבים.
מצד שני, עדיין לא ״גרשו״ אותנו גם כשישבנו בטעות על הדרך גישה לוואדי ללא מוצא שבהמשך הבנו שיש בו 2 חממות.
הם עברו ליד בנסיעה איטית, הסתכלו, עלו לגבעה מעל ובהו בנו שעה-שעתיים והלכו.
כנל בטיול בדד בחולות עם הבן הקטן.
לא רחוק מחניון הלילה שתכננתי, ראינו שטרקטורון רכוב רעול פנים מלווה אותנו מרחוק וכשהתמקמנו בחניון הגיע, ונעמד כ-20-30מ מאיתנו.
כשנעמדתי ובהיתי בו בחזרה, הוריד את המסיכה, ובא ברגל ושאל מאיפה אנחנו.
עניתי שאני מכאן, מאיפה הוא?
מרוב ההפתעה ענה ישר ביר-הדאג.. אז אמרתי שאנחנו שכנים (לא).
״אני והילד רוצים מדבר ומדורה״.
הנהן, עלה על הטרקטורון ונסע.
מה שאני מנסה להגיד, זה לא שאין בדואים או בעיה בדרום, אלא שלדעתי ומנסיוני הקט, בשטח, אתה לא ממש מעניין אותם.
הם יתהו האם אתה גורם בעייתי או לא, ועד היום כאן זה נגמר.
הוא יותר יחשוש שתתקשר ותזמין משטרה כי יגיעו וישרפו לו את החממה.
בשטח, תנסה להסתכל ולהגיב לההתנהגות שלהם לא כמו תושב גדרה-חדרה אלא כמו מי שהמידבר שלו באותה המידה.
במקרה הזה, לא היתה רמיזה אלא אמירה ברורה לפנות את המקום ומיד.
תנועת האצבע היתה רק ההמשך.
אסף.
אגב... נוכחות שלנו במקום באופן רצוף תטריד אותם מספיק.
גם נוכחות של מי שאחראי על אותו השטח - במקרה הזה מפקד בה"ד 1 וחייליו.
אם מעניין אתכם צאו כולם לטייל בנקודה בה סימנתי 'חקלאות' באופ-רוד
אסף.
מעניין להשוות את תגובה #40 של גיא לתגובה #38 של דורון.
ההבדל הברור בתחושה הסוביקטיבית שמתארים הכותבים מעיד בהכרח עליהם, על תפיסת עולמם, על הבטחון העצמי של כל אחד מהם. המדבר הוא הרי אותו מדבר.
בכל מקום יש חממות. לפעמים אפילו בחוצפה כזאת שניתן לראות מצירים מתוירים (למשל מהסמ"ש דיונות שמשבטה לכיוון צפון מערב, או להבדיל מאתיים מטר מחניון ג'יפולוג בנחל נמיה). מי שעובד בשטח נתקל בזה כל הזמן.
במילואים היינו לעתים עוזרים לפקחים לפרק כאלו, כטובה תמורת טובה.
במקרה הזה, לא היתה רמיזה אלא אמירה ברורה לפנות את המקום ומיד.
תנועת האצבע היתה רק ההמשך.
אסף.
במקרה אחר, דאון-טאון רמת חובב, כש״הציעו״ לנו לעבור לישון במקום אחר, כי ״כאן לא טוב״ אמרנו תודה על ההצעה ונשארנו.
אז הם חגו שעה-שעתיים התעייפו ונסעו.
בכל מקום יש חממות. לפעמים אפילו בחוצפה כזאת שניתן לראות מצירים מתוירים (למשל מהסמ"ש דיונות שמשבטה לכיוון צפון מערב, או להבדיל מאתיים מטר מחניון ג'יפולוג בנחל נמיה). מי שעובד בשטח נתקל בזה כל הזמן.
במילואים היינו לעתים עוזרים לפקחים לפרק כאלו, כטובה תמורת טובה.
יש הרבה יותר מאשר פעם.
מן הסתם קשור לעודף ביקוש (אנשים פחות נוסעים לחו"ל) ותת היצע (אנשים פחות מגיעים מחו"ל...) בגלל סגירת הגבולות בשנתיים של קורונה, ובטווח הארוך יותר לגדר ההפרדה שהושלמה מול מצרים ומאד מקשה על ההברחות ביחס למצב שהיה לפניה.
דוד בן גוריון מתמוגג. אולי לא בדיוק האנשים והגידולים שהוא חלם עליהם, אבל היי. נגב פורח, זה נגב פורח!
סובייקטיבית ...
אני לא מרגיש נוח לשעה שעתיים ..
אובייקטיבית ...
מעולם לא ביטלתי טיול או נקודת לינה מהפחד .. ואני לרוב נוסע לבד או עם אשתי .. לבד.
אני לא מרגיש שהמדבר הוא הבית שלי, אני עירוני מחיפה. אבל אני נוסע לשם בגלל שזה לא הבית שלי, אחרת הייתי נוסע לנפוש בחיפה.
חנן-ג'יפולוג
23-01-22, 18:37
מילה למגיב התמים: הם בסה"כ חקלאים/יבואנים, לא? הכשל הוא במחשבה שניתן לשלוט בכיוון הפשע. אם תתן לפשע לשגשג ולא משנה היכן, אתה תחטוף ממנו במוקדם או במאוחר.
ברור לי שאבאס עליי הרבה סטלנים, אבל כמו שכשאתם קונים לרכב שלכם חלפים משומשים אז אתם מזמינים את הגניבה הבאה, אז כשאתם מעשנים את הירוק שלכם, אם רכשתם ולא גידלתם אותו, אתם מקדמים פעילות עבריינית שתופנה בהמשך כלפיכם וכלפי ילדיכם. על הדרך עם עוד קצת עידוד דתי, תזכו גם בפשיעה לאומנית, ולא תוכלו להדרים לטיול עקב חסימות צמב"רים ואלימות פיזית קשה ליד תל שבע ושגב שלום. כידוע לכם, זה לא תרחיש עתידי אלא תיאור מהעבר הקרוב.
חנן-ג'יפולוג
23-01-22, 19:12
ננזפתי, כנראה בצדק.
אני סוגר את הדיון הזה להמשך תגובות. אין באמת דרך לדבר על הנושא הזה בלי להיכנס לגורמים ולמשמעויות.
המשך דיון בפלטפורמות האחרות. כל אפשרות אחרת היא סיבוב במעגלים סביב העניין עצמו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.