PDA

צפייה בגרסה מלאה : עבירות נחל מרזבה בחלק שמעל חניון הלילה

amotzg
23-01-22, 16:43
כמה עביר נחל מרזבה בחלק הזה?
אחרי שנפרד מהסימון השחור ולכיוון המורדות הדרומיים של שלוחת צלעון.

erezgur
23-01-22, 16:54
אם אני מבין נכון מהתיאור, זה החלק הכולל את מדרגת (מעלה) מרזבה?
אילו רכבים?
נהגים מנוסים?

נשלח מהנייד

דרור ברלי
23-01-22, 19:58
העליה במדרגת מעלה מרזבה/שלוחת צלמון היא ברמת עבירות יחסית קשה אבל בעיקר רמת סיכון גבוהה מאוד.
לא מומלץ לכלים לא משופרים שאינם על גלגלים גדולים. סכנת התהפכות.

בפעם האחרונה ירדתי שם באוקטובר-נובמבר, רוביקונים משופרים על גלגלים גדולים עם נהגים מנוסים, עבדו קשה מאוד (מאוד!...) כדי לעלות.

amotzg
23-01-22, 21:08
הטנדר הדי סטנדרטי שלי עלה שם עם קצת בניה לפני כמה שנים, אבל היה מפחיד.
וכנראה גם מטופש בהתחשב בהיותי רכב יחיד.

אבל לא לזה התכוונתי.
התכוונתי לעבירות בנחל עצמו. בטח אפשר להגיע די בקלות עד היובל שבא מאום צ'לאח, נכון? מה אח"כ?
מנסה לצרף מפה, שימו לב שהצפון בצד ימין (בערך). תודה לisraelhiking
137065

נמרוד
23-01-22, 21:45
ברגל.

yoni_0000
23-01-22, 21:50
התכוונתי לעבירות בנחל עצמו. בטח אפשר להגיע די בקלות עד היובל שבא מאום צ'לאח, נכון? מה אח"כ?

אל תבנה על זה. כל הנקודות עניין שאתה רואה שם סומנו ע"י הולכי רגל.

amotzg
24-01-22, 10:01
אל תבנה על זה. כל הנקודות עניין שאתה רואה שם סומנו ע"י הולכי רגל.

תארתי לעצמי, יש שם גם תיאור של מפל שלא ברור לאיזה כיוון. אבל הקטע עד ליובל שבא מאום צ'אלח נראה עביר באורטו ולפעמים יש הפתעות אז לא מזיק לשאול.
זה יוצא הבדל של בערך 5ק"מ (20-15) באורך היום, לא קריטי אבל נראה כמה נצליח להתקדם...

תודה לכולם!

איל מ
24-01-22, 14:08
אני לא יודע אם זה הערוץ הזה, אבל אם אני צודק, אחרי שנכנסים בו קצת, מגיעים לגב/מפל בתוך קניון קטן, מסלע חלק יפהיפה.
שם נגמר הקטע הרכוב.
אבל אולי אני מבלבל נחל אנמר. שנים לא נכנסתי שם.

בכל מקרה,
זה לא בתוך שמורה?

amotzg
24-01-22, 15:17
ממילא, גם אם עביר, אני לא נוסע בתוך נחל (או תוואי אחר) שלא נסעו בו לפני.
ויש שם איזה רווח בין השמורות, אנחנו בטח יכולים להודות לאוכלי הסלעים מכיל רותם. הם יודעים לדאוג לעצמם לשטחים פתוחים וכדאי לטייל שם לפני שהם יגיעו...

amotzg
21-02-22, 09:19
שוב תודה לעוזרים.
אכן אי אפשר להתקדם הרבה, אבל חסכנו משהו כמו קילומטר לכיוון. גם משהו.
מצרף עוד צילומפה (תודה לפרויקט המפות הפתוחות של ישראל israelhiking).
במקום שסימנתי סלעים, מתחילה משהו כמו חמישים מטר של גינת סלעים, הטנדר הסטנדרטי שלי עצר שם. אני מניח שרכב מוגבה ו/או גלגלים גדולים יוכל להתקדם עוד כמעט קילומטר (אל תתפסו אותי על זה, כשהולכים ברגל זה נראה אחרת).
הסלעים מסתיימים במעוק נחמד לחניון פרטי וגם רואים שם לא מעט סימני חניה.
לא רצינו להשאיר את הרכב בערוץ ועל הדרך, אז חנינו קצת לפני איפה שהנחל פתוח יותר, שם מסומנת חניה.

בכל הערוץ הזה, עד לעין-אום-צלאח וגם בערוצים סמוכים וגם בנחל אנמר רואים שימוש מסיבי של דו גלגלי, במקומות די מדהימים.
אין לי בעיה עקרונית עם זה, אבל היו נקודות על מסלע ממש יפה שסימני הצמיגים צרמו. הייתי שמח אם המטיילים הרכובים היו משתדלים להמנע מזה דווקא באמצע משטחי סלע יפים.

steed
21-02-22, 10:00
עידכנתי את המפה עם דרך ג'יפים עד להיכן שסימנת

137402

איל מ
21-02-22, 10:37
חבל מאוד שעשית זאת.

איל מ
21-02-22, 10:43
בכל הערוץ הזה, עד לעין-אום-צלאח וגם בערוצים סמוכים וגם בנחל אנמר רואים שימוש מסיבי של דו גלגלי, במקומות די מדהימים.
אין לי בעיה עקרונית עם זה, אבל היו נקודות על מסלע ממש יפה שסימני הצמיגים צרמו. הייתי שמח אם המטיילים הרכובים היו משתדלים להמנע מזה דווקא באמצע משטחי סלע יפים.

אתה לא יכול לתמוך בהפצת דרכים לא מסומנות ברשת, ואחר כך להתלונן על הרס של הטבע.
מתקן,
אתה יכול,
אבל אל תהיה מופתע.

לגבי בחירת תוואי של אופנוע, לפעמים יש שיקולים שזרים למי שלא רוכב. למשל, אחרי שעה של נסיעה בזיפזיף, הגוף מותש, ואתה תחפש מקומות עם אחיזה. במיוחד אם נוסעים לאט. אבל כאמור, לא יודע על מה מדובר, ובהחלט יתכן וזה סתם בשביל "לטפס על קיר" או כל דבר שהוא נטו "אתגר". אישית אני תמיד רכבתי על דו"ש במטרה להגיע למקומות יפים, ופחות בשביל לאתגר את עצמי (גם ככה לרכב על 160 קילו של אופנוע בשטח זה מאתגר).

amotzg
21-02-22, 14:22
אתה לא יכול לתמוך בהפצת דרכים לא מסומנות ברשת, ואחר כך להתלונן על הרס של הטבע.
מתקן,
אתה יכול,
אבל אל תהיה מופתע.

לא יודע כמה אני תומך בזה. לא אני הוספתי את הדרך למפה.
אני כן תומך במידע חופשי. אני חושב שמי שיודע לחפש ומי שיודע להבין את השרשור הזה (לא כלל התוספת למפה) לא בעייתי לטבע. עדיין אפשר להזכיר לאנשים להזהר.
הייתי אולי מוסיף חיוויים אחרים למפה שיסמנו את ההיצרות בנחל או המסלע, כדי להקל רק על מי שיודע מה לחפש.
(אגב, חסרים לי מאוד במפות הפתוחות את סימני המצוקים שיש במפות הסמ"ש)

אני חושב שאין דרך אחרת לקדם את השמירה על הטבע מאשר לעודד טיולים.
הסגירה וההסתרה רק מעקבות את הבלתי נמנע ומעצימות אותו.
מפה ועד לסמן שביל צבעוני אל כל נק' ולהנגיש חניה עם שירותים יש מרחק גדול.

asafk
21-02-22, 23:11
זהו סופו של מסלול רגלי יפה בתוך קו השבר, שתחילתו בהר מרזבה, ירידה לאורך השלוחה (נדמה לי מזיכרון שיורדים לכיוון של איזה עץ שיזף או משהו אבל באמת עברו שנים רבות) ואז הליכה דרך מפלים עד לחניון הלילה..
כאמור סופו של מסלול רגלי למיטיבי לכת - ואין לרכב גלגלי מה לחפש שם.
באופן טבעי בנגב קרוב למפגש הואדיות יש התרחבות שעשויה להיראות כאילו יש לאן להתקדם ברכב. אז ניסית ונעצרת. עם אופנוע אפשר כמובן להתקדם עוד. בשלב הבא יבוא מישהו עם רכב רב יכולת קצת יותר ויתקדם עוד קצת. ומהר מאוד זה יהפוך למסלול עבירות לרכבים משופרים - והלך על המסלול היפה.
אני כותב את זה באמת בצער - לא כי אתה לא בסדר אלא כי יש אחרים שלא מעניין אותם לטייל אלא רק האתגר.
בנחל אנמר עצמו עד עין אום סלאח היה אפשרי תמיד לנסוע אבל סופו של נחל אנמר הפך שמורה ונסגר לפני שנים וטוב שכך כי מדובר במקור מים חשוב מאוד לחיות ונצפתה שם מצוקה אמיתית כתוצאה מעומס מטיילים.

ושוב - אני לא מטיף ולא שופט איש. אבל ראיתי בעיני איך מסלול רגלי יפה הופך לסטנדרט של מסלול עבירות בכמה מקומות שאם תשאל כאן באתר - אף אחד לא יזכור שלפני 25 שנה שמות כמו כמריר עדשה קינה..... היו מסלולים למיטיבי לכת בלבד.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

-->