PDA

צפייה בגרסה מלאה : כניסה לנחל פרצים

Shlomo Rothschild
25-01-22, 18:02
שלום לג'יפאים,
שאלה למי שמכיר ומעודכן, האם ניתן נכון להיום להכנס עם 4X4 לנחל פרצים בשביל הירוק ולצאת לכיוון נחל סדום??
תודה!!

ואם כבר מדברים, האם יש בעיית עבירות כלשהי בדרך המלווה את נחל עזגד?

איל מ
25-01-22, 18:11
פרצים תחתון- אפשר, אבל ללא הקטע הדרומי.
מעלה עזגד- ללא אתגרי עבירות לרכב שטח.

erezgur
25-01-22, 18:53
מסלול הג'יפים האתגרי הוא "פרצים עליון", ממש לא בנחל אלא עובר מערבית ובמסלול גבוה יחסית אליו.
אם המטרה להגיע בירוק אל מסלול נחל סדום - בהחלט ניתן.

נשלח מהנייד

Shlomo Rothschild
25-01-22, 19:22
שלום לך
האם כשאתה כותב "דרך ממערב לפרצים", האם כוונתך לדרך המסומנת שחור??

איל מ
25-01-22, 19:28
כן. הסמ"ש השחור הוא פרצים "עליון". והוא די אתגרי. אם אין לך רכב עם הילוך כח, או לחילופין קוראים לך גיא, או רוסלן, הוא פחות מומלץ למי שלא מכיר.
הירוק הוא פרצים "תחתון" ויותר ידידותי.יפה לא פחות, אבל קצר. גולת הכותרת כמובן הוא נחל סדום המרהיב. הוא "חד סטרי" ומקובל לעשות אותו מצפון לדרום.

Yaron.nahum
25-01-22, 19:40
לי דווקא ידוע שנהוג לעשות אותו מדרום לצפון ,

עושים את פרצים עליון , חוצים את מישור עמיעד ונכנסים לנחל מדרום

מיכה100
25-01-22, 20:13
פרצים תחתון חד סיטרי?! אופס.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

יובל48
25-01-22, 20:36
פרצים תחתון חד סיטרי?! אופס.

כתב לגבי נחל סדום,למרות שאין כל שלט שמורה על כך.

איל מ
25-01-22, 20:52
אני חושב שמסורת ג'יפולוג מחייבת פתיחת שרשור ויכוח בנושא הסיטריות של נחל סדום.
כזה שבמהלכו זיו טוען שהדרך בה מישהו עושה את זה היא לא מספיק נכונה טכנולוגית, בועז עונה למישהו לא יפה ואח"כ נעלב, רמי גראנד גונב קולות לאתר שלו, ודורון חייב להגיד את המילה האחרונה כי הוא תמיד צודק. אה, ודרור מקלל את הרשויות כי... למה לא.
ורק גיא פשוט נוסע לשם, עם הרכב שלו, שבשום פנים ואופן לא מסוגל לנסוע שם כי הוא לא באמת רכב שטח, וחוזר עם צילומים מהרחפן.
(יתכן ועשיתי סלט בחלק מהשמות)

guy888
25-01-22, 21:43
דווקא סדום ברובו מספיק רחב כדי להיות דו סיטרי.

פרצים עליון ברובו צר ופחות מאפשר תנועה דו סיטרית.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

דרור ברלי
26-01-22, 10:32
בנחל סדום נוסעים לשני הכיוונים ואין כיוון יותר או פחות יפה. הוא תמיד יפה.

יש כמה קטעים שהנתיב צר מכדי לאפשר תנועה דו סיטרית ואם נתקעתם שם בשתי שיירות זו מול זו - אופס. במיוחד אם בשיירות יש גם כלים גדולים, נגיד פולסייזים?... שעבורם הנסיעה שם מאתגרת בגלל המימדים.

לא נדרש הילוך כוח, אבל העבירות שם משתנה מדי פעם - היו תקופות שג'יפונים נמוכים היו ממש מסתבכים וסופגים נזקים, ואח"כ זה הפך לשביל ממש נוח. וחוזר חלילה.

לא יודע מה המצב בפרצים עליון - בחורף שעבר היה שם קטע שקרס והמעבר בו היה ממש מסוכן. אני לא יודע אם סידרו את זה.

מיכה100
26-01-22, 10:47
פרצים עליון סבבה לגמרי בשני הכיוונים. אפילו השפץ מול הקיר במעלה הפודרה נעלם כמעט לגמרי.

איל מ
26-01-22, 12:28
הבחור שאל על פרצים תחתון.
תח תון!

Yaron.nahum
26-01-22, 13:04
בנחל סדום נוסעים לשני הכיוונים ואין כיוון יותר או פחות יפה. הוא תמיד יפה.

יש כמה קטעים שהנתיב צר מכדי לאפשר תנועה דו סיטרית ואם נתקעתם שם בשתי שיירות זו מול זו - אופס. במיוחד אם בשיירות יש גם כלים גדולים, נגיד פולסייזים?... שעבורם הנסיעה שם מאתגרת בגלל המימדים.

לא נדרש הילוך כוח, אבל העבירות שם משתנה מדי פעם - היו תקופות שג'יפונים נמוכים היו ממש מסתבכים וסופגים נזקים, ואח"כ זה הפך לשביל ממש נוח. וחוזר חלילה.

לא יודע מה המצב בפרצים עליון - בחורף שעבר היה שם קטע שקרס והמעבר בו היה ממש מסוכן. אני לא יודע אם סידרו את זה.

בפרצים עליון אם באים מכיוון צפון , קצת לקראת הסוף לפני השיטה בנחל פרצים אכן יש קטע שקרס.
יש מעקף מלמעלה יש כמה אבנים שמונחות לרוחב השביל שמסמנות את המעקף.

oferc
31-01-22, 11:51
פרצים תחתון סגור בסוף(בחלק הדרומי) ליד מערת הקמח , תקנו אותי אם אני טועה.

איל מ
31-01-22, 14:02
פרצים תחתון- אפשר, אבל ללא הקטע הדרומי.
מעלה עזגד- ללא אתגרי עבירות לרכב שטח.

כן ^^^
יש יציאה מעט צפונית מהחלק הסופי. השביל שמסומן בכל המפות אונליין הוא נכון (מפות מודפסות- תלוי בשנה).

דור אריאל
31-01-22, 14:31
כן ^^^
יש יציאה מעט צפונית מהחלק הסופי. השביל שמסומן בכל המפות אונליין הוא נכון (מפות מודפסות- תלוי בשנה).

אתה מתכוון למעלה המבוטן ?

איל מ
31-01-22, 15:35
כן.

-->