צפייה בגרסה מלאה : עקיצה ע"י חברת שילוח?
אהלן חברה
הזמנתי לפני חודש וחצי 2 מוטות רדיוס מאמזון ארה"ב ומכיון שלמוצר הזה לא היה משלוח לישראל ביצעתי את השילוח עם חברת שיפו(לא פעם ראשונה שלי איתם)
המשלוח שכב אצלהם שבועיים הם פשוט איטיים בטירוף ואחרי ששילמתי סוף סוף (460 שח משלוח ללא מיסים מכיוון שכל מוט רדיוס עלה 50 דולר ופיצלתי את המשלוח ל2)
ב9.12 קיבלתי הודעה שהמשלוח נחת בארץ ובמשך שבועיים המתנתי בסבלנות ולא קיבלתי שום מידע
חברת שיפו לא עונים אף פעם בטלפון הם יוצרים קשר עם הלקוחות שלהם רק במייל וגם זה פעם בכמה ימים
אחרי שבועיים הודיעו לי שהפריט נעצר במכס ושאם אני רוצה לשחרר אותו עליי לשלם 150 שקל לחבילה,סה"כ 300-הסכמתי.
אחרי יומיים קיבלתי הודעה שהמפקח אישר את המוצר (כאילו שלא ידעתי שהוא יאשר...מוט רדיוס מקורי של מופאר)
אך עליי להוסיף בנוסף ל300 השקלים עוד 110 ש"ח עמלת אחסון (נכון לאותו יום של המייל)
ו215 ש"ח על תעודת עיכוב מכס X2
כל הסכום הגיע ל820 שקל,כמובן שסירבתי בתוקף.
מאותו רגע החברה הפסיקה לענות למיילים, לא עונים בטלפונים או בהודעת וואסאפ
נכנסתי לאתר שאילתא של המכס ומצאתי שהחברה שמטפלת במשלוח היא געש בלדרות-צלצלתי אליהם אך הם מסרבים לטפל מאחר והחבילה היא של שיפו.
מה הייתם עושים? הלכו 100 דולר+460 ש"ח משלוח?
יש קונספט במדינת ישראל. חלק קוראים לו שיטת מצליח וחלק (חבר מהתחום) קוראים לזה "פרקטיקה מקומית"
בשורה התחתונה, איכשהו ספקים בארץ מעמיסים שוב כסף של משלוח ששילמת כבר בגינו.
- יקפצו מהר המבינים בשילוח ויספרו לך ולי שיש שאיזה שני קיצורים (שאני לא זוכר אותם) שאחד אומר משלוח עד אליך והשני- עד אליך אבל שיהיו עוד עלויות.
שורה תחתונה: קשקוש !!
בפעם הראשונה והשניה שהזמנתי מ- megazip הלבישו עלי עוד 180 שקל כאן בארץ ושילמתי. דומה למה שעשו לך - עמלות איחסון, דמי טיפול ניירת וכו'
(זה מעבר למיסוי שהוא לגיטימי).
כשהתחלתי לבדוק את זה (זה משנה לגמרי מחירים של חלקים ....) הבנתי שזה לא תקין.
מגהזיפ בעצמה אמרה לי שלא אמורה להיות תוספת (מעבר למיסים כמובן)
וכששלחתי את השליח עם החבילה הבאה לבדוק את זה ושאני לא מוכן לשלם קבלתי אחרי שעה וחצי טלפון ש... יש זיכוי ואני לא צריך לשלם.
מאז זה עובד ככה. אני מודיע שאי לא משלם את הנספחים והם ... מתאדים להם.
לעניין שלך - הייתי פונה למוכר ומתחיל משם.
הוא מפרנס אותם (בהרבה משלוחים ולא אחד כמוך) ומעבר לזה - בשורה התחתונה לא קבלת את המוצר עדיין. אם שילמת ב- paypal הוא יודע שהכסף עדיין לא מובטח לו.
תכתוב לו שמעמיסים עליך עלויות מעבר למיסי מדינה ואתה מבקש שהוא יתערב
29-01-22, 05:58
בעיקרון אתה צודק.
הבעיה במקרה הזה שפותש הוא השולח
והשולח המקורי לא יוכל לעזור.
זאת הבעיה עם חברות משלוח צד שלישי.
הן תופסות במקום רגיש ולוחצות.
למיטב ידיעתי ,יש כאן שתי ברירות או לשלם את תוספת דמי אכסון שנגרמו עקב תגובה איטית שלהם ולקוות שזה הסוף ולא נוצרו עוד חובות
או לוותר על הכל.
החלק עצמו ימכר במכירה פומבית של ממן (או חברה אחרת) של חבילות נטושות. אם תצליח לאתר את המכירה אז תוכל לקנות אותה שוב בזול. הבעיה היא שהמכירות הללו כמעט ולא מפורסמות.
Sent from my..
ואז להזמין שוב פעם והפעם דרך פדקס ולקוןת שיעבור חלק ולקחת סיכון...
הקטע ששיפו אמרו שגם אם המוצר נשאר במכס אני חייב לשלם על עלות בדיקת מפקח
Yaron.nahum
30-01-22, 16:36
לא הבנתי , אתה גם תשלם עוד על מה שכבר שולם להם וגם לא תקבל את החבילה
שילכו לחפש מה שנקרא .
מה הם יעשו ?
הרי זאת עמלה של בדיקה שמשלמים לא למכס , אלא לנציג של חברת השילוח שמתלווה למוכס / בודק מטעם משרד התחבורה
המדינה לא גובה כסף על הבדיקה הזאת.
ואם אתה רוצה לא לשלם מיסים עם פדקס ,
לפי החוק היבש , אתה צריך לשלוח כל חבילה בהפרש של 72 שעות בניהם.
ורוב הסיכויים שגם הם ינסו להשחיל לך עמלת בדיקה של חלפי רכב , צריך ואפשר להתווכח איתם
והשאלה היא האם לשלם או לוותר ולהזמין שוב , ההחלטה היא רק שלך.
אני לא מייעץ רק מציג את האפשרויות הראליות שאני רואה לפי התיאור שלך.
בהצלחה.
היום הגיע אלי משלוח של פילטרים ממגהזיפ דרך פדקס ללא טריקים וללא שטיקים.
פדקס גם בדכ ידועים בלעצור חלקי רכב ולדחוף עמלות מטורפות אבל במקרה הזה אולי היה עדיף מלשלח עם שיפו
למרות שעבדתי איתם לא מעט והיה בסדר..דווקא במשלוח של פריט
מתחת לרף המכס
לא הבנתי , אתה גם תשלם עוד על מה שכבר שולם להם וגם לא תקבל את החבילה
שילכו לחפש מה שנקרא .
מה הם יעשו ?
הרי זאת עמלה של בדיקה שמשלמים לא למכס , אלא לנציג של חברת השילוח שמתלווה למוכס / בודק מטעם משרד התחבורה
המדינה לא גובה כסף על הבדיקה הזאת.
ואם אתה רוצה לא לשלם מיסים עם פדקס ,
לפי החוק היבש , אתה צריך לשלוח כל חבילה בהפרש של 72 שעות בניהם.
ורוב הסיכויים שגם הם ינסו להשחיל לך עמלת בדיקה של חלפי רכב , צריך ואפשר להתווכח איתם
והשאלה היא האם לשלם או לוותר ולהזמין שוב , ההחלטה היא רק שלך.
אני לא מייעץ רק מציג את האפשרויות הראליות שאני רואה לפי התיאור שלך.
בהצלחה.
הטעות הייתה שפיצלתי את המשלוח ל2 כדי שלא יגיע ביחד ל100 דולר ואצטרף לשלם מס..בפועל קיבלתי הכל כפול
בדיקת תחבורה 150 כפול 2
צתעודת עיכוב 215 כפול 2
ארץ אוכלת יושביה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.