PDA

צפייה בגרסה מלאה : הצעת חוק חדשה. הפעם רכבים ישנים ברחוב.

איל מ
28-01-22, 08:50
מי שרכבו קצת מוזנח, מוזמן להתרגז. (וגם סתם מי שלהתרגז זאת אומנותו):
137123

omri_t
28-01-22, 09:54
לפחות ממה שכתוב
זה ממד לא מי שרכבו קצת מוזנח...
בעיקר מי שרכבו לא זז
או לא מרושיין

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

איל מ
28-01-22, 09:59
לא סתם הכנסתי את זה. היו פה כמה כאלו שהיו צריכים לריב עם הרשויות על הרכבים הישנים שלהם. כאלו שעוד רגע אספנות ומחכים לפרוייקט.

asafk
28-01-22, 10:11
'אין סיבה ש....'
אז יש סיבה. יש הרבה סיבות.
תשאלו את השכן שלי מהדירה הקודמת שנסע לטיול אחרי צבא וכשחזר גילה שאין לו אוטו.

בעולם שבו כולם נוסעים במכוניות חדשות וחדישות ומכונית היא רק מוצר - מה שהוא כתב יכול להיות נכון.
בעולם שלנו זה לא נכון.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

asafk
28-01-22, 10:19
ועוד דבר. אין שום חוק שיכול לחייב אותי או מישהו להשתמש ברכב. זה לא חוקתי. הרכב שלי - מותר לי להשתמש בו ומותר לי לא להשתמש בו - וזה שאתה לא מוצא חניה זה באמת לא נעים אבל מה זה קשור אלי? - סע לחניון.

אסף.

shachar
28-01-22, 10:43
אבל
לא זז + אין ביטוח + אין רשיון

זה כבר סממן של רכב נטוש

צריך להחזיר את אפשרות הגריטה.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

nir.samo
28-01-22, 10:45
אתה צודק עקרונית אבל בפועל מקומות חניה הם משאב מוגבל וגם למרות שנדמה שלא - גם עולה כסף לרשות ובא על חשבון דברים אחרים שאפשר לעשות בשטח.
עצתי בדיעבד לשכן שלך לעשות מה אני עשיתי כמה פעמים למכור, לעיתים בצער או - כן לשלם על חניון לטווח ארוך.

asafk
28-01-22, 11:13
אבל
לא זז + אין ביטוח + אין רשיון

זה כבר סממן של רכב נטוש

צריך להחזיר את אפשרות הגריטה.

Sent from my SM-N986B using Tapatalkהחוק מדבר על סתם לא זז.

כשחיכיתי לדראגלינק שיגיע מחו"ל הקמפר עמד יותר מחודשיים בלי לזוז.
בזמן הזה מיותר לומר היה ביטוח. אבל אם היה מגיע מועד הטסט יש סיכוי שהיה עומד בלי טסט.
אז לגריטה?

אסף.

shachar
28-01-22, 11:18
לא אמרתי לגריטה, אמרתי שצריך להחזיר את האפשרות לגרוט.
יעודד את מי שמוריד מספרי רכב ונוטש.

ואם יש ביטוח זה לא רכב נטוש.

גם לא זז גם בלי ביטוח גם ללא טסט זה שילוב סממני נטישה.

asafk
28-01-22, 11:23
אז לא קראת מה שהבחור מרעננה מציע. יש או אין ביטוח, יש או אין טסט -
לא זז חודש? זז רק קצת? הביאו את הגרר!

אסף.

shachar
28-01-22, 11:45
אוטר גזוקט...

מקווה שאם זה יגיע להצעת חוק, היא תעבור שינויים.

נמרוד
28-01-22, 11:58
מצד שני אסף, השכן שלך (זה עם המגף מידה 46) שכן מכניס את המכונית לחניון בתשלום כמה פעמים בשבוע או חודש כי הוא לא מוצא חנייה ברחוב, בעצם מסבסד את התחביב שלך.

yoni_0000
28-01-22, 13:00
כמה חניות רכבים כאלה תופסים..? אפשר לחשוב שרכבים בלי טסט חוסמים רחובות שלמים... זה שולי לחלוטין. אם לא הייתה חונה שם גרוטאה היה חונה שם רכב מזדמן אחר.

opl
28-01-22, 13:10
לא שאני בעד החוק אבל רק ברחוב שלי יש 2-3 גרוטאות שכאלה, רחוב דיי קצר. אף אחד לא מחכה להן שיעברו לאספנות, הן מהעשור האחרון, דיי גמורות/מתפרקות, מלאות במדבקות סוחרים. הן לא ממתינות לשום חלק וכבר כמעט ושנה באותו מצב. אם הייתי אחד שאין לו חניה ונדרש לחנות ברחוב הייתי מתעצבן ומדווח...

asafk
28-01-22, 13:11
נכון נמרוד. ואני מסבסד תחביבים אחרים שלו.
או לפחות לא מתלונן עליהם. למשל - אני לא משתמש בשבילי אופניים. בכלל. פעם נסעתי באופניים די הרבה ואז הפסקתי. שבילי אופניים תופסים נתיב שלם בכביש או מצרים את המדרכה. אני מקבל את זה.
אני גם לא משתמש בתחבורה ציבורית, אבל לא מתלונן על הנת"צ. למעשה שבילי האופניים מאוד מפריעים לתחבורה הציבורית. אבל גם מי שמשתמש בתחבורה הציבורית לא מתלונן עליהם.
אני גם לא משחק משחקי כדור. פייר, אני פוחד מפעילות ספורטיבית. יש מחקרים שמראים שכמעט 100 אחוז מפציעות הספורט קרו בזמן פעילות ספורטיבית. אז אני נזהר מאוד. אבל הרשות המקומית מקצה שטחים נרחבים מאוד למגרשי משחקי כדור. וואלה, מקבל את זה.
ואל תיתנו לי להתחיל עם גינות כלבים.

בקיצור..... כל אחד יכול לראות דברים רק בפריזמה של אורח החיים שלו. אבל חברי כנסת, מחוקקים, אמורים לראות דברים גם בפריזמה של מיעוטים שהם לא נמנים עליהם ולהבטיח שגם להם יתאפשר לקיים את אורח החיים שלהם.

המשאב של חניות בכחול לבן מחולק באופן מסויים בין התושבים. כל תושב בעיר שלי מקבל זכות להחנות שתי מכוניות בלבד בכחול לבן. יש מי שאין לו מכונית בכלל, יש מי שיש לו אחת, ויש מי שמחנים באמת שתי מכוניות. הממוצע בסופו של דבר עובד.
אני לא יודע איך זה ברעננה אבל אולי כדאי לחלק את תוי החניה באופן דומה.
אולי גם כדאי להם לאמץ ברעננה את העניין של חניון קרוב לבית. תושבים כאן משלמים בין סכום זניח (3שח לשעה בשעות השיא) לבין לא משלמים (בלילה) בחניונים עירוניים.

אסף.

איל מ
28-01-22, 13:24
האמת?
יש מקומות בהם אתה רואה בריכוז של כמה רחובות הרבה רכבים שמשמשים כמחסן, זה בד"כ קורה בשכונות יותר ותיקות, על המשתמע מכך.
או לחילופין, ליד בית של חובב מכוניות הרבה גרוטאות. אני מכיר אישית חבר פורום (האמת, לא ראיתי הודעות ממנו כאן כבר כמה שנים) שהיה ממש מפגע בשכונה בה הוא גר. (מכיר מהצד של השכנים.
זה לא משפיע על מצב החניות ברמה הלאומית, אבל כשאתה גר בשכונה כזאת, וגם ככה אין חניה, זה יכול להביא לך את הסעיף.
אני ממש לא בעד לקחת לאנשים את התחביב, או את זכות הקניין, ואין לי דעה מגובשת כלפי הצעת החוק הזאת, אבל כן צריך לראות את הצד השני.
נ.ב.
כרגע יש לי כלי רכב שבנסיבות מצערות אני לא יכול להשתמש בו. הוא תקין וחדש (בן ארבע, עם פחות מ30k ק"מ), אבל הביטוח נגמר בסוף החודש, ואני לא הולך לחדש אותו עד שאדע אם ומתי אוכל להשתמש בו. במקרה, יש לי מקום לאכסן אותו ולא ברחוב, אבל אם המקרה היה אחר, האם היה מוצדק לקחת לי אותו? האם העובדה שהייתי מבקש ממישהו ללכת פעם בשבוע לחבר מצבר ולהזיז אותו 12 מטר זה מה שהיה עושה את ההבדל?

GodsFather
28-01-22, 13:41
לא מבין למה הוא קופץ עם חוק כשיש חקיקה של רשות מקומית שמטפלת בזה...

ברמת גן / גבעתיים - רכב בלי טסט יכול לעמוד עד שבועיים ואז מקבל התראה ואחרי חודש יאללה ביי. כמובן שאם אתה יוצר קשר עם הפיקוח ומסביר יפה אז לא יטרידו אותך אבל גם להם יש רף סבלנות מסוים עם אכילת לוקשים.

אחרי הגרירה, אפשר לקחת הרכב מהחניון של העיריה בתשלום הקנס. אחרי חצי שנה בערך העיריה מציעה את הרכב למכירה לכל מאן דבעי.

מניח שיש כאלה חוקים בערים אחרות. אז מה הוא קופץ?!

Sent from my HD1903 using Tapatalk

EliC25
28-01-22, 14:45
אצלי ברחוב ישנו בית בו 2 בני המשפחה החזיקו מלא רכבים בתקופה האחרונה - זה התחיל מיונדאי גטס עם חלונות שבורים ורכב מסחרי ענק שכשהחלה לו נזילה מתיבת ההגה, הוחלף באיזו B3 חבוטה, ואחר כך כשגם היא הפסיקה לעבוד היא הוחלפה בטויוטה אוריס רובוטית. וכל פעם שהוחלף רכב, הקודם נשאר עומד באחת החניות של הרחוב ותופס מקום. לבסוף כנראה התלוננו השכנים והרכבים הוזזו תחילה לרחוב ליד ומאז לא ראיתי אותם.
הגטס אגב הוחלפה באיביזה חדשה וכבר מעל חצי שנה לא זזה מהחניה, בזמן שכל הגשמים ממלאים את תא הנוסעים שלה. לאף אחד מהרכבים אגב, אין ולא היה טסט בתוקף לפחות מ2019.
מהצד השני - מזכיר לי סיפור שקרה כשהייתי חייל לפני כמעט עשור, הייתה לי יונדאי אקסנט 96 חמודה, ויום אחד כשחזרתי מהצבא ונכנסתי לרכב הגיע פקח ושאל אותי האם זה הרכב שלי? אמרתי לו שכן. ענה 'אוקיי אתה מזיז אותו לפעמים?' 'כן.. אחת לשבוע בערך, אני חייל אני לא נמצא פה.' 'אז בסדר, אם אתה עומד לקצת יותר זמן תשתדל שיזיזו אותו אפילו שיפנה לצד השני, העיקר שיזוז. אחת השכנו תפה התלוננה שזו גרוטאה שחוסמת לה את החניה.'
טוב, מניע את הרכב ולפתע מגיעה איזו סנובית מבוגרת שנכנסת לחניה בבית הסמוך, פותחת את החלון ואומרת לי 'למה אתה מחנה את הגרוטאה שלך ליד הבית שלי? אני רוצה להחנות פה את הרכב השני שלי!! יש חניון ציבורי בתחילת הרחוב!!'
'אני תושב העיר, בדיוק כמוך, ואת מוזמנת לחנות שם את הרכב השני שלך'
'אני כבר התלוננתי עליך לעיריה! אני אקרא למשטרה שיגררו לך את הרכב!!'
ואז השארתי את הרכב שם והלכתי הביתה ברגל למרות שהוא היה יחסית רחוק (הרכב החנה שם מלכתחילה כי חבר שלי גר ממול).

נ.ב. אני חושב שבעיה עיקרית נוספת היא נהגים שלא מחנים 'בקווים' (בחניות מקבילות למדרכה), כלומר תופסים חניה וחצי עם קיה פיקנטו.
נמאס להגיע בסוף יום ארוך לחפש חניה ולגלות שמתוך 50 חניות, יש 40 רכבים שחונים, כי 10 חניות נתפסות על ידי שטח עודף שאותם נהגים מקצועיים השאירו לפני או אחרי הרכב שלהם.
אז נכון שאי אפשר לדעת מי אשם ומי היה קודם, אבל זה קורה הרבה בחניות שהן ראשונות בטור, הבן אדם חונה 2 מטר רחוק מתחילת החניה, מלפניו אף אחד לא יכול לחנות, ומאחוריו הטעות נגררת עד מצב שחניה אחת או שתיים פשוט 'נשרפות' על פארש.

אומי5
30-01-22, 09:21
הצעות לחוקים כאלו הבהילו אספנים כבר כמה וכמה פעמים, בסוף הם לא עברו, כנראה שהם באמת לא חוקתיים.

אני יכול להבין את התסכול, כיום אפילו בקיבוץ יש מצוקת חניה.
אבל בסוף זה קניין, ויש גבול לכוח של הרשות.

בכל מקרה, אם הרכב עומד הרבה, מומלץ לקנות ספרי לחץ אוויר ולנקות מתחתיו, רוב האנשים ישימו לב יותר ללכלוך ועלים מאשר לרכב עצמו.

איל מ
30-01-22, 10:13
ואם פקח הדביק מדבקה על הצמיג, להזיז אותה.

שמוליקו
30-01-22, 10:52
שתי הלירות שלי.

אצלי ברחוב בשנים האחרונות ניהיה סיוט למצוא חניה.
כל בית מחולק ל-2 או 3 והחלקים כמובן מושכרים.
מה שאומר שלכל בית יש הרבה יותר מכוניות מהתכנון שגם כך לא היה.
על פי העריה לכל בית צריכות להיות שתי חניות פנמיות, בפועל בודדים הבתים שיש להם חניה פנימית.

זו הרוח הנושבת ועכשיו לבעיה,
אחד השכנים (שני בתים ממולי) סוחר מכוניות, בכל זמן נתון יש בין 2 ל 3 רכבים שלו ברחוב (כמובן שהוא לא בעל הנכס, הוא אחד השוכרים וכמובן 2, הוא לא מחנה רכב בחניה הפנימית).

נמשיך,
אצל השכן ממולי גרים בבית 5 אנשים ושלושה כלבים, הוא באמת שכן מתחשב ומצליח להכניס באופן קבוע לחניה הפנימית שלו שלושה רכבים, מרקורי קרוגר 73, פורד ברונקו 86 ופיאט דובלו איתה הוא עובד למחייתו, המה מה, יש עוד ארבעה רכבים בבית, כי לכל אחד שם יש רכב, אה, גם לשתי הבנות הגדולות יש חברים שרוב הזמן נמצאים שם. אז הבנתם נכון משפחה של חמישה נפשות תופסת בחוץ חניה של 6 רכבים + לפעמים השכן עצמו משאיר את אחד השלושה שלו בחוץ. מזל שאת העגלה הנגררת שלו לטרקטורון הוא מחנה אצל חבר באיזה מושב. (רוב הזמן הוא גם משכיר יחידה קטנה שיש לו בבית, אז זה עוד בין רכב אחד לשניים ברחוב)

שוב אציין, ברחוב שלי יש מצוקת חניה,
אז לפעמים אני אומר כן לחוקים כאלה, כי וואלה אם כל הרצון הטוב שכל אחד יוכל להנות ממה שהוא אוהב, ולחיות בכיף, אנחנו לא באיזה מושב שלכל אחד יש כמה דונם שבא לו.(אני יודע שזה לא באמת ככה בכל המושבים אל תקפצו עלי בגלל זה*).

זה בדיוק כמו הג'יפאים שמשתוללים בשטח ואז לכל יתר 5 האחוזים של הג'יפאים יוצא שם רע, אז זה דומה.
בגלל שיש חארות אמיתיות, שלא אכפת להם מהסביבה אז אנשים שבאמת יש להם רכב שכמעט לא זז אוכלים אותה.

וכן, גם לנו כל הזמן סוגרים עוד ועוד שטחים, או גישה לים, או כל דבר שהולכים לסגור לנו.

זה לא צודק, נדפקים מזה בעיקר האנשים הנומטיבים, אבל צריך להבין למה מנסים לייצר חוקים כאלה וזה כדי לשמור על הציבור מהחארות שמשתינות עליו.

דרור ברלי
30-01-22, 11:08
ואתם חושבים שלרשויות באמת אכפת ממצוקת חנייה, או כמה מכוניות יש לכם, או כמה הן ישנות או חדשות או כמה עלים הצטברו מתחתן? אין שום חוק שמגדיר כמה כלי רכב מותר לכל שכן להחזיק, וגם אין בישראל שום חוק שמחייב אתכם לשמור על נקיון המכוניות הללו (בגרמניה למשל יש חוק כזה. לא אכפת להם שהרכב מלוכלך, אבל מאוד אכפת להם שהרכב שמלוכלך בבוץ נגיד, מלכלך להם את הכבישים - כי זה כבר פוגע בציבור. זה נאכף והדו"ח על זה יקר וכואב מאוד).

מה שאכפת לרשויות זה שתשלמו אגרת רישוי וביטוח.
שתשלמו אגרת רישוי
שתשלמו ביטוח
שתשלמו
ותשלמו
ותשלמו.

זה הסיפור - שתשלמו והרבה.
אגרת רישוי למדינה כמובן. אבל כן, גם ביטוח - כי מי שמנהל את השלטון זה תמיד ההון, כלומר גם חברות הביטוח.

זה גם למה לכל רכב חייב להיות ביטוח בתוקף גם אם אינו נוסע מילימטר אחד. אין אגרת רישוי וביטוח בתוקף? מבחינתם זה רכב נטוש שמהווה סכנה לציבור.

כרגיל, בסוף הכל זה רק כסף. זה כל הסיפור.

ד ו ר ו ן
30-01-22, 19:42
אבל מאוד אכפת להם שהרכב שמלוכלך בבוץ נגיד, מלכלך להם את הכבישים - כי זה כבר פוגע בציבור. זה נאכף והדו"ח על זה יקר וכואב מאוד)..
גם בארץ יש כזה חוק, וזה אפילו נאכף לפעמים, אבל למה לקלקל סיבה לקיטור.

ש01
31-01-22, 15:00
לא שאני בעד החוק אבל רק ברחוב שלי יש 2-3 גרוטאות שכאלה, רחוב דיי קצר. אף אחד לא מחכה להן שיעברו לאספנות, הן מהעשור האחרון, דיי גמורות/מתפרקות, מלאות במדבקות סוחרים. הן לא ממתינות לשום חלק וכבר כמעט ושנה באותו מצב. אם הייתי אחד שאין לו חניה ונדרש לחנות ברחוב הייתי מתעצבן ומדווח...

אולי אתה שכן של חמי וחמותי.
הוא הנהג היחיד בבית, בשנה שעברה, ממש אחרי הטסט והחלפת מנוע עבר אירוע רפואי שהכניס אותו לאשפוז (והוא עדין חושב ומקווה שישתחרר ויחזור לנהוג).
מאז הרכב (יליד 2006, לא חדש) עומד במקום, מתלכלך ו... זהו (פעם ב 2-3 שבועות מניעים אותו, נוסעים 20 מ' קדימה וחזרה לאותו המקום בדיוק).
העיריה כבר שמה עליו פתק אבל כשהערנו שיש טסט וביטוח חובה - הפתק ירד מעצמו.

מעניין מה יקרה איתו בעתיד...

נדב42
31-01-22, 15:31
יש קושי לעשות את האיזון בין האוטו של הסבתא שזז אולי פעם בשנה לבין הרכב של השכנה שנוסעת לעבודה כל יום וצריכה לחפש חנייה כל יום מחדש כשחצי מהחניות ברחוב תפוסות ע"י הרכבים של הסבתות (הקצנתי בכוונה)

דווקא המקרה של אסף הוא פשוט - לרכב יש תו חנייה בתוקף - מותר לו לחנות כמה שבא לו ואפילו לא משנה אם יש לו ביטוח וטסט. זה הרכב שאסף בחר לרשום בתו - מותר.

eyalski
31-01-22, 16:31
אוטו, כמו כל מוצר צריכה אחר, מגיע לשלב שהוא מיותר או מתקלקל או חסר ערך. לרוב הציבור, אין סנטימנט רגשי חזק לגבי האוטו שלהם ושמגיע הזמן, ישחררו אותו גם בחינם, רק כדי להימנע ההתעסקות עם מוסכים, טסטים, סוחרי רכב וכל השאר. למי שיש זיקה חזקה לרכב שלו או למי שזה תחום שממנו הוא מתפרנס, יש צורך בשטח אחסון. כאן מגיעה ההתנגשות הבלתי נמנעת בין רוב הציבור שמסתובב בערב ברחובות שליד ביתו ולא מוצא חנייה והמכוניות שתקועות שם ללא תנועה, אשמות בבחינתו בכך שאין חנייה, לבין אלה שעומדים על זכותם הבסיסית להיות בעלים של רכב, לרבות רכב לא נוסע.
נראה לי שהעיר בה גדלתי ועזבתי לפני הרבה שנים, הופכת למקום כל כך מנוכר ולא נעים לכל מי שלא שוחה עם הזרם. התפרסמה לפני כמה ימים כתבה על המרינה של תל אביב והצרות שעושים שם לכל אלה שכבר גרים שם כבר שנים, איך מתנכלים אליהם ומראים להם את הדלת החוצה. מבאס. קישור לכתבה בכלכליסט:
https://newmedia.calcalist.co.il/magazine-27-01-22/m01.html

asafk
31-01-22, 17:33
דווקא בתל אביב אין שום בעיה. הבעיה היא עם הברנש מרעננה. רק למה בגלל שברעננה יש אנשים חארות, הוא רוצה להעביר חוק שיעשה לנו חיים קשים בכל הארץ?

אסף.

דרור ברלי
31-01-22, 17:39
גם בארץ יש כזה חוק, וזה אפילו נאכף לפעמים, אבל למה לקלקל סיבה לקיטור.

מתי אכפו עליך דבר כזה?
כי עלי אף פעם. ואני רוחץ את הג'יפ באופן יזום פעמיים בשנה במקרה הטוב.

דרור ברלי
31-01-22, 18:15
נראה לי שהעיר בה גדלתי ועזבתי לפני הרבה שנים, הופכת למקום כל כך מנוכר ולא נעים לכל מי שלא שוחה עם הזרם.
https://newmedia.calcalist.co.il/magazine-27-01-22/m01.html

נראה לך נכון. וכנראה שראית את הנולד כבר מזמן ולכן עזבת.
המשפט שמובא בכתבה על דיירי המרינה, על ראש העיר שלא מסתיר שהוא מעדיף שהעיר שלו תהיה "רק למיליונרים" ויתגוררו בה רק אוכלוסיות חזקות כלכלית שיכולות לשלם ארנונה אסטרונומית שלא מזיזה להן, בלי עניים ומסכנים שמעמיסים על שירותי הרווחה העירוניים, בכלל לא חדש. אם נחשוב על זה קצת יותר לעומק, כל ראש עיר היה רוצה מצב כזה אצלו.

ככה זה - הכל כסף.

גם סיפור המכוניות החונות ברחוב. בתל אביב בקרוב יהיה קשה יותר ויותר לנוע ברכב ולהחנות רכב. אז רכב ישן ללא רישוי וביטוח? אחרי שבוע שלא זז, כבר תקבלו תזכורת מהעיריה להעיף אותו. כבר היום נתיבי תנועה ומקומות חניה מופקעים לטובת תחב"צ ונתיבי אופניים. מספר החניונים ומקומות החנייה בכלל יקוצץ דרסטית בעתיד הקרוב וזה כבר הוצהר רשמית.
לדיירי מגדלי היוקרה כמובן שלא תהיה בעייה, כי להם יהיו חניונים שמורים למרצדסים ולבנטלים החדשים שלהם. כל היתר - שיחפשו מי ינענע אותם. יש לך גרוטאה שאין לה טסט וביטוח? העיריה לא רוצה אותה ברחוב ואולי גם לא אותך.

כמה עוד רמזים צריך כדי לעזוב את העיר המסריחה הזו?

ד ו ר ו ן
31-01-22, 18:29
מתי אכפו עליך דבר כזה?
כי עלי אף פעם. ואני רוחץ את הג'יפ באופן יזום פעמיים בשנה במקרה הטוב.

לא אני אבל חבר פגש ניידת שהגיעה למושב בגלל טורטל מההרחבה שהתלונן על בוץ על הכביש מטרקטור שחזר מהשדה למשק.

יגאל81
01-02-22, 05:24
לי קרה בכפר סבא לפני שנה וחצי שראיתי את הפקחית מסתובבת סביב הרכב שלי. (2010 עם טסט וביטוח בתוקף כמובן). דיברתי איתה והיא אמרה ששכן התלונן ושהיה פיקוח כמה ימים קודם והרכב לא זז מאז.

מדובר על רכב עם תו חניה אזורי בתוקף שחונה ברחוב שמותר רק לבעלי תואזורי לחנות.
הסברתי לה שהרכב נוסע כמה פעמים בשבוע. אבל הרבה פחות בגלל הקורונה וחוץ מזה החניה הזו נוחה לי אז אם היא פנויה אני תמיד אחנה בה.

היא התנצלה והלכה. ואני דאגתי לצלם את הרכב בחניה הזו וקצת בהמשך הרחוב וליתר בטחון גם את הקילומטרז' כדי שתהיה לי הוכחה אם יהיה איזה פקח מזדמן אחר.

דרור ברלי
01-02-22, 07:42
לפקחים יש מסופון שדרכו הם יכולים לקבל את כל המידע על הרכב ישירות ממחשב משרד הרישוי. אם יש רישוי וביטוח בתוקף וכו'.
אם הטסט והביטוח בתוקף ואתם חונים במקום שמותר לחנות, הם לא יכולים לעשות לכם כלום.

ושכן קטנוני שמחליט לפתוח חזית זו צרה צרורה כי הוא יכול להתלונן גם על רעש, על לכלוך, או סתם שלא בא לו שתחנו את הרכב שלכם בצד "שלו" ברחוב כי ג'יפ או רכב ישן לא בא לו טוב בעין, או אלף דברים אחרים - או אם אתם מתקנים בעצמכם את הרכב ברחוב או בחניה של בית משותף ומגיעים חברים לעזור או סתם לשתות ביחד בירה ומחנים את הג'יפים שלהם בסמוך - גם להתלונן שפתחתם מוסך...
כל אחד מאלה הם דברים נפרדים שלא קשורים לעצם זכותכם לחנות שם.
כל מה שלא עבירות, לא יעשו לכם שום דבר - אבל זה נועד כדי לטפח שכנות רעה, להציק ולהטריד ולהתיש אתכם, עד שיימאס לכם ותזיזו משם את הרכב. הייתי גם בסרטים כאלה, ושכנים רעים יש לא רק בעיר - שכן רע וקטנוני יכול להתגלות כמטרד לא קטן גם במושב, במיוחד אם זו הרחבה, שבתכל'ס היא עוד שכונת וילות/יישוב קהילתי ומלאה בטורטלים.

איל מ
01-02-22, 08:10
ומגיעים חברים לעזור או סתם לשתות ביחד בירה ומחנים את הג'יפים שלהם בסמוך - גם להתלונן שפתחתם מוסך...
.

אם אני מכוון למקרה ספציפי שאתה מדבר עליו, זה לא צרות עין של שכן, אלא מחלת נפש. ושל שכנה. והיא ספציפית לא טורטלית. סתם רעה.

eyalski
01-02-22, 11:34
מעניין מה יהיה עוד כמה שנים שחלק ניכר מכלי הרכב יהיו חשמליים ויהיה צורך בנקודות טעינה ברחובות שבהם לדיירים אין חנייה פרטית, איזה מלחמות יהיו על חוט מאריך. כפי שזה נראה, על מצוקת החנייה הקיימת ייתווספו מקומות מוסדרים לטעינה, שזו לא חנייה קבועה ולאחר שהרכב נטען, הוא צריך לצאת משם ולשחרר את המקום לרכב הבא.
יכול להיות שמישהו כבר רואה את הנולד ואוכף חוקים כדי שבעתיד לא תהיה מלחמה גם על זה.

asafk
01-02-22, 19:11
.
.

ושכן קטנוני שמחליט לפתוח חזית זו צרה צרורה

כל מה שלא עבירות, לא יעשו לכם שום דבר - אבל זה נועד כדי לטפח שכנות רעה, להציק ולהטריד ולהתיש אתכם.

אז עכשיו יש לכולנו שכן קטנוני נודניק, שהפך לחבר כנסת והוא ידאג שלחנות ברחוב ולא לזוז כן תהיה עבירה.

שימו לב ורישמו לעצמכם - לפעמים שכן נודניק לא נראה כזה. ובגלל שהוא לא נראה אתם עלולים לטעות ולהכניס אותו לכנסת.

אסף.

-->