צפייה בגרסה מלאה : מחפש מסלול טיפוס ליער אודם מהעמק
שלום רב מחפש המלצה למסלול שמתחיל בצפון עמק החולה ומסתיים ביער אודם. מאחר ומתכנן לעלות בשלג מחפש מסלול עם לא יותר מידי אתגרים / מדרגות
זה המסלול שעשינו אתמול: Navigation 28/01/2022 11:32:35 https://off-road.io/track/6157009013964800
Sent from my iPhone using Tapatalk
נכון לאתמול אחר הצהרים - העליה להר אודם מדרום לצפון (החלק הדרום-מזרחי של יער אודם, כביש 98) הפכה לקשה ביותר. שלשום נלחמו שם כמה רוביקונים וחפרו את העליה עמוק מאוד. אתמול עידו (הג'וניור שלי) הצליח לעלות עד לפסגה בסופה שלי, עם 15PSI בצמיגים, נעילה קדמית משולבת, הרבה נחישות (וקצת כשרון טבעי), ורגל כבדה על הגז. שאר הקבוצה (לנדקרוזרים, רנגלרים, ג'ימני) לא הצליחו והייתי צריך לכנן אותם.
בדיעבד גילינו שהרבה יותר קל לעלות מתל קצעא (מצפון לדרום) בלי כננות וכל הדרמה...
אבל היום יום חדש.
בסופ"ש הקרוב כנראה מנת שלג נוספת.
לפי מה שראיתי, השלג לא יהיה נרחב כמו פעם שעברה.
נכון לאתמול אחר הצהרים - העליה להר אודם מדרום לצפון (החלק הדרום-מזרחי של יער אודם, כביש 98) הפכה לקשה ביותר. שלשום נלחמו שם כמה רוביקונים וחפרו את העליה עמוק מאוד. אתמול עידו (הג'וניור שלי) הצליח לעלות עד לפסגה בסופה שלי, עם 15PSI בצמיגים, נעילה קדמית משולבת, הרבה נחישות (וקצת כשרון טבעי), ורגל כבדה על הגז. שאר הקבוצה (לנדקרוזרים, רנגלרים, ג'ימני) לא הצליחו והייתי צריך לכנן אותם.
בדיעבד גילינו שהרבה יותר קל לעלות מתל קצעא (מצפון לדרום) בלי כננות וכל הדרמה...
אבל היום יום חדש.
בסופ"ש הקרוב כנראה מנת שלג נוספת.
אם לשם הכוונה,
בשבת שעברה התנדנד שם איזה טנדר (ובחוכמה ננטש עד הגעת חילוץ) על צד הדרך ובשפ"ץ קשה.
הכוונה לעליה שחולפת ליד המחצבה? זאת שמסומנת שביל הגולן? בהחלט לא משהו שהייתי מנסה בשלג, תלול לאללה.
בעליה ממערב (השביל שיוצא מהגדר של הישוב) רכבים החליקו לתעלות בעיקולים בשישי. הכל קרח קשה וקשה מאוד לייצר התקדמות.
דווקא שנה שעבר בשלג עמוק בהרבה היה קל יותר. אומנם מלחמה בשלג על התקדמות, אבל היינו בזמן שהשלג ירד וחוץ מהמון סבלנות לא הרגיש מסוכן, בתחושתי שלג יבש ואבקתי מייצר הרבה יותר אחיזה, יום יומיים אחרי רמת הקושי רק עולה, גם אם השכבה דקה יותר.
כן. על שביל הגולן, ליד המחצבה.
בימים כתיקונם, סובארואים מנשנשים את זה.
גם בחמישי שעבר, היה מושלג אבל כולם עלו בלי בעיה. כולל פורסטרים ו-XV.
שלשום כמה רוביקונים על 35 עשו שם מלחמה ונכשלו. עליתי את החלק הראשון וראיתי מה קורה, החלטתי לא לסבך את הקבוצה שלי בזה עם כלים פחות חזקים ושאני אצטרך למשוך ולכנן כשבחוץ יורד ברד ורוח אללה יסתור. אז התקפלנו.
אתמול באנו שוב עם קבוצה אחרת. מזג האויר היה טוב אבל העליה נראתה נורא. שלג עמוק, קוליסים עמוקים, מדרגה, ים של בוץ והכל חלק ונוזל. עידו נעל קדמי בסופה ופשוט עלה. ואח"כ טיפס גם את סוף העליה, עד הפסגה (היכן שיש עצים ולוחות הסבר על הנוף). נתן בגז איפה צריך, זה נכון. אבל מבחוץ זה נראה כאילו היה לו קל.
אבל האחרים לא הצליחו להתגבר על העליה התלולה הארוכה מהמחצבה. את כולם היה צריך לכנן.
אז עידו נוהג ממש טוב ואלה המקומות שלסופה יש יתרון מוחץ, אבל יש כאן עוד דברים שמשנים - סוג הצמיגים ולחץ האויר. רוב הרכבים בקבוצות הם חדשים ונועלים צמיגי כביש או AT. הנחיתות שלהם בתנאים האלה מול צמיג שטח מלא איכותי בלחץ אויר נמוך היא מדהימה עד מביכה. וכמובן שגם נעילות מכניות אמיתיות עדיפות חד משמעית על כל מערכת אלקטרונית ולו החכמה ביותר. רואים את זה בעיניים.
כן. על שביל הגולן, ליד המחצבה.
בימים כתיקונם, סובארואים מנשנשים את זה.
גם בחמישי שעבר, היה מושלג אבל כולם עלו בלי בעיה. כולל פורסטרים ו-XV.
שלשום כמה רוביקונים על 35 עשו שם מלחמה ונכשלו. עליתי את החלק הראשון וראיתי מה קורה, החלטתי לא לסבך את הקבוצה שלי בזה עם כלים פחות חזקים ושאני אצטרך למשוך ולכנן כשבחוץ יורד ברד ורוח אללה יסתור. אז התקפלנו.
אתמול באנו שוב עם קבוצה אחרת. מזג האויר היה טוב אבל העליה נראתה נורא. שלג עמוק, קוליסים עמוקים, מדרגה, ים של בוץ והכל חלק ונוזל. עידו נעל קדמי בסופה ופשוט עלה. ואח"כ טיפס גם את סוף העליה, עד הפסגה (היכן שיש עצים ולוחות הסבר על הנוף). נתן בגז איפה צריך, זה נכון. אבל מבחוץ זה נראה כאילו היה לו קל.
אבל האחרים לא הצליחו להתגבר על העליה התלולה הארוכה מהמחצבה. את כולם היה צריך לכנן.
אז עידו נוהג ממש טוב ואלה המקומות שלסופה יש יתרון מוחץ, אבל יש כאן עוד דברים שמשנים - סוג הצמיגים ולחץ האויר. רוב הרכבים בקבוצות הם חדשים ונועלים צמיגי כביש או AT. הנחיתות שלהם בתנאים האלה מול צמיג שטח מלא איכותי בלחץ אויר נמוך היא מדהימה עד מביכה. וכמובן שגם נעילות מכניות אמיתיות עדיפות חד משמעית על כל מערכת אלקטרונית ולו החכמה ביותר. רואים את זה בעיניים.
בעליה כזו ההבדל בין נעילה לבין אלקטרוניקה הוא יום ולילה. שבריר שניה שלוקח לבקרה להתעורר לחיים זה כבר מאוחר מידי,
הרגשתי את זה מצוין עם הפגרו (היו מקומות שנעלתי אחורה מה שמבטל בקרה, מול מקומות שנסעתי על בקרה בלבד).
דווקא במקומות שטוחים יחסית עם הרבה קרח הבקרה יצרה התקדמות רציפה וחלקה יותר בלי זריקות זנב.
אבל אין לי נעילה קדמית אז אולי גם זה משחק תפקיד בהשוואה.
דווקא בהרבה השוואות צמיגי AT מנצחים צמיגי MT בשלג, בתיאוריה כי הם חופרים לעומק פחות. יש לציין כי אלה השוואות שלא נערכו בארץ (יש כזה בtfl ביוטיוב למשל), ותנאי השלג שם כנראה שונים מהותית מבארץ. בגולן צמיג 35 תמיד מצליח לחפור לשכבה שמתחת לשלג. מה שלא תמיד נכון בסרטונים שרואים מחו״ל.
לא ראיתי את הסרטונים, אבל ה-AT כנראה מנצחים על כביש מושלג או כל משטח כבוש אחר שמכוסה בשלג לא עמוק. לא בסלאש המגעיל והעמוק של שלג ובוץ של העליה התלולה הזאת שמתחתיו יש סלעים ואדמה ועוד כל מיני דברים שאינם משטח ישר.
אני גם מאמין גדול בשילוב של צמיגי שטח מלא איכותיים בלחצי אויר נמוכים מאוד, ועד היום זה עובד לי מצוין גם בשלג.
היה ועדיין יש לי ויכוח ארוך בנושא הזה עם מישהו מהותיקים בתחום שלא מוריד גרם של אויר אם לא מדובר בחולות. כל ההתנסויות שלנו עד היום מוכיחות שהוא טועה ואני צודק, וזה עדיין לא משכנע אותו. יש לו רכב חדש יותר ולכאורה (או לא לכאורה) גם טוב יותר משלי (רוביקון על 33') והוא ממשיך לפרפר ולטלטל ולפרק לעצמו את האוטו במקומות שאני זוחל בניחותא.
137166
לא ראיתי את הסרטונים, אבל ה-AT כנראה מנצחים על כביש מושלג או כל משטח כבוש אחר שמכוסה בשלג לא עמוק. לא בסלאש המגעיל והעמוק של שלג ובוץ של העליה התלולה הזאת שמתחתיו יש סלעים ואדמה ועוד כל מיני דברים שאינם משטח ישר.
אני גם מאמין גדול בשילוב של צמיגי שטח מלא איכותיים בלחצי אויר נמוכים מאוד, ועד היום זה עובד לי מצוין גם בשלג.
היה ועדיין יש לי ויכוח ארוך בנושא הזה עם מישהו מהותיקים בתחום שלא מוריד גרם של אויר אם לא מדובר בחולות. כל ההתנסויות שלנו עד היום מוכיחות שהוא טועה ואני צודק, וזה עדיין לא משכנע אותו. יש לו רכב חדש יותר ולכאורה (או לא לכאורה) גם טוב יותר משלי (רוביקון על 33') והוא ממשיך לפרפר ולטלטל ולפרק לעצמו את האוטו במקומות שאני זוחל בניחותא.
137166
מהסיבובים שלי ברמה בעשור האחרון, אתה כנראה צודק.
עוד המלצת יוטיוב , Matt off-road recovery. הבחור מחלץ עם רכב קסטום על צמיג 42 אגרסיבי בלחץ נמוך.
למרות היכולות המרשימות, לשלג רציני הוא מביא חתול שלג…יש גבול עליון למה צמיג באשר הוא צמיג יכול לעשות.
מין הסתם השלג אצלם יותר רציני משלנו. לא רק בעומק, גם באיך שהוא מתנהג.
השלג שלנו רטוב.
אצלם הוא "יבש" ואבקתי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.