צפייה בגרסה מלאה : מה הסטייה המותרת בפולי חגורת pk?
היי,
נאלצתי להחליף את האלטרנטור בחדש (האלטרנטור שלי נשבר תחת עומס החולץ, discovery 1 tdi300 ),
האלטרנטור הגיע עם פולי לא מתאים והרכבתי עליו את הפולי שלי שפורק מהישן.
החדש מתאים בול בנקודות ריתום ונראה סה"כ אותו דבר כמו הישן, אבל במבט על נראה שהפולי מעט בולט יותר (=יותר קדימה לכיוון הרדיאטור) זה תפס לי את העין בהשוואה מול פולי משאבת המים שנמצא הכי קרוב אליו, אבל לא באמת מדדתי, סתם תחושה בעין כרגע כ2 עד 5 מ"מ הבדל, לא סיימתי את ההתקנה ולא הנעתי עדיין.
האם יש מידת סטייה מותרת לחגורת pk?
תודה,
מוטי
אני תמיד עושה 'ליין' לפולים בעזרת סרגל.
אני לא זוכר איך זה בלדנדרובר (דלקו-רמי? דנסו? ) אבל לעתים יש דיסקית / דיסקיות או מאחורי הפולי או על האוזניים שאליהן מחובר האלטרנטור כדי ליישר את העסק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש תותב צף באוזן אחת בחלק האחורי,
אז תכלס חיזוק של האלטרנטור לבסיסים מצמיד אותו כי אחורה שניתן, הפולי מורכב על הציר ללא שימסים ו/או תותבים אז גם הוא אמור להיות הכי אחורה שיש.
אני חושש שהאלטרנטור (מניח שסיני) לא בדיוק באותן מידות כמו הקודם.
השאלה, כמה זה קריטי שקיימת סטייה, מספיק קטנה אבל נראית בעין במבט על, אנסה לצלם מחר.
בכל מקרה, אניע ואם זה ממש גרוע היא תעוף או תיקרע.
אם זה סתם סטייה גבולית כנראה שתהיה שחיקה לאורך זמן, ואצטרך פשוט ללמוד לעקוב אחרי זה, באסה.
ehudzeelim
28-01-22, 21:03
האם יש מידת סטייה מותרת לחגורת pk?
תודה,
מוטי
מה שחשוב זאת זוית הסטייה מהמישור של שאר הפולים ולא מידת הסטיה. המרחק בין הפולים (הקודם והבא) ביחס לפולי האלטרנטור, הוא שיקבע את הזוית, עבור כל מידת סטייה. ומממנו תיגזר מידת הסטייה האפשרית המקסימלית.
המקביליות קיימת כי נקודות הריתום זהות, אבל אורך הציר /מיקום הפולי על הציר שונה מה שמייצר הפרש "גבהים"
יש אצלי רצועה כזו במחרטה, ולמרות שהסטיה הזויתית בן הפולים קטנה מאוד הרצועה מתפוררת מהצד עם הזמן .
ככל שהגלגלות יותר קרובות הסטיה יותר בעייתית וגדל הסיכוי של קפיצה, עדיף לנסות לסדר.
ובכלל.
לא יודע מה המצב בדיסקו 1.
בדיסקו 2 אלטרנטור חדש מקורי (כלומר של אותה חברה שמייצרת את המקורי, לא זוכר כבר איזו. השוויתי ביניהם הם זהים לחלוטין) עולה 700-800 שח (והוא עוד אמור להיות משוכלל יותר. כולל בתוכו גם משאבת ואקום). מניח שבדיסקו 1 הוא אפילו יותר זול. בשביל מה לשים חלפים זולים סיניים? זה פשוט מוביל לתקלות חוזרות ואמינות כללית לא טובה של הרכב.
כי זה מה שהצלחתי להשיג בחשמלייה הקרובה לביתי,
במחיר זהה יש אצל אלי שחר, מרחק שעתיים נסיעה ולא התחשק לי, מחיר הזוי מאוד להביא מחול.
מניח שלגור עשר דקות דקות נסיעה (עשרים עם דיסקו) משני גורואים שמתחרים זה בזה בקלנסואה טומן בחובו יתרונות...
שווה לך לברר אצל אייל מדליה אם הוא מחזיק מלאי של חלפים. מצד שני אני מבין 'אתה מטפל לבד.
אצלי העובדה שאני בד"כ מטפל במוסך, עוזרת למערכת יחסים שמאפשרת לי גם לקחת חלקים ולהרכיב בעצמי מדי פעם כשזה יותר מתאים לי.
נסעתי שעתיים באזור הבית והחגורה עדיין שם.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.