PDA

צפייה בגרסה מלאה : הסבר להדיוט על 4x4 בהיילקס ?

yoav
31-01-22, 17:13
כשאני משלב 4x4 בהיילקס 2019, אני מבין (או חושב שאני מבין..)שקורים שני דברים:
1. שילוב בטרנספר שמתחיל לסובב את גל ההינע הקדמי שמניע את הדיפרנציאל
הקדמי
2. שילוב add בציריה ימין שמחבר אותה לדיפרנציאל.

והשאלות:
1. אז ציריה שמאל מסתובבת כל הזמן? והיא לא מסובבת את הדיפ הקדמי שמסובב את גל ההינע? אז איזה חיסכון יש פה בעצם ( בלוקרים ידניים הרי יש בשני הצדדים..)
2. אם אותו add לא עובד אז בשילוב 4x4 הטרנספר ישולב- גל ההינע הקדמי יעביר לדיפ הקדמי אבל לא לציריה ימין, אבל לשמאלית כן?..

אם היה פורום לפרה-מתחילים הייתי שואל שם😁
בסמוראי היה יותר פשוט להבין

נמרוד
31-01-22, 17:22
אתה מבין נכון.

שתי הציריות מסתובבות כל הזמן כי הן מחוברות לגלגלים. אבל הן לא מחוברות בינהן. ציריה שמאל מחוברת לדיפרנציאל ומסובבת את הסטליט שלה, שמסובב את הסטליטים האחרים (כולל הסטליט הימני שחופשי לגמרי כי הוא מנותק מהצירייה שלו) בתוך הדיפרנציאל, הכל עם מומנט אפסי, ככה שאין מספיק כוח לסובב את בית הדיפנרציאל ואת הדרישפט, ולכן הם עומדים.

אלא אם יש לך נעילה אוטומטית, כמו אצלי, ואז כן, צירייה שמאל מסובבת את הדיפרנציאל ואת הדרישפט.

החסכון שלשמו קיימת מערכת הADD הוא, אני חושב, חסכון של NVH (ויבציות) יותר מאשר דלק.

yoav
31-01-22, 20:16
אתה מבין נכון.

שתי הציריות מסתובבות כל הזמן כי הן מחוברות לגלגלים. אבל הן לא מחוברות בינהן. ציריה שמאל מחוברת לדיפרנציאל ומסובבת את הסטליט שלה, שמסובב את הסטליטים האחרים (כולל הסטליט הימני שחופשי לגמרי כי הוא מנותק מהצירייה שלו) בתוך הדיפרנציאל, הכל עם מומנט אפסי, ככה שאין מספיק כוח לסובב את בית הדיפנרציאל ואת הדרישפט, ולכן הם עומדים.

אלא אם יש לך נעילה אוטומטית, כמו אצלי, ואז כן, צירייה שמאל מסובבת את הדיפרנציאל ואת הדרישפט.

החסכון שלשמו קיימת מערכת הADD הוא, אני חושב, חסכון של NVH (ויבציות) יותר מאשר דלק.
אז אם אני משלב 4 4 וה add נגיד תקול- אז הטרספר יעביר לגל ההינע הקדמי שיעביר לדיפ הקידמי והגלגל השמאלי כן יקבל כח , בסגנון 3x4?..

איל מ
31-01-22, 20:18
לא. הציר הלא משולב יסתובב על ריק.

asafk
31-01-22, 20:18
לא. כי הכוח ילך ליציאה הימנית שלא מחוברת לכלום.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

raanan
31-01-22, 21:02
בטרופר דור 2 יש מערכת דומה.
שאלה, האם זה קשור ליכולת לשלב 4X4 תוך כדי נסיעה ?

-->