צפייה בגרסה מלאה : מנסה להפעיל את חוכמת ההמונים. AW4 בארץ?
התלבטויות על גיר אוטומטי.
עזבו את "למה צריך" או את "עדיף ידני".
בואו נלך על "כי בגילי מותר לי".
לתבנית ההאוזינג סיקסופה, למיטב זכרוני אין גיר אוטומטי של 5 הילוכים או יותר.
הגיר הזה גם צריך להתחבר מאחור לדנה 300.
בעבר היה זמין מאד במצאי ובמחיר נורמלי הארץ, אבל מאז חלפו 15 שנים.
מישהו יודע מה הסטטוס בימים אלו?
מסתובבים גירים כאלו, ואני מכיר כמה פרויקטים שנעשו פה לאחרונה, כולל אחד בהתהוות בימים אלו.
מסתובבים גירים כאלו, ואני מכיר כמה פרויקטים שנעשו פה לאחרונה, כולל אחד בהתהוות בימים אלו.זה בדיוק הזמן לפרט, או לחילופין לוודא שהפרויקטנטים מתחילים לכתוב ולשפוך אור.
אם לא נשאל, איך נדע?
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
למיטב ידיעתי נפוץ בויטרה ובצירוקי...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
גיר AW4 תמצא בדרך כלל על צ'ירוקים XJ. זה גיר ממוחשב, קח בחשבון. צריך גם מחשב וצמה.
זו הסבה נפוצה בסופות במקום הגיר האוט' 3 ההילוכים ה"טיפש" המיושן, או בסופות ידניות של כאלה שבגילם כבר מותר להם להתחיל להתעצל להחליף בעצמם הילוכים כמו שנהגים אמיתיים צריכים לעשות....
מין הסתם גיר כזה שירד מ-XJ מתאים בול למנוע ה-242 שלך, אבל הזנב שלו מיועד לטרנספר NP231 או NP241.
כדי לשדך לטרנספר דנה 300 כנראה צריך מתאם?.... מה יואב אומר?
וסתם לתזכורת:
137267
גיר AW4 תמצא בדרך כלל על צ'ירוקים XJ. זה גיר ממוחשב, קח בחשבון. צריך גם מחשב וצמה.
זו הסבה נפוצה בסופות במקום הגיר האוט' 3 ההילוכים ה"טיפש" המיושן, או בסופות ידניות של כאלה שבגילם כבר מותר להם להתחיל להתעצל להחליף בעצמם הילוכים כמו שנהגים אמיתיים צריכים לעשות....
מין הסתם גיר כזה שירד מ-XJ מתאים בול למנוע ה-242 שלך, אבל הזנב שלו מיועד לטרנספר NP231 או NP241.
כדי לשדך לטרנספר דנה 300 כנראה צריך מתאם?.... מה יואב אומר?
וסתם לתזכורת:
137267
אז לך אין רכב אמיתי, כי אתה עם 6 הילוכים.
זה שיש על צ'רוקי אני יודע וזוכר, השאלה אם ברבות השנים לא התווספו גירים..
השאלה השנייה היא האם מישהו יודע מה שהמצאי בארץ.
אגב - המחשב של הצ'ירוקי מספיק, או שיש גם מחשבון גיר ספציצי נפרד?
מה יואב אומר? הוא צוחק עלי, על המשאלות שלי ובעיקר על הגיל המתקדם שלי.
הדבר הטוב בגיר הזה הוא שאפשר להרכיב בהאוזינג שלו רוביקרולר [emoji846]
אצלי יש במלאי מספר גירים כאלו מיבוא
ארנון 053-7404575
זה שיש על צ'רוקי אני יודע וזוכר, השאלה אם ברבות השנים לא התווספו גירים..
השאלה השנייה היא האם מישהו יודע מה שהמצאי בארץ.
אגב - המחשב של הצ'ירוקי מספיק, או שיש גם מחשבון גיר ספציצי נפרד?
מה יואב אומר? הוא צוחק עלי, על המשאלות שלי ובעיקר על הגיל המתקדם שלי.
המחשב של הצ'ירוקי לא מעניין, יש מחשב גיר ( TCU) נפרד ( זה מה שעושה את הגיר הזה, בתצורה של הצ'ירוקי הישנים, נח ומתאים לתרגיל הזה).
הגיר הזה, בגלגולים שונים, מופיע גם בטויוטות ואיסוזו ( אפילו בטרופר), אבל במודלים חדשים יותר הוא כבר מנוהל ע"י המחשב המרכזי של הרכב, ואז כבר יש בעיה לחבר אותו לסופה.
תדבר עם ארנון, הוא כבר יסביר לך.
שמיל שים לב בגיר מייבוא לעניין של כניסת 21 שיניים לעומת 23 שיניים.
יש אופציה מעניינת לעשות גיר פחות ממוחשב ויותר טיפש מהתיבה הזו על בסיס סדרת a340 שיש למשל בפוראנר. לא בדיוק קלי קלות אבל אפשרי ונעשה כבר.
יצויין שהשם של התיבה מרמז על שתפ אמריקאי יפני. אייסין- וורנר. והתיבה אותה תיבה בחלקים הפנימיים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
zivo הקדים אותי
עריכה: תוך כדי כתיבת התגובה, גם אסף הקדים אותי..
AW4 נקרא גם A340H.
תוכל לראות פה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_A_transmission#A340H
באיזה רכבים הוא הגיע
נדב,
בזמנו גם כן אמרת לי את זה, חיפשתי, ולא מצאתי רוביקרולר לAW4
ממה שמצאתי, רוביקרולר מתחבר ל42RLE - שהגיעה עם TJ וJK עד 2011 (ועוד כל מיני דגמים של דודג')
אשמח אם תחדש לי (למרות שזה בטוח לא מתאים לדיסקו 1 :rolleyes: )
זו הסבה נפוצה .... מה יואב אומר?
וסתם לתזכורת:
137267
שנים ישנתי עם עין אחת פקוחה כי יואב זמם על הגיר של ה xj שלי.
עד היום הוא מצטער שפיספס את ההזדמנות כשמכרתי.
מסיבות של עצלנות וחוסר בזמן, עוד לא התקנתי את ה-6.... העיקר שיש 3 דוושות.
והפרייבט היומיומי שלי (פוקוס 2010) אכן לא אמיתי/מושלם. רק 2 דוושות ו-4 הילוכים, הוא מחליף אותם בעצמו. זה לצערי (כי אני שונא אוטומט) או לשמחתי (כי הוא רכב מצוין).
אבל בשימוש שלו ובטח במחיר שהוא עלה, לא היה בדל-שמץ של סיבה להצטער על זה.
ובטח גם אין שמץ-טעם להשקיע בהסבה שלו לגיר אמיתי, עם דוושה שלישית....
נדב,
בזמנו גם כן אמרת לי את זה, חיפשתי, ולא מצאתי רוביקרולר לAW4
ממה שמצאתי, רוביקרולר מתחבר ל42RLE - שהגיעה עם TJ וJK עד 2011 (ועוד כל מיני דגמים של דודג')
אשמח אם תחדש לי (למרות שזה בטוח לא מתאים לדיסקו 1 :rolleyes: )
בהחלט יש מצב שטעיתי והטעיתי, סליחה...
(לפחות אני עקבי...)
יש לי במחסן גיר 42RLE, למעוניינים.
נסע עד שפורק מ-TJ. כלומר, מתאים למנוע 6 טורי של Jeep. מצב לא ידוע.
כולל בורר הילוכים של TJ, ללא ה-TCU. יכול להיות שיש גם את הטורק-קונברטור, צריך לחפש אותו.
טוב, אחרי בדיקות שונות, המחיר ל"חומר ועבודה" הוא מעל 10K.
המחיר ל"חומר" יהיה בין 3 ל-4 במקרה הקיצון.
מישהו בעולם הגירים, לא מכאן, ונשאיר אותו בעילום, אמר י שכל החומר הנדרש נמצא בפורומים האמריקאיים.
רק קצת חיפוש לעומק.
מתחילים.
בסוף כמובן, תהיה כתבה, אבל זה לא יקרה בזמן הקרוב.
ולעניין אחר לחבר היה מידול של קלוקינג רינג לדנה 300. היה. החזיר נשמתו לאלוהי המחשבים יחד עם ההארד דיסק של חמיו.
יש למישהו מידול של קלוקינג רינג, או שיש לו דנה 300 פתוחה על השולחן וקצת זמן פנוי למדל?
יש למישהו מידול של קלוקינג רינג, או שיש לו דנה 300 פתוחה על השולחן וקצת זמן פנוי למדל?
תן לי כמה ימים ותזכורת.
42rle העיפרון הפחות מחודד בקלמר הגירים של קרייזלר, הגיע עם zj 4.0
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
מישהו בעולם הגירים, לא מכאן, ונשאיר אותו בעילום, אמר י שכל החומר הנדרש נמצא בפורומים האמריקאיים.
רק קצת חיפוש לעומק.
נכון.
אבל איזה מידע חסר לך?
את "הסוד" של צ'ירוקי 92-92 גילו לך :-)
מה חסר לך?
הטיפ שלי,
יש כמה תתי דגמים בשנתונים האלו ( כולל ה 21 לעומת 23 שינים שאסף כבר הזכיר), קודם כל תמצא את האקסמפלר שאיתו אתה רוצה לעבוד.
אם אני מבין נכון מה אתה מתכוון לעשות, התתי דגמים, פחות חשובים לך ( יחס העברה סופי , כן \ לא כפתור של מצב כח \ חסכון).
אח"כ צריך למצוא לו את המחשב המתאים (TCU).
ורק אח"כ להתחיל לחפש את הסכמת חיווט הנכונה ( הצבעים על הצמות יעזרו לך להסגר על הסכמה הנכונה).
טיפ נוסף, שים לב לחיווט של הפיקוד של הברקס, בחלק מהדגמים זה פלוס ובחלק זה מינוס ( שמסתכלים רק על סכמה של החיווט של TCU, זה לא ברור).
בהצלחה
נכון.
אבל איזה מידע חסר לך?
אכן, דייקו לי את 92-99 ואת ה-23 שיניים.
יחסי ההעברה זהים כולם במקרה של 23 שיניים:
Gear Ratios for the AW4:
1st: 2.80
2nd: 1.53
3rd: 1.00
4th: 0.75 (23-spline, 0.705 21-spline)
מודה, שהכי נוח לי היה תת הדגם L, שיודע גם לנעול טורק בכל הילוך. אידיאלי לשטח. מניח שיהיה קשה למצוא דווקא כזה בארץ.
כרגע אין לי עוד שאלות נוספות, אני מניח שיהיו.
על הדרך, ובעקבות השרשור הזה, כבר הצטרף אלי לתהליך חבר יקר, שאמר לפני כמה שעות שאזמין כבר הכל כפול, כי גם הוא בפנים.
מודה, שהכי נוח לי היה תת הדגם L, שיודע גם לנעול טורק בכל הילוך. אידיאלי לשטח. מניח שיהיה קשה למצוא דווקא כזה בארץ.
אם זה מה שחשוב לך, שאתה עושה חיפוש בפורומים האמריקאים יש גם פרוייקטים כאלו.
סלונואיד 3 ( S3) אחראי על הנעילה של הטורק, יש כמה פרוייקטים שמנהלים אותו ידנית.
כבר עשינו כפתור נעילת הילוך ראשון וכפתור נעילת ממיר. נדמה לי שהיה כאן דיון וזה בוצע בעקבותיו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש יבואנים חוץ מתולי מאמריקה ישראל או ארנון מלאכי?
תן לי כמה ימים ותזכורת.
קצת טריקי - זה לא מעגל חלוקה סימטרי, שני הקדחים שסימנתי בקו כחול מרוחקים יותר אחד מהשני מאשר כל השאר. אני הולך להדפיס על נייר בקנ"מ מדויק, לבדוק את ההתאמה ולתקן.
137379
137380
קצת טריקי - זה לא מעגל חלוקה סימטרי, שני הקדחים שסימנתי בקו כחול מרוחקים יותר אחד מהשני מאשר כל השאר. אני הולך להדפיס על נייר בקנ"מ מדויק, לבדוק את ההתאמה ולתקן.
137379
נכון, לכן התכנון של ההיסט צריך להעשות מראש, זה לא לגמרי לכל כיוון, בגלל אי הסימטריה.
על פניו מתאים. מה עוד צריך?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220226/238b220f310d08a005af7a488fbf8fc9.jpg
מצויין ותודה.
עכשיו צריך לזכור שהפנים של הציור כלפי הגיר, ולתת שני היסטים של מעגלי הברגים, האחד 9 מעלות נגד כיוון השעון, והשני 18 מעלות נגד כיוון השעון.
עובי המתאם יהיה לי מחר או מחרתיים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.