צפייה בגרסה מלאה : דמי ניהול בקרן פנסיה
דמי ניהול בקרן פנסיה - למי הם הולכים - לחברה בה מנוהלים הכספים (הראל/מגדל/פניקס וכו')? או לסוכן הביטוח?
תודה
חמי
אם היית סוכן ביטוח היית עובד בחינם?
ואם היית חברת שמנהלת כספי פנסיה, היית עושה זאת לשם שמיים?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
Yaron.nahum
06-02-22, 16:58
גם וגם
החלוקה בניהם תלוי בכוח המיקוח של הסוכן, אני מניח.
אוקי, השאלה באה בגלל שגיליתי דמי ניהול גבוהים מהמקובל ואני רוצה להבין מי מרוויח מזה - החברה או הסוכן
הבנתי מהתשובה שכנראה שניהם?
בכל מקרה - ברור מי מפסיד מזה ...
אל תתבייש לדרוש להפחית את דמי הניהול.
אם יש לך יועץ פנסיוני טוב - הוא יכול לסייע לעבור לקרן פנסיה שבה משלמים פחות והביצועים (לפחות בשנים האחרונות) טובים יותר (או גם יוכל לעזור לגרום להורדת דמי הניהול בקרן הקיימת).
אחדד את השאלה- האם הסוכן הרוויח מזה? מסתבר שישנתי, לא שמתי לב ודמי הניהול גבוהים מאוד. אם זה הסוכן הרויח עלי, אחפש סוכן אחר...
אחדד את השאלה- האם הסוכן הרוויח מזה? מסתבר שישנתי, לא שמתי לב ודמי הניהול גבוהים מאוד. אם זה הסוכן הרויח עלי, אחפש סוכן אחר...
זה בכלל לא משנה אם הוא הרוויח או לא, אם היה אפשר לקבל דמי ניהול טובים יותר הוא לא עשה את העבודה שלו (כלפיך).
לא תמיד אפשר להתמקח על דמי ניהול, למי שיש קרנות מלפני 2001 יכול ללכת לחפש את החברים שלו, מצד שני יש
לו פנסיה שכל אלו שהתחילו אחריה יכולים לחלום עליה.
אל תאמר פנסיה. אמור "ביטוח מנהלים". ברגע של חוסר הבנה לפני הרבה שנים ביטלתי בטעות ביטוח שכזה.
מנסיוני, אחת לשנה יוזם שיחת עדכון עם סוכן הביטוח לעבור כל כל הקרנות, ביטוחים, עמלות וכו' עדכון סטטוס בחיים - ילדים עבודה וכו'.
לפעמים דמי ניהול משתנים, לפעמים קופה מסוימת עושה ביצועים גרועים ושווה לשקול לעבור..
בקיצור, פעם בשנה תזכורת ביומן ליזום פגישה.
אל תאמר פנסיה. אמור "ביטוח מנהלים". ברגע של חוסר הבנה לפני הרבה שנים ביטלתי בטעות ביטוח שכזה.
פנסיה או גמלה היא תשלום חודשי המשולם לעמית לאחר פרישתו מהעבודה - אני התכוונתי לתשלום שהוא מקבל.
באופן עקרוני, סוכן שנתן לך לבטל כזו תוכנית הוא אדיוט, ואם הוא המליץ על זה גם פושע. היום סוכן שגורם לך
שינויים בתוכניות האלה, צריך למלא טופס שינוייים שמציין בדיוק את ההבדלים. הוא נדרש להפקיד אותו אצל
הממונה על הביטוח כדי שיהיה תיעוד לזה שהוא דפק אותך ואז אתה יכול לתבוע אותו בקלות.
אני לא רוצה לחטוף שרשור,
הסוכן היה בסדר, אני הייתי עקשן וטיפש. בגלל זה אני לא כועס על אנשים שנכנסים מתוך בורות עם פרייבט לבוץ.
אתה בטוח שאתה כזה טיפש?
מה היה מקדם הצבירה?
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא נכנס לזה.
חוץ מזה לא אמרתי שאני טיפש. אמרתי שהייתי טיפש ;) משהו בסגנון של שרשור האידיוטים הגדול.
מה היה מקדם הצבירה?
בפוליסות משנות התשעים העליזות זה עמד על כ- 160
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
בפוליסות משנות התשעים העליזות זה עמד על כ- 160
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
נכון, ואותן שווה להחזיק.
כאלו שנפתחו בתחילת ה 2000 הן גבוליות ולא בטוח ששווה לשמור.
https://harb.cma.gov.il/
תבדקו לבד. אותי דפק ודי עמוק סוכן ששיכנע אותי לעשות שינויים כאלה ואחרים.
מאז למדתי לא לסמוך על סוכנים ולבדוק לבד. לא מסובך מדי. אם אתם משקיעים ימים שלמים בחקירה של ההבדלים בין טורבו T25 לבין T28 עבור מנוע TCT שבדיוק אתם אוספים לו חלקים (סתם דוגמה מהראש של מה שמטריד אותי...) - יש לכם זמן ללמוד את פרטי העתיד שלכם.
תשקיעו בזה זמן ותרשו לעצמכם לעשות שופינג. יש גם את פנסיית ברירת המחדל שנותנת תנאים טובים מאוד.
אני התחלתי לחסוך בגיל מאוד מאוחר יחסית ולכן כל שבב אחוז חשוב לי. גם מי שהתחיל לחסוך מוקדם ירוויח בטווח הארוך מכל שבר של אחוז שיהיה אצלו בכיס ולא אצל הסוכן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.